|
|
#241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czego ile kupować???
Cytat:
![]() To naprawdę niezła różnica- nie dość, że to dobre kilka centymetrów gdyby oba bodziaki były w tym samym rozmiarze. A tu niespodziewajka Szok- naprawdę szok! A powiedz mi kropko75- który z tych body ma właściwszą wielkość- czy to ten większy jest za mały czy ten mniejszy jest za duży? Rety- jak to brzmi!!! ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Przy tak wielkich różnicach to wręcz konieczność. Odłożysz np coś w rozmiarze niby 68 a jak Twój brzdąc ten rozmiar osiągnie to się okaże, że już się w to nie mieści i aż żal wyrzucić. To naprawdę pomylone by takie rozbieżności były w jednym rozmiarze- dorosły to sobie chociaż przymierzy i dobierze a taki maluszek? Naprawdę trzeba mieć wprawne oko by wybrać dobry rozmiar nie kierując się metką. |
||
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś pewna, że chcesz to wiedzieć?
Przygotuj się na szok, poszukam fot, które powinny, aczkolwiek nie odpowiedzą na Twoje pytanie. Śmialiśmy się z tego z mężem wczoraj cały ranek. ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na poważnie- myslałam, że to po prostu metka źle wszyta i że rozszyfrowałaś które jest właściwe ![]() Nie chciałabym Ci robić kłopotu z szukaniem. |
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Oto zdjęcia.. Kto mi powie gdzie leży prawda to będzie dobry.
1 fotka - najmniejsze body jakie mam r. 56 firmy Aga; na nim normalne przeciętne śpiochy r. 56 firmy Klucze. Widać wystający krok między nogawkami śpiochów - czyli najmniejsze body jest na dłuższy tułów niż długie, normalne śpiochy. 2 fotka - długie body r. 56 firmy Klucze; na nim normalne, przeciętne śpiochy r. 56 firmy też Klucze... I co? I dziecko noszące ubranka tej firmy do body r. 56 musi mieć tułów dłuższy o (mierzyłam!) 7,5cm niż do śpiochów tego samego rozmiaru. Ja nie rozumiem, a Wy? Ps. Porównanie robione od ramion - bo tu się nic nie da zmodyfikować, niżej ściągnąć nie można, ramionka przeszkadzają, więc to chyba dobra wyjściowa.
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam że metka. Ale jak zaczęłam mierzyć body do śpiochów tej samej firmy to jednak stwierdziłam, że nie. ![]() Ps. Jedno jest pewne - Ewa Klucze robi nierówne body, niektóre mam 2cm krótsze od tych żółtych na ww. fotach. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-10 o 12:51 |
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Różnica widoczna na zdjęciu z lewej- możliwa do zaakceptowania ale to z prawej to istne cudo!!! 7,5 cm- naprawdę szok!!! Przecież to jest więcej niż jeden rozmiar!!! I to jedna firma takie bajery robi? I weź tu człowieku bądź mądry- wybierz się do sklepu i kup ciuszki na dany rozmiar.... A potem ubierz w to dzidziusia by wszystko pasowało jak ulał. To zadanie godne zagadki sfinksa
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
fot. 1 - body firmy Aga r. 56 (najmniejsze jakie mam) na śpiochach firmy Aga r. 56. Prawie dobrze, tylko 2cm różnicy.
![]() fot. 2 - śpiochy firmy Pinokio r. 56, a pod nimi body firmy Klucze (jedne z krótszych tej firmy jakie mam) - jak widać tu długość tułowia zgadza się idealnie... Dowolność jest spora. Myślę trzeba będzie mierzyć wszystko do wzrostu malucha, a rozmiary zwyczajnie olać.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-10 o 13:03 |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W bodziakach firmy Klucze mam max. 3cm różnicy. Ale ich body do śpiochów mają się już nijak. Aga wpada lepiej. Niestety z Pinokia nie mam body, więc tu nie wiem jak rzecz stoi. A mam jeszcze body firmy Mea - są pomiędzy Klucze i Agą, po środku długością wypadają. Tak, ubierz i jeszcze zrób to tak żeby było wygodnie... Zauważyłaś jakie krótkie są nóżki w tych śpiochach? Obstawiam, że bardzo szybko będę jak moja mama, robiła z nich a'la rampersy, obcinając stópki bo szłapki nie zmieszczą się tam. ![]() ________ W każdym razie powodzenia w zakupach i doborze rozmiarów - przyda się.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-10 o 13:11 |
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym obcinaniem to faktycznie dobry pomysł- przynajmniej nie będzie maluszek podkurczał paluszków i stópki bo bedzie mu za ciasno. A na syrki zawsze można cieplutkie skarpeteczki nałożyć. I spokój na duszy że mu wyodnie ![]() A dziekuję- faktycznie się przyda chociaż te pierwsze zakupy- będą tylko na czuja- no bo jak tu dobrać albo nosić wszystko ze sobą żeby porównywać co jest w dobrym rozmiarze a co nie No cóż- pewnie to dlatego że kupowanie tych wszystkich słodkich ubranek jest takie ekscytujące i przyjemne, że można byłoby się zapomniec a tak- producenci ubranek dbają o mamusie (tatusiów też) by zawsze mieć umysł na najwyższych obrotach i centymetry w oczach Dzięki Ci piękne za te wszystkie foty i wskazówki- naprawdę cenne!!! |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Mam 15 par spodni
Ciąża mi na mózg padła
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Vipek - a proszę na zdrowie.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16371727]Mam 15 par spodni Ciąża mi na mózg padła [/QUOTE]Ja mam więcej. |
|
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
No wiem, wiem, i chyba w kompleksy wpadnę...
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16374634]No wiem, wiem, i chyba w kompleksy wpadnę...
Nie martw się No nie licząc oczywiście pajacyków Jutro chyba pojadę na jakieś zakupy, bo w sumie za tydzień zaczynam 8 miesiąc, a wyprawki prawie brak Na razie mam: 5 szt. body z krótkim rękawem 5 szt. body z długim rękawem 4 pajacyki 2 pary spodni (ogrodniczki plus bojówki) 1 ręcznik z kapturkiem Bodziaków chyba na razie więcej nie kupuję, jakby brakowało, to po porodzie się dokupi najwyżej Za to pajacyków/śpiochów jeszcze z 6 sztuk mi trzeba, jakichś bluzeczek, skarpetek, czapeczkę.Do tego po starszym synku kombinezonik, kilka sweterków i chyba tyle. Tych małych prawie nie mam. Za to od rozmiaru 68-74 nie będę musiała chyba prawie nic kupować, bo się masa tego ostała
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Czy pisząc o spodniach- macie również na myśli półśpiochy?
I jak uważacie- czy to dobry wynalazek? |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
spodnie mloda zaczela nosic jak zaczela powiedzmy siedziec w lezaczku. tak to glownie body, pajac i eto wszechno
balam sie ze w brzuszek gumka bedzie cisla |
|
|
|
|
#256 |
|
Konto usunięte
|
Spodnie to spodnie, półśpiochy to półśpiochy
![]() Katuś, te moje spodnie to już przeważnie właśnie są na pi razy oko pół roczku wzwyż, do pół roku mam chyba tylko 2 (lub 3) pary, z szeroką gumką - specjalnie na to patrzyłam, bo już kiedyś pisałaś o tym ![]() A właśnie dziewczyny, te rodzące ciepłą porą - koszulki jakieś z krótkim rękawem kupujecie? |
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie spodnie dla noworodka to jakies nieporozumienie.
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem jak już lekko podrośnie, można przesadzać go w portki ![]() Szajka- aaaa , bo Ty liczysz portki już takie na potem, nie tylko dla noworodka? Hehehe, to chyba Cię prześcignęłam- samych ogrodniczek krótkich na lato mam chyba 6 par, innych spodenek m.in. w komplecikach nie policzę teraz, bo wywiozłam teściowej Oczywiście wszystko po Cypisku ![]() Jadę zaraz na zakupy powiększyć zapasy noworodkowe ![]() edit: założyłam wątek z sondą na wesoło Zachęcam do wypowiedzi, bo jestem ciekawa ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=395601 Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2010-01-11 o 09:17 |
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego właśnie zwątpiłam co macie na mysli pisząc spodnie- i stąd mój pomysł i pytanie o półśpiochy- bo one są takie bezuciskoweAle faktycznie- jak to pisze Impersona- z gumką czy bezuciskowe- kończą się w newralgicznym miejscu. |
|
|
|
|
|
#260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że dobry i mam. Zawsze to prościej ubrać półśpiochy niż śpiochy. No i ja rodzę w maju to ciepło będzie, nie trzeba dziecku dwóch warstw materiału na pleckach, bo się zgrzeje...
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16381000] A właśnie dziewczyny, te rodzące ciepłą porą - koszulki jakieś z krótkim rękawem kupujecie?[/QUOTE] Ja żadnej jeszcze nie znalazłam, takiej typowo kaftanikowej na krótki. Już zwątpiłam czy robią... ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() Kończą się nad pępkiem i to sporo nad. I w większości nie mają miejsca ucisku w postaci gumki. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-11 o 10:37 |
|||
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Np. takie:
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Polspiochy to fajny wynalazek
Kropka widze, ze kupujemy na tych samych aukcjach
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba Twoje maleństwo widziałam w ubranku pomarańczowym ze smokiem na n-k?
|
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro nad pępuszkiem to super. Tak własnie wydawało mi się, że raczej łatwiejsze to zakładania stąd moje pytanie ![]() Czyli ogólnie są lubiane przez mamusie |
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
co do półspiochów to w sumie nie miałam więc nie wiem czy dobre czy nie ale te bezuciskowe wydają się OK. Ja miałam zwykłe i nie narzekałam .... ale synek tylko w domu w nich był i to tylko jak był malutki bo potem mu przeszkadzały....co do tego pępuszka to też nie przesadzajmy....kikut trzyma się do ok 2 tygodni więc nie jest to jakiś straszny okres czasu...
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tak...mamy te komplety (body, koszulki i spioszki) w 3 kolorach - niebieskim, zielonym i wlasnie pomaranczowym...
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Lubie bardzo ta firme...teraz na rozmiar 68 zamowilam nowa partie ciuszkow i tez wiekszosc wlasnie batko
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam na r.56 te śpiochy ale ta babka z all nie miała. Więc mam r. 62, a potem jeszcze 68 kupię. I pewnie też inne kolory, bo mężowi się bardzo podobają... Choć smok wg mnie najładniejszy.
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi podoba sie najbardziej niebieskie a potem ze smokiem wlasnie...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.