Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 11:24   #3121
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Ja mam posciel do wózka, narazie jedna, biala....od maja do pazdziernika u nas sa upaly wiec nic grubszego na ten okres nie bede potrzebowala...

Pościel cudna mi sie takie pościele kojarzą z niewinnością dziecięcą taka pościel dla pokazuje jak nasze dzieciątko jest kruche małe delikatne i tak kochane

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
...por fin dotarla do mnie pierwsza fotka mojej nowonarodzonej bratanicy...

Jest cudna

Ja dzis rano byłam odwiedzić małego Kubusia tz od mego męza bratanka
29 stycznia Kubuś skończył miesiac i wychowyje go brat mojego tz i dziadkowie bo mamusia Kubusia zmarla 3 dni po porodzie na swinską grype e szkoda gadać młody chłopak zaledwie 23 lata poł roku po ślubie a juz wdowiec Kubus jest taki słodki i rosnie w oczach

i dowiedziałam sie ze moja kuzynka wcoraj urodziła dziewczynke Oliwcie no zobacze tylko fotki niestety bo kuzynka jest w australii

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Dziekuje. Tez tak uwazam , ma juz 11 i pól godziny....
Nastepna do odstrzalu jest moja siostra, ma przewidziany termin na 28 lutego.....ale synek.

to tak jak u mnie w rodzinie od zeszłego roku dzieci rodzą sie co 4 miesiace hihihih

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ciuszkiJa niestety jeszcze nie kupuję,mąż jest przesądny
ona1981-jeansy kupiłam w sklepie ciążowym,ale to polska firma,nie pamiętam nazwy sklepu.Kosztowały 118zł
RYBULKA-brzuszek nie jest mały,ale pod ciuchami jakoś mało go widać
LEA 35-specjalnie dla ciebie zdjęcie w spodniach.Na drugim zdjęciu ja z maleństwem

no no ladniutkijuz ten twój brzuszek

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:26   #3122
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Mój TŻ sfiksował ...co wieczór i czasem rano wącha mój brzuszek bo twierdzi, że mu pachnie niemowlęciem. Nie neguję tego bo sama aż tak się nie zegnę , żeby sprawdzić a i plus tego jest, że Tatuś ma regularne "spotkania" z synkiem...

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:30   #3123
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie do Was: czy wasze brzuszki sa twarde?
Mój czasami troszkę twardnieje wieczorem, ale poleżę chwilę i jest dobrze.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16325689]
No i wreszcie my! Chłopak potwierdzony, siusiok jak się patrzy.

[/QUOTE]

Gratuluję chłopca
Łożysko może jeszcze z dzieckiem się przemieścić. A tak swoją drogą cc nie jest takie straszne. Trzeba tylko dłużej w szpitalu poleżeć i wiadomo troche szwy ciągną, ale da się przeżyć
Nie martw się, będzie dobrze

Czuję się już trochę lepiej, to wiszenie chyba pomaga. I masaże męża wieczorne chyba też.

kees, a moi faceci mówią, że od brzusia bije takie mocne ciepło

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-08 o 11:32
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:33   #3124
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Mój TŻ sfiksował ...co wieczór i czasem rano wącha mój brzuszek bo twierdzi, że mu pachnie niemowlęciem. Nie neguję tego bo sama aż tak się nie zegnę , żeby sprawdzić a i plus tego jest, że Tatuś ma regularne "spotkania" z synkiem...
he he mój o zapachu nic nie mówi - za to przykłada ucho i słucha jak małe baraszkuje i też mu się podoba
Stary 2010-01-08, 11:36   #3125
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=tygrysek99;16324333]yolanda nie wiem który u ciebie tydzień ale ja w mądrej książeczce wyczytałam że na na pleckach to nie bardzo dobrze leżeć bo macica jest zbyt ciężka i uciska na jakieś narzady i utrudnia oddychanie Tobie i maluszkowi, nie wiem czy brzuch z tego moze być twardy ale wiem że twardnieje po wysiłku, zmęczęniu itp więc chyba potrzeba więcej odpoczynku no i leżenia na bokach

kurcze za dużo czytamy :P ja wyczytałam ze lepiej spac na lewym boku, Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.

Jeśli z jakiś powodów nie możesz spać na lewym boku, nie oznacza to, że coś złego się stanie. Wiele kobiet nie wie o zalecanej pozycji i wybiera dla siebie najwygodniejszą (czasem nawet na plecach) i nic złego się nie dzieje. Jeśli pozycja jest niekorzystna to zaczynasz się w niej po prostu źle czuć. Poza tym często dzieje się tak, że pomimo że ułożysz się kładąc do snu na lewym boku, kiedy się przebudzisz już jesteś na prawym lub na plecach. I trudno z tym walczyć. Można podpierać się poduszką - wałkiem pod plecy i małą poduszeczką pod brzuch. Między nogi też najlepiej włożyć poduszkę. Wtedy spanie staje się wygodniejsze i można się łatwiej przyzwyczaić do zalecanego boku.

Stary 2010-01-08, 11:43   #3126
tygrysek99
Raczkowanie

może i masz rację z tym czytaniem - choć u mnie akurat teoria z leżeniem na plecach i trudnościami w oddychaniu się sprawdza i o wiele wygodniej mi na boku ostatnio na lewym
Stary 2010-01-08, 11:55   #3127
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=lea
jestem, jestem, ale wczoraj wróciliśmy o 23:00 do domu, i byłam padnięta. Spóźniliśmy się na usg, bo mgła taka, że na 15m nie było widać. więc te 20km tłukliśmy się żółwim tempem,
Potem w gabinecie kobieta przed nami 50minut miała usg, ale coś nie dobrego tam było, tylko przez drzwi słyszelśmy, że kręgosłup rozszczepiony, że wodogłowie...że ciąże trzeba wcześniej przerwać i ratować dziecko już na zewnątrz....i więcej nie chciałam słyszeć, wyszłam na korytarz.
No i wreszcie my! Chłopak potwierdzony, siusiok jak się patrzy.
Z dzidkiem wszystko oki, ma ponad 15cm, główka, kręgosłup, serduszko, nerki, ..... wszystko prawidłowe i na swoim miekscu.
Tyle, że moje łożysko nie teges. Już na usg w 13tc mi powiedziano, że jest przodujące i całe ujście do szyjki zakrywa, ale może się jeszcze cofnąć... no i póki co nie cofło się. Im później tym mniejsze szanse na to, i według lekarza byłoby cc. No i dzidek leży poprzecznie, jeszcze się nie odwrócił (ale to chyba ma jeszcze szac- nie dopytałam).
A ja nie chcę cc! Maksia urodziłam sn, było bardzo trudno, i mimo wcześniejszego lęku ogromnego przed porodem, wsio ok. Widziałam w szpitalu dziewczyny po cc, - dzięki ale ja nie chcę. No i jak już mam krok pocięty, to po co mi jeszcze blizna na brzuchu?
Jejku, na kolejne usg mam się zgłosić między 28-36 tc. , i mam nadzieję, że do tego czasu to łożysko się cofnie. No i lekarz powiedział, żeby nie dźwigać, nie przemęczać się, itp... bo można do krwawień doprowadzić.
Jak nie urok, to....

Kurcze dobrze ze z dzidkiem wszystko ok ja tez sie panicznie boje porodu ale nie chce cc kurcze ja tez jestem panikara i boje sie za kazdym razem kiedy ide do lekarza a on milczy przy usg pesymistycznie mysle miałam juz 4 razy usg i za kazdym razem mówił ze jest wszystko w najlepszym porzadku ale ja sie dalej boje

nie dzwigaj rób wszystko co doktor powiedział dzidek najważniejszy kolezanka tez miała przodujace ale potem wszystko sie naprawiło i poród miała szybki i sprawny

Po drugie ja to panikara jestem [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

[/COLOR]aa byłam dzis na pobraniu krwi i glukozie bleeeee normalnie jakbym kg cukru pudru z woda zjadła pielegniarka sie pyta a ma pani może cytrynke to nie bedzie takie nieprzyjemne ja oczywiscie zapomniałam ja w domu ostatnio to wogóle jakas zapominalska jestem

i myslałam ze mi pobiora krew z palca jak przy badaniu cukru a ona prosze wystawić zyłke ja znów ??!!!!!!!!!!!!! ała 2 razy mnie kuła

wiec dziewczyny które ida na glukoze bierzcie ze soba połowke cytrynki i wkropcie sobie ja do tej glukozy przy pielegniarce nie jest to takie wstretnie a i nie wiem jak ta glukoza działa ale na mnie to jakos głodniczo bo a sniadanie zjadłam 3 byłki z pasztetem i kubek kawy inki i dalej mi w brzuchu burczy a mała mi wyprawia takie harce ze hej ( chyba po tej glukozie )

dostałam pare rzeczy od mojej bratowej powiem wam ze mam super bodziaki firmy kolorino sparawdzałam na necie i duzy wybór jest powiem wam ze maja duzo zapinn wiec dzieciakiem sie nie kreci zreszta same zobaczcie materiał jest super 4 zapiecia boczne i 3 na dole bodziaki rozkłada sie jak rożek i zapina dzidka

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazje/inn...towe-r-56.html

Stary 2010-01-08, 11:56   #3128
kasiaaX
Rozeznanie

Witam wszystkie "stare" i "nowe" mamuśki

Lea -gratulacje za dorbre wyiuki i synusia, a łożysko na pewno sie "ustawi"
Yolanda -ja tez ma czasem twardy brzuch jak jestem zmęczona np. w pracy, ale zazwyczaj przechodzi dopoiero nastepnego dnia po dobrze przespanej nocy, nic nie biorę na to.
Iza240 - ja równiez wrqacam po macierzyńskim, ale przyznam, że Ty mnie zadziwiasz. Ja sie boje, że będzie mi okrutnie żal zotawic 5cio miesięczne dziecko, a co dopiero miesięczne...na pewno wykorzystam cały macierzyński + 2 tygodnie fakultatywne.

Dziewczyny a czy od początku gdy poczułyście ruchy maleństwa były wyraźne czy takie delikatne? Bo ja czuję takie hmm......musnięcia...?I to dość rzadkie, więc z niecierpliwościa czekam na każdy kolejny aby sie upewniać, czy to to...

Edytowane przez kasiaaX
Czas edycji: 2010-01-08 o 12:06
kasiaaX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:02   #3129
tygrysek99
Raczkowanie

dziewczyny a ja mam pytanie o wózek - u nas jakaś taka moda panuje na x-landery i kogo nie zapytasz to tylko taki...a ja sama już nie wiem - faktycznie są takie fajne???????

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

Lea -gratulacje za dorbre wyiuki i synusia, a macica na pewno sie "ustawi"
Yolanda -ja tez ma czasem twardy brzuch jak jestem zmęczona np. w pracy, ale zazwyczaj przechodzi dopoiero nastepnego dnia po dobrze przespanej nocy, nic nie biorę na to.
Iza240 - ja równiez wrqacam po macierzyńskim, ale przyznam, że Ty mnie zadziwiasz. Ja sie boje, że będzie mi okrutnie żal zotawic 5cio miesięczne dziecko, a co dopiero miesięczne...na pewno wykorzystam cały macierzyński + 2 tygodnie fakultatywne.

Dziewczyny a czy od początku gdy poczułyście ruchy maleństwa były wyraźne czy takie delikatne? Bo ja czuję takie hmm......musnięcia...?I to dość rzadkie, więc z niecierpliwościa czekam na każdy kolejny aby sie upewniać, czy to to...

ja też czuję tak delikatnie i czasem mam wątpliwości czy coś mi sie bzdurzy
a co do macierzyńskiego to ja cały a dodatkowy tatuś
Stary 2010-01-08, 12:03   #3130
Rybulka
Zakorzenienie

lea, trzymam kciuki za Twoje łożysko
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:06   #3131
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
jesteśmy na podobnym etapie ciąży. czasem coś mnie puka od środka, ale ciągle nie mam 100% pewności czy to dzidek czy moje jelita szaleją. też się już niecierpliwię, kiedy mi wreszcie da jakiś jaśniejszy sygnał. małż mówi, żebym się nie nakręcała, że wszystko w woim czasie

co do macierzyńskiego - ja zamierzam wykorzystać cały ten przedłużony. do tego dojdą mi dodatkowe wolne dni za L4 w trakcie ferii i jakichś innych wolnych dni. wyliczyłam, że chyba gdzieś z początkiem drugiego semestru musiałabym wrócić do pracy. ale prawdopodobnie nie będę miała z kim zostawiać dziecka, więc pójdę na wychowawczy aż maleństwo ukończy rok. wtedy zastanawiam się nad powrotem początkowo na pół etatu, żeby zobaczyć, czy niania w postaci mojego taty da sobie radę
no chyba, że życie napisze inny scenariusz i mama będzie mogła wrócić do siebie - wtedy być może pójdę do pracy od razu po macierzyńskim, a ona zajmie się dzieckiem.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:07   #3132
basiak
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16326216]
I wciąż mam mętlik jeśli o imię chodzi....
TŻ sam od siebie żadnej propozycji nie da, ale moje prawie wszystkie neguje. A ja wczoraj w poczekalni dorwałam kalendarz i znów wszystkie imiona przerabiałam i podobają mi się:
Nikodem, Julian , Aleksy/Aleksander, Remigiusz, Tymoteusz.
A TŻ-owi tylko Aleksander (mi najmniej) lub Mateusz- też ładnie, ale za dużo Mateuszów dookoła.

Co sie położenia dzidka mojego tyczy- to wiem, że ma jeszcze czas na obrócenie się, ma sporo miejsca , to jeszcze się kręci, wierci.
Bardziej mnie to łożysko martwi. Czy któraś z Was rodziła sn mając przodujące łożysko? [/QUOTE]

Lea gratuluję synusia
Julian to bardzo ładne imię, było moim jedynym typem dla chłopca zanim okazało się, że będzie dziewczynka. Gdyby jednak jeszcze jakimś cudem moja dziewczynka okazała się chłopcem to pewnie też byłby Julek
Podoba mi się też Tymoteusz. A i jeszcze Emilian mi się podoba (pasował by Ci do Maksymiliana)
Dbaj o siebie, jak pan doktor mówił
A dzidziuś jeszcze nie raz pozycję zmieni. Mój na każdym usg leży inaczej, a usg mam często.

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
Lea moje gratulacje

Tygrysek99 ja mam wizytę kontrolną ustaloną na poniedziałek tylko się zaczynam zastanawiać czy jak mi nie przejdzie to nie próbować dzisiaj podjechać do mojej lekarki albo ewentualnie do szpitala
Muszę skonsultować sie z małżem co robimy...ech...mam nadzieję, że to nic poważnego
Ja osobiście skontaktowałabym się z lekarzem. Takie bóle nie są normalne. Ale to ja, a ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie...

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Z tym łożyskiem to mnie zmartwiłaś bo z tego co pamiętam to też mi pani doktor mówiła, że mam przodujące ale muszę to sprawdzić w badaniach. Pamiętam tylko tyle, że podobno nie będzie to przeszkadzało przy porodzie
Wydaje mi się, że łożysko przodujące zawsze jest wskazaniem do cc (mam na myśli oczywiście stan bliżej terrminu porodu, bo narazie to może jeszcze się przesunąć)

Ja to bym chyba nawet wolała cc Przynajmniej na dzień dzisiejszy. Strasznie boję się normalnego porodu, ale może mi jeszcze przejdzie

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:10   #3133
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam pytanie o wózek - u nas jakaś taka moda panuje na x-landery i kogo nie zapytasz to tylko taki...a ja sama już nie wiem - faktycznie są takie fajne???????
byłam ostatnio w osiedlowym sklepie dla dzidków. stały obok siebie x-lander i tako jumper. na moje pytanie, który lepszy, usłyszałam, że ludzie częściej kupują tako, bo tańszy i podobno łatwiej się wszystko ściąga do prania. sama nie próbowałam, choć oba biorę pod uwagę, więc jak przyjdzie na to czas, to na pewno to sprawdzę.
tako mają więcej kolorów, w x-landerach ta barierka ochronna w spacerówkach wydaje mi się być dziwnie za wysoko, nie wiem czy to nie przesłania dziecku widoku...

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-01-08 o 12:12
Stary 2010-01-08, 12:11   #3134
Rybulka
Zakorzenienie

iza240, mnie to się wydaje, że trzeba wykorzystać chyba 14 tygodni macierzyńskiego

My się dzisiaj smialiśmy, bo TŻ mi rano powiedział, że w nocy maleństwo go kopało jak się do mężulka przytuliłam
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:15   #3135
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na poczatku czułam taka rybke która bulgotała potem i teraz to tak jakby ktos mnie od srodka szmyrał a czasem włozył palca miedzy zeberko lub watrobe a najbardziej w żołądek wtedy zaraz pędzi sie tam gdzie król piechota chadza :P

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-01-08 o 13:05
Stary 2010-01-08, 12:27   #3136
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jesteśmy na podobnym etapie ciąży. czasem coś mnie puka od środka, ale ciągle nie mam 100% pewności czy to dzidek czy moje jelita szaleją. też się już niecierpliwię, kiedy mi wreszcie da jakiś jaśniejszy sygnał. małż mówi, żebym się nie nakręcała, że wszystko w woim czasie

co do macierzyńskiego - ja zamierzam wykorzystać cały ten przedłużony. do tego dojdą mi dodatkowe wolne dni za L4 w trakcie ferii i jakichś innych wolnych dni. wyliczyłam, że chyba gdzieś z początkiem drugiego semestru musiałabym wrócić do pracy. ale prawdopodobnie nie będę miała z kim zostawiać dziecka, więc pójdę na wychowawczy aż maleństwo ukończy rok. wtedy zastanawiam się nad powrotem początkowo na pół etatu, żeby zobaczyć, czy niania w postaci mojego taty da sobie radę
no chyba, że życie napisze inny scenariusz i mama będzie mogła wrócić do siebie - wtedy być może pójdę do pracy od razu po macierzyńskim, a ona zajmie się dzieckiem.
No własnie ja jak narazie zamierzam wrócic po macierzyńskim, ale tylko wtedy, gdy moja ciocia zajmie sie dzidzią, narazie sama ma wnuczka na wychowaniu, więc jak on pójdzie do przedszkola, to ciocia sie "zwolni". Mieszkam z rodzicami, ale oboje pracują, mama jest nauczycielka więc akurat ma wolne jak urodzę i pomoze mi w tych pierwszych miesiącach, ciesze sie z tego powodu bo dla pierworodki to ważne

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Ja na poczatku czułam taka rybke która bulgotała potem i teraz to tak jakby ktos mnie od srodka szmyrał a czasem włozył paca miedzy zeberko lub watrobe a najbardziej w żołądek wtedy zaraz pędzi sie tam gdzie król piechota chadza :P
To ja jestem chyba na etapie rybki
Stary 2010-01-08, 12:29   #3137
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
byłam ostatnio w osiedlowym sklepie dla dzidków. stały obok siebie x-lander i tako jumper. na moje pytanie, który lepszy, usłyszałam, że ludzie częściej kupują tako, bo tańszy i podobno łatwiej się wszystko ściąga do prania. sama nie próbowałam, choć oba biorę pod uwagę, więc jak przyjdzie na to czas, to na pewno to sprawdzę.
tako mają więcej kolorów, w x-landerach ta barierka ochronna w spacerówkach wydaje mi się być dziwnie za wysoko, nie wiem czy to nie przesłania dziecku widoku...
margo widze ze mamy podobny etap ciąży i jesteśmy ten sam rocznik
a co do wózka ja nie mam takiego komfortu że pójde i zobacze kiedy chce dlatego przed wizyta w sklepie chce wiedziec na co najbardziej zwrocic uwage
Stary 2010-01-08, 12:53   #3138
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Z tym łożyskiem to mnie zmartwiłaś bo z tego co pamiętam to też mi pani doktor mówiła, że mam przodujące ale muszę to sprawdzić w badaniach. Pamiętam tylko tyle, że podobno nie będzie to przeszkadzało przy porodzie
mi ginekolog powiedział, że łożysko przodujące to mocne wskazanie do cc, tym bardziej, że moje póki co, zakrywa całe ujście do szyjki.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
No jesteś nareszcie!!!
To w którym ona była tygodniu, że dziecko już wyciągają??

Gratuluję drugiego ogonka. Ty chciałaś i przeczuwałaś, jak mi się zdaje?
nie wiem, bo tyle tylko co przez zamknięte drzwi dosłyszałam, a potem wyszłam na korytarz, bo mi żal serce ściskał.
Ale jak kobieta wyszła, to brzuch miała większy niż ja.

tak, chciałam, przeczuwałam i mam hot-doga.

Maksiowi już powiedziałam, że będzie mieć braciszka.
Pytam go jak się będzie nazywać braciszek, a on mi na to:
-Żówinka.
-Nie może się nazywać Żółwinka, bo żółwinka to dziewczynka , a Ty będziesz miał braciszka- chłopczyka. To jak się będzie nazywać Twój braciszek?
-Maksiu! Tak jak Maksiu.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Gratuluję chłopca
Łożysko może jeszcze z dzieckiem się przemieścić. A tak swoją drogą cc nie jest takie straszne. Trzeba tylko dłużej w szpitalu poleżeć i wiadomo troche szwy ciągną, ale da się przeżyć
przeżyłam raz sn, to i teraz tak chce.
Wystarczy jak jedna blizna mnie targa na zmianę pogody.

Cytat:
na początku są muśnięcia, bo dzidek malusi, i taką malusią nóżką kopie. A im większy, tym kop mocniejszy.

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
też o nim myślałam- i się rozmyśliłam.
Macałam w sklepie i jak dla mnie jest nie odpowiedni. Nie ma tego czego potrzebuję w wózku i ma bardzo lichą amortyzację, a ja lubię jak wózek się tak delikatnie buja. Więc wybrałam inny- Roan Marita- taki miałam też dla Maksia- bo ma duże pompowane koła i zawieszenie super miękkie, obszerną gondolę i kosz na zakupy pod wózkiem pojemny i wutrzymały na duże obciążenia , a ja z wózkiem na zakupy chodzę, i tam się pod spód cały koszyk wiklinowy zmieści.

Dzięki wszytskim za gratki.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:13   #3139
cate_
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16328549]mi ginekolog powiedział, że łożysko przodujące to mocne wskazanie do cc, tym bardziej, że moje póki co, zakrywa całe ujście do szyjki.

[/QUOTE]
Poszłam aż sprawdzić jak to u mnie jest i mam napisane "łożysko na przedniej ścianie macicy" więc to co innego.
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:19   #3140
marhalczar
Zadomowienie

Dzien dobry !
Melduje sie po wizycie na USG. Potwierdzone, nasz dzidzius ma juz 20 tyg+4 dni i jest Amelia... . Tatus zachwycony , bo od poczatku nastawial sie na dziewuche, ja szczesliwa, bo mnie bylo wszystko jedno.
Mala rozwija sie swietnie!!!!

Prosze o zmiane na liscie i wykasowanie Martina. Dzieki
Stary 2010-01-08, 13:20   #3141
Konto usunięte

Cytat:
Poszłam aż sprawdzić jak to u mnie jest i mam napisane "łożysko na przedniej ścianie macicy" więc to co innego.
tak, to coś innego, ja też mam na przedniej ścianie, a oprócz tego przodujące.
Jak jest na przedniej ścianie to mniej odczuwalne są kopniaki.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Dzien dobry !
Melduje sie po wizycie na USG. Potwierdzone, nasz dzidzius ma juz 20 tyg+4 dni i jest Amelia... . Tatus zachwycony , bo od poczatku nastawial sie na dziewuche, ja szczesliwa, bo mnie bylo wszystko jedno.

już pędzę zmienić na liście.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:28   #3142
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry !

Gratuluję Amelki
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16329094]tak, to coś innego, ja też mam na przedniej ścianie, a oprócz tego przodujące.
Jak jest na przedniej ścianie to mniej odczuwalne są kopniaki.

[/QUOTE]
Na brak kopniaków nie mogę narzekać, mały lubi poszaleć zwłaszcza w nocy
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:39   #3143
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Dzien dobry !

Wielkie gratulacje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:46   #3144
lucja26_wroc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Ja osobiście skontaktowałabym się z lekarzem. Takie bóle nie są normalne. Ale to ja, a ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie...
Ja też jestem przewrażliwiona na wszelkie sygnały, które wysyła moje ciało w ciąży, dlatego zastanawiałam sie czy moze nie histeryzuje. Z małzem doszłam do wniosku, że jednak lepiej dmuchać na zimne i przeniosłam wizytę na dzisiejszy wieczór. Mam nadzieję że lekarz mnie uspokoi.

Rybulka masz rację co do koniecznosci wykorzystania 14 tygodni urlopu macierzyńskiego. Pisałam juz o tym wcześniej. Ustawodawca stwierdził, że tyle wymaga dojście do siebie organizmu kobiety po porodzie.

kasiaaX ja na początku czułam delikatne łaskotanie w brzuchu. Teraz(21 tydzień) mały tak kopie, że już mąż czuje te szturchnięcia. Aż sie boje co będzie jak bąbel podrośnie i te kopniaki staną się duuużo mocniejsze. Moja mama wyladowała kilka razy w czasie ciąży w szpitalu- kopałam ją z taką siłą w narządy wewnętrzne, że prowadziło to do omdleń
lucja26_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:49   #3145
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry !

gratki

Ewcia
Przemek
Stary 2010-01-08, 13:56   #3146
araczki
Zadomowienie

Lea, gratulacje chlopczyka

Cytat:
Dzien dobry !

Gratulauje Amelki
jakie sliczne zdjecie i jak Niuna fajnie zwinieta

Milego dnia kochane.
Ja dzisiaj zle sie czuje i pracy mam troche duzo.

Buziaczki

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:25   #3147
marhalczar
Zadomowienie

Dziekuje wszystkim za mile slowa!!!
Stary 2010-01-08, 14:47   #3148
kasiaaX
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16328549]

też o nim myślałam- i się rozmyśliłam.
Macałam w sklepie i jak dla mnie jest nie odpowiedni. Nie ma tego czego potrzebuję w wózku i ma bardzo lichą amortyzację, a ja lubię jak wózek się tak delikatnie buja. Więc wybrałam inny- Roan Marita- taki miałam też dla Maksia- bo ma duże pompowane koła i zawieszenie super miękkie, obszerną gondolę i kosz na zakupy pod wózkiem pojemny i wutrzymały na duże obciążenia , a ja z wózkiem na zakupy chodzę, i tam się pod spód cały koszyk wiklinowy zmieści.

Dzięki wszytskim za gratki. [/QUOTE]

Fajne te wózki Roan Marita, super wyglądają ztego co widze na allegro, miałas/masz wielofunkcyjny? Chyba takie koła to akurat na nierówny teren na wieś

Cytat:
Dzien dobry !

Gratulacje Piękne imię

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość

kasiaaX ja na początku czułam delikatne łaskotanie w brzuchu. Teraz(21 tydzień) mały tak kopie, że już mąż czuje te szturchnięcia. Aż sie boje co będzie jak bąbel podrośnie i te kopniaki staną się duuużo mocniejsze. Moja mama wyladowała kilka razy w czasie ciąży w szpitalu- kopałam ją z taką siłą w narządy wewnętrzne, że prowadziło to do omdleń
Skoro wszystkie tak twierdzicie to muszę jeszcze poczakac na silniejsze sygnały. Ale z Ciebie Strongwomenka była
Stary 2010-01-08, 15:13   #3149
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry !

gratuluje!

Margo coś pisałaś o Tako Jumper My się chyba na niego zdecydujemy macalam wczoraj w sklepie.. i podpasował mi i Tzowi teraz siedze na all i ciągle go oglądam Z chęcia bym już kupiła

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 15:28   #3150
Konto usunięte

Cytat:
Fajne te wózki Roan Marita, super wyglądają ztego co widze na allegro, miałas/masz wielofunkcyjny? Chyba takie koła to akurat na nierówny teren na wieś
tak, miałam dla Maksia (i mam nadzieję, że będę mieć dla kolejnego dzidka- bo poluję na jakąś używkę)
Bardzo sobie chwaliłam, z podanych wcześniej powodów.
Poluję na kolor brązowo-błękitny w kwiatuszki- ale rzadko pojawia się w tej tapicerce używka na allegro. ... choć troszkę obawiam się, że ten brąz- jak to ciemny kolor- będzie wyblaknięty od słońca na budce.

Ze względu na kolorystykę podoba mi się też Bebecar (fotka nr 2) , ale tych w ogóle mało na allegro używanych, no i koszyk pod wózkiem nie taki jakbym chciała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości