|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
wszystko zalezy od długości cyklu i od momentu wystapienia owulacji - ( zakłada się, że w połowie cyklu, ale wcale nie musi tak byc, moze wystapic później) , jeżeli ma sie regularne miesiączki to lepiej wyszukac taki kalkulator gdzie mozna wpisac długośc cyklu, wtedy wyliczy z wiekszym prawdopodobienstwem tp. natomiast dla gina nie ma znaczenia długość cyklu, oni licza tygodnie ciązy od ostatniej miesiączki, po prostu taka jest zasada, nieważne, że masz cykle np 40 dniowe ( jak moja znajoma) i tp. jest całkiem nietrafiony, ale potem ginowie koryguja to za pomoca usg- dzieki pomiarom cialka dziecka wyliczaja wiek płodu. Najlepiej jak sie wie kiedy był stosunek i owulacja wtedy mozna najbardziej prawdopodobne wyliczyc. ( ale tez tylko dla siebie, bo gin to oleje) Ja na razie test negatywny, troche za wcześnie zrobiłam, ale cos czuję, że... ale na razie nie chce zapeszyć, powtórze test w poniedziałek, jesli do tej pory nie nadejdzie @ ( niestety mam nieregularne cykle ) gratuluje mamusiom wrzesniowym, dam znac czy do was dołączam
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
mnie tez rozwalil
![]() Cytat:
i sie smialismy.. bynajmniej wiemy ze sie rozwija i ciagle tam jest
|
|
|
#363 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że trzeba jeść, kochana.. Widzę, że u Ciebie też ciężko.. nie spodziewałam się, że będę miała takie samopoczucie. W dodatku wczoraj i dzisiaj miałam tak koszmarny ból głowy, że kupiłam paracetamol.. Gabisun, a dalej nie możesz spać? Bo ja nie mogę długo zasnąć, a jak śpię, to takim płytkim snem, że rano jestem nieprzytomna i zmęczona.Ja już dawno sobie wymarzyłam Emilkę (albo Martynkę), mężowi się podoba, więc może tak będzie. A jak chłopiec.. to nie wiemy, nic nam się nie podoba. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
TŻ też nie znał, ale oddawał niedawno krew i dowiedział się, że ma A+.To czekamy, powodzenia
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
A'propos mdłości - nażarłam się żelków, które przyniósł mi mąż i teraz mnie mdli
Nie ma jak bycie ostatnim żarłokiem ![]() Anilkadro, zrobią ci test na przeciwciała różyczki. Grupę krwi też będziesz miała sprawdzoną Niutka, trzymamy kciuki Aniu, fajnie, ze dziś lepiej się czujesz Dziewczyny z UK, uważajcie na siebie i podwójnie o siebie dbajcie, bo jak nie wy to kto ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Martucha, zapomniałam napisać, że ja również w ramach odchylenia zawodowego mam imiona, których nigdy nie dam dziecku (właśnie Mateusz - bo zawsze okropnych uczyłam i nie znam żadnych grzecznych, Jakub, Dorian, a z dziewczęcych na pewno nie Julia, Angelika i Adrianna - mam po kilka w każdej klasie i niezłe ziółka z nich ).My z imion mamy po dwa dla dziewczynki i dwa dla chłopca: Hanusia i Łucja, Tymon i Jeremi. Dziewczyny z mdłościami porannymi, jeszcze lekarz mówił mi, żeby rano zjeść coś na leżąco, ale bez podnoszenia głowy, zanim się ją podniesie! Bo wtedy coś tam się uruchamia i można tony jedzenia zjeść, a i tak będzie niedobrze. A może wypróbujcie tę wit. B6? Może pomoże? |
|
|
|
#365 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Niutka trzymam kciuki Mnie mdli jak zwykle, choć to może dlatego,że stałam przy garach,żeby jutro nie gotować ( obiad, sernik, pieczone żeberka ). Najbardziej dobiły mnie te żeberka, bo w całym domy je czuć, ale wietrzę jak dzika. Męża mam chociaż zadowolonego, bo oni nas kochają przecież "zażarcie"
|
||
|
|
|
#366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tę witaminkę mogłabym wypróbować, ale nie zaszkodzi? Nie chciałam się niczym faszerować, folik wystarczy. A najbardziej niedobrze mi po luteinie.. 3 razy dziennie ją biorę ![]() Cytat:
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Lenko, nie bój się, że ci ta witamina zaszkodzi. Mi to polecił mój gin, nie wymyśliłam sama. A biorę feminatal N, więc mam i tak dawkę tej witaminy. A on powiedział, ze na mdłości wit. B6 3 razy dziennie po jednej. Mam nadzieję, że pomoże
Szokoladko, tekst pierwsza klasa |
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tragedia aaa jesli chodzi o julki oliwki nikole to teraz jest tego wysyp... bardzo duzo... ja zuzi nie mam zadnej.. sa w innych grupach ale na 168 dzieci bedzie ich z 3-4 wiec spoko.. ale ja nie dla "mody" ja zuzie chcialam od zawsze.. mialam kiedys przyjaciolke netowa w necie nazywala sie milejdi von zusska i mnie tak soba zauroczyla ze chce zuske wiec to juz z 10 lat ![]() Cytat:
hanie ucze jest super.. łucje tez znam i tez super.. dla chlopcow niespotykane ![]() ja wlasnie tak sobie radze z mdlosciami jem na lezaco albo banana albo serek albo biszkopty i po 15 min dopiero wstaje
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
A ty ją zjadasz??? Bo mój gin kazał mi sobie ją wsadzić
Powiedział, że tam jest bardziej bezpośrednie działanie, a przecież idzie o utrzymanie ciąży. Stwierdził, że jak ją łyknę to nie ma strachu, ale działa słabiej. |
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Szokoladko, bo są dwa rodzaje luteiny - dopochwowa i pod język
Martucha, ja to nie uczyłam nigdy żadnej Hani, Łucji ani też Zuzi. Ale każda jaką znam jest sympatyczna. Nie mogę zabrać się za dekoracje A jutro przedstawienie - muszę tyłek ruszyć!
|
|
|
|
#371 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim, ja też dziś czuję się fatalnie, nic nie mogę zjeść, okropne mdłości, ale lekarz na odchodne życzył jak najgorszego samopoczucia, bo wtedy ciąża rokuje dobrze. Byłam w czwartek na pierwszej wizycie u tego lekarza, u którego chcę ciążę prowadzić i było widać już serduszko,
Pozdrowionka dla wszystkich!!!
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale mnie nie pocieszasz tym co napisałaś, bo ja się czuję dosyć dobrze - to moja ciąża źle rokuje
|
|
|
|
|
#373 |
|
Przyczajenie
|
nie nie, przepraszam, nie chciałam nikogo urazić |
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
no ładnie, czyli moja ciąża też źle rokuje
eee tam, jakoś się nie przejmuję - u mnie jedyne objawy to - apetyt na ogórki kiszone i jakieś ostre/kwaśne rzeczy (ale najbardziej ukochałam sobie sok z ogórków - wczoraj moje kochanie specjalnie kupiło dla mnie wiaderko ogórków, wypiłam prawie całą wodę od razu! ), oprócz tego jestem stale zmęczona i apatyczna (dzisiaj nie zrobiłam absolutnie nic, pójście do wc to dla mnie wyprawa jest) no i stan podgorączkowy.Jesli chodzi o mdłości, to podejrzewam, że jednak niedługo się zaczną, bo kto jak kto, ale ja zawsze miałam predyspozycje do rzyganka ![]() Troszkę pobolewa mnie brzuch, nie jakoś mocno bardzo, raczej go po prostu "czuję". Jak rany, nie wytrzymam do tego 18-go...
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora, ja sie tez poki co dobrze czuje... tzn zero mdlosci (3,5tyg od zapl, 4tyd i 3 dni od ostatniej@) Dziwni sa Ci niekotrzy ginekolodzy, a ich niekotre teksty mnie po prostu oslabiaja... ale to sa tez tylko ludzie, wiec trzeba im wybaczac, bo coz innego poczac.
Juz pisalam wczesniej, ze moja kuzynka przeszla cala ciaze bezproblemowo, dziecko urodzilo sie zdrowe, nawet pozniej kolek nie mialo. Jednym slowem nie ma sie co nakrecac, bo to nie pomoze, a nadmiar stresu moze tylko wszstko zepsuć. Martucha84 bo toxo sie naprawde trudno od kota zarazic, wiec wydaje mi sie ze lekarz chcialo w to dobitny sposob ujac.... Dziewczyny uwaga na srodki przeciwbolowe! Nie chcialam o tym mowic, ale powiem bo po pierwsze to dla waszego dobra a po drugie nie chce zebyscie myslaly ze sie jakos wymądrza... "obracam sie" w srodowisku lekarskim (moj maz jest lekarzem, nie ginekologiem) ale ma cala mase kolegow po fachu, zonatych z dziecmi (my jestesmy ostatnimi bezdzietnymi zreszta ;/ ). Wobec tego bylam swiadkiem wielu ciaz i sporo sie o nich dowiedzialam. W czasie ciazy wiele srodkow przeciwbolowych jest zakazanych!!! Nie pamietam, kotre to sa dokladnie (bo samą mnie jeszcze nic nie bolalo) , ale czytajcie ulotki i pytajcie waszych ginekologow! Na imieniem sie jeszcze nie zastanawialam... chyba troche za wczesnie... Kiedys bardzo podobala mi sie Amelia, ale teraz co druga dziewczynka ma tak na imie... wiec chyba tego imienia nie wybiore. O imieniu dla chlopca wcale nie myslalam, bo w ogole to marzy mi sie córka. (na zlosc wszytskim-zwlaszcza tesciom- bo wszyscy oczywiscie woleli by zeby to chlopak;/... dyskryminacja jakas... ;/) Btw, mowilyscie juz komus z rodziny, przyjaciol o swoim stanie? |
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację Pomidorko, zapomniałam całkiem o tej normalnej luteinie do połykania ( zwalmy to na ciążę, albo na żeberka, to moje zakręcenie
)Olbko , witaj w klubie pochłaniaczy ogórkowych! Ja młucę na słoiki, bo mama mi robiła na zimę
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Zle sie wyrazilam, moze nie tyle co "zakzanych" ale niewskazanych... tak czy siak trzeba na to naprawde uwazac!
|
|
|
|
#378 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko chciałam jak najmniej tych tabletek:/ nawet te bułki suche co jem, to staram się takie z ziarnem zbóż, bo cynk też bardzo pomaga.Cytat:
A jak jesz na leżąco to coś pomaga?Cytat:
), ale chyba zmienię zdanie... bo ta doustna jest strasznie gorzka..Cytat:
Cytat:
Ja też miałam predyspozycje Przed każdym egzaminem miałam straszne mdłości ze stresu.. Ale szalejesz z tymi ogórkami Też bym tak się chciała najeść![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Ja powiedziałam chyba 3 najbliższym koleżankom, mąż komuś tam w pracy, koledze chyba. Rodzicom powiemy we wtorek, po wizycie u lekarza.
|
|
#379 | ||
|
BAN stały
|
Hej Dziewczęta, wróciłam...
Ciężko mi mocno, ale z Maluchem wszystko ok w czwartek byłam na drugim badaniu i w 3 tygodnie Fasolek... urósł trzykrotnie!!!! Widziałam i słyszałam zapis Jego serduszka i ryczałam na tym fotelu jak bóbr ![]() Moje mdłości to istna masakra, jeden dzień miałam takie zawroty głowy, że musiałam dzwonić po mamę, żeby poszła ze mną do wc bo inaczej bym chyba nie siusiała. Nie pomaga nic: herbata imbirowa, biszkopty, witaminy. Tylko sen. Mam zwolnienie do 21, wtedy też kolejna wizyta. No i Pomidorko zgadłaś termin 23 sierpnia. Ale znając życie, Mały urodzi się później, a 2 września mamy 4 rocznicę ślubu więc pewnie Kochanie zrobi nam niespodziewaję.Co do imion: Jagoda, Małgorzata Paweł junior, Lech (na drugie) po naszym Lechu Poznań dzięki któremu się poznaliśmy ![]() Choć ja wolałabym Paweł Edward (jestem fanką namiętną Edwarda Cullena )Kociary boicie się toksoplazmozy? Czy Wasze koteczki wyłażą na dwór? Ja byłam dzisiaj u weta i kazał mi zawieść kupki moich Dziewuch na weterynaryjne badanie sanitarne na obecność tokso. Ale misja, nie ma co. Narazie sprzątam im i myję ich miseczki w gumowych rękawiczkach, jestem dobrej myśli. Wpadłam na pomysł, że co miesiąc będę poświęcać jakąś kwotę na zakupy dla Malucha, bo potem czeka nas przeprowadzka do nowego domku ( ok maja, czerwca) i będzie trzea go powoli urządzać, więc kasy nie odłożę. Co Wy na to? Wpadnę później, bo wracam do książki, buziole ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
sa very happy ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Jaki pięęęęęęęęęęęęęęęęęękny Wojtuś !!!! ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-01-09 o 22:55 |
||
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Nieśmiało pytam czy mogę do was dołączyć? 2 testy pozytywne -wczoraj Jeszcze nie wyszłam z szoku ...Starania od odstawienia tabsów we wrześniu 2008 Prawdopodobnie udało się
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc kochane
Mariolciu kochana, ale cię nastraszyłam, tam powinna być jeszcze buźka uśmiechnięta Olbka, z tymi ogórkami to jak w przysłowiowej ciąży ![]() Mszu, z tego co się orientuję to w ciąży Apap można brać. Należy do grupy leków A, czyli bezpiecznych w ciąży. A co do informowania - u mnie wiedzą wszyscy, łącznie z ludźmi z pracy, bo jestem na L4, więc trzeba było powiedzieć. Szokoladko, chyba na ciążę zwalimy zapominalstwo, bo ja to mam wielką czarną dziurę w głowie i wszystkiego zapominam Lenko, to zobacz, czy wytrzymasz bez witamin. Ale na moje nie warto się tak męczyć, mam nadzieję, że te paskudne mdłości miną Monika, wspaniale, że z maleństwem wszystko oki ![]() NoWaJa, witaj Ja dziś mam przedstawienie na WOŚPie Trochę poddenerwowana chodzę. A mój mężu gra koncert, na którym mnie nie będzie, bo paskudna pogoda i nie chcę się przeziębić ![]() Miłego dnia kobietki i pamiętajcie dziś wrzucić co nie co do puszek wolontariuszy! |
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewuszki
ale śniegu za oknem,,, My wczoraj wieczorem wybraliśmy się do znajomych i prawie 30 minut probowaliśmy zaparkować..2x zakopaliśmy się w sniegu i 1 jakiś przechodzeń musiał nas popchnąć heheU koleżanki stół zastawiony, a mnie na mdłości brało- najbardziej krakersy z serem i czosnkiem.. masakra myślałam, że nie dam rady. Kazałam im to zjeść albo wynieść do kuchni. Mój Pawcio zadowolony z mojego stanu ciążowego bo teraz pić może i przez 9 miesięcy ma kierowcę kiedyś to się umawaliśmy kto pije a kto proawdzi a teraz ma Luz ehhedo lekarza ide w poniedziełek na 20.00 już nie mogę się doczekać Pawcio mój zestresowany bo idziemy ze mną Nie wiem kto bardziej sie stresuje hehe![]() ![]() dziś mam do pracki 15.00-1.30 tak bardzo mi się nie chce,,,, Co do imion- jeśli dziewczynka a mam ogromną nadzieje, że TAK- to będzie Milenka co do chłopca to może Hubercik Jerzy (drugie po obu dziadkach)Lenko - mi też podoba się jeszcze Emilka, ale nawet jak nie byłam w ciąży to mówiłam , ze chce córe - Milenke więc już tak zostało- mam nadzieje ogromną, że będzie CÓRECZKA ![]() Co do poinformowania o ciąży to więdzą już Pawcia rodzice,moja mama, babcia Pawcia, moj dziadek , i kilkoro znajomych - tyle szczęścia ciężko ukryć![]() NoWaJa85 WItaj i gratulacje!!!!!Mariolcia - super CI, że widziałaś serduszko ciekawe co mi gin powie jutro- bedzie 5tc i 5dc.. pewnie serducha nie będzie widac ..
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-01-10 o 10:37 |
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki! u mnie dzisiaj jakby trochę lepiej, ale jak robiłam tżowi kawę to o mało nie..
![]() Lenka już od dwóch dni śpie ja biorę witaminę B6. Ciekawe ile mogą trwać takie mdłości ![]() Pomidorka ciesz się że jeszcze cie nie dopadły, chyba że dopadną Cie później też ogólnie bardzo dobrze się czuję, gdyby nie te mdłości to tak jakbym w ogóle w ciąży nie była. A wczoraj na wieczór trochę mi przeszły i pochłonęłam mnóstwo pierogów (zimnych) z czego bardzo się ucieszyłam dzisiaj chyba zrobię pierwszą fotkę brzuszka, oczywiście jeszcze nic nie ma ale chciałabym tak co dwa tygodnie robić, żeby widzieć różnicęGratuluję nowym mamom |
|
|
|
#384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec fajne laski z nich ![]() jejejeje moze to straszne co napisze ale widze ze cosraz wiecej zaczyna mdlic.. ogolnie zaczyna sie to miedzy 6-8 tygodniem i kazda ma inaczej wiec wszystko przed wami ale ciesze sie ze juz niejestesmy w mniejszsci Cytat:
rozumiem ![]() Cytat:
chcial zartowac ![]() tzn jak jestem an lezaco to mnie mdli spie wiec na 2 poduszkach tak na pol-lezaco i tak tez jem... (swego czasu po bananie tez mnie mdlilo) najpierw pomagalo mleko i serki potem juz nie i pomagaly banany i biszkopty teraz znowu serki wiec wszytko zalezy![]() i to wyglada tak ze tz robi mi herbate pije ja na pol lezaco i zjadam cos i leze jeszcze jakies 10-15 min i potem wstaje powolutku.. a jak maz jest w pracy to robi mi herbate w termosie zostawia jedzenie i idzie i jak wstane to zjadam..aaa i okromnie mnie mdli po jablkach ![]() Cytat:
pomodorko trzymam kciuki
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-01-10 o 11:53 |
||||
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Wszystkim!
Witam nowa mamusie Dziewczyny polecam koreczki , sera i krakowskiej.. mniam![]() A co do tabletek przeciwbolowych.. ja juz niestety musialam skorzystac..wiem, ze mozna brac paracetamol |
|
|
|
#386 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że z fasolką wszystko ok![]() NoWaJa85, gratulujemy i zapraszamy Cytat:
Niestety po 10 minutach miałam takie mdłości jak nigdy ![]() Cytat:
Widzę, że u Ciebie też z jedzeniem różnie? Milenka ładne imię, mam siostrę cioteczną o imieniu Milena, tydzień starsza ode mnie ![]() Ojej, też na popołudnia pracujesz? Czemu tak długo?? Ja miałam dzisiaj na 15.00 do 21.00 ale wzięłam urlop na żądanie.. Miałam zajęcia od 7.30 i nie miałam siły tam iść już.. Cytat:
może po tym egzaminie na prawko w końcu spokojnie zasnę..Cytat:
Dziewczynki, jutro idę na betę, jeszcze nie byłam... Trochę się denerwuję, mam nadzieję, że ta ciąża mi się nie śni... Jutro będę wiedziała. Evullka, ja też wczoraj wzięłam paracetamol, mój pierwszy Głowa mnie wczoraj tak strasznie bolała.. A ja do tej pory to nawet nie wiedziałam co to znaczy porządny ból głowy...
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-01-10 o 15:12 |
|||||
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Drogie Mamusie
Wpadłam się przywitać nastąpiła u mnie mała zmiana planu zajęć i zamiast na 12 mam zajęcia od 16 i do tego egzamin![]() Do zobaczenia jutro |
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za egzamin
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka właśnie nie wiem czy pomaga
chociaż dzisiaj czuję się lepiej, mogłam zjeść obiad, co prawda tylko ziemniaki z sałatą ale zawsze coś Przykro mi, że takie straszne mdłości masz
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
czasem was podczytuje i nie moge sie powstrzymac zeby nie napisac oc nieco... ![]() NIKaP-n tez uwielbiam sage zmierzch ![]() Cytat:
![]() jesli chodzi o mdlosci to polecam wiatmine b6 zalecila mi ginka i naprawde pomagala poza tym rano banan tez mi pomagal lub biszkopty slyszalam tez o zjedzeniu solonych krakersow zanim sie jeszcze z lozka podniesie herbatka imbirowa tez pomaga ale czasem nudnosci sa tak silne ze nie bylam w stanie sie do niej zmusic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

ja byłam pewna że ciąża jest starsza.
)

Czyli caly pierwzy trymestr nikt nic nie wie co tam sie dzieje i czy wszystko w porzadku.. Bardzo sie denerwuje czy wszytsko jest ok.. Dobrze chociaz, ze znalazlam punkt gdzie robia prywatnie USG, wiec pojde pod koniec stycznia, bo nawet tam pierwsze USG robia dopiero od 10tc..

Widzę, że u Ciebie też ciężko.. nie spodziewałam się, że będę miała takie samopoczucie. W dodatku wczoraj i dzisiaj miałam tak koszmarny ból głowy, że kupiłam paracetamol.. Gabisun, a dalej nie możesz spać? Bo ja nie mogę długo zasnąć, a jak śpię, to takim płytkim snem, że rano jestem nieprzytomna i zmęczona.
).

nie nie,