|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
z tego co kojarzę to żel palomy stoi z kosmetykami do pielgnacji ciała a nie włosów.
za pierwszym razem też się naszukałam
|
#12392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale za to kupiłam Glorię w sklepiku osiedlowym tak jak mówiłyście I odżywkę b/s Ziaji i dopiero po powrocie do domu zobaczyłam, że ma dimetchicone
|
|
|
|
|
#12393 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
a ja machnęłam e-mail do Farmony, podając namiary na nasze forum O daj nam Cytat:
I zakupiłam takie coś, co się żelem do włosów ekstra strong zwie i produkcji Delii jest. Podaję skład: aqua, triethanolamine(reg pH), vp/va copolymer (filmotwórczy), carbomer (reg lepkości), peg-40 hydrogenated castor oil (emulgator), parfum, limonene (sub zapachowa), linalool (sub zapachowa), hexyl cinnamal (sub zapachowa), buthylphenyl methylpropional (konserwant), hydroxycitronellal (sub zapachowa), geraniol (sub zapachowa), disodium EDTA (reg lepkości), chitosan lactate (sub ochronna, zmiękczacz), phenylbenzimidazole sulfonic acid (filtr UVB rozpuszczalny w wodzie), metchylchloroisothiasolin e & metchylisothiasoline (konserwanty). I co? I co? Może być? Dopiero teraz bedę sprawdzać. Nie widze humektantów tak na pierwszy rzut oka, więc powinno dać radę. Cena - całe 3,99 Edit: poszperałam sobie i zrobiłam dopiski do składników. Ergo - nic szczególnego, żadnych cudów, przyjemności. Zwykły żel i już. Spróbuję go jutro ![]() Żel do włosów Karfur ze znaczkiem sklepu kosztuje tyle samo i też jest produkowany przez Delię. Ma nawet podobny skład, tyle że copolymer jest 5 albo 6, więc w dotyku nawet jest bardziej wodnisty. A widzisz... wiedziałam, że w jakimś markecie widziałam Lorysa, ale nie sądziałam, że to było tam za przypomnienie ![]() Dobrze, że włosy wracają do siebie A ziółka hinduskie dodajesz? Cytat:
Po drugie - jakie masz włosy? Po trzecie - co chcesz osiągnąć używając żelu? I teraz - Paloma zawiera humektanty, więc jeśli chcesz mieć puch, to będzie rewelacyjny na tę pogodę Od siebie na teraz, czyli na zimę polecam różowy żel professional z Rossmanna (całe 2,99) lub żel z siemienia lnianego (jest o nim osobny wątek wraz z przepisem w receptariuszu). Żel Paloma jest przy balsamach do ciała i środkach do opalania (polecany jako środek po oparzeniach słonecznych lub drobnych problemach skórnych). CoffeeWithMilk jeśli myjesz regularnie szamponem z SLS, to dimethicone nie powinien byc groźny. Byleś po umyciu młosów nałozyła treściwa maskę albo odżywkę
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-01-12 o 20:20 |
|||
|
|
|
#12394 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj się dowiedziałam, dlaczego w moim Rossmannie nie ma żelu Palomy.
Wzięłam z półki ostatnią sztukę, a przy kasie zauważyłam, że ma popękane wieczko. Więc oddałam ją kasierce i zapytałam się, kiedy będzie dostawa. Pani (niezbyt miła ) oznajmiła, że ona decyduje, co jest m. in. z żeli zamawiane i żelu na razie nie będzie, bo nie schodzi.Jednym słowem, to pracownicy danego sklepu Rossmanna, decydują, jakie produkty są zamawiane i jak najbardziej może być tak, że w jednych Rossmannach żel jest, a w innych nie ma (bo nie jest zamawiany). Druga kwestia, to obecna promocja w Rossmannie Pisze o tym, bo pierwszy raz się spotkałam z taką sytuacją. Na ostatniej stornie gazetki są produkty w promocji. Na półkach, przy tych produktach, są też ceny z promocji. Po zapłaceniu i obejrzeniu rachunku (wiem, że późno), zorientowałam się jednak, że za dużo zapłaciłam. Okazało się, że ceny są promocyjne, o ile przyniesie się wydrukowany z internetu kod Ciekawa jestem ile osób da się tak nabrać, jak ja
|
|
|
|
#12395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Nie wiem czy tak powinnam robić, czy nie za dużo tego. Cały czas czytam wszystkie wasze ważne informacje i z nawału tego wszystkiego nie wiem czy nie popełniam jakiegoś błędu |
||
|
|
|
#12396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wybaczcie, że dalej pociągnę off topic, ale to jest w takim razie niezgodne z prawami konsumenta. To, co widzimy np. w ulotce, w menu, na fiszkach przy produktach - stanowi ofertę handlową (o ile nie ma klauzuli "niniejsza (...) nie stanowi oferty handlowej bla bla") i masz prawo domagać się kupna produktu w cenie przedstawionej w ofercie. No przepraszam bardzo- ale takie jest prawo, są na to paragrafy i nikt nas nie będzie w balona-za przeproszeniem-robił! ![]() A wracając do tematu pielęgnacji-mi do stylizacji ostatnio baaardzo służy żel Professional z Rossmana. Nakładam go jeszcze na mokre włosy (mieszam z odrobiną wody), potem jeszcze na suche. Nadaje naprwdę dobry skręt przy takiej pogodzie. No i wczoraj się zasiedziałam z Waxem na włosach. Trzymałam go...1h20min! Ale za to dzisiaj mięciutkie, miłe w dotyku włosy.P.S. Jeśli nie chcesz mojej zguby, tuzin Jantarów daj mi luby.... ![]() Myślicie, że w dozie jeszcze Jantary się pojawią? Jakieś stare zapasy odgrzebane?
|
|
#12397 |
|
|
CoffeeWithMilk zrobiłabym odwrotnie odżywkę b/s i Jantar. Na początek Jantar a później dopiero odżywkę. Poza tym
![]() Oczywiście zawsze można też coś zmodyfikować, choćby Waxa potrzymać dłużej, choćby 30 minut pod czepkiem i ręcznikiem. Możesz też spróbować nałożyć odżywkę na mokre, odciśnięte tylko w rękach włosy. I dopiero wtedy, gdy podzielą się na pasma odcisnąć w koszulkę. Ale to do wypróbowania na później.
|
#12398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw, qpiłam na allegro polecany przez Was Jantar ... 3 sztuki
|
|
|
|
|
#12399 |
|
|
O proszę - Paniw reklamie Alli tez ma piękne kręcone włosy
![]() I do tego rude! A ja po powrocie do domu psikam sobie Jantarem i po wyschnięciu uśmiecham się szeroko do loków
|
#12400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żelu Palomy w końcu nie kupiłam, bo był tylko 1 w popsutym opakowaniu. To, do czego bym się przyczepiła to to, że produkty, na które trzeba mieć kod nie są wystarczająco dobrze oznakowane. Bo podejrzewam, że jakoś (dorbnym drukiem) jest to napisane przy produktach. Mimo wszystko mi to podchodzi pod wprowadzanie konsumentów w błąd ![]() Jeżeli cena jest promocyjna w danym dniu i z odpowiednim kodem, to rozumiem, że promocyjna cena powinna być na produkcie tylko w dniu promocji, a nie cały czas Piszę o tym na wątku w tym kontekście, że Rossmann może dalej stosować takie "promocje" i kiedyś mogą się w niej znaleźć produkty, które same używamy do włosów i polecamy innym. Chwila nieuwagi, a potem niespodzianka przy kasie
|
|
|
|
|
#12401 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77
Włosy długie, mocno pocieniowane, kręcące się na wysokości ucha. Chciałabym nie mieć takiego puchu na głowie, bo doprowadza mnie to szału. I w ogóle żeby ładnie się układały...
|
#12402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a żel lniany lada chwila mi sie zepsuje :/ Cytat:
u mnie w sklepie nadal 7 zł. |
||
|
|
|
#12404 | |
|
|
Cytat:
Polecam więc lekture tego wątku (a w szczególności pierwszych postów), jak również wątków redakcyjnych (na samej górze zakręconego forum). Wczesniej podałam Ci żele, które sama stosuję. Jutro sprawdzę nowy kosmetyk Delii z Karfura (wyżej podałam skład, powinien się nadać) i bedę też o nim pisać. Ale muszę dodac, że same środki do stylizacji do jedynie drobny fragment sukcesu. Podstawą jest odpowiednia pielęgnacja, codzienna dbałość o włosy i organizm uzależniona od indywidualnych preferencji i... pogody! Tymczasem jedyne, co wiem, to to, że jest zima, a Tobie puszą się włosy ![]() Poczytaj i zobacz, czy chcesz powalczyć o włosy. Napisz, co wymyśliłaś, jaką do tej pory stosowałaś pielęgnację. Jeśli chcesz zobaczyć, co wprawia w ruch nasze włosy, zajrzyj do dziennika regeneracji (podlinkowany w mojej stopce). By pozbyć się puchu warto stosowac odżywki bez spłukiwania (link do listy znajdziesz w pierwszym poście) przed żelem lub psikadłem. Loczki znające się na składach - zajrzyjcie, proszę, do mojej analizy, czy nie napisałam jakiś bluźnierstw na temat składu żelu Delii.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-01-12 o 20:31 |
|
|
|
|
#12405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lyzwy!!! bylam tylko raz, po swietach. trzeba isc! za tydzien w srode mam ostatni (jedyny powazny) egzamin, potem jestem wolna jak ptak i kazdy termin mi bedzie pasowal, wiec sie dostosuje i bardzo chetnie wybiore ![]() zioka dodaje, ale jak zawsze - do wcierki tylko na skalp. juz mi sie koncza, wiec pora na kolejne zamowienie z mazidel. poza tym - odszczekuje, ze mi poscieli nie brudza. brudza, nie spiera sie (po prostu za pierwszym razem mialam poduszke w ciemne wzory i nie dotarlo, ze to dlatego nie widac )Cytat:
![]() chociazby mnie (bo wstretna eloe wykupila cale zapasy i ja sie juz nie zalapalam )
|
||
|
|
|
#12406 | |||
|
|
Cytat:
i pojutrze i po pojutrze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#12407 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77
Już od jakiegoś miesiąca myję włosy odżywką Young (różową) 2 razy w tygodniu a raz stosuję OMO. Chodzi mi teraz o jakiś dobry środek do stylizacji...
|
#12408 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko. Bo kończy mi się Mrs. Potters do mycia. Jak Wam się sprawuje ten Young nowy?
|
|
|
|
#12409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do spłukiwania (różowy) - takiego napisu nie ma. Kojarzy mi się, że kiedyś z przodu był napis, że zawiera naftę kosmetyczną, ale teraz żaden tego nie ma. Pochwalę się, że kupiłam sobie jako ręcznik do wycierania włosów - ściereczkę z mikrofibry do wycierania szyb. Kosztuje ok. 3 zł w Biedronce i bardzo fajnie wyciera się nią włosy. Jest mała - w zasadzie jedną ręką wyciskam wodę z włosów, ale chłonna. I przede wszystkim nie ma supełków, jak inne ściereczki z fibry, tylko jest gładka
|
|
|
|
|
#12410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno do niego wroce. Cytat:
![]() ooo - ja ostatnio w carrefourze szukalam takich i wszystkie mialy supelki. w koncu kupilam jakas, ale jest za mala i za malo chlonna. pojdzie do kuchni, a ja pojde do biedronki
|
||
|
|
|
#12411 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Eloe - możesz zajrzeć do mojego profilu (zdjęcia są udostępnione tylko modom i znajomym) i doradzić mi na jakie loczki mam się wybrać? Termin mam zabukowany, więc nie ma odwrotu (cieszę się jak małe dziecko |
|
|
|
|
#12412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale może nie dość uważnie patrzyłam ![]() A co do powrotu - ja bardzo chętnie, przecież sama wiesz, że drugiego takiego miasta jak Wrocław to nie ma nigdzie, ale ten mój uparty TŻ... Mam nadzieję, że chociaż na starość wrócimy
|
|
|
|
|
#12413 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Eloe77]Liiii - proszę, nie zapominaj o nieużywaniu Capsa, bo wygląda wszystko, jakbyś krzyczała do nas.
Zajrzyj do podpiętych u góry zakręconego forum artykułów i KONIECZNIE przeczytaj o humektantach. artykuł Syrenki wszystko Ci pięknie wyjaśni. Nie wiem, czego używasz obecnie i co mogło spowodować przeciążenie włosów. Pod czapką zawsze reagują nieco inaczej - skóra głowy tez chce tlenu ![]() /[QUOTE] przepraszam przepraszam, jestem w pracy i zawsze używam Caps Locka i poprostu zapomnialam go wyłączyć ( wiem jakoi jest denerwujący ) przeczytałam artykuł i nie do końca rozumiem ( trylko nie bijcie.. ) przy tak niskiej wilgotności ( mróz) należy używać humektanów i te przykłady humektanów które podała tulipanna mogę znaleźć w składzie kosmetyków tak?A co stosuje Yung, Gloria, Balsam do loków nivea, Paloma... olej kokosowy i rycynowy.. Cytat:
Cytat:
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku..." Edytowane przez Liiii Czas edycji: 2010-01-12 o 23:33 |
||
|
|
|
#12414 | ||||||||
|
|
Cytat:
A odżywki, maski? Jakie nakładasz? Odżywki bez spłukiwania? Mięsiąc to jeszcze troszkę krótko, by przesądzać sprawę, ale zawsze to bliżej niż dalej ![]() Dobry środek do stylizacji to rzecz potwornie moim zdaniem indywidualna. Podałam Ci wcześniej już kilka przykładów. Żaden nie pasuje? Jest ich tak mało ze względu na brak humektantów i innych substancji, których nie toleruję lub wyrzuciłam z diety włosowej ![]() Cytat:
Malgosia86 a jakiej wielkości jest ta ściereczka? Dałaby radę jako zawijak do ręcznikowania? Może odwiedzić Dronkę... Dysk napisałam do Ciebie PW. Cytat:
Trzeba spiąć się i wszystkimi siłami ratować Twoje piękne loczki. We Wro cała seria stoi razem. Nie wiem, czy to maniera Natury, czy może tylko tej w Magnolii, ale oni stawiają serie razem, więc jak zrobi Ci się granatowo przed oczami, to będzie to ![]() Próbowałaś wcierek, pokrzywy? Moje przestały intensywnie wypadać po mniej więcej 2 miesiącach, 2 i pół. Ale atak był intensywny - pokrzywa, skrzyp, drożdże, wcierka z Jantara, wcierka z Palomy lub samego aloesu Cytat:
ale za nieco wcześniej ![]() Cytat:
W artykule linki do strony, gdzie sprawdzisz punkt rosy i dowiesz się dlaczego jest lepszy od procentowej wilgotności. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żel do włosów Delia - pierwsze wrażenia. Nałożyłam dzisiaj rano przed czapką na włosy niemyte od niedzieli, mieszając w zmoczonych dłoniach. Jest dość tępy i lepki, więc lepiej go nieco rozrobić z wodą - łatwiej nałożyć. Efekt jest sympatyczny - nie ma strączków, włosy się kręcą, choć nakładałam żel przed pracą i nałożeniem czapki. Nie musiałam poprawiać. Objętości niet, ale czego tu wymagać od włosów w dniu mycia I oczywiście puch spory, ale to już wina czego innego. Po pierwszym użyciu w dniu naprawdę ciężkim daję spory plus. Jutro kolejna relacja
|
|
#12415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zapłaciłam cenę promocyjną, żadnego kodu nie miałam. |
|
|
|
|
#12416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
balsamu daje bardzo malutko, nosze czapkę ( może to przez to mam tak przetłuszczone to włosy i przyklapnięte ? ) Cytat:
jeszcze nie probówałam nim polewać łepetynki ale jak mówisz że nikt nie próbował to chyba nie będe testować wcierać go jedynie w skalp ? zrobiłam sobie wczoraj psikadełko z aloesu i wody ale tak strasznie to śmierdzi !!!! Wam też ?Cytat:
![]() dzisiaj wybieram się do apteki i właśnie się zastanawiam bo jeszcze nie probowałam tego jantaru ani Balsamu Seboradin, co najpierw według was wyprobować ?
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku..." Edytowane przez Liiii Czas edycji: 2010-01-13 o 11:10 |
|||
|
|
|
#12417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmierzyłam go i ma tak kilka cm ponad 30 cm na bokach. Cytat:
Pisałam o tym, że taka "promocja" była dla mnie zaskoczeniem, bo na półce w sklepie wyglądała jak każda inna, "normalna promocja". I kiedyś w takiej "promocji" mogą być także produkty do włosów, które używamy - i wtedy będzie nas to bezpośrednio dotyczyć
|
||
|
|
|
#12418 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#12419 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, farbowała któraś z Was włosy saszetką Mariona kolorami czekoladowy brąz lub orzechowy brąz ? zastanawiam się którą wybrać, wcześniej farbowałam włosy brązem czekoladowym Loreala
|
|
|
|
#12420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- co mnie osobiście sie bardzo podobało |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

a ja machnęłam e-mail do Farmony, podając namiary na nasze forum
za przypomnienie 
) oznajmiła, że ona decyduje, co jest m. in. z żeli zamawiane i żelu na razie nie będzie, bo nie schodzi.

ale za nieco wcześniej