Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-10, 20:51   #3271
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Pamela
Madziorka niestety nie pomogę
Lady ja chętnie poproszę

A ja się zastanawiam gdzie się podziała Maggie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:32   #3272
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

czesc dziewczynki jak fajnie ze moge wreszcie do was zagladac
nio mialam sporo nadrabiania hehe
Anulka kochana bardzo mi przykro brak mi słow..ale jestem z Toba i trzymam mocno kciuki zebys powolutku wracala do siebie i zeby na twojej buzce znow pojawil sie usmiech
Karolinko dzidizia sliczna
kasiujak tam twoja dzidzia??
ja kurcze sama nie wiem co robic naprawde.. na razie zawieslismy staranka, ale z drugiej strony chcialabym juz tego maluszka ehhh nio zobaczymy jak to bedzie
a cio u mnie hm..
tz w koncu nie wyjechal do londku- nio na razie przynajmniej, i jest na etapieposzukiwania pracy, zalozyl juz tu swoja stronke int i dzialanosc i moze ktos sie zglosi ehhh oby
ja studia oczywisice caly czas nio i ostro jezdze hehe za 2 tyg mam ten niesczsny egzz prawka
poza tym kochane licze na wasza pomoc w napisaniu swietnego podania o przyjecie na staz
alez sie rozpisalam
trzymajcie sie zdrowo i mocno kochane
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:42   #3273
aa2
Zakorzenienie

Lady ja też poproszę
mój tż w końcu niedawno dotarł do domku , normalnie ponad 5 godzin jechali z warszawy to masakra jakaś, ponoć na drogach dramat, a w Częstochowie to stacje były pozamykane bo prądu nie ma
a mówią że ma być jeszcze gorzej to już wogóle nie wiem co się będzie działo

aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:45   #3274
lisek15
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki

Właśnie wróciłam ze szkoły. Drogi fatalne ten weekend naprawdę bardzo szybko minął. Od jutra znów ciężki tydzień. A na horyzoncie na razie nie zapowiada się nic wolnego.

Trzymajcie się dziewczynki ciepło
lecę do łóżka, bo po 5 trzeba wstać
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 21:55   #3275
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

śnieg za oknem sypie jak szalony, a ja sobie oglądam oferty biur podróży i wybieram jakieś ciepłe miejsce na wakacje. Od tego roku oszczędzamy z mężem i na naszą 5rocznice ślubu chcemy sobie pojechać gdzieś gdzie jest ciepło i po prostu wylegiwać się na plaży i popijać drinki...ahhhh jak na razie dotrzymujemy obietnicy i odkładamy kasę. Już się nie mogę doczekać!
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 22:02   #3276
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
śnieg za oknem sypie jak szalony, a ja sobie oglądam oferty biur podróży i wybieram jakieś ciepłe miejsce na wakacje. Od tego roku oszczędzamy z mężem i na naszą 5rocznice ślubu chcemy sobie pojechać gdzieś gdzie jest ciepło i po prostu wylegiwać się na plaży i popijać drinki...ahhhh jak na razie dotrzymujemy obietnicy i odkładamy kasę. Już się nie mogę doczekać!
ale Ci fajnie, tez bym sobie gdzieś pojechała, az się rozmarzyłam....
a jeszcze jak patrze co sie dzieje za oknem to brrrrr
Stary 2010-01-10, 22:07   #3277
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

do naszej 5rocznicy jeszcze 2,5 roku więc to nie jest takie hop siup ale w tym roku na wakacje na pewno wyskoczymy nad nasze polskie morze jeśli pogoda dopisze, w 2009 nigdzie nie byliśmy nie licząc jednodniowego wypadu do Wrocławia i weekendu w Szczecinie więc w tym roku nie zamierzamy siedzieć w domu
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 22:11   #3278
aa2
Zakorzenienie

hihi widzę że mamy podobne plany ja w wakacje jak wszystko pójdzie dobrze też chce nad polskie morze a w 2009 też nigdzie na wakacjach nie byliśmy jedynie 4 dni spędziliśmy nad morzem- taki szybki weekendowy wypad więc w tym roku chciałabym sobie to odbić
Stary 2010-01-11, 08:08   #3279
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Witam dziewczyny. Obiecałam Wam podać tytuł tej książki o żywieniu więc proszę:

http://www.czerwonyslon.com.pl/ksieg_zo.php?tryb=zo003

Ponoć rewelacyjnie przygotowuje organizm do ciąży i służy jak najlepszemu rozwojowi dzidziusia Może warto zastosować taką dietę

Ponowię swoje pytanie. Czy któraś z Was wie może czy poronienie może wpłynąć na bolesność kolejnych miesiączek? Naprawdę każda następna jest coraz gorsza. Zaczynam się poważnie martwić Tak czy owak wybiorę się do lekarza ale chciałabym wiedzieć, wiele z Was to przeżyło, może miałyście takie same odczucia? Ja po poronieniu nie miałam nawet usg zrobione bo lekarka wyszła z założenia że wszystko się samo oczyściło bo ciąża była wczesna i nie trzeba sprawdzać. A to usg które zrobili mi teraz w szpitalu pokazało jakąś plamę w macicy... Czy to może być efekt jakiejś pozostałości? Teraz mam @ więc przez najbliższe kilka dni nie wybiorę się do ginekologa i odgryzę sobie palce z nerwów

Życzę Wam wszystkim miłego dnia. Ja właśnie wróciłam z pracy i jestem ledwo żywa, idę spać.
but it meant everything to me.
madziorka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 08:20   #3280
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane
oczywiscie mnie zakorcilo zeby tu wejsc i chyba placze straszne wlasnie
ja niestety piatek i sobote spedzilam w szpitalu bole, goraczka, zakazenie, ostry dyzur, antybiotyki, odwodnienie, lyzeczkowanie. wypisali mnie wczoraj poznym wieczorem, bo stwierdzili ze w domu szybciej sie pozbieram. antybiotyki dwa nastepny tydzien Czemu tak musi byc, ze nie dosc ze nam sie nie udalo to jeszcze tyle musze wycierpiec.

pozdrawiam was i moe zajrze pod koenic tygodnia jak sie pozbieram. zdjecia dzieciaczkow mnie zalamuja, pozatym wszystko boli
wiem że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu, ale wiedz że myślami jesteśmy z Tobą

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dziewczyny u was też tak sypie sniegiem? ja właśnie patrze przez okno i tak sypie że jest mega biało i nic nie widać
dobrze że zdążyłam przyjechać do domu, już po drodze wesoło nie było ale to co sie teraz dzieje to masakra kochane jak u was też tak jest a nie musicie wychodzić to tego nie róbcie no chyba że na spacer bo autem jedzie sie katastroficznie
u mnie masakra, wczoraj na 10 rano jechałam na usg, to miałam problem dojechać do szpitala...

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
hej dziewczyny)
no właśnie teraz zauwazylam, aby zobaczyc drzewko to trzeba sie zalogowac. W sumie to i lepsze jest, bo jak cos to tez mozecie pomagac uzupelniac daty;] Jak beda chetne to podam dane do konta (bo zrobilam takie ogolne) tylko prosze napisac

Ogólnie to dziś sobie odpuściłam szkołę. Samochód z TŻtem odśnieżaliśmy i odlodowacaliśmy (nie wiem jak to napisac) godzine czasu! z reszta trzeby bylo tez snieg łopata odgarniac i zrobic drogę. W sumie ilość śniegu u nas sie nie zmieniła, jednak wczoraj padałam deszcz i tak sie porobiło, że na śniegu zrobiła się grubat warstwa lodu. na samochodzie było miejscami do 1cm grubosci lodu:/

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Pamelko, ja miałąm kiedyś plamienie tydzien po owulacji (oznaka zagnieżdżania się ponoć) Ale ine wiem czy u Ciebie to samo moze byc.
ja też poproszę dane do drzewka...

Cytat:
hihi widzę że mamy podobne plany ja w wakacje jak wszystko pójdzie dobrze też chce nad polskie morze a w 2009 też nigdzie na wakacjach nie byliśmy jedynie 4 dni spędziliśmy nad morzem- taki szybki weekendowy wypad więc w tym roku chciałabym sobie to odbić
ja w 2009 roku wsiadłam auto, zatrzymałam się na północy i tak w ciemno bez rezerwacji znaleźliśmy kwaterę. Było super, cały czas świeciło nam słoneczko, o 20 w morzu się jeszcze można było kąpać. Jakoś zawsze tak mamy szczęście, że jak jedziemy nad nasze morze to pogoda nam dopisuje

No a ja po wczorajszym usg uspokojona Dzidzia rośnie, termin z usg zgadza się co do dnia z terminem wyliczonym z terminu @ czyli oficjalnie mam zostać mamą 25 lipca 2010. Moja kruszyna ma 47mm serduszko pięknie bije, dwie rączki widziałam i dwie nóżki też no i wiadomość końcowa ciąża pojednyńcza Może zdjęcie nie tak piękne jak Carol (oczywiście jakościowo) ale też się pochwalę moją kruszynką
Stary 2010-01-11, 08:43   #3281
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
wiem że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu, ale wiedz że myślami jesteśmy z Tobą

u mnie masakra, wczoraj na 10 rano jechałam na usg, to miałam problem dojechać do szpitala...

ja w 2009 roku wsiadłam auto, zatrzymałam się na północy i tak w ciemno bez rezerwacji znaleźliśmy kwaterę. Było super, cały czas świeciło nam słoneczko, o 20 w morzu się jeszcze można było kąpać. Jakoś zawsze tak mamy szczęście, że jak jedziemy nad nasze morze to pogoda nam dopisuje

No a ja po wczorajszym usg uspokojona Dzidzia rośnie, termin z usg zgadza się co do dnia z terminem wyliczonym z terminu @ czyli oficjalnie mam zostać mamą 25 lipca 2010. Moja kruszyna ma 47mm serduszko pięknie bije, dwie rączki widziałam i dwie nóżki też no i wiadomość końcowa ciąża pojednyńcza Może zdjęcie nie tak piękne jak Carol (oczywiście jakościowo) ale też się pochwalę moją kruszynką
Super, ciesze sie ze wszystko jest w porządku, ślicznego bedziesz miałą aniołeczka))

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:22   #3282
Gosiaro
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeżeli chodzi o polskie morze, to powiem wam, że rzeczywiscie trzeba mieć szczescie żeby trafic z pogodą.Wiele razy obserwuje turystow ktorzy przyjechali i niestety nie maja ani dnia slonecznego.Wtedy bardzo im wspolczuje.Chociaz często też widzę z okien biura ( a pracuje bardzo blisko plaży w Sopocie) usmiechnietych, opalonych turystow, ktorzy ida na plażowanko.Mam więc nadzieje, ze jak przyjedziecie to skorzystacie z urlopu w 100 %.
Ja z kolei pojechałabym w góryyyyyyy.No coż, zawsze chce sie tego, czego nie ma sie blisko na co dzień.

Marlenko ciesze sie, że wszystko w porządku z dzidziulkiem.

Anulko bardzo mi przykro, że to ciebie spotkało i że tak wiele musisz teraz wycierpiec, ale wierzę,że los ci to wynagrodzi.

Carolku ja narzaie jakoś nie czuje dzidzi.Czasami mam jakieś przelewania i bąbelki, ale to chyba jednak jelita.
Tak podziwiam te twoje zdjęcia usg.Naprawdę ten twoj lekarz ma super sprzet i rzeczywiscie nie ma wygorowanych cen.Super.Też bym chciala kogos takiego znależć.

Dzisiaj ledwo dojechałam autem do pracy.Tak zaśnierzyło na Pomorzu.Nawet do auta ledwo wsiadlam bo usypala sie taka zaspa przy drziwach od strony kierowcy.Po pracy odstawiam auto pod blok i na uczelnie jade autobusem.Nie mam zamiaru sie stresowac.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:22   #3283
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Maggie, następna @ za jakieś 8 miesięcy
Jestem w 6 tygodniu ciąży widocznie nie wpisałam się dzisiaj we wszystkich wątkach staraczek
No to gratulacje i spokojnych pozostalych 8 m-cy!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
a ja się dzisiaj dziwnie czuje. obiecałam sobie od nowego roku przerwę w staraniach i dotrzymuję tej obietnicy, ale wcale mnie to nie zwalnia od tego aby się przytulać z mężusiem jednak nie liczę, nie mierzę temp, nie badam szyjki, po prostu nic nie robię, kochamy się dla przyjemności a nie po to żeby trafić. no i przedwczoraj było przytulanko, bardzo przyjemne no i do końca, wczoraj poczułam się tak jakbym zaraz miała @dostać ale do tego jeszcze sporo czasu, niedawno skończyła mi się @. Podejrzewam że zbliżają się dni płodne(jeśli już ich nie ma) bo nie liczę, ale miałam większą ochotę na przytulanie, a tak bywa czasem kiedy jest owulka. Dzisiaj znowu czułam takie napięcie, lekkie bóle jak przy okresie i taka jakaś rozmemłana jestem, zmęczona i senna, nie wiem, może to przez tę pogodę. Nie wmawiam sobie niczego, nie nastawiam się, bo złamię noworoczną obietnicę. Po prostu musiałam sobie ponarzekać
Ja ostatnio mialam podobnie to byla dokladnie polowa cyklu i po przytulankach czulam dokladnie jakbym zaraz miala dostac @, obawiam sie, ze cos sie do mnie znowu przyplatalo, ale nie jestem jeszcze gotowa na wizyte u gina, bo musze od tego wszystkiego psychicznie odpoczac-najgorsze jest to, ze ostatnio normalnie czulam, jakby mi maz popychal lewy jajnik
Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Karolinko super że z córeczką wszystko ok, śliczne imię wybrałaś. Oszczędzaj się kochana i teraz to już się tylko ciesz z ciąży

Co do mnie to już wiem na 100% że tej amniopunkcji nie zrobie, byłam wczoraj na usg u tego naprawdę rewelacyjnego profesora i sprawdził wszystko dzidzia ma 8cm nt. 1,6 ma śliczny mały nosek, mózg też w porządku, serduszko zdrowe, no i ogólnie powiedział że
ZDROWY CHŁOPAK
Spytał mnie co myśle o tych testach pappa, ja powiedziałam że wiem że już nigdy bym ich nie zrobiła i że żałuje że wogóle je zrobiłam, on powiedział że też nie za bardzo uznaje te testy i że on ma dużo takich pacjętek jak ja które zrobiły ten test i przychodziły do niego wystraszone, i powiedizał że one tylko denerwują pacjętki.
Powiedział też że mam się cieszyć ciążą a nie zamartwiać że zdrowy chłopak i zaprasza mnie w 22 tyg. na następne usg. Już wiem że na 1000000000% pójdę do niego. Był bardzo dokładny wszystko sprawdził, opowiadał co i jak i wogóle kamień spadł mi z serca.
No i jeszcze powiedział że młoda jestem dzidzia zdjestemrowo wygląda i on ngdy by mnie nie wysłał na amniopunkcje.
Tak jak Carol dostałam zdjątka i płytkę z nagraniem i powiem wam nareszcie jestem zadowolona
Hihi trochę się rozpisałam
Pozdrawiam was kochane, dziękuje za wsparcie, kochane jesteście.
Latko, bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku, bo caly czas chodzilas mi po glowie! a co najwazniejsze- CZY PAMIETASZ KTO JAKO PIERWSZY WYWROZYL CI CHLOPAKA ciocia Maggie of course ale ze mnie czarownica
a wiecie co, nie wiem czy Wam pisalam, ale w koncu nie pojechalismy na sylwka do k-kowa, bo tam sie wszyscy pozarli i szkoda bylo nerwow i zrobilismy w domciu impreze-tylko moj maz specjalnie dostal wolne, zebysmy mogli tam jechac i jak szef do niego dzwonil rano w sylwestra to sie nie przyznal, ze nie pojechalismy, choc go o to prosilam-i mowie mu, ze trzeba bylo powiedziec prawde, bo teraz pojedziemy na zakupy, spotkamy szefowa i bedzie siara. A on na to, ze szefowa ani szef nie wysciubia nosa z firmy, bo remanent jest, no i pojechalismy na zakupy i zgadnijcie, kto stanal za nami w kolejce do kasy to bylo pare godzin po tej rozmowie telefonicznej, wiec maz powiedzial, ze wrocilismy, bo mama po tej operacji srednio sie czula, a jego siostra pojechala na narty ja to zawsze wykracze- a jeszcze jak jechalismy samochodem, to mu powiedzialam, ze ustalamy wersje, jakbysmy kogos z pracy spotkali
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Pamela
Madziorka niestety nie pomogę
Lady ja chętnie poproszę

A ja się zastanawiam gdzie się podziała Maggie
jestem Kochanie moje musialam na troche zerwac z wizazem, bo sesja i caly piatek zakuwalam do zerowki-tak se mi poszlo i jestem zla, bo mialam nadzieje zaliczyc jeden przedmiot przed sesja no ale nadzieja jest!

Cytat:

piekne te nasze wizazowe dzieciaczki
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:33   #3284
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc
Maggieja przez weekend miała nadgonić z pracą i :dupa:
Marlenko piekny bobasek

Ja tez chciałabym pojechać na morze. Chyba poproszę mamę, zeby nam wykupiła u siebie, o ile zacznę się do niej odzywać do tego czasu

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-11, 09:37   #3285
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc
Maggieja przez weekend miała nadgonić z pracą i :dupa:
Marlenko piekny bobasek

Ja tez chciałabym pojechać na morze. Chyba poproszę mamę, zeby nam wykupiła u siebie, o ile zacznę się do niej odzywać do tego czasu
no jesli chodzi o pisanie pracy to ja wogole jestem w lesie, pomijajac fakt ze nawet nie bylam jeszcze na seminarium w tym roku ale zabiore sie chyba w tym tygodniu, bo w koncu mnie wywala
a co do wyjazdu nad morze to moja mamcia zrobilam nam niespodzianke i zabiera nas-tzn mnie z mezem i mojego brata z zona i dzieckiem nad morze na 10 dni w drugiej pol. lipca ja nad morzem polskim ostatni raz bylam po maturze, wiec nie moge sie doczekac
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2010-01-11, 09:38   #3286
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez madziorka_82 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Obiecałam Wam podać tytuł tej książki o żywieniu więc proszę:

http://www.czerwonyslon.com.pl/ksieg_zo.php?tryb=zo003

Ponoć rewelacyjnie przygotowuje organizm do ciąży i służy jak najlepszemu rozwojowi dzidziusia Może warto zastosować taką dietę

Ponowię swoje pytanie. Czy któraś z Was wie może czy poronienie może wpłynąć na bolesność kolejnych miesiączek? Naprawdę każda następna jest coraz gorsza. Zaczynam się poważnie martwić Tak czy owak wybiorę się do lekarza ale chciałabym wiedzieć, wiele z Was to przeżyło, może miałyście takie same odczucia? Ja po poronieniu nie miałam nawet usg zrobione bo lekarka wyszła z założenia że wszystko się samo oczyściło bo ciąża była wczesna i nie trzeba sprawdzać. A to usg które zrobili mi teraz w szpitalu pokazało jakąś plamę w macicy... Czy to może być efekt jakiejś pozostałości? Teraz mam @ więc przez najbliższe kilka dni nie wybiorę się do ginekologa i odgryzę sobie palce z nerwów

Życzę Wam wszystkim miłego dnia. Ja właśnie wróciłam z pracy i jestem ledwo żywa, idę spać.
Moim zdaniem powinnaś sprawdzić czy wszystko ok. Ja kiedyś miałam bardzo bolesne @ czasem aż Musisz zrobić badania by wiedzieć co jest przyczyną takich bóli

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 09:50   #3287
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
no jesli chodzi o pisanie pracy to ja wogole jestem w lesie, pomijajac fakt ze nawet nie bylam jeszcze na seminarium w tym roku ale zabiore sie chyba w tym tygodniu, bo w koncu mnie wywala
a co do wyjazdu nad morze to moja mamcia zrobilam nam niespodzianke i zabiera nas-tzn mnie z mezem i mojego brata z zona i dzieckiem nad morze na 10 dni w drugiej pol. lipca ja nad morzem polskim ostatni raz bylam po maturze, wiec nie moge sie doczekac
hej Maggus
to kiedy ty się bronisz? w tym roku?
Ja bylam ponownie na seminarium w ten weekend... i znowu musze robic ankiete nowa i pewnie tak do bólu...
a do maja trzeba prace oddac

W ogóle witam coś ostatnio ciche forum ;*

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:26   #3288
metropolitan
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! już z godzinę siedzę i nadrabiam, znowu naskrobałyście jak szalone.

Ja wczoraj wróciłam z gór i niestety nie pojeździłam bo lekarka mi zabroniła. Ale to nieważne. Najważniejsze, że na razie wszystko w porządku, tzn. w sumie było jeszcze za wcześnie żeby na USG cokolwiek zobaczyć poza tym, że jestem w ciąży i pęcherzyk ciążowy jest w macicy, więc tam gdzie powinien. Mam przyjść za 2 tygodnie i właśnie się tak zastanawiam, czy już będzie serduszko biło.... mam nadzieję że tak!
Nie mam żadnych leków przepisanych tylko witaminy Feminatal. Jak na złość się przez weekend rozchorowałam i na zwolnieniu siedzę, dostłam od lekarza jakieś leki homeopatyczne, żeby maluszkowi nie zaszkodzić.

Pozdrawiam!!!!

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cześć dziewczyny! już z godzinę siedzę i nadrabiam, znowu naskrobałyście jak szalone.

Ja wczoraj wróciłam z gór i niestety nie pojeździłam bo lekarka mi zabroniła. Ale to nieważne. Najważniejsze, że na razie wszystko w porządku, tzn. w sumie było jeszcze za wcześnie żeby na USG cokolwiek zobaczyć poza tym, że jestem w ciąży i pęcherzyk ciążowy jest w macicy, więc tam gdzie powinien. Mam przyjść za 2 tygodnie i właśnie się tak zastanawiam, czy już będzie serduszko biło.... mam nadzieję że tak!
Nie mam żadnych leków przepisanych tylko witaminy Feminatal. Jak na złość się przez weekend rozchorowałam i na zwolnieniu siedzę, dostłam od lekarza jakieś leki homeopatyczne, żeby maluszkowi nie zaszkodzić.

Pozdrawiam!!!!

o, jeszcze o jednym zapomniałam. Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom i bardzo się ucieszyli, byłam naprawdę mile zaskoczona ich żywą reakcją (zwłaszcza moich). Mama mnie uspokoiła, żebym się nie przejmowała, ze wszystko będzie dobrze i w ogóle bardzo się ucieszyła, teście też. I'm sooooo happy
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:26   #3289
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

Pozdrawiam!!!!
No tak jak myślałam że lekarka zabroni jeżdżenia na snowboardzie...
Ale nie masz co żałować jeszcze bedziesz miala okazje, najważniejsze żeby z dzidzią było wszystko o.k))

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:28   #3290
metropolitan
Zadomowienie

Pozdrawiam!!!!

o, jeszcze o jednym zapomniałam. Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom i bardzo się ucieszyli, byłam naprawdę mile zaskoczona ich żywą reakcją (zwłaszcza moich). Mama mnie uspokoiła, żebym się nie przejmowała, ze wszystko będzie dobrze i w ogóle bardzo się ucieszyła, teście też. I'm sooooo happy

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

sorry chciałam jeszcze edytować a wstawiłam ten sam post
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:57   #3291
Gosiaro
Wtajemniczenie

Metropolitan mam nadzieję, że pomimo że nie szalałaś na snowboardzie to wyjazd był udany.
W którym jesteś tygodniu ciąży?Chyba tk ok.6-7 widac serduszko.Ja byłam w na początku szóstego i nie widziałam,ale w 12 już ładnie biło, a dzidizia szalała i wymachiwała rączkami.
Na przeziebienie polecam herbatkę z miodem i leżonko.Zycze żebys szybko sie wykurowala.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:58   #3292
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
marlenka bardzo się ciesze że u Ciebie ok a zdjątko superowe
metrapolin za dwa tygodnie już chyba powinnaś usłyszeć bicie serduszka

a ja jestem zła , mąż wczoraj wrócił dobierał się do mnie a ja nie chciałam bo zrobiło misie zimno na ustach i mnie bolało mam nadzieję że do wieczora będzie lepiej bo od czwartku mam celibat a mam ochotę
Stary 2010-01-11, 11:02   #3293
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki jak fajnie ze moge wreszcie do was zagladac
nio mialam sporo nadrabiania hehe
Anulka kochana bardzo mi przykro brak mi słow..ale jestem z Toba i trzymam mocno kciuki zebys powolutku wracala do siebie i zeby na twojej buzce znow pojawil sie usmiech
Karolinko dzidizia sliczna
kasiujak tam twoja dzidzia??
ja kurcze sama nie wiem co robic naprawde.. na razie zawieslismy staranka, ale z drugiej strony chcialabym juz tego maluszka ehhh nio zobaczymy jak to bedzie
a cio u mnie hm..
tz w koncu nie wyjechal do londku- nio na razie przynajmniej, i jest na etapieposzukiwania pracy, zalozyl juz tu swoja stronke int i dzialanosc i moze ktos sie zglosi ehhh oby
ja studia oczywisice caly czas nio i ostro jezdze hehe za 2 tyg mam ten niesczsny egzz prawka
poza tym kochane licze na wasza pomoc w napisaniu swietnego podania o przyjecie na staz
alez sie rozpisalam
trzymajcie sie zdrowo i mocno kochane
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o polskie morze, to powiem wam, że rzeczywiscie trzeba mieć szczescie żeby trafic z pogodą.Wiele razy obserwuje turystow ktorzy przyjechali i niestety nie maja ani dnia slonecznego.Wtedy bardzo im wspolczuje.Chociaz często też widzę z okien biura ( a pracuje bardzo blisko plaży w Sopocie) usmiechnietych, opalonych turystow, ktorzy ida na plażowanko.Mam więc nadzieje, ze jak przyjedziecie to skorzystacie z urlopu w 100 %.
Ja z kolei pojechałabym w góryyyyyyy.No coż, zawsze chce sie tego, czego nie ma sie blisko na co dzień.

Marlenko ciesze sie, że wszystko w porządku z dzidziulkiem.

Anulko bardzo mi przykro, że to ciebie spotkało i że tak wiele musisz teraz wycierpiec, ale wierzę,że los ci to wynagrodzi.

Carolku ja narzaie jakoś nie czuje dzidzi.Czasami mam jakieś przelewania i bąbelki, ale to chyba jednak jelita.
Tak podziwiam te twoje zdjęcia usg.Naprawdę ten twoj lekarz ma super sprzet i rzeczywiscie nie ma wygorowanych cen.Super.Też bym chciala kogos takiego znależć.

Dzisiaj ledwo dojechałam autem do pracy.Tak zaśnierzyło na Pomorzu.Nawet do auta ledwo wsiadlam bo usypala sie taka zaspa przy drziwach od strony kierowcy.Po pracy odstawiam auto pod blok i na uczelnie jade autobusem.Nie mam zamiaru sie stresowac.

Witajcie kochane!!!!!!!!!!

Dziękuję Moniczko kochana wkleję jeszcze potem jak z filmiku powycinam bede trzymac kciuki żebys od razu zdła ten egzamin!!!!

Marlenko bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i , że maluszek zdrowiutki i śliczniutki mamy podobne terminymoże uda sie w tym samym czasie urodzić

Gosiu te babelki to pierwsze ruchy dzidzi, jak przy tym nie burczy, to pewnie maleństwo juz daje o sobie znać mnie szczególnie po jedzeniu bąbelkuje, a moje jelita znam na wylot i rozróżniam te bąbelki pochodzące od nich i te od malutka tylko u mnie wszystko może być wcześniej, bo to 2 ciążaczekam na te kopniaczki,ale to pewnie jeszcze z 4 tygodnie. Ciesze się, że zdjęcie się podoba, ja byłam w szoku jak na monitorze zobaczyłam tak wyraźniebabelka, rzeczywiście sprzęt ma rewelacyjny,naprawdę niewielu taki ma i na 10000% w 22 tyg do niego też pójdę, jestem ciekawa jaki będzie miał mój lekarz w piątek, bo też będzie badał bejbika, na razie ma takie kiepskie usg ale tak jest, ze na te rutynowe wizyty nie używaja tych super sprzęciorów. Ciekawe ile bobasek za 9 dni urośnie, kurcze przez te plamienia będę miała niezliczoną ilość usg ale wyczytałąm wszu=ystko co jest w necie o szkodliwości i niektóre kobiety maja nawet 2 razy dziennie i nie szkodzi to w żadnym wypadku dziecku, całe szczęście.

Olbka nie gratulowałam Ci jeszcze, więc teraz serdecznie gratuluję!!!!!!I zyczę spokojnych i zdrowych 9 miesięcy!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Lady Mk dzięki za login, zaraz tam zajrze

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:25   #3294
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
hej Maggus
to kiedy ty się bronisz? w tym roku?
Ja bylam ponownie na seminarium w ten weekend... i znowu musze robic ankiete nowa i pewnie tak do bólu...
a do maja trzeba prace oddac

W ogóle witam coś ostatnio ciche forum ;*
ano w tym roku i zeby bylo smiesznie to chcialabym sie szybko obronic i miec z glowy bo w lipcu mamy wesela, pozniej urlopik nad morzem, w sierpniu kolejne wesele i pozniej w pazdzierniku kolejne a poza tym moze za jakas lepsza robota wypadaloby sie rozejrzec
tak mi sie kurka nie chce pisac tej pracy, ze szok i jeszcze materialow tyle, co na lekarstwo
Stary 2010-01-11, 11:26   #3295
aa2
Zakorzenienie

hej a gdzie wy wszystkie się zapowodziałyście?????
wiem wiem że wszystkie macie masę zajęć i rozumiem ,tylko jakoś tak cichutko się tu zrobiło normalnie jak nie nasze forum.....
ciekawe co tam u starej panny juz dawno nie zajrzała, kochana nasza panienko wiem że nie masz moze chęci pisać itd co rozumiem daj tylko znać co u ciebie i czy wszystko w miarę dobrze
Stary 2010-01-11, 11:32   #3296
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
ano w tym roku i zeby bylo smiesznie to chcialabym sie szybko obronic i miec z glowy bo w lipcu mamy wesela, pozniej urlopik nad morzem, w sierpniu kolejne wesele i pozniej w pazdzierniku kolejne a poza tym moze za jakas lepsza robota wypadaloby sie rozejrzec
tak mi sie kurka nie chce pisac tej pracy, ze szok i jeszcze materialow tyle, co na lekarstwo
no kochana, ja tez w tym roku i.. co najlepsze mój temat uległ zdeformowaniu i po raz enty robie ankiete, ale chyba sobie odpoczne i zabiore sie za to jakos w środę. Ja mam tak, że 30% teorii, a 70% badań ale myślę, że jak w koncu uzna mi ankiete za dobra to praca pójdzie do przodu... ;]
Też dla mojego tematu nie ma zbyt wielu materiałów, najwięcej jest konspektów zajęć... co do pisania pracy mi jest niepotrzebne;/ może jest tu u nas jakaś Pani Pedagog/ Nauczycielka??

aa2 ma rację, Panienko odezwij się do Nas! (

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:54   #3297
motylek85
Zakorzenienie

hej dziewczynki moje kochane wracając tak krótko do tych rozmów telefonicznych z zastrzeżonych nr to nie mogę nie odbierać bo po pierwsze moja babcia ma stacjonarny telefon z zastrzeżonym nr a po drugie wysyłam masę cv więc jakby ktoś dzwonił w sprawie pracy z zastrzeżonego to głupio by było nie odebrać no i na szczęście ten koleś już nie dzwonił więc już spokojniejsza jestem...

Marlenko śliczna dzidziulnka

Aniu kochana moja, wiem, że nic nie ukoi teraz twojego bólu ale wspieram cię całym sercem, teraz jest najgorszy czas, zwłaszcza, że trafiłaś na bardzo niekompetentnych ludzi ale wierzę, że to szybko minie i będziesz mogła się cieszyć z ponownego zafasolkowania... przytulam mocno

Madziorka ja po poronieniu miałam bardzo bolesną i obfitą pierwszą miesiączkę (myślałam nawet, że to jakiś krwotok bo dosłownie co chwila musiałam zmieniać podpaski) a kolejna była już po braniu leków anty więc nie było tak źle... ale dla świętego spokoju skontaktuj się z lekarzem, chociaż zadzwoń do niego spytać czy to normalne.

Lady ja też poproszę o ten logn i hasło

a ja chyba jestem w trakcie dni płodnych bo czuję dużo i mokro "tam" ale nie sprawdzam bo sobie obiecałam, że idziemy na żywioł no ale tak czy inaczej tego uczucia nie da się niezauważyć

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:57   #3298
aa2
Zakorzenienie

motylku mam nadzieje że ten zywioł przyniesie niespodziewane efekty
Stary 2010-01-11, 12:00   #3299
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja też w tym roku się bronie, o ile w ogóle coś napiszę:/
Boli mnie tam coś na dole kłuje. I brzuch jak na @

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-11, 12:03   #3300
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
motylku mam nadzieje że ten zywioł przyniesie niespodziewane efekty
no ja mam taką nadzieję ale powiem szczerze, że mimo, że nic nie planuję i nie wyliczam to będzie mi bardzo źle jak się nie uda no ale żeby nie zapeszać...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości