|
|
#1951 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
Nie. Nie chyba, a raczej na pewno. Stanowczo za mało jak na U.
|
|
|
#1952 |
|
BAN stały
|
moze wydawac sie mało, ale porcje naprawde są duże. tego ryżu to po 100 g do obiad i kolacji, kromki razowca duże i hummus bardzo tłusciutki (dużo oliwy), moje garście też nie należą do najmniejszych i zawsze jeszcze sie wysypuje z nich. Ostatni faktycznie stracilam troche apetyt(szczegółne na nabiał, niedobrze mi sie robiło po wszytkich jogurtach i serkach wiejskich wiec na siłe ich nie wpycham w siebie, poczekam aż mi przejdzie.) i mam więcej ruchu (postanowienie noworoczne - codziennie spacery z psem.Pogoda idealna, wiec pies super szczesliwy, a ja cała mokra po 1,5h w śniegu gdzies w lesie)
Edytowane przez kakaukowa Czas edycji: 2010-01-11 o 22:13 |
|
|
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
Dalej biore sie w garsc
Moje dzisiejsze U: ŚNIADANIE(6.30) 2 kromki chleba zytniego: *z almette smietankowym, ogorkiem, pomiodrem *z plastrem szynki gotowanej, ogrokiem, pomidorem Jogurt wiśniowy (250g) 2 paski gorzkiej czekolady (mam za malo magnezu i kazano mi jesc czekolade). Herbata IIŚNIADANIE (11.00) 2 kromki chleba żytniego z masłem orzechowym, jabłko, banan. Kaszka manna (kupna- 150 g) OBIAD (15.00) Krokiet z kapustą i grzybami, kromka zytniego z miodem. Deser: 2 paski gorzkiej czekolady. KOLACJA (19.30) Miseczka platkow nesquik z szklanka mleka. Jabłko. Mam nadzieje ze dobry ten jadlospis dzisiejszy bo czuje sie strasznie objedzona
|
|
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i przyznaję że migdały w IV nie wpadły
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: owsianka (z 5 łyżek płatków na szklance mleka 3,2%) z garścią orzeszków w czekoladzie II śniadanie: baton zbożowy Big Corny orzechowy, 1 michałek i 1 merci (urodziny kumpeli) Obiad: pół woreczka białego ryżu z podsmażoną na łyżce oliwy z oliwek papryką, cebulką i marchewką Podwieczorek: 175ml jogurtu naturalnego ze zbożami, garść orzechów w czekoladzie Kolacja: 3 małe kromki pełnoziarnistego chleba z masłem, zielonym ogórkiem, pomidorem i cebulą
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
Chorobowe Uu/Pp
Śn: bułka z przedziałkiem na pół, każda z masłem, pekinką i ogórkiem konserwowym: jedna z serem greckim żółtym (słony), druga z pieczenią rzymską, banan II Śn : buła słodka z makiem, jabłko, mleko z cynamonem i miodem Ob: zupa warzywna z mięskiem z kurczaka i makaronem; ziemniaczki, sos z piersi kurczaka, surówka żydowska D: wafelki orzechowe, sok jabłkowo- marchwiowo- bananowy P: kluski lane na mleku, banan Kol: kajzerka posypana z sezamem z masłem i dżemem wiśniowym - już nie miałam siły No i dużo herbatki z cytrynką
|
|
|
|
#1959 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Proszę o ocenę mojego R
Ś 7:00 2 kromki razowca opieczone w opiekaczu - dzieki temu sa jak tosty, jedna z salatą ogórkiem kwaszonym i ysznka drobiową, druga z białym serem i dźemem bez cukru, jogurt bez cukru z otrębami pszenno-żytnimi, górskimi płatkami i garść rodzynek. 2 Ś 11:00 jogurt naturalny, kiwi, garść moreli suszonych O14:30 resztka tarty szpinakowej, kilka plasterków kiełbasy myśliwskiej i kawałek kabanosa, rzodkiewki, papryka P18:00 jeśli nie będę zabiegana to wieśniak z warzywem K20:00 myslę o salatce - szpinak, pomidorki, ogórek, kawalek mozarelli wędzonej, oliwka i ocet balsamiczny Oczywiście przynajmniej 1,5 litra wody, zielona, czerwona herbata, kawa z mlekiem 0%. Dzis beztreningowo.
Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post40598071 Zapraszam do wymiany! Edytowane przez tala Czas edycji: 2010-01-12 o 09:10 |
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
U
BARDZO BARDZO PROSZE O OCENKĘ.OSTATNIO JESTEM OLEWANA...
|
|
|
|
#1963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Nasze U/P[ z naciskiem na P] [waga na razie w miejscu, ale wieryzmy ze neidlugo ruszy w gore
];przed sniadaniem; jablko uprazone z cynamonem na patelnii - pasek czeko z nadzieniem truskawkowym [ ok. Od jutra do konca stycznia koniec z czekoladą pozostaje chałka, herbatniki i biszkopty ] śniadanie; +wyjątkowo duża micha owsiany ; 7 łzek owsianych, 7 garsci płatków Zdrowybłonnik, po garsci; BF, cheerious i chockapic + bakalie [rowniez po garsci]; orzechow, rodzynek, pestek slonecznika i wiorek kokosowych + banan + kubek jogurtu naturalnego posypanego cynamonem. + 2 ostatnie duże kawały ciasta drożdżowego z miodem i masłem orzechowym . [dojadlysmy juz resztki;D] II śniadanie; szklanka soku marchewkowego + duża bułka pszenna zapieczona z; -1/2 z szynką sojową ze śliwką, camembertem ketchupem i bazylią. - 1/2 z szynką sojową ze sliwką, masełkiem, zoltym bezpodp. serem, tymiankiem i ketchupem po; zmutowana gruszka;D obiad [robimy u kolezanki ] ; 3 nalesniki z nadzieniem jak na enchiliadę vege [pieczary, cukinia, papryka, pomidory, cebulka, itp ] + szklanka soku porzeczkowego.podwieczorek; 2 tosty - 1 z dżemem truskawkowym, masełkiem i zoltym bezpodp po; 10 herbatników + cappucino ![]() kolacja; twaróg ze śmietaną i szczypiorem + jajecznica z 2 jaj na maselku z grzybkami;D + kajzerka z kirii, bazylią, tymiankiem, oregano i świerzymi warzywkami . po; sok marchewkowy [druga połowa. Zakochalysmy się w nim;D] + jabłko podprażone z cynamonem + 2 herbatniki posmarowane masełkiem orzechowym..
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-12 o 10:40 |
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezu, gratuluje! 42!
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
To przy zalozeniu, ze to surowe orzechy w czekoladzie, bo np. prazone juz nie sa dobrym zrodlem NNKT, a wcale nie jestem taki pewien, czy takie orzechy nie przechodza obrobki termicznej... mam watpliwosci powiedzmy.
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
titiririri to ja walne moje skromne U
po przebudzeniu szklanka wody;D I wielki gar owsianki na mleku 1,5% z orzechami włoskimi, paroma śliwkami, startym jabłkiem i cynamonemII dwie kromki razowego z masłem, szynką z indyka, papryką, dwa jabłka, woda smakowa cytrynowa III WIELKI talerz makaronu (świderki te ciemne, z nimi nie mam umaru fanka makaronu*) polane sosem z czosnku chili i oliwy z oliwek z polową opakowania brokułów (sciapcianych z łyżką płatków migdałowych), dwie kostki ptasiego czekoladowego, herbata zielona z kawałkami tryskawek w jogurcieIV wiejski z łyżką słonecznika i łyżką dżemy porzeczkowego, szklanka pepsi ![]() V sałatka: pekinka, papryka, ogórek kiszony, sos słodki chilli thai coś tam;d(ważne że przepyszny ) dwie kromki razowca: jedna z serkiem z piątnicy, druga z szynką wiejską i masłem, herbata zielona z kawałkami karmelui jak? oczywiscie prosze o ocenke;***
Soul of the woman was created below Edytowane przez freakkiki Czas edycji: 2010-01-12 o 14:57 |
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
moje R do oceny
I 2jajka + pomidor + cebula + 5 plastrów polędwicy łososiowej + łyżeczka oliwy = jajecznica II bułka sojowa + 3 plastry polędwicy, pomarańcza III aktivia pitna + 2 ciastka owsiane IV filet z kurczaka w płatkch owsianych (smażone na olwiwie, później dopieczone w piecyku) + ziemniaki pieczone (bez tłuszczu) + surówka V tuńczyk + ser + marchew między IV a V migdały
|
#1968 |
|
Raczkowanie
|
R/U
Śniadanie: owsianka na 4 łycha płatków owsianych, jednej otrębów pszennych na mleku 1,5% z jabłuszkiem, 2 łychami wiórków kokosowych i 3 daktylami suszonymi 2Śniadanie: bułka graham 50g z plasterkiem szynki z piersi kurcząt, plasterkiem sera salami, ogóreczkiem, pomidorkiem i papryką, jogurt jogobella light pieczone jabłko Obiad: warzywa chińskie na patelnie (200g) z piersią kurczaka z sosem sojowo-grzybowym ( bez ryżu bo zapomniałam kupić )Podwieczorek: twarożek domowy, 4 łyżeczki słonecznika, łyżeczka kakao ( jak dla mnie zestaw pycha) Kolacja: chudy twaróg pokrojony w kosteczkę tak ze 130g , pomidor, ogórek, papryka taka ala sałatka
|
#1969 |
|
BAN stały
|
wyszło U, bo ostatnio czuje się jakaś przejedzona & przepełniona...
11.0 Śniadanie: owsianka ( 5 łych płatków; garść: otrąb jabłkowych, nerkowców;4 krążki suszonego jabłka, 4x morelki eko+ 3 łyżeczki miodu) na 2 szkl. mleka 2% espresso, szkl. wody, pół paczki herbatników zwykłych. 14.30 Obiad: łosoś (200g) gotowany z masłem(?) w jarzynach (marchew, pietrucha, seler). 5 ziemniaczków z koprem i masłem (łyż stołowa), duużo kapusty kiszonej ![]() Deser: 4x rafaello, herbata z cytryną 17.30. Podwieczorek: mini (ok 10 cm śred.) tarta z budyniem śmietankowym, WIŚNIAMI, galaretką;kawa z mlekiem ( pół kubka mleka 2%) ; 3x czekoladki marcepanki Wawel; ok 15 migdałów eko. 20? Kolacja: 2x duża kromka wieloziarniaka wiejskiego z: - masłem, almette chrzanowym, jajkiem (dużym, wiejskim wiec mozna liczyc jako dwa jajka ) na twardo, rzodkiewką, salta, pietruchą, szczypiorkiem i MAJONEZEM (łyżka stołowa) po. mandarynka, garść pestek słonecznika. proszę o ocenkę. w ogóle jestem z-a-ł-a-m-a-n-a, bo już mam ponad 3,5 kg na plusie, jem te wszystkie p**** nnkt, maslo, tłuste miesa, ryby itd. a @ jak nie było, tak NIE MA!! ![]() ile tu jest kalorii? (chce mieć miej więcej orientacje jaka jest różnica między moim U a P
Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-01-12 o 16:26 |
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja proszę o ocenę, bo niby wszystko wiem w teorii ale może popełniam jakieś błędy w praktyce
![]() oczywiście R 1 śniadanie - kromka pełnoziarnistego z serem żółtym odtłuszczonym, z sałatą i ogórkiem 2 śniadanie -z lenistwa to samo powtórzone raz jeszcze 3 posiłek -twarożek z chudego twarogu z tuńczykiem (połowa puszki), wkrojona połówka pomidora, polane olejem lnianym (mała miseczka) 4 posiłek- makrela wędzona 1 sztuka 5 posiłek około 19.00 -zupa prezydencka(z kapustą) z kromką pieczywa czosnkowego . Koniec Do picia herbata zielona, herbata malinowa na ogrzanie, woda mineralna - 2 litry stuknie do końca dnia
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-01-12 o 15:45 |
|
|
|
#1971 |
|
BAN stały
|
nie, nie jestem. Jem nabiał, ale nie codziennie.
dzisiejsze U sniadanie - 6 łyżek płatków jęczmiennych eko z dwoma bananami i po (ogromnej) garści włoskich, laskowych, macadamia, migdałów, słonecznika, pestek dyni i sezamu. dupka razowca ze słonecznikiem z serkiem wiejskim.+jabłko 2 sniadanie - 2 kromki razowca z sałata, domowa pasta z soczewicy i kiszonym/1 z serkiem wiejskim i słonecznikiem +2 kiwi obiad - domowa razowa pizza (bez sera - pierwszy raz taka zrobiłam i jest PYSZNA!) z domowym przecierem, brokułami, kukurydzą, soczewicą, groszkiem, cebula, czosnkiem i masa przypraw podwieczorek - dużo nerkowców eko (60 g conajmniej) kolacja - kasza jaglana z fasolka szparagowa posypane sezamem jak to wygląda? mam jeszcze pytanie, czy usunięcie nabiału na 3 dni moze spowodowac ostra biegunke? Zeszło ze mnie 2,5 kg przez to i strasznie czuje sie ze swiadoomscia, ze to we mnie było.. |
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
Moje U/R:
Ś: dwie duuże kromy razowca posmarowane serkiem topionym śmietankowym, na to po plastrze sałaty, a na to po plasterku szynki wiejskiej + pomidor,ogorek i konserwowy, herbata z cytryną Po: kawa IIŚ: duuże jabłko,manadrynka,kiwi pokrojone w kostkę + połowa jogurtu nat + łycha cynamonu Przekąska: kilka śliwek suszonych, cukieras nimm2 O: duuży kubas zupy pomidorowej( w zasadzie to krem, bardzo gęstej gotowanej na kurczaku)z masą przypraw typu chilii,pieprz cayeen,papryka słodka,czosnek + z garścią świderków pelnoziarnistych + gotowana marchewka herbata z cytryną kawa(nauka ) ok 1,5l wody budyn+fitella truskawkowa K: gotowane udko z kurczaka bez skóry z sałatką z pekinki,pomidora,ogórka,p apryki i kukurydzy + dressing z łyżki oliwy i przypraw Amen.
![]() Edytowane przez malenka17 Czas edycji: 2010-01-12 o 20:24 |
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewuszki.
prosić o ocenę )))) UUUŚ: 1 bułka razowa :pól z masłem serem i szynką z kurcząt; pół z masłem serem i wędlina taką tłuściutką; pomidor, kawałek papryki konserwowej; mandarynka; kawa inka z mlekiem IIŚ: 1 kawał sernika łzy, kawa z mlekiem O: zupa kalafiorowa gęsta; kawałek razowca z dynią z masłem, serem wędliną w galarecie K: 1 bułeczka sojowa: pół z masłem twarożkiem grani szynką; pół z masłem, twarożkiem ogórkowym president i szynką; pomidor; 1 twarożek lekki+ w to z 5 łyżek groszku konserwowego+ 1 ogórek konserwowy, herbata miętowa z cukrem
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1975 |
|
Raczkowanie
|
Frapująca eRka
I Ś: owsianka (z około 3 łyżek, pół na pół mleko 1, 5% i woda, z prażonym jabłkiem, łyżką serka wiejskiego, rodzynkami, cynamonem, posypane orzechami włoskimi), kawa z mlekiem, nieco później zielona herbata II Ś: połowa makreli wędzonej, kroma chleba wieloziarnistego, ogórek szklarniowy, koperek, herbata miętowo - jabłkowa III Ś: średni kubek jogurtu naturalnego z mrożonymi truskawkami, mała bułeczka fitness z rodzynkami, kawa z mlekiem 2% i żałosny plasterek wędliny drobiowej trening siłowy, plus wymachiwanie rękoma i nogyma przy muzyce ![]() zaraz po: kilka suszonych żurawin, mandarynka O: gulasz (wołowina, cebula, papryka, marchewka, zioła) z kaszą gryczaną, ogórek kiszony K: filet z indyka z warzywami Sporo węgli, nie za dużo? I jogurt przed ćwiczeniami niewskazany? Edytowane przez Kissi Czas edycji: 2010-01-12 o 18:28 |
|
|
|
#1976 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio miałaś śliczne jadło przecież ! gdzie owoce ? nnkt? białka tez nie wiele, tyle co w wędlinie i serkach do smarowania... jak okres? ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() Słabiutki natomiast posiłek przed treningiem, powinno być białko szybkowchłaniajace - mięcho, ryba, jajka... zamieniłabym ostatecznie posiłek II z III... choć makrela i tak dość tłusta jest, więc też nijak przed treningiem.... no ale lepsza niż jogurt z bułą ![]() poza tym dnie jak na moje oko
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: 2 placki owsiane (5 łyżek płatków, 1 jajko, pół łyżki miodu) posmarowane dżemem porzeczkowym niskosłodzonym Obiad: 3 łyżki ziemniaków, duży filet z morszczuka w panierce z bułki tartej smażony na oleju rzepakowym, ogórek kiszony, łyżka czerwonej kapusty Podwieczorek: 150g naturalnego serka homogenizowanego Kolacja: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z paprykarzem i kiszonym ogórkiem Dzisiaj lepiej?
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
hehe, dzieki Kasiu za 42! Ale tą cyferkę już mamy szmat czasu-zapomnialysmy tylko zmienic. Podskoczylo nam w momencie gdy skonczyly się problemy żołądkowojelitowe i ciągłe bieganie do toalety. Czasem jeszcze spada do 41 [glownie przy stresie] ale mamy nadzieje ze się nie obnizy [od swiat praktycznie na stlaym poziomie,g dzies ostatnio 0,5 kg. spadlo, ale za 2 dni wrocilo spowrotem ] . Teraz marzymy chociaz o 44- do marca! [każde dag się liczy! I oby sesja nie zadzialala na niekorzysc bo wiemy jak nas zorganizm reaguje na takie sytuacje;/ Waga leci jak szalona, a żeby nadrobic to potrzeba mega duzo czasu;[;/ ] pozdrawiamy!
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-12 o 19:47 |
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
jak nie P to pewnie U
![]() I grahamka z almette, szynka litewska, i mnóstwo warzyw kawa z mlekiem i cukremII aktivia malinowa i za raz po tym III 4 kawałki dużej pizzy 2x z kurczakiem, ananasem itp; 2x z szynką, fetą i różnymi takimi IV grahamka z tym samym almette i warzywami V budyń śmietankowy z garścia bakalii i kostka gorzkiej czekolady co do płynów to jeszcze były 2xplusz, 2xherbata czarna z cytryna i miodem Prosze o ocenke
|
|
|
|
#1980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwlaszcza ze jesz tak jak jesz Na oko dzis jakies 2300 -2500[?], ale to jes takie 'na oko'-czyli radzilybysmy Ci się nie opierac na tym co piszemy, bo mozemy się naprawdę mylic![]() pozdrawiamy i walcz dalej!
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-12 o 19:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

"

?

na mleku 1,5% z orzechami włoskimi, paroma śliwkami, startym jabłkiem i cynamonem
) ok 1,5l wody