Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 12:08   #2521
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam wizytę i też się okazało, że mam za wysokie ciśnienie... Lekarz powiedział, że jak mi się będzie utrzymywało takie to mam wykupić jakiś lek(dał receptę) i go brać 2 razy dziennie.Ja miałam 140/100 a on już z lekiem wyskoczył???czy to jest aż tak poważnie wysokie ciśnienie w ciąży aby zaraz tabletki brać??? A jakie ciśnienie Ty miałaś ?Ja dziś przed śniadaniem mierzyłam i miałam 130/90.

A co do leczenia czosnkiem to słyszałam, że raczej ostrożnie bo czosnek podnosi właśnie ciśnienie a poza tym ma właściwości antybiotyku i rozrzedza krew podobnie jak nie wskazana w ciąży aspiryna. Także nie wolno z nim przesadzać.

myślę że lekarz miał rację. Ostatnio z ciekawości gdzieś sprawdzałam jakie powinno być prawidłowe ciśnienie i wynalazłam coś takiego

"Prawidłowe ciśnienie powinno utrzymywać się pomiędzy 120 na 80 a 135 na 85 mm HG. Granicznym ciśnieniem jest ciśnienie 140 na 90. Wszystko, co powyżej, jest już nadciśnieniem. Przyjęto tę granicę na podstawie badań epidemiologicznych dużych grup pacjentów. Stwierdzono, że ciśnienie powyżej tej granicy zwiększa ryzyko zawałów serca i udarów mózgu wraz z wiekiem pacjenta"

Moje maleństwo przy usg wczorajszym miało 32 mm także praktycznie tyle samo

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-01-08 o 12:19
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:22   #2522
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
ania bardzo fajne zdjęcia, zwłaszcza te nad morzem.

U nas ślub był po 8 latach znajomości (w tym przez jakiś czas w konkubinacie) w tym roku i od razu prawie, że dziecko-niespodzianka, śmiesznie wyszło, jakbyśmy byli totalnie niedoświadczeni, ale może i dobrze. Teraz się cieszymy.

Wczoraj byłam na usg, przezierność karkowa dobra,i wszystko inne też, tylko ciśnienie mam za wysokie. Nie mam bardzo siły się cieszyć, bo zawaliło mi gardło i czuję się nie zabardzo, Na razie leczę się czosnkiem, cytryną i miodem. No i przy kompie też ciężko mi siedzieć.
Szybkiego powrotu do zdrowia,kuruj się i wygrzewaj!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:22   #2523
entertete
Rozeznanie

Cytat:
czy to jest aż tak poważnie wysokie ciśnienie w ciąży aby zaraz tabletki brać??? A jakie ciśnienie Ty miałaś ?Ja dziś przed śniadaniem mierzyłam i miałam 130/90.

A co do leczenia czosnkiem to słyszałam, że raczej ostrożnie bo czosnek podnosi właśnie ciśnienie a poza tym ma właściwości antybiotyku i rozrzedza krew podobnie jak nie wskazana w ciąży aspiryna. Także nie wolno z nim przesadzać.
Ja z tego wszystkiego nie zapamiętałam co było na ekraniku, ale też mi powiedział, to co przytacza pszczołka87,że górna granica to 140/90, więc musiało być większe, ja nie dostalam leku, mam sobie mierzyć (ale muszę pożyczyć aparat, bo nie mam) i przyjść do niego w ciągu dwóch tygodni założyć kartę (przez te dwa gabinety, w których byłam to zobaczymy.

A co do czosnku, to hmm co brać? koleżanka polecała tymianek i podbiał, ale ktosia tu pisała, że na ulotce jest, że w ciąży nie można (a jej lekarz pozwolił). Na szczęście nie poszłam do pracy i do pon mogę w domu siedzieć, a potem się zobaczy.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:39   #2524
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a kiedy teraz idziesz do ginka? wiesz ze w 16tc lub w 17tc mozna juz podejrzec plec dzidzi??
Ja ostatnio jak byłam na badaniach w Laboratorium podsłuchałam rozmowę dwóch dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży i jedna z nich mówiła że jej lekarz w 12 tygodniu ciąży powiedział, że będzie miała chłopczyka a później w 21 tylko potwierdził ...niby chłopców można wcześniej rozpoznać Trochę mnie to pociesza bo mam wizytę 18.01 i będzie to 14 tydzień więc zapytam moją gin.W pierwszej ciąży nie chciałam wiedzieć i do końca nie wiedziałam co będzie ale teraz już jestem bardziej niecierpliwa chyba to mi z wiekiem przyszło

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Co do ruchów dziecka to czytałam w książce, że u pierworódek odczuwane są ok 22 tyg ciąży a u wieloródek w 18 tyg ciąży, ja w pierwszej ciąży odczuwałam dokładnie w połowie ciąży ruchy- gdzieś jak byłam w 4,5 miesiąca.Tylko że od wszystkiego są odchylenia ,też chciałabym już czuć ruchy dzidzi albo chociaż znać płeć.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:46   #2525
itakasia
Zakorzenienie

jusdan
ja w pierwszej ciazy nie znalam plci ale bylam pewna ze chlopak a jest dziewczynka. w drugiej poznalam plec na usg 12/13tcw pierwszej czulam ruchy w 20tc w drugiej w 16 tc a terz czekamteraz mam kolejne usg w 15tc i mam nadzieje ze maluch sie ujawni
Stary 2010-01-08, 13:11   #2526
kassate1203
Rozeznanie

Dziewczyny ale skrobiecie! Tempo narzuciłyście!

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
być może i ja będę brała ślub ale cywilny bo ja rozwiedziona, z poprzednim przeszłam koszmar
a pare dni temu matka mojego tż dowiedziała się że jestem rozwiedziona i oczywiście wielka kłótnia, jakby to mi ujmowało... jestem takim samym człowiekiem, może nawet bardziej dojrzałym po takich traumatycznych przejściach... kocham mojego tż i trudno jesli ona tego nie akceptuje

a co najlepsze sama jest rozwiedziona....

jutro przyjeżdza porozmawiac z moimi rodzicami... oczywście wielki problem bo nie można kościelnego... ja swoją drogą staram się o unieważnienie...
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dzieki

na naszym slubnym watku byla niedawno jazda wlasnie o rozwiedzione osoby. niezla sprzeczka byla a ja jestem w szoku ze tyle mlodych osob ma takie podejscie. naprawde duzo ludzi uwaza rozwodnikow za gorsze osoby. nie rozumie tego. gdyby nie moje opamietanie w odpowiednim czasie tez bym pewnie byla dzis po rozwodzie. tesciowa sie nie przejmuj
Zuziunia teściową się nie martw, w końcu to "teściowa"

Ja zwłaszcza nie rozumiem podejścia niektórych osób co do ślubu cywilnego. Niektórzy traktują go jak gorszy. A moim zdaniem ślub cywilny w niczym nie jest gorszy od kościelnego. Denerwuje mnie też podejście niektórych księży do cywilnego- uważają że jeżeli masz cywilny to jakbyś ślubu nie miał wcale Ale to temat na osobny wątek

Cytat:

Byłam wczoraj u gina i pytałam o czosnek bo niektóre z was pisały że w nadmiernych ilościach może być szkodliwy. Mój gin powiedział że to nieprawda więc nie wiem co w końcu mysleć Wydaje mi się że Katia słusznie tutaj jednak zauwarzyła że to antybiotyk i nie można przesadzać.

Teraz ja się trochę pochwalę: Moje dzidzi ma 3,42 cm, na usg przesiewowym wszystko wyszło ok, jak go "podglądaliśmy" na tym USG to ssał sobie akurat kciuka

Mam jeszcze pytanie: jak często chodzicie do ginekologa na wizyty? Pytam bo wszystko na to wskazuje że będę chodzić co 3 tyg i zastanawiam się czy to nie za często.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:13   #2527
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
dziękuję nam plener miała robić moja siostra ze szwagrem (amatorsko zajmują się fotografią, mają w domu takie małe studio) po ślubie, ale odkładaliśmy to i odkładaliśmy aż minęło 1,5 roku a pleneru nadal nie mamy... też chcieliśmy nad morze jechać bo ze Szczecina blisko I jak tak patrzę na te Twoje fotki to aż mi szkoda że sobie odpuściliśmy
my plener robilismy miesiac po slubie bo pojechalismy na 2 tygodnie w podroz poslubna. i oni przyjechali do nas specjalnie te 580 km do gdanska na ta sesje. trwala 1,5 dnia ale w sumie z tymi ze slubu mamy okolo 1800 zdjec

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
jusdan
ja w pierwszej ciazy nie znalam plci ale bylam pewna ze chlopak a jest dziewczynka. w drugiej poznalam plec na usg 12/13tcw pierwszej czulam ruchy w 20tc w drugiej w 16 tc a terz czekamteraz mam kolejne usg w 15tc i mam nadzieje ze maluch sie ujawni
ja mam za tydzien usg to bedzie 16 tc i liczymy ze uda nam sie juz poznac plec. bardzo chcemy dziewczynke mam nadzieje ze sie udalo

ja mam wizyty co miesiac.

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-08 o 13:15
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:15   #2528
itakasia
Zakorzenienie

aniaa
to super, ja juz sie nie moge doczekac. z jednej strony chcialabym dziewczynke bo mam juz dwie ibyloby mi latwiej a z drugiej ztrony chlopca bo wiem ze moj tata bardzo chce miec wnuka a ma na razie 3 wnuczki
kassate1203
super ze na usg wszystko w porzadku
Stary 2010-01-08, 13:15   #2529
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

A co do czosnku, to hmm co brać? koleżanka polecała tymianek i podbiał, ale ktosia tu pisała, że na ulotce jest, że w ciąży nie można (a jej lekarz pozwolił). Na szczęście nie poszłam do pracy i do pon mogę w domu siedzieć, a potem się zobaczy.
Mi bardzo pomógł czosnek. Zrób tak: zagotuj sobie mleko, do tego gorącego mleka daj pokrojone ze 2-3 ząbki czosnku i jeszcze łyżkę miodu. Działa! Poza tym to jeszcze jedz surową cebulę

Stary 2010-01-08, 13:15   #2530
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie: jak często chodzicie do ginekologa na wizyty? Pytam bo wszystko na to wskazuje że będę chodzić co 3 tyg i zastanawiam się czy to nie za często.
Nie za często Ale w sam raz ja teraz idę za 4,5 tyg (na ostatniej wizycie byłam wczoraj) ale tylko dlatego że w międzyczasie idę na usg przesiewowe do mojej ginekolog tylko że do jej prywatnego gabinetu bo w publicznym nie ma takiego sprzętu, no i to traktuje też już jako wizytę

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-01-08 o 13:18
Stary 2010-01-08, 13:16   #2531
itakasia
Zakorzenienie

ja tez mam wizyty co miesiac
Stary 2010-01-08, 13:29   #2532
niezawsze
Zakorzenienie

ja co 30 dni jak zwolnienie sie konczy i nie uwazam, ze to za czesto, chcialabym czesciej nawet by sie nie martwic
o losie jak mnie dzisiaj glowa boli :/ tak mi sie nic nie chce a do sklepu musze bo nie ma co jesc i z piesem musze bo jeszcze nie byl na szczescie piesek lojalny i jak pani spi on tez i nie przeszkadza mi, rozumie wszystko

ja tez chce juz ruchy dzidzi czuc aczkolwiek kolezanki mnie straszyly, ze pozniej jak sa czestsze i bardziej wyczuwalne to ciezko usnac jak Ci pilkarz kopie caly cas;p

A i plec bym juz chetnie poznala abym mogla mowic do dzidzi Aleks lub Antosia no albo Marika.
A wy zastanawialyscie sie juz nad imionkami dla dzidzi?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:34   #2533
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ja co 30 dni jak zwolnienie sie konczy i nie uwazam, ze to za czesto, chcialabym czesciej nawet by sie nie martwic
o losie jak mnie dzisiaj glowa boli :/ tak mi sie nic nie chce a do sklepu musze bo nie ma co jesc i z piesem musze bo jeszcze nie byl na szczescie piesek lojalny i jak pani spi on tez i nie przeszkadza mi, rozumie wszystko

ja tez chce juz ruchy dzidzi czuc aczkolwiek kolezanki mnie straszyly, ze pozniej jak sa czestsze i bardziej wyczuwalne to ciezko usnac jak Ci pilkarz kopie caly cas;p

A i plec bym juz chetnie poznala abym mogla mowic do dzidzi Aleks lub Antosia no albo Marika.
A wy zastanawialyscie sie juz nad imionkami dla dzidzi?
Ojejku Antosia!! Weź mi nic nie mów, my z moim mężem totalnie nie możemy się dogadać co do imion. Coo do żeńskich to jeszcze jakoś damy rade ale jak urodzi się chłopak to chyba będzie bez imienia bo nigdy do porozumienia nie dojdziemy. Mi się strasznie podoba imię Antosia no i męski odpowiednik Antek albo Julian I najchętniej tak bym nazwała swoje dzieci A mój mąż mi z jakimś Cezarym wyskakuje, albo Maciusiem który kojarzy mi się tylko (nie wiem czemu) z Maćkiem z klanu hehehe
Stary 2010-01-08, 13:35   #2534
itakasia
Zakorzenienie

ja chcialabym Zosie, co do chlopca, to niestety jak pszczolka, tez sie nie zgadzamy, jedyne wspolne to Tymon ale na razie to tylko propozycja
mamy dlugie nazwisko wiec imie chcialabym raczej krotkie
Stary 2010-01-08, 13:39   #2535
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
ja chcialabym Zosie, co do chlopca, to niestety jak pszczolka, tez sie nie zgadzamy, jedyne wspolne to Tymon ale na razie to tylko propozycja
mamy dlugie nazwisko wiec imie chcialabym raczej krotkie
My jak zaczęliśmy rozmyślać na temat imienia to również w grę wchodziła Zosia Ale jak moja teściowa zaczęła mówić że my POWINNIŚMY dać na imię dziewczynce Zosia bo babcia tak się nazywała i że to takie wspaniałe imię i że po ludziach z rodziny powinno się wybierać imiona to mi się już Zochy odechciało Jak ktoś mi mówi co mam robić to ja na złość zrobię na odwrót, taki mam juz charakter A teściowa napewno nie będzie mi imienia dla dziecka wybierała
Stary 2010-01-08, 13:40   #2536
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Edit:
Anoxa widziałam, że też podglądasz "brzuch po kolana....", dziewczyny mają tam naprawdę fantastyczny wątek. Mam nadzieję, że nasz też taki będzie jak się z czasem lepiej poznamy
no tez mam taka cicha nadzieje

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

być może i ja będę brała ślub ale cywilny bo ja rozwiedziona, z poprzednim przeszłam koszmar
a pare dni temu matka mojego tż dowiedziała się że jestem rozwiedziona i oczywiście wielka kłótnia, jakby to mi ujmowało... jestem takim samym człowiekiem, może nawet bardziej dojrzałym po takich traumatycznych przejściach... kocham mojego tż i trudno jesli ona tego nie akceptuje

a co najlepsze sama jest rozwiedziona....

jutro przyjeżdza porozmawiac z moimi rodzicami... oczywście wielki problem bo nie można kościelnego... ja swoją drogą staram się o unieważnienie...
ta swoja przyszla tesciowa to najlepiej zamiast spytac sie jak czlowiek co bylo przyczyna to jakies sceny wam robi wiedzac ze jestes w ciazy faktycznie odpowiedzialna z niej osoba nie dosc ze sama sie rozwiodla a tobie robi wyrzuty to jeszcze naraza ciezarna na stres no to sie wygadalam a ty sie nie przejmuj

Cytat:
a pokażę Wam moją sesję ślubną, co prawda nie wyglądałam tak zjawiskowo jak aniaa22 ale co tam http://picasaweb.google.com/vojtaz1983/Lub#

PS. Mój mąż nie jest już takim szkieletorem jak na zdjęciach- spasłam go trochę
kochana twoje fotki tez sa sliczne mimo ze sa robione w studiu naprawde super
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:46   #2537
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

idealnecialo niedługo 25 mi stuknie , fajnie, że już czujesz ruchy, ja w sumie nie moge się juz doczekać, chciałabym mojemu małemu pokazać i zobaczyć jego reakcje, ale uzbrajam sie w cierpliwość
Siala_Bala gratuluję
aniaa22 śliczne zdjecia
jusdan
Cytat:
...niby chłopców można wcześniej rozpoznać
podobno, u mnie do końca byliśmy przekonani, ze to dziewczynka, nawet nazwaliśmy Maleństwo Majką, na usg w szpitalu jak mnie nas przyjmowali lekaż powiedział, że długą nóżkę Maleństwo ma, więc prawdopodobnie dziewczynka. Na porodówce - niespodzianka: chłopak

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

pszczolka bardzo ładne zdjęcia

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:46   #2538
niezawsze
Zakorzenienie

Hehe niezle skojazenia z Maciusiem z klanu Co do chlopca to chyba Aleksander i juz, ale szlag mnie trafia jak moj tz mowi do mojego brzuha
Tadzio robi mi to po zlosci jego ojciec to Tadeusz i dziadek moj zreszta tez, ale to imie mi sie zle kojazy i juz a dziadka swojego nie znalam. My z tz tez sie klocimy, ale o imie dla dziewczynki narazie tz mnie zbywa i mowi, ze duzo czasu jeszcze, ale ja sie nie poddaje i mowie, ze po nim nazwisko a ja dam imie zeby bylo po rowno bo niejestem tylko jakims inkubatorem do noszenia dzidzi i swoje zdanie tez mam, niech sie cieszy ze nie naciskam na imie Kira dla dziewczynki!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:54   #2539
anoxa
Zakorzenienie

my po wizycie oczywiscie wszystko jest dobrze a moje nerwy i obawy sa zbedne wszystko pomierzyla i jest dobrze nawet sprawdzila jak plynie krew przez zyly i tez jest dobrze )

a po wizycie poszlam na zakupy i kupilam troszke ubranek maluszkowi niestety plci nadal nie znamy

wklejam wam fotki mojego olbrzymka i ubranek ktore kupilam

aaa bylam w biedronce i tam tez kupilam kilka (dwie pierwsze fotki) a ten spiworek za 10zl! bo sa przeceny pajacyk i body po 3zl no i skarpetki za 1zl kolejna fotka to z pepco a ostatnie dwie to 5,10,15 tez sa przeceny bo dwie pary bodow za 10zl kupilam

Załącznik 2770633Załącznik 2770634Załącznik 2770635Załącznik 2770636Załącznik 2770637
Stary 2010-01-08, 13:57   #2540
itakasia
Zakorzenienie

anoxa
suoer ze wszystko ok, mam nadzieje ze odetchnelas z ulga
Stary 2010-01-08, 14:06   #2541
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
anoxa
suoer ze wszystko ok, mam nadzieje ze odetchnelas z ulga
tak i to z wielka mimo mojej dzisiejszej migreny jestem najszczesliwsza kobieta na swiecie
Stary 2010-01-08, 14:08   #2542
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
my po wizycie oczywiscie wszystko jest dobrze a moje nerwy i obawy sa zbedne wszystko pomierzyla i jest dobrze nawet sprawdzila jak plynie krew przez zyly i tez jest dobrze )
To super Ale fajnie że wszystkie forumowiczki mają zdowe dzieciaczki
Stary 2010-01-08, 14:19   #2543
agravka
Wtajemniczenie

hej kochane!
Macie przepiękne zdjęcia ślubne, szczególnie podobają mi się te nad morzembomba poprostu!!!
Co do zakupów to ja jeszcze czekam, chociaż przeceny niezle kuszą)
dziewczyny, myślałam, że mdłości już mam za sobą... a tu dziś taka niespodzianka niemiła- zjadlam salatkę owocową i za 2 godziny w tył zwrot... jeszcze tak nie miałam...mam nadzieje ze to był jednorazowy wypadek... (

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

zapomnialam dodać, że to już 13 tydzien i 7 dzien...myslalam ze wtedy to juz przechodzi ........ buuuuuu
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:35   #2544
kociamborek
Raczkowanie

pszczolka87 i aniaa22 przepiekne macie fotki slubne, na prawde rewelacja i sliczne jestescie dziewczyny!

A co do imion to my chcemy (jak na razie) dla dziewczynki Amelia a dla chłopca Aleksander

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej kochane!
myślałam, że mdłości już mam za sobą... a tu dziś taka niespodzianka niemiła- zjadlam salatkę owocową i za 2 godziny w tył zwrot... jeszcze tak nie miałam...mam nadzieje ze to był jednorazowy wypadek... (

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

zapomnialam dodać, że to już 13 tydzien i 7 dzien...myslalam ze wtedy to juz przechodzi ........ buuuuuu
A ja wlasnie jestem troche zaniepokojona bo mi mdlosci odeszly juz ponad tydzien temu i od tego czasu nic a jestem dopiero w 10t.c. i nie wiem czy to nie za szybko?

Edytowane przez kociamborek
Czas edycji: 2010-01-08 o 14:29
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:36   #2545
itakasia
Zakorzenienie

agravka
wspolczuje, u mnie ostatnio lepiej
kociamborek
ja w 2 pierwszych ciazach wogole nie mialam mdlosci, teraz dokuczaly mi prawie 1,5 mies. a gdzie bedziesz rodzic?
Stary 2010-01-08, 14:39   #2546
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
agravka
wspolczuje, u mnie ostatnio lepiej
kociamborek
ja w 2 pierwszych ciazach wogole nie mialam mdlosci, teraz dokuczaly mi prawie 1,5 mies. a gdzie bedziesz rodzic?
Zastanawiam sie miedzy Szpitalem im. Biziela a Miejskim w Bydgoszczy. Ale raczej jestem nastawiona na Szpital Miejski, bo tam pracuje moj ginekolog i mam tam znajomą
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:43   #2547
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

ja sie tak wlasnie zaczynam zastanawiac kiedy zaczac szalec z zakupami. tz mnie w sumie wkurza bo mowi ze mamy czas a ja chce juz poczekam chyba do konca ierwszego trymestru i zaczne wtedy dzialac powoli
ja poczekam az poznamy plec bo mamy duzo po synku

Cytat:
ja też bym chciała chłopaka [/URL]
a my mamy synka i liczymy na córcię
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no moj tz ma to samo... rzuca wszystko na fotel i jest juz pokazna sterta hehe a mi sie ani sni po nim sprzatac :P ze zmywaniem garow to ja jednak wole na bierzaco zmywac bo wlasnie nie lubie tej sterty bo jest nie wygodnie to wszystko ogarnac :P

z butami mam ten sam problem, same 10-12 cm szpile .... uwielbiammmmm aczkolwiek na zime kupilam dwie pary oficerek... ale co dalej? bedzie trzeba zrezygnowac z kochanych bucikow na rzecz adidaskow chyba hehe
moj wrzuca teraz pod lozko bo obok mu zabronilam :/

a co do butkow to moze balerinki?? nie pocą sie wnich nogi jak w adidasach

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zaczęłam już 4 miesiąc więc kupiłam sobie Zajakę na rozstępy. Tylko żeby mi się smarować ciało. Po oliwce w żelu nadal mam krostki które bardzo swędzą! Zresztą czasem całe ciało mnie swędzi. Tez tak macie?
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Marta widzę ze mamy na to samo chęć. JA to wogóle warzyw nie przyswajam, mogłabym jeśc tylko zupki, owoce, pierogi i sosy
swedzi bo skora sie naciąga

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Hej!

A mi sie zdaje ze czuje ruchy dzidzi. Smeranie i łaskotanie. Wczoraj tez poczulam ale olalam i robilam swoje bo myslalam ze mi sie zdaje a dzis po 18 siedze sobie a tu chyba dzidzi.. Doslownie az gilgało od środka!
Zobaczymy w kolejne dni. Powinno byc czuc nadal, coraz czesciej i mocniej. Wtedy bede miala potwierdzenie ze rzeczywiscie to jest to!

Moze bym nie podciagala to pod ruchy.. Ale bylam juz w ciazy, wiem jak to jest. Przedtem 19 tydz. Teraz mam 15, troche predzej ale czytam ze to prawdopodobne szczegolnie przy nast dzieciach (nawet niektore czuly ok 13 tyg..) a dowod na to to sądze ze jest taki ze z dnia na dzien czuc mocniej, wyrazniej, czesciej itp.. Wiec zobaczymy czy nie ciesze sie na prozno .

Wiecie co.. nie umiem sie oduczyc siedzenia z noga na nodze :/. WIem ze dzidzi wtedy niedotlenione i ja tez, i ze uciskam na brzuch, i ze niedlugo i tak nie bedzie to mozliwe.. ale ciezko mi:/. Macie moze tez tak?

I mam smaka na kawe od pracu dni.. Pije 1 dziennie słabą rozpuszczalną tescafe z duza iloscia mleka. Teraz wyjatkowo dzis druga.. ale ciagnie mnie jak nie wiem..
zazdroszcze rucow...mi tez sie wydaje ze cos czuje ale to na pewno nie ruchy bo ja jestem daleko za tobą

noge na noge tez daje i siadam na kolanach na krzesle i wogole wyginam sie w kazda strone bo nie umiem prosto siedziec, ostatnio to do porodu tak siadalam i nic mi ani malemu nie ma

Cytat:
To dobrze ze nie masz bóli, ciesz sie ciesz . Hmm mnie przy wspolzyciu nie.. Ale czasem czulam jakby ale z przodu pochwy, od str brzucha przy ruchach, jakby cos "przeskakiwało"? nie wiem moze zachaczał o cos? i wtedy bylo nieprzyjemnie ale nie wiem dlaczego ale gina nigdy nie pytalam. Kolejna rzecz o ktore by trzeba zapytac.. ale pewnie nie bede miala odwagi..

Moj sie nie boi.. Ja oczywiscie sie nie pale.. ale moj sie pali.. jak przyjedzie to chcialby codziennie jak nie wiecej. Ale seks lub raczka rob buzia sztuka dowolna byle by bylo. No a ja albo zmeczona, albo zle, albo boli. Czesto "rozumie". Ale dlugo bez.. nie musze chyba mowic. Są wyrzuty..

Tak biedni nasi faceci..
A mi sie niechec zaczela w pierwszej ciazy.. i tak juz trwa i trwa i trwa.. trauma :/

a mi to sie chce wciaz ale mojemu tez ...chyba dlatego ze w poprzedniej nic nie moglismy a teraz jakos strasznie sie do siebie zblizylismy

Cytat:
Ty to odwazna jestes.. "uciec" prawie z przed ołtarza..
Czesc to moze by powiedziala, ze juz trudno, ze wszystko juza zalatwione, zaplacone, a rodzice zawalu dostana, a ukochany tak kocha, moze cos glupiego sobie zrobic itd.. Dobrze ze bylas odwazna w imie milosc!

A wiecie co.. mam problem. Mezus za granica, ubezpiecz ma,ale zle mu wpisali date urodz. czekac sobie bedzie na nowa karte, wiec nie moze wyslac drukow by nam dali, a ze zwolnil sie w polowie listopada.. a podobno ubezp jest wazne 30 dni.. wiec TA DAM.. jestem bez ubiezpieczenia i mała tez... ZONK! A u niego moze to potrwac pol roku,nawet rok! Bo niektorzy tam nadal czekaja!
Jutro chyba jade do bezrobotnego, nie wiem czy bede mogla sie zapisac. Mama jutro zadzowni "anonimowo" jak to jest z kobieta w ciazy. W regulaminie nic nie pisze na necie, oporcz wiadomo wiek, ze sie nie pracuje itp i ze jest sie w GOTOWOSCI do podjecia pracy... Wiec zobaczymy czy kobiete w ciazy traktuja jako chorą czy jako w gotowosci. Wiadomo ze potem bede donoscic L4 zebym nie musiala przyjmowac ofert pracy, bo jak takie bede odrzucac to mnie wywala z up.. . Nie wiem. na neci jedne babki pisza ze bez problemu nawet w 6 mies sie rejestrowaly a inne na poczatku ciazy "wywalano" tzn nie rejestrowano ich.
podzieiam tez za odwage, ja bym sie bala raczej wszystko odwolac na ostatnia chwile chcoiaz czasem moze warto

idealne cialo nie zazdroszcze z tym ubezpieczeniem, mam nadzieje ze w bezrobpotnym cie przyjmą
Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie: jak często chodzicie do ginekologa na wizyty?
co 4/5 tyg a wolalabym czesciej :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:43   #2548
itakasia
Zakorzenienie

ja corki rodzilam wlasnie w miejskim, tak bardzo kocham nasz miejscowy szpitali mam wielka nadzieje ze tym razem tez zdaze bo ostatnio to ledwo zdazylam dojechac
Stary 2010-01-08, 14:44   #2549
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość

A ja wlasnie jestem troche zaniepokojona bo mi mdlosci odeszly juz ponad tydzien temu i od tego czasu nic a jestem dopiero w 10t.c. i nie wiem czy to nie za szybko?
Nie martw się, każda z nas jest inna i każda inaczej przechodzi ciążę. Niektóre mdli przez całą ciąże a niektóre ani raz i to jest normalne bo każdy organizm jest inny Ja np. ani razu nie miałam mdłości, ani razu nie wymiotowałam, nie byłam senna po prostu nic no poza zachciankami na wszystko

Stary 2010-01-08, 14:45   #2550
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość

mi juz przeszy a potem wrocily...dzis jest masakra i jak rumienilam cebulke do pierogow to mnie wzielo i koninec....wiec znow tylko jogurty i pomarancze....warzyw to juz wcale i miesa nie jem :/ jak sobie przypomne pierwsza ciaze to az mi zal...moze serio bedzie girls
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości