|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
myślę że lekarz miał rację. Ostatnio z ciekawości gdzieś sprawdzałam jakie powinno być prawidłowe ciśnienie i wynalazłam coś takiego "Prawidłowe ciśnienie powinno utrzymywać się pomiędzy 120 na 80 a 135 na 85 mm HG. Granicznym ciśnieniem jest ciśnienie 140 na 90. Wszystko, co powyżej, jest już nadciśnieniem. Przyjęto tę granicę na podstawie badań epidemiologicznych dużych grup pacjentów. Stwierdzono, że ciśnienie powyżej tej granicy zwiększa ryzyko zawałów serca i udarów mózgu wraz z wiekiem pacjenta" Moje maleństwo przy usg wczorajszym miało 32 mm także praktycznie tyle samo
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-01-08 o 12:19 |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to zobaczymy.A co do czosnku, to hmm co brać? koleżanka polecała tymianek i podbiał, ale ktosia tu pisała, że na ulotce jest, że w ciąży nie można (a jej lekarz pozwolił). Na szczęście nie poszłam do pracy i do pon mogę w domu siedzieć, a potem się zobaczy. |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...niby chłopców można wcześniej rozpoznać Trochę mnie to pociesza bo mam wizytę 18.01 i będzie to 14 tydzień więc zapytam moją gin.W pierwszej ciąży nie chciałam wiedzieć i do końca nie wiedziałam co będzie ale teraz już jestem bardziej niecierpliwa chyba to mi z wiekiem przyszło ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Co do ruchów dziecka to czytałam w książce, że u pierworódek odczuwane są ok 22 tyg ciąży a u wieloródek w 18 tyg ciąży, ja w pierwszej ciąży odczuwałam dokładnie w połowie ciąży ruchy- gdzieś jak byłam w 4,5 miesiąca.Tylko że od wszystkiego są odchylenia ,też chciałabym już czuć ruchy dzidzi albo chociaż znać płeć.
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan
ja w pierwszej ciazy nie znalam plci ale bylam pewna ze chlopak a jest dziewczynka . w drugiej poznalam plec na usg 12/13tc teraz mam kolejne usg w 15tc i mam nadzieje ze maluch sie ujawni
|
#2526 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale skrobiecie! Tempo narzuciłyście!
Cytat:
Cytat:
Ja zwłaszcza nie rozumiem podejścia niektórych osób co do ślubu cywilnego. Niektórzy traktują go jak gorszy. A moim zdaniem ślub cywilny w niczym nie jest gorszy od kościelnego. Denerwuje mnie też podejście niektórych księży do cywilnego- uważają że jeżeli masz cywilny to jakbyś ślubu nie miał wcale Ale to temat na osobny wątek ![]() Cytat:
Wydaje mi się że Katia słusznie tutaj jednak zauwarzyła że to antybiotyk i nie można przesadzać. Teraz ja się trochę pochwalę: Moje dzidzi ma 3,42 cm, na usg przesiewowym wszystko wyszło ok, jak go "podglądaliśmy" na tym USG to ssał sobie akurat kciuka Mam jeszcze pytanie: jak często chodzicie do ginekologa na wizyty? Pytam bo wszystko na to wskazuje że będę chodzić co 3 tyg i zastanawiam się czy to nie za często.
|
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam wizyty co miesiac.
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-08 o 13:15 |
||
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa
to super, ja juz sie nie moge doczekac. z jednej strony chcialabym dziewczynke bo mam juz dwie ibyloby mi latwiej a z drugiej ztrony chlopca bo wiem ze moj tata bardzo chce miec wnuka a ma na razie 3 wnuczki![]() kassate1203 super ze na usg wszystko w porzadku
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w sam raz ja teraz idę za 4,5 tyg (na ostatniej wizycie byłam wczoraj) ale tylko dlatego że w międzyczasie idę na usg przesiewowe do mojej ginekolog tylko że do jej prywatnego gabinetu bo w publicznym nie ma takiego sprzętu, no i to traktuje też już jako wizytę
Marcinek jest już z nami!!! http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5emyht23vm.png [U] Edytowane przez pszczolka87 Czas edycji: 2010-01-08 o 13:18 |
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam wizyty co miesiac
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
ja co 30 dni jak zwolnienie sie konczy i nie uwazam, ze to za czesto, chcialabym czesciej nawet by sie nie martwic
![]() o losie jak mnie dzisiaj glowa boli :/ tak mi sie nic nie chce a do sklepu musze bo nie ma co jesc i z piesem musze bo jeszcze nie byl na szczescie piesek lojalny i jak pani spi on tez i nie przeszkadza mi, rozumie wszystko ![]() ja tez chce juz ruchy dzidzi czuc aczkolwiek kolezanki mnie straszyly, ze pozniej jak sa czestsze i bardziej wyczuwalne to ciezko usnac jak Ci pilkarz kopie caly cas;p A i plec bym juz chetnie poznala abym mogla mowic do dzidzi Aleks lub Antosia no albo Marika. A wy zastanawialyscie sie juz nad imionkami dla dzidzi? |
|
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I najchętniej tak bym nazwała swoje dzieci A mój mąż mi z jakimś Cezarym wyskakuje, albo Maciusiem który kojarzy mi się tylko (nie wiem czemu) z Maćkiem z klanu hehehe
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcialabym Zosie, co do chlopca, to niestety jak pszczolka, tez sie nie zgadzamy, jedyne wspolne to Tymon ale na razie to tylko propozycja
![]() mamy dlugie nazwisko wiec imie chcialabym raczej krotkie
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak moja teściowa zaczęła mówić że my POWINNIŚMY dać na imię dziewczynce Zosia bo babcia tak się nazywała i że to takie wspaniałe imię i że po ludziach z rodziny powinno się wybierać imiona to mi się już Zochy odechciało Jak ktoś mi mówi co mam robić to ja na złość zrobię na odwrót, taki mam juz charakter
|
|
#2536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zamiast spytac sie jak czlowiek co bylo przyczyna to jakies sceny wam robi wiedzac ze jestes w ciazy faktycznie odpowiedzialna z niej osoba nie dosc ze sama sie rozwiodla a tobie robi wyrzuty to jeszcze naraza ciezarna na stres no to sie wygadalam a ty sie nie przejmuj ![]() Cytat:
|
|
#2537 | |
|
CraftMod
|
idealnecialo niedługo 25 mi stuknie
, fajnie, że już czujesz ruchy, ja w sumie nie moge się juz doczekać, chciałabym mojemu małemu pokazać i zobaczyć jego reakcje, ale uzbrajam sie w cierpliwośćSiala_Bala gratuluję aniaa22 śliczne zdjecia jusdan Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- pszczolka bardzo ładne zdjęcia |
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe niezle skojazenia z Maciusiem z klanu
Co do chlopca to chyba Aleksander i juz, ale szlag mnie trafia jak moj tz mowi do mojego brzuha Tadzio robi mi to po zlosci jego ojciec to Tadeusz i dziadek moj zreszta tez, ale to imie mi sie zle kojazy i juz a dziadka swojego nie znalam. My z tz tez sie klocimy, ale o imie dla dziewczynki narazie tz mnie zbywa i mowi, ze duzo czasu jeszcze, ale ja sie nie poddaje i mowie, ze po nim nazwisko a ja dam imie zeby bylo po rowno bo niejestem tylko jakims inkubatorem do noszenia dzidzi i swoje zdanie tez mam, niech sie cieszy ze nie naciskam na imie Kira dla dziewczynki!! |
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
my po wizycie oczywiscie wszystko jest dobrze a moje nerwy i obawy sa zbedne wszystko pomierzyla i jest dobrze nawet sprawdzila jak plynie krew przez zyly i tez jest dobrze
)a po wizycie poszlam na zakupy i kupilam troszke ubranek maluszkowi niestety plci nadal nie znamy ![]() wklejam wam fotki mojego olbrzymka i ubranek ktore kupilam aaa bylam w biedronce i tam tez kupilam kilka (dwie pierwsze fotki) a ten spiworek za 10zl! bo sa przeceny pajacyk i body po 3zl no i skarpetki za 1zl kolejna fotka to z pepco a ostatnie dwie to 5,10,15 tez sa przeceny bo dwie pary bodow za 10zl kupilam ![]() Załącznik 2770633Załącznik 2770634Załącznik 2770635Załącznik 2770636Załącznik 2770637
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa
suoer ze wszystko ok, mam nadzieje ze odetchnelas z ulga
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
tak i to z wielka mimo mojej dzisiejszej migreny jestem najszczesliwsza kobieta na swiecie
|
#2542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fajnie że wszystkie forumowiczki mają zdowe dzieciaczki![]()
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane!
Macie przepiękne zdjęcia ślubne, szczególnie podobają mi się te nad morzem bomba poprostu!!!Co do zakupów to ja jeszcze czekam, chociaż przeceny niezle kuszą )dziewczyny, myślałam, że mdłości już mam za sobą... a tu dziś taka niespodzianka niemiła- zjadlam salatkę owocową i za 2 godziny w tył zwrot... jeszcze tak nie miałam...mam nadzieje ze to był jednorazowy wypadek... (---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- zapomnialam dodać, że to już 13 tydzien i 7 dzien...myslalam ze wtedy to juz przechodzi ........ buuuuuu |
|
|
|
#2544 | |
|
Raczkowanie
|
pszczolka87 i aniaa22 przepiekne macie fotki slubne, na prawde rewelacja i sliczne jestescie dziewczyny!
A co do imion to my chcemy (jak na razie ) dla dziewczynki Amelia a dla chłopca Aleksander ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez kociamborek Czas edycji: 2010-01-08 o 14:29 |
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
agravka
wspolczuje, u mnie ostatnio lepiej kociamborek ja w 2 pierwszych ciazach wogole nie mialam mdlosci, teraz dokuczaly mi prawie 1,5 mies. a gdzie bedziesz rodzic?
|
#2546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2547 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my mamy synka i liczymy na córcię Cytat:
a co do butkow to moze balerinki?? nie pocą sie wnich nogi jak w adidasach Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() noge na noge tez daje i siadam na kolanach na krzesle i wogole wyginam sie w kazda strone bo nie umiem prosto siedziec, ostatnio to do porodu tak siadalam i nic mi ani malemu nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
idealne cialo nie zazdroszcze z tym ubezpieczeniem, mam nadzieje ze w bezrobpotnym cie przyjmą co 4/5 tyg a wolalabym czesciej :P |
|||||||
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
ja corki rodzilam wlasnie w miejskim
i mam wielka nadzieje ze tym razem tez zdaze bo ostatnio to ledwo zdazylam dojechac![]()
|
#2549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no poza zachciankami na wszystko
|
|
|
#2550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

to zobaczymy.
...niby chłopców można wcześniej rozpoznać

Ale to temat na osobny wątek
Wydaje mi się że Katia słusznie tutaj jednak zauwarzyła że to antybiotyk i nie można przesadzać. 

zamiast spytac sie jak czlowiek co bylo przyczyna to jakies sceny wam robi wiedzac ze jestes w ciazy faktycznie odpowiedzialna z niej osoba nie dosc ze sama sie rozwiodla a tobie robi wyrzuty to jeszcze naraza ciezarna na stres no to sie wygadalam