|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Pamela
Madziorka niestety nie pomogę Lady ja chętnie poproszę ![]() A ja się zastanawiam gdzie się podziała Maggie
|
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
czesc dziewczynki
jak fajnie ze moge wreszcie do was zagladacnio mialam sporo nadrabiania hehe Anulka kochana bardzo mi przykro brak mi słow..ale jestem z Toba i trzymam mocno kciuki zebys powolutku wracala do siebie i zeby na twojej buzce znow pojawil sie usmiechKarolinko dzidizia sliczna kasiujak tam twoja dzidzia ??ja kurcze sama nie wiem co robic naprawde.. na razie zawieslismy staranka, ale z drugiej strony chcialabym juz tego maluszka ehhh nio zobaczymy jak to bedziea cio u mnie hm.. tz w koncu nie wyjechal do londku- nio na razie przynajmniej, i jest na etapieposzukiwania pracy, zalozyl juz tu swoja stronke int i dzialanosc i moze ktos sie zglosi ehhh oby ![]() ja studia oczywisice caly czas nio i ostro jezdze hehe za 2 tyg mam ten niesczsny egzz prawka poza tym kochane licze na wasza pomoc w napisaniu swietnego podania o przyjecie na staz ![]() alez sie rozpisalam ![]() trzymajcie sie zdrowo i mocno kochane
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ja też poproszę
![]() ![]() mój tż w końcu niedawno dotarł do domku , normalnie ponad 5 godzin jechali z warszawy to masakra jakaś, ponoć na drogach dramat, a w Częstochowie to stacje były pozamykane bo prądu nie ma a mówią że ma być jeszcze gorzej to już wogóle nie wiem co się będzie działo![]() |
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
Właśnie wróciłam ze szkoły. Drogi fatalne ten weekend naprawdę bardzo szybko minął. Od jutra znów ciężki tydzień. A na horyzoncie na razie nie zapowiada się nic wolnego.Trzymajcie się dziewczynki ciepło lecę do łóżka, bo po 5 trzeba wstać |
|
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
śnieg za oknem sypie jak szalony, a ja sobie oglądam oferty biur podróży i wybieram jakieś ciepłe miejsce na wakacje. Od tego roku oszczędzamy z mężem i na naszą 5rocznice ślubu chcemy sobie pojechać gdzieś gdzie jest ciepło i po prostu wylegiwać się na plaży i popijać drinki...ahhhh
jak na razie dotrzymujemy obietnicy i odkładamy kasę. Już się nie mogę doczekać!
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze jak patrze co sie dzieje za oknem to brrrrr |
|
|
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
do naszej 5rocznicy jeszcze 2,5 roku
więc to nie jest takie hop siup ale w tym roku na wakacje na pewno wyskoczymy nad nasze polskie morze jeśli pogoda dopisze, w 2009 nigdzie nie byliśmy nie licząc jednodniowego wypadu do Wrocławia i weekendu w Szczecinie więc w tym roku nie zamierzamy siedzieć w domu
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
hihi widzę że mamy podobne plany ja w wakacje jak wszystko pójdzie dobrze też chce nad polskie morze
a w 2009 też nigdzie na wakacjach nie byliśmy jedynie 4 dni spędziliśmy nad morzem- taki szybki weekendowy wypad więc w tym roku chciałabym sobie to odbić
|
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny. Obiecałam Wam podać tytuł tej książki o żywieniu więc proszę:
http://www.czerwonyslon.com.pl/ksieg_zo.php?tryb=zo003 Ponoć rewelacyjnie przygotowuje organizm do ciąży i służy jak najlepszemu rozwojowi dzidziusia Może warto zastosować taką dietęPonowię swoje pytanie. Czy któraś z Was wie może czy poronienie może wpłynąć na bolesność kolejnych miesiączek? Naprawdę każda następna jest coraz gorsza. Zaczynam się poważnie martwić Tak czy owak wybiorę się do lekarza ale chciałabym wiedzieć, wiele z Was to przeżyło, może miałyście takie same odczucia? Ja po poronieniu nie miałam nawet usg zrobione bo lekarka wyszła z założenia że wszystko się samo oczyściło bo ciąża była wczesna i nie trzeba sprawdzać. A to usg które zrobili mi teraz w szpitalu pokazało jakąś plamę w macicy... Czy to może być efekt jakiejś pozostałości? Teraz mam @ więc przez najbliższe kilka dni nie wybiorę się do ginekologa i odgryzę sobie palce z nerwów ![]() Życzę Wam wszystkim miłego dnia. Ja właśnie wróciłam z pracy i jestem ledwo żywa, idę spać.
|
|
#3280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a ja po wczorajszym usg uspokojona ![]() ![]() no i wiadomość końcowa ciąża pojednyńcza
|
||||
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z kolei pojechałabym w góryyyyyyy.No coż, zawsze chce sie tego, czego nie ma sie blisko na co dzień. Marlenko ciesze sie, że wszystko w porządku z dzidziulkiem. Anulko bardzo mi przykro, że to ciebie spotkało i że tak wiele musisz teraz wycierpiec, ale wierzę,że los ci to wynagrodzi. Carolku ja narzaie jakoś nie czuje dzidzi.Czasami mam jakieś przelewania i bąbelki, ale to chyba jednak jelita .Tak podziwiam te twoje zdjęcia usg.Naprawdę ten twoj lekarz ma super sprzet i rzeczywiscie nie ma wygorowanych cen.Super.Też bym chciala kogos takiego znależć. Dzisiaj ledwo dojechałam autem do pracy.Tak zaśnierzyło na Pomorzu.Nawet do auta ledwo wsiadlam bo usypala sie taka zaspa przy drziwach od strony kierowcy.Po pracy odstawiam auto pod blok i na uczelnie jade autobusem.Nie mam zamiaru sie stresowac.
|
|
#3283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to byla dokladnie polowa cyklu i po przytulankach czulam dokladnie jakbym zaraz miala dostac @, obawiam sie, ze cos sie do mnie znowu przyplatalo, ale nie jestem jeszcze gotowa na wizyte u gina, bo musze od tego wszystkiego psychicznie odpoczac-najgorsze jest to, ze ostatnio normalnie czulam, jakby mi maz popychal lewy jajnik ![]() Cytat:
ciocia Maggie of course ![]() a wiecie co, nie wiem czy Wam pisalam, ale w koncu nie pojechalismy na sylwka do k-kowa, bo tam sie wszyscy pozarli i szkoda bylo nerwow i zrobilismy w domciu impreze-tylko moj maz specjalnie dostal wolne, zebysmy mogli tam jechac i jak szef do niego dzwonil rano w sylwestra to sie nie przyznal, ze nie pojechalismy, choc go o to prosilam-i mowie mu, ze trzeba bylo powiedziec prawde, bo teraz pojedziemy na zakupy, spotkamy szefowa i bedzie siara. A on na to, ze szefowa ani szef nie wysciubia nosa z firmy, bo remanent jest, no i pojechalismy na zakupy i zgadnijcie, kto stanal za nami w kolejce do kasy ja to zawsze wykracze- a jeszcze jak jechalismy samochodem, to mu powiedzialam, ze ustalamy wersje, jakbysmy kogos z pracy spotkali ![]() Cytat:
no ale nadzieja jest! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Maggie Marlenko piekny bobasek ![]() Ja tez chciałabym pojechać na morze. Chyba poproszę mamę, zeby nam wykupiła u siebie, o ile zacznę się do niej odzywać do tego czasu
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wyjazdu nad morze to moja mamcia zrobilam nam niespodzianke i zabiera nas-tzn mnie z mezem i mojego brata z zona i dzieckiem nad morze na 10 dni w drugiej pol. lipca
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musisz zrobić badania by wiedzieć co jest przyczyną takich bóli
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to kiedy ty się bronisz? w tym roku? Ja bylam ponownie na seminarium w ten weekend... i znowu musze robic ankiete nowa a do maja trzeba prace oddac ![]() W ogóle witam coś ostatnio ciche forum ;*
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! już z godzinę siedzę i nadrabiam, znowu naskrobałyście jak szalone.
Ja wczoraj wróciłam z gór i niestety nie pojeździłam bo lekarka mi zabroniła. Ale to nieważne. Najważniejsze, że na razie wszystko w porządku, tzn. w sumie było jeszcze za wcześnie żeby na USG cokolwiek zobaczyć poza tym, że jestem w ciąży i pęcherzyk ciążowy jest w macicy, więc tam gdzie powinien. Mam przyjść za 2 tygodnie i właśnie się tak zastanawiam, czy już będzie serduszko biło.... mam nadzieję że tak! Nie mam żadnych leków przepisanych tylko witaminy Feminatal. Jak na złość się przez weekend rozchorowałam i na zwolnieniu siedzę, dostłam od lekarza jakieś leki homeopatyczne, żeby maluszkowi nie zaszkodzić. Pozdrawiam!!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cześć dziewczyny! już z godzinę siedzę i nadrabiam, znowu naskrobałyście jak szalone. Ja wczoraj wróciłam z gór i niestety nie pojeździłam bo lekarka mi zabroniła. Ale to nieważne. Najważniejsze, że na razie wszystko w porządku, tzn. w sumie było jeszcze za wcześnie żeby na USG cokolwiek zobaczyć poza tym, że jestem w ciąży i pęcherzyk ciążowy jest w macicy, więc tam gdzie powinien. Mam przyjść za 2 tygodnie i właśnie się tak zastanawiam, czy już będzie serduszko biło.... mam nadzieję że tak! Nie mam żadnych leków przepisanych tylko witaminy Feminatal. Jak na złość się przez weekend rozchorowałam i na zwolnieniu siedzę, dostłam od lekarza jakieś leki homeopatyczne, żeby maluszkowi nie zaszkodzić. Pozdrawiam!!!! ![]() o, jeszcze o jednym zapomniałam. Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom i bardzo się ucieszyli, byłam naprawdę mile zaskoczona ich żywą reakcją (zwłaszcza moich). Mama mnie uspokoiła, żebym się nie przejmowała, ze wszystko będzie dobrze i w ogóle bardzo się ucieszyła, teście też. I'm sooooo happy ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie masz co żałować jeszcze bedziesz miala okazje, najważniejsze żeby z dzidzią było wszystko o.k ))
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! już z godzinę siedzę i nadrabiam, znowu naskrobałyście jak szalone.
Ja wczoraj wróciłam z gór i niestety nie pojeździłam bo lekarka mi zabroniła. Ale to nieważne. Najważniejsze, że na razie wszystko w porządku, tzn. w sumie było jeszcze za wcześnie żeby na USG cokolwiek zobaczyć poza tym, że jestem w ciąży i pęcherzyk ciążowy jest w macicy, więc tam gdzie powinien. Mam przyjść za 2 tygodnie i właśnie się tak zastanawiam, czy już będzie serduszko biło.... mam nadzieję że tak! Nie mam żadnych leków przepisanych tylko witaminy Feminatal. Jak na złość się przez weekend rozchorowałam i na zwolnieniu siedzę, dostłam od lekarza jakieś leki homeopatyczne, żeby maluszkowi nie zaszkodzić. Pozdrawiam!!!! ![]() o, jeszcze o jednym zapomniałam. Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom i bardzo się ucieszyli, byłam naprawdę mile zaskoczona ich żywą reakcją (zwłaszcza moich). Mama mnie uspokoiła, żebym się nie przejmowała, ze wszystko będzie dobrze i w ogóle bardzo się ucieszyła, teście też. I'm sooooo happy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- sorry chciałam jeszcze edytować a wstawiłam ten sam post
|
|
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
Metropolitan mam nadzieję, że pomimo że nie szalałaś na snowboardzie to wyjazd był udany.
W którym jesteś tygodniu ciąży?Chyba tk ok.6-7 widac serduszko.Ja byłam w na początku szóstego i nie widziałam,ale w 12 już ładnie biło, a dzidizia szalała i wymachiwała rączkami. Na przeziebienie polecam herbatkę z miodem i leżonko.Zycze żebys szybko sie wykurowala.
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() marlenka bardzo się ciesze że u Ciebie ok ![]() metrapolin za dwa tygodnie już chyba powinnaś usłyszeć bicie serduszka ![]() a ja jestem zła , mąż wczoraj wrócił dobierał się do mnie a ja nie chciałam bo zrobiło misie zimno na ustach i mnie bolało ![]()
|
|
|
|
#3293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie kochane!!!!!!!!!! ![]() Dziękuję Moniczko kochana wkleję jeszcze potem jak z filmiku powycinam bede trzymac kciuki żebys od razu zdła ten egzamin!!!!![]() Marlenko bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i , że maluszek zdrowiutki i śliczniutki mamy podobne terminy może uda sie w tym samym czasie urodzić![]() Gosiu te babelki to pierwsze ruchy dzidzi, jak przy tym nie burczy, to pewnie maleństwo juz daje o sobie znać mnie szczególnie po jedzeniu bąbelkuje, a moje jelita znam na wylot i rozróżniam te bąbelki pochodzące od nich i te od malutka tylko u mnie wszystko może być wcześniej, bo to 2 ciąża czekam na te kopniaczki,ale to pewnie jeszcze z 4 tygodnie. Ciesze się, że zdjęcie się podoba, ja byłam w szoku jak na monitorze zobaczyłam tak wyraźniebabelka, rzeczywiście sprzęt ma rewelacyjny,naprawdę niewielu taki ma i na 10000% w 22 tyg do niego też pójdę, jestem ciekawa jaki będzie miał mój lekarz w piątek, bo też będzie badał bejbika, na razie ma takie kiepskie usg ale tak jest, ze na te rutynowe wizyty nie używaja tych super sprzęciorów. Ciekawe ile bobasek za 9 dni urośnie, kurcze przez te plamienia będę miała niezliczoną ilość usg ale wyczytałąm wszu=ystko co jest w necie o szkodliwości i niektóre kobiety maja nawet 2 razy dziennie i nie szkodzi to w żadnym wypadku dziecku, całe szczęście.Olbka nie gratulowałam Ci jeszcze, więc teraz serdecznie gratuluję!!!!!!I zyczę spokojnych i zdrowych 9 miesięcy!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Lady Mk dzięki za login, zaraz tam zajrze ![]() ![]()
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zeby bylo smiesznie to chcialabym sie szybko obronic i miec z glowy bo w lipcu mamy wesela, pozniej urlopik nad morzem, w sierpniu kolejne wesele i pozniej w pazdzierniku kolejne a poza tym moze za jakas lepsza robota wypadaloby sie rozejrzec tak mi sie kurka nie chce pisac tej pracy, ze szok i jeszcze materialow tyle, co na lekarstwo |
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
hej a gdzie wy wszystkie się zapowodziałyście?????
wiem wiem że wszystkie macie masę zajęć i rozumiem ,tylko jakoś tak cichutko się tu zrobiło normalnie jak nie nasze forum..... ciekawe co tam u starej panny juz dawno nie zajrzała, kochana nasza panienko wiem że nie masz moze chęci pisać itd co rozumiem daj tylko znać co u ciebie i czy wszystko w miarę dobrze |
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i.. co najlepsze mój temat uległ zdeformowaniu i po raz enty robie ankiete, ale chyba sobie odpoczne i zabiore sie za to jakos w środę. Ja mam tak, że 30% teorii, a 70% badań Też dla mojego tematu nie ma zbyt wielu materiałów, najwięcej jest konspektów zajęć... co do pisania pracy mi jest niepotrzebne;/ może jest tu u nas jakaś Pani Pedagog/ Nauczycielka?? aa2 ma rację, Panienko odezwij się do Nas! (
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki moje kochane
wracając tak krótko do tych rozmów telefonicznych z zastrzeżonych nr to nie mogę nie odbierać bo po pierwsze moja babcia ma stacjonarny telefon z zastrzeżonym nr a po drugie wysyłam masę cv więc jakby ktoś dzwonił w sprawie pracy z zastrzeżonego to głupio by było nie odebrać no i na szczęście ten koleś już nie dzwonił więc już spokojniejsza jestem...![]() Marlenko śliczna dzidziulnka ![]() Aniu kochana moja, wiem, że nic nie ukoi teraz twojego bólu ale wspieram cię całym sercem, teraz jest najgorszy czas, zwłaszcza, że trafiłaś na bardzo niekompetentnych ludzi ale wierzę, że to szybko minie i będziesz mogła się cieszyć z ponownego zafasolkowania... przytulam mocno![]() Madziorka ja po poronieniu miałam bardzo bolesną i obfitą pierwszą miesiączkę (myślałam nawet, że to jakiś krwotok bo dosłownie co chwila musiałam zmieniać podpaski) a kolejna była już po braniu leków anty więc nie było tak źle... ale dla świętego spokoju skontaktuj się z lekarzem, chociaż zadzwoń do niego spytać czy to normalne. Lady ja też poproszę o ten logn i hasło ![]() a ja chyba jestem w trakcie dni płodnych bo czuję dużo i mokro "tam" ale nie sprawdzam bo sobie obiecałam, że idziemy na żywioł no ale tak czy inaczej tego uczucia nie da się niezauważyć
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
motylku mam nadzieje że ten zywioł przyniesie niespodziewane efekty
![]()
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też w tym roku się bronie, o ile w ogóle coś napiszę:/
Boli mnie tam coś na dole kłuje. I brzuch jak na @
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam taką nadzieję
ale powiem szczerze, że mimo, że nic nie planuję i nie wyliczam to będzie mi bardzo źle jak się nie uda no ale żeby nie zapeszać...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

jak fajnie ze moge wreszcie do was zagladac
brak mi słow..ale jestem z Toba i trzymam mocno kciuki zebys powolutku wracala do siebie i zeby na twojej buzce znow pojawil sie usmiech

a mówią że ma być jeszcze gorzej to już wogóle nie wiem co się będzie działo
ten weekend naprawdę bardzo szybko minął. Od jutra znów ciężki tydzień. A na horyzoncie na razie nie zapowiada się nic wolnego.

Musisz zrobić badania by wiedzieć co jest przyczyną takich bóli