|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
to zn wiesz - kazda rzecz roznej konsystencji podgrzewa sie inaczej - np mleko w 40 stopniach bedzie sie podgrzewac 5 min a obiadek moze i 15min - rozumiesz? no a temp 70stopni jak zostawisz na dlugo to jest za duzoi wychodzi gorace ja jak chce szybko podgrzac obiadek to wstawiam na 70 i sprawdzam czy juz dobre bo na 40stopniach to trwa dluzej ale podgrzeje sie do tych 40 ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- dziewczyny dodalam dwa filmy - jak maly nurkuje i jak sobie krzyczy http://www.youtube.com/my_videos
|
|
|
#2282 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Niestety nic więcej nie wiem o Zuzi, tylko tyle co napisałam. (Eleeri, nie wiem czy plamka, narośl, gulka itp)
Karola na pewno da znać, jak już będa po badaniach. Zresztą za kilka dni do niej napiszę Ja dzisiaj od przekazywania jestem ![]() Gosiek, pisała, że przez Święta miała szpital w domu - dzieci chore, a potem wyjechali na urlop. Dzisiaj wracaja i własnie pisała, że są na lotnisku i czekają na samolot. Odezwie się jak wróci do domu i wszystko ogarnie ![]() Idę robić pomidorówkę - dzisiaj jakieś opóźnienie mam i obiad w innej kolejności daniowej.Miramej, gdyby niemowlaki mogły stosować maść polseptol, to bym poleciła. Bartkowi siusiaka po zabiegu ściagania napletka smarowałam właśnie na rankę i szybko pomogło. No ale niestety Kubuś za mały ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Svinecko, daj linki do poszczególnych filmów, bo tak kaze mi sie YT logowac i przekierowuje do moich my videos
|
#2283 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oooo no wlasnie a ja sie zastanawialam czemu Gosiek tyle nie ma
![]() Unholy ok juz sie robi: http://www.youtube.com/watch?v=ENYtfTSNpok http://www.youtube.com/watch?v=t4roxkq0ULU
|
|
#2284 |
|
Ola-Unhola
|
Chryzolit, czekamy na zdjecia
|
#2285 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze życzenia dla Marcelka - jak powiedziała Unholy: " - Marcelku, śpij dłużej..."
![]() Trzymam kciuki za Zuzinkę Karoli... Musi być dobrze. Kurczę, a może w tym nieszczęsnym żłobku coś sie przytrafiło?... U nas spokojny, pełen relaksu dzień... Staś pierwszy raz dostał do łapek swoje pianinko... Najpierw się roześmiał, a potem rozpłakał ![]() Kasieńko, my dostaliśmy na chrzciny coś podobnego, tj. łyżeczkę ![]() Czekoladko, 23. dc rzeczywiście jest chyba niegroźny, ale rozumiem, że i tak będziesz się denerwawać.. Trzymaj sięMorska, kochana ![]() Dziś o 20.00 podobno leci "Zmierzch" - nie wiem na czym, ale robimy sobie z TZ-tem luźny wieczór: czipsy, wermut (uwielbiam!) i film. A od poniedziałku zacznę ćwiczyć brzuszki
|
#2286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle, to obiadki niby ma się podgrzewać do 70 stopni (wg opisu na aukcji), czyli jak będę chciała obiadek do 70 stopni podgrzać, to on to podgrzeje w odpowiednim czasie, tak? (upewniam się, czy rozumiem )Lecę obejrzeć filmiki ![]() Cytat:
Muszę zerknąć na ten Polseptol, dzięki A Ty próbujesz odciągać Antosiowi napletek?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-09 o 16:47 |
||
|
|
|
#2287 |
|
Raczkowanie
|
No tak, fotki
Dobra, najpierw nasz pokój:
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
...i nasza kuchnia
resztę wrzucę jutro, bo TZ mnie na obiad woła, a potem... same wiecie![]() ściskam Was
|
#2289 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() chipsy ![]() Cytat:
bardzo ladny Cytat:
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marci wymiata
|
|
|
#2291 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
:d
|
|
#2292 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
corcia ma koncie jeden ![]() moj kuzyn -ten od pierogow dzis mi powiedzial jak sie dzieli pieniazki z puszki-tez jest ministrantem Tak wiec nasz zabiera młodym z puchy po 2zł od domu a resze dziela na poł bo dwóch ich chodzi.Szkoda chlopakow, bo wierszyk powiedza,kolede zaspiewaja -staraja sie a księżulek... ![]() Cytat:
Cytat:
a skad ta pewnosc? ![]() ja najczesciej na sportowo, lubie jeansy,sweterki,polówki kantow moze z 2, 3szt na specjalna okazje, i jakos nie widze sie w niczym innym 30 mi stuknie,a Laura bedzie tuptac na spacery z mama ubraną w bojwki i t-shirt Cytat:
standardowo co noc pobudka i dluga zabawa Cytat:
a moze w komorce ma neta? Cytat:
ja bym sie jak Unholy tez cieszyla, choc mogloby byc ciezko dzwigac Laure z brzuchem, a jak jeszcze musialabym lezec.... Mowia ze druga ciaza jest inna.Podwojne mamy-prawda to? u siory w pierwszej bylo troche problemow tez szpital-cukrzyca i cc, a z Natala wszystko extra,zadnych klopotow i porod sn Cytat:
ale nic lepiej?nie jest mniej rozowy ? Cytat:
bo pisalas ze nie podgrzewasz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
|
|
|
#2293 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jednak wybór pozostawmy lekarzom - ja się nie znam ![]() Jeszcze nie odciągam, ale myślę nad tym ![]() Z Bartusiem były problemy i konieczny był zabieg, wiec moze warto u Antka zaczac wczesniej ![]() Cytat:
Mysle, ze 70 st to stanowczo za duzo. Ja mam łyzeczke TT z czujnikiem ciepła i przy troszkę cieplejszej wodzie (dla nas - dorosłych) już zmienia kolor. Ja zwsze B. dawałam letnie jedzonko ![]() Svinecko, basen super, a drugi filmik zacina sie w 47 sek
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak otwieram pieluszkę do zmiany, to jest mniej zaczerwienione (robię przymoczki z Rywanolu), ale jak umyję, to znów jest zaczerwieniony
![]() Cytat:
![]() Ja też miałam zamiar powolutku, małymi kroczkami, ale lekarka nas załatwiła Oczywiście nie jest cały odciągnięty, tylko troszkę, ale widocznie to było za dużo i za mocno ![]() Co do temperatury pokarmu - jak pisałam, przytoczyłam tylko opis z aukcji, nie mam jeszcze swojego zdania na ten temat. Ale pewnie za dużo, skoro już druga osoba tak pisze.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-01-09 o 18:25 |
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie...czyli byc moze dobrze rozumuje, a moj maz twierdzi ze doszukuje sie podwojnego dna
Ja tez spiesze z zyczeniami dla Marcusia: slodkich snow ![]() Kinderbal byl naprawde glosny, 7 dzieciakow przy stole,potem zabawa w pokoju glowa pękala od piskow ale serce sie raduje jak widac taka radosc u dziecka że sto lat zaspiewane, tort plonął-takie mini race(ale dymu bylo potem fujjj) swieczki zdmuchnal.prezenty takie jakie chcial pomachalam sobie łopatka a maz z mala w domu sie bawil nie bylam dzis na spacerze to rozruszalam sie odsniezajac Dzisiejsze menu: *3kawy z mlekiem, woda *jajecznica z 2 jajek z szynka na oliwie z oliwek *sałatka:pomidor,ogórek,p apryka,kalarepa,sałata *wieśniak z szynka *kolacja jeszcze nie wiem, bo miala byc piers na obiad ale urodzinki sie przeciagnely,a smazyc mi sie teraz nie chce, wiec moze tuczyk, ale jeszcze glodna nie jestem Do wszystkich dietujacych, chcialam zakomunikowac ze ost jedzenie o 18 to mit- dzis na tvn style sa programy o dietach itp i tam o tym bylo W sensie ze ost posilek powinno sie jesc na ok 3 h przed pojsciem spac, i najlepiej zeby byl lekki, ja np o 21-22 spac nie chodze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2296 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba chyba kontakty ograniczyć do minimum dla Twojego zdrowia Cytat:
stwierdziła, ze nie będzie się podejmować, bo nie jest w stanie go uspokoić, a nie chce, zeby mały cierpiał przez nią ja jej mówiłam, ze przecież dziecko takie jak Tomasz (czytaj trudne) tak od razu do nikogo nie pójdzie z otwartymi ramionami, ale ona odmówiła i koniec nie mam już pomysłu małż zaproponował, ze zapyta swojej babci (Tomaszka prababci), czy nie chciałaby go poplnować te kilka godzin w tygodniu nie utrzymujemy kontaktów (tzn. ja nie utrzymuję) -zobaczymy co powie jutro Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
lubię meble rattanowe Cytat:
|
|
|
#2297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no odpisał, że wysyła w poniedziałek ![]() a dzisiaj sobota i dalej nie ma ![]() Cytat:
![]() od którego Cytat:
sorki
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga to bardzo dobra oznaka rozwoju emocjonalnego Laura nie placze tylko u siostry na rekach, bo jestem tam prawie codzinnie.U mojej mamy, ale jak jestem obok, a ze ojciec moj czesto wyjezdza i nie ma kontaktu czestego to dzis podkowki byly na samo zblizenie sie do niej.Na koniec-po kilku godzinach imprezy chyba sie oswoila, bo pozwolila wziasc sie na rece i pozwiedzac dom Dla Tomasza to napewno czarna rozpacz,a Niania...hmmm czy az tak doswiadczona ze sie poddala czego ona sie spodziewala po niemowlaku?A moze sa u ciebie takie jakby przedszkola na godziny? lub takie "poczekalnie" Kolo mojej mamy jest cos takiego. Ale malo dzieciakow maja.Najczesciej jest kilka pan z dziecmi wycieczka jezdza na spacery wozkami .Ida tez dzieci pieszo, w spacerowce,raz gondolke widzilam Mamy daja swoje obiadki,butelki,smoczki,u lubione zabawki ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- a to kurier?moze jest opcja sprawdzenia po nr paczki gdzie jest przesylka? P4w Ja juz pewnie pytalam ale nie zakodowalam, dlaczego wychodzicie?wychodzicie z domu, czy do innego pokoju? zeby niania swobodniej sie czula? Aaaa po jajecznicy chrupalam fistaszki, a na kolacje usmazylam pol cyca na o.z.o i znow dlubie fistaszki, alllle dobre
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczekam jeszcze do poniedziałku, wyślę jeszcze jednego maila i nie wiem pewnie wystawię negatyw i zgłoszę sprawę do allegro ![]() jeszcze nie miałam takiej sytuacji
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo nie!!!!!!!!!!!!!1
bo pojde spac jak tu taki bezruch bedzie co jest z wami ?
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę kąpać jęczącego młodego
|
|
|
#2302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymajcie sie jakos niech maly szybko zdrowieje! p4w masz racje, zakupy zmoja kolezanka sa toksyczne , dlatego dla dobra naszych relacji z nia nie chodze
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie przeczyscilo
czy to dzieki sekwencji posilkow? swoja droga szkoda ze przewaga bialka bo wegle lubie i mam jeszcze sporo na zapasie gdybym nie byla na diecie to bym pomyslala ze tort mi zaszkodzil, a ja go nie tknęłam ku zdziwieniu calej reszty a chipsy sie ze mnie smialy, cukierki czaily w kazdym rogu stolu, wszystko pachnialo, cola sie lała strumieniami
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też myślę, ze jej się nie chce przyzwyczajać do siebie dziecka, bo to jest trudne - lepiej znaleźć sobie takie dziecko, które do wszystkich się uśmiecha i wszystko mu jedno u kogo jest na rękach pocieszyłaś mnie z zachowanie Laurki, bo myślałam, ze tylko mój Tomuś jest taki aspołeczny ja nie słyszałam o takich przechowalniach, ale jak moje dziecko mogłoby się tam odnaleźć jak nie może znieść niani, którą ma na wyłączność, a w takim żłobku opiekunki mają więcej dzieci - mniej czasu dla każdego, a jak któryś płacze to nikogo to nie wzrusza ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#2305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki mocno trzymane!---------------- Za mna kolejny dzien w pracy, a maz powiedzial, ze Antonio byl niegrzeczny . No coz, bywaja i takie dni Za to przywital mnie z taka radoscia, ze az mialam lzy w oczach. Antonio oczywiscie , chociaz maz rowniez i to z wyrazna ulga ![]() Ja chyba zrobilam sobie za male porcje i jestem wsciekle glodna , do pracy powinnam wieksze, bo jakby nie bylo czesto biegam po korytarzach, od pokoju do pokoju... ![]() Ide sie napic wody ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() p4w mam nadzieje, ze znajdziecie kogos do opieki nad Tomaszkiem
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-09 o 20:35 |
|||
|
|
|
#2306 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Ja tylko na chwilke wpadłam sie przywitac. Dzisiaj miałam pracowity dzien, posprzatałam cały domek. Kuba od rana marudzi, juz trace do niego cierpliwosc. Ciagle tylko jeczy, nawet na rekach juz mu zle. Najlepiej to prowadzac go. Wiem, ze lekarze odradzaja i wogole ale zamowilismy chodzik. Mały tak marudzi, ze nawet nie moge wyjsc do lazienki bo juz słysze jak krzyczy. A z nowosci: to od wczoraj zaczyna klęczec. Podnosi pupcie do gory, opiera sie na raczkach i buja do przodu i do tyłu. Zrobiłam kilka fotek, moze zaraz wrzuce. Dieta idzie całkiem dobrze bo nawet nie mam czasu dobrze sie najesc. W biegu, szybko zjadam jabłko albo jakis jogurt i to całe moje jedzenie. Morska bardzo mi przykro z powodu mamy, naprawde jest toksyczna Wspólczuje Cytat:
![]() Cytat:
Oby antybiotyk szybko pomogł i mały był zdrow jak rybka. Trzymam kciuki za usg. Cytat:
Kuba ostatnio wazył 8450 g (18 grudnia).Tez jeszcze nie potrafi siedziec, wlasciwie to mu sie nie chce bo jak go sadzam to pręzy nogi i gotowy jest to stania. Ooo to bardzo pozno wyrosły Ci ząbki, pewnie Amelce tez wyjda pozniej. A ja miałam jakos w 6 miesiacu, TŻ tez. Kasienko, wazymy sie co poniedziałek. Cytat:
Nawet miałam do niej eska pisac. A co sie dzieje z Zuzinka? Jakie badanie bedzie miała? (Pewnie znow nie doczytałam ) Cytat:
Kopa w tyłek predzej by dostał niz koperte
|
|
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór. Trochę nas z Kingą tutaj nie było, ale z czytaniem jesteśmy na bieżąco.
Na początek
Svinecko filmiki świetne. Widzę że nasze dzieciaczki mają takie same gryzaki ![]() Czekoladko wiem przez co przechodzisz. Właśnie przez to przeszłam.Jakoś dwa tygodnie temu skończyłam opakowanie Cerazette i święcie przekonana, że pomiędzy opakowaniami stosuje się przerwę 7 dniową, przerwałam branie tabletek. A w międzyczasie był Sylwester i bezstresowe mizianie z tż. Na to że nie powinnam robić przerwy wpadłam dopiero tydzień później. Tż już nawet planował jak to będzie z dwójką dzieci. A ja robiłam dobrą minę do złej gry. Aż dzisiaj zawitał okres za Ciebie Kinga już jest całkowicie na butelce. Piersią ostatni raz karmiłam wczoraj około 18. Dzisiaj piersi nie są masakrycznie twarde więc karmienie odpuściłam całkowicie. Premierę miała już marchewka , a już w zanadrzu czekają Ziemniaczki z brokułami Wprowadzamy też gluten. Bardzo fajna jest kaszka manna z Bobovity. Wystarczy zagotować wodę, lekko wystudzić i wymieszać w miseczce wymaganą ilość. Nic nie trzeba dodatkowo gotować. Ja biorę pół łyżki kaszki na około 13 ml wody. I z tego odmierzam wymaganą ilość. Kiedy dajecie pić swoim dzieciom? I co podajecie? Chciałabym Kindze podawać wodę ale ona nie jest jakoś bardzo chętna do jej picia. Ogólnie to pije bardzo mało. Próbowałam dawać jej soczki i herbatki ale nie ma rewelacji. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-09 o 20:51 |
||
|
|
|
#2308 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mnie nie bylo chwilowo bo mialam wizyte rodzicow
dziewczyny ja chce piernika w czekoladzieeeeeeeeeee aaaaaaaa nieeee wytrzymam muszeeeeeeeeee leza na lodowce ![]() Cytat:
![]() ja nie podgrzewam? kiedy tak napisalam? jeszcze nigdy maly nie dostal nie podgrzanego posilku fuuuuj - ja bym nie chciala jesc zimnego wiec i jemu nie daje jeszcze ostatnio sie dziwilam, ze dajesz malej zimne - toz to masakra bleeeee Cytat:
![]() 2. znowu Cie ochrzanic????? jestes na diecie i smazysz?? ja wszystko robie w piekarniku w folii - jedynie jajecznica na patelni 3. toz to ja wiem od baaaaardzo dawna bo np jak ktos chodzi spac o 1 w nocy to jak ma jesc ostatni posilek o 18? przeciez to chodzi o to zeby zjesc ostatni posilek tak zeby sie go zdazylo strawic przed spaniem bo przez sen zoladek nie pracuje
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Marcelka, duzo zdrowka i buziaków
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo, nie szrżuj z tymi kaloriami, bo sie szybko zniechcecisz a ja chcialabym abysmy wszystkie odniosly zamierzony sukces i mogly sie cieszyc ze zrzuconych kilogramow W ciagu dnia zdarzy mi sie czekac do godziny posilku bo ssie, no i wieczorem jak dlugo z wami siedze, ale jak zjem ciut wiecej to jest i tak ze jem, bo trzeba i wiem ze jak opuszcze ten posilek to potem napadnie mnie wilczy apetyt . Ja z siebie tez bylam dumna.I mąż tez, bo to nieslychane ze odmawiam sobie przyjemnosci A chlopaki twoje dopiero teraz widza jak to jest jak nie ma mamy. Mama jest najlepsza. Mama jest lekiem na wszystko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

, a to nastawienie temperatury nie działa poprawnie?

i obiad w innej kolejności daniowej.

Trzymaj się

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Oczywiście nie jest cały odciągnięty, tylko troszkę, ale widocznie to było za dużo i za mocno 

, i co odpisał?