Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 21:25   #271
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie! Chyba bede musiala dopisac sie do wątku... zrobilam dzis test -35 dzien cyklu - i są jak mur beton "II")) ... wychodzi wiec wg obliczen ze leci 3 tydzien od zaplodnienia. Obajwow praktycznie brak, poza odbrobine bolacym piersiami... ale zwykle miewalam tak przed przed @... obarnelo mnie tylko jakies dziwne przeczucie... i oto dzis - tescik pozytywny))
Gratulacje Podaj mi proszę dane, to dopiszę kolejną wrześniową mamusię do wątku Może napisz coś o sobie, żebyśmy się lepiej poznały.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:41   #272
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Witaj Pomidora (Witam Rownież pozostałe Kobietki)) Mam 27,5 lat, mieszkam i pracuje w Wawce. Po slubie jestem dzis dokladnie (7 miesiecy)... bo 6 czerwca 2009 powiedzielismy w obcenosci przyjaciol i rodziny sakrametalne "tak" ] Na Wizażu do tej pory bardziej obserowalam niz sie udzielam, w zeszylm roku namietnie (z wiadomych powodow ) sledzilam watek ślubny. Dzis poczulam ogromna potrzebę przekazania TEJ nowinny komuś jeszcze, a ponieważ jeszcze troche boje sie dzielic ta nowina z najblizszymi (poza TŻtem, bo on już wie. Razem ze mna dzis zawisnąl nad płytką testową ) wiec jestem tutaj ))))
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:45   #273
Malinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Przestań i mnie nie strasz, bo ja mam tak samo Chciałam nawet przed jutrzejszym lekarzem zrobić jeszcze jeden test, ale nie zdążyłam dziś kupić. I może dobrze, bo bym kasę wydała, a bez sensu - jutro lekarz wszystko powie przecież Kochana, musi być u nas dobrze i tyle. Trudno sobie wyobrazić, że w ciąży jesteśmy, bo objawów jak na lekarstwo. Pewnie dopiero jak brzuch zacznie rosnąć to uwierzymy tak do końca
Moja siorka która jest obecnie w 35 tc to mówi że jednynym objawem jaki u niej wystąpił to rosnący brzuch wiec nie macie sie czym przejmować
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
ja do lekarza idę we wtorek, będzie 6 tydz + 4 dni. Umówiłam się już w grudniu, z tym że na monitorowanie cyklu
Lenka to będzie miał lekarz niezłą niespodziankę:ehe m:
Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no to tylko się cieszyć. A co do toksoplazmozy- wiele osób na niąchoruje, większość przechodzi bezobjawowo- czyliwłaśnie nie wie, że przechodziło chorobę. Największy problem jestgdy toxo zarazi się kobieta w ciąży.
czy lekarz moze dać skierowanie na badanie na toksoplazmozę i bedzie można go zrobić bezpłatnie czy nie ma takiej możliwości?
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
w piatek nasza 2 wizyta pierwsza byla dokladnie w 7 tygodniu.. teraz kontrolna czy juz wszysstko sie uspokoilo bedzie w 8 tygodniu i 5 dniu mam nadzieje ze lekarz powie ze wsyztko jest w porzadku.. tak sie o to martwie...
oby wszystko dobrze było
Cytat:
Trudno zostawiać dzieci w takim momencie, ale też momentami myślę, że moje jest ważniejsze...
to straszne aż trudno mi o tym myśleć
aaannnnnnaaa gratulacje
Malinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:47   #274
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Pomidora (Witam Rownież pozostałe Kobietki)) Mam 27,5 lat, mieszkam i pracuje w Wawce. Po slubie jestem dzis dokladnie (7 miesiecy)... bo 6 czerwca 2009 powiedzielismy w obcenosci przyjaciol i rodziny sakrametalne "tak" ] Na Wizażu do tej pory bardziej obserowalam niz sie udzielam, w zeszylm roku namietnie (z wiadomych powodow ) sledzilam watek ślubny. Dzis poczulam ogromna potrzebę przekazania TEJ nowinny komuś jeszcze, a ponieważ jeszcze troche boje sie dzielic ta nowina z najblizszymi (poza TŻtem, bo on już wie. Razem ze mna dzis zawisnąl nad płytką testową ) wiec jestem tutaj ))))
Fajnie, że poczułaś potrzebę "ujawnienia się" Mam nadzieję, że będziesz się udzielać na wątku Podaj mi jeszcze proszę imię i przewidywany termin porodu. A jak mąż zareagował?

28.09.2014

Stary 2010-01-06, 21:52   #275
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malinka86 Pokaż wiadomość
czy lekarz moze dać skierowanie na badanie na toksoplazmozę i bedzie można go zrobić bezpłatnie czy nie ma takiej możliwości?
nie wiem niestety
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:59   #276
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Mam na imie Marta (widzę, dosc poularne imie na tym wątku ) TŻ jak zareagowal ? Chyba lepiej niż ja! Dla mnie to w sumie totalne zaskoczenie...i chwile po tym jak zobaczylam te dwie kreski to zaczelam sie panicznie trząść niby powinnam sie spodziewac, bo nie zabezpieczalismy sie od czerwca... ale tak przez 7 miesiecy nic... wiec jakos "wylecialo mi z glowy" ze dzieci nie przynoszą bociany Chyba musze sie z tym przespac, a jutro rano zeby strzele sobie jeszcze jeden test... bo do mnie to nie dociera jakos ze od 3 tygodni mam w brzuchu maleńkiego lokatora. Planowany termin... ok. 10 wrzesnia? Wg obliczen TŻ;P bo on obsutkany w tym temacie bardziej niż ja
Stary 2010-01-06, 22:03   #277
Malinka86
Raczkowanie

Pomidora śliczną masz kociczkę: ehem:
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ale fajne kotki dziewczyny
ja trochę boję się jutrzejszej wizyty
A moje objawy są bardzo niespecyficzne: bóle podbrzusza prawie wcale, wstręt do jedzenia i bezsenność już od ponad tygodnia
widzę że mamy nowe mamusie gratulacje dziewczyny
Gabisun będzie dobrze nie martw się na zapas
Cytat:
A gdzie byłaś jak cię nie było To jutro razem będziemy się stresować Na którą masz lekarza? Ale ty jesteś tydzień dalej z ciążą niż ja, u ciebie już pewnie coś zobaczy. A u mnie pewnie nic
na pewno coś zobaczy
Trzymam ckiuki żeby wszystko dobrze było
Cytat:
Witajcie mamusie! Chyba bede musiala dopisac sie do wątku... zrobilam dzis test -35 dzien cyklu - i są jak mur beton "II")) ... wychodzi wiec wg obliczen ze leci 3 tydzien od zaplodnienia. Obajwow praktycznie brak, poza odbrobine bolacym piersiami... ale zwykle miewalam tak przed przed @... obarnelo mnie tylko jakies dziwne przeczucie... i oto dzis - tescik pozytywny))
Mszu gratuluję
ninaad nic nie szkodzi
Malinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:27   #278
Pomidora
Zakorzenienie

Mszu, to my tak samo - zapomnieliśmy, że dzieci nie bocian przynosi Więc mimo starań też trzęsłam się jak galareta po zrobieniu testu

Malinko, a co u ciebie?

Kilka dziewczyn przestało nam się odzywać w ogóle NIKaP-n, Evullka, Juszka i Justinak - gdzie jesteście przyszłe mamuśki?

Lecę spać i dobrej nocy życzę

Mamusie wrześniowe - jest nas już 19

Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ?
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ?
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010

28.09.2014

Stary 2010-01-06, 22:28   #279
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

podczytuje was troche, tak lekarz moze wypisac takie skierowanie, jestem tego przykladem, do lekarza chodze prywatnie ale na badania wysyla mnie do szpitala i nigdy za nie nie place
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:40   #280
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie to w sumie totalne zaskoczenie...i chwile po tym jak zobaczylam te dwie kreski to zaczelam sie panicznie trząść niby powinnam sie spodziewac, bo nie zabezpieczalismy sie od czerwca... ale tak przez 7 miesiecy nic... wiec jakos "wylecialo mi z glowy" ze dzieci nie przynoszą bociany
mszu po prostu jakbym slyszala siebie Dzis po odebraniu wynikow z krwi na zmiane smialam sie i spazmatycznie plakalam przed budynkiem labolatorium. Musze przyznac, ze ciagle nie wierze i nie jestem w stanie myslec o konkretach, czuje sie taka zielona w ciazowych tajnikach..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 23:30   #281
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Tak jak Nina napisała, przeważnie toxo nie daje żadnych objawów Też chciałabym mieć taki wynik Przynajmniej nikt nie będzie mnie przed kotem przestrzegał.
Ja nie przechodziłam jeszcze toxo, a mam obecnie 4 koty w domu (2 na tymczasie) na szczęście nikomu do głowy nie przychodzi raczyć mnie opowieściami o kotach powodujących choroby czy poronienia
Cytat:
Agnysko, od kota toxoplazmozą można się zarazić tylko w 15% przypadków. W większości ta choroba przenoszona jest przez surowe mięso i nieumyte owoce i warzywa. Sama mam kota w domu i jedyna, czego nie mogę robić, to sprzątać mu kuwety
To zdecydowanie najfajniejsze Chociaż szczerze mówiąc w sytuacjach kiedy jestem sama w domu, a kuweta brudna to aż mnie nosi

Cytat:
Agnyska, ja moją Procę też co chwilę tulę i całuję - to takie moje futrzane maleństwo Teraz się martwię, bo jest świeżo po rui (bardzo się męczyła ) i trzeba ją wysterylizować, a muszę to zrobić jak będę miała kilka dni wolnego, żeby z nią posiedzieć. Nie wiem, jak dam radę patrzeć na jej cierpienie po zabiegu.
A to moja księżniczka kochana
Nic się nie przejmuj. Jeśli kotka zostanie zrobiona rano to wieczorem już będzie prawie jak nowa
A następnego dnia jedyną oznaką operacji będzie tylko blizna.

Byłam dziś u lekarza. Wg usg to 5 t. i 6 dzień 9 mm ale nie było jeszcze serduszka i mam przyjść za 2 tygodnie na kontrolę.. Oczywiście w domu już się zdążyłam rozpłakać ale tż mnie opierdzielił, dokonał stosownych obliczeń i jeśli liczyć od owulacji to faktycznie troszkę za wcześnie. Tak czy inaczej będę się teraz martwić przez kolejne 2 tygodnie

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 09:08   #282
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Hej Dziewczyny, widzę ze trwa dyskusja dotyczaca toksoplazmozy. Ja obecnie mam dwa koty, oną i onego (juz niepelnowartosciowego -biedaczek ) i zanim zdecydowalismy sie na te zwierzeta, przestdiowalam temat toksoplazmowy dosc doglebnie. I mogę wam uspokoic, ze u tych posiadajacych koty (jak sie domyslam koty sa niewychodzace-kuweta) grozi NAPRAWDE niewiele. Nawet podczas szczepien naszych podopiecznych podpytalam weterynatrza jak to wlasciwie jest z ta toksoplazmoza. I powiedział mi, ze koty wberw pozorom starzaja niewielkie ryzyko zakażenia sie ta chorobą. Cytujac: "Wiele moich kolezanek na studiach nawet tych w ciazy znosilo do akademika prawdziwe "wywloki", zawszawione, zaropiale, poranione i jak zyję nie pamietam by ktoras z nich sie toksoplazmoza zarazila". Także Dziewczny... no panic...
Nie jesc tylko kwistych stekow niewiadomonego pochodzenia i myc warzyywa a wszytsko powinno byc ok.

W ogole to super wiedziec, że tu tyle fanek i wlascielek zwierzat

p.s. dzis rano powtorzylam test...wynik : kreski - sztuk dwie

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
mszu po prostu jakbym slyszala siebie Dzis po odebraniu wynikow z krwi na zmiane smialam sie i spazmatycznie plakalam przed budynkiem labolatorium. Musze przyznac, ze ciagle nie wierze i nie jestem w stanie myslec o konkretach, czuje sie taka zielona w ciazowych tajnikach..

aaannnnnnaaa... lab jeszcze przede mna... w ogole wstyd sie przyznac, ale u gina nie bylam 2 lata... jakos mi nigdy nie po drodze. i teraz mi sie pewnie oberwie

Dziewczyny, czy zaczelyscie juz brac jakies kompleksy witaminowe, kwasy foliowe i takie tam, bo chyba już czas co?
Stary 2010-01-07, 09:52   #283
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie byłaś jak cię nie było To jutro razem będziemy się stresować Na którą masz lekarza? Ale ty jesteś tydzień dalej z ciążą niż ja, u ciebie już pewnie coś zobaczy. A u mnie pewnie nic
byłam we Wrocku a tam neta nie mam zajęcia już się skończyły, zostały praktyki, więc w domku jestem na weekendy, teraz przyjechałam szybciej bo wizyta ale na szczęście luty już cały prawie wolny miło że o mnie pytasz mam nadzieję że coś zobaczy, ale mam taki lęk czy wszystko jest w porządku

Cytat:
gratulacje
Cytat:
Gabisun będzie dobrze nie martw się na zapas
na pewno coś zobaczy
dziekuję kochana już się nie mogę doczekać, niby nie ma żadnego powodu do obaw ,ale pierwsza wizyta mam nadzieję że tam wszystko w porządku
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:03   #284
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
I mogę wam uspokoic, ze u tych posiadajacych koty (jak sie domyslam koty sa niewychodzace-kuweta) grozi NAPRAWDE niewiele.
Kot nie musi być wychodzący, żeby był nosicielem toxo
Cytat:
Napisane przez mszu
Cytujac: "Wiele moich kolezanek na studiach nawet tych w ciazy znosilo do akademika prawdziwe "wywloki", zawszawione, zaropiale, poranione i jak zyję nie pamietam by ktoras z nich sie toksoplazmoza zarazila".
Bo toxo od kotów można zarazić się tylko przez kontakt z kałem i ogólny stan zdrowia kota nie ma znaczenia.
Cytat:
Napisane przez mszu
Nie jesc tylko kwistych stekow niewiadomonego pochodzenia i myc warzyywa a wszytsko powinno byc ok.
Dokładnie. Nie pamiętam już dokładnie ale koty wydalają cysty tylko przez kilka(kilkanaście) tygodni więc jeśli mamy kota dłużej niż rok, a nie jesteśmy chore to od niego już się nie zarazimy.
Cytat:
Napisane przez mszu
Dziewczyny, czy zaczelyscie juz brac jakies kompleksy witaminowe, kwasy foliowe i takie tam, bo chyba już czas co?
Kwas foliowy należy zacząć brać 3 miesiące przez zajściem w ciąże i kontynuować chyba cały pierwszy trymestr.
Co do reszty witamin to zależy od ginekologa. Mój twierdzi, że lepiej się zdrowo odżywiać niż łykać suplementy

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Stary 2010-01-07, 10:10   #285
olbka
Zadomowienie

No to melduję się ja
Jestem w 6 tc, 3,5 tyg od zapłodnienia. Na USG jest mała, czarna Kropka
Radość jest ogromna, chociaz staram się jeszcze nie cieszyć do końca, chce koniecznie zobaczyć serduszko... Następne USG 18 stycznia

Cos o nas: mam 28 lat, mąż 31 staramy się od 4 miesięcy, więc wynik całkiem niezły...
Mój przewidywany poród - początek września, ale jeszcze nie do końca wiadomo co i jak, po tym kolejnym USG powinno być już więcej wiadomo...

Pozdrawiam Was, dziewczyny i będe starała się zaglądac tutaj częściej

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:16   #286
martysek
Zadomowienie

Witam Mamusie,
chciałam was zapytać, czy macie juz mdłości, jesli tak (a nie życzę wam tego), t0 jak sobie z nimi radzicie?

Ja mam 25 lat, jestem w 6.-7.tc i termin wyliczony przez lekarza na 27.08.2009, ale pisząc na forum dla mam lipcowo-sierpniowych czuję się dziwnie, bo one dolegliwości mają juz za sobą, a ja dopiero od tego tygodnia zaczęłam rozumieć, co znaczą mdłości i osłabienie.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:18   #287
olbka
Zadomowienie

ja jeszcze (tfu tfu) nic nie mam, na razie w ogóle nie czuję ciąży, od czasu do czasu tylko delikatnie pobolewa mnie brzuch...

Kasia
Stary 2010-01-07, 10:21   #288
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
ja jeszcze (tfu tfu) nic nie mam, na razie w ogóle nie czuję ciąży, od czasu do czasu tylko delikatnie pobolewa mnie brzuch...
Fajnie masz
Mnie na początku też bolał lekko brzuch. Piersi o wiele bardziej.
Teraz bolą tylko one i doszły mdłości - coś strasznego.
Stary 2010-01-07, 10:31   #289
olbka
Zadomowienie

a jeśli chodzi o witaminy, to ginka kazała mi brać tylko kwas foliowy, żadnych witamin, nawet tych dla kobiet w ciąży... A kwas foliowy biorę od czerwca

Kasia
Stary 2010-01-07, 10:34   #290
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
.

Kwas foliowy należy zacząć brać 3 miesiące przez zajściem w ciąże i kontynuować chyba cały pierwszy trymestr.
No wlasnie.. Mam nadzieje, ze posiadam w sobie jekies zapasy, bo kwas foliowy lykam dopiero od kilku dni.. Podobno szpinak w niego obfituje W dodatku dzis przypomnialam sobie, ze okresie swiatecznym, jeszcze nieswiadoma niczego, wypilam trzy lamki wina i dwa drinki z martini. Teraz nie moge tego przebolec

Moze znacie dobre ksiazki na temat przebiegu ciazy, jakies filmy? Kiedys na Planete widzialam fragnent dokumentu z pieknymi wizualizacjami, ale nie znam tytulu- pamietam ze byl podzielony na trzy odcinki o kazdym z trymestrow.
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:35   #291
martysek
Zadomowienie

To dobrze, ja kwas foliowy zaczęłam brać niecałe dwa tygodnie temu i się czasem martwię, czy nie za późno :/

A z witaminami to co lekrz, to inna szkoła. Mój powiedział, że jak chcę , mogę brać.
Kupiłam Prenatal dopiero teraz, bo przez mdłości nie jem prawie nic odżywczego.
Wcześniej jak dobrze się odżywiałam, to nie takiej widziałam potrzeby.

Mi koleżanki poleciły "W oczekiwaniu na dziecko" i póżniej "Język niemowląt".

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-01-07 o 10:40
Stary 2010-01-07, 10:40   #292
olbka
Zadomowienie

zobaczcie dziewczyny, tutaj na www.brzuszek.net jest mnóstwo fajnych informacji, i - dla mnie najwazniejsze - w galerii są zdjęcia USG z każdego tygodnia począwszy od 5., a w opisach tygodni sa filmy z usg. Super sprawa!

Kasia
Stary 2010-01-07, 11:20   #293
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie.. Mam nadzieje, ze posiadam w sobie jekies zapasy, bo kwas foliowy lykam dopiero od kilku dni.. Podobno szpinak w niego obfituje W dodatku dzis przypomnialam sobie, ze okresie swiatecznym, jeszcze nieswiadoma niczego, wypilam trzy lamki wina i dwa drinki z martini. Teraz nie moge tego przebolec

Moze znacie dobre ksiazki na temat przebiegu ciazy, jakies filmy? Kiedys na Planete widzialam fragnent dokumentu z pieknymi wizualizacjami, ale nie znam tytulu- pamietam ze byl podzielony na trzy odcinki o kazdym z trymestrow.
Nic się nie przejmuj. Nawet bez suplementacji rodzą się zdrowe dzieci
Co do alkoholu to ja dopiero wczoraj zauważyłam, że moje ulubione 7 days szampańskie mają w składzie alkohol
Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
zobaczcie dziewczyny, tutaj na www.brzuszek.net jest mnóstwo fajnych informacji, i - dla mnie najwazniejsze - w galerii są zdjęcia USG z każdego tygodnia począwszy od 5., a w opisach tygodni sa filmy z usg. Super sprawa!
Fajna strona

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Stary 2010-01-07, 12:36   #294
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Kot nie musi być wychodzący, żeby był nosicielem toxo

Bo toxo od kotów można zarazić się tylko przez kontakt z kałem i ogólny stan zdrowia kota nie ma znaczenia.

Dokładnie. Nie pamiętam już dokładnie ale koty wydalają cysty tylko przez kilka(kilkanaście) tygodni więc jeśli mamy kota dłużej niż rok, a nie jesteśmy chore to od niego już się nie zarazimy.

Co do reszty witamin to zależy od ginekologa. Mój twierdzi, że lepiej się zdrowo odżywiać niż łykać suplementy
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, to własnie - mniej wiecej - chcialam powiedziec Ja mam koty od ponad roku. Kociego kału raczej nie mialam okazji kosztowac. A rece po kazdym czyszczeniu kuwety dokladnie myje, wiec innej drogi do swojego ukladu pokarmowego nie widze.
Bo jesli by to bylo takie grozne i latwe "do zlapalnia" do nawet glaskanie kota bylo by niezbezepieczne, bo przeciez kot sie myje i "TAM" i po futerku, wiec automatycznie to sie przenosiło...?.
Eee, mysle, ze nie ma co panikowac... bo jesli by to bylo takie czeste... to pewnie by sie wiecej o tym mowilo pisalo...

kurcze... ja nie bralam, tzn bralam ale na pewno nie dzien w dzien przez 3 m-ce. Poza tym mam nadzieje, ze przy ilosci roslin lisciastych kotre pochłaniam, nie powinnam miec jakis szczegolnych brakow... sama już nie wiem

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:

No ja w sylwestra, przez cała noc, wypiłam pewnie z butelke szampana... też niczego nieswiadoma...
Ale podobno w tym okresie (2 tydzien po zapł.) nie jest to jeszcze tak bardzo niebezpieczne.... mam nadzieje
Stary 2010-01-07, 14:04   #295
martysek
Zadomowienie

Cytat:
No ja w sylwestra, przez cała noc, wypiłam pewnie z butelke szampana... też niczego nieswiadoma...
Ale podobno w tym okresie (2 tydzien po zapł.) nie jest to jeszcze tak bardzo niebezpieczne.... mam nadzieje
Myślę, że wiele kobiet było w podobnej sytuacji. Ja rzuciłam palenie dopiero jak zrobiłam test i tez się martwię.

Z drugiej strony tyle jest kobiet, które się zbytnio ciążą nie przejmują i rodzą zdrowe dzieci.

Nie martw się, w końcu to był jednorazowy "wyskok"
Stary 2010-01-07, 14:18   #296
olbka
Zadomowienie

ja też piłam przed dwoma kreskami. Może nie zalewałam się w sztok, ale sporo tego było. Ale to nie powinno mieć zbyt dużego wpływu na zarodek. Martwienie się po fakcie już nic nie da. Oczywiście już teraz nie piję...

Kasia
Stary 2010-01-07, 16:29   #297
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenka to będzie miał lekarz niezłą niespodziankę:ehe m:
nie mogę się doczekać miny mojej ginki

Wróżka, nic się nie martw, na pewno wszystko będzie się pięknie rozwijało, wcześnie poszłaś do lekarza i tyle
Tylko mnie dziwi, że każdy kto idzie do lekarza w 5-6 tc to pisze właśnie albo że fasolka ma kilka mm albo jest tylko kropeczka.. Czy są aż takie rozbieżności? czy po prostu ta kropeczka to duża kropka? Tak mnie to zaciekawiło..

Mszu, ja też powtarzałam test A witaminy to może ok 3 miesiąca jakieś zacznę brać, chyba na razie wystarczy mi folik i luteina, zobaczymy co ginka powie.

Tak narzekałam że nie mam żadnych objawów, to mam za swoje.. dzisiaj miałam gigantyczne mdłości... myślałam że się zwolnię z pracy!!! Koszmar jakiś. A wczoraj wieczorem znowu nie mogłam zasnąć w ogóle, spałam może 4 godziny ale i tak bardzo słabym snem
Martysek, ja nie wiem co z tymi mdłościami robić:/

Pomidorka, gabisun, piszcie jak tam wizyta, bo umieram z ciekawości!!!
Stary 2010-01-07, 16:45   #298
martucha84
Zakorzenienie

mszu witaj masrtus moja imienniczko.. szkoda ze sie na pm2009 nieudzielalas chociaz wskocz do zonek.. gratuluje zafasolkowania

olbka takze gratuluje

martysek rozumiem bo sama mam to samo.. a na lip-siepr sa pochloniete tak rosnacymi brzuchami ze juz niezabardzo oppisuja nam szaraczka ja tez jestem na etapie mdlosci wiec znam ten bol.. rano pomaga zjedzenie biszkoptow i ciepla herbata (maz robi do termosu ) ale wieczorem niepomaga nic.. kilka dni mialam spokoju ale wczorajsze wieczorne i dzesiejsze porannne mnie rozwalily... do tego doszla zgaga.. tragedia.. polecam jesc malo ale czesto i dobrze gryzc... nic innego mi juz niepomaga...
Stary 2010-01-07, 17:31   #299
martysek
Zadomowienie

Dziękuję za pocieszenie. Oby nam jak anjszybciej przeszło!

Zjadłam miseczkę zupy pomidorowej, a po paru godzinach banana. Bezpośrednio po jedzeniu jest dobrze, le po ok 45 minutach robi mi się tak źle, że prawie wymiotuję.
Chyba bym wolała raz zwymiotować i mam spokój.

Weszłam po pracy na chwilę do marketu, ale musiałam wyjść, bo jak poczułam zapach jedzenia, to mi się cofać zaczęło....

Wzięłam na jutro urlop i ciągle się głowie, co zrobić, jak dalej tak źle się czuła będę
Stary 2010-01-07, 18:07   #300
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Martucha84, Immieniczko Nie udzielalam sie, bo okropnie irytowala mnie jedna osoba, kotra robila robila dokoła siebie tyle szumu, i jakby wszytsko na pokaz, laczenie z slubem a teraz z rozwodem, ze sobie darowalam, bu musialabym jej rzec pare gorzkich slów, a po co mam Wam psuc klimat, skoro ona Wam nie przeszkadza...
Martucha84, Marysek, Lenka... a w kotrym tygodniu od zapłodnienia zaczely Wam sie te nudnosci? Ja mam ciuchutka nadzieje, ze moze mnie ta "atrakcja" jakos ominie. Kuzynka przez cala ciaże czula sie wysmienicie i nigdy nie wymiotowala...
Poki co z objawów ciązowych dokucza mi cos co sie mądrze zwie Rhinopatia gravidarum , czyli katar cieżarnych
Katar z reguly miewalam po infekcjach gradłowych (czyli napierw okropny parodniowy bol gardla a pozniej zolta albo zielona wydzielina z nosa), a ten sie pojawil ni z gruszki ni z pietruszki, okolo tygodnia temu, jest bezbarwny i powoduje irytujące serie apsików.
Szczerze Wam powiem troche mnie to rozbawilo, bo w zyciu nie spodziewalam sie ze katar moze być objawem ciązowym (30% kobiet na to cierpi) a dowiedzialam sie dzis o tym zupelnie przypadkowo, bo wracajac z pracy kupilam sobie gazetkę"M jak Mama"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości