Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 16:31   #2281
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A piszą, że równomiernie podgrzewa , a to nastawienie temperatury nie działa poprawnie?

Teraz nazywa się Sisi, czy jakoś tak.

to zn wiesz - kazda rzecz roznej konsystencji podgrzewa sie inaczej - np mleko w 40 stopniach bedzie sie podgrzewac 5 min a obiadek moze i 15min - rozumiesz?

no a temp 70stopni jak zostawisz na dlugo to jest za duzoi wychodzi gorace

ja jak chce szybko podgrzac obiadek to wstawiam na 70 i sprawdzam czy juz dobre

bo na 40stopniach to trwa dluzej ale podgrzeje sie do tych 40

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

dziewczyny dodalam dwa filmy - jak maly nurkuje i jak sobie krzyczy
http://www.youtube.com/my_videos
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:35   #2282
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Niestety nic więcej nie wiem o Zuzi, tylko tyle co napisałam. (Eleeri, nie wiem czy plamka, narośl, gulka itp)
Karola na pewno da znać, jak już będa po badaniach. Zresztą za kilka dni do niej napiszę

Ja dzisiaj od przekazywania jestem

Gosiek, pisała, że przez Święta miała szpital w domu - dzieci chore, a potem wyjechali na urlop. Dzisiaj wracaja i własnie pisała, że są na lotnisku i czekają na samolot. Odezwie się jak wróci do domu i wszystko ogarnie

Idę robić pomidorówkę - dzisiaj jakieś opóźnienie mam i obiad w innej kolejności daniowej.

Miramej, gdyby niemowlaki mogły stosować maść polseptol, to bym poleciła. Bartkowi siusiaka po zabiegu ściagania napletka smarowałam właśnie na rankę i szybko pomogło. No ale niestety Kubuś za mały

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Svinecko, daj linki do poszczególnych filmów, bo tak kaze mi sie YT logowac i przekierowuje do moich my videos
Stary 2010-01-09, 16:37   #2283
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

oooo no wlasnie a ja sie zastanawialam czemu Gosiek tyle nie ma

Unholy ok juz sie robi:
http://www.youtube.com/watch?v=ENYtfTSNpok
http://www.youtube.com/watch?v=t4roxkq0ULU
Stary 2010-01-09, 16:38   #2284
UnholyOne
Ola-Unhola

Chryzolit, czekamy na zdjecia
Stary 2010-01-09, 16:39   #2285
chryzolit
Raczkowanie

Najlepsze życzenia dla Marcelka - jak powiedziała Unholy: " - Marcelku, śpij dłużej..."

Trzymam kciuki za Zuzinkę Karoli... Musi być dobrze. Kurczę, a może w tym nieszczęsnym żłobku coś sie przytrafiło?...

U nas spokojny, pełen relaksu dzień... Staś pierwszy raz dostał do łapek swoje pianinko... Najpierw się roześmiał, a potem rozpłakał Na zakończenie z furią walił łapkami...

Kasieńko, my dostaliśmy na chrzciny coś podobnego, tj. łyżeczkę

Czekoladko, 23. dc rzeczywiście jest chyba niegroźny, ale rozumiem, że i tak będziesz się denerwawać.. Trzymaj się

Morska, kochana

Dziś o 20.00 podobno leci "Zmierzch" - nie wiem na czym, ale robimy sobie z TZ-tem luźny wieczór: czipsy, wermut (uwielbiam!) i film. A od poniedziałku zacznę ćwiczyć brzuszki
Stary 2010-01-09, 16:40   #2286
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
to zn wiesz - kazda rzecz roznej konsystencji podgrzewa sie inaczej - np mleko w 40 stopniach bedzie sie podgrzewac 5 min a obiadek moze i 15min - rozumiesz?

no a temp 70stopni jak zostawisz na dlugo to jest za duzoi wychodzi gorace

ja jak chce szybko podgrzac obiadek to wstawiam na 70 i sprawdzam czy juz dobre

bo na 40stopniach to trwa dluzej ale podgrzeje sie do tych 40

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

dziewczyny dodalam dwa filmy - jak maly nurkuje i jak sobie krzyczy
http://www.youtube.com/my_videos
Rozumiem , dzięki
A tak w ogóle, to obiadki niby ma się podgrzewać do 70 stopni (wg opisu na aukcji), czyli jak będę chciała obiadek do 70 stopni podgrzać, to on to podgrzeje w odpowiednim czasie, tak? (upewniam się, czy rozumiem )

Lecę obejrzeć filmiki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Niestety nic więcej nie wiem o Zuzi, tylko tyle co napisałam. (Eleeri, nie wiem czy plamka, narośl, gulka itp)
Karola na pewno da znać, jak już będa po badaniach. Zresztą za kilka dni do niej napiszę

Ja dzisiaj od przekazywania jestem

Gosiek, pisała, że przez Święta miała szpital w domu - dzieci chore, a potem wyjechali na urlop. Dzisiaj wracaja i własnie pisała, że są na lotnisku i czekają na samolot. Odezwie się jak wróci do domu i wszystko ogarnie

Idę robić pomidorówkę - dzisiaj jakieś opóźnienie mam i obiad w innej kolejności daniowej.

Miramej, gdyby niemowlaki mogły stosować maść polseptol, to bym poleciła. Bartkowi siusiaka po zabiegu ściagania napletka smarowałam właśnie na rankę i szybko pomogło. No ale niestety Kubuś za mały

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Svinecko, daj linki do poszczególnych filmów, bo tak kaze mi sie YT logowac i przekierowuje do moich my videos
Dzięki za wiadomości

Muszę zerknąć na ten Polseptol, dzięki Myślisz, że Triderm jest dla dzieci? Nie A Ty próbujesz odciągać Antosiowi napletek?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-09 o 16:47
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:53   #2287
chryzolit
Raczkowanie

No tak, fotki Dobra, najpierw nasz pokój:
Stary 2010-01-09, 16:58   #2288
chryzolit
Raczkowanie

...i nasza kuchnia resztę wrzucę jutro, bo TZ mnie na obiad woła, a potem... same wiecie
ściskam Was
Stary 2010-01-09, 17:19   #2289
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla Marcelka - jak powiedziała Unholy: " - Marcelku, śpij dłużej..."
dziekuje

chipsy
Cytat:
Rozumiem , dzięki
A tak w ogóle, to obiadki niby ma się podgrzewać do 70 stopni (wg opisu na aukcji), czyli jak będę chciała obiadek do 70 stopni podgrzać, to on to podgrzeje w odpowiednim czasie, tak? (upewniam się, czy rozumiem )
eee 70 to jest za duzo - wg mnie jest za gorace dla malego, jak raz tak podgrzalam to zaczal wypluwac i plakac, jak sprobowalam to rzeczywiscie bylo juz za gorace dla takiego malucha
Cytat:
bardzo ladny i butelka tommy tippe na stole
Cytat:
...i nasza kuchnia resztę wrzucę jutro, bo TZ mnie na obiad woła, a potem... same wiecie
ściskam Was
z tego co widze spora macie kuchnie, fajnie, bardzo ladna
Stary 2010-01-09, 17:41   #2290
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
eee 70 to jest za duzo - wg mnie jest za gorace dla malego, jak raz tak podgrzalam to zaczal wypluwac i plakac, jak sprobowalam to rzeczywiscie bylo juz za gorace dla takiego malucha
Ja się jeszcze nie znam, tak napisali na aukcji. Dzięki

Marci wymiata

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-09, 17:46   #2291
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez miramej Pokaż wiadomość
ja się jeszcze nie znam, tak napisali na aukcji. Dzięki

Marci wymiata :d
:d
Stary 2010-01-09, 18:13   #2292
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
np. tym że guma przy tych piszczących zabawkach jest bardziej miękka niż w zabawkach dla dzieci

to juz drugi antybiotyk, a młody ma dopiero pół roku

w tym roku ministranci robili zapiski na kartce ile kto dał
ooo to by sie zgadzalo, bo piszczy przy najmniejszym chocby uszczypnieciu

corcia ma koncie jeden

moj kuzyn -ten od pierogow dzis mi powiedzial jak sie dzieli pieniazki z puszki-tez jest ministrantem
Tak wiec nasz zabiera młodym z puchy po 2zł od domu a resze dziela na poł bo dwóch ich chodzi.Szkoda chlopakow, bo wierszyk powiedza,kolede zaspiewaja -staraja sie a księżulek...

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
ale ekstra są, to nic dziwnego, że tak walczyłaś , ja w zeszłym roku kupiłam botki brązowe do płaszcza i ra ubrałam, a teaz już mi się nie podobaja
a ja w zeszkym roku przed zajsciem w ciaze kupilam sobie za***iste kozaki Wojasa na niezawysokim większym obcasie i tez mialam je na nogach kilka x a teraz tylko do spodni bo łyde mam jak kolaż

Cytat:
nie wpadaj w panike, napewno nie zajdziesz w ciaze

ja w sumie ubieram sie bardzo roznie i do kazdej rzeczy praktycznie mialabym co ubrac - mam i ciuchy eleganckie i sportowe i codzienne....
napewno nie?
a skad ta pewnosc?

ja najczesciej na sportowo, lubie jeansy,sweterki,polówki kantow moze z 2, 3szt na specjalna okazje, i jakos nie widze sie w niczym innym
30 mi stuknie,a Laura bedzie tuptac na spacery z mama ubraną w bojwki i t-shirt

Cytat:

pytałam nawet ostatnio pediatry o to spanie to pocieszyła mnie że niektóre dzieci do 2 r.ż. budzą się w nocy
a niektore -te co spaly ladnie zaczynaja budzic sie nie wiadomo po co, jak np siostrzenica
standardowo co noc pobudka i dluga zabawa

Cytat:
Napisałam Skierce, że żadna z Was nie ma odstąpić netu niestety. Będą myśleć z Mężem co zrobić, bo jeszcze 4 miesiące bez to sporo czasu
Przekazałam oczywiście pozdrowienia, za które bardzo dziękuję i Was również pozdrawia.
kiedys byla opcja testowa, ze mozna bylo sprawdzic modem w jakims okresie czasu ale niepamietam w jakiej sieci i co
a moze w komorce ma neta?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

musze poczekac tydzien, bo za tydzien wlasnie mam dostac@.....a jak nie to bede musiala powoli oswoic sie z ta mysla
a my ci bedziemy pomagac
ja bym sie jak Unholy tez cieszyla, choc mogloby byc ciezko dzwigac Laure z brzuchem, a jak jeszcze musialabym lezec....
Mowia ze druga ciaza jest inna.Podwojne mamy-prawda to?
u siory w pierwszej bylo troche problemow tez szpital-cukrzyca i cc, a z Natala wszystko extra,zadnych klopotow i porod sn

Cytat:

Posmarowałam raz rano, na razie bez zmian Ja nie wiem, jak ma Mu się ten siusiak wygoić, przecież przy każdej zmianie pieluszki tam muszę umyć, staram się robić to bardzo delikatnie, ale ciągle tam trzeba dotykać
no wlasnie
ale nic lepiej?nie jest mniej rozowy ?
Cytat:
codziennie podgrzewam sloiczki i jestem zadowolona - tylko trzeba samemu sprawdzac temp, mieszac co jakis czas i probowac zeby nie bylo za cieple ani za zimne
od kiedy podgrzewasz?
bo pisalas ze nie podgrzewasz
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 18:14   #2293
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Rozumiem , dzięki

Lecę obejrzeć filmiki

Dzięki za wiadomości

Muszę zerknąć na ten Polseptol, dzięki Myślisz, że Triderm jest dla dzieci? Nie A Ty próbujesz odciągać Antosiowi napletek?
Nie wiem, nigdy nie stosowałam. Ale jestem zwolenniczką, że jeżeli można (ale nie wiem czy w Twoim przypadku akurat), to wolę spróbować jak najmniej "inwazyjnych" leków. Rozumiesz o co mi chodzi. Nie uważam, że to zły lek, ale może na początek za mocny.
Jednak wybór pozostawmy lekarzom - ja się nie znam

Jeszcze nie odciągam, ale myślę nad tym
Z Bartusiem były problemy i konieczny był zabieg, wiec moze warto u Antka zaczac wczesniej

Cytat:
Cytat:
ściskam Was
Super, extra kuchnia

Cytat:
Ja się jeszcze nie znam, tak napisali na aukcji. Dzięki

Marci wymiata
Mysle, ze 70 st to stanowczo za duzo. Ja mam łyzeczke TT z czujnikiem ciepła i przy troszkę cieplejszej wodzie (dla nas - dorosłych) już zmienia kolor. Ja zwsze B. dawałam letnie jedzonko

Svinecko, basen super, a drugi filmik zacina sie w 47 sek
Stary 2010-01-09, 18:24   #2294
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no wlasnie
ale nic lepiej?nie jest mniej rozowy ?
Jak otwieram pieluszkę do zmiany, to jest mniej zaczerwienione (robię przymoczki z Rywanolu), ale jak umyję, to znów jest zaczerwieniony

Cytat:
Nie wiem, nigdy nie stosowałam. Ale jestem zwolenniczką, że jeżeli można (ale nie wiem czy w Twoim przypadku akurat), to wolę spróbować jak najmniej "inwazyjnych" leków. Rozumiesz o co mi chodzi. Nie uważam, że to zły lek, ale może na początek za mocny.
Jednak wybór pozostawmy lekarzom - ja się nie znam

Jeszcze nie odciągam, ale myślę nad tym
Z Bartusiem były problemy i konieczny był zabieg, wiec moze warto u Antka zaczac wczesniej
(...)
Mysle, ze 70 st to stanowczo za duzo. Ja mam łyzeczke TT z czujnikiem ciepła i przy troszkę cieplejszej wodzie (dla nas - dorosłych) już zmienia kolor. Ja zwsze B. dawałam letnie jedzonko
Dzwoniłam dzisiaj do lekarki w sprawie tego Tridermu, powiedziała, że na ulotkach producenci muszą się zabezpieczyć, że będę smarowała tylko 4-5 dni i że ma już doświadczenie z tym lekiem, więc żebym się nie bała. Poguglałam trochę i widzę, że lekarze zapisują ten Triderm przy podobnych problemach. Będę smarowała, bo naprawdę kiepsko to wygląda

Ja też miałam zamiar powolutku, małymi kroczkami, ale lekarka nas załatwiła Oczywiście nie jest cały odciągnięty, tylko troszkę, ale widocznie to było za dużo i za mocno

Co do temperatury pokarmu - jak pisałam, przytoczyłam tylko opis z aukcji, nie mam jeszcze swojego zdania na ten temat. Ale pewnie za dużo, skoro już druga osoba tak pisze.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-01-09 o 18:25
Stary 2010-01-09, 18:29   #2295
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie...czyli byc moze dobrze rozumuje, a moj maz twierdzi ze doszukuje sie podwojnego dna

Ja tez spiesze z zyczeniami dla Marcusia: slodkich snow

Kinderbal byl naprawde glosny, 7 dzieciakow przy stole,potem zabawa w pokoju
glowa pękala od piskow ale serce sie raduje jak widac taka radosc u dziecka że sto lat zaspiewane, tort plonął-takie mini race(ale dymu bylo potem fujjj) swieczki zdmuchnal.prezenty takie jakie chcial

pomachalam sobie łopatka a maz z mala w domu sie bawil
nie bylam dzis na spacerze to rozruszalam sie odsniezajac

Dzisiejsze menu:
*3kawy z mlekiem, woda
*jajecznica z 2 jajek z szynka na oliwie z oliwek
*sałatka:pomidor,ogórek,p apryka,kalarepa,sałata
*wieśniak z szynka
*kolacja jeszcze nie wiem, bo miala byc piers na obiad ale urodzinki sie przeciagnely,a smazyc mi sie teraz nie chce, wiec moze tuczyk, ale jeszcze glodna nie jestem

Do wszystkich dietujacych, chcialam zakomunikowac ze ost jedzenie o 18 to mit- dzis na tvn style sa programy o dietach itp i tam o tym bylo
W sensie ze ost posilek powinno sie jesc na ok 3 h przed pojsciem spac, i najlepiej zeby byl lekki, ja np o 21-22 spac nie chodze

Stary 2010-01-09, 18:51   #2296
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Wiesz, ja się staram wytrzymywać i tłumaczyć, ale równie dobrze mogłabym nic nie mówić, Mama nawet nie słucha, tylko coś tam sobie robi, ogląda ściany itd. Albo słucha i mówi coś w stylu "mamy ją w dupce". Nie mam nerwów ze stali i nie wszystko jestem w stanie znieść. Zwłaszcza, że mamy ogromne zatargi z czasów mojego dzieciństwa i bardzo wczesnej młodości Później przez niemal 15 lat żyłam samodzielnie utrzymując kontakt, tak w okrojonej wersji i wtedy odżyłam. Ale odkąd jest Tymek, a Mama chce uczestniczyć w jego życiu to jest ciągła szarpanina Nie chcę być zmuszona do tłumaczenia dziecku kiedyś, dlaczego nie może spotykać się z babcią, więc pozwalam na jako takie kontakty, ale różnie się to może skończyć. Mama to osoba niby na stanowisku, wykształcona, (choć wiem, że to żaden wyznacznik) i traktuje ludzi (z wyjątkiem swych koleżanek) z góry, uważa, że wszystkimi może rządzić i patrzy na nich przez pryzmat np. stanu konta. A mnie to już w ogóle uważa za swoją własność, którą można zarządzać i która nie może mieć własnego zdania. Nie nabrała do mnie szacunku przez 33 lata mojego życia, więc nie nabierze i teraz. Powtarza tylko, że nie może się doczekać, aż Tymek sam pozna drogę do Babci i nie będzie musiała z nami ustalać wizyt. Domyślam się, co będzie się działo. Oczywiście kocham Mamę i szanuję również za wiele rzeczy, ale Jej sposób postępowania i światopogląd to dla mnie obca bajka. Liczę jeszcze na mojego Męża, bo ma u mojej Mamy większe poważanie niż ja.
Miał je zanim Go zobaczyła na własne oczy. Nie zgadniesz dlaczego. Bo pochodzi z Zakopanego. A podobno w Jej kręgach wypady w to miejsce są modne, więc zięć z Zakopanego to rarytas. No i tak to mniej więcej wygląda.

A pisałam już, że kiedyś na spacerze szła z boku wózka, nagle dopadła do niego i zaczęła śpiącemu Tymkowi wyciągać rączki do góry, aby miał je nie wzdłuż ciała, tylko tak koło główki? Bo tak lepiej wygląda.
Tłumaczenia moje nic nie dadzą. Prawdę mówiąc nie wiem, co mam robić. Kiedyś Jej przyjaciółka starała się wytłumaczyć, że nie powinna u mnie w domu zaglądać do mych szafek, kiedy na chwilę zostanie sama np. w pokoju i nie dała rady! Mama twierdzi, że chyba własnej córce może zaglądać. Także mogę sobie pogadać.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Aha, galeria zablokowana, no tak Wysłałam zaproszenie

Ale dzięki za chęci

U mnie daje się jedną
oj, to faktycznie sprawa jest poważniejsza niż myślałam
trzeba chyba kontakty ograniczyć do minimum dla Twojego zdrowia

Cytat:

żeby była odpowiednia

w tym roku ministranci robili zapiski na kartce ile kto dał
niestety niania wzięła Tomasz na ręce, a on oczywiście płakał - próbowała go uspokoić, my wyszliśmy, ale jej się nie udało
stwierdziła, ze nie będzie się podejmować, bo nie jest w stanie go uspokoić, a nie chce, zeby mały cierpiał przez nią

ja jej mówiłam, ze przecież dziecko takie jak Tomasz (czytaj trudne) tak od razu do nikogo nie pójdzie z otwartymi ramionami, ale ona odmówiła i koniec

nie mam już pomysłu
małż zaproponował, ze zapyta swojej babci (Tomaszka prababci), czy nie chciałaby go poplnować te kilka godzin w tygodniu
nie utrzymujemy kontaktów (tzn. ja nie utrzymuję) -zobaczymy co powie jutro

Cytat:

ja w sumie ubieram sie bardzo roznie i do kazdej rzeczy praktycznie mialabym co ubrac - mam i ciuchy eleganckie i sportowe i codzienne....
--
ja też mam wiele strojó w różnym stylu, ale takie botki skracają nogi i trzeba się umiec do nich ubrać (np. wąskie spodnie w tym samym kolorze i jakiś krótki płaszczyk - nie wiem, mam wrażenie nie wyglądałabym dobrze)

Cytat:

musze poczekac tydzien, bo za tydzien wlasnie mam dostac@.....a jak nie to bede musiala powoli oswoic sie z ta mysla
to jak za tydzien masz dostac okres to czemu się już martwisz - chyba nie doczytałam

Cytat:

Trzymam kciuki za Zuzinkę Karoli... Musi być dobrze. Kurczę, a może w tym nieszczęsnym żłobku coś sie przytrafiło?...

U nas spokojny, pełen relaksu dzień... Staś pierwszy raz dostał do łapek swoje pianinko... Najpierw się roześmiał, a potem rozpłakał Na zakończenie z furią walił łapkami...

Czekoladko, 23. dc rzeczywiście jest chyba niegroźny, ale rozumiem, że i tak będziesz się denerwawać.. Trzymaj się

Morska, kochana

Dziś o 20.00 podobno leci "Zmierzch" - nie wiem na czym, ale robimy sobie z TZ-tem luźny wieczór: czipsy, wermut (uwielbiam!) i film. A od poniedziałku zacznę ćwiczyć brzuszki
pewnie na jakimś kanale hd albo innym z zaawansowanego pakietu cyfrowego...

Cytat:
lubię meble rattanowe

Cytat:
ściskam Was
i kremowa kuchnia

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 19:01   #2297
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Posmarowałam raz rano, na razie bez zmian Ja nie wiem, jak ma Mu się ten siusiak wygoić, przecież przy każdej zmianie pieluszki tam muszę umyć, staram się robić to bardzo delikatnie, ale ciągle tam trzeba dotykać

, i co odpisał?
przy każdej zmianie pieluszki odciągasz napletek ?

no odpisał, że wysyła w poniedziałek
a dzisiaj sobota i dalej nie ma

Cytat:

od którego

Cytat:
a ja w zeszkym roku przed zajsciem w ciaze kupilam sobie za***iste kozaki Wojasa na niezawysokim większym obcasie i tez mialam je na nogach kilka x a teraz tylko do spodni bo łyde mam jak kolaż

sorki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 19:24   #2298
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
niestety niania wzięła Tomasz na ręce, a on oczywiście płakał - próbowała go uspokoić, my wyszliśmy, ale jej się nie udało
stwierdziła, ze nie będzie się podejmować, bo nie jest w stanie go uspokoić, a nie chce, zeby mały cierpiał przez nią

to jak za tydzien masz dostac okres to czemu się już martwisz - chyba nie doczytałam
mysle ze gdybym szukala niani i wyznacznikiem byloby to czy Laura sie rozplacze w obcych ramionach to nigdy bym zadnej niezatrudnila
swoja droga to bardzo dobra oznaka rozwoju emocjonalnego

Laura nie placze tylko u siostry na rekach, bo jestem tam prawie codzinnie.U mojej mamy, ale jak jestem obok, a ze ojciec moj czesto wyjezdza i nie ma kontaktu czestego to dzis podkowki byly na samo zblizenie sie do niej.Na koniec-po kilku godzinach imprezy chyba sie oswoila, bo pozwolila wziasc sie na rece i pozwiedzac dom

Dla Tomasza to napewno czarna rozpacz,a Niania...hmmm czy az tak doswiadczona ze sie poddalaczego ona sie spodziewala po niemowlaku?

A moze sa u ciebie takie jakby przedszkola na godziny? lub takie "poczekalnie"
Kolo mojej mamy jest cos takiego.
Ale malo dzieciakow maja.Najczesciej jest kilka pan z dziecmi wycieczka jezdza na spacery wozkami .Ida tez dzieci pieszo, w spacerowce,raz gondolke widzilam

Mamy daja swoje obiadki,butelki,smoczki,u lubione zabawki

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
no odpisał, że wysyła w poniedziałek
a dzisiaj sobota i dalej nie ma
a to kurier?moze jest opcja sprawdzenia po nr paczki gdzie jest przesylka?

P4w Ja juz pewnie pytalam ale nie zakodowalam, dlaczego wychodzicie?wychodzicie z domu, czy do innego pokoju?
zeby niania swobodniej sie czula?

Aaaa po jajecznicy chrupalam fistaszki, a na kolacje usmazylam pol cyca na o.z.o i znow dlubie fistaszki, alllle dobre

Stary 2010-01-09, 19:35   #2299
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam pojęcia, bo sprzedający juz się nie odzywa

poczekam jeszcze do poniedziałku, wyślę jeszcze jednego maila i nie wiem pewnie wystawię negatyw i zgłoszę sprawę do allegro
jeszcze nie miałam takiej sytuacji

Stary 2010-01-09, 20:04   #2300
katarzynka00
Zakorzenienie

ooooo nie!!!!!!!!!!!!!1
bo pojde spac jak tu taki bezruch bedzie
co jest z wami ?

Stary 2010-01-09, 20:11   #2301
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ooooo nie!!!!!!!!!!!!!1
bo pojde spac jak tu taki bezruch bedzie
co jest z wami ?
sie ciesz że 1 bo ja juz spadam

idę kąpać jęczącego młodego

Stary 2010-01-09, 20:16   #2302
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
znalazlam na kompie nawet fotki z tej aukcji tych butow

i teraz tak - nie chodzi o to, ze sa wywijane bo jest takich pelno a ja i tak nosze je nie wywiniete, chodzilo o to zeby rozciecie mialy z przodu wlasnie, a zadne inne nie mialy
no i o taki obcas chodzilo i zeby nie byly zamszowe i koniecznie szare

wieeeeeeeeeeeem glupia ja

ale dalej mi sie bardzo podobaja
botki sliczne
Cytat:
Mnie wczoraj lekarka mówiła, że można na własnym mleku albo na wodzie zrobić kleik, jeśli karmię piersią i nie chcę modyfikowanego wprowadzać
Pewnie, ze mozna, moja kolezanka karmila 8 miesiecy, ale miala jeszcze dluuugo zamrozone mleko, na ktorym gotowala kaszki
Cytat:
Cześć
melduję, że żyjemy (ale cóż to za życie )
drugie ogólne badanie moczu wyszło odrobinę lepiej, ale posiew tak samo od wczoraj mamy antybiotyk domięśniowo,
w poniedziałek mamy iść na usg nerek i już się trzęsę
we wtorek do kontroli
Oj, tak mi przykro
Trzymajcie sie jakos
niech maly szybko zdrowieje!

p4w masz racje, zakupy zmoja kolezanka sa toksyczne , dlatego dla dobra naszych relacji z nia nie chodze
Stary 2010-01-09, 20:27   #2303
katarzynka00
Zakorzenienie

ale mnie przeczyscilo
czy to dzieki sekwencji posilkow?
swoja droga szkoda ze przewaga bialka bo wegle lubie i mam jeszcze sporo na zapasie

gdybym nie byla na diecie to bym pomyslala ze tort mi zaszkodzil, a ja go nie tknęłam ku zdziwieniu calej reszty
a chipsy sie ze mnie smialy, cukierki czaily w kazdym rogu stolu, wszystko pachnialo, cola sie lała strumieniami

Stary 2010-01-09, 20:29   #2304
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
mysle ze gdybym szukala niani i wyznacznikiem byloby to czy Laura sie rozplacze w obcych ramionach to nigdy bym zadnej niezatrudnila
swoja droga to bardzo dobra oznaka rozwoju emocjonalnego

Laura nie placze tylko u siostry na rekach, bo jestem tam prawie codzinnie.U mojej mamy, ale jak jestem obok, a ze ojciec moj czesto wyjezdza i nie ma kontaktu czestego to dzis podkowki byly na samo zblizenie sie do niej.Na koniec-po kilku godzinach imprezy chyba sie oswoila, bo pozwolila wziasc sie na rece i pozwiedzac dom

Dla Tomasza to napewno czarna rozpacz,a Niania...hmmm czy az tak doswiadczona ze sie poddalaczego ona sie spodziewala po niemowlaku?

A moze sa u ciebie takie jakby przedszkola na godziny? lub takie "poczekalnie"
Kolo mojej mamy jest cos takiego.
Ale malo dzieciakow maja.Najczesciej jest kilka pan z dziecmi wycieczka jezdza na spacery wozkami .Ida tez dzieci pieszo, w spacerowce,raz gondolke widzilam

Mamy daja swoje obiadki,butelki,smoczki,u lubione zabawki

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

P4w Ja juz pewnie pytalam ale nie zakodowalam, dlaczego wychodzicie?wychodzicie z domu, czy do innego pokoju?
zeby niania swobodniej sie czula?

Aaaa po jajecznicy chrupalam fistaszki, a na kolacje usmazylam pol cyca na o.z.o i znow dlubie fistaszki, alllle dobre
niania zażyczyła sobie, zebyśmy wyszli do sąsiedniego pokoju, więc wyszliśmy - jak tylko zniknęliśmy Tomasz zaczął płakać a ona próbowała go uspokoić
też myślę, ze jej się nie chce przyzwyczajać do siebie dziecka, bo to jest trudne - lepiej znaleźć sobie takie dziecko, które do wszystkich się uśmiecha i wszystko mu jedno u kogo jest na rękach
pocieszyłaś mnie z zachowanie Laurki, bo myślałam, ze tylko mój Tomuś jest taki aspołeczny
ja nie słyszałam o takich przechowalniach, ale jak moje dziecko mogłoby się tam odnaleźć jak nie może znieść niani, którą ma na wyłączność, a w takim żłobku opiekunki mają więcej dzieci - mniej czasu dla każdego, a jak któryś płacze to nikogo to nie wzrusza

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

p4w masz racje, zakupy zmoja kolezanka sa toksyczne , dlatego dla dobra naszych relacji z nia nie chodze
ja też bym nie poszła z taką, mimo że sama jestem zbzikowana

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:37   #2305
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
kurde poczytalam troche w necie i niby pisze ze 22dc to szanse sa niewielkie bo jest to faza poowulacyjna...
no a moje cykle : ostatni byl 30 dniowy a 3 poprzednie 28 dniowe ......wiec mozna powiedziec ze w miare regularne wiec owulacja byla miedzy 12-18 dc......a byla bo pisalam jeszcze tu ze mnie boli podbrzusze tylko nie pamietam dokladnie w ktory dzien to bylo(chyba jakis tydzien temu)

jak dostane @ to pedze do lekarza po tabsy albo plastry
wiesz, mozn asobie gdybac. to, ze mialas zawsze cykle regularne nie znaczy. ze ten jest taki sam. Najlepeij byloby, gdybys znala dzien owulacji, wtedy bardzo szybko mozna wykluczyc ciaze. Zostaje ic tylko czekac i zrobic test ciazowy. Oby byl ujemny! Bo wiem, ze tego sobie zyczysz.
Cytat:
Karolinka prosi o trzymanie kciuków za Zuzkę. Dzisiaj idzie do szpitala na badanie i Karola ma nadzieję, że na tym się skończy. Boi się okropnie.
Macie pozdrowienia od nich.
Biedne dziewczyny Kciuki mocno trzymane!

----------------
Za mna kolejny dzien w pracy, a maz powiedzial, ze Antonio byl niegrzeczny . No coz, bywaja i takie dni Za to przywital mnie z taka radoscia, ze az mialam lzy w oczach. Antonio oczywiscie, chociaz maz rowniez i to z wyrazna ulga

Ja chyba zrobilam sobie za male porcje i jestem wsciekle glodna , do pracy powinnam wieksze, bo jakby nie bylo czesto biegam po korytarzach, od pokoju do pokoju...
Ide sie napic wody

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
ale mnie przeczyscilo
czy to dzieki sekwencji posilkow?
swoja droga szkoda ze przewaga bialka bo wegle lubie i mam jeszcze sporo na zapasie

gdybym nie byla na diecie to bym pomyslala ze tort mi zaszkodzil, a ja go nie tknęłam ku zdziwieniu calej reszty
a chipsy sie ze mnie smialy, cukierki czaily w kazdym rogu stolu, wszystko pachnialo, cola sie lała strumieniami
W pracy kolezanka miala urodziny, wiec byl poczestunek. Rowniez niczego nie tknelam, a jaka bylam z siebie dumna

p4w mam nadzieje, ze znajdziecie kogos do opieki nad Tomaszkiem

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-09 o 20:35
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:46   #2306
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamuski
Ja tylko na chwilke wpadłam sie przywitac.
Dzisiaj miałam pracowity dzien, posprzatałam cały domek. Kuba od rana marudzi, juz trace do niego cierpliwosc. Ciagle tylko jeczy, nawet na rekach juz mu zle. Najlepiej to prowadzac go.
Wiem, ze lekarze odradzaja i wogole ale zamowilismy chodzik.
Mały tak marudzi, ze nawet nie moge wyjsc do lazienki bo juz słysze jak krzyczy.
A z nowosci: to od wczoraj zaczyna klęczec. Podnosi pupcie do gory, opiera sie na raczkach i buja do przodu i do tyłu. Zrobiłam kilka fotek, moze zaraz wrzuce.
Dieta idzie całkiem dobrze bo nawet nie mam czasu dobrze sie najesc. W biegu, szybko zjadam jabłko albo jakis jogurt i to całe moje jedzenie.

Morska bardzo mi przykro z powodu mamy, naprawde jest toksyczna Wspólczuje

Cytat:
wczorajszy sexik tragedia znaczy samo bzykanko nie tylko to co pozniej sie dzialo......pekla nam gumka 1 raz!!!! i zeswirowalam potem ze nie chce byc w ciazy, ze nie dam rady psychicznie bo juz sobie wyobrazalam latajaca Wercie ktora wszedzie wlezie i malego bobasa......
nie moglam zasnac potem..........
nie wiem co myslec to byl moj 22 dc wiec raczej dni nieplodne ale kto wie teraz bede wyczekiwac @ ..... a jak nie przyjdzie???
Czeko, dwa miesiace temu przezywałam to samo. Miałam stracha pomimo,, ze awaria miała miejsce zaraz po @. Ale przyznam, ze miałam niezłego pietra.

Cytat:
Cześć
melduję, że żyjemy (ale cóż to za życie )
drugie ogólne badanie moczu wyszło odrobinę lepiej, ale posiew tak samo od wczoraj mamy antybiotyk domięśniowo,
w poniedziałek mamy iść na usg nerek i już się trzęsę
we wtorek do kontroli
O jejku, biedny Mateuszek Oby antybiotyk szybko pomogł i mały był zdrow jak rybka.
Trzymam kciuki za usg.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
2. Ty to chyba rekrutację przeprowadzasz na synową co? Chyba sobie jakiś ranking robisz i tak podpytujesz o wagę itd. no to ci powiem, że z mojej Ameli to kawał pulpecika 7950g, sama nie siedzi bo się majda we wszystkie strony nawet jak ją podeprę poduchami to muszę sporo ich poukładać żeby się nie przewróciła. Z gaworzeniem to ostatnio nadrabia zaległości bo był czas, że siedziała całymi dniami cichutko, a teraz znów nadaje, że głowa boli
3. No i moje bejbe może przybić piątkę Twojemu Kubaskowi bo ząbków też nie ma więc nie martw się, mi wyrósł pierwszy jak roczek skończyłam i mleczaki miałam do ósmej klasy podstawówki
Tak pytam bo nasze dzieciaczki są prawie z tego samego dnia, 3 dni roznicy to niewiele. Kuba ostatnio wazył 8450 g (18 grudnia).
Tez jeszcze nie potrafi siedziec, wlasciwie to mu sie nie chce bo jak go sadzam to pręzy nogi i gotowy jest to stania.

Ooo to bardzo pozno wyrosły Ci ząbki, pewnie Amelce tez wyjda pozniej. A ja miałam jakos w 6 miesiacu, TŻ tez.

Cytat:
A my sie dzis nie wazymy?bo ja wlazlam na wage
Kasienko, wazymy sie co poniedziałek.

Cytat:
Karolinka prosi o trzymanie kciuków za Zuzkę. Dzisiaj idzie do szpitala na badanie i Karola ma nadzieję, że na tym się skończy. Boi się okropnie.
Macie pozdrowienia od nich.
Własnie dzisiaj myslałam o Karolince Nawet miałam do niej eska pisac. A co sie dzieje z Zuzinka? Jakie badanie bedzie miała? (Pewnie znow nie doczytałam )

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Jaki jest u Was zwyczaj na kolędzie ? U nas daje się dwie koperty jedna na kościół druga dla księdza ale w tym roku po raz pierwszy w naszym nowym mieszkaniu sama przyjmuję i nie uśmiech mi się dawać na księdza bo niby czemu czy jakaś dziwna jestem ?
Dwie koperty? Jedna dla ksiedza? Kopa w tyłek predzej by dostał niz koperte

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:49   #2307
frida110
Zakorzenienie

Dobry wieczór. Trochę nas z Kingą tutaj nie było, ale z czytaniem jesteśmy na bieżąco.

Na początek
Wszystkiego najlepszego dla Marcelka
-

Svinecko
filmiki świetne. Widzę że nasze dzieciaczki mają takie same gryzaki

Czekoladko wiem przez co przechodzisz. Właśnie przez to przeszłam.Jakoś dwa tygodnie temu skończyłam opakowanie Cerazette i święcie przekonana, że pomiędzy opakowaniami stosuje się przerwę 7 dniową, przerwałam branie tabletek. A w międzyczasie był Sylwester i bezstresowe mizianie z tż. Na to że nie powinnam robić przerwy wpadłam dopiero tydzień później. Tż już nawet planował jak to będzie z dwójką dzieci. A ja robiłam dobrą minę do złej gry. Aż dzisiaj zawitał okres Dawno się tak nie cieszyłam z okresu. Czekoladko trzymam więc za Ciebie

Kinga już jest całkowicie na butelce. Piersią ostatni raz karmiłam wczoraj około 18. Dzisiaj piersi nie są masakrycznie twarde więc karmienie odpuściłam całkowicie. Premierę miała już marchewka , a już w zanadrzu czekają Ziemniaczki z brokułami

Wprowadzamy też gluten. Bardzo fajna jest kaszka manna z Bobovity. Wystarczy zagotować wodę, lekko wystudzić i wymieszać w miseczce wymaganą ilość. Nic nie trzeba dodatkowo gotować. Ja biorę pół łyżki kaszki na około 13 ml wody. I z tego odmierzam wymaganą ilość.

Kiedy dajecie pić swoim dzieciom? I co podajecie? Chciałabym Kindze podawać wodę ale ona nie jest jakoś bardzo chętna do jej picia. Ogólnie to pije bardzo mało. Próbowałam dawać jej soczki i herbatki ale nie ma rewelacji.

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-09 o 20:51
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:50   #2308
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mnie nie bylo chwilowo bo mialam wizyte rodzicow

dziewczyny ja chce piernika w czekoladzieeeeeeeeeee aaaaaaaa nieeee wytrzymam muszeeeeeeeeee leza na lodowce

Cytat:
30 mi stuknie,a Laura bedzie tuptac na spacery z mama ubraną w bojwki i t-shirt

od kiedy podgrzewasz?
bo pisalas ze nie podgrzewasz
no wiesz ja czesto chodze w bluzkach z myszka miki np

ja nie podgrzewam? kiedy tak napisalam? jeszcze nigdy maly nie dostal nie podgrzanego posilku fuuuuj - ja bym nie chciala jesc zimnego wiec i jemu nie daje

jeszcze ostatnio sie dziwilam, ze dajesz malej zimne - toz to masakra bleeeee
Cytat:
Ja tez spiesze z zyczeniami dla Marcusia: slodkich snow

*kolacja jeszcze nie wiem, bo miala byc piers na obiad ale urodzinki sie przeciagnely,a smazyc mi sie teraz nie chce, wiec moze tuczyk, ale jeszcze glodna nie jestem

Do wszystkich dietujacych, chcialam zakomunikowac ze ost jedzenie o 18 to mit- dzis na tvn style sa programy o dietach itp i tam o tym bylo
W sensie ze ost posilek powinno sie jesc na ok 3 h przed pojsciem spac, i najlepiej zeby byl lekki, ja np o 21-22 spac nie chodze
1. dziekujemy
2. znowu Cie ochrzanic????? jestes na diecie i smazysz?? ja wszystko robie w piekarniku w folii - jedynie jajecznica na patelni
3. toz to ja wiem od baaaaardzo dawna
bo np jak ktos chodzi spac o 1 w nocy to jak ma jesc ostatni posilek o 18? przeciez to chodzi o to zeby zjesc ostatni posilek tak zeby sie go zdazylo strawic przed spaniem bo przez sen zoladek nie pracuje
Stary 2010-01-09, 20:51   #2309
Cassandra 23
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Marcelka, duzo zdrowka i buziaków

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:51   #2310
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Ja chyba zrobilam sobie za male porcje i jestem wsciekle glodna , do pracy powinnam wieksze, bo jakby nie bylo czesto biegam po korytarzach, od pokoju do pokoju...
Ide sie napic wody

nooo, nie szrżuj z tymi kaloriami, bo sie szybko zniechcecisz a ja chcialabym abysmy wszystkie odniosly zamierzony sukces i mogly sie cieszyc ze zrzuconych kilogramow

W ciagu dnia zdarzy mi sie czekac do godziny posilku bo ssie, no i wieczorem jak dlugo z wami siedze, ale jak zjem ciut wiecej to jest i tak ze jem, bo trzeba i wiem ze jak opuszcze ten posilek to potem napadnie mnie wilczy apetyt .

Ja z siebie tez bylam dumna.I mąż tez, bo to nieslychane ze odmawiam sobie przyjemnosci

A chlopaki twoje dopiero teraz widza jak to jest jak nie ma mamy.
Mama jest najlepsza.
Mama jest lekiem na wszystko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości