Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 414 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 18:07   #12391
kubuku86
Raczkowanie

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

z tego co kojarzę to żel palomy stoi z kosmetykami do pielgnacji ciała a nie włosów.
za pierwszym razem też się naszukałam
Stary 2010-01-12, 18:35   #12392
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
z tego co kojarzę to żel palomy stoi z kosmetykami do pielgnacji ciała a nie włosów.
za pierwszym razem też się naszukałam
A ja się dzisiaj tak naszukałam i nie znalazłam

Ale za to kupiłam Glorię w sklepiku osiedlowym tak jak mówiłyście
I odżywkę b/s Ziaji i dopiero po powrocie do domu zobaczyłam, że ma dimetchicone
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:08   #12393
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Pod wpływem impulsu wzięłam wszysto i tak właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką 6 Jantarów
a ja machnęłam e-mail do Farmony, podając namiary na nasze forum A nóż, widelec ktoś zainteresuje się kręconowłosymi i wypuści nam coś bez silikonów, złych alkoholi, negatywnych tłuszczów i innych niebezpiecznych pożeraczy?
O daj nam Wielki Loku zainteresowanie producenta kosmetyków
Cytat:
Pottersy są w Carrefourze i Leclercu. W Auchanie chyba też
Ja nie rozumiem, co się dzieje wr Wro, ale Karfur ogołocony z całej Joanny i Pottersów byłam - sprawdziłam.
I zakupiłam takie coś, co się żelem do włosów ekstra strong zwie i produkcji Delii jest. Podaję skład:
aqua, triethanolamine(reg pH), vp/va copolymer (filmotwórczy), carbomer (reg lepkości), peg-40 hydrogenated castor oil (emulgator), parfum, limonene (sub zapachowa), linalool (sub zapachowa), hexyl cinnamal (sub zapachowa), buthylphenyl methylpropional (konserwant), hydroxycitronellal (sub zapachowa), geraniol (sub zapachowa), disodium EDTA (reg lepkości), chitosan lactate (sub ochronna, zmiękczacz), phenylbenzimidazole sulfonic acid (filtr UVB rozpuszczalny w wodzie), metchylchloroisothiasolin e & metchylisothiasoline (konserwanty).
I co? I co? Może być? Dopiero teraz bedę sprawdzać. Nie widze humektantów tak na pierwszy rzut oka, więc powinno dać radę.
Cena - całe 3,99 za 200 ml.

Edit: poszperałam sobie i zrobiłam dopiski do składników. Ergo - nic szczególnego, żadnych cudów, przyjemności. Zwykły żel i już. Spróbuję go jutro

Żel do włosów Karfur ze znaczkiem sklepu kosztuje tyle samo i też jest produkowany przez Delię. Ma nawet podobny skład, tyle że copolymer jest 5 albo 6, więc w dotyku nawet jest bardziej wodnisty.
Cytat:
Napisane przez dysk Pokaż wiadomość
Są też w Auchan Lorysy - teraz są w promocji.
A widzisz... wiedziałam, że w jakimś markecie widziałam Lorysa, ale nie sądziałam, że to było tam Dziękuję za przypomnienie
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
w sensie, ze ja??
koleżanka zniknęła, a ktoś miał ze mną na łyżwy śmignąć!
Dobrze, że włosy wracają do siebie
A ziółka hinduskie dodajesz?
Cytat:
Napisane przez Madziulena Pokaż wiadomość
Witam,
jakie żele do włosów polecacie?
Słyszałam o żelu z Palomy... Czy można go dostać w Rossmanie, bo jak wysłałam moją mamę do drogerii, to powiedziała, że go nie widziała.
Po pierwsze - witamy Po drugie - jakie masz włosy? Po trzecie - co chcesz osiągnąć używając żelu?
I teraz - Paloma zawiera humektanty, więc jeśli chcesz mieć puch, to będzie rewelacyjny na tę pogodę
Od siebie na teraz, czyli na zimę polecam różowy żel professional z Rossmanna (całe 2,99) lub żel z siemienia lnianego (jest o nim osobny wątek wraz z przepisem w receptariuszu).
Żel Paloma jest przy balsamach do ciała i środkach do opalania (polecany jako środek po oparzeniach słonecznych lub drobnych problemach skórnych).

CoffeeWithMilk jeśli myjesz regularnie szamponem z SLS, to dimethicone nie powinien byc groźny. Byleś po umyciu młosów nałozyła treściwa maskę albo odżywkę

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-01-12 o 20:20
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:08   #12394
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
A ja się dzisiaj tak naszukałam i nie znalazłam
Dzisiaj się dowiedziałam, dlaczego w moim Rossmannie nie ma żelu Palomy.

Wzięłam z półki ostatnią sztukę, a przy kasie zauważyłam, że ma popękane wieczko. Więc oddałam ją kasierce i zapytałam się, kiedy będzie dostawa. Pani (niezbyt miła) oznajmiła, że ona decyduje, co jest m. in. z żeli zamawiane i żelu na razie nie będzie, bo nie schodzi.

Jednym słowem, to pracownicy danego sklepu Rossmanna, decydują, jakie produkty są zamawiane i jak najbardziej może być tak, że w jednych Rossmannach żel jest, a w innych nie ma (bo nie jest zamawiany).

Druga kwestia, to obecna promocja w Rossmannie
Pisze o tym, bo pierwszy raz się spotkałam z taką sytuacją. Na ostatniej stornie gazetki są produkty w promocji. Na półkach, przy tych produktach, są też ceny z promocji.
Po zapłaceniu i obejrzeniu rachunku (wiem, że późno), zorientowałam się jednak, że za dużo zapłaciłam.

Okazało się, że ceny są promocyjne, o ile przyniesie się wydrukowany z internetu kod Inaczej - płaci się normalnie.
Ciekawa jestem ile osób da się tak nabrać, jak ja
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:27   #12395
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Okazało się, że ceny są promocyjne, o ile przyniesie się wydrukowany z internetu kod Inaczej - płaci się normalnie.
I tak na wszystko co jest w promocji? To w takim razie pewnie ja już nie raz się nabrałam na takie coś, bo często kupuję rzeczy w promocji

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
CoffeeWithMilk jeśli myjesz regularnie szamponem z SLS, to dimethicone nie powinien byc groźny. Byleś po umyciu młosów nałozyła treściwa maskę albo odżywkę
Eloe77 , dzisiaj umyłam włosy emulsją Gloria, potem nałożyłam WAXa, potrzymałam około 5 minut, spłukałam, zawinęłam włosy w koszulkę, potem nałożyłam troszkę tej odżywki z Ziaji, potem wtarłam we włosy Jantara i na koniec wgniotłam we włosy troszkę (wielkość ziarnka grochu) balsam Nivea do loków.
Nie wiem czy tak powinnam robić, czy nie za dużo tego. Cały czas czytam wszystkie wasze ważne informacje i z nawału tego wszystkiego nie wiem czy nie popełniam jakiegoś błędu
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:38   #12396
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj się dowiedziałam, dlaczego w moim Rossmannie nie ma żelu Palomy.

Wzięłam z półki ostatnią sztukę, a przy kasie zauważyłam, że ma popękane wieczko. Więc oddałam ją kasierce i zapytałam się, kiedy będzie dostawa. Pani (niezbyt miła) oznajmiła, że ona decyduje, co jest m. in. z żeli zamawiane i żelu na razie nie będzie, bo nie schodzi.

Jednym słowem, to pracownicy danego sklepu Rossmanna, decydują, jakie produkty są zamawiane i jak najbardziej może być tak, że w jednych Rossmannach żel jest, a w innych nie ma (bo nie jest zamawiany).

Pisze o tym, bo pierwszy raz się spotkałam z taką sytuacją. Na ostatniej stornie gazetki są produkty w promocji. Na półkach, przy tych produktach, są też ceny z promocji.
Po zapłaceniu i obejrzeniu rachunku (wiem, że późno), zorientowałam się jednak, że za dużo zapłaciłam.

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
I tak na wszystko co jest w promocji? To w takim razie pewnie ja już nie raz się nabrałam na takie coś, bo często kupuję rzeczy w promocji

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Wybaczcie, że dalej pociągnę off topic, ale to jest w takim razie niezgodne z prawami konsumenta. To, co widzimy np. w ulotce, w menu, na fiszkach przy produktach - stanowi ofertę handlową (o ile nie ma klauzuli "niniejsza (...) nie stanowi oferty handlowej bla bla") i masz prawo domagać się kupna produktu w cenie przedstawionej w ofercie. No przepraszam bardzo- ale takie jest prawo, są na to paragrafy i nikt nas nie będzie w balona-za przeproszeniem-robił!

A wracając do tematu pielęgnacji-mi do stylizacji ostatnio baaardzo służy żel Professional z Rossmana. Nakładam go jeszcze na mokre włosy (mieszam z odrobiną wody), potem jeszcze na suche. Nadaje naprwdę dobry skręt przy takiej pogodzie.

No i wczoraj się zasiedziałam z Waxem na włosach. Trzymałam go...1h20min! Ale za to dzisiaj mięciutkie, miłe w dotyku włosy.

P.S. Jeśli nie chcesz mojej zguby, tuzin Jantarów daj mi luby....
Myślicie, że w dozie jeszcze Jantary się pojawią? Jakieś stare zapasy odgrzebane?
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:39   #12397
Eloe77

CoffeeWithMilk zrobiłabym odwrotnie odżywkę b/s i Jantar. Na początek Jantar a później dopiero odżywkę. Poza tym
Oczywiście zawsze można też coś zmodyfikować, choćby Waxa potrzymać dłużej, choćby 30 minut pod czepkiem i ręcznikiem.
Możesz też spróbować nałożyć odżywkę na mokre, odciśnięte tylko w rękach włosy. I dopiero wtedy, gdy podzielą się na pasma odcisnąć w koszulkę. Ale to do wypróbowania na później.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-12, 19:40   #12398
agison
Zakorzenienie

Cytat:

i nie zapłaciłaś 7,79 za sztuke??!! to coś podejrzany ten Twój rossmann, ja obejrzałam gazetke z góry do dołu i te promocje z kodem z netu tyczą się produktów z ostatniej strony - każdego dnia inny produkt. A żel Palomy powinien być w promocji bez żadnego kodu!

btw, qpiłam na allegro polecany przez Was Jantar ... 3 sztuki jeżeli mi nie podpasuje (a nigdy go nie używałam) to ...
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:42   #12399
Eloe77

O proszę - Paniw reklamie Alli tez ma piękne kręcone włosy
I do tego rude!

A ja po powrocie do domu psikam sobie Jantarem i po wyschnięciu uśmiecham się szeroko do loków Uwielbiam ten wpływ Jantara

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-12, 19:53   #12400
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
i nie zapłaciłaś 7,79 za sztuke??!! to coś podejrzany ten Twój rossmann, ja obejrzałam gazetke z góry do dołu i te promocje z kodem z netu tyczą się produktów z ostatniej strony - każdego dnia inny produkt. A żel Palomy powinien być w promocji bez żadnego kodu!
Tak, jak pisałam - chodziło mi o produkty z ostatniej strony gazetki - nie wiedziałam, że na nie trzeba mieć kod z internetu, bo kupiłam je, widząc jednie cenę na półce.
Żelu Palomy w końcu nie kupiłam, bo był tylko 1 w popsutym opakowaniu.

To, do czego bym się przyczepiła to to, że produkty, na które trzeba mieć kod nie są wystarczająco dobrze oznakowane. Bo podejrzewam, że jakoś (dorbnym drukiem) jest to napisane przy produktach. Mimo wszystko mi to podchodzi pod wprowadzanie konsumentów w błąd

Jeżeli cena jest promocyjna w danym dniu i z odpowiednim kodem, to rozumiem, że promocyjna cena powinna być na produkcie tylko w dniu promocji, a nie cały czas

Piszę o tym na wątku w tym kontekście, że Rossmann może dalej stosować takie "promocje" i kiedyś mogą się w niej znaleźć produkty, które same używamy do włosów i polecamy innym.
Chwila nieuwagi, a potem niespodzianka przy kasie
Stary 2010-01-12, 20:09   #12401
Madziulena
Raczkowanie

Eloe77
Włosy długie, mocno pocieniowane, kręcące się na wysokości ucha.
Chciałabym nie mieć takiego puchu na głowie, bo doprowadza mnie to szału. I w ogóle żeby ładnie się układały...
Stary 2010-01-12, 20:12   #12402
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, jak pisałam - chodziło mi o produkty z ostatniej strony gazetki - nie wiedziałam, że na nie trzeba mieć kod z internetu, bo kupiłam je, widząc jednie cenę na półce.
Żelu Palomy w końcu nie kupiłam, bo był tylko 1 w popsutym opakowaniu.

To, do czego bym się przyczepiła to to, że produkty, na które trzeba mieć kod nie są wystarczająco dobrze oznakowane. Bo podejrzewam, że jakoś (dorbnym drukiem) jest to napisane przy produktach. Mimo wszystko mi to podchodzi pod wprowadzanie konsumentów w błąd

Jeżeli cena jest promocyjna w danym dniu i z odpowiednim kodem, to rozumiem, że promocyjna cena powinna być na produkcie tylko w dniu promocji, a nie cały czas

Piszę o tym na wątku w tym kontekście, że Rossmann może dalej stosować takie "promocje" i kiedyś mogą się w niej znaleźć produkty, które same używamy do włosów i polecamy innym.
Chwila nieuwagi, a potem niespodzianka przy kasie
Ale ta akcja w Rossmanie trwa już od kilku miesięcy, nazywa się rozkoduj ceny, czy jakoś tak. W każdej gazetce na ostatniej stronie są wyszczególnione produkty i daty, kiedy można na nie pobrać kod. Kod pobieramy konkretnego dnia, ale zrealizować go można przez cały czas trwania danej gazetki. Nie mniej jednak na półkach powinna być też normalna cena, u siebie nigdy nie miałam z tym problemu.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:20   #12403
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Moje włosy też klapną, gdy schną w nocy, gdy je myje rano i nie przedobrzę z żelem lnianym i odżywką b/s wyglądają lepiej, nieźle się kręcą, dobrze układają, lekko roztrzepane nabierają objętości.
a ja dzisiaj przesadzilam z zelem lnianym (tzn tak myslalam jak wysuszylam, a nie wygniotłam. zlepione straczki.) ale po wygnieceniu! cudo. prawie tak jak jesienią, to tego mylam po poludniu i po umyciu nie wychodzilam juz z domu i na razie wszystko sie trzyma, jest objetosc i nawet za krotko obciachana 'grzywka' gdzies sie zakrecila i wplątała w reszte wlosow i jej nie widac. zobaczymy jak bedzie jutro.
a żel lniany lada chwila mi sie zepsuje :/

Cytat:
Dzisiaj się zmartwiłam jak usłyszałam cenę Hegrona - 8,40 zł
Nie tak dawno kosztował jeszcze ponad 6 zł.
małgosiu, a rzucisz okiem w swoim sklepie na etykiete? czy sciagneli juz ten napis ze zawiera nafte kosmetyczna na wersji bez spłukiwania?
u mnie w sklepie nadal 7 zł.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:29   #12404
Eloe77

Cytat:
Eloe77
Włosy długie, mocno pocieniowane, kręcące się na wysokości ucha.
Chciałabym nie mieć takiego puchu na głowie, bo doprowadza mnie to szału. I w ogóle żeby ładnie się układały...
No to odpowiadasz profilowi kręconowłosej
Polecam więc lekture tego wątku (a w szczególności pierwszych postów), jak również wątków redakcyjnych (na samej górze zakręconego forum).

Wczesniej podałam Ci żele, które sama stosuję. Jutro sprawdzę nowy kosmetyk Delii z Karfura (wyżej podałam skład, powinien się nadać) i bedę też o nim pisać. Ale muszę dodac, że same środki do stylizacji do jedynie drobny fragment sukcesu. Podstawą jest odpowiednia pielęgnacja, codzienna dbałość o włosy i organizm uzależniona od indywidualnych preferencji i... pogody! Tymczasem jedyne, co wiem, to to, że jest zima, a Tobie puszą się włosy
Poczytaj i zobacz, czy chcesz powalczyć o włosy. Napisz, co wymyśliłaś, jaką do tej pory stosowałaś pielęgnację.
Jeśli chcesz zobaczyć, co wprawia w ruch nasze włosy, zajrzyj do dziennika regeneracji (podlinkowany w mojej stopce).

By pozbyć się puchu warto stosowac odżywki bez spłukiwania (link do listy znajdziesz w pierwszym poście) przed żelem lub psikadłem.

Loczki znające się na składach - zajrzyjcie, proszę, do mojej analizy, czy nie napisałam jakiś bluźnierstw na temat składu żelu Delii.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-01-12 o 20:31
Stary 2010-01-12, 20:34   #12405
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja machnęłam e-mail do Farmony, podając namiary na nasze forum A nóż, widelec ktoś zainteresuje się kręconowłosymi i wypuści nam coś bez silikonów, złych alkoholi, negatywnych tłuszczów i innych niebezpiecznych pożeraczy?
O daj nam Wielki Loku zainteresowanie producenta kosmetyków

(...)

koleżanka zniknęła, a ktoś miał ze mną na łyżwy śmignąć!
Dobrze, że włosy wracają do siebie
A ziółka hinduskie dodajesz?
ja tez machnelam, ale z formularza, po kliknieciu wyslij wyskoczyl mi komunikat cos w stylu 'upewnij sie ze wszystko dobrze wypelnilas' i forumlarz sie wyczyscil. nie wiem czy wyslalo czy nie.

lyzwy!!! bylam tylko raz, po swietach.
trzeba isc! za tydzien w srode mam ostatni (jedyny powazny) egzamin, potem jestem wolna jak ptak i kazdy termin mi bedzie pasowal, wiec sie dostosuje i bardzo chetnie wybiore

zioka dodaje, ale jak zawsze - do wcierki tylko na skalp.
juz mi sie koncza, wiec pora na kolejne zamowienie z mazidel.
poza tym - odszczekuje, ze mi poscieli nie brudza. brudza, nie spiera sie (po prostu za pierwszym razem mialam poduszke w ciemne wzory i nie dotarlo, ze to dlatego nie widac )
Cytat:
btw, qpiłam na allegro polecany przez Was Jantar ... 3 sztuki jeżeli mi nie podpasuje (a nigdy go nie używałam) to ...
jak ci nie podpasuje, to na pewno znajdziesz na niego chetnych
chociazby mnie (bo wstretna eloe wykupila cale zapasy i ja sie juz nie zalapalam )
Stary 2010-01-12, 20:39   #12406
Eloe77

Cytat:
ja tez machnelam, ale z formularza, po kliknieciu wyslij wyskoczyl mi komunikat cos w stylu 'upewnij sie ze wszystko dobrze wypelnilas' i forumlarz sie wyczyscil. nie wiem czy wyslalo czy nie.
Mnie też się tak zrobiło, więc nie wiem, czy poszło. Mam kopię, mogę machnać jutro i pojutrze i po pojutrze
Cytat:
lyzwy!!! bylam tylko raz, po swietach.
trzeba isc! za tydzien w srode mam ostatni (jedyny powazny) egzamin, potem jestem wolna jak ptak i kazdy termin mi bedzie pasowal, wiec sie dostosuje i bardzo chetnie wybiore
OK. Jesteśmy w kontakcie
Cytat:
jak ci nie podpasuje, to na pewno znajdziesz na niego chetnych
chociazby mnie (bo wstretna eloe wykupila cale zapasy i ja sie juz nie zalapalam )

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-12, 21:08   #12407
Madziulena
Raczkowanie

Eloe77
Już od jakiegoś miesiąca myję włosy odżywką Young (różową) 2 razy w tygodniu a raz stosuję OMO.
Chodzi mi teraz o jakiś dobry środek do stylizacji...
Stary 2010-01-12, 21:12   #12408
kamakrk
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanko. Bo kończy mi się Mrs. Potters do mycia. Jak Wam się sprawuje ten Young nowy?

[perfectaA]349201[/perfectaA]
kamakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:19   #12409
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
małgosiu, a rzucisz okiem w swoim sklepie na etykiete? czy sciagneli juz ten napis ze zawiera nafte kosmetyczna na wersji bez spłukiwania?
u mnie w sklepie nadal 7 zł.
Bez spłukiwania (fioletowy) - ma z tyłu napis, że zawiera naftę.
Do spłukiwania (różowy) - takiego napisu nie ma.

Kojarzy mi się, że kiedyś z przodu był napis, że zawiera naftę kosmetyczną, ale teraz żaden tego nie ma.

Pochwalę się, że kupiłam sobie jako ręcznik do wycierania włosów - ściereczkę z mikrofibry do wycierania szyb. Kosztuje ok. 3 zł w Biedronce i bardzo fajnie wyciera się nią włosy.
Jest mała - w zasadzie jedną ręką wyciskam wodę z włosów, ale chłonna. I przede wszystkim nie ma supełków, jak inne ściereczki z fibry, tylko jest gładka
Stary 2010-01-12, 22:03   #12410
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko. Bo kończy mi się Mrs. Potters do mycia. Jak Wam się sprawuje ten Young nowy?
mi sie sprawowal bardzo dobrze, lepiej niż rozowy yung.
na pewno do niego wroce.

Cytat:
Bez spłukiwania (fioletowy) - ma z tyłu napis, że zawiera naftę.
Do spłukiwania (różowy) - takiego napisu nie ma.

Kojarzy mi się, że kiedyś z przodu był napis, że zawiera naftę kosmetyczną, ale teraz żaden tego nie ma.

Pochwalę się, że kupiłam sobie jako ręcznik do wycierania włosów - ściereczkę z mikrofibry do wycierania szyb. Kosztuje ok. 3 zł w Biedronce i bardzo fajnie wyciera się nią włosy.
Jest mała - w zasadzie jedną ręką wyciskam wodę z włosów, ale chłonna. I przede wszystkim nie ma supełków, jak inne ściereczki z fibry, tylko jest gładka
aha. no producent zapewniał, ze moga byc w sklepach zapasy tej odzywki ze stara etykieta, ciekawe kiedy zobacze jakies z nową
ooo - ja ostatnio w carrefourze szukalam takich i wszystkie mialy supelki. w koncu kupilam jakas, ale jest za mala i za malo chlonna. pojdzie do kuchni, a ja pojde do biedronki
Stary 2010-01-12, 22:13   #12411
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
O proszę - Paniw reklamie Alli tez ma piękne kręcone włosy
I do tego rude!
Mów mi jeszcze
Eloe - możesz zajrzeć do mojego profilu (zdjęcia są udostępnione tylko modom i znajomym) i doradzić mi na jakie loczki mam się wybrać? Termin mam zabukowany, więc nie ma odwrotu (cieszę się jak małe dziecko ).
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:57   #12412
marta_super
Raczkowanie

GG do marta_super Send a message via Skype™ to marta_super

Cytat:
A własnie! Marta_super - spróbuj sięgnąć po serię do wypadających dostępną w Naturze - link do odżywki. To rewelacyjne znalezisko Syrenki, ale twierdzę, że służy i do tego jest wydajna! Nie patrzyłam na skład szamponu, ale pamiętam, że maska mnie nie podpasowała, choć była objętościowo większa od odżywki. sama odżywka pełna jest ekstraktów i mam nadzieję, że wzmocni Twoje włosy.
A jak nie - wracaj z TŻem do Wrocławia
Bardzo Ci dziękuję dobra kobieto, w piątek po pracy postaram się wpaść do Natury i znaleźć tę odżywkę lub maskę, chociaż mam niejasne wrażenie, że jak byłam tam ostatnio, to niczego takiego nie widziałam
Ale może nie dość uważnie patrzyłam
A co do powrotu - ja bardzo chętnie, przecież sama wiesz, że drugiego takiego miasta jak Wrocław to nie ma nigdzie, ale ten mój uparty TŻ... Mam nadzieję, że chociaż na starość wrócimy
marta_super jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:31   #12413
Liiii
Zakorzenienie

[QUOTE=Eloe77]Liiii - proszę, nie zapominaj o nieużywaniu Capsa, bo wygląda wszystko, jakbyś krzyczała do nas.

Zajrzyj do podpiętych u góry zakręconego forum artykułów i KONIECZNIE przeczytaj o humektantach. artykuł Syrenki wszystko Ci pięknie wyjaśni.
Nie wiem, czego używasz obecnie i co mogło spowodować przeciążenie włosów. Pod czapką zawsze reagują nieco inaczej - skóra głowy tez chce tlenu

/[QUOTE]
przepraszam przepraszam, jestem w pracy i zawsze używam Caps Locka i poprostu zapomnialam go wyłączyć ( wiem jakoi jest denerwujący )
przeczytałam artykuł i nie do końca rozumiem ( trylko nie bijcie.. ) przy tak niskiej wilgotności ( mróz) należy używać humektanów i te przykłady humektanów które podała tulipanna mogę znaleźć w składzie kosmetyków tak?
A co stosuje Yung, Gloria, Balsam do loków nivea, Paloma... olej kokosowy i rycynowy..

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Ja dostałam nowy aloes na święta od brata Niby na tym nie ma napisane ile max czasu można przechowywac po otwarciu (na tym co wcześniej miałam,napisane było że po otwarciu trzymac w lodówce max 1 miesiąc.. ).
Pic to na pewno trzeba świeży ale do masek to chyba może byc i taki 'podstarzały"
no właśnie czy taki aloes do picia nadaje się do płukania włosów ?

Cytat:

Odstaw proteiny i zachowaj ostrożność stosując odżywki i szampony zawierające je.
A co do pogody, przeczytaj pierwszy artykuł z wątku "zagraniczne tłumaczenia"

jest jakiś spis tych protein które są w kosmetykach do włosów ?

Edytowane przez Liiii
Czas edycji: 2010-01-12 o 23:33
Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:57   #12414
Eloe77

Cytat:
Eloe77
Już od jakiegoś miesiąca myję włosy odżywką Young (różową) 2 razy w tygodniu a raz stosuję OMO.
Chodzi mi teraz o jakiś dobry środek do stylizacji...
A odżywki, maski? Jakie nakładasz? Odżywki bez spłukiwania? Mięsiąc to jeszcze troszkę krótko, by przesądzać sprawę, ale zawsze to bliżej niż dalej
Dobry środek do stylizacji to rzecz potwornie moim zdaniem indywidualna. Podałam Ci wcześniej już kilka przykładów. Żaden nie pasuje?
Jest ich tak mało ze względu na brak humektantów i innych substancji, których nie toleruję lub wyrzuciłam z diety włosowej
Cytat:
Mnie również, jak Ance.d sprawuje się lepiej niż różowy. Nowy jest gładszy, bardziej - mam wrażenie - elastyczny. Różowy jest tępy i rozprowadzenie go jest dość trudne. Bez metody kubeczkowej nie daje rady, a nowy nawet bez rozpuszczenia daje radę.

Malgosia86 a jakiej wielkości jest ta ściereczka? Dałaby radę jako zawijak do ręcznikowania? Może odwiedzić Dronkę...

Dysk napisałam do Ciebie PW.
Cytat:
Napisane przez marta_super Pokaż wiadomość
Bardzo Ci dziękuję dobra kobieto, w piątek po pracy postaram się wpaść do Natury i znaleźć tę odżywkę lub maskę, chociaż mam niejasne wrażenie, że jak byłam tam ostatnio, to niczego takiego nie widziałam
Nie ma za co Trzeba spiąć się i wszystkimi siłami ratować Twoje piękne loczki. We Wro cała seria stoi razem. Nie wiem, czy to maniera Natury, czy może tylko tej w Magnolii, ale oni stawiają serie razem, więc jak zrobi Ci się granatowo przed oczami, to będzie to
Próbowałaś wcierek, pokrzywy? Moje przestały intensywnie wypadać po mniej więcej 2 miesiącach, 2 i pół. Ale atak był intensywny - pokrzywa, skrzyp, drożdże, wcierka z Jantara, wcierka z Palomy lub samego aloesu
Cytat:
Mam nadzieję, że chociaż na starość wrócimy
ale za nieco wcześniej
Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
przeczytałam artykuł i nie do końca rozumiem ( trylko nie bijcie.. ) przy tak niskiej wilgotności ( mróz) należy używać humektanów i te przykłady humektanów które podała tulipanna mogę znaleźć w składzie kosmetyków tak?
Nie, jest odwrotnie, dlatego pisałam, byś przeczytała artykuł Syrenki, nie Tulipanny. Ten Tulipanny jest bardzo doby, jednak artykuł Syrenki wnosi dodatkowe i niezwykle cenne informacje. Czyli artykuł Syrenki o humektantach, punkcie rosy i pogodzie. W tecj wili humektanty NIE, dopiero gdy punkt rosy znajdzie się między 1,5 a 15 stopnia.
W artykule linki do strony, gdzie sprawdzisz punkt rosy i dowiesz się dlaczego jest lepszy od procentowej wilgotności.
Cytat:
A co stosuje Yung, Gloria, Balsam do loków nivea, Paloma... olej kokosowy i rycynowy..
Może to przez nadmiar balsamu? A czapkę nosisz?
Cytat:
no właśnie czy taki aloes do picia nadaje się do płukania włosów ?
Do płukania? To humektant. Lepiej nie. A w ogóle nikt nie próbował w nim płukać włosów, raczej stosowany był jako wcierka lub składnik kosmetyku.
Cytat:
jest jakiś spis tych protein które są w kosmetykach do włosów ?
Gdzieś wcześniej w wątku Syrenka zrobiła całą listę. Zerknij też na mazidła.

Żel do włosów Delia - pierwsze wrażenia.
Nałożyłam dzisiaj rano przed czapką na włosy niemyte od niedzieli, mieszając w zmoczonych dłoniach. Jest dość tępy i lepki, więc lepiej go nieco rozrobić z wodą - łatwiej nałożyć.
Efekt jest sympatyczny - nie ma strączków, włosy się kręcą, choć nakładałam żel przed pracą i nałożeniem czapki. Nie musiałam poprawiać. Objętości niet, ale czego tu wymagać od włosów w dniu mycia I oczywiście puch spory, ale to już wina czego innego.
Po pierwszym użyciu w dniu naprawdę ciężkim daję spory plus.
Jutro kolejna relacja

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-13, 11:05   #12415
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Eee, to chyba nie tak działa, kody są przypisane promocji z ostatniej strony i tam faktycznie trzeba mieć kod i przyjść danego dnia. A Paloma jest w środku i żadnym kodem obarczona nie jest. Przypuszczam, że nie zmienili ceny.
Ja zapłaciłam cenę promocyjną, żadnego kodu nie miałam.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:08   #12416
Liiii
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, jest odwrotnie, dlatego pisałam, byś przeczytała artykuł Syrenki, nie Tulipanny. Ten Tulipanny jest bardzo doby, jednak artykuł Syrenki wnosi dodatkowe i niezwykle cenne informacje. Czyli artykuł Syrenki o humektantach, punkcie rosy i pogodzie. W tecj wili humektanty NIE, dopiero gdy punkt rosy znajdzie się między 1,5 a 15 stopnia.
W artykule linki do strony, gdzie sprawdzisz punkt rosy i dowiesz się dlaczego jest lepszy od procentowej wilgotności.
ok dziękuje przeczytam ten artykuł

Cytat:
Może to przez nadmiar balsamu? A czapkę nosisz?
balsamu daje bardzo malutko, nosze czapkę ( może to przez to mam tak przetłuszczone to włosy i przyklapnięte ? )
Cytat:
Do płukania? To humektant. Lepiej nie. A w ogóle nikt nie próbował w nim płukać włosów, raczej stosowany był jako wcierka lub składnik kosmetyku.

jeszcze nie probówałam nim polewać łepetynki ale jak mówisz że nikt nie próbował to chyba nie będe testować wcierać go jedynie w skalp ? zrobiłam sobie wczoraj psikadełko z aloesu i wody ale tak strasznie to śmierdzi !!!! Wam też ?
Cytat:
Gdzieś wcześniej w wątku Syrenka zrobiła całą listę. Zerknij też na mazidła.
okej zerkę dziękuje

dzisiaj wybieram się do apteki i właśnie się zastanawiam bo jeszcze nie probowałam tego jantaru ani Balsamu Seboradin, co najpierw według was wyprobować ?

Edytowane przez Liiii
Czas edycji: 2010-01-13 o 11:10
Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:17   #12417
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Malgosia86 a jakiej wielkości jest ta ściereczka? Dałaby radę jako zawijak do ręcznikowania? Może odwiedzić Dronkę...
Nie, do ploppingu jest zdecydowanie za mały. Chyba, żeby zszyć ze sobą, może 4 ręczniki
Zmierzyłam go i ma tak kilka cm ponad 30 cm na bokach.

Cytat:
Eee, to chyba nie tak działa, kody są przypisane promocji z ostatniej strony i tam faktycznie trzeba mieć kod i przyjść danego dnia. A Paloma jest w środku i żadnym kodem obarczona nie jest. Przypuszczam, że nie zmienili ceny.
Ja zapłaciłam cenę promocyjną, żadnego kodu nie miałam.
Ja nigdzie nie napisałam, że na Palomę potrzebowałam kod (bo ostatecznie w ogóle jej nie kupiłam).
Pisałam o tym, że taka "promocja" była dla mnie zaskoczeniem, bo na półce w sklepie wyglądała jak każda inna, "normalna promocja". I kiedyś w takiej "promocji" mogą być także produkty do włosów, które używamy - i wtedy będzie nas to bezpośrednio dotyczyć
Stary 2010-01-13, 11:35   #12418
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak Ci nie będzie odpowiadała, na pewno znajdą się takie osoby, które chętnie odkupią ;-)

Cytat:
Dobry tylko dla mnie trochę mało wydajny....

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość

dzisiaj wybieram się do apteki i właśnie się zastanawiam bo jeszcze nie probowałam tego jantaru ani Balsamu Seboradin, co najpierw według was wyprobować ?
jantar, bo zaprzestali jego produkcji, jak się później na niego zdecydujesz, może być już trudno dostępny.

Cytat:

Ja nigdzie nie napisałam, że na Palomę potrzebowałam kod (bo ostatecznie w ogóle jej nie kupiłam).
Pisałam o tym, że taka "promocja" była dla mnie zaskoczeniem, bo na półce w sklepie wyglądała jak każda inna, "normalna promocja". I kiedyś w takiej "promocji" mogą być także produkty do włosów, które używamy - i wtedy będzie nas to bezpośrednio dotyczyć
Ja rozumiem, ale od poniedziałku obowiązuje promocja gdzie na Palomę nie trzeba żadnego kodu i ja się do tego odniosłam, bo można by odnieść wrażenie, że jest inaczej. Polityka Rossmanna z kodami związana to inna sprawa.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Ja nie rozumiem, co się dzieje wr Wro, ale Karfur ogołocony z całej Joanny i Pottersów byłam - sprawdziłam.
I zakupiłam takie coś, co się żelem do włosów ekstra strong zwie i produkcji Delii jest. Podaję skład:
aqua, triethanolamine(reg pH), vp/va copolymer (filmotwórczy), carbomer (reg lepkości), peg-40 hydrogenated castor oil (emulgator), parfum, limonene (sub zapachowa), linalool (sub zapachowa), hexyl cinnamal (sub zapachowa), buthylphenyl methylpropional (konserwant), hydroxycitronellal (sub zapachowa), geraniol (sub zapachowa), disodium EDTA (reg lepkości), chitosan lactate (sub ochronna, zmiękczacz), phenylbenzimidazole sulfonic acid (filtr UVB rozpuszczalny w wodzie), metchylchloroisothiasolin e & metchylisothiasoline (konserwanty).
Też poszperałam w necie i moje źródła zgadzają z Twoimi ;-)
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:37   #12419
maya74
Raczkowanie

dziewczyny, farbowała któraś z Was włosy saszetką Mariona kolorami czekoladowy brąz lub orzechowy brąz ? zastanawiam się którą wybrać, wcześniej farbowałam włosy brązem czekoladowym Loreala
maya74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:42   #12420
mariend
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maya74 Pokaż wiadomość
dziewczyny, farbowała któraś z Was włosy saszetką Mariona kolorami czekoladowy brąz lub orzechowy brąz ? zastanawiam się którą wybrać, wcześniej farbowałam włosy brązem czekoladowym Loreala
Ja farbowałam czekoladowym brązem. Kolorek bardzo ładny tyle że jak się wypłukuje to włosy robią sie lekko rudawe - co mnie osobiście sie bardzo podobało
mariend jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości