Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 17:38   #361
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
A te tygodnie ciąży to chyba też zależy od długości cykli może ja byłam pewna że ciąża jest starsza.

wszystko zalezy od długości cyklu i od momentu wystapienia owulacji - ( zakłada się, że w połowie cyklu, ale wcale nie musi tak byc, moze wystapic później) , jeżeli ma sie regularne miesiączki to lepiej wyszukac taki kalkulator gdzie mozna wpisac długośc cyklu, wtedy wyliczy z wiekszym prawdopodobienstwem tp.
natomiast dla gina nie ma znaczenia długość cyklu, oni licza tygodnie ciązy od ostatniej miesiączki, po prostu taka jest zasada, nieważne, że masz cykle np 40 dniowe ( jak moja znajoma) i tp. jest całkiem nietrafiony, ale potem ginowie koryguja to za pomoca usg- dzieki pomiarom cialka dziecka wyliczaja wiek płodu.
Najlepiej jak sie wie kiedy był stosunek i owulacja wtedy mozna najbardziej prawdopodobne wyliczyc. ( ale tez tylko dla siebie, bo gin to oleje)

Ja na razie test negatywny, troche za wcześnie zrobiłam, ale cos czuję, że... ale na razie nie chce zapeszyć, powtórze test w poniedziałek, jesli do tej pory nie nadejdzie @
( niestety mam nieregularne cykle )

gratuluje mamusiom wrzesniowym, dam znac czy do was dołączam
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 19:32   #362
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
martucho84 tekst o kupie kota mnie rozwalil
mnie tez rozwalil

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Pomidorko tak jak mowisz Do 12tc nie podtrzymuja ciazy Ja pierwsze spotkanie z polozna mialam w 5tc, a nastepne mam dopiero w 15 Czyli caly pierwzy trymestr nikt nic nie wie co tam sie dzieje i czy wszystko w porzadku.. Bardzo sie denerwuje czy wszytsko jest ok.. Dobrze chociaz, ze znalazlam punkt gdzie robia prywatnie USG, wiec pojde pod koniec stycznia, bo nawet tam pierwsze USG robia dopiero od 10tc..
A ja sie dzisiaj czuje swietnie i mnie to martwi Wczoraj przynajmniej po przebudzeniu mnie mdlilo, a dzisiaj od rana czuje sie super.. juz chyba wole, zeby mnie mdlilo Bo tak to czlowiek za duzo zlych mysli ma...
hahaha mam tak samo jak mnie nie mdli to sie martwie.. wczoraj mowie do tz super wlasnie mnie zemdlilo.. a on - z czego sie cieszysz.. a ja - bo z fasolka jest ok i sie smialismy.. bynajmniej wiemy ze sie rozwija i ciagle tam jest
Stary 2010-01-09, 19:41   #363
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A gdzie są wszyscy? chyba nie śpicie jeszcze
Lenka właśnie trzeba jeścć bo głód potęguje mdłości ja próbuję sucharki podgryzać i owoce jem, serek homogenizowany, banany i woda gazowana, jeszcze wczoraj udało mi się zjeść kanapke z ogórkiem
Nie wiem czemu tu takie puchy, Gabisun, to mój ulubiony wątek, a prawie nic się nie dzieje

Wiem, że trzeba jeść, kochana.. Ja jem bułeczki pszenne same, bez niczego, piję gorzką czarną herbatę (wcześniej piłam hektolitrami zieloną i czerwoną), owoce to różnie, praktycznie to cały czas mam mdłości. Nie wymiotuję, ale mam ciągle takie uczucie, że jeszcze minuta i ... Widzę, że u Ciebie też ciężko.. nie spodziewałam się, że będę miała takie samopoczucie. W dodatku wczoraj i dzisiaj miałam tak koszmarny ból głowy, że kupiłam paracetamol.. Gabisun, a dalej nie możesz spać? Bo ja nie mogę długo zasnąć, a jak śpię, to takim płytkim snem, że rano jestem nieprzytomna i zmęczona.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a myślałyście nad imionami dla dziecka?
Ja już dawno sobie wymarzyłam Emilkę (albo Martynkę), mężowi się podoba, więc może tak będzie. A jak chłopiec.. to nie wiemy, nic nam się nie podoba.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
aaa i jesli chodzi o imiona to ja przez prace w przedszkolu jestem zwichrowana i wiem jakich imion nigdy nie dam.. (wszytkie mateusze, igory, dominiki mi odpadaja..) takie zwichrowanie zawodowe ale my chcemy Zuśke i Patryka
Martucha, a nie ma dużo Zuziek teraz? Pewnie same Julki i Oliwki? A Mateuszów naprawdę tak dużo? To jedyne męskie imię, jakie mi przemknęło przez głowę, że może... A moja babcia niedawno mówiła, że u nich w kościele ochrzcił ktoś Nikolę Katarzynę. Osobiście bardzo nie lubię imienia Nikola, a w połączeniu z Katarzyną

Cytat:
Lenko* Malinko86 szokoladko74 bardzo dziekuje Wam za wsparcieDzisiejsza rozmowa z rodzina nie byla juz tak kategoryczna uf; jakos wczoraj podzialal mi na wyobraznie argument, ze niby nie dam sobie sama rady z dzieckiem, bo nie wiem jak to jest.. moze i nie wiem, ale sie dowiem!
No właśnie!!! I super

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Dziewczynki a co jak nie wiem jak u mnie stoją sprawy z różyczką? Mama przy trójce dzieci już nie pamięta która z nas co i kiedy przechodziła i na co była szczepiona Myślicie że zrobią mi jakiś test? A i swojej własnej grupy krwi tez nie znam

Ps.teraz mam relaksik sama w domu. Mój TŻ poszedł na spotkanie w męskim gronie aby uczcić że "nie strzela ślepakami"
Nie mam pojęcia, jak to z tą różyczką jest, w ogóle się mało w tych sprawach orientuję... Grupy krwi swojej też nie znam TŻ też nie znał, ale oddawał niedawno krew i dowiedział się, że ma A+.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
gratuluje mamusiom wrzesniowym, dam znac czy do was dołączam
To czekamy, powodzenia
Stary 2010-01-09, 19:50   #364
Pomidora
Zakorzenienie

A'propos mdłości - nażarłam się żelków, które przyniósł mi mąż i teraz mnie mdli Nie ma jak bycie ostatnim żarłokiem

Anilkadro, zrobią ci test na przeciwciała różyczki. Grupę krwi też będziesz miała sprawdzoną

Niutka, trzymamy kciuki

Aniu, fajnie, ze dziś lepiej się czujesz

Dziewczyny z UK, uważajcie na siebie i podwójnie o siebie dbajcie, bo jak nie wy to kto

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Martucha, zapomniałam napisać, że ja również w ramach odchylenia zawodowego mam imiona, których nigdy nie dam dziecku (właśnie Mateusz - bo zawsze okropnych uczyłam i nie znam żadnych grzecznych, Jakub, Dorian, a z dziewczęcych na pewno nie Julia, Angelika i Adrianna - mam po kilka w każdej klasie i niezłe ziółka z nich ).

My z imion mamy po dwa dla dziewczynki i dwa dla chłopca: Hanusia i Łucja, Tymon i Jeremi.

Dziewczyny z mdłościami porannymi, jeszcze lekarz mówił mi, żeby rano zjeść coś na leżąco, ale bez podnoszenia głowy, zanim się ją podniesie! Bo wtedy coś tam się uruchamia i można tony jedzenia zjeść, a i tak będzie niedobrze. A może wypróbujcie tę wit. B6? Może pomoże?

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:06   #365
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
bardzo dziekuje Wam za wsparcieDzisiejsza rozmowa z rodzina nie byla juz tak kategoryczna uf;
Tak trzymaj! My babki jesteśmy twarde i nie z takimi problemami stawiamy czoła ( patrz- "nasze babcie-mogły wszystko")

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
A ja sie dzisiaj czuje swietnie i mnie to martwi Wczoraj przynajmniej po przebudzeniu mnie mdlilo, a dzisiaj od rana czuje sie super.. juz chyba wole, zeby mnie mdlilo Bo tak to czlowiek za duzo zlych mysli ma...
To może być oznaka także, że wszystko o.k ! Nie wszystkie mdłości trwają miesiącami, niektóre mijają po tygodniu ( moja 2 ciąża)

Niutka trzymam kciuki

Mnie mdli jak zwykle, choć to może dlatego,że stałam przy garach,żeby jutro nie gotować ( obiad, sernik, pieczone żeberka ). Najbardziej dobiły mnie te żeberka, bo w całym domy je czuć, ale wietrzę jak dzika. Męża mam chociaż zadowolonego, bo oni nas kochają przecież "zażarcie"
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:14   #366
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
A'propos mdłości - nażarłam się żelków, które przyniósł mi mąż i teraz mnie mdli Nie ma jak bycie ostatnim żarłokiem

Dziewczyny z mdłościami porannymi, jeszcze lekarz mówił mi, żeby rano zjeść coś na leżąco, ale bez podnoszenia głowy, zanim się ją podniesie! Bo wtedy coś tam się uruchamia i można tony jedzenia zjeść, a i tak będzie niedobrze. A może wypróbujcie tę wit. B6? Może pomoże?
Pomidorka, ty się ciesz że możesz żelki jeść
A tę witaminkę mogłabym wypróbować, ale nie zaszkodzi? Nie chciałam się niczym faszerować, folik wystarczy. A najbardziej niedobrze mi po luteinie.. 3 razy dziennie ją biorę

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
T
Mnie mdli jak zwykle, choć to może dlatego,że stałam przy garach,żeby jutro nie gotować ( obiad, sernik, pieczone żeberka ). Najbardziej dobiły mnie te żeberka, bo w całym domy je czuć, ale wietrzę jak dzika. Męża mam chociaż zadowolonego, bo oni nas kochają przecież "zażarcie"
Dobre Mój mężuś to się teraz uśmiał
Stary 2010-01-09, 20:23   #367
Pomidora
Zakorzenienie

Lenko, nie bój się, że ci ta witamina zaszkodzi. Mi to polecił mój gin, nie wymyśliłam sama. A biorę feminatal N, więc mam i tak dawkę tej witaminy. A on powiedział, ze na mdłości wit. B6 3 razy dziennie po jednej. Mam nadzieję, że pomoże Ja to mogę wszystko jeść na razie. Mdłości mam sporadycznie.

Szokoladko, tekst pierwsza klasa

28.09.2014

Stary 2010-01-09, 20:32   #368
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Martucha, a nie ma dużo Zuziek teraz? Pewnie same Julki i Oliwki? A Mateuszów naprawdę tak dużo? To jedyne męskie imię, jakie mi przemknęło przez głowę, że może... A moja babcia niedawno mówiła, że u nich w kościele ochrzcił ktoś Nikolę Katarzynę. Osobiście bardzo nie lubię imienia Nikola, a w połączeniu z Katarzyną
nie.. la tego ich nie chce bo to cholery straszne., nie znam zadnego normalnego.. tragedia aaa jesli chodzi o julki oliwki nikole to teraz jest tego wysyp... bardzo duzo... ja zuzi nie mam zadnej.. sa w innych grupach ale na 168 dzieci bedzie ich z 3-4 wiec spoko.. ale ja nie dla "mody" ja zuzie chcialam od zawsze.. mialam kiedys przyjaciolke netowa w necie nazywala sie milejdi von zusska i mnie tak soba zauroczyla ze chce zuske
wiec to juz z 10 lat

Cytat:
[/COLOR]Martucha, zapomniałam napisać, że ja również w ramach odchylenia zawodowego mam imiona, których nigdy nie dam dziecku (właśnie Mateusz - bo zawsze okropnych uczyłam i nie znam żadnych grzecznych, Jakub, Dorian, a z dziewczęcych na pewno nie Julia, Angelika i Adrianna - mam po kilka w każdej klasie i niezłe ziółka z nich ).

My z imion mamy po dwa dla dziewczynki i dwa dla chłopca: Hanusia i Łucja, Tymon i Jeremi.

cos wiesz o imionach.. i widze ze mateusz... ma to samo skojarzenie hanie ucze jest super.. łucje tez znam i tez super.. dla chlopcow niespotykane

ja wlasnie tak sobie radze z mdlosciami jem na lezaco albo banana albo serek albo biszkopty i po 15 min dopiero wstaje
Stary 2010-01-09, 20:33   #369
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
A najbardziej niedobrze mi po luteinie.. 3 razy dziennie ją biorę
A ty ją zjadasz??? Bo mój gin kazał mi sobie ją wsadzić , bez kitu !
Powiedział, że tam jest bardziej bezpośrednie działanie, a przecież idzie o utrzymanie ciąży. Stwierdził, że jak ją łyknę to nie ma strachu, ale działa słabiej.
Stary 2010-01-09, 20:40   #370
Pomidora
Zakorzenienie

Szokoladko, bo są dwa rodzaje luteiny - dopochwowa i pod język

Martucha, ja to nie uczyłam nigdy żadnej Hani, Łucji ani też Zuzi. Ale każda jaką znam jest sympatyczna.

Nie mogę zabrać się za dekoracje A jutro przedstawienie - muszę tyłek ruszyć!

28.09.2014

Stary 2010-01-09, 20:45   #371
_Mariolcia_
Przyczajenie

Hej wszystkim, ja też dziś czuję się fatalnie, nic nie mogę zjeść, okropne mdłości, ale lekarz na odchodne życzył jak najgorszego samopoczucia, bo wtedy ciąża rokuje dobrze. Byłam w czwartek na pierwszej wizycie u tego lekarza, u którego chcę ciążę prowadzić i było widać już serduszko, taaakie maleńkie, ogólnie był bardzo miły i śmieszny i wszystko dokładnie tłumaczył.
Pozdrowionka dla wszystkich!!!
_Mariolcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:47   #372
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Mariolcia_ Pokaż wiadomość
Hej wszystkim, ja też dziś czuję się fatalnie, nic nie mogę zjeść, okropne mdłości, ale lekarz na odchodne życzył jak najgorszego samopoczucia, bo wtedy ciąża rokuje dobrze. Byłam w czwartek na pierwszej wizycie u tego lekarza, u którego chcę ciążę prowadzić i było widać już serduszko, taaakie maleńkie, ogólnie był bardzo miły i śmieszny i wszystko dokładnie tłumaczył.
Gratuluję serduszka
Wcale mnie nie pocieszasz tym co napisałaś, bo ja się czuję dosyć dobrze - to moja ciąża źle rokuje

28.09.2014

Stary 2010-01-09, 21:08   #373
_Mariolcia_
Przyczajenie

nie nie, przepraszam, nie chciałam nikogo urazić, przecież wiecie, że rozwój ciąży to indywidualna sprawa, powtórzyłam tylko słowa gina, ale faktycznie wyszło mi na opak, przepraszam Pomidorko, ja z całego serca wiem i wierzę że wszystkie nasze ciąże rokują dobrze i będzie wszystko oki, inaczej być nie może, proszę nie zrozum mnie źle.
_Mariolcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:40   #374
olbka
Zadomowienie

no ładnie, czyli moja ciąża też źle rokuje
eee tam, jakoś się nie przejmuję - u mnie jedyne objawy to - apetyt na ogórki kiszone i jakieś ostre/kwaśne rzeczy (ale najbardziej ukochałam sobie sok z ogórków - wczoraj moje kochanie specjalnie kupiło dla mnie wiaderko ogórków, wypiłam prawie całą wodę od razu! ), oprócz tego jestem stale zmęczona i apatyczna (dzisiaj nie zrobiłam absolutnie nic, pójście do wc to dla mnie wyprawa jest) no i stan podgorączkowy.
Jesli chodzi o mdłości, to podejrzewam, że jednak niedługo się zaczną, bo kto jak kto, ale ja zawsze miałam predyspozycje do rzyganka
Troszkę pobolewa mnie brzuch, nie jakoś mocno bardzo, raczej go po prostu "czuję".

Jak rany, nie wytrzymam do tego 18-go...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:04   #375
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomidora, ja sie tez poki co dobrze czuje... tzn zero mdlosci (3,5tyg od zapl, 4tyd i 3 dni od ostatniej@) Dziwni sa Ci niekotrzy ginekolodzy, a ich niekotre teksty mnie po prostu oslabiaja... ale to sa tez tylko ludzie, wiec trzeba im wybaczac, bo coz innego poczac.
Juz pisalam wczesniej, ze moja kuzynka przeszla cala ciaze bezproblemowo, dziecko urodzilo sie zdrowe, nawet pozniej kolek nie mialo.
Jednym slowem nie ma sie co nakrecac, bo to nie pomoze, a nadmiar stresu moze tylko wszstko zepsuć.

Martucha84 bo toxo sie naprawde trudno od kota zarazic, wiec wydaje mi sie ze lekarz chcialo w to dobitny sposob ujac....

Dziewczyny uwaga na srodki przeciwbolowe!
Nie chcialam o tym mowic, ale powiem bo po pierwsze to dla waszego dobra a po drugie nie chce zebyscie myslaly ze sie jakos wymądrza... "obracam sie" w srodowisku lekarskim (moj maz jest lekarzem, nie ginekologiem) ale ma cala mase kolegow po fachu, zonatych z dziecmi (my jestesmy ostatnimi bezdzietnymi zreszta ;/ ). Wobec tego bylam swiadkiem wielu ciaz i sporo sie o nich dowiedzialam. W czasie ciazy wiele srodkow przeciwbolowych jest zakazanych!!! Nie pamietam, kotre to sa dokladnie (bo samą mnie jeszcze nic nie bolalo) , ale czytajcie ulotki i pytajcie waszych ginekologow!

Na imieniem sie jeszcze nie zastanawialam... chyba troche za wczesnie... Kiedys bardzo podobala mi sie Amelia, ale teraz co druga dziewczynka ma tak na imie... wiec chyba tego imienia nie wybiore. O imieniu dla chlopca wcale nie myslalam, bo w ogole to marzy mi sie córka. (na zlosc wszytskim-zwlaszcza tesciom- bo wszyscy oczywiscie woleli by zeby to chlopak;/... dyskryminacja jakas... ;/)

Btw, mowilyscie juz komus z rodziny, przyjaciol o swoim stanie?
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:08   #376
szokoladka74
Raczkowanie

Masz rację Pomidorko, zapomniałam całkiem o tej normalnej luteinie do połykania ( zwalmy to na ciążę, albo na żeberka, to moje zakręcenie)

Olbko , witaj w klubie pochłaniaczy ogórkowych! Ja młucę na słoiki, bo mama mi robiła na zimę

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
Stary 2010-01-09, 22:15   #377
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Zle sie wyrazilam, moze nie tyle co "zakzanych" ale niewskazanych... tak czy siak trzeba na to naprawde uwazac!
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:23   #378
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lenko, nie bój się, że ci ta witamina zaszkodzi. Mi to polecił mój gin, nie wymyśliłam sama. A biorę feminatal N, więc mam i tak dawkę tej witaminy. A on powiedział, ze na mdłości wit. B6 3 razy dziennie po jednej. Mam nadzieję, że pomoże Ja to mogę wszystko jeść na razie. Mdłości mam sporadycznie.
Wiem, kochana, że nie zaszkodzi. Wit B2 i B6 właśnie zapobiegają mdłościom, wyczytałam to w moich podręcznikach Tylko chciałam jak najmniej tych tabletek:/ nawet te bułki suche co jem, to staram się takie z ziarnem zbóż, bo cynk też bardzo pomaga.

Cytat:
cos wiesz o imionach.. i widze ze mateusz... ma to samo skojarzenie hanie ucze jest super.. łucje tez znam i tez super.. dla chlopcow niespotykane

ja wlasnie tak sobie radze z mdlosciami jem na lezaco albo banana albo serek albo biszkopty i po 15 min dopiero wstaje
Mi po bananie też niedobrze A jak jesz na leżąco to coś pomaga?

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
A ty ją zjadasz??? Bo mój gin kazał mi sobie ją wsadzić , bez kitu !
Powiedział, że tam jest bardziej bezpośrednie działanie, a przecież idzie o utrzymanie ciąży. Stwierdził, że jak ją łyknę to nie ma strachu, ale działa słabiej.
Szokoladka, bo ja mam tę doustną. Miałam opory przed dopochwową (nawet tamponów się boję), ale chyba zmienię zdanie... bo ta doustna jest strasznie gorzka..

Cytat:
Gratuluję serduszka
Wcale mnie nie pocieszasz tym co napisałaś, bo ja się czuję dosyć dobrze - to moja ciąża źle rokuje
Głupotki piszesz, wcale nie o to chodziło!!!!

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
no ładnie, czyli moja ciąża też źle rokuje
eee tam, jakoś się nie przejmuję - u mnie jedyne objawy to - apetyt na ogórki kiszone i jakieś ostre/kwaśne rzeczy (ale najbardziej ukochałam sobie sok z ogórków - wczoraj moje kochanie specjalnie kupiło dla mnie wiaderko ogórków, wypiłam prawie całą wodę od razu! ), oprócz tego jestem stale zmęczona i apatyczna (dzisiaj nie zrobiłam absolutnie nic, pójście do wc to dla mnie wyprawa jest) no i stan podgorączkowy.
Jesli chodzi o mdłości, to podejrzewam, że jednak niedługo się zaczną, bo kto jak kto, ale ja zawsze miałam predyspozycje do rzyganka
Troszkę pobolewa mnie brzuch, nie jakoś mocno bardzo, raczej go po prostu "czuję".

Jak rany, nie wytrzymam do tego 18-go...
Wytrzymasz Ja też miałam predyspozycje Przed każdym egzaminem miałam straszne mdłości ze stresu..
Ale szalejesz z tymi ogórkami Też bym tak się chciała najeść

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Na imieniem sie jeszcze nie zastanawialam... chyba troche za wczesnie... Kiedys bardzo podobala mi sie Amelia, ale teraz co druga dziewczynka ma tak na imie... wiec chyba tego imienia nie wybiore. O imieniu dla chlopca wcale nie myslalam, bo w ogole to marzy mi sie córka. (na zlosc wszytskim-zwlaszcza tesciom- bo wszyscy oczywiscie woleli by zeby to chlopak;/... dyskryminacja jakas... ;/)

Btw, mowilyscie juz komus z rodziny, przyjaciol o swoim stanie?
Amelka też ładnie
Ja powiedziałam chyba 3 najbliższym koleżankom, mąż komuś tam w pracy, koledze chyba. Rodzicom powiemy we wtorek, po wizycie u lekarza.
Stary 2010-01-09, 23:14   #379
NIKaP-n
BAN stały

Hej Dziewczęta, wróciłam...

Ciężko mi mocno, ale z Maluchem wszystko ok w czwartek byłam na drugim badaniu i w 3 tygodnie Fasolek... urósł trzykrotnie!!!! Widziałam i słyszałam zapis Jego serduszka i ryczałam na tym fotelu jak bóbr

Moje mdłości to istna masakra, jeden dzień miałam takie zawroty głowy, że musiałam dzwonić po mamę, żeby poszła ze mną do wc bo inaczej bym chyba nie siusiała. Nie pomaga nic: herbata imbirowa, biszkopty, witaminy. Tylko sen. Mam zwolnienie do 21, wtedy też kolejna wizyta.

No i Pomidorko zgadłaś termin 23 sierpnia. Ale znając życie, Mały urodzi się później, a 2 września mamy 4 rocznicę ślubu więc pewnie Kochanie zrobi nam niespodziewaję.

Co do imion:

Jagoda, Małgorzata
Paweł junior, Lech (na drugie) po naszym Lechu Poznań dzięki któremu się poznaliśmy
Choć ja wolałabym Paweł Edward (jestem fanką namiętną Edwarda Cullena )

Kociary boicie się toksoplazmozy? Czy Wasze koteczki wyłażą na dwór? Ja byłam dzisiaj u weta i kazał mi zawieść kupki moich Dziewuch na weterynaryjne badanie sanitarne na obecność tokso. Ale misja, nie ma co. Narazie sprzątam im i myję ich miseczki w gumowych rękawiczkach, jestem dobrej myśli.

Wpadłam na pomysł, że co miesiąc będę poświęcać jakąś kwotę na zakupy dla Malucha, bo potem czeka nas przeprowadzka do nowego domku ( ok maja, czerwca) i będzie trzea go powoli urządzać, więc kasy nie odłożę. Co Wy na to?

Wpadnę później, bo wracam do książki, buziole

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Martucha84 bo toxo sie naprawde trudno od kota zarazic, wiec wydaje mi sie ze lekarz chcialo w to dobitny sposob ujac....
Hm, oby tak było. Nie świruję, ale wyczytałam, potwierdził to poniekąd mój wet, że zarazić się można odchodami bądź inną wydzieliną (ślina, oczka). I wystarczy mieć z tym kontakt. Dlatego chcę przebadać moje Fruzie ( tzn. haha ich kupki), żeby się nie nerwować. Najwyżej będziemy się mniej migdalić, ale to chyba niemożliwe. Figa i Znajda odkąd jestem w domku, wciąż się tulą, wciskają na kolana, do łóżka sa very happy

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!

Jaki pięęęęęęęęęęęęęęęęęękny Wojtuś !!!!

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Ja chciałam urodzić w maju lub czerwcu, ale nie wyszło.. Jeszcze lipiec i sierpień to ok, ale od września to dla mnie najbardziej dołujące miesiące roku:/ jakoś tak..

To mamy wizytę tego samego dnia, ja o 17.30
No to teraz wrzesień będzie dla Ciebie fajnym miesiącem

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-01-09 o 22:55
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 00:25   #380
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85

Witam
Nieśmiało pytam czy mogę do was dołączyć?
2 testy pozytywne -wczoraj Jeszcze nie wyszłam z szoku ...
Starania od odstawienia tabsów we wrześniu 2008
Prawdopodobnie udało się
Stary 2010-01-10, 08:44   #381
Pomidora
Zakorzenienie

Cześc kochane

Mariolciu kochana, ale cię nastraszyłam, tam powinna być jeszcze buźka uśmiechnięta Ja wiem, że każda ciąża rozwija się inaczej i nie martwię się tym, że nie mam mdłości. Nie uraziłaś mnie w żadnym razie
Olbka, z tymi ogórkami to jak w przysłowiowej ciąży Wytrzymasz do 18stego - ja musze do 20stego. Damy radę

Mszu, z tego co się orientuję to w ciąży Apap można brać. Należy do grupy leków A, czyli bezpiecznych w ciąży. A co do informowania - u mnie wiedzą wszyscy, łącznie z ludźmi z pracy, bo jestem na L4, więc trzeba było powiedzieć.

Szokoladko, chyba na ciążę zwalimy zapominalstwo, bo ja to mam wielką czarną dziurę w głowie i wszystkiego zapominam

Lenko, to zobacz, czy wytrzymasz bez witamin. Ale na moje nie warto się tak męczyć, mam nadzieję, że te paskudne mdłości miną

Monika, wspaniale, że z maleństwem wszystko oki Co do tokso, to mąż zmienia kuwetę, kota mamy od roku, a ja tokso nie przechodziłam. Kot jest niewychodzący, więc pewnie nie jest nosicielem. Jakoś specjalnie się nie przejmuję. A co do kwoty comiesięcznej - ja rzuciłam palenie po dwóch kreskach i te pieniądze, które bym na papierosy wydała, to odkładam na dzidziusia

NoWaJa, witaj I gratulacje jeszcze raz Podaj mi proszę dane do listy (imię, wiek i przewidywany termin porodu) i napisz coś o sobie

Ja dziś mam przedstawienie na WOŚPie Trochę poddenerwowana chodzę. A mój mężu gra koncert, na którym mnie nie będzie, bo paskudna pogoda i nie chcę się przeziębić
Miłego dnia kobietki i pamiętajcie dziś wrzucić co nie co do puszek wolontariuszy!

28.09.2014

Stary 2010-01-10, 10:18   #382
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witajcie dziewuszki
ale śniegu za oknem,,,
My wczoraj wieczorem wybraliśmy się do znajomych i prawie 30 minut probowaliśmy zaparkować..2x zakopaliśmy się w sniegu i 1 jakiś przechodzeń musiał nas popchnąć hehe
U koleżanki stół zastawiony, a mnie na mdłości brało- najbardziej krakersy z serem i czosnkiem.. masakra myślałam, że nie dam rady. Kazałam im to zjeść albo wynieść do kuchni.
Mój Pawcio zadowolony z mojego stanu ciążowego bo teraz pić może i przez 9 miesięcy ma kierowcę kiedyś to się umawaliśmy kto pije a kto proawdzi a teraz ma Luz ehhe

do lekarza ide w poniedziełek na 20.00 już nie mogę się doczekać Pawcio mój zestresowany bo idziemy ze mną Nie wiem kto bardziej sie stresuje hehe

dziś mam do pracki 15.00-1.30 tak bardzo mi się nie chce,,,,

Cytat:
Dziewczyny, a myślałyście nad imionami dla dziecka?
Co do imion- jeśli dziewczynka a mam ogromną nadzieje, że TAK- to będzie Milenka co do chłopca to może Hubercik Jerzy (drugie po obu dziadkach)

Lenko - mi też podoba się jeszcze Emilka, ale nawet jak nie byłam w ciąży to mówiłam , ze chce córe - Milenke więc już tak zostało- mam nadzieje ogromną, że będzie CÓRECZKA

Co do poinformowania o ciąży to więdzą już Pawcia rodzice,moja mama, babcia Pawcia, moj dziadek , i kilkoro znajomych - tyle szczęścia ciężko ukryć

NoWaJa85 WItaj i gratulacje!!!!!

Mariolcia - super CI, że widziałaś serduszko ciekawe co mi gin powie jutro- bedzie 5tc i 5dc.. pewnie serducha nie będzie widac..

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-01-10 o 10:37
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 11:35   #383
gabisun
Zakorzenienie

Witam dziewczynki! u mnie dzisiaj jakby trochę lepiej, ale jak robiłam tżowi kawę to o mało nie..
Lenka już od dwóch dni śpie a moja bezsenność trwała prawie dwa tygodnie ja biorę witaminę B6. Ciekawe ile mogą trwać takie mdłości
Pomidorka ciesz się że jeszcze cie nie dopadły, chyba że dopadną Cie później też ogólnie bardzo dobrze się czuję, gdyby nie te mdłości to tak jakbym w ogóle w ciąży nie była. A wczoraj na wieczór trochę mi przeszły i pochłonęłam mnóstwo pierogów (zimnych) z czego bardzo się ucieszyłam dzisiaj chyba zrobię pierwszą fotkę brzuszka, oczywiście jeszcze nic nie ma ale chciałabym tak co dwa tygodnie robić, żeby widzieć różnicę

Gratuluję nowym mamom
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 11:52   #384
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha, ja to nie uczyłam nigdy żadnej Hani, Łucji ani też Zuzi. Ale każda jaką znam jest sympatyczna.
!
no wlasnie wiec fajne laski z nich

jejejeje moze to straszne co napisze ale widze ze cosraz wiecej zaczyna mdlic.. ogolnie zaczyna sie to miedzy 6-8 tygodniem i kazda ma inaczej wiec wszystko przed wami ale ciesze sie ze juz niejestesmy w mniejszsci

Cytat:
Napisane przez _Mariolcia_ Pokaż wiadomość
rozumiem

Cytat:
[B]
wiemy wiemy chcial zartowac

Cytat:
Mi po bananie też niedobrze A jak jesz na leżąco to coś pomaga?
tzn jak jestem an lezaco to mnie mdli spie wiec na 2 poduszkach tak na pol-lezaco i tak tez jem... (swego czasu po bananie tez mnie mdlilo) najpierw pomagalo mleko i serki potem juz nie i pomagaly banany i biszkopty teraz znowu serki wiec wszytko zalezy
i to wyglada tak ze tz robi mi herbate pije ja na pol lezaco i zjadam cos i leze jeszcze jakies 10-15 min i potem wstaje powolutku.. a jak maz jest w pracy to robi mi herbate w termosie zostawia jedzenie i idzie i jak wstane to zjadam..

aaa i okromnie mnie mdli po jablkach

Cytat:
Napisane przez NoWaJa85 Pokaż wiadomość
Witam
Nieśmiało pytam czy mogę do was dołączyć?
2 testy pozytywne -wczoraj Jeszcze nie wyszłam z szoku ...
Starania od odstawienia tabsów we wrześniu 2008
Prawdopodobnie udało się
GRATULUJEMY:d

pomodorko trzymam kciuki

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-01-10 o 11:53
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 14:44   #385
evullka
Rozeznanie

Czesc Wszystkim!

Witam nowa mamusie

Dziewczyny polecam koreczki Wlasnie palaszuje sobie, TZ zrobil z OGORKA KISZONEGO, sera i krakowskiej.. mniam

A co do tabletek przeciwbolowych.. ja juz niestety musialam skorzystac..wiem, ze mozna brac paracetamol
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 15:10   #386
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta, wróciłam...
No to teraz wrzesień będzie dla Ciebie fajnym miesiącem
może i tak będzie fajnie, że z fasolką wszystko ok

NoWaJa85, gratulujemy i zapraszamy Fajne uczucie zobaczyć te II kreseczki, prawda?

Cytat:
Lenko, to zobacz, czy wytrzymasz bez witamin. Ale na moje nie warto się tak męczyć, mam nadzieję, że te paskudne mdłości miną
Chyba jutro kupię te witaminki.. Dzisiaj pierwszy raz wymiotowałam, przedtem były tylko mdłości.. Spóźniłam się przez to na zajęcia.. Mówiłam mężowi o tym jedzeniu rano na leżąco, to dzisiaj rano jak tylko zadzwonił jego budzik, poleciał po kromeczkę dla mnie Niestety po 10 minutach miałam takie mdłości jak nigdy

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
do lekarza ide w poniedziełek na 20.00 już nie mogę się doczekać Pawcio mój zestresowany bo idziemy ze mną Nie wiem kto bardziej sie stresuje hehe

dziś mam do pracki 15.00-1.30 tak bardzo mi się nie chce,,,,

Lenko - mi też podoba się jeszcze Emilka, ale nawet jak nie byłam w ciąży to mówiłam , ze chce córe - Milenke więc już tak zostało- mam nadzieje ogromną, że będzie CÓRECZKA
Ja już byłam w listopadzie z TŻ, też się stresował Widzę, że u Ciebie też z jedzeniem różnie? Milenka ładne imię, mam siostrę cioteczną o imieniu Milena, tydzień starsza ode mnie
Ojej, też na popołudnia pracujesz? Czemu tak długo?? Ja miałam dzisiaj na 15.00 do 21.00 ale wzięłam urlop na żądanie.. Miałam zajęcia od 7.30 i nie miałam siły tam iść już..

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki! u mnie dzisiaj jakby trochę lepiej, ale jak robiłam tżowi kawę to o mało nie..
Lenka już od dwóch dni śpie a moja bezsenność trwała prawie dwa tygodnie ja biorę witaminę B6. Ciekawe ile mogą trwać takie mdłości
Pomidorka ciesz się że jeszcze cie nie dopadły, chyba że dopadną Cie później też ogólnie bardzo dobrze się czuję, gdyby nie te mdłości to tak jakbym w ogóle w ciąży nie była. A wczoraj na wieczór trochę mi przeszły i pochłonęłam mnóstwo pierogów (zimnych) z czego bardzo się ucieszyłam dzisiaj chyba zrobię pierwszą fotkę brzuszka, oczywiście jeszcze nic nie ma ale chciałabym tak co dwa tygodnie robić, żeby widzieć różnicę
Fajny pomysł z fotkami Dobrze, że możesz coś zjeść.. czy ta witaminka coś ci pomaga? I dobrze że bezsenność przeszła, ja dalej się męczę może po tym egzaminie na prawko w końcu spokojnie zasnę..

Cytat:
tzn jak jestem an lezaco to mnie mdli spie wiec na 2 poduszkach tak na pol-lezaco i tak tez jem... (swego czasu po bananie tez mnie mdlilo) najpierw pomagalo mleko i serki potem juz nie i pomagaly banany i biszkopty teraz znowu serki wiec wszytko zalezy
i to wyglada tak ze tz robi mi herbate pije ja na pol lezaco i zjadam cos i leze jeszcze jakies 10-15 min i potem wstaje powolutku.. a jak maz jest w pracy to robi mi herbate w termosie zostawia jedzenie i idzie i jak wstane to zjadam..
martucha, wypróbowałam tę metodę z jedzeniem w łóżku, ale nie pomaga

Dziewczynki, jutro idę na betę, jeszcze nie byłam... Trochę się denerwuję, mam nadzieję, że ta ciąża mi się nie śni... Jutro będę wiedziała.

Evullka, ja też wczoraj wzięłam paracetamol, mój pierwszy Głowa mnie wczoraj tak strasznie bolała.. A ja do tej pory to nawet nie wiedziałam co to znaczy porządny ból głowy...

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-01-10 o 15:12
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 15:18   #387
Malinka86
Raczkowanie

Dzień dobry Drogie Mamusie
Wpadłam się przywitać nastąpiła u mnie mała zmiana planu zajęć i zamiast na 12 mam zajęcia od 16 i do tego egzamin uwielbiam jak zmieniają plan z dnia na dzień

Do zobaczenia jutro
Malinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 15:24   #388
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Malinka86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Drogie Mamusie
Wpadłam się przywitać nastąpiła u mnie mała zmiana planu zajęć i zamiast na 12 mam zajęcia od 16 i do tego egzamin uwielbiam jak zmieniają plan z dnia na dzień

Do zobaczenia jutro
Malinko, dasz radę trzymam kciuki za egzamin
Stary 2010-01-10, 15:49   #389
gabisun
Zakorzenienie

Lenka właśnie nie wiem czy pomaga chociaż dzisiaj czuję się lepiej, mogłam zjeść obiad, co prawda tylko ziemniaki z sałatą ale zawsze coś
Przykro mi, że takie straszne mdłości masz ciekawe czy mnie wymioty dopadną
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 16:48   #390
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

czasem was podczytuje i nie moge sie powstrzymac zeby nie napisac oc nieco...

NIKaP-n tez uwielbiam sage zmierzch

Cytat:

Dziewczyny uwaga na srodki przeciwbolowe!
Nie chcialam o tym mowic, ale powiem bo po pierwsze to dla waszego dobra a po drugie nie chce zebyscie myslaly ze sie jakos wymądrza... "obracam sie" w srodowisku lekarskim (moj maz jest lekarzem, nie ginekologiem) ale ma cala mase kolegow po fachu, zonatych z dziecmi (my jestesmy ostatnimi bezdzietnymi zreszta ;/ ). Wobec tego bylam swiadkiem wielu ciaz i sporo sie o nich dowiedzialam. W czasie ciazy wiele srodkow przeciwbolowych jest zakazanych!!! Nie pamietam, kotre to sa dokladnie (bo samą mnie jeszcze nic nie bolalo) , ale czytajcie ulotki i pytajcie waszych ginekologow!
jesli moge cos powiedziec to z tego co mi wiadomo mozna brac paracetamol i apap

jesli chodzi o mdlosci to polecam wiatmine b6 zalecila mi ginka i naprawde pomagala poza tym rano banan tez mi pomagal lub biszkopty slyszalam tez o zjedzeniu solonych krakersow zanim sie jeszcze z lozka podniesie herbatka imbirowa tez pomaga ale czasem nudnosci sa tak silne ze nie bylam w stanie sie do niej zmusic
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości