Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 10:44   #1771
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
ponieważ młody może budzić się w nocy z powodu bólu, pieczenia, szczypania Magi poradziła mi robić przymoczki z rywanolu na siusiaka
no i wczoraj na noc tak zrobiłam
(...)
chyba tak, jest mniej marudny, wiecej się śmieje
więc bez żalu porzucam dla niego wszystko, zresztą muszę się nim nacieszyć, bo jak wrócę do pracy to ciągle będzie mi brakowało dla Matiego czasu

napisałam już wyżej
ale chodzi o siusiaka i okłady z rywanolu

tak w końcu

ja do siatki na zioła wsypałam trochę ziół prowansalskich, a bezpośrednio na pierś sypłam gotowe zioła do drobiu z Kamisa i troszkę soli, nawet mąż się zachwycał mimo że zioła dla niego mogłyby nie istnieć
a do rybki to tylko cytryna i tyle

trzymam kciuki, żeby chociaż u Was było wszystko w porządku
Przymoczki już robię (też dzięki magi ), bo Kuba po wizycie lekarki ma zaczerwieniony koniec siusiaka, ale robię tylko w dzień, w nocy nie robiłam, ale może będę . Dzięki, że napisałaś, że to o to chodzi

Chyba pójdę w Twoje ślady

My nie mamy siatki na zioła , do rybki polecam jeszcze odrobinkę pieprzu cytrynowego

Dzięki za kciuki , a dzisiaj zbieraliście do kubeczka? A ogólne też wyszło źle?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:45   #1772
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
nie kreci Ci sie w głowie od nadmiaru snu?

Suszarka zadziałała Martek śpi
he, he nawet nie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No właśnie nie pisałaś, albo nie zauważyłam . Kuba też ma czerowne na końcu siusiaka, ale nie wiem, czy to nie po badaniu, jak doktor oglądała napletek , bo po tym udało mi się trochę go odciągnąć.

Nie zapisują w książeczce wagi przy szczepieniu?
teraz to mój też ma żywo czerwone, bo też mu odciągnęła na maksa, aż mi się słabo zrobiło, nie wiem nawet, czy mu nie pękła skórka na końcu

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
eleeri,ja też jestem ciekawa co to za sposób na Matiego
he, he
więcej uwagi dla małego no i ten rywanol
nie wiem co pomaga, ale coś na pewno

ach i dziękujemy na kciuki
trzymajcie dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:53   #1773
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Dzień dobry,
mała właśnie od godziny próbuje zasnąć, już wszystko wypróbowałam, właśnie włączyłam suszarkę Żal mi jej, zmęczona bardzo, te zęby chyba dają jej popalić, chociaż moim zdaniem to jeszcze potrwa, ale nie narzekam, bo przynajmniej w nocy śpi.

Dziewczyny upiekłam wczoraj ciasteczka z tego przepisu na muffinki z kawą (nie dałam kawy i kładłam na blachę łyżką) pyszności, mówię wam
Dzisiaj na rowerku chyba pokręcę zamiast hula hop bo siniak mi się zrobił kolor obecny: śliwkowy
Zauważyłam ze większość tematy z dietą związane w kolorze zielonym pisze - ja też, kolor nadziei w końcu ciekawa jestem jakie wyniki będą po poniedziałkowym ważeniu, ja staję na wadze codziennie i chyba kiepsko będzie Dobrze, ze nam Cass nie kazała obwodu brzucha podawać
.
biedne te nasze dzieciaczki

tez jestem ciekawa wynikow wazenia

Cytat:

Dziewczyny, po 16-ej mamy dowiadywać się o wynik posiewu, trzymajcie kciuki . A w piątek mamy szczepienie
i moje i Weroniki zacisniete!!

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
czeko powtorz jeszcze raz ile najzdrowiej gubic na diecie i w jakim czasie?
Często po pierwszych dniach odchudzania jesteśmy zachwyceni efektami, nie zdając sobie sprawy, że pozbywamy się zapasów wody, a nie tłuszczu. O spalaniu tłuszczu tak naprawdę możemy mówić dopiero po 11 dniach diety. A tak wygląda rozkład spalania na tradycyjnej diecie redukcyjnej:

Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu

Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu

Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu

Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu"

Dlaczego waga nie spada?

Podczas odchudzania, zdarza się, że waga przestaje spadać. Wynika to z następujących przemian, które zachodzą w organizmie podczas diety:

1. Lekki spadek wagi. Przy ograniczeniu pokarmu i spożywaniu większej ilości warzyw, przyspieszających perystaltykę jelit, przewód pokarmowy jest prawie pusty, co natychmiast odzwierciedla waga.
2. Waga nie zmienia się. Stosujesz dietę ale masa ciała nie zmienia się. W tym czasie organizm chroni jeszcze zmagazynowany tłuszcz.
3. Lekki spadek wagi. Organizm rozpoczął czerpać zapasy z tkanki tłuszczowej.
4. Waga znów się nie zmienia. Uruchomienie mechanizmów obronnych organizmu. Oszczędne spalanie energii.
5. Nagły spadek wagi. Organizm przystosował się do nowych warunków czerpiąc energię z zapasów.
6. Waga nie zmienia. Organizm przestawia się na jeszcze oszczędniejsze gospodarowanie energią.
7. Waga stoi w miejscu. Przyzwyczajanie organizmu do aktualnej wagi.
8. Nagły spadek wagi. Organizm korzysta jednak ze zgromadzonej energii w tkance tłuszczowej.
9. Waga nie zmienia się. Organizm przyzwyczaił się do nowej wagi. Zaakceptował zmniejszone zapasy energii.

zdrowe chudniecie to ok. 1 kg na tydzien

Cytat:
eee, mój mi nie mówi

Suszarka zadziałała Martek śpi
to go zapytaj
udalo sie wreszcie pospi

Cytat:

u nas zapisuja

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:55   #1774
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
jaaaa ale zarcie
a ja jednak wole automat do chleba, tylko ze ja moglabym miec zwyklaka a maz upiera sie przy moulinexie :/ bo moze krecic konfitury,dzemy itp...
Eleeri masz jakis bajer czy pospolita firme?
ja mam taki
http://www.allegro.pl/item871064011_...ta_ba123n.html

w tym też jest program do konfitur, ale ja ich nie robiłam

Cytat:
Przymoczki już robię (też dzięki magi ), bo Kuba po wizycie lekarki ma zaczerwieniony koniec siusiaka, ale robię tylko w dzień, w nocy nie robiłam, ale może będę . Dzięki, że napisałaś, że to o to chodzi

Chyba pójdę w Twoje ślady

My nie mamy siatki na zioła , do rybki polecam jeszcze odrobinkę pieprzu cytrynowego

Dzięki za kciuki , a dzisiaj zbieraliście do kubeczka? A ogólne też wyszło źle?
muszę kupić ten pieprz, bo nie mam

nie,
zbieraliśmy znowu do woreczka, bo u nas przyjmują w woreczku

ogólne też wyszło źle

Stary 2010-01-06, 11:15   #1775
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, po 16-ej mamy dowiadywać się o wynik posiewu, trzymajcie kciuki . A w piątek mamy szczepienie
Trzymam kciuki za posiew i sczepienie

Cytat:
czeko powtorz jeszcze raz ile najzdrowiej gubic na diecie i w jakim czasie?
Z tego co wiem to 1 kg na tydzien jest prawidłowo.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
nie,

ogólne też wyszło źle
Eleeri, na posiew u was wymagaja mocz w worczku?? Dobrze zrozumiałam? Dla mnie to jest glupota.
Przepraszam, ale wkurza mnie takie podejscie laborantow. Przeciez osoby pracujace w labolatorium maja odpowiednie wyksztalcenie, wiedze i chyba nie jest dla nich dziwne, ze bakterie bardzo szybko sie namnażają. Wystarczy jedna bakteria, zeby po kilku minutach było ich tysiace. A woreczek ma stycznosc ze skora, i nawet porzadne jej umycie nie wyeliminuje wszystkich bakterii. Stad moga byc zle wyniki.
A po co pozniej zdrowe dziecko faszerowac antybiotykiem?!
Jakie mlliscie szczepy? Duzo?
A w ogolnym co wyszło?

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Kasiu z tym doładowanie konta na NK sie sprawdziło? Działa to?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:18   #1776
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

he, he
więcej uwagi dla małego no i ten rywanol
nie wiem co pomaga, ale coś na pewno

trzymajcie dalej
ja chyba małemu już więcej uwago poświęcać nie mogę - doba za krótka

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:29   #1777
eleeri
Zakorzenienie

Wiedziałam że czegoś nie dopisałam, ale młody mi się rozpłakał przez sen i poleciałam do niego, niestety jak przyszłam to zapomniałam o tym

Cytat:

niby zapisuje, ale ostatnio chyba zapomniała wpisać do książeczki
ma zapisane z swoim zeszycie w karcie małego, więc na następnej wizycie przypomnę żeby dopisała

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Eleeri, na posiew u was wymagaja mocz w worczku?? Dobrze zrozumiałam? Dla mnie to jest glupota.
Przepraszam, ale wkurza mnie takie podejscie laborantow. Przeciez osoby pracujace w labolatorium maja odpowiednie wyksztalcenie, wiedze i chyba nie jest dla nich dziwne, ze bakterie bardzo szybko sie namnażają. Wystarczy jedna bakteria, zeby po kilku minutach było ich tysiace. A woreczek ma stycznosc ze skora, i nawet porzadne jej umycie nie wyeliminuje wszystkich bakterii. Stad moga byc zle wyniki.
A w ogolnym co wyszło?
nie mam wyniku posiewu w domu, dzwoniłam i przekazała mi telefonicznie - wyszło ileś tam tysięcy bakterii coli, powiedziała, że nie ma możliwości aby takie ilości powstały przez zabrudzenie próbki,
a mocz na posiew przyjmują max do 2 godzin od pobrania

z ogólnego wyszło że mocz jest lekko mętny, są leukocyty, białko w moczu, urobilinogen lekko wzmożony, erytrocyty dodatnio, ...
a to chyba nie świadczy o tym, że jest dobrze

Cytat:
ja chyba małemu już więcej uwago poświęcać nie mogę - doba za krótka
tak jak napisałam, jak wrócę do pracy też mi będzie brakowało czasu dla małego

Stary 2010-01-06, 11:35   #1778
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam wyniku posiewu w domu, dzwoniłam i przekazała mi telefonicznie - wyszło ileś tam tysięcy bakterii coli, powiedziała, że nie ma możliwości aby takie ilości powstały przez zabrudzenie próbki,

z ogólnego wyszło że mocz jest lekko mętny, są leukocyty, białko w moczu, urobilinogen lekko wzmożony, erytrocyty dodatnio, ...
Tak, w waszym przypadku jest to jednak ZUM. Wynik ogolny na to wskazuje.
Ale pamietasz jak było u nas. Robiłam pierwszy raz na posiew do woreczka i wyszła E. coli. Za drugim razem juz inne bakterie (po prawidłowym pobraniu) ale w malych ilosciach ale mocz ogolny wyszedł bardzo dobrze.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:36   #1779
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Hello
dziewczynki dzieku za gratki

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
A ja mam taki wielki problem a więc, mojej małej pojawiły się jakieś pleśniawki i pedzelkowalam aphinem, potem poszłam do pracy i moja mam zasypala "kokoszke" i pupcię pudrem jonson&jonson z lawenda, ja nigdy nie pudrowałam ylko linomagiem smarowalam i małej się kokoszka odparzyła i nie moge sie tego pozbyć pomóżcie co robić??? smaruje za każdym raem linomagiem i softino wietrze ja i nadal ma czerwone ryczeć mi się chce że przez moja robotę mała ma takie odparzyny, nie winię babci bo zapomnialam jej mówic że nie może pudru ale nie wiedzialam ze go użyje. jeszcze ten aphin spowodował ostre siuśki i taki mam potężny problem POMOCY
Co do doparzen, to Zuzia raz takie miala akurat jak w szpitalu byłam i tak kazali wietzryc (ja nawet po paregodz dziennie wietrzylam) i smarowac gruuuubo sudocremem i po paru dniach znikły.
a na pleśniawki stosawałam Nystatyne (zawiesine) i smarowałam małej języczek pieluszka nasączona ta Nystatyna (chyba 1ml 3xdziennie)
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to wcale nie duzo
ale w sumie biorac pod uwage twoj wzrost i wage to chyba jestemy gabarytowo takie samebo ja mam 164cm i waze 55kg(dzis waga pokazala 54,7)

zaraz ide zjesc kawalek tej pizzy

a wiecie moj malz na mnie mowi"szczypiorek" a jak za brzuch mnie chwyci to mowi" tluscioszku" wiec tam najwiecej jest sadla
Cytat:

robilam dzisiaj porzadek w bieliznie i wiecie co mam 32 sztuki biostonoszy

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Jak byłam na spacerze z Bartoszem,spotkałam koleżankę która mieszka w niedalekim sąsiedztwie i dowiedziałam się że ma syna w szpitalu.Jest rok młodszy od mojego Damiana,zachorował na ospę,potem dostał zapalenie węzłów chłonnych(ponoć powikłanie po ospie)trwało to razem3tygodnie,pusciła go do szkoły i po2dniach,chłopiec dostał jakby paraliżu twarzy,wykrzywiło mu buzie.Lekarze dają jakieś leki,ale koleżanka płakała że oni sami nie wiedzą co mu jest,a najgorsze w tym wszystkim jest to,że nie wiadomo czybuzia wróci do poprzedniego wyglądu,czy juz na zawsze będzie skrzywiona (...)
Biedaczek
Cytat:

Kuba preferuje pełzanie w tył albo obraza sie wokół własnej osi.
To by sie mogli z moja Zuzanka pokrecic, kreci sie jak szalona w 3 sek juz jej niema. I wczoraj zauwazylam pierwsze próby pełzania do tylu

A wczoraj miełam premiere brokuł i niestety pluła dalej niz widziała, sprobuije jeszcze raz dzis Ale ja bym tak samo zareagowała

No i jak widze wcieło mi pare cytatów. M. in ten z waga Svinecki, ty naprawde chcesz 43 wazyc ja mam tylko 2 cm wiecej od ciebie i waze 54 a chciałabym 50/52. Ale 43 to juz niedowaga chyba

No i jeszcze eleerii, bedziesz powtarzac badania. Mam nadzieje ze to nic groznego

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-01-06 o 11:37
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:40   #1780
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Kochane, teraz nie nadrobie. Choroby dzien kolejny Wysylam buziaki, trzymam kciuki za Eleeri i Miramej i lece do coreczki. Wroce wieczorem
Choróbsko precz

Cytat:
taaa kazdy chlop swojej babie mowi ze mu sie podoba

Różnie to bywa

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Sylka, współczuję koleżance....strasznie jej współczuję....
Co to się dzieje na tym świecie, powikłanie po niby powszechnych chorobach. Toz to człowiek niedługo będzie się bał z katarem wyjśc, bo nie wiadomo jakie cholerstwo się przypałęta

Cytat:
z całej siły zaciśnięte

Cytat:
hmm, ale jak przeziębił tą ospę, czy co ?
skąd to powikłanie ?
nie do końca wyleczone ?

biedne dziecko
Niby siedział 3tygodnie w domu,przy ospie mówią żeby nie przeziębiać przez 2tygodnie,ale po ospie dostał zapalenie węzłów chłonnych,siedział jeszcze tydzień,a może powinien posiedzieć w domu jeszcze z tydzień,tak myślęNa domiar złego przed świetami była spowiedź dzieciaki prosto ze szkoły poszły do kościoła i mój Damian twierdzi,że widział tego kolegę w samym podkoszulku,a kurtka i bluza leżały na ławceObawiam się,że to mogło być powodem

Cytat:

U mnie nie zapisująno przecież nie mają czasuSama to robię.

Cytat:
Kuba tez zaczyna pełzac. Wczoraj nawet podniosł sie na kolanka i opierał na raczkach Ślicznie to wygladało
Kuba preferuje pełzanie w tył albo obraza sie wokół własnej osi.

dla Kubcia,mały siłacz

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:41   #1781
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiu z tym doładowanie konta na NK sie sprawdziło? Działa to?
no niestety dalam sie nabrac, a myslalam ze to dziala
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:49   #1782
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

trzymajcie dalej
trzymamy

Cytat:

a jednak,no nic musicie się kurować,antybiotyk i bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Biedaczek

To by sie mogli z moja Zuzanka pokrecic, kreci sie jak szalona w 3 sek juz jej niema. I wczoraj zauwazylam pierwsze próby pełzania do tylu

zdolna córeńka.

Przcież musiałam zajrzeć,bo później jak zwykle nie ogarnę
Idę dalej gotować.
U Was też tak sypie?

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:59   #1783
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
ciezka noc - maly sie obudzil przed 22 i chyba zasnal dopiero o 1, w dodatku od wczoraj mam mega migrene i zdycham

chyba poloze sie zaraz z malym

Cytat:
7.to odnosnie pytania ile babka sobie liczy?
ja z ciekawosci pytam, bo pisala ze zwraca siano.To napisz choc przedzial cenowy
ja nie zrozumialam pytania
teraz jest chyba promocja i bodajrze 43zl chca a normalnie chyba 73
Cytat:
A ja mam taki wielki problem a więc, mojej małej pojawiły się jakieś pleśniawki i pedzelkowalam aphinem, potem poszłam do pracy i moja mam zasypala "kokoszke" i pupcię pudrem jonson&jonson z lawenda, ja nigdy nie pudrowałam ylko linomagiem smarowalam i małej się kokoszka odparzyła i nie moge sie tego pozbyć pomóżcie co robić??? smaruje za każdym raem linomagiem i softino wietrze ja i nadal ma czerwone ryczeć mi się chce że przez moja robotę mała ma takie odparzyny, nie winię babci bo zapomnialam jej mówic że nie może pudru ale nie wiedzialam ze go użyje. jeszcze ten aphin spowodował ostre siuśki i taki mam potężny problem POMOCY
nam lekarz polecil tormentiol na odparzenia i rzeczywiscie pomogl blyskawicznie
Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Cass, fajny fotelik - lubię espiro, mam dokładnie ten sam wózek, co Svinecka (nawet kolor ten sam, TZ wybierał), chyba i drugi fotelik wezmę z tej firmy
ooooo i jak Ci sie sprawuje? a Stas miesci sie w gondoli? bo moj maly juz nie
Cytat:
skoro kawy nie, to zaparzylam sobie ziółek i bede sie zaraz delektowac

Svinecko kawunie mozna, zapisane tam jest zeby pic niskokaoryczna cokolwiek to znaczy
no to dobrze, ze mozna
Cytat:
rozochocona tym ze kawa rozpuszczalna z mlekiem ma 5kalorii zrobilam kawke i czytajac wizaz dolewalam mleka i zrobilam powodz
magia wizazu

Svinecko jak sie maja cwiczenia do diety? bo wg raportu pani dosc fajnie tlumaczy, a zawsze trąbią ze wysilek fizyczny potrzebny jest do diety?machasz dla samej siebie?

ide ogarnac kuchnie bo wyglada jak pobojowisko.Mala i maz spia
ja robie sobie te brzuszki z tamilee tylko

TZ ma przywiezc takie urzadzenie do cwiczenia - nie wiem jak sie nazywa i teraz Ci nie powiem bo umieram i ide zaraz sie polozyc, i bede na tym tez cwiczyc
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
No i jak widze wcieło mi pare cytatów. M. in ten z waga Svinecki, ty naprawde chcesz 43 wazyc ja mam tylko 2 cm wiecej od ciebie i waze 54 a chciałabym 50/52. Ale 43 to juz niedowaga chyba
no niekoniecznie

wygladam jak mors z waga 52, moze Ty wygladasz dobrze a ja nie - ja nawet jak waze 47 to jestem zbyt zaokraglana

43 jest idealnie, tyle juz wazylam po ciazy z Erykiem a i tak mialam bruszek troche
mam lekkie kosci i potrzebuje malej wagi

mam taka kolezanke co ma 165cm i przy wadze 45 tez wyglada idealnie
wszystko zalezy id figury, od wagi kosci i od ilosci miesni, ktore waza wiecej niz tluszcz
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:05   #1784
katarzynka00
Zakorzenienie

Svinecko, bidulko, szybko wracaj do formy
a ja sie ulatniam
dzis koleda
musze do mamy po obrus podskoczyc, przy okazji spacer z mala zalicze
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:16   #1785
Sweet_21
Zakorzenienie

witam

Cytat:
cześć
nam pomógł bardzo sudocrem
fajnie Cie 'widzieć' na forum

Cytat:

Tyle się ocytowałam,że aż mi się pisać już nie chce.
Jak byłam na spacerze z Bartoszem,spotkałam koleżankę która mieszka w niedalekim sąsiedztwie i dowiedziałam się że ma syna w szpitalu.Jest rok młodszy od mojego Damiana,zachorował na ospę,potem dostał zapalenie węzłów chłonnych(ponoć powikłanie po ospie)trwało to razem3tygodnie,pusciła go do szkoły i po2dniach,chłopiec dostał jakby paraliżu twarzy,wykrzywiło mu buzie.Lekarze dają jakieś leki,ale koleżanka płakała że oni sami nie wiedzą co mu jest,a najgorsze w tym wszystkim jest to,że nie wiadomo czybuzia wróci do poprzedniego wyglądu,czy juz na zawsze będzie skrzywiona.....Nie bardzo wiedziałam jak ją pocieszyć,podtrzymać na duchu,serce mi się ściskało-przytuliłam ją,pozwoliłam się wypłakać,powiedziałam że na pewno wszystko będzie dobrze-tylko na tyle było mnie staćDo tej pory nie mogę przestać myśleć.Co się dzieje z tymi chorobami?
ojejku, jakie to smutne szkoda dzieciaczka
mam nadzieję, że paraliż się cofnie!

Cytat:

a tych biustonoszy to wiekszosc nakupilam bedac w Dublinie bo przecen tam duzo a teraz leza
oo a kiedy byłaś w Irlandii?

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Pewnie dzisiaj nie popiszę z Wami. Idziemy dzisiaj do lekarza, bo już nie wiem co jest mojemu Maćkowi. Całe dnie marudzi, w nocy kręci się, rzuca, dzisiaj całą noc popłakiwał. Apetyt ma zerowy. Badanie moczu wyszło ok, zębole wyszły. Czyżby następne? Nie wiem...
mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
Kochane, teraz nie nadrobie. Choroby dzien kolejny Wysylam buziaki, trzymam kciuki za Eleeri i Miramej i lece do coreczki. Wroce wieczorem
No nie... niech to choróbsko w końcu da Ci spokój!

cdn

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:18   #1786
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wygladam jak mors z waga 52, moze Ty wygladasz dobrze a ja nie - ja nawet jak waze 47 to jestem zbyt zaokraglana

43 jest idealnie, tyle juz wazylam po ciazy z Erykiem a i tak mialam bruszek troche
mam lekkie kosci i potrzebuje malej wagi
a bedzie mi dane luknac jak wygladasz? jakbys reflektowala to moglabym ci na priva link do swojego profilu wyslac na NK i jakbys mnie zaprosiła (lub odrotnie)

a moja siora ma 49 i wzrost taki jak ja i wyglada jak szkieletor

A teraz z innej beczki:
Zuzia ma zaczerwienione jedno oczko, wczoraj wieczorkiem zauwazyłam ale rano było gorzej, nie rozprzestrzenia sie to i tylko w kaciku ma ale sie martwie, oda rana jest bez zmian
TZ dzwonił do naszego lekarza ten kazal to obserwowac i jak sie pogorszy to do okulisty. Ale juej to chybsa nie bpoli, bo nie trze oczek, ani nie łzawi. mialyscie cos takiego?
Stary 2010-01-06, 12:19   #1787
Sweet_21
Zakorzenienie

eleeri trzymam kiucki za Matiego
dobrze, że zrobiłaś posiew

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:24   #1788
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

bylam w koncu te grzywke podciac

acha przyslali mi dzis list z Disneya czy chce nalezec do ich klubu i co miesiac wysylaja paczki tylko ze jest haczyk trzeba placic 30zł
to mam w dupie takie prezenty!!

tż zabiera mi laptopa ale sprobuje od brata wyciagnac z pokoju bo spi

Svinecka masz racje z ta budowa- ta sama waga i wzrost a 2 rozne osoby moga wygladac inaczej przy tych samych wymiarach

acha mala ruszyly te wczorajsze śliweczki i dzis tak sie skupkala ze cala funia byla przykryta

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

oo a kiedy byłaś w Irlandii?
bylam przez 2 lata 2006-2008 i wrocilismy 2 tygodnie przed slubem juz na stale

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:26   #1789
magi77
Wtajemniczenie

Dzięki za kciuki, ale ... Małż mi zabrał klucze od mieszkania i wózka i doopa z wizyty u lekarza. Musiałam odwołać, pójdę jutro, ale myślałam, ze dzisiaj się coś wyjaśni Wściekła jestem, jak nie wiem co!!!! Wrrrr.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:31   #1790
megi b
Wtajemniczenie

Siemka
UnholyOne Antoś po walce z naleśnikiem
Tulipfever zdrowiej kobitko
muszka66 przykro mi z powodu suni
Cass fajny ten fotelik a Kubuś jaki pulpecik
marica5 ja też na odparzenia stosowałam Tormentiol a jak już przeszło to Sudocrem
Cytat:
.Jak byłam na spacerze z Bartoszem,spotkałam koleżankę która mieszka w niedalekim sąsiedztwie i dowiedziałam się że ma syna w szpitalu...
Współczucie no, ale jeśli faktycznie latał bez kurtki to po chorobie raz dwa go zawiało tylko żeby kurczę lekarze pomogli.

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Muszę pochwalić młodą - zaczyna raczkować - pełzać do przodu. Przekomicznie to wygląda, jak tak zadziera doopkę do góry.
Gratulacje dla małej akrobatki Amelka też zaczęła pełzać ale na razie umie tylko do tyłu i jak nie może doczołgać się do jakiejś zabawki to zła taka

Cytat:
Witajcie Pewnie dzisiaj nie popiszę z Wami. Idziemy dzisiaj do lekarza, bo już nie wiem co jest mojemu Maćkowi. Całe dnie marudzi, w nocy kręci się, rzuca, dzisiaj całą noc popłakiwał. Apetyt ma zerowy. Badanie moczu wyszło ok, zębole wyszły. Czyżby następne? Nie wiem...
O jej a może Maciuś ma teraz skok rozwojowy ale wizyta u lekarza na pewno Cię uspokoi

Cytat:
No to kciukasy mocno zaciskamy z Amelą : kciuki:

Ogłaszam, że moje dziecko pierwszy raz dzisiaj w nocy nie jadło wytrzymała do 6 wieczorem zjadła ok19 pospała do 20 i obudziła się ostatnio tak robi. Pobawiła się trochę z Tż i usnęła ok 22. W nocy do niej wstawałam chyba z 5 razy bo przy każdym przebudzeniu kładła się na brzuch i wciskała głowę w poduszkę bałam się, że jak tak uśnie to się jeszcze udusi, no i tak ją przekręcałam całą noc Ale widać coś za coś skoro nie chciała jeść to się chociaż pokręciła

Dziewczyny ja już nie mam nerwów mamy strasznie wilgotno w mieszkaniu bo 70% przy temperaturze ok 23 stopni Ło mamciu właśnie poszłam sprawdzić i mamy 79% bo obiad się gotuje okna ciągle zaparowane były więc kupiliśmy dwa pochłaniacze wilgoci (ten który kilka z Was polecało) i troszkę lepiej, ale jednak okna nadal zaparowane z rana w kuchni już się nawet pleśń na suficie pojawiła ma ktoś jakiś pomysł ?

PS sorki, że tak smęcę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2010-01-06 o 12:32
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:53   #1791
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja już się zmywam na spacerek. Odezwę się później
Stary 2010-01-06, 13:10   #1792
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

cześć mamuski.
wpadłam tak na szybko przed pracą podziekowac wam za rady, spróbuje ten tormentiol i bepanten a jak nie pomoze do pt to pójde w pt rano do lekarza, aż tak mocno nie ma ma czerwone ale strasznie sie boję. kochane jesteście dla każdej z was
spadam sie szykowac do pracy, jak mi się uda to sie odezwe w pracy o ile podłączyli juz neciora papatki miłego popołudnia
Stary 2010-01-06, 13:14   #1793
magi77
Wtajemniczenie

Sylka, przykre to co piszesz o synku koleżanki Mogę tylko napisać, że jak leżałam w CZD, to były dzieci właśnie z zapaleniem/porażeniem nerwów twarzy. Jedyna możliwość, tak mówiła mama dziewczynki, która miała już drugi raz porażenie, szybka rehabilitacja i podawanie sterydów. Na koniec pobytu w szpitalu nie widziałam u tej małej różnicy.

Cytat:

acha mala ruszyly te wczorajsze śliweczki i dzis tak sie skupkala ze cala funia byla przykryta
funia

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
...
O jej a może Maciuś ma teraz skok rozwojowy ale wizyta u lekarza na pewno Cię uspokoi
...
Ogłaszam, że moje dziecko pierwszy raz dzisiaj w nocy nie jadło wytrzymała do 6 wieczorem zjadła ok19 pospała do 20 i obudziła się ostatnio tak robi. Pobawiła się trochę z Tż i usnęła ok 22. W nocy do niej wstawałam chyba z 5 razy bo przy każdym przebudzeniu kładła się na brzuch i wciskała głowę w poduszkę bałam się, że jak tak uśnie to się jeszcze udusi, no i tak ją przekręcałam całą noc Ale widać coś za coś skoro nie chciała jeść to się chociaż pokręciła

Dziewczyny ja już nie mam nerwów mamy strasznie wilgotno w mieszkaniu bo 70% przy temperaturze ok 23 stopni Ło mamciu właśnie poszłam sprawdzić i mamy 79% bo obiad się gotuje okna ciągle zaparowane były więc kupiliśmy dwa pochłaniacze wilgoci (ten który kilka z Was polecało) i troszkę lepiej, ale jednak okna nadal zaparowane z rana w kuchni już się nawet pleśń na suficie pojawiła ma ktoś jakiś pomysł ?

PS sorki, że tak smęcę
To u nas skok rozwojowy trwa z 5 miesięcy Nie wiem sama na co zwalić.

Wypisz wymaluj Maciek Wiercipięta

Oj macie Wy się z tą wilgocią. Wiem, że do pleśni są specjalne prepararty, np. z serii HG.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
cześć mamuski.
wpadłam tak na szybko przed pracą podziekowac wam za rady, spróbuje ten tormentiol i bepanten a jak nie pomoze do pt to pójde w pt rano do lekarza, aż tak mocno nie ma ma czerwone ale strasznie sie boję. kochane jesteście dla każdej z was
spadam sie szykowac do pracy, jak mi się uda to sie odezwe w pracy o ile podłączyli juz neciora papatki miłego popołudnia

Ja mieszałam Tormentiol z Sudocremem. Jeżeli mogę podpowiedzieć, pisałam już o tym kiedyś, nieważne czym smarujesz, ale nie żałuj smarowidła. Wal b.grubą warstwę, tak żeby siuski czy koopa nie podrażniały odpażenia.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-06, 13:26   #1794
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Przez wczorajszy powrót małża z delegacji nawet nie miałam chwili, zeby coś napisać ... ale przeczytalam co naskrobałyście do godz. 20.00, bo produkcja coś osłabła ...

No więc po szczepieniu ok ... Bartus zapłakał jak pielęgniarka wbiła igłe ... a potem nawet szybko udało mi się go uspokoić

Następne szczepienie dopiero w sierpniu

Niestety z wagi nie jestem zadowolona ... od 10 grudnia prztył niecałe 300 g ... teraz waży 7200 g.

Cytat:
Czy Wasze dzieciaki maja juz pieprzyki albo inne znaki szczegolne. Aneczka ma slicznego malego pieprzyka na dupce Oraz taka czerwona plamke na jednym udku.
mój Bartosz narazie nie ma zadnych pieprzyków ... a ta czerwona plamka to nie naczyniak czasem???
Mojej kolezanki synek ma właśnie takie czerwone plamki na czole, plechać i udzie ... doktorka powiedziała że to naczyniaki ... podobno urosną i same pękną

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 13:35   #1795
morska
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
To będziemy strachały razem
A Ty idziesz na 3 czy 4 szczepienie?

Cytat:
Witajcie
Pewnie dzisiaj nie popiszę z Wami. Idziemy dzisiaj do lekarza, bo już nie wiem co jest mojemu Maćkowi. Całe dnie marudzi, w nocy kręci się, rzuca, dzisiaj całą noc popłakiwał. Apetyt ma zerowy. Badanie moczu wyszło ok, zębole wyszły. Czyżby następne? Nie wiem...
Biedny.. Coś Go męczy Trzymam , żeby to były ząbki.

Cytat:
oj, kochana - ze mnie kucharka mocno średnia, a i mój maż ostatnio odzwyczaja się od jedzenia - myślałam nawet ze to z lenistwa , ale nawet jak mu zostawiam gotowe danie tylko do mikrofali włożyć to nie zje
To Mu nie zostawiaj Mój z tego wszystkiego sam uczy się gotować (czasem wychodzi Mu lepiej niż mi )

Cytat:
A mi jakos nie preszkadza jak moja mama całuje Kube. Oczywiscie Tesciowa to juz inna bajka...

Na poczatku siedział zaciekawiony ale juz po chwili zaczał sie wyrywac

Ja teraz mleko kupuje w Kauflandzie. W Rossmanie Nan Activ kupowałam za ok 39 zł a w Kauflandzie ta sama puszka jest za 32 zł. Nie wiem skad taka duza roznica a dodam, ze nie jest w promocji. Stała cena ponoc.
Ale Ty chyba mieszkasz z Mamą w jednym domu i zapewne macie ze sobą normalne relacje

Bo On nie będzie jeździł, tylko zwiedzał pieszo

Dziewczyny, a jak jest z cenami słoiczków? Wszędzie takie same, czy da się wybrać tańszy sklep w tym temacie? (nie piszę o promocjach, ale o stałych cenach właśnie)
Stary 2010-01-06, 13:59   #1796
chryzolit
Raczkowanie

To chyba jakiś pomór... Wszystkim dzieciaczkom coś dolega
Dziewczyny, trzymajcie się!

Moja Stasina coś z apetytem dziś nietęgo... teraz śpi, może po przebudzeniu zje wreszcie pełną porcję

Nie mam weny, mam za to 4 plastry schabu w zamrażarce na jutro... Myślałam, co by tu zrobić (no bo tylko kotlety umiem) i znalazłam fajny przepis na schab z rodzynkami - fajny, bo wymaga ode mnie zero wysiłku Jeśli mięsko wyjdzie ok, dam jutro znać. I przepis

Idę. Znowu prasuję

Aaaa, Svinecko Wózek super, zero zastrzeżeń, tylko z gondolą czas się pożegnać... Zastanawiam się, czy, póki nie kupię jakiegoś śpiworka do spacerówki, nie wozić Stasia w foteliku
Stary 2010-01-06, 14:05   #1797
morska
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie nie pisałaś, albo nie zauważyłam . Kuba też ma czerowne na końcu siusiaka, ale nie wiem, czy to nie po badaniu, jak doktor oglądała napletek , bo po tym udało mi się trochę go odciągnąć.
Cytat:
teraz to mój też ma żywo czerwone, bo też mu odciągnęła na maksa, aż mi się słabo zrobiło, nie wiem nawet, czy mu nie pękła skórka na końcu
Biedne te Wasze siusiaki..

Cytat:
nie,
ogólne też wyszło źle
Przyjmuja w woreczku, czy to znaczy, ze nie przyjmuja w pojemnikach?
Jak ogolne tez zle, to nieciekawie

Cytat:
A w ogolnym co wyszło?
Dla mnie przyjmuja, a wymagaja to roznica. Takze moze niepotrzebnie sie unioslas
Od doroslych przyjmuja tylko w kubeczkach, wiec nie moga wymagac tylko woreczkow od dzieci, z reszta z woreczka i tak w laboratorium musza przelewac, wiec same sobie nieco utrudniaja.
Eleeri wybrala woreczek, miala takie prawo i to jest Jej decyzja.

Cytat:

Iles tam tysiecy, to nie tak duzo, moze to tylko drobne zakazenie. Granica jest 100 000 bakterii jednego szczepu - wtedy jest zle.
Tylko, ze ten ogolny u Ciebie , jak leukocytow jest duzo to zum raczej pewne. I bialko

Cytat:
Moze masz za szczelne okna?
Masz dobra wentylacje?

...................
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:09   #1798
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny ale u nas sniegu nawalilo az milo, stesknilam sie za taka pogoda . Nawet bylam z Danielem na spacerze , ale sie troche nameczylam bo tu jeszcze nic nie odsniezone.

Cass fotelik fajny , tez musze niedlugo taki sprawic Danielkowi bo w tym swoim cos ostatnio nie chce siedziec moze mu juz za ciasno

Eleeri brawa dla Matiego za nocke

Svinecka ja Twojego wzrostu jestem tez ze mnie taki karzel hehe ale zawsze sobie mowie ze male jest piekne . Tylko teraz troche przygrube bo waze 56 a dla mnie odpowiednia waga to 48.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:10   #1799
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Dzięki za kciuki, ale ... Małż mi zabrał klucze od mieszkania i wózka i doopa z wizyty u lekarza. Musiałam odwołać, pójdę jutro, ale myślałam, ze dzisiaj się coś wyjaśni Wściekła jestem, jak nie wiem co!!!! Wrrrr.
Tez bym byłaa. a nie uprzedziłas go o tej wizycie?
Cytat:

To ślicznie Amelka pospała
a z wilgocia to nie zazdroszcze i nie pomoge niestety
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
No więc po szczepieniu ok ... Bartus zapłakał jak pielęgniarka wbiła igłe ... a potem nawet szybko udało mi się go uspokoić

Niestety z wagi nie jestem zadowolona ... od 10 grudnia prztył niecałe 300 g ... teraz waży 7200 g.

mój Bartosz narazie nie ma zadnych pieprzyków ... a ta czerwona plamka to nie naczyniak czasem???
Mojej kolezanki synek ma właśnie takie czerwone plamki na czole, plechać i udzie ... doktorka powiedziała że to naczyniaki ... podobno urosną i same pękną
My mamy szczzepienie w piatek. Mam nadzieje ze Zuzinek bedzie tak dzielna jak Bartus

Co do wagi, to moim zdaniem ładnie wazy Lekarka powiedziała ze mało?
To powiem ci tylko ze córka koleżanki (skonczyła 7 m-cy) wazy 6700 i jej to raczej nie martwi Choc ja jej mowiłam ze to chyba troche mało bo jest ponizej siatki centylowej ale ona chyba sie cieszy ze jej mała jest chudy. jak jej ptalam ile je to ona niewiem. Mało, czasem 60 ml czasem 90ml a ile razy dziennie to niewie, czsem tylko 2 łyki pociagnie.
Pomijam ze zuzywa 2 pampki dziennie

Zuza tez ma takie plamki na szyjce pod włoskami, i miala na powiece ale ta prawie znikła. Lekarze w szpitalu mowili ze to czasem znika a czasem zostaje ale nic sie z tym nie robi

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-01-06 o 14:14
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:11   #1800
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

...

Następne szczepienie dopiero w sierpniu

Witaj

dla dzielnego Bartusia i dzielnej mamy też

7200g to całkiem niezły wynik

Naczyniaki nie mają prawa same pęknąć. Należy nie dopuszczać do uszkodzenia, bo mogą powstawać owrzodzenia i inne takie. Większość naczyniaków z wiekiem sama się wchłania (a kiedy, to zależy od rodzaju, wielkości itp.). Kolejna dziedzina w której się doktoryzuje .
W lutym jedziemy z naczyniakiem Maćka do chirurga

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
...
Biedny.. Coś Go męczy Trzymam , żeby to były ząbki.
...
Dziewczyny, a jak jest z cenami słoiczków? Wszędzie takie same, czy da się wybrać tańszy sklep w tym temacie? (nie piszę o promocjach, ale o stałych cenach właśnie)
Dzień dobry

Dzięki, oby wytrzymał (i ja też) do jutra

Jeszcze się nie orientowałam w cenach, bo na razie testuje co małemu smakuje. Kupuję, gdzie spotkam pojedyncze sztuki, ale chyba katarzynka kupuje już większe ilości.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości