![]() |
#2071 |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XII
Sabbath
![]() Paranoja... I brak słów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czarne dla doduni na ślub z nergalem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze jednak da się "z tym" cokolwiek zrobić. To jest naprawdę chore! Mam w tej chwili na myśl o tej sytuacji straszny "kocioł" w głowie gotuje się we mnie wszystko. Ciężko mi natomiast to ubrać w słowa bo byłoby to dość "gorzkie". Napisze wiec tylko ze bardzo mi przykro ze zaistniała taka sytuacja. I powtórzę się ze mam nadzieję ze mimo "czarnego" scenariusza jednak da się jakoś sensownie wybrnąć z tej sytuacji. ![]()
![]() |
#2075 |
grozi wypollizowaniem
|
Sabbath-jesu...nie wiem co Ci poradzić. Kurde ja rozumiem naprawde obowiązek alimentacyjny-ok, ale ta kwota jest absurdalnie absurdalna...Przeciez on jak jest w ośrodku to ma jakąś rente prawda? Ja nie kapuje...2000 na jedną osobę!!! przeciez "normalni" niebiedni ludzie z 2 dzieci nie mają tyle na łebka! Myslę tak-jeśli nie ma szans na wywinięcie sie-skaro jak piszesz nawet dzieci porzucone muszą płacić...to skup się moze w działaniach na obnizeniu tej kwoty. Zobowiąż sie płacić mu na ten dom opieki i tyle. Druga sprawa-jak on mieszkał z konkubiną, to dorobili sie czegoś wspólnie-ona sie teraz go wypiera-ale moze na podstawie przepisów o bezpodstawnym wzbogaceniu się mozna by ją było pociągnąc do odpowiedzialności finansowej za ojca-i nie ma tu znaczenia ze w świetle prawa jest ona obcą osobą.
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-08 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Zakorzenienie
|
Sabb - ta kwota jest absurdalna!
![]() ![]() Szkoda, że nie było założonej sprawy o znęcanie nad rodziną, wtedy by to wykluczało staranie się o alimenty od dziecka. Wiem co czujesz, bo sama z ojcem nie utrzymuję kontaktów, ale miał sprawę o znęcanie nad rodziną i zasądzony wyrok w zawiasach,więc jestem trochę spokojniejsza jeśli chodzi o takie sprawy. ![]() Trzymam kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Wiedźma
|
Dziękuję za zrozumienie. Naprawdę nie wiem, co robić.
Cytat:
Plus pieniądze na leki i inne takie - średnio 300 On ma 1800 emerytury, ale! Taki państwowy zakład pobiera z emerytury kuracjusza tylko 70% - reszta to jego kieszonkowe (które on natychmiast przechla, jesli będzie miał możliwość, ale raczej zgubi) więc to jest 1240 zł. Resztę płacę ja. Rozważam umieszczenie go w prywatnym ośrodku - to jest kwota 2400 ale w marcu będzie podwyżka. Nie potrafię dociec, jak uzyskać pomoc z NFZ - oni przeciez mogliby coś dokładac, jesli ośrodek ma z nimi umowę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
grozi wypollizowaniem
|
wiecie co- serio to nie ma sie o co oburzac-to ze rodzicom nalezą sie alimenty od dzieci to chyba kazdy wie, wiec to normalne ze zasądzona tak a nie inazcej, przeciez sąd nie siedzi u nich w domu i nie wie o co loto- wiec wydał postanowienie standartowe-po to są odwołania i takie tam zeby teraz iść i to załatwić przedstawiając racje drugiej strony.
Mnie dziwi tylko ta kwota- to ponad 2x najnizsze wynagrodzenie...jakby pracował pewnie by tyle nie zarobił ![]() ![]()
#2079 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
100 zł dziennie? EDIT: Mnie właśnie najbardziej też dziwi ta zasądzona bardzo wysoka kwota. Mało kogo jest stać na oddawanie tyle co miesiąc.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-01-08 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
A poza matką i ojcem nikogo nie miałam. I nie mam żywych świadków. ![]() Cytat:
Ja kiedyś mówiłam, że gdybym jako dziecko wiedziała to, co teraz, to zamiast ukrywać się, wstydzić i kryć oprawców - poszłabym na policję. Słowo daję. Wolałabym dom dziecka albo cokolwiek... Byle nie mój "dom".
![]() |
#2081 |
grozi wypollizowaniem
|
ale przeciez na ośrodek opieki należy sie dofinansowanie
![]()
![]() |
#2082 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi tu o to, że tak jak mamy 99,9999% pewności że dane dziecko jest dzieckiem swojej matki, tak nigdy nie mamy takiej pewności jeżeli chodzi o ojca. A ciumkanie cioci/babci "a nosek ma po tatusiu" ma utwierdzać ojca w przekonaniu, że to bez wątpienia jego potomstwo. Oczywiście to wszystko robione jest nieświadomie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
-Grzesiu, ale dlaczego nic nie mówiłeś? - Bo nie umiałem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znalazłam takie coś: Niegodność alimentacji Zdarzają się przypadki, kiedy rodzice nie interesowali się swoim dzieckiem przez całe życie, a nawet opuścili je. W momencie kiedy dzieci dorosły i dobrze poradziło sobie w życiu, wyrodny rodzic zgłasza żądanie o alimenty. W takim przypadku dziecko może powoływać się przepisy prawa cywilnego dotyczący naruszenie prawa podmiotowego. W tej sytuacji dziecko może podnosić, że roszczenie rodzica o alimenty stanowi nadużycie przysługującego mu uprawnienia. Domaganie się bowiem przez niego alimentów jest sprzeczne z zasadami współżycia społecznego.
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2010-01-08 o 20:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
grozi wypollizowaniem
|
no ale zaraz! przeciez ja sie juz spotkałam z czyms takim.
! I o ile mnie pamiec nie myli to daje sie 80% emerytury a reszte dopłaca państwo.... tylko ze chyba to dotyczy osób powyżej 75 r ż ![]()
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój starszy czesto pije i drze się, ile wlezie, ale nigdy nie bił... ![]()
![]() |
#2085 |
grozi wypollizowaniem
|
poczytałam troche i kiepsko to wygląda co do kwoty.....
na dom opieki dla ojca mozecie płacic tyle by wam zostało ok 820 na łebka....... ![]() Sab-ale czy Twój ojciec nie ma zadnych innych dzieci? albo zarabiających wnuków?
#2086 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Dochodu zabierają 70%, u mojego ojca to jest 1240 zł - pisałam już. Resdztę dopłaca państwo tylko jeśli zstępni (czyli dzieci, wnuki etc) nie są w stanie tyle płacić bo mają niskie dochody. Minimum socjalne w gospodarstwie trzyosobowym to 713,7 zł na osobę. do tej kwoty maja prawo we mnie ściągać. Czyli całość. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tyle, że mój ojciec jest naprawde chory, więc nie nadużywa żadnego prawa w celu wzbogacenia się. On po prostu ma niski dochód, bo nie lubił pracowac i niekogo, kto by chciał się nim zajmować, bo... Taki był. ![]() U mnie z ojcem to było trochę inaczej. Nie krzyczał, nie awanturował się - bił, bo lubił. Na zimno, na spokojnie, stosował metodyczne tortury. Nigdy nie przekraczał granicy zagrożenia życia i zdrowia. Chyba, że u zwierząt. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Druga córka ma do niego równie pozytywny stosunek, co ja. Albo jeszcze gorszy.
![]() |
#2087 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a czy sąd ją wziął pod uwage? bo jak jest ona i Ty to obciąża Was po połowie kosztów-no to już jest cos. Dołożyćby jeszcze do tego coś od konkubiny i moze to wyjdzie nienajgorzej ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
porzeczki chodzi chyba o to ze naduzyciem prawa jest samo domaganie sie alimentów od dziecka któremu sie wyrządziło szkody i nie ma tu znaczenia ze jest chory czy biedny.....
![]() |
#2088 |
Zadomowienie
|
Sabbath, wysłałam PW
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Idę jeszcze trochę poczytać o negocjacjach międzynarodowych (w poniedziałek zaliczenie, a ja w połowie książki...) i spać, w końcu...
Sabbath, przesyłam duuużo mocy, trzymaj się ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
Sabbath -
![]() ![]() Witam, jestem wykończona - czyli nic nowego ![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
I nawet podobnie myślę. nie bezwarunkowo, ale tak mniej - więcej. Tyle, że dla finansów MOPS to nie ma znaczenia. Paollo, dziękuję. Dziękuję! Dziękuję! Naprawdę nie znam słów, które byłyby w stanie wyrazić moją wdzięczność. Dziękuję Ci za zaangażowanie, za dobrą wolę, za poświęcony czas, za dobre słowo i za to, że przywróciłaś mi nadzieję. Dziewczyny, Paolla znalazła rozwiązanie, które, jeśli zadziała, skróci mi czas płacenia do kilku lat. ![]() ![]() Zabiłam dziś wątek. Zasmoliłam całą dyskusję i spierdzieliłam Wam Wszystkim nastrój. Ale gdyby nie bar nie wiedziałabym tego, co wiem... Przepraszam Was Dziewczyny i Chłopaku. ![]()
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mogłabym poopowiadać jakieś pikantne anegdotki na rozgrzanie, ale nie wiem czy wypada ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() idę spać,zasypało nas,przed moim blokiem to już mało co widać, dobranoc,spokojnej nocy po całym tygodniu różnorakich wrażeń ![]() ![]()
![]() |
#2094 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Sabb, brak mi słów, to jest totalnie chora sytuacja. Mam nadzieję, że pomysł Paolli chociaż trochę pomoże. Trzymam wirtualne kciuki. A u mnie miła odmiana - chyba znalazłam kobiecą bratnią duszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam na chwilkę przed snem
![]() Sabbath ![]() Trzymam kciuki za powodzenie ![]() I pamiętaj, my tu jesteśmy od wszystkiego, jak Amol ![]() Red, znajomych nie masz? A my? ![]() Madziczko, a gdzieżby indziej pikantne historie przypasowały bardziej? Dawaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
perfumowy zawrót głowy
|
Hej
Saab życzę powodzenia - na pewno jest wyjście z sytuacji ale na pewno warto wynająć dobrego prawnika. To niesprawiedliwe, więc walcz o swoje ![]() Sama kiedyś miałam trudną sprawę w sądzie o spadek i wiem teraz, że gdybym nie miała adwokata przepadłabym ![]()
#2100 |
Zakorzenienie
|
Sabb trzymaj się
![]() ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.