Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 21:04   #2161
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
magi77 chcialam dodac, ze model przepiekny, a Twoja choinka mnie zachwyca
Dziękuję jak nie wiem co

-----------------------------------------------------------------------

Małż się patrzy w monitor i śmieje się o czym my tu piszemy Co mam Mu zrobić??? Jakieś pomysły?

Zapomiałam napisać, kupiliśmy Maćkowi na gwiazdkę Misiaczka-Przytulaczka z FP. Jest zarąbisty i MAciulek już się interesuje. Piszę, oo polecam, jakby któraś chciała coś kupić swemu dziecięciu

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:07   #2162
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Tuli, ten fajniejszy. Rzeczywiście tamten wydawał się bardziej zakamarkowy, co okazało się w tym wypadku stłoczeniem.

Tak sobie obejrzałam różne domki z tej strony z ogłoszeniami i stwierdzam, że Holendrzy uwielbiają biały
Jedną z rzeczy, która mi sie w tym stylu nie podoba (w niektórych domach), to te białe szpitalne łazienki (całe), a i płytki na ścianach w innych pomieszczeniach niż kuchnia i łazienki

Ogólnie fajne
Stary 2010-01-08, 21:09   #2163
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Tak? To co ja z nim zrobiłam Pewnie znowu coś zamieszałam. Sorry.
chodzilo mi o zaproszenie tu na wizazu i pisalam do megi

Cytat:
A mysmy byli zobaczyc ten dom. Powiem Wam, ze zdjecia czynia cuda. W rzeczywistosci dom byl malenki, strasznie stloczony, a gdy siedzialam z Ania na dole slyszalam, jak rozmawiaja ze soba sasiedzi To chyba jednak nie to. Przy tym ciagle porownuje do domu, w ktorym sie zakochalam. Ten jest troche wiekszy, 135 metrow kw., ma zamkniety ogrod, przed domem sciezka, 100 metrow do malego placu zabaw. osiedle zielone, 5 minut od szkoly dla Anulki. Zobaczcie i ocencie:

http://www.funda.nl/koop/voorburg/hu...ntuin-6/fotos/
przyznam ze zdjecia tamtego domu zrobily na mnie naprawde ogromne wrazenie
ja zawsze marzylam o takim przeszklonym domu

ten tez mi sie podoba
szczegolnie sypialnia
ale w tamtym bardziej kuchnia

oba sa naprawde swietne

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
gorgulek podaj maila

Tulip dom super kurcze ta sypialnia, te wielkie okna.... ale macie tam fajne nowoczesne domy - marze o takim

taaak wiedzialam ze zapomne o tym mailu
juz podaje
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:14   #2164
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
chodzilo mi o zaproszenie tu na wizazu i pisalam do megi
...
Ło matko, to dopiero namieszałam. To tak jest, jak się wpada jak po ogień Sorki

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-08, 21:16   #2165
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Miramej, mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy i leczenie przyniesie skutki
Gratuluję Kubusiowi wagi

Svinecko, na szybko znalazłam takie podobne
http://www.allegro.pl/item872674509_...produkcja.html
n14 w miarę jasna opaska

http://www.allegro.pl/item866836102_...or_gratis.html tu tylko z ciemną

a tu całe białe i b. włochate
http://moda.allegro.pl/item875094882..._emo_punk.html

Kasiu, Antoś dostał ten sam prezent na chrzciny

Idę Bartkowi kąpiel zrobić.
wlasnie ja tez je znalazlam

i pierwsze zbyt szare
drugie lisek jasny jest super ale ta opaska
a trzecie przesadzone

chyba nie ma mojego idealu
Cytat:
Jeszcze do Svinecki, a raczej do Maciego dla akrobaty!!!!
dzieki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:18   #2166
magi77
Wtajemniczenie

Teraz to już serio - dobranoc

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-08, 21:33   #2167
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej laski

byla dzis u mnie przyjaciolka i Wercia zglupiala na jej punkcie-zaczela ja zaczepiac i non stop sie chichrala mala smieszka

i mala byla dzis o maly wlosek od przekrecenia sie z pleckow na brzuch- chyba cwiczy narazie ten obrot

Cytat:
To wypatruj ząbka, bo to już niedługo

Lepiej tego bym nie ujęła

"Zgoda", powiedział Maciek po obejrzeniu Werci podobają Mu się dziewczyny z bujnymi włosami

mam nadzieje ze obejdzie sie bez placzu przy wychodzeniu zabka

hihihi to co sztama tesciowe jestesmy trzeba sie napic
p.s Wercia ma zakola po bokach

Cytat:
A co to tutaj za wymiana zaproszeń...
Ja też chcę

Skierka sie pyta, czy któraś z was nie ma może odstąpić na ok 3-4 mies. internetu (mobilnego)? Oczywiście z płaceniem abonamentu.
Bo u niej, to do kwietnia/maja pewnie nie będzie...
Czyli jej z nami też...
kurde szkoda .......bedziemy tesknic

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Tuli, chryzolit i wszystkie dziewczynki które kciuki zaciskały za Zuzanke dziekujemy
Niuniuś wazy 6600 (w bodziaku i pampku), została zaszczepiona, nie płakała bardzo. Ogólnie jest zdrowa i silna, tak ze zadowolona jestem z wizyty.

super ze wizyta udana

Cytat:

2. Na początku warto zainwestować w emolienty. My używaliśmy Emolium, jestem zadowolona. Do tego krem specjalny z tej serii na wszelkie krosteczki i inności na buzi i ciałku (gdy takowe się pojawią). Do tego balsam do ciała Emolium. Ze zwykłych kosmetyków używamy Hippa i jest super. Oliwki wogóle nie używałam, stoi i się kurzy.
my uzywamy caly czas Emolium -do kapieli i krem specjalny
Cytat:
melduje, ze moje dziecko pokochalo przewracanie sie z plecow na brzuch i robi to notorycznie
spodobalo mu sie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka
Czy ktos myslał o mnie jak mnie nie było?
Nie wirabiam sie z czasem, Kuba jest nieznosny, caly czas jęczy, nic mu nie pasuje. Juz mnie plecy bolą, jeszcze troche a dyski mi powypadaja
Teraz spi a ja zamiast sprzatac po obiedzie od razu włączyłam kompa

Tez musze kupic mu te szczoteczki, moze jak zaczne masowec dziąsełka to szybciej sie ząbek przebije.
niech wychodza te zabki

powiem tobie ze super jest ta szczoteczka masujaca i wazne ze przynosi ulge

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Nie zaszczepiliśmy Kubusia. Ma infekcję układu moczowego, dostał Furagin, a na siusiaka Triderm. Po 10 dniach kontrola. Dostaliśmy też skierowanie do poradni nefrologicznej.

Kubuś urósł 5 cm przez 2 miesiące - teraz mierzy 68 cm , z wagą też nie aż tak źle - waży 7025 g (przez 2 miesiące przybrał 765 g). Lekarka mówiła, że ona bierze poprawkę na wagę urodzeniową i bardziej patrzy na tę przy wypisie ze szpitala.
mam nadzieje ze lek pomoze

o to Kubus ma te same wymiary co Wercia

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

ide pod prysznic szybko bo malz ciagnie mnie na film i drinka mi juz zrobil jednym slowem dieta jak cholera......a raczej jej brak

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:33   #2168
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku, wiem ze sie martwisz bo i ja sie martwiłam. Nam tez w pierwszym badaniu wyszła E. Coli ale lekarka od razu kazała powtorzyc badanie bo powiedziała ze raczej napewno mocz został zanieczyszczony, tym bardziej ze pobieralismy do woreczka.
My pobieraliśmy do kubeczka i laborantka od razu powiedziała, że to raczej nie jest zanieczyszczenie, bo wyszłoby jeszcze coś innego.

Cytat:
Kochana, przykro mi z powodu Kubusia, ale absolutnie sie nie obwiniaj! Tak jak pisaly dziewczyny, nad bakteriami sama nie zapanujesz, chocbys nie wiem jak rygorystycznie podchodzila do higieny. Mam nadzieje, ze szybko sie synek wyleczy
Dziękuję za dobre słowo

Cytat:
i Tobie dziekuje za odp
wiec moze jednak przekonam sie do tej pizamki...
kupie jedna i zobacze jak bedzie sie sprawdzala

Miramej zycze zebyscie to paskudztwo jak najszybciej wyleczyli
strasznie mi szkoda Kubusia
mam nadzieje ze go to nie boli i nie jest mocno uciazliwe

no no no model nam rosnie
Zuzia wazyla ostanio 7500 ale ona urodzila sie duza bo 3750 i miesiac wczesniej niz Kubus wiec mysle ze i tak ladna wage osiagnal

nie pomoge w sprawie tych lekow bo nic o nich nie slyszalam niestety

po to tu jestesmy
, wydaje mi się, że Go ten siusiak nie boli, bo nie płacze przy przewijaniu, ani jak robi siku, ale wygląda to okropnie

Mam nadzieję, że Wasze kciuki pomogą to szybko przegonić

Kup piżamkę Zuzce i pochwal się

Kuba też nie był taki mały (3710g), ale ja i tak jestem zadowolona z tej wagi

Cytat:
Czyli mocz ogolny tez wyszedł zle?
A nie przepisała antybiotyku? Bo Furagin to chyba nie antybiotyk
A ten maści Triderm niestety nie znam, moze poczytaj opinie na necie.
Tą mascia masz smarowac siusiaka? Zeby to czerwone sie wygoiło, dobrze mysle?

I brawa dla Kubusia duzy juz niego chłopczyk.
W ogólnym było lekko podwyższone pH (co sprzyja zakażeniu) i trochę za mały ciężar właściwy, poza tym OK, ale lakarka powiedziała, że taka ilość bakterii E. coli u małego dziecka świadczy o infekcji. Posiew robiliśmy z antybiogramem, i tam były wypisane i antybiotyki i Furagin, więc pediatra wybrała Furagin.
Tak, Triderm na siusiaka, ale on nie jest tylko czerwony, skórka popękała

, bardzo się cieszę z wagi i wzrostu Kuby

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:34   #2169
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Tuli ten dom jest wspaniały Chciałabym taki
Chcecie go kupic? Pewnie kosztuje fortune.
Jakie są ceny nieruchomosci w Holandii?
ja sie strasznie na niego napalam. A kosztuje faktycznie fortune Ale co tam, raz sie zyje
Ceny sa zawrotne, bez kredytu nie da rady...

Cytat:
Tulip dom super kurcze ta sypialnia, te wielkie okna.... ale macie tam fajne nowoczesne domy - marze o takim

Poniewaz pogoda holenderska to czesto szare niebo i malo slonca, Holendrzy nauczyli sie wykorzystywac swiatlo do ostatniego promienia. Okna sa duze, zaslon ani firanek nie maja. Na poczatku mi to przeszkadzalo, teraz juz przywyklam.

Cytat:
Zapomiałam napisać, kupiliśmy Maćkowi na gwiazdkę Misiaczka-Przytulaczka z FP. Jest zarąbisty i MAciulek już się interesuje. Piszę, oo polecam, jakby któraś chciała coś kupić swemu dziecięciu

A co to?

Cytat:
Tak sobie obejrzałam różne domki z tej strony z ogłoszeniami i stwierdzam, że Holendrzy uwielbiają biały
Jedną z rzeczy, która mi sie w tym stylu nie podoba (w niektórych domach), to te białe szpitalne łazienki (całe), a i płytki na ścianach w innych pomieszczeniach niż kuchnia i łazienki

Ogólnie fajne
Masz racje- bialy odbija swiatlo, a im wiecej swiatla, tym Holendrzy szczesliwsi Plytki rowniez lubia, ja tak srednio, czuje sie troche jak na basenie...
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:34   #2170
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

(...)
Mala dostala fajny prezent
Smoczek ze srebra- Apart, otwierany z miejsem na pierwszy zabek, z tarcza zegara zeby wygrawerowac godzine porodu i miejsce na date.
Mysle ze sie domysacie co w jakich miejsach na tym smoczku
No właśnie

Fajny musi być taki prezent

Cytat:
wspolczuje
ale napewno szybko sie wyleczy - trzymam za to kciuki

a ten triderm to hmmmm nie wiem jak to jest z powiklaniami i stosowaniem u dzieci ale pamietam, ze ja kiedys go stosowalam na stan zapalny i mi bardzo pomogl
Dzięki

Jak usłyszałam tę nazwę Triderm, to coś mi stukało, ze ktoś u nas na wątku o tym pisał, przeszukałam i znalazłam, że nerwusek to stosuje przy pieluszkowym zapaleniu skóry dla swojego dziecka.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Miramej 3mam kciuki zeby przegonić szybko te bakterie a kysz

Cytat:
Ja mam Baby Ono. Jestem zadowolona, wskazuje jat rtęciowy, tylko dużo szybciej Mogę polecić.

Szkoda Kubcia ale wiem, że będzie dobrze Kiedy jedziecie do poradni?
Ja furagin podaję strzykawką. Dodaję troszkę płynu - mleka, herbatki lub samą wodę, furagin sam się rozpuszcza-nie trzeba rozgniatać. Piszę to, może Ci trochę pomogę.

brawa za piękny wzrost i wagę.

O tej maści nic nie wiem i nie mogę pomóc

Co do krzesełka, to będę informować na bieżąco.
To kupię ten z BabyOno

Do poradni będę dzwoniła w poniedziałek, żeby się umówić, bo dzisiaj wróciliśmy po 15-ej i nie zdążyłam ogarnąć .

Dzięki za info o Furaginie, ja rozgniotłam i wymieszałam na łyżeczce ze swoim mlekiem, też jakoś poszło, ale może jutro spróbuję bez rozgniatania.

Cytat:
Miramej, mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy i leczenie przyniesie skutki
Gratuluję Kubusiowi wagi

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-08, 21:38   #2171
katjaaa
Przyczajenie

Tuli ten dom jest zdecydowanie ładniejszy-bardzo , ale to bardzo mi się podoba..hm, kiedy ja będę mieć swój domek wymarzony?..

Mariolasl-to zapewne kojarzę Cię z AM-studia skończyłam 4 lata temu(teraz to Uniwersytet)

Miramej-stosuj Triderm ale bardzo cienką warstwę-4-5 dni można bezpiecznie stosować.
Prawdopodobnie lekarka podczas badania za mocno odciągnęła napletek i stąd ta ranka. Dobrze, zę masz skierowanie do nefrologa, ale kolejki są długaśne-polecam wybrać się prywatnie, szybciej i bez nerwów czekania.I spokojnie nie denerwuj się.
katjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:40   #2172
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

acha powysylalam kilku mamusim zaproszenie na NK wiec jak dostaniecie od jakiejs Ani to sem ja

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 21:43   #2173
katjaaa
Przyczajenie

i znowu zapomniałam-jestem po wizytach 2 niań.! dziewczyna 32 lata, bez doświadczenia w niańczeniu, ale ma swoje 9 letnie dziecko-niestety chore na autyzm.Nie za bardzo odpowiadają mi godziny .
druga pani to 57 letnia kobieta, pracowała w przedszkolu specjelnym , miała kilkoro wycowankow po przejsciu na emeryturę.Gadatliwa, energiczna, tyle tylko,ze chce aby płacić 100 % pensji za wakacje, urlopy itp. I to mi nie bardzo odpowiada.Ale mieszka 2 blok ode mnie i jest dyspozycyjna i chyba to przeważy szalę.
Stary 2010-01-08, 21:47   #2174
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

helołłłłłłłłłłłłłł wieczorkiem

musze wam powiedzieć, że dzis po pracy pomknęłam do biedronki po ten pas masujący i powiem wam że super jak za takie pieniążki juz się wymasowałam, a moja księżniczka tak sie stęsknila za mama że chyba nie ma planach iść szybko spac
Stary 2010-01-08, 21:52   #2175
Sweet_21
Zakorzenienie

Ufff naddrobiłam Was.
Ja dostałam zaproszenia Ale jak mnie znalazłyście?

U nas po wczorajszej szczepionce Bartuś strasznie marudny.Obudził się w nocy, biedny przelewał się przez ręce i nie mógł zasnąć. (miał tylko 37.7, ale dla takiego maluszka samo przeżycie jest na pewno wielkie), dzisiaj też marudny, teraz śpi, mam nadzieję, że sobie pośpi bo w dzień spał razem jakieś 2 godziny tylko.A tak śpi 3.
U gina ok, wszystko dobrze.Dziękuje bardzo za wszystkie kciuki.
I tak.

Anulko, współczuje sytuacji z zupką, mój też się krztusi przy herbatce i raz to aż powietrza nie mógł złapał i musiałam głowkę w dół i po pleckach klepać, ile ja sie strachu najadłam, trzęsłam się potem jak galareta, także wiem co czujesz
Svinecko, gratuluje akrobacji Marcelka
Miramejku, ściskam mocno Kubusia, super, że szybko zareagowałaś dlatego Kubuś szybciutko wyzdrowieje

Jeśli chodzi o to, jakich kosmetyków Bartek używa to:
kąpiel-dolewam do wody oliwke bambino, szampon bambino i żel Halos N Horns (tego chyba nie ma w Pl), na spacer smaruje buzie bambino dla dzieci, pupci nie smaruje niczym, a w razie czego mam bepanthen i sudocrem, oporządzam Małego chusteczkami Pampers Sensitive.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 22:00   #2176
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zerknęłam, fajny, ale drogi
Ja mogę polecić konika morskiego, też FP, na początku Kubuś się go bał, a teraz ślicznie zasypia przy nim, aż jestem w szoku

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze lek pomoze

o to Kubus ma te same wymiary co Wercia

Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość
Mariolasl-to zapewne kojarzę Cię z AM-studia skończyłam 4 lata temu(teraz to Uniwersytet)

Miramej-stosuj Triderm ale bardzo cienką warstwę-4-5 dni można bezpiecznie stosować.
Prawdopodobnie lekarka podczas badania za mocno odciągnęła napletek i stąd ta ranka. Dobrze, zę masz skierowanie do nefrologa, ale kolejki są długaśne-polecam wybrać się prywatnie, szybciej i bez nerwów czekania.I spokojnie nie denerwuj się.
Dzięki wielkie , ale wiesz, że to nie na wierzchu siusiaka? No właśnie lakarka mówiła, że 4-5 dni, ewentualnie po 10 dniach można powtórzyć.

katjaaa, jesteś lekarzem?

Zobaczę, co powiedzą u nefrologa, mogę spróbować w 2 przychodniach, ale dzięki za "przygotowanie"

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
U nas po wczorajszej szczepionce Bartuś strasznie marudny.Obudził się w nocy, biedny przelewał się przez ręce i nie mógł zasnąć. (miał tylko 37.7, ale dla takiego maluszka samo przeżycie jest na pewno wielkie), dzisiaj też marudny, teraz śpi, mam nadzieję, że sobie pośpi bo w dzień spał razem jakieś 2 godziny tylko.A tak śpi 3.
I tak.
(...)
Miramejku, ściskam mocno Kubusia, super, że szybko zareagowałaś dlatego Kubuś szybciutko wyzdrowieje
Biedny Bartuś , mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

Dobrze, że u Ciebie OK, dostałaś @?

Dziękuję, kochana

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-08 o 22:01
Stary 2010-01-08, 22:04   #2177
Sweet_21
Zakorzenienie

nie dostałam @ podobno na dniach ma być , a ja już taka nabuzowana, mogłabym dostać.Ciągle się przez to z tztem kłócę, ach te moje hormony

też chciałabym Was mieć na n-k, poszukam Was.
Szukajcie a znajdziecie

też mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej bo widzę jak się męczy...

Ciekawe kiedy ja w końcu pójdę pod ten prysznic

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2010-01-08 o 22:07
Stary 2010-01-08, 22:05   #2178
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
a jedzonko tez czy jedzonko osbno, czy dziecko moze brac swoje do przedszkola?
bo w prywatnych to sie tak "bawia"
a w panstwowym siup wszystkich do wora

prawdę mówiąc nie pytałam, ale Pani powiedziała, ze wszystko jest w cenie,więc jedzenie chyba też

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Bo się kobieta namyśliła i przestraszyła
ściskam, będzie dobrze

Aaaa.. dziewczynki, zaczynam akcję nasza-klasa Tzn. być może zacznę Was szukać, więc niech Was nalot nie zdziwi (jak powtórka z kolędy)

dzięki
my już taka akcję miałyśmy na poczekalni
ale ja nie jestem pewna, czy dobrze kojarzę poszczególne osoby z nickami

Cytat:

ja nie p4w ale odpowiem
z tego co pamietam to Ola chodzila tylko na kilka godz, ok. 4 wiec pewnie w tym czasie wystarczal obiadek i deserek
pracuję 3 razy w tygodniu od 15 do 20, więc w domu mnie nie ma od ok 14.15 do 20.30

Cytat:

kurcze strasznie duzo - ale takie ceny chyba sa w prywatnych przedszkolach

fajnie, ze sa kamerki, ppraktycznie ma sie caly czas kontrole

tak, prywatne

Cytat:
Czyli mocz ogolny tez wyszedł zle?
A nie przepisała antybiotyku? Bo Furagin to chyba nie antybiotyk
A ten maści Triderm niestety nie znam, moze poczytaj opinie na necie.
Tą mascia masz smarowac siusiaka? Zeby to czerwone sie wygoiło, dobrze mysle?

I brawa dla Kubusia duzy juz niego chłopczyk.
Furagin to chemioterapeutyk

Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość
i znowu zapomniałam-jestem po wizytach 2 niań.! dziewczyna 32 lata, bez doświadczenia w niańczeniu, ale ma swoje 9 letnie dziecko-niestety chore na autyzm.Nie za bardzo odpowiadają mi godziny .
druga pani to 57 letnia kobieta, pracowała w przedszkolu specjelnym , miała kilkoro wycowankow po przejsciu na emeryturę.Gadatliwa, energiczna, tyle tylko,ze chce aby płacić 100 % pensji za wakacje, urlopy itp. I to mi nie bardzo odpowiada.Ale mieszka 2 blok ode mnie i jest dyspozycyjna i chyba to przeważy szalę.
to u Was sie płaci stałą pensję, czy za godzinę?

aannuullaa, zachowałaś się wzorowo

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-01-08 o 22:35
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 22:05   #2179
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje ze obejdzie sie bez placzu przy wychodzeniu zabka
...
ide pod prysznic szybko bo malz ciagnie mnie na film i drinka mi juz zrobil jednym slowem dieta jak cholera......a raczej jej brak
i ja mam taka nadzieje
u znajomych maly przeplakal kilka nocy

mi moj obiecal drinka i do tej pory siedze o suchym pysku

Cytat:
, wydaje mi się, że Go ten siusiak nie boli, bo nie płacze przy przewijaniu, ani jak robi siku, ale wygląda to okropnie

Mam nadzieję, że Wasze kciuki pomogą to szybko przegonić

Kup piżamkę Zuzce i pochwal się

Kuba też nie był taki mały (3710g), ale ja i tak jestem zadowolona z tej wagi

to chyba najwazniejsze ze go nie boli, ze nie meczy sie biedulek
zagoi sie szybciutko, zobaczysz

a nasze kciuki dzialaja cuda i ani sie obejrzysz a Kubus bedzie zdrowiutki

pizamke kupie ale to chyba juz jutro, wynalazlam fajne na all i sie napalilam na nie

Cytat:
To kupię ten z BabyOno
zapomnialam napisac o tym termometrze
tez mam BabyOno i tez uwazam ze jest ok i byl dosc tani

Cytat:
acha powysylalam kilku mamusim zaproszenie na NK wiec jak dostaniecie od jakiejs Ani to sem ja

Cytat:
I tak.
po szczepionce organizm zawsze jest oslabiony
nam zalecaja zawsze smarowanie miejsca wklucia oliwka lub kremem i na to gazik z soda, wymieniac jak zrobi sie suchy
soda obniza temp w razie czego i zmniejsza obrzek gdyby sie pojawil
Stary 2010-01-08, 22:10   #2180
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:

po szczepionce organizm zawsze jest oslabiony
nam zalecaja zawsze smarowanie miejsca wklucia oliwka lub kremem i na to gazik z soda, wymieniac jak zrobi sie suchy
soda obniza temp w razie czego i zmniejsza obrzek gdyby sie pojawi
l

ooo nie wiedziałam, bardzo dziękuje

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2010-01-08, 22:19   #2181
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie dostałam @ podobno na dniach ma być , a ja już taka nabuzowana, mogłabym dostać.Ciągle się przez to z tztem kłócę, ach te moje hormony
(...)
też mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej bo widzę jak się męczy...

Kuba też źle znosi szczepienia, nie gorączkuje, ale Mu strasznie źle . Całusy dla Bartusia

Cytat:
to chyba najwazniejsze ze go nie boli, ze nie meczy sie biedulek
zagoi sie szybciutko, zobaczysz

a nasze kciuki dzialaja cuda i ani sie obejrzysz a Kubus bedzie zdrowiutki

pizamke kupie ale to chyba juz jutro, wynalazlam fajne na all i sie napalilam na nie

zapomnialam napisac o tym termometrze
tez mam BabyOno i tez uwazam ze jest ok i byl dosc tani
Oby było, jak piszesz

Pokaż piżamkę, chociaż linkę

O, dzięki za info o termometrze, biorę więc na pewno ten

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-08, 22:19   #2182
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ooo nie wiedziałam, bardzo dziękuje
nie za ma co
ja zawsze jak ide rano na szczepienie to wracam i od razu tak robie, jesli do wieczora nie ma temp ani nic to odpuszczam wymienianie w nocy

doczekalam sie tego drinka
Stary 2010-01-08, 22:21   #2183
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczynki, ja już idę spać, dobrej nocy

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-08, 22:23   #2184
morska
Zadomowienie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
tu przytocze historie prawdziwa, jak to moj maz (wtedy jeszcze nie maz) znalazl u mnie w szufladzie zdjecie i wlozyl je sobie do portfela, bo byl przekonany, ze to ja. Mozecie sobie wyobrazic moja mine, kiedy maz pokazal mi z duma owo zdjecie, a ja tylko wykrztusilam:" Dlaczego nosisz w portfelu zdjecie mojej kolezanki?" . Dodam, ze nigdy sie nie widzieli i na pewno jej nie zna

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Morska, wspolczuje przepraw z mama
Dobre Biedny, aż szkoda mi się Go zrobiło, pewnie był z siebie taki dumny, a dostał opierdziel

Najpierw przeprawy w dzieciństwie i wieku dojrzewania i po błogich latach samodzielności znowu, eh.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Karmię piersią. A co do kleiku to robie z mlekiem na 4 miarki mleka dodaje 4 miarki kleiku i Tomuś jje przez butelkę
Dziękuję za odpowiedź
Czyli robisz na mleku modyfikowanym?
A można kleik robić na własnym?

Cytat:
Morska, ja cie przepraszam, ale usmieje sie zawsze z opowiesci maminych ja wiem ze tobie nie do smiechu, ale jak sobie wyobraze to sytuacje...
Tymoteusss i mamy mame w dupecce
i teraz jak wózkiem nagle zmienilas kierunek jazdy
Czuję się zatem zobowiązana do dostarczania co lepszych kawałków w przyszłości
Przy okazji - zrobiłam dzisiaj pranie z wykorzystaniem Twojego ulubionego płynu i podoba mi się - ładny zapach i pachnie w całym pokoju, a nie tylko jak się nos zbliży
Stary 2010-01-08, 22:25   #2185
gorgulek
Zakorzenienie

tu link do pizamek
http://allegro.pl/item874433556_jaba..._14wzorow.html

bedzie bedzie
dobrze ze ten antybiogram zrobiliscie
u mnie trwalo to 7 dni (dostalam antybiotyk wtedy a bylo ryzyko bo zadnego z nich tak naprawde w ciazy nie powinnam brac)
i jak zrobilam ponownie badania to juz nic nie bylo, z tym ze ja czekalam kilka dni po odstawieniu antybiotyku
Stary 2010-01-08, 22:29   #2186
Miramej
Zakorzenienie

Jeszcze tylko zapytam - gorgulku chodzi o taki termometr?

http://allegro.pl/item876228748_elek..._koncowka.html

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Ewentualną odpowiedź doczytam jutro - teraz już naprawdę uciekam

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-08, 22:31   #2187
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze tylko zapytam - gorgulku chodzi o taki termometr?

http://allegro.pl/item876228748_elek..._koncowka.html

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Ewentualną odpowiedź doczytam jutro - teraz już naprawdę uciekam
ja mam taki
http://allegro.pl/item870804710_baby...troniczny.html

ale moze ten z miekka koncowka bedzie lepszy?
Stary 2010-01-08, 22:33   #2188
katjaaa
Przyczajenie

Miramej niestety jestem-niedoświadczonym, ale jestem

P4w nianie pracują na godziny i za pensję miesięczną-kwestia dogadania się

wolałabym nianię na godziny a nie za stałą pensję-moje godziny pracy bywają bardzo labilne, więc korzstniej byłoby mi zatrudnić nianię na godziny -bo płaciłabym np. czasami za 2 h dziennie.
przemyslę jeszcze całą kwestię niani
Stary 2010-01-08, 22:38   #2189
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
W ogólnym było lekko podwyższone pH (co sprzyja zakażeniu) i trochę za mały ciężar właściwy, poza tym OK, ale lakarka powiedziała, że taka ilość bakterii E. coli u małego dziecka świadczy o infekcji. Posiew robiliśmy z antybiogramem, i tam były wypisane i antybiotyki i Furagin, więc pediatra wybrała Furagin.
Tak, Triderm na siusiaka, ale on nie jest tylko czerwony, skórka popękała
No widzisz a u nas jak wyszło E. Coli kazała powtorzyc. W ogolnym tez ciezar był chyba nizszy (musiałabym zereknac na kartke) ale reszta była ok wiec lekarka powiedziała, ze zakażenia napewno nie ma.
I powiedziała, ze gdyby były zle wyniki i zapalenie to mały dostałby antybiotyk w zastrzykach.
Ale bardzo popekała skórka? A moze np. Linomag by pomogł? Skoro piszesz ze ta masc to steryd to ja bym uwazała. (wiem, przewrazliwiona jestem).

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Furagin to antybiotyk
Znalazłam info, ze Furagin nie jest antybiotykiem tylko działa podobnie do niego. "Furagin należy do grupy nitrofuranow, nie jest antybiotykiem".

Furaginum chemotherapeuticum
Lek z grupy nitrofuranu działa bakteriostatycznie, w większych stężeniach
bakteriobójczo [silniej od nitrofurantoiny]. Aktywny wobec większości
drobnoustrojów patogennych Gram(+) i Gram (–) wywołujących zakażenia układu
moczowego, zwłaszcza wobec Escherichia coli i bakterii beztlenowych B. fragilis,
rzadko rozwija lekooporność. Zwiększa aktywność w moczu o pH kwaśnym, traci
aktywność przy pH >8. Z przewodu pokarmowego wchłania się szybko. Z białkami
osocza wiąże się w 30–60%.T 0,5 ~ 20 min Maksymalne stężenie w osoczu krwi
osiąga po 1,5–2 h. Metabolizowany w wątrobie. Wydalany w 85% w postaci
metabolitów na drodze wydzielania kanalikowego, reszta w formie nie zmienionej.
W dawkach leczniczych osiąga stężenie przeciwbakteryjne tylko w moczu. Przenika
przez łożysko i do pokarmu kobiecego.

Wskazania: ostre i przewlekłe zakażenia układu moczowego – szczególnie w
przypadku oporności na inne leki przeciwbakteryjne, zapalenie pęcherza moczowego
lub zapalenie miedniczek nerkowych, w profilaktyce długotrwałego zapobiegania
nawrotom zakażeń układu moczowego m. in. u dzieci z wadami układu moczowego, po
operacji prostaty.
Przeciwwskazania: nadwrażliwość na lek, noworodki, upośledzenie czynności nerek,
cuk- rzyca, niedobór dehydrogenazy glukozo–6–fosforanowej, polineuropatia, ciąża
I–szy trymestr.

Działania niepożądane: rzadko wywołuje nudności, wymioty, możliwe reakcje
nadwrażliwości.

Zmykam juz spać.
Dobrej nocki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 22:40   #2190
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
weźcie nie straszcie - dobrze, że ja wybrałam już przedszkole - z monitoringiem i rodzice mają kod dostępu i z pracy mogą patrzeć na swoje dziecko

współczuje sytuacji z mamą
Ale masz fajnie, też bym chciała takie przedszkole. Nawet nie to, że bym obserwowała cały czas, ale sam fakt, że jest tam kamera wystarczyłby, abym była spokojna.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Jak mogłabym nie pamiętać o koleżance z nocnej zmiany

Wiadome,mama to mama,ale mogłaby choć troszkę szanować Twoje zdanie,w końcu to Twoje dziecko,a ona już miała możliwość wykazania sięNie zazdroszczę przepraw.

Damiana coś boli gardło,chyba będzie lekarz po południu

No właśnie

za gardło Damiana!

Cytat:
Maciek ma nieżyt gardła, więc nici ze szczepienia. . Następne podejście za tydzieDr powiedziała, że górne dziąsła ma już rozpulchnione, ale do ząbków jeszcze troszkę. Te zęby to szybciej mnie wykończą
za szybką poprawę stanu gardełka!

Cytat:
Wstawiam zdjęcia Maćka w nowym foteliku, sory ale model nie chciał pozować
Co chcesz, dobrze pozuje Ja się napaliłam też na krzesło z tej serii, tylko z innym zwierzątkiem, także czyham na opinię o nim

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Morska współczuję i rozumiem, wcale mi nie do śmiechu, bo doskonale wiem, jak ciężko lawirować między szacunkiem i miłością dla własnej matki a własnym odmiennym zdaniem (choćby ta nasza przyszła przeprowadzka...)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości