|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Dzień dobry
![]() Mój piąty dzień fazy 1... no i mam oczywiście pytanie- czy jeżeli czuję sie dobrze, to mogę pociągnąć tą pierwszą fazę dłużej do tych 10 dni??? (czytałam wcześniej , ze jak chce się schudnąć ok. 20 kg to faza 1 powinna trwać 5 dni)... ja chciałabym przejść na 2 fazę... jak już uda mi się zważyć w końcu... tylko najpierw wagę nową muszę kupić, a to dopiero chyba za parę dni:/ Ja już po 2 plasterkach szyny i półtorej jajku... nic mi nie smakuje- porządnie się przeziębiłam i mam wieeeeeeeeelki katar... idę po paracetamol na deser :/ pozdrawiam;]
|
|
#3632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lanka- ten co wymyślił jogging serio umarł?!
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Oj, kusicie tą galaretką, chyba się przejdę do Lidla bo mam z pracy blisko
![]() A co do ciała i jego smarowania balsamami i kremami to NIENAWIDZĘ tego jak nie wiem co Takie cielsko wysmarować Przecież to zajmie wieki całe Szkoda mi czasu |
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn z bieganiem odpadam
![]() W ostatnie wakacje nad morzem wstawaliśmy sobie z mężem wcześnie pobiegać po plaży ,wzdłuż morza..... no dobra rozmarzyłam się ale chcę powiedzieć,że bardzo,ale to bardzo bolały mnie kości piszczelowe.Nie wiem od czego?no chyba ,że od mojej ciężkiej dupy ,no nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Rozwaliłaś mnie
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
u mnie dzis wzwyzka na wadze ale chwilowo sie nie przejmuje.
od poniadzialku druga faza wraca. i bede twardo znowu piekla chlebek i jadla placki serowe
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewuszki
![]() pochwalę się bo jestem z siebie dumna...placek z otrebów zrobiłam i wyszedł...dumna jestem bo w kuchni to ja wodę na herbatę tylko robię ![]() na to twarożek odtłuszczony...mniam... tak wogole to dzis 4 dzień uderzeniówki...wczoraj mialam chwile słabośći jak moj luby czekolade wcinał, ale się nei dałam... Wiecie co, ja nie wiem czy robie wszystko dobrze...zadnych objawów o jakich Dukan pisal nie mam...ani ospania ani zaparc...i najedzona chodzę ciegle( do czego nie estem przyzwyczajona będąc na diecie) a wagi niestety nie mam wiec nawet nie wiem czy waga spada;( |
|
|
|
#3637 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak slyszalam, ze umarl. W trakcie... Ale nie wiem na pewno, wiec nie biezcie tego jako pewnik, a plotke ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Ja tez na II jade I mam efekty ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A w ogole to wrzucilam dwa produkty do "gdzie i co do dostania" ![]() Galaretke i uwaga.... Serek topiony Znalazlam wczoraj.
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2010-01-06 o 12:02 |
||
|
|
|
#3638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() haha znalazłaś w Anglii-znając nasze szczęście u nas tego nie będzie
|
|
#3639 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Kamaga1 u mnie tez żadne objawy opisane przez Dukana się nie pojawiają , jestem na 5 dniu uderzeniówki i co najgorsze również nie mam wagi (jeszcze nie kupiłam, ale to zrobię bo najbliższa waga jest u mojego teścia a na komisyjne ważenie jeszcze nie jestem gotowa Może to lepiej że sie dobrze czujemy?Nie wiedzałam że czarnej herbaty pić nie wolno :-( Ale może coś przeoczyłam. Pozdrawiam wszystie Dukanki |
|
|
|
#3640 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja też 5 dzień; i też się czuję super- nawet lepiej- zazwyczaj chodzę bardzo ospała, a odkąd jestem na diecie to wręcz przeciwnie szkoda, tylko że chora jestem, bo mnie wszystko boli
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Ok poprawilam post i wrzucilam oryginalny link do strony callanetics. To fajne cwiczenia dla tych, ktore nie lubia tego podskakiwania typu aerobik itp. I bardziej rzezbi cialo, niz sprzyja spalaniu.
|
#3642 | |||
|
Zakorzenienie
|
a to tylko ten opis mylacy jest, bo podali wage 400g a faktyczna jest 150. cos tam sie tlumaczyli ze oni roznie pakuja blabla, ale jak sie kupuje krem 400 to i z pudelkiem on jest 2x wiekszy. wiec od nich juz wiecej nie kupie. Maslo nei ma jakiegos pieknego zapachu, znaczy zadnego nei ma. ale cudne jest. jakie piety po nim miekkie
Cytat:
Cytat:
Ostatnio czytalam artykul o dziadku 98 letnim ktory biega maratony itd. Jest neisamowity. Cytat:
Za bol piszczeli przy bieganiu, zwlaszcza na samym poczatku odpowiedzialny jest dorsiflexor. To mięśnie około piszczelowe odpowedzialne za unoszenia palców i przedniej części stopy. Jest taki prosty zestaw cwiczen ktore pomagaja: Najpierw chodzimy na pietach z palcami na zewnątrz, potem z palcami do wewnątrz, potem na palcach pięty na zewnątrz i na palcach pięty na zewnątrz. Minuta - półtorej Jak już jesteśmy trochę rozgrzani - stajemy tyłem do jakiegoś drzewa, opieramy sie o nie plecami, stajemy na piętach i powoli 20 razy podciągamy stopę, palce do góry. A następnie od razu bez przerwy 20 razy bardzo szybko (pulsacyjnie). Przerwa na inne ćwiczenia rozciągające - i powtórka 20 wolno i 20 szybko.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, lecz plusem tego jest że już to straciłam ![]() PS. Buszowałam dziś po lumpeksach! Znalazłam przepiękny sweterek, taka jestem zadowolona, jest w sam raz na mnie, lecz mam nadzieję, że schudnę tyle ile chcę i będzie leżał bosko! ![]() Zapłaciłam 18zł za to cudo! |
|
|
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
ufffff, szóstego dnia Nowego Roku doczytałam
z racji tego że dopiero to wszystko ogarnełam WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!!!! Pamiętacie mnie??? to co się działo/dzieje przewidziałam w ostatnim moim poście przed sylwestrem ![]() ale wiem że za pare dni bedzie już po "staremu" już mam wrażenie że zrobiło się luźniej.. Ja w sylwestra jedzeniowo nie grzeszyłam natomiast alkoholowo poszłam po bandzie Ale.... upragniona 6 z przodu się pojawiła (69,9) mój cel był 68 i miałam przejść na III faze, ale jak czytam posty dukanek na III fazie to ... i chciałabym i boje się.... ![]() hmmm no cóż narazie jeszcze te dwa kilo przedemną więc do dzieła ![]() Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Rozeznanie
|
ooo dzieny za link lanka
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
jak podaczas mojej nieobecnosci w swieta bylo tak zabawnie jak wczoraj to chyba wieczorem sie z herbatka przed monitorem rozsiade i doczytam
cala Polska obzerala sie przez swieta i teraz wszyscy na gwalt chca chudnac. Szybko, tak w 2 tygodnei najlepiej albo i w tydzien jakby sie kompleksowo dalo. Wiec nie maja czasu na czystanie watkow, ksiazek i innych glupot. Ma byc szybko i skutecznie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Przyczajenie
|
Dzisiaj (3 dzień I fazy) już lepiej się czuję. Nie odczuwam zmęczenia.
Zanotowałam sukces łazienkowy HURA !!! Zamówiłam na Allegro przyrząd LEG MAGIC do ćwiczeń dolnej partii ciała ponieważ u mnie to główny problem-grube uda. Jeszcze nie przysłali ale mam nadzieję że pomoże także wyże j na brzuszek ,co prawda mały ale jest![]() Na bieganie jestem zbyt leniwa.
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
Na wzmocnienie i "ubicie" mięśni bardzo dobry jest też pilates. Na początku trudno jeśli ktos w ogóle nie ćwiczył ale po dwóch tygodniach regularnego ćwiczenia widać super efekty.
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
no i doczytałam... uffffffff
tragedia, nic więcej nie powiem. oficjalnie mówię, że nie ma jojo. dziś rano mam mniej, niż jak jechałam do PL, a jak wiecie, diety nie trzymam. R zrobił sobei wczoraj proteinkowy dzień i co??? i 1,5kg mu zeszło. Zupełnie, jakby uderzeniówkę zaczynał a moze nam waga zaszwankowała???? cholera wie... głupia jestem już ![]() ja też chcę link do OT edit: widze, ze nikogo nei ma, to idę gotować obiadek.
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2010-01-06 o 13:55 |
|
|
|
#3653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, że nie ma jojo. U mnie na razie na III fazie też luz waga tak skacze kg w dół kg w górę wiec super jest!
|
|
#3654 |
|
Przyczajenie
|
No to zaczynam właśnie kupiłam książkę i w końcu chcę schudnąć robiłam prawie wszystko diety,wspomagacze,głodówk i i tak po krótkim czy dłuższym czasie wracałam do wagi 70kg
.Mam dość!!!Mam nadzieje,że przy wsparciu w końcu sobie poradzę.Jem ogólnie mało ale przegryzam boje sie normalnych posiłków więc podgryzając wmawiam sobie,że nie jem....Od jutra zaczynam. Początek 70 kg ![]() Cel 58 kg ![]() |
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
Witam
|
|
|
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
W końcu Was doczytałam, a miałam sporo bo aż od 93 strony (czytałam 3 dni oczywiście z przerwami) Było miło i mniej miło. Oby teraz już tylko miło Przed świętami wspominałam o galaretce z herbaty owocowej, żelatyny i slodziku. No i zrobiłam. Wyszła bardzo podobna do normalnej w smaku, tylko kolor nie taki intensywny. Także jak któraś nie znajdzie kupnej np. w Lidlu to polecam. Tylko trzeba posłodzić sporo, bo na gorąco wydaje się słodka, a po ostygnięciu już mniej. Pozdrawiam Was Kochane Dukanki ps. Oczywiście jestem z siebie dumna, bo w święta i sylwestra prawie nie grzeszyłam co widać na wadze
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zrzedze
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Co do programu biegania to gdzieś na stronie Nike była możliwość zrobienia sobie planu "od marszu do biegu" - bardzo fajny i skuteczny wbrew pozorom.
Wiolqn jako biegającą Cię zapytam - jakich firm te staniki do biegania są najlepsze? Bo przymierzam się do zakupu na siłownie (tam sobie hasam na bieżni) ale to wydatek rzędu 100zł, więc nie chcę kupić badziewia ![]() A żeby było tematycznie - nie mam wagi tutaj, więc nie wiem jak moja waga, ale prędzej spadla niz wzrosła ![]() A jutro proteinowy czwartek. O i tyle
|
|
|
|
#3660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tolowa, ja dostałam pod choinkę od TŻa LEG MAGIC (na własne życzenie) i póki co tylko TŻ na nim ćwiczy Odnośnie diety melduję: 3 dzień, 2.5kg mniej
66,5kg.....63,7kg...................57kgZa mną:- 2,8kg Do celu: -6,7kg start 19.02.2013 Skalpel: 19 Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla Mel B ramiona: 2 Orbitrek: 580min Zumba: 1 Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5 Edytowane przez meg888 Czas edycji: 2010-01-06 o 15:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Dawnymi czasy rewelacyjne efekty osiągnęłam ćwicząc w domu dość nudnymi ale jakże skutecznymi ćwiczeniami Callanetics

Takie cielsko wysmarować
Przecież to zajmie wieki całe
Szkoda mi czasu

a moze nam waga zaszwankowała???? cholera wie... głupia jestem już