Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 20:40   #2731
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja mam 2 typy:
- Arte 3x3 http://www.allegro.pl/item869783570_...sport_0_z.html
- Smart http://www.allegro.pl/item866912443_...24_kolory.html

Obydwa widziałam w sklepie i nie wiem na który się zdecydowac ale chyba wybralabym Arte 3x3 bo ma wszystkie osobne częsci to znaczy i gondolkę i spacerówkę i fotelik.
Smart ma gondolkę przerabianą (składaną, wyginaną) na spacerówkę i osobno jest fotelik.
Wydaje mi się, że jak są wszystkie częsci osobno to dłużej posłużą
jeden w sklepie kosztował 750 a drugi chyba 950 więc będzie mnie stac na taki.
Z tych dwóch wybrałabym Arte,bo takich dużych jak ten drugi nie lubię.Nie potrafiłabym nim manewrować o ile w ogóle miałabym siłe go ruszyć Ale ja słabowita ogólnie jestem

Coneco też mi się podoba i był moim nr1 kiedyś,ale czytałam opinie,że często się zdarza,że się urywają przednie kółka,a tego bym nie chciała,więc szukam czegoś innego zamiast niego.

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2010-01-09 o 20:49
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 20:47   #2732
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Aha zapomniałam napisać, że pani ginekolog powiedziała ,że jak najbardziej można zażywać tabletki do ssania tymianek i podbiał. Mówiła, że oni to już na wszystkim piszą, że kobieta w ciąży nie wolno, nawet na olejkach do kąpieli.
Stary 2010-01-09, 20:53   #2733
farminka
Wtajemniczenie

Bo nikt tych leków nie bada pod kątem zażywania w ciąży i wolą sie zabezpieczyć taką formułką na wszelki wypadek niż płacić później milionowe odszkodowania w razie gdyby okazało się,że coś jest nie tak.Oczywiście to nie dotyczy wszystkich leków,bo są takie,których ewidentnie nie wolno.
Stary 2010-01-09, 21:01   #2734
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
witajcie kobietki

nie ma szans zebym was nadrobila bo nie bylo mnie dwa dni a tu taka produkcja

ja jestem padnieta, 10 h lazilam po sklepach, tylko nie wiem za czym
ale kupilam sobie spodnie ciazowe w h&m i taki dluzszy sweterek i poki co jestem zadowolona. wkurza mnie strasznie to ze w h&m przewzaja czarne ciuchy :/

ogolnie nie czuje nog, glowa mi peka i najchetniej poszlabym juz spac

widzialam ze obstawialyscie plec, no to ja tez poprosze o dopisanie do listy: chlopiec.

papeteria witam cie serdecznie na naszym watku i ciesze sie ze minelo juz ciazowe zagrozenie

co do wozeczkow, to ja juz mialam upatrzony za nim jeszcze w ciaze zaszlam hehehe
http://allegro.pl/item871070213_woze...k_gratisy.html

ciut drogi ale sie zepne i uzbieram.

zreszta wczoraj moj tż oznajmil ze chyba wyjedzie na rok do pracy no normalnie myslalam ze go w leb walne. nie mam pojecia jak on sobie to wyobraza, ale chce wyjechac po slubie i niby bedzie na weekendy przyjezdzal z mazur tak wiec szykuje mi sie ciekawa przygoda - ja sama z dzieckiem po porodzie... obrazona jestem na niego
tez quinny mi sie podobaja i nawet sie nad nim zastanawialam do momentu zanim dowiedzialam sie ze spacerowka nie jest regulowana tzn oparcie jakos sobie nie wyobrazam zeby dzidzia miala spac tak na siedzaco wole jednak cos z regulowanym oparciem

Cytat:
Ja mam 2 typy:
- Arte 3x3 http://www.allegro.pl/item869783570_...sport_0_z.html
- Smart http://www.allegro.pl/item866912443_...24_kolory.html

Obydwa widziałam w sklepie i nie wiem na który się zdecydowac ale chyba wybralabym Arte 3x3 bo ma wszystkie osobne częsci to znaczy i gondolkę i spacerówkę i fotelik.
Smart ma gondolkę przerabianą (składaną, wyginaną) na spacerówkę i osobno jest fotelik.
Wydaje mi się, że jak są wszystkie częsci osobno to dłużej posłużą
jeden w sklepie kosztował 750 a drugi chyba 950 więc będzie mnie stac na taki.
no ten arte calkiem niezly lacznie z cena za wozek wielofunkcyjny a ten drugi mi sie nie podoba nie lubie wozkow w tym stylu
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:02   #2735
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jejku uwazaj na siebie kochana a zdarzylas do tej toalety?? u mnie najgorzej jak chodze na dworze z psem i mnie ciagnie na tym sniegu
hehe do toalety zdazylam, ale odechcialo mi sie z tego wszystkiego...
teraz boli mnie glowa i mam mdlosci...feee

smialismy sie dzis z tz, ze pojade jutro do domu i wszyscy beda mowili, ze jest damskim bokserem)) hehe mam nadzieje, ze nie bede miala siniaków...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:14   #2736
bajka1807
Zakorzenienie

anoxa mozna w 3 plaszczyznach ustawic siedzisko spacerowki ale fakt ze nie rozklada sie na plasko. ale dzisiaj dorwalam w sklepie pania majaca ten wozek i zapytalam czy jest zadowolona, powiedziala ze bardzo, a dzidzius mial juz z 1,5 roczku i normalnie kimal w spacerowce

tak podczytuje teraz ze imiona wybieracie. ja tez mam mega spor z tz o imie dla chlopca, on sie uparl na Krystiana i nie chce odpuscic a ja szczerze nie mam pomyslu hehe jesli chodzi o dziewczynke to jestesmy zgodni, bedzie Blanka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:21   #2737
anoxa
Zakorzenienie

a ja sobie zamowilam spodnie dresowe ciazowe i tunike ta mi sie bardzo podobala http://moda.allegro.pl/item869816952...rach_l_xl.html

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

bajka ja bym sie cieszyla gdy by moj zgodzil sie na krystiana aale jemu nic sie nie podoba a sam nic nie potrafi zaproponowac
Stary 2010-01-09, 21:38   #2738
Basia84
Rozeznanie

anoxa to bylo tylko moje przypuszczenie jestesm zielona w tych sprawach wiec napisalam co mysle, ale ze moge sie mylic
sliczna ta tunika tez bym z checia sobie taka kupila i widze ze cena tez przystepna.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:01   #2739
anoxa
Zakorzenienie

basia zapomniala bym... zdjecia sliczne super

wlasnie tez mi sie spodobala do spodni dresowych bedzie super czy do jeansow

wlasnie pisalam z mezem i napisal mi ze wydaje mu sie ze dla dziewczynki maja bedzie najlepiej odpisalam mu ze to to juz tez wiem ale co z chlopcem a ten wariat napisal ze on jest pewny ze to dziewczynka a jak ewentualnie bedzie chlopiec to pozniej cos sie wymysli

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

wlasnie dziewczyny wyczytalam ze od 15tc powinnysmy unikac spania na brzuchu
cytat:
"Co robić, żeby ciąża była zdrowa
Wiele kobiet w czasie ciąży ma problemy ze snem. Teraz najlepiej zacząć spać na boku. To jest najwygodniejsza i najzdrowsza pozycja. Spanie na plecach powoduje ucisk macicy na naczynia krwionośne, które dostarczają krew do niższych partii Twojego ciała, a także dla dziecka. W późniejszym okresie ciąży spanie na plecach utrudnia również oddychanie. Spanie na brzuchu powoduje uciskanie macicy i należy tego unikać."
Stary 2010-01-09, 22:04   #2740
Siala_Bala
Zakorzenienie

No to kapusta
Nie potrafię inaczej zasnąć jak na brzuchu, choć ostatnio było mi mniej wygodnie. Jak zasypiam w innej pozycji to później się rzucam całą noc i łażę po ścianach dosłownie

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:12   #2741
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
to chyba nie chodzi o butelke tylko smoczek ma jakis tam sposob wykonania antykolkowy i z tego co kiedys czytalam to tworzywo z ktorego jest wykonane tez ma na to wplyw

ja generalnie mam zamiar karmic piersia a butelka to tylko w razie "w" kolki to tez indywidualna sprawa i zalezy od maluszka mam taki przyklad mojej siostry jedna corke karmila poltora roku piersia i zero kolek druga odrzucila piers po niespelna 3mc i karmiona byla zwykla butelka siostra moja kupowala zwykle butelki z nuk'a i mala nigdy nie miala kolki
Wiesz, nikt Ci nie kaze kupowac takich butelek jak ja, Basia czy Alguien. Wolny wybor
Cytat:

widzialam ze obstawialyscie plec, no to ja tez poprosze o dopisanie do listy: chlopiec.
dopisane

Cytat:

zreszta wczoraj moj tż oznajmil ze chyba wyjedzie na rok do pracy no normalnie myslalam ze go w leb walne. nie mam pojecia jak on sobie to wyobraza, ale chce wyjechac po slubie i niby bedzie na weekendy przyjezdzal z mazur tak wiec szykuje mi sie ciekawa przygoda - ja sama z dzieckiem po porodzie... obrazona jestem na niego
To nie ciekawie, ciezko tak jak sie zostaje samemu. Ale pomysl ze on robi to dla Was i dla dzidzi, zeby miala na zabawki i ubranka i zeby nic jej w zyciu nie braklo, czyli martwi sie i stara a to dobrze o nim swiadczy. Nie smutaj sie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Aha zapomniałam napisać, że pani ginekolog powiedziała ,że jak najbardziej można zażywać tabletki do ssania tymianek i podbiał. Mówiła, że oni to już na wszystkim piszą, że kobieta w ciąży nie wolno, nawet na olejkach do kąpieli.
Dobrze wiedziec, bo juz oczoplasu dostalam od czytania ulotek informacyjnych. Wszedzie zakaz i zakaz.

Wlasnie skonczylam piec rogaliki z nadzieniem dzem i nutella i z lukrem Tak za mna chodzily od kilku dni ze musialam zrobic. Maz sie cieszy bo on lubi domowe wypieki, a wieczorem z okazji urodzin idziemy do kina i na pizze

Ktos wspominal o zwierzetach domowych, najwazniejsze jest zeby nie zostawiac w jednym pokoju samego zwierzaka z dzieckiem bo taki zwierz moze wejsc do lozeczka i przytulic sie do glowki dziecka, a wiadomo taki maly szkrab nie umie sie bronic i moze sie udusic. Troche sie obawiam jak to bedzie z moim kocurem bo on bardzo miziaty jest i zaczepialski. Do tego taki z niego Jas wedrowniczek, wczoraj otworzylismy okno a on sruuu przez to okno i wyskoczyl do ogrodka. My go biegiem ratowac a ten jakby nigdy nic wacha sobie krzaczki i drzewka i do domu nie chce wracac

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:18   #2742
Basia84
Rozeznanie

kasandra na co idziecie do kina? my tez sie dzisiaj wybieramy na avatar, trzeba korzystac poki jeszcze mozna
Stary 2010-01-09, 22:20   #2743
Siala_Bala
Zakorzenienie

No ja mam salon z wydzieloną kuchnią i z niego przechodzi się do małego pokoju. Problem taki, że nie mam tam drzwi bo to jest róg pokoju oryginalnego ścięty i ciężko tam cokolwiek dopasować, pozatym pokoik jest taki mały, że drzwi by zajmowały jego połowę xD
Nie wiem co tam zamontować żeby utrudnić zwierzakom wejście, może coś ala moskitieta na rzep, suwak ? Pies nie przejdzie przez choćby barierkę ale kot... :/
Choc tak sobie myślę, że w ciągu dnia nie będzie tak za bardzo opcji żebym spuścila bobasa z oczu i nic by mu nie groziło, gorzej nocą :/
Też nie wiem na ile przeszkodą byłby baldachim przy łóżeczku dziecka i czy to by powstrzymywało kota przed wejściem

Stary 2010-01-09, 22:22   #2744
bajka1807
Zakorzenienie

kasandra82 wiem ze on to robi dla nas, ale powiem szczerze ze wole zeby zarabial mniej i byl ze mna w tych pierwszych miesiacach a co najwazniejsze przy porodzie. w okresie ciazy moze wyjechac, ale jak sie urodzi dziecko ? gdy skonczy sie mu kontrakt maluch mialby 6 miesiecy a to bardzo duzo... zobaczymy jak to bedzie.

zycze wam dobrej nocki, ja uciekam bo juz glowa ze zmeczenia mnie boli. kolorowych snow
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-09, 22:23   #2745
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
No ja mam salon z wydzieloną kuchnią i z niego przechodzi się do małego pokoju. Problem taki, że nie mam tam drzwi bo to jest róg pokoju oryginalnego ścięty i ciężko tam cokolwiek dopasować, pozatym pokoik jest taki mały, że drzwi by zajmowały jego połowę xD
Nie wiem co tam zamontować żeby utrudnić zwierzakom wejście, może coś ala moskitieta na rzep, suwak ? Pies nie przejdzie przez choćby barierkę ale kot... :/
Choc tak sobie myślę, że w ciągu dnia nie będzie tak za bardzo opcji żebym spuścila bobasa z oczu i nic by mu nie groziło, gorzej nocą :/
Też nie wiem na ile przeszkodą byłby baldachim przy łóżeczku dziecka i czy to by powstrzymywało kota przed wejściem
nie wiem czy jest cos takiego w polsce ale powinno byc, mozna kupic taki rodzaj baldachimu, z przodu jest duuzy suwak, to jest wlasnie zabiezpieczenie zwlaszcza przed kotami, na obrazku jest jak na tym stoi. widzialam to u jednej kobiety gdzie pracowalam ale ona to bardziej zamontowala dlatego ze jej dziecko wychodzilo z lozeczka samo a jeszcze roku nie miala i byl wielki problem. to jest zrobione z takiej siateczki wiec wszystko przez to widac.
Stary 2010-01-09, 22:24   #2746
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Wiesz, nikt Ci nie kaze kupowac takich butelek jak ja, Basia czy Alguien. Wolny wybor
raczej jestem duza dziewczynka i nie pozwolila bym sobie na to zeby ktos kazal mi cos kupowac a ja tylko wyrazam swoja opinie na temat roznych butelek

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-01-09 o 22:32
Stary 2010-01-09, 22:26   #2747
bajka1807
Zakorzenienie

co do zwierzat.... tez mam problem. posiadam ze tak powiem psychoruchowo pobudzoną kotkę i strasznie czasem sie rzuca i gryzie... tez w docelowym mieszkanku nie mamy drzwi, bo remontujac je, myslelismy w sumie tylko o sobie. jedyne rozwiazanie kupic drzwi, a kota wiem ze na 100% nie moglabym zostawic z dzidziusiem bo ona jest zbyt ciekawska, a chcialabym za wszelka cene uniknac sytuacji ze bede musiala oddac swojego kochanego kociaka rodzicom :/

dobranoc
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-09, 22:31   #2748
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
No to kapusta
Nie potrafię inaczej zasnąć jak na brzuchu, choć ostatnio było mi mniej wygodnie. Jak zasypiam w innej pozycji to później się rzucam całą noc i łażę po ścianach dosłownie
cos o tym wiem bo sama spie na brzuchu ale teraz podkladam noge tak wyzej ze niby na polowie brzucha spie poza tym jak pytalam mojej ginki to mowila ze dzidzi nic nie grozi jak spi sie na brzuchu i ze sama od siebie przestane na nim spac jak zacznie mi przeszkadzac

Cytat:
kasandra82 wiem ze on to robi dla nas, ale powiem szczerze ze wole zeby zarabial mniej i byl ze mna w tych pierwszych miesiacach a co najwazniejsze przy porodzie. w okresie ciazy moze wyjechac, ale jak sie urodzi dziecko ? gdy skonczy sie mu kontrakt maluch mialby 6 miesiecy a to bardzo duzo... zobaczymy jak to bedzie.

zycze wam dobrej nocki, ja uciekam bo juz glowa ze zmeczenia mnie boli. kolorowych snow
moj tz tez pracuje za granica i teraz jest czasem ciezko wole nie myslec co bedzie pozniej mam nadzieje ze chociaz po porodzie na okolo miesiac uda mu sie zostac w domku rozmawialam ostatnio ze znajomym maja podobna sytuacje z tym ze on pracuje w polsce i wraca na weekendy i chyba jemu jest jeszcze gorzej wyjezdzac niz nam zostawac... mowil ze czest jadac do pracy placze...
Stary 2010-01-09, 22:35   #2749
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
nie wiem czy jest cos takiego w polsce ale powinno byc, mozna kupic taki rodzaj baldachimu, z przodu jest duuzy suwak, to jest wlasnie zabiezpieczenie zwlaszcza przed kotami, na obrazku jest jak na tym stoi. widzialam to u jednej kobiety gdzie pracowalam ale ona to bardziej zamontowala dlatego ze jej dziecko wychodzilo z lozeczka samo a jeszcze roku nie miala i byl wielki problem. to jest zrobione z takiej siateczki wiec wszystko przez to widac.

na jakim obrazku?

Ja uciekam dziewczyny
Czas pracy skończony, miłej nocy życze wszystkim i samych przyjemnych snów Do jutra, mam nadzieję

Stary 2010-01-09, 22:37   #2750
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
kasandra na co idziecie do kina? my tez sie dzisiaj wybieramy na avatar, trzeba korzystac poki jeszcze mozna
hehe my tez

Cytat:

dobranocka

Cytat:
No to kapusta
Ja tez spie na brzuchu i bata nie ma zebym zmienila pozycje Moze jak bede miala brzuch napompowany jak balon to wtedy z koniecznosci nie poloze sie na brzuchu, ale... kolezanka mowila ze byla u masazysty w ciazy i oni maja takie lozka z dziura posrodku na wlozenie brzucha, moze takie lozko bylby dobrym wyjsciem

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 23:14   #2751
Basia84
Rozeznanie

Siala_Bala na obrazku z opakowania

ja mam 2 koty w tym jeden mlodszy jest strasznie ciekawski i musi wszedzie wejsc. czytalam ze trzeba przez pierwsze dni zwracac wieksza uwage na kota i nie zaniedbywac go. juz wiem ze bedzie ciezko ale jakos sobie poradzimy.
Stary 2010-01-09, 23:24   #2752
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie zamowilam spodnie dresowe ciazowe i tunike ta mi sie bardzo podobala http://moda.allegro.pl/item869816952...rach_l_xl.html
/
tez ja sobie upatrzylam slicznie wyglada jak przyjdzie Ci to koniecznie napisz jak gatunkowo i wogole to sie zdecyduje na nia bo ja sie boje przez neta kupowac

Cytat:

cytat:
Wiele kobiet w czasie ciąży ma problemy ze snem. Teraz najlepiej zacząć spać na boku. To jest najwygodniejsza i najzdrowsza pozycja. Spanie na plecach powoduje ucisk macicy na naczynia krwionośne, które dostarczają krew do niższych partii Twojego ciała, a także dla dziecka. W późniejszym okresie ciąży spanie na plecach utrudnia również oddychanie. Spanie na brzuchu powoduje uciskanie macicy i należy tego unikać."
O losie nie umiem inaczej tylko na brzucholu aczkolwiek tez wczoraj zauwazylam, ze jakos ciezej mi i tak na pol boku/brzuchu spalam

Cytat:
Avatar super wybor na 3D idzcie naprawde polecam wszystkim

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 23:36   #2753
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze nie ma problemu jak tylko przyjdzie to dam znac jaka jest gatunkowo rewelacji sie nie spodziewam bo cena nie jest za wysoka ale jak bedzie fajna to jeszcze w innym kolorze zamowie
Stary 2010-01-10, 00:21   #2754
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze nie ma problemu jak tylko przyjdzie to dam znac jaka jest gatunkowo rewelacji sie nie spodziewam bo cena nie jest za wysoka ale jak bedzie fajna to jeszcze w innym kolorze zamowie
A w jakim zamowilas teraz kolorze?

Maciuś
Stary 2010-01-10, 01:25   #2755
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Ja z wózków upatrzyłam sobie te:

http://www.allegro.pl/item877823002_...zl_okazja.html

http://www.allegro.pl/item879339386_...uper_cena.html

koniecznie w wersji z pompowanymi kołami.
Dla córeczki miałam wózek ze skrętnymi kołami i jeśli mogę to odradzam, mimo że istniała możliwość zablokowania skrętu kół to nie sprawdzał się kompletnie na nierównej nawierzchni, po równych chodnikach czy do parku rewelacja ale trzeba wziąć pod uwagę też chodniki z "wybojami" a w tedy gorzej, dlatego go sprzedałam i chcę teraz ze zwykłymi kołami.
Chyba cierpię na bezsenność, leżałam,leżałam i kręciłam się aż mój M zaczął chrapać i postanowiłam opuścić łóżeczko i poczytać co u was nowego.Na dodatek mój królik jakiś nadpobudliwy i strasznie tupie z nerwów,chciałby ciągle biegać po mieszkaniu.
Miałam Was zapytać jakie badania muszę zrobić na kolejną wizytę bo na pierwszej zleciła mi lekarka, na drugiej byłam z powodu plamienia i nie robiłam badań, na trzeciej zapomniała mi gin napisać na kartce badania które mam wykonać a 18.01 idę na wizytę, nie wiem czy wystarczy morfologia czy też nie zadzwonić do niej i nie zapytać.Jakie Wy robiłyście?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 04:40   #2756
Alguien
Zadomowienie

Oj dziewczyny pewnie, ze kazdy kupi takie butelki czy wozki, jakie jemu sie podobaja czy odpowiadaja. Kazdy ma inne priorytety i czym innym sie kieruje przy wyborze. Dla mnie na przyklad poza funkcjonalnoscia butelek bardzo wazny jest jeszcze inny aspekt - gdzie te butelki byly robione? Absolutnie odmawiam czegokolwiek, co jest produkowane w Chinach. Nie zamierzam mojemu dziecku podawac mleka w plastiku, ktory byl produkowany w kraju, w ktorym zadnych norm tak naprawde nie przestrzegaja...
Dobranoc
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 11:14   #2757
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
A w jakim zamowilas teraz kolorze?
zamowilam czerwona a jak okaza sie byc w miare fajne to chciala bym jeszcze domowic zolta i czarna albo czarna i biala

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ja z wózków upatrzyłam sobie te:

http://www.allegro.pl/item877823002_...zl_okazja.html

http://www.allegro.pl/item879339386_...uper_cena.html

koniecznie w wersji z pompowanymi kołami.
Dla córeczki miałam wózek ze skrętnymi kołami i jeśli mogę to odradzam, mimo że istniała możliwość zablokowania skrętu kół to nie sprawdzał się kompletnie na nierównej nawierzchni, po równych chodnikach czy do parku rewelacja ale trzeba wziąć pod uwagę też chodniki z "wybojami" a w tedy gorzej, dlatego go sprzedałam i chcę teraz ze zwykłymi kołami.
Chyba cierpię na bezsenność, leżałam,leżałam i kręciłam się aż mój M zaczął chrapać i postanowiłam opuścić łóżeczko i poczytać co u was nowego.Na dodatek mój królik jakiś nadpobudliwy i strasznie tupie z nerwów,chciałby ciągle biegać po mieszkaniu.
Miałam Was zapytać jakie badania muszę zrobić na kolejną wizytę bo na pierwszej zleciła mi lekarka, na drugiej byłam z powodu plamienia i nie robiłam badań, na trzeciej zapomniała mi gin napisać na kartce badania które mam wykonać a 18.01 idę na wizytę, nie wiem czy wystarczy morfologia czy też nie zadzwonić do niej i nie zapytać.Jakie Wy robiłyście?
jusdan ten pierwszy wozeczek duzo bardziej mi sie podoba a ja przed kolejna wizyta nie dostalam zadnego skierowania na badania przypuszczam ze teraz mi da ide 20.01 a napewno sie sama upomne o nie

a ja dzisiaj przywitalam dzien malym krwotoczkiem z nosa

a dzisiaj mam ogromna ochote na budyn waniliowy
Stary 2010-01-10, 13:23   #2758
wiolek1
Zadomowienie

Siala_Bala dzięki za wyczerpującą odpowiedź odnośnie usg przesiewowego

Cytat:
cytat:
Cytat:
cos o tym wiem bo sama spie na brzuchu ale teraz podkladam noge tak wyzej ze niby na polowie brzucha spie poza tym jak pytalam mojej ginki to mowila ze dzidzi nic nie grozi jak spi sie na brzuchu i ze sama od siebie przestane na nim spac jak zacznie mi przeszkadzac
no ja się pytałam mojego gina czy moge spac na brzuchu to powiedział że tak że to nic nie przeszkadza dzidzi i że poprostu sama przestane tak spać jak będe już mieć brzuch i będzie mi nie wygodnie a potem planuje kupić taki kojec http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood/kup.html

dziewczyny a jak z waszym wyglądem ? tzn z cerą ? ja jestem tak wysyfiona jak jeszcze nigdy w życiu normalnie góry i doliny no ale cóż jakoś musze przeżyć
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 14:01   #2759
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
no ja się pytałam mojego gina czy moge spac na brzuchu to powiedział że tak że to nic nie przeszkadza dzidzi i że poprostu sama przestane tak spać jak będe już mieć brzuch i będzie mi nie wygodnie a potem planuje kupić taki kojec http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood/kup.html

dziewczyny a jak z waszym wyglądem ? tzn z cerą ? ja jestem tak wysyfiona jak jeszcze nigdy w życiu normalnie góry i doliny no ale cóż jakoś musze przeżyć
Też przymierzam się do kupienia takiej poduszki jak mi jeszcze trochę brzuch podrośnie,ale na all,bo tam są trochę tańsze. Już teraz czasem ciężko mi się na boku leży,bo mam wrażenie jakby mi brzuch ciążył i tak ciągnął w dół.Teraz w takich sytuacjach podkładam sobie jaśka żeby trochę podnieść brzuch,ale z czasem to nie wystarczy raczej.No i do karmienia też się potem przyda. A co do spania na brzuchu to też zawsze tak spałam,ale od niedawna jak tak chwilę poleżę to później jestem taka obolała na brzuchu,że się zaczęłam bać i staram się unikać tej pozycji

A z cerą też koszmar u mnie.Staram się unikać luster,bo wyglądam co najmniej niekorzystnie ostatnio Pocieszam się,że to może zgodnie z przesądami dziewczynka odbiera mamie urodę
Stary 2010-01-10, 14:34   #2760
niezawsze
Zakorzenienie

Ja tez w zyciu nie bylam tak pryszczata jak teraz dekolt, plecy i twarz takie ropne wypryski, a mowia "masz problemy z cera, zajdz w ciaze " no mnie to nie dotyczy.

O poduszce tez bede musiala pomyslec wkrotce bo na brzuchu co raz ciezej na boku ciazy tez mi brzuch a plecy odpadaja.

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości