|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
witam ponownie
![]() jestem padnięta, ale trochę też na własne życzenie ![]() w szpitalu zjawiłam się po 9 ale było tyle pań na ktg, że weszłam dopiero przed 11 i o 11 stamtąd wyszłam.. później czekałam aż jakiś lekarz przyjdzie mnie zbadać.. ostatecznie to i tak ja musiałam wjechać na górę.. w każdym razie podobno jest tak jak było.. jak się nic nie będzie działo to mam się znów zjawić w środę.. w domu byłam chwilę przed 12, stwierdziłam że skoro się nic nie dzieje to idę na zaliczenie na uczelnię bo jak się uda to zawsze będzie jedno do przodu ![]() ![]() teraz po tej przechadzce wszystko mnie pobolewa, może się coś ruszy wreszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem zla !!!!! wrrrrrr w piatek paczka byla juz w dublinie wiec koles powiedzial ze dzisiaj z rana bedzie u nas wiec czekam czekam i nic dzwonie do TZ zeby zadzwonil zapytal bo na necie pisalo ze zly adres na paczce i nie dostarczona (dostalismy kod ktory wpisuje sie na stronie firmy i pokazuje gdzie jest paczka)wiec zadzwonil i pyta okazalo sie ze adres dobry koles zadzwonil do kierowcy i okazalo sie ze w dublinie pakowali paczki na dwa busy jeden w do Bray a drugi w inna strone no i sie pomylili i nasza spakowali do busa ktory pojechal w druga strone wiec paczka bedzie jutro masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
fleurdelacour jaka ona śliczna
![]() no ciekawe co z ula ![]() ![]() you you ja mam taki przewijak może ci sie spodoba http://www.allegro.pl/item874656687_...mod_klups.html sa usztywniane i nie ale polowałam na taki bo bardzo mi sie podobał http://www.mothercare.com/Printed-Fo...40031&mcb=core |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
BAN stały
|
Witam z powrotem w domku
![]() ![]() Gratuluję noworozpakowanym mamusiom - Eudaimonia i Madziulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Zaraz padnęeeeeeeeeee nasmarowałam posta i jak wysyłałam pojawił sie bląd połączenia z serwerem
![]() ![]() ![]() To teraz w skrócie.... Na nie odsniezonych chodnikach zmachalam się jak słoń w cyrku .... ![]() Fajnie że byłam z mężem bo na schodach w podziemiach wszyscy sięprzewracali takie były oblodzone, nieposypane i sliskie.... Odebrałam posiew: I jakaś bakteria się przyplątała ![]() ![]() W prawdzie przed porodem z Kubą z posiewu też mi coś wyszło ....ale dostałam globulki i własciwie na porod i Kube nie miało to wcale wpływu ....mam nadzieję że tym razem też tak będzie ![]() Wyniki morfologi, moczu, WR będą dzis po 19 ...ale ja odiorę dopiero w czwartek przed wizyta u gin ....chyba ![]() No i USG !!! Dziś zaczynamy 37 tydz... Z USG wynika 38 tydz Waga szacunkowa 3327g Lozysko II stopień Wszystko w normie ![]() No i lekarka powiedziała bez naszego pytania że to DZIEWCZYNKA...że ładnie widać i nie ma wątpliwości ![]() ![]() ![]() Tak więc Pysiolinka potwierdzona już po raz trzeciiiiiii ![]() Z radości po badaniu kupilam coś malego i różowego z kokardką ![]() _________________________ Nadrobię Was ale troszkę pozniej bo Kuba mi wstał ....i woła jeśććć ![]() _______________________ Widziałam jednym okiem piekne bobasy na wątku ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-11 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
ja mam podobny przewijak i jestem bardzo zadowolona
teraz jeszcze jest w uzyciu przy moim dwuletnim synku (jest w łazience) jest fajny bo można go przenosić - jak urodzi sie dzidzia to bedzie leżał na łożeczku a wieczorem na czas kapieli wyladuje w łazience
#547 |
Zakorzenienie
|
ingrid Lenka przesliczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#549 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki.....po weekendzie pełnym skurczy i niespodzianek, powracam do Was nadal w dwupaku......
![]() Po pierwsze GRATULACJE DLA ŚLICZNYCH DZIELNYCH MAM I ICH NOWO PRZYBYŁYCH POCIECH ![]() ![]() ![]() ![]() To tak szybko opisze, że cały weekend miałam pobolewanie w brzuchu jakbym miała okres dostać, a na dodatek taki tępy ból mi wszedł w lewy jajnik, że nie wiedziałam co robić......okazuje się, że moja córcia usadowiła głowę w lewym dolnym rogu brzuszka ( jesli można mówić o rogu w brzuchu ![]() ![]() Jutro mam wizytę u mojej ginki, niestety poza kolejnością, bo tyle kobiet się do niej zapisało, że już się nie zmieściłam, ale przyjmie mnie normalnie, tylko, że musze jechac na 8.00 i czekać az ktoś nie przyjdzie na wizytę ![]() ![]() ![]() Przyszły mi dzisiaj koszule do karmienia i się zastanawiam co robić, bo sa tak ładne, a jedną z nich miałam na poród wziąć, ale mi szkoda..... bo przecież te koszula po porodzie idzie do wyrzucenia....no i zostałam bez koszuli do porodu ![]() ![]() a to jest mój nabytek najnowszy dla córci.....jedne body kosztowały 3,90 a drugie 5,90zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
dziękuję za gratulacje - jak dostanę pakę to się pochwalę co w niej było
![]() fleur Twoja Liwia jest urocza ![]() a to zdjecie z dziś z spaceru do sklepu Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-01-11 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
Kamyil pięknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
kamyil chociaz macie troche odsniezone
![]() ![]() mój małż nawet nie ruszał samochodu bo mam tak oblodzony wjazd na osiedle ze co chwile trzeba kogos z zakrętu sciagac ![]() ![]() ![]() ja się ledwo przekulalam z Adrianem do sklepu ![]() ![]() masakra ed: tak sobie mysle, ze ja to bede miec stresów w tym roku ![]() ![]() cos czuje, ze bedę chodzącym kłębkiem nerwów ![]() Pysia dajesz Kubusia do przedszkola bo o Adasiu Celki to wiem ![]() która z mam "przecina wieksza pępowinę" jeszcze ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-11 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-01-11 o 13:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lenka też jest super ![]() ![]()
![]() |
#555 | ||
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() ![]() patinka ale wyczesane smoki ![]() Malga19 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kasia uk witamy nową mamusię ![]() ![]() Eudaimonia pozazdrościć porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gosbaj za udaną wizytę ![]() ![]() fleurdelacour ![]() Ingrid80 ![]() pysiamn gratuluję udanego usg ![]() ----------- Mamusie czy można jeść pomidorka i pomidorówkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
pomidory mogą uczulać
ale tak naprawdę jak sama nie sprawdzisz to nie bedziesz wiedziała jedne mamy jedza smazone i dzieciom nic nie jest ... a inne zaraz mają kolki rzecz indywidualna
#557 |
Rozeznanie
|
Majkela musisz spróbować. Ja jadłam pomidory i pomidorówkę i nic synkowi nie było
#558 |
Wtajemniczenie
|
Zjedz....ale obserwuj potem czy nic małej nie jest np. ból brzuszka czy uczulenie.Ja tam jadłam wszystko jak leciało i tylko patrzyłam czy coś synkowi dolega.
#559 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ingrid80 śliczne malenstwo!!!! GRATULACJE Edytowane przez misiapysiaa Czas edycji: 2010-01-11 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
Dopiero co pisałam do Lili, a mnie dziś dopadł straszny dół, że sobie nie radzę i nie poradzę z dwójką dzieci
![]() ![]() Fleurdelacour i Ingrid śliczne dziewuszki ![]() Majekela ja pomidorówkę jem, ale pomidora w zimie to nie, bo pełno chemii |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Kochane dziekuje skarbusie
![]() Malinko dziekuję że na mnie czekałaś ![]() ![]() ![]() Jak patrze na te "nasze" wątkowe maleństwa....to nie dziwię sią mamusią zwłaszcza tym I ciążowym że nie mogę się doczekać ....maluszków ![]() Przepraszam jakoś nie mogę nadrobić Was dzisiaj ...co chwilka albo Kuba mnie wzywa....albo ktosik dzwoni ![]() Kanciu ....co do przeczkola....to jesteżmy na duże TAK ...moaja mama wiele lat była przeczkolanką....i wiem że to bardzo dobre dla dziecka.... Tak więc będziemy wysyłam Kubusia....tylko może to być skąplikowane ![]() Bo już za kilka miesięcy trzeba będzie skąłdać papiery ![]() A ja nie wiem kiedy my bedziemy sie przeprowadzać i kiedy będziemy się meldować ???? i gdzie go posyłać tu u nas ...tam w Ursusie ???? ![]() sama nie wiem ![]() Najgorsza alternatywa to ew. przedszkole prywatneeeeee ![]() Albo moja mama załatwi Kubusiowi miejsce w przedszkolu gdzie sama pracowała...tylko to jest obok mojej mamy ![]() niby fajnie ale ja będę miała kawalek by go odebrać sama ???? ehhhhhhh Majkela ja też jadlam i pomidorka i pomidorówkę ![]() Moze zacznij od pomidorka i zobacz reakcje ew. potem pomidoroweczka ![]() No i co znalazla się Ulcia ???
#563 |
Rozeznanie
|
Pysiu Ulcia nie dostała mojego smska i się nie odzywała
![]()
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale jak wróciłam do domu to musiałam się położyć bo jak chodzę to mnie na dole rwie, pewnie od tego spaceru po super chodnikach pełnych śniegu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Może jak nie ma u niej prądu a akurat rozładował jej sie telefon to i nie ma jak połączone ze światem??
![]() |
#566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pomyłam te podłogi, naczynia i wstawiłam drugie pranie, ale dzisiaj jestem mega zmęczona, miałam już rzucić tego mopa w połowie mycia ale jakoś się zmobilizowałam i teraz odpoczywam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Wtajemniczenie
|
Pewnie,że tak.Nie ma sobie czego odmawiać,jedynie obserwować maleństwo.Tylko nie przesadzaj z ilością za pierwszym razem
![]() Cytat:
![]() Co do tych pomidorów w zimie to ja bym nie przesadzała,bo jak jest sezon to też mogą być pełne chemii.W naszych czasach to nie reguła.ciekawe czy produkty ze znakiem EKO są bez chemii ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | ||
Zadomowienie
|
fleur Liwia piękna, ja tam lubię niebieski
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() olivia nic dziwnego, że jesteś padnięta, bo w końcu trochę dziś poganiałaś - ale może to wyjdzie tylko na dobre i coś przyśpieszy. Oczywiście kciukasy żeby egzamin był zdany elcia ![]() Ingrid Lenka słodka i oby dalej pozostała aniołkiem ![]() pysia ![]() BubiGirl oby się nie sprawdził twój czarny scenariusz i żebyś nie musiała za długo czekać u gin. A nie masz jakiegoś wielkiego podkoszulka do porodu? kamyil jeszcze trochę i ta zaspa byłaby większa od ciebie ![]() majkela ja bym najpierw spróbowała od pomidorówki i zobaczyła jaka jest reakcja synusia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
Addicted wolałabym w koszuli bo jest rozpinana...a w tym szpitalu w którym chcę rodzić dziecko bedzie leżało u mnie przy piersi od narodzin do przeniesienia na salę, nie zabierają wogóle dziecka, nawet badajaje na mnie, dlatego wolałabym mieś koszulę i to rozpinaną do pepka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
addicted no tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.