|
|
#2821 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Czesc dziewczyny ja dzis jak nigdy juz od 7nie spie:/
Cytat:
![]() najsmieszniejs szze jest to ze czuje gigantyczny glod robie sobie cos do jedzenia,zjem polowe i mowie do M zeby dokonczyl.dzidzia prosi ojoj jesli ma tendencje do jedzenia po tatusiu to ja urodze malego ludka z wielkim brzuchem ![]() dopadl mnie wczoraj katar a dzis gardlo zaczyna bolec chyba bede musiaal sie zmusic do mleka z miodem bleeeeeeeee. bo czosnku nie tkne w zadnej postaci nawet sosu blleeeeee. anoxa tez bardzo podobaja mi sie te wozki nie tylko opinie o nich ale tez wyglad. ja musze miec wozek z duzymi kolami bo u nas chodniki sa jakie sa a poza tym mamy dzialke na wsi nad jeziorkiem i tam sa same drozki piaskowe wiec takie pompowane terenowe kola bardzo sie przydadza i aniaa22 w moim przypadku male kola odpadaja a firmy nieznam:/ co do fotelika cena duza ale widac ze to bardzo dobry fotelik bezpieczny przede wszystkim no i porządnie wykoanny. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- AAAA u mnie cera juz sie poprawia od jakis 2tygodni jest duzo lepiej, no ale na hormony szalejace nic nie poradze:/ a mdlosci tez juz moge powiedziec ze odpuscily teraz jesli juz mnie w ciagu dnia mdli to tylko z glodu
|
|
|
|
|
#2822 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i odrzuca mnie od nabiału a zwłaszcza od serka wiejskiego którego tak uwielbiałamCytat:
tylko z bardziej widocznymi brzuszkami![]() Cytat:
a w każdej wolnej chwili staram się spacerować, albo coś robić w domku co by zabardzo nie utyć w ciąży
|
|
#2823 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny po weekendzie
ale dużo pisałyście czytałam ale już nie pamiętam za bardzo tematów bo duzo ich było. I jak juz chciałam siąsc troche przy kompie to mój M zaczął grac z sąsiadem w Medal of Honor A i weekend miałam zajęty a to z Bastkiem trzeba się pobawić, posprzątac, ugotować i na sanki oczywiście wyjść takiej zimy już dawno nie było, jest pięknie, jak ja kocham takie uroki zimy było idealnie padał lekko śnieg , nie wiało , -3![]() Z jedzeniem to powiem wam że ja już długo mam nadmierny apetyt aż się boję 15stego ważenia na wizycie ![]() W piątek o 20 zamawiał dla mnie mój M pizze margaritte małą bo tak za mną chodziło coś cały dzień że normialnie tak ssało mnie w brzuchu. Zjadłam całą a później mi było nie dobrze ale zaspokoiłam moją zachciankę na coś masakra w tamtej ciąży tak nie miałam, a i na słodkie też mam większy apetyt bo normalnie to wystarczyła mi np kostka czekolady i już mnie mdliło.Dziewczyny mam też pytanie czy boli was nie raz podbrzusze albo bolało w 12 tyg? Bo mnie nie raz jak się nasprzątam itp. wieczorem boli, dzisiaj nie spałam całą noc bo sobie ubzdurałam że coś nie tak jest. W tamtej ciąży w 7 miesiącu tak mnie bolał i mi się rozwarcie robiło ale myślę że to nie to , tylko może że rośnie macica. W sumie nie wiem albo zmęczenie, bo jak zacznę coś robić to najpierw mi się nie chce ale jak się wciągnę to wszystko po kolei lecę jak naspidowana Marcin się ze mnie nie raz śmieję. Cytat:
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci ze moja siostra nawet teraz czasem z niego korzysta (kupila juz osobno spacerowke) a mala ma prawie dwa lata i bez problemu sie w nim miesci tez sie martwie ze moja dzidzia pojdzie po tatusiu ten sie ostatnio cieszyl ze jak sie urodzi to bedzie wazyla ze 4kg moja mama mu tlumaczyla ze to wcale nic fajnego bo kobiecie ciezko takie duze dziecko wypchac z siebie
|
|
#2825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o ciaze w trakcie ciazy to jak ja odbywalam swoj to tez byla laska w ciazy zle sie czula poszla na l4 i urzad pracy nie robil z tego tytulu problemu,ale to pewnie tez kwestia podejscia urzedu najlepiej zazdwonic i zapytac.wiesz choroba to choroba ale ciaza to zupelnie co innego anoxa czy wozki tej firmy maja cos do czego mozesz sie doczepic jakas mala wada????czy sa rzeczywiscie super? |
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mialam napisac nazwy tych tabletek ziolowych, no wiec doktorek przepisal mi boldaloin ale mowil jeszcze o tabletkach z rzewienia. tak piszecie o tych kookwiach a ja w tym tygodniu mam 3 zaliczenia, a w przyszlym to nawet wole nie myslec. a co dopiero o pisaniu licencjatu mam takiego lenia ze t sie w glowie nie miesci, a najgorszy jest brak koncentracji :/
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
recaro to firma ktora produkuje fotele samochodowe rowniez do samochodow sportowych startujacych w wyscigach
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
eleonoremio z tym brzuszkiem to normalne ale nie powinnas sie przemeczac bo skoro boli cie wieczorem lub po wykonaniu jakiejs czynnosci w domu to znaczy ze sie przepracowujesz staraj sie robic to chociaz wolniej
odnosnie stazu to jest tak ze jesli masz zwolnienie na dluzszy okres to osoba u ktorej odbywasz staz moze w urzedzie pracy zlozyc pismo ze prosi o wycofanie ci stazu ze wzgledu na to ze nie mozesz kontynuowac programu stazu ale jesli ta osoba jest wporzadku to powinno byc wszystko dobrze Cytat:
ale mialam nie mila przygode szlam z psem na dwor i oczywiscie nic nie jest odsniezone zeby zejsc z chodnika kolo mojego bloku trzeba zejsc po schodach ktorych prawie nie bylo widac byly tak zasniezone a ze moj pies mnie w tym czasie pociagnal to upadlam dobrze ze na pupe ale jakos podsunelam dlon z paznokciem ze pekl mi w pol az mi krew z niego poleciala... ale najwazniejsze ze upadlam na pupe
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!! Ale sie fajnie wyspałam. W weekend nie mogłam bo miałam studia podyplomowe. Kurcze kończą mi sie w lipcu więc nie wiem jak to zrobię. Chyba juz zaczne pisać prace bo potem to nie wyobrażam sobie znaleźć na to czas. Ale najważniejsze, że temat sobie wybrałam.
Byłam w piątek w galerii w Bielsku i wstąpiłam do C&A, bo tam jest dział dla kobiet w ciąży. Ale się wkurzyłam!! Nie dość, że jednen wieszak tylko był, to były to chyba jedyne nie przecenione rzeczy. Tylko spodnie z 159 złotych i 2 brzydkie, brązowe bluzki. W H&M wiązowe ciuszki też nie były przecenione. I nikt mi nie powie, że nie żerują na nas biednych kobietkach!!!! |
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak apropos jak jesteśmy już na temacie ciuszków ciązowych to od kiedy zaczął Wam rosnąć brzuszek? I czy w ogóle zaczął? Bo ja jestem przy końcu 10 tyg (w środę zacznie się 11) a ja nie mieszczę się już w żadne moje spodnie Najlepsze jest to że prowadzę raczej aktywny tryb życia i wcale nie jem więcej niż zazwyczaj jadłam
|
|
#2831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ojojoj uwazaj na siebie.ja dzis chcialam byc dobra pania dla swojego potwora i nie zakladalam jej kolczatki tylko zapielam smycz o obroze no i tak jak u ciebie slizg bo pod warstwa sniegu lodowisko i nic odsniezonego ale ja za to wyladawalam z tele markiem na kolano i na szczescie zdazylam oprzec sie nie rece.moja fiona jak zawsze jak cos zbroi chce pomoc i zaczela biegac wokol i mnie lizac wiec jeszcze trudniej bylo mi sie podniesc:/ ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- pszczolko87 ja pare stron wczesniej wkleilam swoje fotke jak wygladam a brzuszek zaczal sie zarysowywac tak w13-14tygodniu ale tak dleikatnie.to jest kwestia indywidualna kazdego oragnizmu jedne dziewczyny jeszcze w 5miesiacu sa ze tak to ujmme plaskie a niektore w 12tygodniu juz maja zaokraglony brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- chcialam napisac oprzec sie na rece
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheA co do spacerów z psem to ja nie wychodzę tylko mąż bo ta nasza suka jest głupia jak but i ciągnie strasznie i w ogóle jej nie lubię-wiem, straszna jestem, ale nigdy jej nie lubiłam mój mąż miał już psa jak go poznałam i generalnie wzięłam go w pakiecie z tym głupim psem
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie jutro zaczyna 11 tc a brzuchol juz mam, w sobote musialam kupic sobie spodnie ciazowe, bo w moich to juz nawet rozporek musialam miec odpiety
no i kupilam wlasnie w h&m szczegolnie brzuszek wywala mi na wieczor. tez nie jem wiecej niz zazwyczaj, nieustanny apetyt przeszedl mi na jakis czas ale powoli wraca
|
|
|
|
#2834 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a mi zmalaly i stanik strasznie wyglada :/ ja tez mialam ale jak jem duzo jogurtow z ziarnem i pije mase wody niegazowanej to jest lepiej, duuuuzo lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w 14 tc i chodzę w swoich normalnych spodniach. Narazie sie mieszczę chociaż brzuszek troszkę sie powiększył. Póki co schudłam 2 kg. Ale ja mam z czego zrzucać więc nie jest to problem Chociaz może zdarzyć się tak, że mnie nagle wywali. Ale mam takie jedne za duże spodnie. Nie lubię ich, ale ujdą.
|
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja mam zamiar kupić sobie 2 pary spodni, ze 4 bluzki ciążowe i tyle. Nie ma co bóg wie jak się obkupywać Ja będę miała jeszcze jeden problem bo będę się bronić w 8 miesiącu więc będę musiała kupić sobie jakiś elegancki komplecik
|
|
#2837 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno nie będzie im się opłacało zatrudniać drugiego stażysty. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() A z tym brzuchem moim bolącym wieczorem dlatego się zdziwiłam bo w tamtej ciązy tak nie miałam, ale też nie miałam jescze takich obowiązków iny styl życia jeszcze , mieszkalismy u jego mamy to nic nie musiałam robic ![]() Ja też mam psa boksera 2 letniego ,wariat jak nie wiem ciągnie cały czas, mąż wychodzi teraz już cały czas na spacery z nim bo ostatnio wyrzucił kolczatke i kupił normalną obroże bo mu go szkoda było i ja już nie utrzymam go na takim sniegu , tez zaliczyłam upadek pod klatka przez wariata.
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 Maleństwo[*]18.12.2013 Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2010-01-11 o 12:02 |
||
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiety
![]() Cytat:
i brzuch najbardziej widać też wieczorem, ale to chyba większość tak ma.Narobiłyście mi smaka na tego Bobofruita też mój smak dzieciństwa pszczółka ja rozpinam spodnie gdzieś od 10 tyg, na szczęście ubieram je tylko jak musze wyjść , ale wszystkie moje spodnie to dopasowane biodrówki . Większe spodnie które przeszkadzały mi w szafie dałam kumpeli gdzieś tydzien przed zrobieniem testu ![]() A po domu chodzę w dresach muminek chętnie oddam ci z dwa rozmiary bo czuję, że jeszcze się powiększą.A tak na poważnie to napewno ci jeszcze urosną ![]() marta z bluzkami to faktycznie mniejszy problem ,ale spodnie masakra. Ja mam dostać od kumpeli spodnie, ale zanim się"zwolnią"bo ona jeszcze w ciąży to będe potrzebować chociaż jedne. Ja mam inny problem, mianowicie w kwietniu idę na ślub i potrzebuję elegancką kiecuszkę . Widziałam jeden sklep internetowy i tam była śliczna , ale raczej kupię w normalnym sklepie, bo nie wyobrażam sobie nie przymierzyć ciążowej kiecki za np. 150,-
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę do sklepu kopic składniki na obiad. Zrobie dzis zapiekane udka z kurczaka z ryżem pomieszanym z marchewka, pietruszka i pora. |
|
|
|
|
#2841 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie tez bylo wiadc w 10tc ale to akurat byl efekt zaparc jak zaparcia minely nagle brzuch znikal![]() ![]() co do sukienek i innych ubran ja raczej nie kupuje typowo ciazowych bluzki sweterki mam takie ze sie nadaja na ciaze sa przedluzane wiec nic nigdzie mi dolem nie wystaje.a tak to kupuje legginsy sa wygodne nie cisna w brzuch jak guzik od jeansow i pasuja i do kozaczkow z plaska podeszwa i do obcasow.no a po domku standart dresik ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
teraz jest duzo sukienek karnawalowych ktore sa odcinane pod piersiami i sa z bardzo lekkiego materialu-duzo dziewczyn mowi ze sa takie fiufiu i sa w normalnych cenach a nie jak ciazowe o 120% drozsze:/moze bys juz cos ladnego znalazla na siebie
|
||
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle jakie jaja!!!! Dziś piąta dziewczyna ode mnie z oddziału oznajmiła że jest w ciąży hehe.. Nasz dyrektor biedny się załamał, śmiejemy się że już nigdy więcej kobity nie zatrudni . No i wszystkie w tym samym czasie praktycznie zaciążone, od września tak co miesiąc któraś oznajmia że w ciąży jest, teraz zgadujemy która na luty się szykuje:P
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Kurcze nie pamiętam już, która wkleiła ten wózek Recaro, ale się zakochałam!!! Tak mówicie o tych ciuszkach ciążowych, że drogie, a ja właśnie czekam z zakupami aż będę w PL, bo tutaj najtańsze ciążowe jeansy (kiepskiej jakości) znalazlam za 50parę euro.... To dla mnie te 130-150zl to już będzie taniej.... Na szczęście dalej jeszcze mam ponad 3kg na minusie i żeby było śmiesznie - wchodzę w spodnie, w które nie wchodziłam przed ciążą tzn. jak usiądę to cisną trochę w brzuszysko, ale w tyłku i w nogach są luźniejsze niż kiedykolwiek... Ale u mnie to zawsze musi być odwrotnie niż w samolocie Nawet zauważyłam, że i brzuszysko nie takie duże jak Wam jakiś czas temu wklejałam, zamiast rosnąć - maleje Ach no i muszę się pochwalić!! Moja szefowa wpadła na genialny pomysł żeby mi dać wolne, żebym sobie pojechała do domu na jakiś czas, bo to taki specjalny dla mnie okres i na pewno byłoby mi miło jakbym mogła trochę posiedzieć z rodziną (oczywiście, to że interes idzie gorzej niż kiepsko nie ma z tym nic wspólnego heheh, ale to już szczegół ) Tak więc 20 stycznia wybieram się do Polski na (uwaga!) 4 tygodnie!!!! Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam... Ech ta skleroza.....
|
#2845 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny!
Ale dzisiaj pospalam, wstalam dopiero o 11 tzn. w nocy sie przebudzilam i nie moglam zasnac dlugo ale nad ranem to nadrobilam ![]() niezawsze napisz pozniej co tam ciekawego mowili o wozkach bo ja nie mam tutaj tvn style ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- a zaparcia też mnie jakis czas temu meczyly i pomoglo mi bardzo picie wiekszej ilosci wody mineralnej |
|
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie moglam sie powstrzymac i zaczelam licytowac butki dla maluszka
![]() M sie troche ofuczyl ze za wczesnie ze moge zapeszyc,ale jak je obejrzal przeszlo mu. pokazalam je tez mojemu taci i stwierdzil ze skoro ja jeszcze nie powinnam kupowac to on kupi jeden a mama drugi![]() i tak wyszlam na swoje oto one: http://www.allegro.pl/item876493819_...nike_play.html
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie mialam swoja klientke na pazurki dobrze ze ona nigdy jakis kwiatkow ani mozajek nie chce tylko cos klasycznego
![]() o tym brzuszku to ostatnio mowila mi moja ginka i mowila ze to indywidualne bardzo bo czasem na poczatku wysadzi a pozniej dosc dlugo nie rosnie a w innych przypadkach dlugo nic a nagle wielki bebenek wiec spokojnie zreszta brzuszek ciazowy to chyba duma kazdej kobietki jaszczka o tym wozku pisala aniaa22 kurcze dziewczyny a mi dzisiaj znowu leciala krew z nosa ![]() no i dobrze ze dzisiaj wraca tz to on bedzie z psiakiem na dwor wychodzil
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- hexa84 butki słodkie, fajne widać, że takie mieciutkie. No niby nie powinno sie kupowac za szybko rzeczy dla maluszka, ale jak tu sie powstrzymac?! Ja nie jestem przesadna i tez kupilam juz kilka rzeczy. A takie malusie butki, tylko że rozowe to mam juz z jakis rok, kiedys mąż kupił bo baardzo mu sie podobaly, choc dzidzia byla jeszcze w dalekich planach
|
|
|
|
|
#2849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak tak moj M jest przesadny ja tez bylam do czasu az je zobaczylam zreszta teraz to moi rodzice je kupili wiec uznalam ze przesad sie nie liczy ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
no oczywiście skoro rodzice kupili to sie absolutnie nie liczy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Skoro dzidzia prosi, to trzeba jej dawac 

ale samej tak głupio iść.
tylko z bardziej widocznymi brzuszkami
mam takiego lenia ze t sie w glowie nie miesci, a najgorszy jest brak koncentracji :/
Najlepsze jest to że prowadzę raczej aktywny tryb życia i wcale nie jem więcej niż zazwyczaj jadłam

no i kupilam wlasnie w h&m
dekolt, plecy i twarz takie ropne wypryski, a mowia "masz problemy z cera, zajdz w ciaze " no mnie to nie dotyczy.