Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 21:46   #2011
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Skierka się do mnie odezwała
Napisała, że Amelka zdrowa, tylko wczoraj spadła z rogówki. Byl płacz, ale na szczeście nic się nie stało. Nie ma też żadnych siniaków.
Przewraca się swobodnie z brzuszka na plecy i odwrotnie, na gluten dobrze reaguje, tylko po kaszce na mleku mod. ma po kilku dniach krostki na buzi, więc musi odstawić.
Mają już urządzony salon, czeka na karnisz, firanki i lampę stojącą. reszta gratów na korytarzu. Sypialnie nie złożona, bo facet zapomniał przysłac stelaż, śpią na razie na materacu.
W nastepna sobote maja parapetówke.
Nie wiadomo kiedy bede mieli net, ale nie predko.
Macie pozdrowienia.
dzięki za info!
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
aha z tego wszystkiego zapomnialam sie pochwalic, ze Marci dzis sie przewrocil z plecow na brzuch poszlam tylko zrobic siusiu, wracam a on zadowolony na brzuchu lezy

o tak to wyglada
moim zdaniem powinien miec wyzej zapiety ale sie nie da

jaki On słodki

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Wyyyyszedł!....

Ja wiem, że przeżywam jak mrówka ciążę, ale to tylko dowodzi, jaka ze mnie noga w kuchni

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
witajcie spiesze doniesc ze urósl nam pierwszy zabek czuc go pod palcem jak sie po dziselku jedzie, TZ go widzi ja tez troszke. ale prowadzimy spor ja jestm zdania ze jeszcze sie dobrze nie przebil TZ ze juz przeszedl. A co mi tam niech gryzie dalej TZ- palce tat najlepszy gryzak.
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A jutro na to szczepienie jade na 13:30 i mam stracha teraz (po tej historii Tuli) u nas drogi nieodsniezone zadobrze a ja mam 15 km tak jechac
wiec podwojnie trzymajcie kciuki zebysmy dojechały
wg życzenia podwójnie
Cytat:
Aniu, przepis prościutki
Masło roztopić i wymieszać z mąka. Rozprowadzić wywarem, mieszając zagotować. Odstawić. Wymieszać ze śmietaną, dodać koperek. Przyprawić delikatnie solą.
kostka bulionowa rozp. w 1 szklance,
szklanka śmietany,
pęczek koperku,
sól,
łyzka mąki,
łyżka masla.

Lecę sprzatnąc pokój
dziękuję!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:47   #2012
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
bardziej soczysty to na bank w kawalku wychodzi

a z sola to nie tyle o walor smakowy chodzi co o rozmiekczenie włókien ktore trawi sol

Viki
, ja wypisywalam normalny wniosek na urlop i zadnego podania nie pisalam, bo to chyba jest tak ze pracodawca moze go odmowic
1. chodzilo mi to ze jak podsmazone a pozniej duszone to bardziej soczyste

2. no i widac jaka ze mnie kuchara

3. pracodawca nie moze odmowic tego dodatkowego macierzynskiego

malo mialam do nadrobienia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:49   #2013
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
P4w, Skarb Matki widziałam w tesco, świecie dziecka i w aptece, także na pewno w innych miejscach też są

Aniu, przepis prościutki
Masło roztopić i wymieszać z mąka. Rozprowadzić wywarem, mieszając zagotować. Odstawić. Wymieszać ze śmietaną, dodać koperek. Przyprawić delikatnie solą.
kostka bulionowa rozp. w 1 szklance,
szklanka śmietany,
pęczek koperku,
sól,
łyzka mąki,
łyżka masla.

Lecę sprzatnąc pokój
dzięki

ja tylko na chwilę - miałam paskudny dzień - niania wyszła bez słowa jak małż wrócił do domu i potem przysłała nam sms'a, ze sytuacja ją przerosła i ze więcej nie przyjdzie

co za dziecinada - nie dość, ze zostawia nas z dnia na dzień to jeszcze nie umie tego powiedzieć wprost!!!

i nie wiem dzwonic do niej i żądać wyjaśnień czy dać sobie spokój...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:05   #2014
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
i za wasz dojazd i wizyte

wrocilysmy po godzinnym spacerku
dzis bardzo fajnie
snieg padal i dosc cieplo jest, zero wiatru
pospacerowalabym dluzej ale te chodniki nie odsniezone
ledwo wozek pchalam

ide poszalec z Zuzia na dywanie
... dzięki, ale właśnie sobie uświadomiłam, ze wizyta dopiero w środę - pojechałabym na 8 rano, a rehabilitacja dopeiro o 10

My też dzisiaj troche pospacerowaliśmy - wybrałam sie na naszą budowę i pchałam wózek w śniegu po kostki ... dobrze że tylko kawałek

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dzięki

ja tylko na chwilę - miałam paskudny dzień - niania wyszła bez słowa jak małż wrócił do domu i potem przysłała nam sms'a, ze sytuacja ją przerosła i ze więcej nie przyjdzie

co za dziecinada - nie dość, ze zostawia nas z dnia na dzień to jeszcze nie umie tego powiedzieć wprost!!!

no co za baba!!! ... jak to ją przerosła? że co? Tomasz dał jej w kość? ... i żeby tak poinformować Was sms-em???

aaa zapomniałam napisać - Svinecko, mam taki sam problem ze śpiworkiem ... wystroiłam Bartka w kombinezon i za Chiny nie wszedł już do śpiworka /tez jest gruby z wełną w środku/ ... dobrze, że nie było zimno to przykryłam go kocykiem i na szczęście było mu ciepło ...
Ty już wozisz Marcela w spacerówce?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2010-01-07 o 22:09
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:06   #2015
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Kurcze,u Was to stale coś ,wnet bym powiedziała że jak nie urok to sraczkaale z tym wymazem,to bardzo dobry pomysł.
żeby wszelakie problemy zdrowotne odeszły w niepamięć.

gratki ze spadku wagi.
.
dzieki
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

jaki On słodki
!!
dzieki
Cytat:
dzięki

kurcze co za baba
ja bym na Twoim miejscu olala ja totalnie.......w ogole dziwie sie, ze juz dawno jej nie podziekowaliscie bo z Twoich opisow wynikalo, ze sytuacja juz ja dawno przerosla i jeszcze zwalala wine na dziecko - ja bym z kims takim nie zostawila malego

i co teraz zrobicie? macie kogos w zanadrzu? czy bedziecie szukac?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:19   #2016
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

Wspolczuje sytuacji
Ja bym dala spokoj, ale tez nie dalabym kolejnej szansy

Katarzynko, ciagle zapominam... nie znalazlam jeszczze jakiegos sensownego przepisu na chleb owsiany, bo te co czytalam opieraly sie na filizankach maki, a ja wole gramy. Jak znajde cos ciekawego, to napisze . Szczerze, jeszcze nie wzielam sie porzadnie za szukanie, bo na poczatek chcialam sie zorientowac gdzie niby mam kupic make owsiana.
Dzis kupiam 1kg platkow i bede mielic w blenderze
Stary 2010-01-07, 22:30   #2017
katjaaa
Przyczajenie

Cytat:
dzięki

no powiem tak:

co za nieodpowiedzialna kobieta-zachowanie godne niedojrzałej nastolatki, a to przecież dorosła kobieta....
po prostu brak mi słów...
co to miało wg niej znaczyć, ze sytuacja ją przerosła???!!ja na Twoim miejscu nie pozostawiłabym tego bez wyjaśnień-nie chciałabym takiej niańki, ale wolałabym się dowiedzieć, co ją tak przerosło.
Jak wczesniej już pisałam szukam niani-dałam do ogłoszenia na niania pl
zalogowałam się i zaczęłam przegladać forum.Natknęłam się na wypowiedź kobiety, która zwolniła nianię-młodą dziewczynę 19stkę z dnia na dzień.Po jakimś czasie instalowała cos w swoim kompie i jakimś cudem ujawniło się gg tej dziewczyny-ta babeczka napisała, ze ja zamurowało-dziewczę całymi dniami siedziało na kompie i pisało na gg ze znajomymi-opisywało nawet co robi z dzieckiem-jedną z opisanych czynności było wkładanie skarpetek małej do jej buzi, gdy ta płakała

po tym tekście nie mogłam zasnąć i stale o tym myślę-nawet zastanawiam się czy nie pokusić się o jakieś kamerki do domu.Powiedzcie, czy ja nie przesadzam z tym myśleniem?bo juz nie wiem co robić -jak sprawdzić taką nianię?nie znam żadnej z polecenia...

Wracając do pw4-nie zostawiaj tego bez wyjaśnień-dowiedz się dokładnie, co takiego spowodowało, ze paniusia zdecydowała się odejść ot tak, bez słowa.

miałam jeszcze tyle do napisania, ale wyleciało mi z głowy po informacji o niani...

a moja dieta jest do d...y!
nie mogę być na diecie, bo stale myślę o jedzeniu i jem i jem i jem...
porazka!
zmykam -prysznic i spanko-ostatnioMikołaj marudzi i marudzi-tylko na rączkach się uspokaja..ach to moje kochane maleństwo
katjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:34   #2018
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

tak patrze na rozne przepisy tego chleba owsianego i w kazdym jest maka pszenna - wiec moze bez niej nie da sie zrobic?
TZ dzis szukal takiego chleba w sklepie i dostal bulki pszenno-owsiane ale boje sie ich jesc ale jezeli rzeczywiscie tylko takie sa to moze mam je jesc?
tylko co z maselkiem
Stary 2010-01-07, 22:36   #2019
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Katarzynko, ciagle zapominam... nie znalazlam jeszczze jakiegos sensownego przepisu na chleb owsiany, bo te co czytalam opieraly sie na filizankach maki, a ja wole gramy. Jak znajde cos ciekawego, to napisze . Szczerze, jeszcze nie wzielam sie porzadnie za szukanie, bo na poczatek chcialam sie zorientowac gdzie niby mam kupic make owsiana.
Dzis kupiam 1kg platkow i bede mielic w blenderze
hmmm a ja mam ochote na chleb ale najmniejszej zeby go sama pies,wyrabiac itp
czekam na wyplate i kupie ten automat
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:41   #2020
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość
zalogowałam się i zaczęłam przegladać forum.Natknęłam się na wypowiedź kobiety, która zwolniła nianię-młodą dziewczynę 19stkę z dnia na dzień.Po jakimś czasie instalowała cos w swoim kompie i jakimś cudem ujawniło się gg tej dziewczyny-ta babeczka napisała, ze ja zamurowało-dziewczę całymi dniami siedziało na kompie i pisało na gg ze znajomymi-opisywało nawet co robi z dzieckiem-jedną z opisanych czynności było wkładanie skarpetek małej do jej buzi, gdy ta płakała

po tym tekście nie mogłam zasnąć i stale o tym myślę-nawet zastanawiam się czy nie pokusić się o jakieś kamerki do domu.Powiedzcie, czy ja nie przesadzam z tym myśleniem?bo juz nie wiem co robić -jak sprawdzić taką nianię?nie znam żadnej z polecenia...
no wlasnie - dlatego ja jestem anty-nianowa
kiedys byl program w tv co nianie wyrabiaja z dziecmi masakra

i uwazam, ze kamera nie jest przesada - sama bym zainstalowa
a ta dziewczyna z forum co zrobila jak to przeczytala? wyciagnela jakies konsekwencje? w koncu miala dowod
Stary 2010-01-07, 22:44   #2021
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tak patrze na rozne przepisy tego chleba owsianego i w kazdym jest maka pszenna - wiec moze bez niej nie da sie zrobic?
TZ dzis szukal takiego chleba w sklepie i dostal bulki pszenno-owsiane ale boje sie ich jesc ale jezeli rzeczywiscie tylko takie sa to moze mam je jesc?
tylko co z maselkiem
googlam i wszedzie maka
reszta do pieczywa chyba musi byc
moze istotniejsze sa te otreby i owsianka, nie wiem
no ale maka to weglowodan, wiec wynikalo by ze mozna bo chleb w grupie weglowodnowej
no a maleko, nie wiem...to juz tluszcz...

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

http://www.goscinneprogi.pl/ku_chleb.html

Stary 2010-01-07, 22:46   #2022
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie mamuski

teskno mi za Wami
bede czytac nadal ale udzielac sie rzadziej niz dotychczas to bylo
mala ost marudna strasznie, w dzien gorzej sypia
jak juz usnie to marze zeby polezec
a tu zawsze jeszcze obiad, jeszcze sprzatanie

jak juz Was nadrobie to budzi i musze sie nia zajac

przepraszam ze nic nie zacytuje ale ni dam rady, tyle tego
Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

no i pewnie dlatego mniej sie udzielam ze sen z powiek spedza mi powrot do pracy

moze i mi uda sie cos wykombinowac bo jak nie to w pon czeka mnie praca...
nawet niani nie mam, no ale w pogotowiu mam moja mame...
buuuu

Kochana jesteśmy z TobąA kiedy wracasz do pracy?
Wszystko się jakoś ułoży

Cytat:
A z waga ślicznie ciekawe ile moja Zuzanka wazy, jutro sie dowiem, jak na szczepieniu bede. wiec trzymac kciuki zeby malutkiej nie bolało
Ja trzymamjuż od dziś,to tak w razie jakbym rano nie zajrzała

Cytat:
dzieki
ja juz na te jej marudzenie tak nie narzekam
moze dalej tak marudzic obym z nia mogla w domu siedziec...
Doskonale Cię rozumiem

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Znam takie dni. Do zobaczenia!

Wiecie co, moja siostra miala wczoraj wypadek samochodowy. Na szczescie nic Jej sie nie stalo, ani Jej synkowi. Tir jechal srodkiem jezdni, probowala zjechac na pobocze i wpadla w poslizg. Cale szczescie, nic nie jechalo, bo Ja obrocilo i wyladowala w rowie Strasznie sie przestraszyla, Witus plakal. Dziewczyny-kierowcy, badzcie ostrozne na jezdniach, szczegolnie tych gorzej odsniezanych.

Dzisiaj byla piekna akcja w przychodni. Przez ten telefon o wypadku mojej siostry bylam bardzo roztrzesiona i pakowalam nas w pospiechu. Na miejscu okazalo sie, ze nie wzielam pieluch a tam do wazenia dziecko musi miec sucha. Nadzieja cala byla w Ani, ze nie siknie- ale nie bylo szans, nie dosc, ze sik, to jeszcze kupka Musialam sepic u innych mam o pieluche. Wszystkie dzieci byly wieksze, wiec dostala pieluche siegajaca Jej niemal kostek Mina lekarki, gdy ogladala Anie- bezcenna

Dobrze,że nic się nie stało.Trzeba uważać,czasem my dobrze jedziemy,a ktos inny zawali.O tragedię nie trudno

bywa

Cytat:
Napisała, że Amelka zdrowa, tylko wczoraj spadła z rogówki. Byl płacz, ale na szczeście nic się nie stało. Nie ma też żadnych siniaków.
Przewraca się swobodnie z brzuszka na plecy i odwrotnie, na gluten dobrze reaguje, tylko po kaszce na mleku mod. ma po kilku dniach krostki na buzi, więc musi odstawić.
Mają już urządzony salon, czeka na karnisz, firanki i lampę stojącą. reszta gratów na korytarzu. Sypialnie nie złożona, bo facet zapomniał przysłac stelaż, śpią na razie na materacu.
Macie pozdrowienia.
DziękiPozdrów ją i Melkę.

Cytat:
aha z tego wszystkiego zapomnialam sie pochwalic, ze Marci dzis sie przewrocil z plecow na brzuch poszlam tylko zrobic siusiu, wracam a on zadowolony na brzuchu lezy

no proszę,

Cytat:
ja tez chcialam pochwalic Zuzie
tak jak Weroniczka czekoladki potrafi juz od jakiegos czasu podawac "czesc"
i probuje pelzac
jak zablokuje jej nozki to tak fajnie podciaga sie i pelza do przodu, dupke smiesznie ciagnie za soba

..
dla Zuzeczki,zdolna dziewwczynka

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:59   #2023
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat popatrz co znalazlam
http://www.allegro.pl/item855338289_maka_owsiana.html
Stary 2010-01-07, 22:59   #2024
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

no co za baba!!! ... jak to ją przerosła? że co? Tomasz dał jej w kość? ... i żeby tak poinformować Was sms-em???
byłam w szoku, bo to niania z polecenia, kobietka na emeryturze, ale dość żwawa - nie spodziewałam się po niej tego, wydawała się taka starej daty z zasadami

Cytat:
kurcze co za baba
ja bym na Twoim miejscu olala ja totalnie.......w ogole dziwie sie, ze juz dawno jej nie podziekowaliscie bo z Twoich opisow wynikalo, ze sytuacja juz ja dawno przerosla i jeszcze zwalala wine na dziecko - ja bym z kims takim nie zostawila malego

i co teraz zrobicie? macie kogos w zanadrzu? czy bedziecie szukac?
bywały dni kiepskie, ale coraz więcej było dobrych, nie chciałam Tomaszowi fundować nowej niani, bo znów by się musiał przyzwyczajać

nie jest łatwo znaleźć nianię (tym bardziej dla mojego Agenta; dla dziecka, które siedzi w foteliku i śmieje się do wszystkich, dużo śpi i każdemu pozwoli się wziąć na ręce na pewno łatwiej, bo tylko ty decydujesz kogo zatrudniasz)

jestem umówiona na sobotę na rozmowę - zobaczymy czy to będzie ktoś energiczny czy jakaś ciapa

Cytat:
Wspolczuje sytuacji
Ja bym dala spokoj, ale tez nie dalabym kolejnej szansy
szansy na pewno nie będzie i nie wiem czy mam ochotę pytac się jej co się takiego dzis stało, że nie wytrzymała i wyszła bez słowa
przecież już nie raz się zdarzało, ze Tomasz płakał

ja myślę po cichu, ze ona znalazła sobie pracę u kogos innego...

Cytat:
no powiem tak:

co za nieodpowiedzialna kobieta-zachowanie godne niedojrzałej nastolatki, a to przecież dorosła kobieta....
co to miało wg niej znaczyć, ze sytuacja ją przerosła???!!ja na Twoim miejscu nie pozostawiłabym tego bez wyjaśnień-nie chciałabym takiej niańki, ale wolałabym się dowiedzieć, co ją tak przerosło.

Wracając do pw4-nie zostawiaj tego bez wyjaśnień-dowiedz się dokładnie, co takiego spowodowało, ze paniusia zdecydowała się odejść ot tak, bez słowa.
jutro się zastanowię, czy mam ochotę słuchać jej wykrętów

małż twierdzi, ze się tylko zdenerwuję, a mama że powinnam zadzwonić i żadać wyjaśnień - jak mawiała Scarlet - pomyślę o tym jutro
idę na herbatkę z miodem

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-07, 23:14   #2025
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
no tylko do przepisow znow maka pszenna
tak mysle czy to poprostu nie sa zmielone platki owsiane, co myslicie kobiety?

mowie dobranoc

Stary 2010-01-07, 23:15   #2026
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Wyyyyszedł!....

Ja wiem, że przeżywam jak mrówka ciążę, ale to tylko dowodzi, jaka ze mnie noga w kuchni
Może jednak nie taka lewa kucharka z Ciebie

Cytat:
witajcie spiesze doniesc ze urósl nam pierwszy zabek czuc go pod palcem jak sie po dziselku jedzie, TZ go widzi ja tez troszke. ale prowadzimy spor ja jestm zdania ze jeszcze sie dobrze nie przebil TZ ze juz przeszedl. A co mi tam niech gryzie dalej TZ- palce tat najlepszy gryzak.
Gratuluję pierwszego ząbka.

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Dziewczyny, zapisujecie sie na jakies kursy? Robicie cos "dla siebie"? Chce sobie znalezc cos mojego i wlasnie sie zastanawiam co. Kiedys chodzilam do klubu ksiazki, ale to w czwartki przed poludniem, z Ania raczej nie pojde, wiec musialam w tym roku zrezygnowac. Dostalam dyspenze od meza, ze moge cos sobie na weekend znalezc. Teraz glowkuje, co
Pewnie coś co Ci sprawi przyjemność A między czym możesz wybierać?

Cytat:
Ja jutro jadę z Bartkiem na rehabilitację i mamy wozytę u nerologa ... /proszę o kciuki: / i tez mam stracha, bo jak widzę te pędzące tiry na zakrętach to :strach-drzwi:
Mówisz i masz za neurologa za rehabilitację, no i za drogę co by było bezpiecznie

Cytat:
Odchudzac sie bede, ale moze od jutra
Racja,co ma wisieć nie utonie

Cytat:
TZ sie zwazyl - prawie 3kg mniej dieta cud normalnie
ale powiem Wam, ze dzis przy obiedzie to roslo mi juz w buzi....ja chce zjesc cos pysznego aaaaaaaaaaaaaa
wytrzymaj wytrzymaj hehe

Fajnie się tak razem odchudzać,mozna porywlizować
dla Tz też

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Zlamalas sie czy swiadomie zjadlas smazone?
ja sie tak zaparlam, ze beda u mamy odmowilam obiadu,placka itp
przywiozlam mezowi i byl wielce uradowany

nie ma to jak siła woli

Może jeszcze chwila i Was dogonię

Stary 2010-01-07, 23:15   #2027
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc Mamuski
Bylismy dzis u lekarza prywatnnie bo Tż nie był w pracy i chcielismy sprawdzic czy wszystko z Małym ok. I wszystko w najlepszym porządku. W ogole pytałam się czy trzeba odciągac napletek żeby się bnie zarosło i lekarz zabronił powiedział że to sprawia dzieciom tylko ból i albo zarosnir albo nie i odciaganie nie ma tu znaczenia

Tomasz waży 7500 więc kawał chłopa z niego

P4w współczuje problemów z niania , no co za babsko , smsa wysłać- jak nastolatka normalnie

Z moją dietka bardzo dobrze

Sniadanko

owsianka z bananem

2 sniadanie

jabco

obiad

kurczak pieczony w foli z ziołami

warzywka

kaszka kuskus

Kolacja

kanapka skladana z razowca z szynką pomidorem papryką i sałatą
pol serka wiejskiego

Lece spać póki Tomasz raczy spać
Stary 2010-01-07, 23:24   #2028
mariolasl
Zakorzenienie

p4w Chyba masz racje, ze znalazla sobie inna prace.
Jesli chodzi o temat niani, to nie tylko o nich kraza takie historie, takze o zlobkach i przedszkolach. Wszedzie sie znajda okrutni, zli ludzie

A propos niani, to zapomnialam wam nappisac, ze jak pierwszy raz zabieralismy go do niej (o 6.50 rano), to bylo jeszcze ciemno na dworze. Biedactwo az otworzylo usta ze zdumienia i z niedowierzaniem patrzylo w niebo

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski
Bylismy dzis u lekarza prywatnnie bo Tż nie był w pracy i chcielismy sprawdzic czy wszystko z Małym ok. I wszystko w najlepszym porządku. W ogole pytałam się czy trzeba odciągac napletek żeby się bnie zarosło i lekarz zabronił powiedział że to sprawia dzieciom tylko ból i albo zarosnir albo nie i odciaganie nie ma tu znaczenia

Swietne wiadomosci
Stary 2010-01-07, 23:25   #2029
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje dziecko znowu nie spi

ja nie wiem co sie z nim dzieje ostatnio - budzi sie wieczorem pol godziny od usniecia i nie chce spac do 12-1
Stary 2010-01-07, 23:27   #2030
p4w
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za wsparcie psychiczne
dobrze, że rodzice w tym samym mieście - moja mam już mi powiedziała, że jutro będzie wypatrywać Tomaszka

muszę Wam powiedzieć, ze nawet się bardzo nie zdenerwowałam - moje uśmiechnięte Słonko chyba dobrze na mnie działa,bo kiedyś na pewno by to wyprowadzilo mnie z równowagi

dobranoc, bo mnie zaraz pierwsze karmienie zastanie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-07, 23:38   #2031
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana jesteśmy z TobąA kiedy wracasz do pracy?
Wszystko się jakoś ułoży

dla Zuzeczki,zdolna dziewwczynka

no powinnam w ten poniedzialek
za pare dni

ja mam nadzieje ze sie ulozy

p4w niania zachowala sie naprawde jak gowniara
mam nadzieje ze teraz trafisz na lepsza
wiem ze ciezko bedzie Tomaszkowi sie przyzwyczaic ale jak mus to mus

zgadzam sie z Mariola ze zlobki i przedszkola sa nie lepsze
jak bylam w stanach to poznalam pewna dziewczyne ktora pracowala wlasnie w takim zlobku-przedszkolu, niewiele nam chciala mowic co sie wyrabia ale powiedziala ze nigdy swojego dziecka tam nie wysle bo to gorsze niz nianka (nie mowie ze tak wszedzie jest)

m.in. zeby zamknac niegrzecznym dzieciom buzie to przedszkolanki dawaly im mase slodyczy, zeby jak najdluzej dzieci mialy zajecia
innym znow razem obwiazywaly rece i nogi tak ze dziecko przez iles tam godz nie moglo sie ruszyc jak cos nabroilo
ona mowila ze nie potrafila tam pracowac i po niedlugim czasie zrezygnowala bo nie mogla na to wszystko patrzec

nie wiem ile z tego prawdy, pisze co uslyszalam
mysle ze nie klamala, bo to byla przyjaciolka mojej znajomej
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 23:56   #2032
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki

Boże,dorosła kobieta a zachowała się gorzej niż niejedna smarkula
W tej całej sytuacji szkoda Tomaszka,bo będzie musiał się przyzwyczaić do nowej niani.Mam nadzieję,że wreszcie traficie na kogoś naprawdę godnego nazwy niania i że Tomaszkowi także przypadnie do gustu

Co za babsztyl bez odwagi

Cytat:
no powiem tak:

miałam jeszcze tyle do napisania, ale wyleciało mi z głowy po informacji o niani...

a moja dieta jest do d...y!
nie mogę być na diecie, bo stale myślę o jedzeniu i jem i jem i jem...
porazka!
zmykam -prysznic i spanko-ostatnioMikołaj marudzi i marudzi-tylko na rączkach się uspokaja..ach to moje kochane maleństwo
Straszne to co opisujesz,jak można wyrabiac takie rzeczy z małymi dziećmi
Co do pytań do niani,to nie pomogębo nigdy nie miałam.
Wiem jedno,gdybym musiała zostawiać swoje dziecko pod opieką niani,na pewno bym się postarała,aby była bacznie obserwowanaTyle sie teraz słyszy,że bezpieczeństwo dziecka najważniejsze.
Na pewno nie jesteś przewrażliwiona,ja Cie rozumiem

Morska się nie odezwała cały dzień
Miramej pewnie poświęca cały swój czas Kubusiowitrzymam za badania nie wiem czy się będziecie szczepić ale też
Eleeri za jutrzejszą wizytę u lekarza
I za wszystkie jutrzejsze wizyty i szczepienia żeby nikogo nie pominąć.

Dobry wieczór!!!
Aż się zmęczyłam tym nadrabianiem
Cały dzień miałam taki zalatany,najpierw zakupy na mieście,spacer z Bartoszem,obiad,lekcje z Damianem i Bartoszem na kolanachsprzatanie,kąpa nie,kolacja i tak zleciało do wieczora.Coś nie mogłam dziś wyrobić,stale brakuje na coś czasu.
I jeszcze kręgosłup coś czuję

Na dzisiaj koniec.

Dobrej nocki

Stary 2010-01-07, 23:59   #2033
katjaaa
Przyczajenie

Cytat:
za pare dni

p4w niania zachowala sie naprawde jak gowniara
mam nadzieje ze teraz trafisz na lepsza
wiem ze ciezko bedzie Tomaszkowi sie przyzwyczaic ale jak mus to mus

jak bylam w stanach to poznalam pewna dziewczyne ktora pracowala wlasnie w takim zlobku-przedszkolu, niewiele nam chciala mowic co sie wyrabia ale powiedziala ze nigdy swojego dziecka tam nie wysle bo to gorsze niz nianka (nie mowie ze tak wszedzie jest)

m.in. zeby zamknac niegrzecznym dzieciom buzie to przedszkolanki dawaly im mase slodyczy, zeby jak najdluzej dzieci mialy zajecia

innym znow razem obwiazywaly rece i nogi tak ze dziecko przez iles tam godz nie moglo sie ruszyc jak cos nabroilo

ona mowila ze nie potrafila tam pracowac i po niedlugim czasie zrezygnowala bo nie mogla na to wszystko patrzec

o matko! nie wierzę ! co za podłość!

no to teraz zasnę ...
Svinecko co to był za program z tymi nianiami? masz moze jakies namiary na ten program o nianiach?
a co do kobiety, która dowiedziała się tych okropności o niańce- zgłosiła sprawę na policję-dostarczyła dowody w postaci wydruków rozmów gg-jakoś specjalnie zrobionych przez informatyka, aby nie było podstawy do odrzucenia ich w sądzie-i postanowiła dodatkowo na własną rękę zepsuć dziewczynie opinię na studiach-ma zamiar upublicznić te rozmowy gg...przynajmniej tak napisała a co będzie dalej, to się okaże

p4w zazdroszczę podejścia do sprawy-ale może to i dobrze-bez zbędnej szarpaniny-dobrze, ze rodzice są a miejscu
u mnie ta opcja odpada-dziadkowie mieszkają od nas 120 km a siostry jeszcze dalej-więc musimy radzić sobie sami

jutro mam rozmowę z pierwszą kandydatką-trzymajcie kciuki

Mariolu zapomniałam napisać,ale mam wrażenie, ze Twoja buźkę już gdzieś widziałam -w realu, i nie wiem jak to możliwe skoro jesteś na wyspachtak skojarzyłam to sobie, po zdjęciach, które ostatni wklejałaś
(nogi pierwsza klasa)

tym razem już na pewno kończę i idę spać-znowu będę rano nieprzytomna ze zmęczenia- na własne życzenie
dobranoc
katjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 00:07   #2034
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Mamuski

Super wiadomościTomuś pieknie waży.

Cytat:
za pare dni

na pewno

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
jutro mam rozmowę z pierwszą kandydatką-trzymajcie kciuki
żeby naprawdę Ci sie udała

Dobranoc.

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-01-08 o 00:08
Stary 2010-01-08, 00:50   #2035
morska
Zadomowienie

Cytat:
A kiedyś już miałam napisać, że dostał Antoś od cioć kosmetyki Skarb Matki. Na razie uzywam tylko pianki (http://allegro.pl/item866826967_skar..._i_dzieci.html) i jest super. Skórka mięciutka, zapach b. ładny (wg mnie)
Nie ruszone stoi jeszcze:
http://allegro.pl/item866826981_skar...ka_250_ml.html
http://allegro.pl/item866826918_skar...nia_60_ml.html
http://allegro.pl/item853592313_pude...howy_140g.html
Jak uzyję to napiszę opinię
Mam ten płyn do kąpieli z oliwką i wg mnie jest w porządku

Cytat:
Morska jasne możesz obejrzesz, mam Cię w znajomych?

Tomuś dzis znow ładnie zasnął, wypił kleik, połozyłam Go w łózeczku, patrze a juz spi
Dzięki za możliwość obejrzenia Zdjęcia bardzo fajne, a z Ciebie to laska jest

I od razu mam pytanie, (tylko nie wiem czy nie pomyliłam, ale wydaje mi się, że Ty pisałaś, że karmisz piersią) - jaki dajesz kleik i jak przyrządzasz - na wodzie, mleku?

Cytat:
moze i mi uda sie cos wykombinowac bo jak nie to w pon czeka mnie praca...
nawet niani nie mam, no ale w pogotowiu mam moja mame...
buuuu
Współczuję Gdybym nie wzięła wychowawczego, to wracałbym we wtorek 12 stycznia, brrr, nie wyobrażam sobie jak to miałoby wyglądać. I tak jestem załamana, że muszę wrócić od września...

Cytat:

Dorosła kobieta, a zachowała się jak przedszkolak.

Cytat:
Też ciągle nad tym myślę. Nie wiem jak mam zostawić dziecko obcej babie, a czasem i nieobcy są nieodpowiedzialni. Pewnie też zainstalowałabym coś w domu, kamerki, a na pewno jakiś dyktafon czy coś.. Rozważam też żłobek, wiem, że choroby itd. ale wmawiam sobie, że jeśli pracuje tam kilka osób, to może wszystkie nie są złe.

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Jesli chodzi o temat niani, to nie tylko o nich kraza takie historie, takze o zlobkach i przedszkolach. Wszedzie sie znajda okrutni, zli ludzie
No właśnie Ale tak sobie myślę (wmawiam sobie), że w kilkunastoosobowym gronie taki człowiek będzie miał przynajmniej częściowe opory przed ujawnianiem swej złej natury. Chyba, że trafi swój na swego
Ale niania z takim charakterem pozostawiona sama z dzieckiem, to już w ogóle hulaj dusza I co robić?

Cytat:

Nie tak dawno w tv trąbili o jakimś przedszkolu chyba we Włoszech, gdzie też "wychowawczynie" maltretowały dzieci. Był pokazany krótki filmik jak je biją itp. Szok normalnie, co za ludzie?

Cytat:
Morska się nie odezwała cały dzień

Dobrej nocki
Oj, Sylko, Ty to o wszystkich pamiętasz

Niech Ci się aniołki śnią

Kiepski dzień miałam dzisiaj.
Zaczęło się od tego, że położyłam się z Tymkiem na drzemkę o 11. Zwykle śpi ok. pół godziny, a dzisiaj obudziliśmy się o.... 14
No i wszystko się poprzestawiało, poprzesuwało w czasie, dzień wariata.
Wyszłam też później niż zwykle na spacer i dlatego moja Mama po pracy dołączyła do nas na dworze. Tymek jeszcze nie spał, a Mama zaczęła oczywiście do niego gadać, nie dość, że znowu te swoje dziecinne "cio" itd. to jeszcze widzę, że dziecko chce spać (zawsze zasypia po kilku-kilkunastu minutach), trze oczy - mówię więc, żeby przestała, bo nie może przez to zasnąć - jak się nachyla nad wózkiem (jadącym) i Go zabawia, to Tymek się patrzy i nie zaśnie. A Ona mi na to, że bzdury opowiadam, bo widocznie nie chce się Mu spać, gdyby się chciało, to by zamknął oczy i spał. A Tymek w końcu wybuchnął płaczem, takim, że myślałam, że Go nie uspokoję, wkurzyłam się, przyspieszyłam i poszłam w innym kierunku. Oczywiście teraz będzie ze 2 - 3 tygodnie milczenia, bo każda z nas będzie obrażona.
Ja już nie mam siły normalnie. Nerwy mi puszczają, a później mam wyrzuty sumienia, że tak Mamę traktuję. Mam dość.

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Dziewczyny, co z Miramej? Tak długo się nie odzywała.. Mam nadzieję, że wszystko u Nich w porządku.
Stary 2010-01-08, 00:55   #2036
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Mariolu zapomniałam napisać,ale mam wrażenie, ze Twoja buźkę już gdzieś widziałam -w realu, i nie wiem jak to możliwe skoro jesteś na wyspachtak skojarzyłam to sobie, po zdjęciach, które ostatni wklejałaś
(nogi pierwsza klasa)
A skad jestes? Moze faktycznie mnie juz kiedys widzialas , a moze jestem do kogos bardzo podobna?

tu przytocze historie prawdziwa, jak to moj maz (wtedy jeszcze nie maz) znalazl u mnie w szufladzie zdjecie i wlozyl je sobie do portfela, bo byl przekonany, ze to ja. Mozecie sobie wyobrazic moja mine, kiedy maz pokazal mi z duma owo zdjecie, a ja tylko wykrztusilam:" Dlaczego nosisz w portfelu zdjecie mojej kolezanki?" . Dodam, ze nigdy sie nie widzieli i na pewno jej nie zna

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Morska, wspolczuje przepraw z mama
A co do przedszkoli itp to mialam na mysli miedzy innymi glosne w UK sprawy, gdzie robiono zdjecia dzieciom i umieszczano na stronach dla pedofili
Stary 2010-01-08, 03:38   #2037
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Morska dzieki

Karmię piersią. A co do kleiku to robie z mlekiem na 4 miarki mleka dodaje 4 miarki kleiku i Tomuś jje przez butelkę

Moja Maruda nie śpi juz od 2
Stary 2010-01-08, 06:47   #2038
katarzynka00
Zakorzenienie

no wiecie co, nie naprodukowalyscie za duzo, i to jest wasnie minus dlugiego siedzenia z wami
wstaje rano,zasiadam z kawka i ledwo zaczne a juz koniec lektury

Pierwsza noc od nowego roku gdzie Laura nie obudzila sie ani razu na smoczka, za to o 4 na mleko, i o 6 kolejna pelna porcje wypila...

Morska, ja cie przepraszam, ale usmieje sie zawsze z opowiesci maminych ja wiem ze tobie nie do smiechu, ale jak sobie wyobraze to sytuacje...
Tymoteusss i mamy mame w dupecce
i teraz jak wózkiem nagle zmienilas kierunek jazdy

Bede miec udany dzien z takim humorem od rana, dzieki
Dobry nastroj tymabrdziej potrzebny ze goscie sa wyjatkowo sredni.Tu bede slodko pierdziec, a objada z innymi ciotkami przy najblizszej okazji
To męża ciotka, ja jakos do innych umiem sie przełamac, ale do niej ciocia nie powiem.Albo bezosobowo, ale jakos pokrętnie sie wysławiam, nawet mam taka awersje do niej ze kawy jej nie podam i dzis beda u nas zaledwie 2x od 2lat a ja znow meża prosze by to on ich obsluzyl, porobil kawy itp
Na pierwsza wizyte uprosilam mame z siora zeby wjechaly bo atmosfera sztywna na maxa, wrecz grobowa, zero tematu.Ciotka tylko obcinala oczami po kątach komentujac nasze mini zoo
ale dam rade

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Aaaai jeszcze jedno
wczoraj mąż kupil suni zabawke, ale powiedzialam mu ze wlasciwie to bym wolala zeby nie miala takich zabawek bo potem młodej bedzie kradla wydajac sie ze to jej.
Sprawa sie rozwiazala bo sunia w ogole nie byla zainteresowana ową zabawka
To takie płaskie kółko gumowe w srodku z piszczykiem a na gorze smieszna buzka, srednica ok 10cm
Zabawka zostala wyparzona i Laura od wczoraj chichocze do niej i na dugo potrafi ja zainteresowac.
Dzis od ok 6
Macha łapkami a to piszczy, ugryzie piszczy, ale nie jakos uciazliwie

Tani sklep z zabawkami odkrylismy w takim razie

Stary 2010-01-08, 08:42   #2039
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
no to zem miala troszke do czytania
imprezka sie udala-tż dostal same alkohole(whisky), w sobote czeka nas kolejna impreza tylko tym razem my idziemy(siostrta tz ma urodziny)
Weronika byla gwiazda wieczoru ocywiscie- zaczela tak glosno dyskutowac wrecz krzyczec ze wszyscy mieli z niej ubaw, a potem biedna padla bo byla taka zmeczona

ja mam za 2 godziny wizyte u dentysty

chcialam zapytac was jeszcze o ten gluten.......
odkad sypie malej te kaszke manne bobovity to mala zaczela znowu ulewac duzoi myslicie ze to ma jakis zwiazek??ona wrecz wymiotuje i to nawet po godzinie od zjedzenia i nie wazne czy to mleko czy obiadek

dieta u mnie poszla w las wczoraj........najadlam sie ze hej ale na szczescie salatek wiec same wzrywka, wypilam 5 drinkow

Cytat:
Macie pozdrowienia.
dzieki za info

Cytat:

o tak to wyglada
moim zdaniem powinien miec wyzej zapiety ale sie nie da
no w koncu mu sie udalociekawe kiedy moja mala naumie sie tego
ale slodki jest-taki misio

Cytat:
gratuluje zabka

Cytat:

A jutro na to szczepienie jade na 13:30 i mam stracha teraz (po tej historii Tuli) u nas drogi nieodsniezone zadobrze a ja mam 15 km tak jechac
wiec podwojnie trzymajcie kciuki zebysmy dojechały

Cytat:
no tak ... żona kierownika restauracji, to co sie dziwić
a to akurat nie ma zwiazku

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Dopiero teraz znalazłam chwilke zeby wejsc na Wizaz. Rano byłam na zakupach, polaziłam troche po sklepach w poszukiwaniu promocji
Kupiłam sobie 2 bluzki w Top Secret (rozmiar 38 ), Kubciowi w Reserved Kids 2 pary bodziakow z długim rekawem i koszulke.
Zaszłam do Rossmana i zrobiłam zapas słoiczkow i kupiłam tez kaszke mleczną z Babydream (była w promocji) z herbatkikami. Kuba sporo jej zjadł wiec mu chyba smakowała.

no gratuluje takiego rozmiaru

Cytat:
J

To tak jak nasz teraźniejszy,a niby taki święty

100 lat dla małża
temat ksiezy to temat rzeka.....
dzieki

Cytat:
dla Werci,teraz kolej na przybij piątkę

toć to jest szykowna kolacyja

narazie jej nie ucze, ale mowie jej "cyku,cyku" i patrzy sie na wlacznik swiatla

Cytat:
dzięki

boze co za ludzie nieopowiedzialni sa
ja bym jej nawet mie zaplacila

Cytat:
Czesc Mamuski

P4w współczuje problemów z niania , no co za babsko , smsa wysłać- jak nastolatka normalnie

super wiesci i waga fajna

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:44   #2040
AnnGe
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie
Pokornie melduję się, ale chyba lepiej później niż wcale
Nie mam praktycznie czasu na siedzenie przy kompie, mam spore zaległości. Milenka jest już duża, jeżeli można tak powiedzieć o 5 miesięcznym bobasku. Nadal na piersi. Zaczynam wprowadzać inne posiłki, przede wszystko dlatego że wróciłam do pracy. Marcinek poszedł dziś po raz pierwszy do przedszkola. Co prawda tylko na 1.5 godz, ale dla niego to ważny dzień. Oby się dobrze zaaklimatyzował

Musze nadrobić i trochę was poczytać, aby się częściej włączyć do rozmów. Póki co pozdrawiam serdecznie i ściska wszystkie słodziutki bobaski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości