Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 19:27   #1861
morska
Zadomowienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Jeszcze się nie orientowałam w cenach, bo na razie testuje co małemu smakuje. Kupuję, gdzie spotkam pojedyncze sztuki, ale chyba katarzynka kupuje już większe ilości.
Dzięki za odpowiedź
Ja też od niedawna testuję, ale hurtowo kupiłam w tesco na zapas (teraz mam 35 ) i 2 w rossmanie, ale nie sprawdzałam cen niestety.

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
P4w z chlopami to chyba juz tak jest , ja tez jak mojego zostawie obiad zeby sobie podgrzal to juz nie zje , tylko jak pod nos podstawiony.
Ale Mu dobrze, no no

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja sloiki kupuje w rossmanie, bo tu mam najblizej a porownywalnie najtaniej, czasem w biedronce mleko kupie-cena ta sama co w ross

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

ale to jest dużo > 100000 / ml

w piątek mamy już umówioną wizytę, bo czekamy jeszcze na dzisiejsze wyniki, jutro koło południa pewnie będzie posiew, dzisiaj ogólne
ale nie spodziewam się lepszych wiadomości

no i szczepienie nam się znowu przeciągnie - ciekawe o ile znów
Niee, mimo, że wydaje się dużo, to jednak tak nie jest, to jest granica od której rozważa się zum. Tylko, że to ogólne

Trzymam kciuki, może akurat wyjdzie lepiej

A tak przy okazji - dzisiaj oglądałam zdjęcia Mateusza i jest przesłodki w ogóle nie wygląda na takiego ancymonka, jak tu piszesz Cudny jest, bardzo mi się podoba
Stary 2010-01-06, 19:47   #1862
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

My juz po kapieli, młody spi, małża nie ma
młody ziewał juz o18 więc na szybko szykowałam kapiel i o 19 zajadał już cycusia

dałam mu dzisiaj suszone śliwki potem jabłuszko, obiadu dzisiaj nie serwowałam, chciałam, żeby się biedny wykupkał bo sadził takie małe plastelinowe bobki
no i zączął robić, stękał zrobił sie jak pomidor czerwony
ale jak zrobił kupę, to klękajcie narody
ilość jak na starego chłopa przystało,
zapaszek powalający

więcej żadnych sliwek

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
oby szybko Mati sie wyleczyl
a po czym poznac u dziewczynek ze cos moze byc nie tak?
ty poznalas cos po kolorze moczu a u dziewczynek jest tak samo?

U nas juz był ksiądz. Wizyta okropna, tylko na kase sie oglądał. Pytał o sprawy materialne, tj. gdzie pracujecie, jak firma presperuje, jak sie sprzedaje (pyt. do mojego TŻ). A np, o Kube nic nie zapytał, nawet na nieo nie spojrzał
widziałam że magi już Ci odpowiedziała

no na temat księży to ja już wyraziłam swoje zdanie

Cytat:
eleeri, teraz mój łobuz śpi Niech śpi na zdrowie... mamusi
he, he zmiana warty

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

a mi tez pachnie
wlasnie upieklam bułeczki

bo ona hetera jest

Svinecka, ogladałam wlasnie twoje foty, alez ty śliczna jestes
niewiele brakowało a spaliłabym bułeczki, tak sie zapatzryłam w twoje foteczki
a z czym te bułeczki

hetera, czy nie ale tu chodzi o dziecko przecież
to tak się boi żony ?
nigdy nie rozumiałam takich ludzi

czujesz że rymujesz

Cytat:
makabra ta koleda...
jeszcze takiej odklepanej nie przezylam a kolede co roku przyjmowalismy jak z rodzicami mieszkalam
po pierwsze to ksiadz na tzw wypomożce
moim zdaniem jak sam nieogarniaja, to koleda powinna byc co 2lata i wtedy swoj ksiadz/proboszcz dotarlby do wszystkich swoich parafian

A ten ani 5min u nas nie zabawil, na progu zmrozila go Supri.Poprosil zeby ją zamknąc he he he
Wzia koperte i tyle go widzielismy, nic nic nic zadnej dyskusji,pytan, ani gadki o pogodzie- bo to najczestszy temat jak nie ma o czym, ani o malej no poracha na maxa

co tam dzis parowar serwuje?

tylko ze yhym yhym jakby to powiedziec Svinecka jest juz zajeta
jakos mnie to nie dziwi

to samo co wczoraj, tak mi to smakowało

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzwoniłam do laboratorium i właśnie robili antybiogram , czyli są bakterie . Pani mówiła, że nie ma ich dużo i mogą być spod napletka, więc jutro robimy badanie ogólne i powtórzymy posiew.

I jeszcze chciałam się podzielić radosną wiadomością - Kubuś przekręcił się dziś z plecków na brzuszek , kilka razy

brawa dla Kubusia

ja już kończę bo dziecko chyba zrobiło znowu kupę i juz nie śpi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 19:58   #1863
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a mowilam Wam, ze sliwki przeczyszczaja
Marci ostatnio 4 kupy po nich zwalil i piata rano
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:03   #1864
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
no moja też po śliwkach kooopki wali ale i też nim i pluje bo za bardzo jej nie smakują tzn robi "buuuuu buuuu buuuuuuu " i cay deserek laduje na wszystkim wookoo
Stary 2010-01-06, 20:14   #1865
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Tak, mieszkam z mamą I bardzo duzo mi pomaga, gdyby nie ona naprawde niewiele bym zrobiła w domu z takim marudą.
Zreszta, mamy są rozne, moja jest w porzadku ale znam tez matki naprawde toksyczne

Ale ja absolutnie nie mam nic do zarzucenia Eleeri. Tylko zdziwiło mnie podejscie laborantow. U nas są wyrazne zalecenia w labolatorium bakteriologii stad moje oburzenie.
Rozmawiałam z nasza pediatra i mowiła,ze czesto tak jest ze po niewlasciwym pobraniu moczu wychodzą bakterie a dziecko jest zdrowe i tylko niepotrzebnie dostaje antybiotyk.
Ale to tylko moje zdanie i nic nikomu nie chce narzucać
No właśnie, mamy są różne Moja jest toksyczna i niereformowalna.
Chciałabym, żeby było inaczej, ale nie da się

Cassandro droga Nawet nie przyszło mi do głowy, że ktokolwiek może coś zarzucać Eleeri, bo nikt nie ma takiego prawa. Odniosłam się tylko do Twoich zarzutów w stronę pań laborantek, które jak napisałaś, "wymagają" moczu w woreczkach i stanęłam delikatnie w ich obronie
Bo prawda jak zwykle leży po środku. Ja widzę różnicę między wymagają a przyjmują. Przyjmują, to nie znaczy, że zmuszają, prawda?
Oczywiście, szkoda, że nie ma ustalonych jednoznacznych sposobów na pobranie moczu i co laboratorium to inna śpiewka, ale my tutaj też mamy dostęp do różnych informacji, ba, same opisywałyśmy nasze przygody z sikami, żeby każdy wybrał sposób, jaki mu najbardziej odpowiada. Inna bajka, gdy ktoś dostępu do takich informacji nie ma, ale to już osobna sytuacja. Eleeri oddała w woreczku, bo to była Jej decyzja i nie widzę powodu, aby wieszać przysłowiowe psy na tamtych laborantkach. A za wyniki Eleeri też trzymam kciuki i wierzę, że mogą wyjść lepsze, zwłaszcza, że Magi też preferuje woreczek (a swoją drogą wtedy się tak nie oburzałaś) i pisała, że mogą wyjść dobre. (Sorry Eleeri i Magi, że przywołuję Wasze imiona, ale musiałam się wytłumaczyć).

I taki oto zwykły mocz, a ile z nim zamieszania

Cytat:
Pisałam już kiedyś, że Maciulek ma naczyniaka w miejscu narażonym na ciągłe uszkodzenia - wewnętrzna strona dłoni, na poduszce przy kciuku. Jest to naczyniak jamisty i powiem ilu spotkałam lekarzy, a było ich trochę, to zawsze pytałam o niego i każdy miał co innego do powiedzenia. Jedziemy do pani chirurg, która zajmuje się wyłącznie naczyniakami. Zobaczymy co ona powie.
No właśnie. Co lekarz to inna opinia, uwielbiam to. I zamiast uzyskać kompetentną pomoc, to człowiek często sam musi medyczne artykuły czytać.

Cytat:
wydaje mi sie ze w rosmmanie sa najtansze
Dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
U nas juz był ksiądz. Wizyta okropna, tylko na kase sie oglądał. Pytał o sprawy materialne, tj. gdzie pracujecie, jak firma presperuje, jak sie sprzedaje (pyt. do mojego TŻ). A np, o Kube nic nie zapytał, nawet na nieo nie spojrzał
Daj spokój, ja bym nie odpowiadała na takie pytania. On się tłumaczył ile z tacy zbiera? Ksiądz powinien o duchowe rzeczy pytać
Ja dzięki pracy miałam okazję poznać bliżej kilku księży i masakra. Zupełnie zmieniłam zdanie na ich temat. Mianem księdza określiłabym tylko 2 z nich. Reszta nie zasługuje na to, aby sutannę nosić. W głowie mi się do tej pory wiele rzeczy nie mieści z ich zachowania, ba - mój mąż w niektóre nie wierzy, twierdzi, że coś wymyślam i to niemozliwe

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Zamiescilam w albumie nasze zdjecia ślubne bo juz dawno obiecywałam
Zdjęcia ślubne
Mogę i ja pooglądać?
Stary 2010-01-06, 20:16   #1866
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak sceptycznie do nich podeszłam bo miałam już śliwki z Hippa i żadnego rozwolnienia po nich nie zaobserwowałam, a po tych suszonych to po kilku godzinach taka sraka

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
no moja też po śliwkach kooopki wali ale i też nim i pluje bo za bardzo jej nie smakują tzn robi "buuuuu buuuu buuuuuuu " i cay deserek laduje na wszystkim wookoo
he, he mój wsuwał aż miło było patrzeć
ale równie szybko wyszło drugim końcem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:38   #1867
Sweet_21
Zakorzenienie

dobry wieczór

Miramejku, brawa dla Kubusia:brawa: ale przykro mi z powodu bakterii
Eleeri - jutro wyniki tego kolejnego posiewu, czy już były a ja nie doczytałam?
Wredna idę zaraz oglądac Twoje fotki

My jutro idziemy na szczepienie, więc proszę o kciukasy, a potem do gina.
Mały już spi, a ja lecę się kąpać.

Aha, skrobnę jeszcze co dziś wszamałam:
Iśn- kanapki z polędwicą, pomidorem i szczypiorkiem
II śn- owsianka z tartym jabłkiem
obiad- (w parowarze) udko z kurczaka w ziołach, kasza jęczmienna, brokuły, marchewka, fasolka szparagowa i jeszcze sałatka z pomidorów i szczypiorku
kolacja- sałatka z piersi z kurczaka

zapomniałam co miałam napisać jeszcze

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2010-01-06 o 20:39
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:39   #1868
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
dla Bartosza,dzielny chłopczyk
Nie martw się na zapasMoże on po prostu będzie taki drobniutki.Znam dużo takich dzieci,które będąc małymi były drobniutkie i chudziutkie,a kiedy podrośli to chłopy jak dęby

3skojarzone już były i teraz 4 żółtaczka
Albo odwrotnie

Idę na to samo szczepienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
To chyba raczej nie to bo okna są starego typu i wieje przez nie a wentylacja też ok, robili w zeszłym roku i teraz wiatr po głowie hula jakl się stanie przy wywietrzniku
To już nie mam pomysłu. Ciekawe od czego ta wilgoć?

Cytat:
Dziewczyny, dzwoniłam do laboratorium i właśnie robili antybiogram , czyli są bakterie . Pani mówiła, że nie ma ich dużo i mogą być spod napletka, więc jutro robimy badanie ogólne i powtórzymy posiew.

I jeszcze chciałam się podzielić radosną wiadomością - Kubuś przekręcił się dziś z plecków na brzuszek , kilka razy
Jak nie jest dużo, to wspaniała wiadomość!
A jeśli ogólne będzie dobre i w posiewie będzie mniej niż 100 000, to można nawet nie powtarzać.
"Zakażenie układu moczowego u dzieci cz.2
Zakażenie układu moczowego (ZUM) w dużym uproszczeniu należy rozumieć jako obecność nadmiernej liczby bakterii w moczu, który w prawidłowych warunkach nie powinien ich zawierać (jest jałowy).

Liczba bakterii w 1 mililitrze moczu, upoważniająca do rozpoznania ZUM, jest zależna od metody pobierania: w moczu pobranym bezpośrednio z pęcherza przez nakłucie igłą i strzykawką, bakterii być nie powinno; w moczu pobranym z pęcherza cewnikiem za zakażeniem przemawia obecność ponad 1000 kolonii w 1 ml; w moczu uzyskanym ze środkowego strumienia powyżej 100.000 kolonii w 1 ml. Liczba ponad 100.000 bakterii w dwukrotnym badaniu jest w 95% wiarygodnym dowodem na obecność zakażenia.
(...)
Na koniec należy podkreślić, że uzyskanie prawidłowego wyniku badania ogólnego moczu eliminuje potrzebę wykonywania badań bakteriologicznych. Obecność bakterii w moczu bez zmian w badaniu ogólnym nie musi świadczyć o chorobie. Dopuszczalna ich liczba w 1 ml moczu, zależna jest jak wyżej opisano od metody pobierania."
http://www.twojlekarz.pl/
Chociaż jak siebie znam to pewnie i tak bym powtórzyła, aż byłby jałowy.
Ja dzisiaj dałam na ogólne, wynik jest okej, na razie wstrzymam się z posiewem.

I dla Kubusia A to Ci sprawił radość

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-06 o 20:40
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:40   #1869
Sweet_21
Zakorzenienie

a już pamiętam Cass wyślę Ci zaraz na pw moje dane

i chciałam napisać jeszcze, że nie wytrzymałam i stanęłam rano na wagę i waga drgnęła
ciekawe ile będzie 12

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:41   #1870
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
boję się tylko wizyty przeozonego bo jest okropny strasznie nie lubi jak ktoś w godz pracy siedzie przed netem, a my mamy osobny specjalny komp do netu, bo na tym co pracuje to nie może byc netu bo za dużo tajności, i tak siedze z boku jak na gwoździach, ale sia wyżższa z wami wizażować
Oj tam, ważne, że wizażujesz Szef zrozumie, jak powiesz, że z nami piszesz

Cytat:
boszzz ja nie wiem co sie dzieje, czysci mnie dzis na maksa co chwile do toalety latam - czyzbym zalapala cos na wczorajszych zakupach?

...
Jak nie głowa, to delikatnie powiem - luźna koopa Ty to się masz. Jedna zaleta tego - człowiek czuje się kilka kg lżejszy

Cytat:

Bedzie dobrze. To pewnie zanieczyszczona próbka. Zróbcie ogólny, a wierzę, że wyjdzie ok.

brawa dla zdolniachy

Cytat:
nooo zeby tylko w wannie nie pusila kupy jak wczoraj
...
Dobre Mój stosuje tylko urynoterapię, ale o kałoterapii nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
Ja też od niedawna testuję, ale hurtowo kupiłam w tesco na zapas (teraz mam 35 ) i 2 w rossmanie, ale nie sprawdzałam cen niestety.
...
Zapasik już jest i to spory

Cytat:
...
dałam mu dzisiaj suszone śliwki potem jabłuszko, obiadu dzisiaj nie serwowałam, chciałam, żeby się biedny wykupkał bo sadził takie małe plastelinowe bobki
zapaszek powalający
...
he, he zmiana warty
...
rozbawiłaś mnie do łez

Zmiana Maciek teraz walczy ze snem = wrzeszczy, a Mati co porabia?

Cytat:
...
No właśnie. Co lekarz to inna opinia, uwielbiam to. I zamiast uzyskać kompetentną pomoc, to człowiek często sam musi medyczne artykuły czytać.
...
A później dziwnie się patrzą jak przychodzimy do nich ze zdobytą wiedzą.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:11   #1871
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Martynka pije mleko 5 razy
a ile po ile ml??

Cytat:

Moja maa to leniwa, jak leże na pleckach to się przekręci na brzuszek jak jej się chce i jak jakąś zabawkę zbystrzy, albo jak siedzi i chce coś sięgnąć to na brzusio ale zaraz krzyk bo za dugo na brzusiu nie lubi i nawet nie myśli brać się do raczkowania no ale ja podobno też nie raczkowam tylko w 9 mies zaczęam chodzić.
Wercia jak lezy na brzuszku to raczkuje do tylu i dzisiaj tez z maty spelzala i na srodku pokoju byla a jaka zdziwiona
i chetnie siega po zabawki nawet te wiszace tak mocno chwyta i ciagnie a potem do buzki wklada-kiedys chyba urwie ten palak
ale zeby sie przekrecic to ani rusz-jedynie na boki .....

Cytat:
zapaszek powalający

więcej żadnych sliwek

widziałam że magi już Ci odpowiedziała

no na temat księży to ja już wyraziłam swoje zdanie

ha a ja śliwki bede podawac jak mala bedzie bobki walic i jej smakuja

a to o ksiedzu i koledzie to cytat Cass nie moj

Cytat:
no Wercia tez czasem dyskutuje przy jedzeniu i pierdzi ustami jak ma jedzonko i wtedy wszystko jest upackane

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

Mały już spi, a ja lecę się kąpać.

Cytat:

to bylo tak ze pod koniec kapieli patrze cos plywa -a tam kawalki kupyfuujjjjj

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:23   #1872
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Morska jasne możesz obejrzesz, mam Cię w znajomych?
Svinecka wolałabym własnie w jakies wzory żeby trochę ożywić salon bo taki stonowany jest

Tomuś dzis znow ładnie zasnął, wypił kleik, połozyłam Go w łózeczku, patrze a juz spi

Co do dietki to u mnie nie jest zle i byłam dzis na zakupach i mam duzo dobrego zdrowego i nietuczącego jedzonka:

sniadanie

2 kanapki z chlebka razowego z twarogiem

2 sniadanie

kefir z saszetką fitelli

obiad

grahamka z szynką

kolacja

sałatka z sałatą , pomidorem papryką i 2 plasterkami serka caprese skropiona oliwą z oliwek+kromka chleba

Stary 2010-01-06, 21:33   #1873
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
boszzz ja nie wiem co sie dzieje, czysci mnie dzis na maksa co chwile do toalety latam - czyzbym zalapala cos na wczorajszych zakupach?

a ja dzis mialam obiad z samego bialka wiec musialam zjesc mieso (indyk) i jajka na twardo z niskotluszczowym majonezem
a moze to przez lekkostrawne jedzonko?

ciekawe dlaczego drobiu nie mozna przeciez to najchudsze
ale tak i tak kupilam cycki, bo najbardziej mi smakuja

Cytat:

no i przyszedl czas na niego

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja się najadłam z parowara, a Małż przyniósł Sushi...
Całe szczęście, ze to nie tuczy i jest lekkie, to z czystym sumieniem zjadłam

Ja już wstępnie się żegnam, bo Małż pewnie zaraz zasiądzie, a ja pójdę kapac itp.
fuj...ja chyba nie lubie, choc zawsze jesli mialam okazje zjesc to bylo to sushi w stylu fusion, a mi taka kuchnia nie odpowiada.Jestem w wiekszosci tradycjonalistka

Kiedy lapka bedziesz miala?

Cytat:
a ja wietzyłam ze smarowidłem tak mi kazali
ale kto?

Cytat:
a co tu dzis takie pustki sa???
ja po kapieli malej sama sie polozylam i do 20 spalam
Wspominalam rano ze jestem spiaca,i mimo ze potem spalysmy do okolic9 to mega szybki spacer z młodą pchajac wozek po sniegu mnie wypompowal
Zaliczylam jeszcze zakupy do dietki bo braki a teraz jade wg planu

Cytat:
Martynka pije mleko 5 razy
jak wam sie to udaje
naskrob rozpiske

Cytat:
więcej żadnych sliwek
ale dlatego ze taka ilosc i zapach, czy co cie zniechecilo czy to taki zarcik tylko?
bo jak wiesz ze to skutkuje a mlody sie zapcha to pewnie po nie siegniesz
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:34   #1874
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Ja też śpiewam Bartoszowi piekna jak Wenus jest Alalli
A moja wersja "Jak Aniol"

Cytat:
powiem Wam, że moja teoria chyba się sprawdza
albo to dzięki Magi () bo zastosowałam się do Jej porad

w każdym razie młody poszedł spać około 22 i zbudził się o 3.30
zjadł i zbudziliśmy go koło 7 na mycie i pobranie siusków
teraz odsypia więc ja siup na wizaż
Nareszcie Mati dal matce pospac

Cytat:
Zuzia ma zaczerwienione jedno oczko, wczoraj wieczorkiem zauwazyłam ale rano było gorzej, nie rozprzestrzenia sie to i tylko w kaciku ma ale sie martwie, oda rana jest bez zmian
TZ dzwonił do naszego lekarza ten kazal to obserwowac i jak sie pogorszy to do okulisty. Ale juej to chybsa nie bpoli, bo nie trze oczek, ani nie łzawi. mialyscie cos takiego?
Przemyj swietlikiem, podobno pomaga. Ani z kolei lzawi jedno oczko. Jutro dowiem sie, co z tym zrobic.

Cytat:

Brawa dla Kubusia!
Powtorz badanie, na pewno bedzie lepiej!

Muszko wspolczuje

Hej kobietki!
Wpadam na moment, bo obiecalam. Jutro idziemy na szczepienie, wazenie, mierzenie. Choroba powoli puszcza, oby odeszla na dobre
Musze sie polozyc. Dobrej nocy!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:43   #1875
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Lece spać , bo jakoś tu cicho. Poza tym od paru dni mam taką migrenę normalnie czuje jakby mi głowa spuchła.Bobranoc
Stary 2010-01-06, 21:51   #1876
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
I taki oto zwykły mocz, a ile z nim zamieszania

Daj spokój, ja bym nie odpowiadała na takie pytania. On się tłumaczył ile z tacy zbiera? Ksiądz powinien o duchowe rzeczy pytać
Ja dzięki pracy miałam okazję poznać bliżej kilku księży i masakra. Zupełnie zmieniłam zdanie na ich temat. Mianem księdza określiłabym tylko 2 z nich. Reszta nie zasługuje na to, aby sutannę nosić. W głowie mi się do tej pory wiele rzeczy nie mieści z ich zachowania, ba - mój mąż w niektóre nie wierzy, twierdzi, że coś wymyślam i to niemozliwe
cisnie mi sie na usta olejcie temat, ale tak brzydko to brzmi, wiec ja tego nie powiedzialam

pochwal sie czym sie zajmujsz ?

Cytat:
ja tak sceptycznie do nich podeszłam bo miałam już śliwki z Hippa i żadnego rozwolnienia po nich nie zaobserwowałam, a po tych suszonych to po kilku godzinach taka sraka

he, he mój wsuwał aż miło było patrzeć
ale równie szybko wyszło drugim końcem
tzn ty je jadlas i mlody wyssal od ciebie i na to mu deser jeszcze sliwkowy si?

Cytat:

Aha, skrobnę jeszcze co dziś wszamałam:
Iśn- kanapki z polędwicą, pomidorem i szczypiorkiem
II śn- owsianka z tartym jabłkiem
obiad- (w parowarze) udko z kurczaka w ziołach, kasza jęczmienna, brokuły, marchewka, fasolka szparagowa i jeszcze sałatka z pomidorów i szczypiorku
kolacja- sałatka z piersi z kurczaka
kciuki w pogotowiu
niech no ginek powie co chcesz uslyszec

a ja dowiedzialam sie ze marchewka w parowana ma wysoki wskaznik glikemiczny i lepiej ja normalnie ugotowac, ale zadne zabojstwo przeciez jak zjadlas parowana

Cytat:

i chciałam napisać jeszcze, że nie wytrzymałam i stanęłam rano na wagę i waga drgnęła
ciekawe ile będzie 12
o ile?
nie badz tajmnicza

Cytat:
a ile po ile ml??
dobre pytanie bo ja jakos odgornie zalozylam ze 5x pelna porcja

Cytat:
Co do dietki to u mnie nie jest zle i byłam dzis na zakupach i mam duzo dobrego zdrowego i nietuczącego jedzonka:

sniadanie

2 kanapki z chlebka razowego z twarogiem

2 sniadanie

kefir z saszetką fitelli

obiad

grahamka z szynką

kolacja

sałatka z sałatą , pomidorem papryką i 2 plasterkami serka caprese skropiona oliwą z oliwek+kromka chleba
cienki obiadek , nie ssalo cie?
co to za serek?

moje menu:
*1x pomaranczko, 1x jabłko
*1x kiwi, 1x pomaranczko
*1x pomaraczko, sałatka- mix sałat,czerwona cebula,papryka,pomidor,og orek
-kawunia z mleczkiem
-3 herbatki slim figura
*kurza pierś z ww. sałatką
woda

jutro ja bialko bede wcinac
obkupilam sie w tunczyki i wiesniaki

Stary 2010-01-06, 21:56   #1877
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
a moze to przez lekkostrawne jedzonko?

ciekawe dlaczego drobiu nie mozna przeciez to najchudsze
ale tak i tak kupilam cycki, bo najbardziej mi smakuja
nie wiem moze

a cos Ty znowu wymyslila?skad Ci sie wzielo, ze drobiu nie mozna
Cytat:
Lece spać , bo jakoś tu cicho. Poza tym od paru dni mam taką migrenę normalnie czuje jakby mi głowa spuchła.Bobranoc
lacze sie w bolu mam to samo

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
jutro ja bialko bede wcinac
obkupilam sie w tunczyki i wiesniaki
na jakiej Ty diecie w koncu jestes?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:58   #1878
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Już przyjełam zaproszenia
Zdjęcia super

Cytat:
juz dzwoniłam do TZ, ma kupic tego świetlika,
a naczyniaczki mam nadzieje ze znikna
żeby u Was też pomógł.

Cytat:
makabra ta koleda...
jeszcze takiej odklepanej nie przezylam a kolede co roku przyjmowalismy jak z rodzicami mieszkalam
po pierwsze to ksiadz na tzw wypomożce
moim zdaniem jak sam nieogarniaja, to koleda powinna byc co 2lata i wtedy swoj ksiadz/proboszcz dotarlby do wszystkich swoich parafian

A ten ani 5min u nas nie zabawil, na progu zmrozila go Supri.Poprosil zeby ją zamknąc he he he
Wzia koperte i tyle go widzielismy, nic nic nic zadnej dyskusji,pytan, ani gadki o pogodzie- bo to najczestszy temat jak nie ma o czym, ani o malej no poracha na maxa

A ja tak z innej beczki;mamusie ile dajecie ksiedzu na kolędzie?jeśli to nie tajemnica oczywiście

Cytat:

Ja już nie karmię ok 2 miesięcy

Czy wasze pociechy przekręcają się w obie strony ? Bo Amelka tylko w lewą przekłądam jej nóżkę to się przewróci w prawą, ale tylko jeśli jej pomogę

Bartosz się przekręca,ale juz rozmawiałysmy o tym,że każde dziecko rozwija się indywidualnie,swoim rytmem.I Ty się doczekasz

Cytat:

Nie zamartwiaj się,moze za drugim razem wyjdą lepsze,
cały czas zaciśnięte.

dla Kubusia.a nie mówiłam...?

Cytat:
moj to sie nawet na brzuch nie przekreca

Eryk raczkowal dopiero jak mial 10miesiecy a nie mial jeszcze 12 jak zaczal chodzic i nigdy juz nie wrocil do raczkowania
Przekręci się,przekręci zobaczysz jaka będziesz dumna

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:00   #1879
mariolasl
Zakorzenienie

Muszko, wczoraj nie doczytalam Bardzo, bardzo ci wspolczuje i mocno sciskam

Cytat:
zgapione od wrzesniowek
bo tu niewiele do czytania, to sobie" skakam"
http://www.przepisydladzieci.webpark.pl/4.htm
dla tych ktore same gotuja

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Svinecko kawunie mozna, zapisane tam jest zeby pic niskokaoryczna cokolwiek to znaczy
Przepisy fajne
Mysle, ze takak kawa niskokaloryczna to bez cukru i mleka
Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Muszę pochwalić młodą - zaczyna raczkować - pełzać do przodu. Przekomicznie to wygląda, jak tak zadziera doopkę do góry.

Hehehe zostawiłam ją na środku pokoju i skupiłam się na pisaniu, patrzę a ona już koło mnie skubaniec mały. Teraz zasuwa w kierunku chodzika.

Powiem że przejście na butlę poszło na sprawnie (a tfu tfu), teraz cycie je do 6.30 i dopiero po 17. A tak butla i jedzonko. Nawet tydzień nam to nie zajęło, cycki szybko się przestawiają.
Gratuluje sukcesow
Jednk faktycznie przewaznie dziewczynki robia wszystko duzo wczesniej . Ja np sama siedzialam jak mialam 4 miesiace, a chodzilam jak mialam 9. Moj brat np zaczal chodzic jak mial rok, nie raczkowal wcale. To znaczy raczkowal, ale potem, jak juz umial chodzic.
Stary 2010-01-06, 22:04   #1880
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

a cos Ty znowu wymyslila?skad Ci sie wzielo, ze drobiu nie mozna

na jakiej Ty diecie w koncu jestes?
No chuda wolowina, chuda szynka, chudy indyk o kurze nic nie stojało jak mawiala moja babcia

na ONZ tylko jestes dzien do przodu bo ja dzis wystartowalam
Cytat:
A ja tak z innej beczki;mamusie ile dajecie ksiedzu na kolędzie?jeśli to nie tajemnica oczywiście
20zl kryzys w koncu
z reszta nie zasluzyl na nie
za 20zl to moglby troche pogadac

Ide jaja gotowac na jutro

Zauwazylyscie ze wcale mniej mnie nie ma?
mąż zabawia mala , sam w wlasnej woli
Ale numer dzis tez zrobi
Ja na wizazu przed kapial malej a oni mieli sie bawic na lozku i wietrzyc funie (dobre to okrelenie )
Wiec mnie tu szpony trzymaja przy kompie a w pokoju dziwnie cicho,a córka juz na poł wyłączona,jedna noga w krainie snu ,wzrok mętny,wyciszona maxymalnie, a on zapatrzyl sie na Sad rodzinny czy co tam dzis lecialo ...

Laski brzydulowe, patrzycie na Majke?

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-01-06 o 22:09
Stary 2010-01-06, 22:08   #1881
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Pewnie dzisiaj nie popiszę z Wami. Idziemy dzisiaj do lekarza, bo już nie wiem co jest mojemu Maćkowi. Całe dnie marudzi, w nocy kręci się, rzuca, dzisiaj całą noc popłakiwał. Apetyt ma zerowy. Badanie moczu wyszło ok, zębole wyszły. Czyżby następne? Nie wiem...

Mam nadzieje, ze to nic powaznego

Cytat:
powiem Wam, że moja teoria chyba się sprawdza
albo to dzięki Magi () bo zastosowałam się do Jej porad

w każdym razie młody poszedł spać około 22 i zbudził się o 3.30
zjadł i zbudziliśmy go koło 7 na mycie i pobranie siusków
teraz odsypia więc ja siup na wizaż

po drugie chciałam napisać, że parowar to cudowne, wspaniałe urządzenie , zrobiłam sobie wczoraj piersi z kurczaka, posypałam ziołami i troszke posoliłam, dosłownie kilka ruchów młynkiem - myślałam, że zjem razem z talerzem
Gratuluje przespanej nocki
czuje, ze parowar bedzie moim pierwszym zakupem po wyplacie
Stary 2010-01-06, 22:17   #1882
p4w
Zakorzenienie

mamusie już pytałam, ale nikt nie zauważył więc powtórzę

- czy kaszka manna, którą się miesza z woda jak mleko zawiera gluten w dawce ekspozycyjnej czy normalnej - podaję gluten od ponad miesiąca i nie wiem czy mogę zrobić małemu całą porcję na kolację

i drugie pytanie:
- ile mlecznych posiłków powinno jeść 6-miesięczne dziecko?
ja małego staram się przystawiać do piersi po sloiczku, ale nie zjada zbyt dużo, a ze słoiczka dostaje obiadek i deserek, samo mleko je na sniadanie, po słoiczkach ewentualnie i na kolację dostaje tylko cyca albo kaszkę i cyca (zależy ile mam pokarmu)
w nocy cycuś ( u mojego standardowo ok 3 razy)

zastanawiam się czy nie za mało tego mleka - czasem daje kaszkę z mlekiem modyfikowanym a czasem taką ze słoiczka - ona chyba nie ma mleka (zaraz sprawdzę) - jednak ta ze słoiczka też ma mleko

koniec pytań na dziś

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-01-06 o 22:20
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:22   #1883
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
No więc po szczepieniu ok ... Bartus zapłakał jak pielęgniarka wbiła igłe ... a potem nawet szybko udało mi się go uspokoić

Następne szczepienie dopiero w sierpniu

Niestety z wagi nie jestem zadowolona ... od 10 grudnia prztył niecałe 300 g ... teraz waży 7200 g.
Gratuluje udanego szczepienia
Dzieci juz nie przybieraja po 800g -1000g miesiecznie w tym wieku. Sprawdzalas na siatce centylowej?
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny ale u nas sniegu nawalilo az milo, stesknilam sie za taka pogoda . Nawet bylam z Danielem na spacerze , ale sie troche nameczylam bo tu jeszcze nic nie odsniezone.
U nas tez sniegu troszke, a dzis rano byla szklanka na drodze. Oczywiscie u mnie wszyscy na letnich oponach, a ze jest pelno gorek i dolin oraz co kilka metrow zakret, to mozesz wyobrazic sobie, co sie dzialo na drogach. Maz czul sie zle, wiec zostal z Antosiem w domu, ominelo mne wiec jechanie do niani. Dodam tylo, ze do pracy jade 5 minut, dzis jechala 1 godzine
Wszystko na temat.
Cytat:
To powiem ci tylko ze córka koleżanki (skonczyła 7 m-cy) wazy 6700 i jej to raczej nie martwi Choc ja jej mowiłam ze to chyba troche mało bo jest ponizej siatki centylowej ale ona chyba sie cieszy ze jej mała jest chudy. jak jej ptalam ile je to ona niewiem. Mało, czasem 60 ml czasem 90ml a ile razy dziennie to niewie, czsem tylko 2 łyki pociagnie.
Pomijam ze zuzywa 2 pampki dziennie
Nawet nie skomentuje
Stary 2010-01-06, 22:28   #1884
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzieci juz nie przybieraja po 800g -1000g miesiecznie w tym wieku. Sprawdzalas na siatce centylowej?

U nas tez sniegu troszke, a dzis rano byla szklanka na drodze. Oczywiscie u mnie wszyscy na letnich oponach, a ze jest pelno gorek i dolin oraz co kilka metrow zakret, to mozesz wyobrazic sobie, co sie dzialo na drogach. Maz czul sie zle, wiec zostal z Antosiem w domu, ominelo mne wiec jechanie do niani. Dodam tylo, ze do pracy jade 5 minut, dzis jechala 1 godzine
Wszystko na temat.

Nawet nie skomentuje
już sobie wyobrażam co się u Was działo - u nas jak spadnie trochę śniegu to się wszystko korkuje, a jak byśmy mieli letnie opony to strach pomyśleć

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

mariolko, nie miałam jeszcze okazji Ci powiedzieć, że masz śliczny nowy avatar

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:28   #1885
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

.
dobre,Bartosz dawniej też czasami stosował urynoterapię,teraz sie nie zdarza

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
A moja wersja "Jak Aniol"

Wpadam na moment, bo obiecalam. Jutro idziemy na szczepienie, wazenie, mierzenie. Choroba powoli puszcza, oby odeszla na dobre
Musze sie polozyc. Dobrej nocy!
Anioł też może być,jeden pieron

za jutrzejsze szczepienie

Cytat:

za szczepienie i za gina

Dobry wieczór kobietki!!!
Miałam zajęte całe popołudnie,przyjechał brat z żoną i synkiem-pisałam Wam kiedyś,że bratowa jest w ciąży,no i właśnie dowiedziała się że będą mieć dziewczynkęTrochę powspominaliśmy,poplotkow aliśmy i tak zleciało do 17,później kąpanie,kolacja no i wizaż
Czy Wam tez tak leci dzień za dniem,czy tylko misie tak zdaje?Dopiero był poniedziałek,jutro juz czwartek

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:32   #1886
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

- czy kaszka manna, którą się miesza z woda jak mleko zawiera gluten w dawce ekspozycyjnej czy normalnej - podaję gluten od ponad miesiąca i nie wiem czy mogę zrobić małemu całą porcję na kolację

i drugie pytanie:
- ile mlecznych posiłków powinno jeść 6-miesięczne dziecko?
ja małego staram się przystawiać do piersi po sloiczku, ale nie zjada zbyt dużo, a ze słoiczka dostaje obiadek i deserek, samo mleko je na sniadanie, po słoiczkach ewentualnie i na kolację dostaje tylko cyca albo kaszkę i cyca (zależy ile mam pokarmu)
w nocy cycuś ( u mojego standardowo ok 3 razy)

zastanawiam się czy nie za mało tego mleka - czasem daje kaszkę z mlekiem modyfikowanym a czasem taką ze słoiczka - ona chyba nie ma mleka (zaraz sprawdzę) - jednak ta ze słoiczka też ma mleko

koniec pytań na dziś
mysle ze ta dawka expozycyjna to to pol lyzeczki,ale moge sie mylic

wg schematu z gazety 6mc dziecko:3x mleko modyfikowane-180ml, 1x kaszka a na bebiko tez jest napisane ze 5-6mc dziecko powinno jadac 4porcje
Moja je 3

Wlasnie chcialam ja pochwalic ze dzis bez pobudek, a ona w krotkim czasie 2x dopomniala sie o korka i teraz wypila duuuzo herbatki, nie wiem czy mleka nie powinna dostawac.Co myslicie?
od kad pije herbatke budzi sie co noc

Stary 2010-01-06, 22:38   #1887
Texasik
Rozeznanie

Dziewczyny nie pocytuje bo jestem wypompowana dzisiaj. Bylam na areobiku, no i juz po dwudziestu minutach myslalam , ze padne a trwal godzine . Odezwal sie moj brak kondycji . Napisze co pamietam

Miramej dla Kubusia za postepy, no i tzrymam kciuki za nastepne badania

Eleeri rowniez ogladalam dzisiaj zdjecia Matiego i on naprawde wyglada na aniolka sliczne ma oczka.

Muszko wspolczuje utraty pieska , ja tez mialam jednego kundelka 17 lat wiec wiem , ze to jakby odszedl czlonek rodziny.

Svinecka oby wszystkie dolegliwosci szybko przeszly .

Dalej nie pamietam...

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:43   #1888
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co , jakiś tydzień przed świętami kupiłam i jeszcze troche go jest, pierwszy dopiero zużywam więc zobaczymy
pleśń/grzyb pojawia się u nas w tych miejscach, w których "przemarzają" ściany, na razie ścieramy to po prostu czystą szmatka, ale tak jak pisałam, malutko tego jest no i wiatraczek pomógł
Dzięki za odp.
Cytat:

Noooo Kubuś zdolniacha i oby z moczem się unormowało

Cytat:
Mówisz masz x2

A do mnie przed chwilą dzwoniła koleżanka, że urodziła aż mi się spać odechciało, mała lula,Tż na nockę poszedł więc siup na Wizaż

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:43   #1889
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Mati też ma i też na czole
nam lekarze mówili, że te naczyniaki to się same wchłoną do roku
i że to moja wina bo za mocno i szybko się go chciałam pozbyć
a może faktycznie te naczyniaki mają sie wchłonąć ... tylko, ze u nich one rosną

hmmm za szybko??? - no to ładnie
Cytat:
dla Bartosza,dzielny chłopczyk

Nie martw się na zapasMoże on po prostu będzie taki drobniutki.Znam dużo takich dzieci,które będąc małymi były drobniutkie i chudziutkie,a kiedy podrośli to chłopy jak dęby

taaaak, tez znam takiego jednego - mojego małza ... w podstawówce był mizerota że hej, a teraz ...
Cytat:
Ania0104 brawo dla Bartusia za odwagę przy szczepieniu a co do wagi to chyba nie jest tak źle bo teraz maluszki wolniej przybierają.

No nie już nie mogę słuchać takich wiadomości ostatnio też gdzieś wyczytałam, że matka pijana koleszków sobie sprowadziła i całe towarzystwo piło, a gdy matka usnęłą to zgwałcili 13-sto miesieczne dziecko Boże ja nie wiem co się dzieje na tym świecie.

Czy wasze pociechy przekręcają się w obie strony ? Bo Amelka tylko w lewą przekłądam jej nóżkę to się przewróci w prawą, ale tylko jeśli jej pomogę

normalnie brak słów!!!!!

Bartek tylko czasem sie przekręci na prawo ja z drugiej strony coś mu przeszkadza ... a tak to zawsze w lewą stronę
Cytat:

mam nadzieję, ze to nic poważnego!

to teraz Go juz nie upilnujesz jak sie rozkręci
Cytat:
Laski brzydulowe, patrzycie na Majke?
ja ogladałam pierwszy odcinek ... wczoraj i dzisaij nie miałam jak ... czy Ona będzie w ciąży????

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 22:44   #1890
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Wszystko na temat.

Nawet nie skomentuje
U nas tez wszyscy na letnich oponach stad panika jak spadnie snieg, moj tz rowniez dzisiaj jechal z pracy trzy razy dluzej.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości