|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
hej brzoskwinia - jesteś może ?
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A widzę, że ten jutrzejszy dzień jakoś nie wywołuje u ciebie entuzjazmu
|
|
|
|
|
#4893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja robię te nieszczęsne przysiady i w ogóle wszystko co możliwe, ale póki co to mnie tylko pachwiny bolą jak chodzę i tam na dole.. a skurczy zero
|
|
|
|
|
#4894 |
|
Rozeznanie
|
najpierw szybko wam napisze, ze jeszcze nie rodze
a potem wezme sie za czytanie waszej produkcji![]() babka z ktora umowila mnie moja gina jest naprawde super. od razu wziela mnie na wszystkie badania, choc jak zobaczyłam tlumy osob w tym szpitalu, to juz podejrzewalam, ze tz bedzie musial odwolac pacjenciakow z popoludniowych godzin. ale nie... zostałam dogłębnie zbadana, przepływy przez łożysko i pępowine są bez zarzutu i lekarka powiedziała, że nie ma znaczenia jak łożysko wygląda jeśli wszystko sprawnie funkcjonuje. dzidzia z usg wychodzi 3300. jest gotowa juz od dawna ale możemy jeszcze kilka dni z tym wywoływaniem porodu poczekać, bo jej zdaniem coś powinno się samo rozkręcić w najbliższych dniach. na razie dostałam zalecenie: dużo seksu . kiedy zapytałam czy dzidzia na pewno wtedy nie dostaje po głowie, to zaczęła się śmiać i powiedziała, że jest to zupełnie bezpieczne i jest naturalnym przyspieszaczem, zarówno sam akt jak i właściwości spermy. po przybyciu do domu od razu się zastosowaliśmy do zaleceń a tż stwierdził, że to jego ulubione lekarstwo . Jutro mam się zgłosić na ktg a potem bedziemy myśleć...ech.. miałam nadzieję, że to już teraz będzie, ale trudno. poczekam jeszcze troszkę, przynajmniej będę na bieżąco z waszymi postami
|
#4895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwłaszcza na bóle glowy, zawsze mi pomaga.No to trzymam kciuki i bawcie sie dobrze
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Raczkowanie
|
Addicted
ja tez podlogi wyszorowalam, zaraz zabieram sie do mycia wanny, a wieczorem rzucam sie na tz ... moze sie uda... ale Ty duzo wiecej sprobowalas... i tez nic... mnie jutro zaczna wywyolywanie cewnikiem folley'a czy ktoras z Was to miala??? ciekawa czy podziala.... Oliwka - tez sprobuje przysiadow
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Rany już tyle mam na wylocie że się pogubiłam
![]() Ale kciukaski kochane ![]() A z tym sexem to na SR mówiła nam położna że nasienie działa ...ale nie po jednym razie ...ono stopniowo przygotowuje szyjkę do porodu i nasila skurcze....ale na to trzeba czasu ...my trenowaliśmy 2 tyg ale fajnie było i ja się przyznam, że po porodzie i połogu balam się sexu..... A ten pierwszy raz przezywałam jak PRAWDZIWY PIERWSZY RAZ
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Brzoskwinia? co to za majtasy?
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Już za chwileczkę już za momencik V część wątku zacznie się kręcić
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
olivia to odpuść sobie na razie te przysiady
eudaimonia to dobrze, że trafiła ci sie taka fajna lekarka. Co do łożyska to ja na ostatnim usg miałam II stopnia, ale lekarz nie był zbyt rozmowny i jedyne co usłyszałam, że ważniejsze są te przepływy. No i przyjemnych ćwiczeń i może ktg nie będzie już potrzebne ![]() soraya te kapsułki i herbata powinny być brane od 34/36 tc, a ja biorę dopiero od wczoraj po południu. A o tym cewniku nie słyszałam |
|
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja tylko na chwileczke bo boli co raz mocniej.Tylko wlasciwie sama nie potrafie okreslic co
skurczy nie mam, tylko taki bol od kosci lonowej w dol.Boli mnie cala okolica, tam gdzie mala ma glowke.Nie moge chodzic, lezec, podniesc nogi, przekrecenie sie z boku na bok to istny koszmar.....Kurier godzinke temu przyniosl moj zestaw A mialam miec cc i co teraz ?? A dopiero wczoraj mowilam, ze chyba magazynuje dzis juz w ogole nie jestem glodna.W sumie to od rana zjadlam 1 bulke ![]() Napisalam dzis do Kasya, co tam u nich i kiedy wychodza i usciskalam ja od nas.Odpisala: " Hej.Dzieki za pamiec.Synus mi sie udal jest bardzo grzeczny.Po cesarce 24h musialam przelezec w lozku i jak wczoraj musialam wstac to myslalam, ze umre z bolu.Dzisiaj juz jest lepiej, nawet mam malego na caly dzien.Mam nadzieje, ze w sobote juz wyjdziemy.Pozdrowienia dla ciotek wizazowych." |
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
ej wiecie co pogubiłam się i już nowy założyłam a tu jeszcze możemy w sumie pisać
ale to chyba nic nie szkodzi kwiat kalafiora jestem ![]() te majtki to takie mają właściwości uciskające jak pas, tylko trzeba kupić dobry rozmiar żeby nie były za duże bo nic wtedy nie zdziałają, moja siostra ma już zapowiedziane że ma mi kupić po porodzie
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasya, po cesarce podobno tak jest, że sie dłużej dochodzi do siebie. I na niedzielę mamusia i synek w domciu. Gratulacje aniołka. Dziewczyny, nie spieszyć sie na nową część!!!!! |
|
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, nadrobiłam w końcu! Ale nie odniosę się chyba do Wsszych wypowiedzi bo tego duuuużo jest!
filka ![]() you you jeszcze nie na porodówce, ale już dziś w nocy myślałam, że pojedziemy, bo zaczęło baaardzo boleć i ze malutki wykluje się w tym samym dniu co mamusia 27 lat temu ![]() Zresztą coś co noc mam takie skurcze. Hmmmm cos mam przeczucie, że którejś nocy będziemy śmigać do szpitala. Przez dwa tygodnie od wigilii az do wczoraj moj maz byl w domku i staralismy sie jak najlepiej wykorzystać ten wspólny czas, zrobiliśmy też troche w domku, np. przed wczoraj maż zrobić światełko nad komodę z przewijakiem, wczoraj jeszcze przerobił karuzelkę na akumulator, żeby nie trzeba było co chiwlę baterii kupować Jeszcze tylko złożyć łóżeczko i wszystko gotowe ![]() Dziś niestety musiał już jechac do pracy, dzwonił do mnie ok południa i mówi, że ma dwie dobre wiadomości, jedną, że idziemy dzis do fryzjera Mieliśmy iśc w sobotę, ale lepiej wcześniej, bo może a nóż coś wcześniej się zacznie A druga, że nie mam wykluczonego porodu w wodzie, ze względu na streptokoki! A przeczytałam gdzieś, że z tego względu taki poród sę wyklucza! Na poprzedniej kotroli w szpitalu miałam zrobiony wymaz i niestety jak byliśmy teraz w poniedziałek w szpitalu na kotroli lekarka oznajmiła mi, ze wynik jest pozytywny. Ze nie ma się czym martwić, po prostu dostanę antybiotyk przed porodem. Powiedziała też, że jak będą już regularne skurcze to do szpitala samochodem, ale jeżeli odejda najpierw wody to po prostu zadzwonić po karetkę!!! Mam nadzieję, że wtedy maz będzie w domu, bo najblizej z pracy ma godzine drogi, a najdalej 1,5 godziny!A poniedzialkowe ktg i usg w jak najlepszym porzadku! Jezeli nie będzie się nic wcześniej działo to na następną kotrolę idę 13 stycznia, czyli w dzień terminu porodu!No i miałam wstawić zdjęćka, niektóre ze świąt i przy dekoracji sylwestrowej (jeszcze wisi) i te w zielonej bluzeczce to z wczoraj, już w 40 tygodniu!!!! ![]() Oto mała galeria
|
#4907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedź do szpitala i daj nam znać jak juz będzie cokolwiek wiadomo ![]() Cytat:
Wiecie co, z tej ciąży to najbardziej jestem przerażona że tak przytyły i spuchły mi ramiona... Nie ładnie to wygląda... No nie podoba mi się i trzeba będzie nad tym poćwiczyć.
|
|
|
#4909 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to malutki ten brzucholek jak na prawie 38 tc. bardzo śliczniutko ![]() Cytat:
![]() agusiamatyldka . na pocieszenie dodam, że jak przyjeżdzam do mojej na dłużej niż 2 dni to też są kłótnie, a jak mieszkamy osobno to wszystko przebiega idealnie - może to też wyjście dla CiebieCytat:
Cytat:
pysiu jak czytam Twoje posty to mi się przypomniało o sałatce.. a nie kupiłam rzeczy jak byłam w sklepie Cytat:
filka ja i olivia też termin na dziś. więc czekamy w trójkę ![]() Cytat:
i jak na razie nie rodzę, choć już bym chciała![]() Cytat:
![]() Madziulka83 ślicznie!! bardzo bardzo ładnie!!
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka ja też sięzasugerowaal mże już konczymy ...a jeszcze mozemy popisać tu
![]() Madziulka .... piekne zdjęcia z tŻ ...widac miłość na Waszych twarzach ...aż milo popatrzeć No i te fotki w tej "mojej" ulubionej ale twojej eudaimonia to nie wiem ...z tym L4 to wiem że gin nie chce dawać ??? Mi 2 lata temu nie chciała ...dać powiedziala że nie może ale moja internistka spokooooo....Teraz chodze do innej gin ...zobaczymy ....chociaż pewnie nie będę miała jak sprawdzić bo do 7 lutego czy doczekam ![]() A skąłdniki na sałatkę ...mhhhhhh szkoda ...bo pycha jest Aldii dzieki za wieści od Kasya ...a na początku pisała że CC to super sprawa...a teraz z ledwościąwstala ;/ ehhhhhhh Ja tam się boję CC ...wolę SN ...bo wiem co i jak....ale będzie jak Bóg da ... Ulcia a ty gdzie jesteś ??? czekamy na wieści po USG...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-07 o 15:40 |
|
|
|
#4911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak budzę się rano, to jakby nie moje były i palców zgiąć nie mogę. W ramionach dość nie przytyłam, wogóle to mi chyba wszystko w brzuszek poszło, no i w te dłonie
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka83 pięknie, normalnie miłość od was bije po oczach
![]() Wigilie spędzaliście we dwoje? |
|
|
|
#4913 | |
|
Zadomowienie
|
zameldowałam się już w nowej części, ale skoro możemy jeszcze trochę tu popisać
aldii tylko bez paniki, może to po tym badaniu tak boli. Ja w poniedziałek byłam jakaś obolała i myślałam, że to już tuż tuż, a dziś się czuję jakbym nie była w ciąży ![]() I dzięki za wieści od kasyi Madziulka śliczna sesja zdjęciowa Cytat:
tylko mam nadzieję, że tż się nie poczuje za bardzo wykorzystywany jak maszynaA co do seksu po porodzie i połogu to też miałam miałam prawdziwe obawy. Przegapiłam gdzieś twojego wcześniejszego posta a propos zwolnienia - za pierwszym razem gin też powiedziała, że może mi wystawić tylko do tp. Teraz akurat mam taką sytuację, że z pierwszego usg wyszedł mi termin 20.01 (z tym, że trzymamy się daty 10.01 bo tak wyszło w tym usg pomiędzy 11-14 tc, a ono jest przecież bardziej wiarygodne) , więc aczkolwiek nie widziałam entuzjazmu, to powiedziała, że jak zajdzie taka konieczność, to jeszcze mi wystawi zwolnienie. Tylko że ja termin mam na tą niedzielę, a ona będzie dopiero w środę i oczywiście wszystkie wizyty na ten dzień już zaklepane, co najwyżej jakoś musiałabym się wkręcić pomiędzy pacjentki. Ale chyba lepsza opcja z internistą. A ja się zastanawiałam, czy nie napisać że po prostu nie dodałam buźki, która wskazywałaby na to że to był żart. Ale w końcu stwierdziłam, że jednak lepiej przyznać się do błędu i napisać prawdę. |
|
|
|
|
#4914 |
|
BAN stały
|
Madziulka słodkie zdjęcia
|
|
|
|
#4915 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Widze, ze sie troche rozdwoilyscie
sie zakrecilam i nie wiedzialam gdzie mam pisac i co nadrabiac ![]() Cytat:
za kilogramy i za brak kolek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a w V czesci mamuski zaczna sie ropakowywac jak szalone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a znowu mialas przygode z autem?? co sie stalo z blotnikiem??
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
GRATULUJĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM
Teraz tylko czekać na zdjęcia maluszków ![]() Wczoraj byłam na pobraniu krwi i oddaniu moczu. Pominę fakt, że byłam już o 9:30 a weszłam dopiero o 11 W żołądku to mnie tak ssało, że usiadłam sobie z boku, żeby ludzie nie słyszeli jak mi w brzuchu burczy We wtorek 12.01 wizyta u gina, zobaczymy czy wszystko ok, bo ostatnio byłam 8.12 ;] Mam do Was jeszcze pytanie odnośnie paznokci: czy wzmocniły Wam się w ciąży i czy macie takie jakie miałyście? Bo ja odkąd jestem w ciąży, nie mogę malować ich lakierem, bo jeden-dwa dni a lakier mi schodzi z płytki Dosłownie jakbym miała tłuste paznokcie. No to skusiłam się na paznokcie żelowe i normalnie mi żel od płytki odchodzi, aż babka co mi robiła je była zdziwiona ![]() A i zapomniałam się pochwalić, że wczoraj dostałam pięć siatek ciuszków, z których mogę sobie wybrać te, które mi się podobają
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-01-07 o 16:25 |
|
|
|
#4917 |
|
Rozeznanie
|
A ja wywołuję stojąc przy garach i prasując. Dzisiejszy obiadek
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
addicted z tym L4 tak jak pisaąłm ja tak mialam z Kubusiem ....
tak więc jak by co to polecam internistę ...da ci bez mrugnięcia okiem MAlinko wygląda smakowicie idę na smaczny ![]() ************************* * Dziś zapowiedziałam mężowi że jadę z nim na zakupy ...mam taką ochotę ... że trudno jadęeeeeeeeeee ![]() Chyba nie urodzę w CH ? A jak tak to oszczędze na SMs-e ...bo zobaczycie to w Faktach
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-07 o 16:25 |
|
|
|
#4919 |
|
Raczkowanie
|
jak to smakowicie wygląda
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

wszystkiego... ehhh

zostałam dogłębnie zbadana, przepływy przez łożysko i pępowine są bez zarzutu i lekarka powiedziała, że nie ma znaczenia jak łożysko wygląda jeśli wszystko sprawnie funkcjonuje. dzidzia z usg wychodzi 3300. jest gotowa juz od dawna ale możemy jeszcze kilka dni z tym wywoływaniem porodu poczekać, bo jej zdaniem coś powinno się samo rozkręcić w najbliższych dniach. na razie dostałam zalecenie: dużo seksu

skurczy nie mam, tylko taki bol od kosci lonowej w dol.Boli mnie cala okolica, tam gdzie mala ma glowke.Nie moge chodzic, lezec, podniesc nogi, przekrecenie sie z boku na bok to istny koszmar.....Kurier godzinke temu przyniosl moj zestaw 
A druga, że nie mam wykluczonego porodu w wodzie, ze względu na streptokoki! A przeczytałam gdzieś, że z tego względu taki poród sę wyklucza! Na poprzedniej kotroli w szpitalu miałam zrobiony wymaz i niestety jak byliśmy teraz w poniedziałek w szpitalu na kotroli lekarka oznajmiła mi, ze wynik jest pozytywny. Ze nie ma się czym martwić, po prostu dostanę antybiotyk przed porodem. Powiedziała też, że jak będą już regularne skurcze to do szpitala samochodem, ale jeżeli odejda najpierw wody to po prostu zadzwonić po karetkę!!! Mam nadzieję, że wtedy maz będzie w domu, bo najblizej z pracy ma godzine drogi, a najdalej 1,5 godziny!

idę na smaczny