|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Znowu tak na szybko Was poczytałam.
Agusiamatyldka trzymam kciuki za szybki poród!!!!! A może już jesteś po? Rybcia gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Patinka nie martw się na zapas. Mojej córci dobę przed porodem usg pokazało 2600, a Maja urodziła się na drugi dzień 3040 ![]() Lila dołączam się do wszystkich, które pisały, że na pewno pokarm masz dobry. A synek super przybrał jak na karmienie piersią ![]() Czy karmisz go w samym pajacyku czy może mu kocyk zakładasz albo rożek? Bo jesli ma za ciepło to będzie Ci zasypiał, moja córcia tak zasypiała i zaczęłam karmić w samym pajacyku i przestała. Ssanie to duży wysiłek i dziecko szybko się męczy i zasypia. No nie wiem czy to to. Laktacja się unormuje. Zobaczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
W soboty o 21 też leci. Widziałam kilka odcinków, czasami te historie są tak niewiarygodne, że ciężko uwierzyć że są prawdziwe...
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Widze, ze lista ruszyla ![]() ![]() Gratki dla mamusiek i ich malenstw Agusiamatyldka - 3mam kciukasy za szybki porod ![]() Aldii - nie bylam, czekam co jutro p0owiedza mi na ten temat, a jak bede miala jakies watpliwosci to pojde sobie prywatnie do pl ginekologa i zobacze co on mi powie, nie bede narazie dodatkowo sie stresowac, co ma byc to bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za każdym razem gdy dziecko ssie mleko dzieli się bodajże na 2 lub 3 fazy-najpierw leci wodnisty,mniej tłusty a dopiero w następnej fazie leci mleko bogate w tłuszcze i coś tam jeszcze....dlatego tak ważne jest by dziecko opróżniało pierś do końca,a nie np. przeskakiwać w połowie do drugiej piersi
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-01-12 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ula niech ci szybko naprawią ten prąd xmila ![]() pliwa ![]() BubiGirl no to szykuj sie... pomału ![]() Asiuulka ![]() ![]() lila mój mały też usypiał przy piersi, głaskanie po policzku lub nosku trochę pomagało, ale też nie na długo. A mleczko na pewno masz dobre, może jak dziewczyny pisały traktuje cycusia jak smoczek majkela ![]() ![]() Co do badań, to pewnie się przydają jak mamuśka przyjeżdża prawie w ostatniej chwili, bo wtedy na pewno nie ma czasu na ich ponowne zrobienie w szpitalu Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
Aldii - a tak wogole dziekuje, ze pytasz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
rybcia2309GRATULACJE DLA WAS! agusiamatyldka ![]() U nas od dziś 38tydzień Byłam w PorK-zero skurczów,przy 25min ktg Dziecko kopneło chyba 200razy-aż lekarz wyszedł ze swojego"przybytku"i pyta CO TO ZA HUKI(bo u nas ktg robi sie w pokoju pielegniarskim) Na to ja mówię że dziecko dba żeby zapis był AKTYWNY ![]() Nic się nie dzieje,więc zapisał mnie na usg na 28.01 do lekarza który robił mi zeszłym razem cc. Mówi że jak się nic nie będzie działo do tego czasu to wtedy obejrzy co i jak i może coś tamten zadecyduje(odnośnie sposobu rozwiązania podejrzewam...) Kurczę!Nie znoszę tak NIE WIEDZIEĆ do końca... ![]() Zeby mi choć powiedzieli BĘDZIE CC albo NIE BEDZIE CC... A tu ni tak ni siak nie wiem... ![]() Ściskam Was Wszystkie serdecznie! Mam nadzieję że u innych dzis badanych wszystko ok! ![]() Muszę zmykać! ![]()
#818 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A smoka czasem właśnie podaję, trochę pomaga ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje dziewczyny ![]() ![]() jeju nie bylo mnie doslownie 1 godz a tu juz 2 strony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Asiulka bidaku ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- lila a ja bym bardziej sprawdzała karczek i stópki niż rączki.....bo niektóre dzieci mają wogóle zimne raczki cały czas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
no to chwale sie prezentami od mamy i siostr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Rozeznanie
|
Elcia WOW!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Kropka jednak pospała... Będzie niedługo 3 godziny, to pewnie się obudzi... Czyli jednak zaczyna być normalnie
![]() Całe szczęście, że teraz jej te kolki nie męczą, widać, że Infacol działa, bo bączki ładnie puszcza... Jak sobie radzicie ze spacerkami przy takiej pogodzie? Bo jak tu wyjść z wózkiem, jak na nogach się przejść nie da? A to zdjęcie z przedwczoraj, nie wiedzieliśmy co robić, tak już marudziła... No i nawet się zainteresowała tą matą...
#825 |
Rozeznanie
|
Kamyk boskie zdjecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() dlatego nie moglam sie doczekac paczki bo mama z siostrami nakupowaly mi rzeczy ktore do szpitala dla malego bede brac a ja kupialm takie same na wyjscia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Dalszy ciag nadrabiania
![]() Asiuulka w miare bezbolesnej wizyty u lekarza ![]() Patinka do tego co wymienilas nalezy sie jeszcze 2 tyg. tacierzynskiego (ale to juz jest zabierane z twojego macierzynskiego) Agusiamtyldka ![]() ![]() ![]() Pysiamn juz widac, ze to bedzie corunia tatusia ![]() Kolka na allegro Madzia ![]() Misiapysia zgadzam sie z Toba w 100000% ![]() ![]() ![]() Malinka dzieki za info ![]() Ulcia to czekamy az naprawia awarie Rybcia GRATULUJE !!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Xmila kilkanascie to bylo w PL ![]() ![]() Bubi chcialas takich wiesci, to masz ![]() Lila ja bylam dzieckiem jedzacym co 1,5h i tak prawie przez rok....wiec jak widac zdarzaja sie takie wybitne przypadki.Przybiera prawidlowo, pediatra i neonatolog nie widza nieprawidlowosci, wiec moim zdaniem nie masz sie co martwic ![]() Odnosnie raczek, to synus moze miec zimne raczki, bo u niego krazenie jeszcze nie jest w pelni rozwiniete.Cieplote sprawdza sie na karczku. Fleur to kciukasy za nereczki malutkiej Youyou,Addicted,Syla thx ![]() Syla to daj znac jutro co powiedzieli ![]() Patinka masz racje, najpierw leci cos takiego jak picku, apozniej jedzonko.Ale wydaje mi sie, ze AniaRP miala na mysli to, ze pokutuje jeszcze zabobon, ze mleko (juz ten obiadek) moze byc za malo wartosciowe, za chude wlasnie, a dokladniej za malo tluste Kacha ![]() Elcia rzeczywiscie sporo tych prezentow - bardzo ladne ![]() Kamyku jaka ona sie malutka na tej macie wydaje ![]() ![]() Uffff wreszcie Was nadrobilam ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-12 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() Agusiamatyldka trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród ![]() Rybcia gratulacje ![]() ![]() Dziś w nocy bardzo bolał mnie brzuch tak jak przed okresem. Przez chwilę myslałam, że zaczyna się. Na szczęście właśnie dzisiaj o 19 mam wizytę u lekarza. Ciekawe co powie? |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kamyk super fotka a Majka widze ze caly czas pilnuje Paulinki ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
body SYNECZEK TATUNIA genialny
![]()
#831 |
Zadomowienie
|
Agusiamatyldka trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod
![]() Rybcia gratuluje!!!!!czekamy na wasz powrot i fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow! ale superowe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#833 | |
Zakorzenienie
|
wow, śliczne te prezenty
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W książce Język niemowląt jest też napisane o tym, że pokarm składa się z 3 części, aby każda część wypłynęła z piersi trzeba karmić jedną piersią ok 20/25 min. Na końcu jest taka śmietanka, która powoduje, że dzieciątko po niej najbardziej się najada ![]() buziolki dla wszystkich
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maluchy uwielbiają się czasami tylko przytulić do cycola,pociumkać i koniec.Kiedy jest głodny to ciągnie i kiedy pić chce to też.A tak to raczej dla relaksu.Mnie to trochę denerwowało,bo miałam tyle rzeczy zawsze do zrobienia a Oskar 5 minut possał i spał,a potem za 15 min pobudka i znowu to samo ![]() Także ja bym się nie stresowała na twoim miejscu. Mój to szaleje na całego.Brzuch mi się wygina na wszystkie strony świata.Czkawkę miewa rzadko,ale za to uwielbia mnie łokciami chyba i kolanami trącać.A nie mogę powiedzieć aby to było bezbolesne.
![]() |
#836 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() sliczna fotka ![]() ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE dla RYBCI ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() babcia przyszalala ![]() sliczne ciuszki ![]() ![]() ------------------------------------------ a mi sie nic nie chce, w czwartek musze do szkoly jechac na zaliczenie ![]() a tak to caly dzien podpatruje jak remont w kuchni idzie. na razie mam kuchnie w salonie, pralka na dworzu, naczynia zmywam w lazience. normalnie bosko ![]() ![]() ![]() takze mi sie nie spieszy rodzic, dziewczyny macie pierszenstwo aaaa, Kamyk sliczna fotka, widac psiuta jest za Kropka ![]() Zeberka tez ![]()
![]() |
#837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A antybiotyk mam na celu udrożnienie tej nerki?? Cytat:
![]() Cytat:
Liluś,a czemu do karmienia używasz kapturka??Masz już rany czy tak ci wygodniej? Zawsze sprawdzaj karczek jak masz wątpliwości co do temperatury.A jak rączki się wychładzają za bardzo to nie drapki załóż może ![]()
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
ma któraś ten termometr http://www.allegro.pl/item876228753_...ie_gratis.html
#840 | |
Zakorzenienie
|
Rybcia gratuluję!!!!!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz je też co1,5- 2 a czasem3 godziny. Grunt, że rośnie i przybiera na wadzę ![]() A u nas podobnie jest w domku jak u Ciebie i psikam mu raz dziennie woda morską żeby nosek nawilżać- połorzna tak radziła. Ubieram go w bodziaka, pajacyka i skarpeteczki , otulam kocykiem cienkimz polarka... a jak sam leży i śpi to jeszcze grubym kocykiem i ma ciepły karczek ale nie spocony. Nie ma jak pisać z dzieckiem na rękach ale zasnąć nie chciał nawet bujany w wózku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.