|
|
#1921 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
wyszło nam 3660-3900 Gdzies w tych okolicach [Moglysmy zanizyc, albo zawyżyć;D ]ps. Obliczylysmy z ciekawosci tez u siebie!. 4350 !!!. O matulu A jak patrzymy to tak niebyt sporo nam się wydaje![]() Kika- dzięki!
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-11 o 09:50 |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dlaczego pomidorów nie powinno się łączyć z ogórkiem? Po treningu owoc.. czy banan jest ok? Czy lepiej jabłko? Dzięki wielkie za pomoc
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze juz nie pamietamy, ale od tamtej pory staramy się tego nie łączyc![]() Warzywa powinny byc w kazdym posilku, ale bez przesdy Jesli zamiast tego do swojej owsianki dorzucisz jablko, z pewnoscią na gorzej Ci nie wyjdzie A bynajmniej smaczniej będzie!
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dla mnie to dobry zapychacz..lepiej zjeść banana niż ciacho gdy pojawia się ochotna na słodkie ![]() Co do serka light...jest po prostu bardzo przetworzony a te marne kilka % tłuszczu w serku półtłustym nie spowoduje że dietę szlag trafi ![]() Moim zdaniem nie ma się co spinać..wystarczy jeść zdrowo i zmienić złe nawyki..a banan, czy gorzka czekolada w jadłospisie to żadna zbrodnia.
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
R
I bułka sojowa +2 plastry żółtego sera + pomidor, pomarańcza II 5 plastrów polędwicy, aktivia + 2 ciastka owsiane III makaron ciemny + łosoś (sos= serek topiony + jog.nat +cebula+pomidor+oliwa) IV jogurt nat + maliny + migdały V tuńczyk + serek (b-7,7g; w-3,5g; t-12,5g) + marchew (uwielbiam ten dip, mogłabym go 3razy dziennie jeść miedzy II a III posiłkiem pomarańcza i jak dziś?
"Ja mieszkać w Polska i robić kariera my mieć samochód i bullterriera" Edytowane przez Panna Mia Czas edycji: 2010-01-11 o 13:19 |
|
|
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
moje U ..
I wielki gar owsianki: 7 łych płatków, 3 śliwki suszone, garść orzechów włoskich, jabłko, mleko.. przed sniadaniem zachcianka;d: dwa herbatniki..po śniadaniu, mimo1000% zapełnienia;d: cukierek karmelkowy..mm łyżka malin z kompotu![]() II jajecznica z dwóch jaj na maśle, dwie kromki razowego z rolada z kuraka i papryką, kawa z cynamonem III rosół z makaronem, 1/2 woreczka białego ryżu, sos sojowy z kawałkami kuraka, ogromne jabłko, herbata zielona IV wiejski z pestkami, miodem, rodzynkami posypany kawą V sałatka z pekinki papryki i ogórka, posypana spora iloscia papryczki chili dwie kromki razowego z masłem i syznką z piersi indyczej ))))), herbata z cytrynąw ciągu dnia1,5l wody nawet i ćwiczenia były !! , pump it up , wieczorne ćwiczenia , sprzątanie domu i gotowanie!![]() i jak to wyglada? prosze o ocenke;***
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
P(ale jakoś nie tyje)
śn; 5 łyżek płatków pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrębów żytnich,kilka rodzynek, kilka kawałeczków owoców suszonych, szklanka mleka 0,5 % z miodem 2 śn;kanapka z 2 kromek chleba słonecznikowego z poledwica, margaryna i warzywami ( nie zjadlam całej ale większe pół), jabłko duże ok. 200g ob; 2,5 chochelki rosołu, 3 łyżki makaronu, kawałeczek mięska gotowanego, pietruszka, marchewka i zielenina. 2 danie: pierś z kurczaka duszona, 2 gałki ziemniaków z masełkiem mlekiem, warzywa duszone na margarynie. pod;kremówka i może kawka z mlekiem kol;2 kromki z wędliną, margaryną i warzywammi + herbata/ jajecznica z 2 jajek, kromka chleba z margaryną i pomidorem + herbata po;activia + otręby + jabłko Ile tu może być kcal??? Przytyłam tylko 0,5 kilo na takim jedzeniu. Chociaż jadłam codziennie przez święta i po świętach ciasta. Odp |
|
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
U:
I. owsianka - 3 łyżki płatków, szklanka mleka 2 %, cukier waniliowy, 2 orzechy włoskie, 2 śliwki, trochę rodzynek i pestek słonecznika, 3 łyżeczki powideł śliwkowych i garstka corn flakes. II. kotlet schabowy panierowany, 100 gram buraczków i 100 gram marchwi tartej, na deser kawka i garść crunchy III. budyń waniliowy z syropem malinowym IV. jajko na twardo, 2 kanapki sojowego z szynką wędzoną swojską jak ?
|
#1930 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na przytyciu to ty minimum 2600 powinnaś jeść. Czyli sama widzisz oc jest nie tak. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Moja R. Proszę o ocenę
![]() Śniadanie: płatki owsiane z mlekiem, kawa Obiad: kurczak z warzywami smażone na oleju z pestek winogron, kawa Podwieczorek nr1: serek homo, jabłko, 2 mandarynki, kawa Podwieczorek nr2: sałatka z puszki tuńczyka w sosie własnym, jajka i ogórków Kolacja: serek wiejski i mini sałatka, czyli pomidor pokrojony z cebulką Wiem, że dziwna kolejność, ale późno wstałam
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1933 |
|
Konto usunięte
|
santos dzieki za ocenke
moja niedziela przebiegla podobnie jak u blackcat mialam ogromny aptety, co zjadlam to zaraz znowu mi sie chcialo nie dalam razy sie napelnic ne wiem co mi bylo:P dzisiaj troche lepiej ale ciagnie mnie do andrutow ktore dostalam od kolezanki hehea i jeszcze jedno. juz wiem ze nie powinno sie jesc owocow po posilku ale jak jest ze slodyczami? czy tez beda sie tak wolno trawic lub utrudnia trawienie? czy to jest bardzo niezdrowe? sorki ze nie zw za bardzo z watkiem ale chyba kazdemu sie wiedza taka przyda
Edytowane przez 201703061224 Czas edycji: 2010-01-11 o 16:25 |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Weekendowe U:
Sniadanie: Owsianka: 1 lyzka owsianych, 1 lyzka owsianych z "apple porridge" (czyli owsiane z jakiis suszonymi owocami), mleko 3%, maly jogurt brzoskwiniowy, kiwi herbata oolong Przed treningiem: 90 g tunczyka + 4 lyzki kaszki quinona, kilka plastrow ogorka uposledzony banan (jakis taki maly i cienki byl :P) 1.20 h treningu silowego Po treningu: 90 g tunczyka + 4 lyzki quinowa + 3 lyzki jogo nat + kawalek ogorka + 2 oat cakesy jakis czas po: 1 oat cake z 2 lyzeczkami niskoslodzonego dzemu kasztanowego herbata zielona Przekaska: baton musli (jakis nowy, 230 kcal i ogolnie sredni, moje tradycyjne lepsze, zdrada nie poplaca )Obiad: fuuuura sushi (z 10 nigiri i troche sashimi, zupa z malz "clam") + herbata zielona 2 belgijskie pralinki (jedna z ciemnej czekolady z kokosem, druga typowa orzechowa) herbatka sow mei (biala) Kolacja: 3 lyzki twarogu quark 0% (alternatywnie jest tlko 20% i mi nie smakuje) + 2 czubate lyzki slonecznika + lyzka goji berries 1/2 klastra ananasa herbatka sow mei Prosze o ocenke!
|
|
#1935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mmmmmm![]() I widzimy dżem kasztanowy...dobry? Zakochane jestesmy w kremie kasztanowym![]()
|
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
R/U -- wychodzenie z diety
Śniadanie: owsianka z 4łych płatków owsianych, jedna otrębów pszennych, jabłuszko 250g na mleczku 1,5% 2Śniadanie: pół kostki twarogu chudego, jogobella light pieczone jabłko, 4 łyżeczki słonecznika- wszystko wymieszane pychotka ![]() Obiad: 50g makaronu pełnoziarnistego, pierś z kurczaka w sosie sojowo-grzybowym z papryką, 2 suszone morelki Podwieczorek: omlet z 3 białek, jednego żółtka z 3 plasterkami wędlinki z indyka 30 min ćwiczeń na brzuch i talię, 30 min ćwiczeń na uda i pośladki, 10-15 min skakanki Kolacja: gotowana pierś z kurczaka z jakimś pomidorkiem Wyszło mi dzisiaj tyci za mało kalorii więc mam takie pytanko co mogę dodać jestem przed podwieczorkiem. Może jakieś jabłuszko do podwieczorku ??? Co radzicie dziewczęta ??
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za ocenkę. To co powinnam dołączyć do śniadania??? ile kcal maksimum na każdy posiłek powinnam jeść??? A na śniadanie ile???
Prosze o pomoc.! |
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
P .
śniadanie: 2 kromki chleba z ziarnami jedna z maslem i camambertem druga z serkiem topionym, żółtym serem, ogórkiem serek wiejski 200g herbata z sokiem malinowym 2śniadanie: paluch serowy (taka jakby bagietka z serem) z masłem czosnkowym activia wiśnia-czarna porzeczka jabłko, banan obiad: barszcz z uszkami gotowane udko z kurczaka z ryzem i sosem potrawkowym podwieczorek: duuża drożdżówa z serem czekolada na gorąco z bitą śmietaną 2mandarynki kolacja: bułka pół z pasztetem drugie pół z masłem czosnkowym i żółtym serem gotowane jajko na miękko herbata z sokiem malinowym przekąska: big jabłko z 20 migdałów.
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Porcje powinny byc spore. ciast nie ejdz na podwieczorek, ale jako dodatek do jakiegos pozywnego posilku. sniadanie- nie mleko 0,5 a min 2-3,2 %. Nie pare kostek bakalii a minimum 2-3 garsci. Tak samo z orzechami i paltkami. Nie zlauj tez sobie miodu, a fajnieby bylo gdybys dojadla jeszcze jakals bule, czy bagietke Nie bój się jesc wiecej!![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U pt. "Nie zdam matury :/ " :
I Śn. dwie kromki wieloziarnistego z masłem, polędwicą, sałatą i plastrem sera żółtego oraz keczupem, herbata i kostka czekolady II Śn.: kanapka: dwie kromki wieloziarnistego ponownie, masło, 3 plastry szynki, ser żółty, spory kawał papryki, ogórek konserwowy 3 mandarynki, kruche ciasteczko Obiad (późny): talerz zupy szczawiowej z jajkiem, pierś z kurczaka ogromnych rozmiarów smażona w panierce, warzywa na patelnię (z Hortexu. Wagowo nie wiem ile, ale chyba ponad pół tradycyjnego opakowania) Deser: pół Prince Polo Podw.: orzechy arachidowe podjadane w czasie nauki (garść) i szklanka soku pomarańczowego. Kolacja: jogurt naturalny z płatkami, rodzynkami, orzechami włoskimi + jakaś kanapeczka z twarogiem i miodem, jabłko. Po kolacji na pewno jeszcze dojdą mandarynki albo orzeszki. (to już chyba nałóg) Proszę o ocenę.
|
#1941 |
|
Konto usunięte
|
UUU prosze o ocenke
![]() 1. siemie owsianka z 7lyzek z malinami,truskawkami,jago dami,jablkiem i mandarynka 2 i 3.w szkole: 2 kanapki z pszennego z chuda wedlinka,papryka, rzezucha i salata lodowa 4.jablko zawijana piers z kurczaka z cebulka,ziolami i pieczarkami na parze, ok lyzki ryzu, duuuuzo salatki (bez sosow,piekniska,kukurydza ,papryka,jablko,brzoskwin ia i cos jeszcze chyba) d: 2 kwadraty andruta 5. pistacje, laskowe i malutko ziemnych 6.mala kromka wieloziarnistego z chuda wedlinka i brokulami na parze |
|
|
|
#1942 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodałabym coś do podwieczorku... albo najlepiej zrobiła z kolacji podwieczorek, a na ostatni posiłek zjadła jakąś kanapkę z wędliną / serem i warzywami.---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
dodaj troszkę więcej węgli do obiadu, wrzuć też coś do podwieczorku
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
Uu:
I: jajecznica z 2 jaj i (chyba ) 3 białek (bo z faWorków zostały) uzmażona na łyżeczce oleju rzepakowego, bułka żytnia z masłem!, szynką z indyka, pomidorem i sałatą+herbata zielonaII: kromka razowca grubo posmarowana serkiem naturalnym pressident (czy jak tam to się zwie) z wędliną dr., ogóraskiem zielonym, sałatą+duże jabłko+herbata zielona III: kanapka z 2 kromek razowca z masłęm, sszynką z indyka, serem zółtym, papryką i sałatą IV: ok. 50g musli chrunch natural z jogo naturalnym V: 19-ok. 1/2 woreczka kaszy gryczanej (uuuwielbiaaam pokusi się ktoś o ocene? ![]() pozdr.!
|
|
#1944 |
|
Rozeznanie
|
Moje jadlo:
1: 3 tosty ź masłęm orźechowym i dźemem truskawkowym, kawa ź mlekiem 2:Bagieta xxl: tuna, mayo,ogorek, kawa +mleko 3: Frytki masala(taka indyjska prźyprawa plus chili, kolendra, limone itp, chicken tikka plus surówka po: wielkie cappucino 4:Bagietka cźosnkowa, kawa snickers 5: Spaghetti duźu talerź 2piwa plus nerkowce solone
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
nno to wrzucę swoje U, może ktoś zerknie
:śn: owsianka na mleku 3,2% z miodem, rodzynkami i garścią domowej orzechowej granoli. iiśn: uczelniana kanapka: bułka z ziarnami z masłem, wędliną i warzywkami. o: gołąbek w sosie pomidorowym z ziemniakami i surówkami. d: knoppers i kawwwwa. p: kubek mocnego kakao na mleku 2% z miodem + batonik jeżyk. k: dwie kromki słonecznikowego: z osełką i powidłem śliwkowym, z masłem orzechowym; serek homo naturalny z cynamonem. w ciągu dnia pochrupywałam jeszcze marchewy podbierane od dietującej się koleżanki .
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do obiadu, to ziemniaki były w tych warzywach na patelnie. A podwieczorek mały, bo jakoś nie byłam głodna, zapewne przez ten dość późny obiad.Dziękuję za ocenę
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
U
BARDZO BARDZO PROSZE O OCENKĘ.OSTATNIO JESTEM OLEWANA...
|
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
UUUUUU
1. -Kromka razowca ze słonecznikiem + cały pomidor + 3 plastry wędliny dr - owsianka z: szklanki musli (płatki owsiane, kukurydzine, jakieś suszone owocki, rodzynki i nasionka różne^^), jabłko, mandarynka 2. 3 duże kanapki z razowca, każda z makrelą, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem + 3 mandarynki 3. Duży jogo nat z: po dwie łychy: siemie lniane, mak, wiórki kokosowe, orzechów + jabłko 4. pół woreczka kaszy gryczanej + gotowany kurak (z zupy) + dużo brokuł + jakaś kupna sałatka jarzynowa z majonezem + garść pomidorków koktajlowych 5. duuużoo pomidorków koktajlowych + 1/3 ogórka + pół papryki + szczypiorek + serek wiejski Rzuci ktoś okiem, prooooszeee ostatnio czuje się zaniedbana
|
|
|
|
#1949 |
|
BAN stały
|
Moje U (na którym chudne..)
1.sniadanie-5 łyżek orkiszowych eko z bananem i po garści włoskich, laskowych, migdałów, macadami, sezamu, słonecznika i dyni. 2.2 kromki razowca złożone z sałatą, hummusem domowym, rzodkiewką i kiszonym, 2 jablka 3.ryż biały eko z cieciorką, dużo marchewki z groszkiem, kilka surowych marchewek 4.ryż biały eko zapieczony z jabłkiem,rodzynkami i cynamonem+2 pomarańcze jak to wygląda? |
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
|
U/R
1. 4 łyżki płatków (owsiane, orkiszowe, gryczane, żytnie) z kefirem (1/2 dużego) i bananem +orzechy, pestki dyni, słonecznik, żurawina, siemie lniane, płatki migdałow, suszone śliwki; herbata rooibos 2. 2 kromki chleba pełnoziarnistego: z dżemem porzeczkowym, z polędwicą drobiową; jogurt śliwkowy 180g; jabłko; kawa (bez dodatków) 3. Nieduży filet z kurczaka; 4 łychy zielonej soczewicy; dużo warzyw: marchewka/kalafior/brokuły; pasek czekolady mlecznej 4. Omlet z 2 białek i 1 żółtka (+2 łyżki mąki pełnoziarnistej, 2 łyżki otrąb; płatki migdałów, siemie lniane) posmarowany łyżeczką dżemu; sok pomidorowy 5. Serek wiejski z kefirem, orzechami, otrębami, siemieniem, migdałami; marchewka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

Gdzies w tych okolicach
]
Banan na śniadanie wypatrzyłam na wizażu - nie wiedziałam, że nie powinnam go jeść.
.
, sprzątanie domu i gotowanie!

.