Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 18:00   #4351
eliza40
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez Anqa0210 Pokaż wiadomość
Witam!
Ostatnio sporo osób dołączyło do Waszego grona.... więc może i ja tak nieśmiało poszukam u Was wsparcia? czytam od dawna wasze zapiski... i myślę że z Wami będzie mi łatwiej...
Na proteinach jestem już (dopiero?) 8 dzień... jeszcze całe 2 i warzywka ale waga jakoś nie chce szaleńczo spadać..... a mam z czego zrzucać... całe 10kg o zgrozo czeka mnie dłuuuugie odchudzanko .... i myślę że z Wami będzie raźniej jeśli można
Pozdrawiam
10kg do zrzucenia i 10 dni uderzeniówki
Stary 2010-01-12, 18:08   #4352
Huni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anqa0210 Pokaż wiadomość
Witam!
Ostatnio sporo osób dołączyło do Waszego grona.... więc może i ja tak nieśmiało poszukam u Was wsparcia? czytam od dawna wasze zapiski... i myślę że z Wami będzie mi łatwiej...
Na proteinach jestem już (dopiero?) 8 dzień... jeszcze całe 2 i warzywka ale waga jakoś nie chce szaleńczo spadać..... a mam z czego zrzucać... całe 10kg o zgrozo czeka mnie dłuuuugie odchudzanko .... i myślę że z Wami będzie raźniej jeśli można
Pozdrawiam
Pomyśl Koleżanko, czy potrzebna Ci tak długa uderzeniówka! Nawet w bieżącym wątku kilka stron wcześniej pisałyśmy, że 7-10 dni fazy uderzeniowej jest dla osób otyłych i mających do zrzucenia PONAD 20 kg... Śmiem zauważyć, że Twoje 10 kg raczej Cię nie klasyfikuje do tej grupy...

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
10kg do zrzucenia i 10 dni uderzeniówki
Dokładnie, widzę że już mnie uprzedziłaś.........
01.09.2010 - 96,2
najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu!
Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010)

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie
Huni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 18:09   #4353
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Napisane przez Kitty2010 Pokaż wiadomość
Witam Dukanki,
dzisiaj mija 2 dzień II fazy. Po I fazie schudłam 4, 5 kg. jeszcze trochę mi zostało, jakieś.... 10-12 kg, ale mam nadzieje,że mi się uda. Póki co, w piekarniku siedzą sobie cycki z warzywkami mniam Mamusia robi jeszcze 0.5 h i do domku

mam pytanko, gdzie mogę znaleźć przepis na ten omlecik? bo siedzę w pracy i nie bardzo mam czas na szukanie... dziękuję z góry i pozdrawiam
Dawałam już gdzieś chyba przepis na omlecik
Jajko, 2 łyżki serka homo, słodzik, cynamon{jak ktoś lubi). Biako oddzielić od żółtka, żółtko utrzeć ze słodzikiem, a białko ubić , łączymy i smazymy (na dobrej patelni do beztłuszczowego , bo inaczej przywiera)pod przykryciem, z dwóch stron. Jak się usmażą smarujemy serkiem pomieszanym ze słodzikiem. Ja sobie robię kilka na raz i potem na zimnpo jem albo odgrzewam w mikrofali
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 18:47   #4354
Panna_Alexandra
Przyczajenie

Witam wszystkie moje Panie ;* Od dawna czytam i śledze to forum i zmobilizowałyście mnie do tej diety. Książka kupiona, teraz kolekcjonuję przepisy. Lodóweczka zaaopatrzona i właśnie mija mi dzień 1 Fazy I Mam dużo motywacji. Na dzień dzisiejszy waga: 84kg wzrost:168 cel: 64
Przyjmiecie mnie w swoje progi? Pozdrawiam ;*
Panna_Alexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:47   #4355
pani ćma
Zakorzenienie

a ja odnosnie biustonosza - zawsze nosilam 75D/E (mam spore te malenstwa), jakos je upychalam, dzisiaj nie wiem jak a od kiedy poczytalam lobby biusciastych, zmierzylam wszystko, nosze 70F (wiem, przerazajacy rozmiar) i wreszcie wiem, co to znaczy wygodny, dobrze dobrany stanik. Takze warto

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:47   #4356
mara30
Zadomowienie

Właśnie wyjęłam z piekarnika chrupiące ciasteczka cappucino zmodyfikowane na użytek mojego lenistwa
Normalnie rewelacja

Lekko rozbełtałam całe jajko, wsypałam 3 łyżki otrębów owsianych, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, płaską łyżeczkę kawy rozpuszczalnej i słodzik. Piekłam rosmarowane na papierze.
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:52   #4357
malgosia_
Przyczajenie

mniam super.pozdrawiam
Stary 2010-01-12, 19:53   #4358
ruda_niunia
Rozeznanie

pani cma - ja swoje terazniejsze GG upychalam w DD o wiekszym obwodzie to dopiero porazka..

kurcze jakies nerwy mnie biora... synek mnie wkurza, na TZ sie wydarlam, jesc mi sie chce tego czego nie mozna... normalnie tylko zakopac sie w lozku i wstac dopiero rano (ale nie mam takiej mozliwosci)...

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:55   #4359
paulina22
Raczkowanie

No ja jak zwykle sie poddałam...:-/było dobrze dzisiaj ale skusiłam sie na naleśnika z serem noi pojadłam orzeszków ziemnych<głupek>jak ja mogłam:-/pewnie teraz znowu przytyje:-/a juz po swietach mi zleciało1,5kg:-( i od jutra dalej trzeba ciagnac mam nadzieje ze sobie nie zaszkodziłam....Podajcie mi nazwe tej galarteki prosze Was!!!!!!patrzałam w sklpeie na Gelwe ale ma 10 wegli chyba w 100ml:-/to chyba duzo.A noi dodaje niecała łyzeczke do sera białego dzemu jagodowego pewnie nie za bardzo to ale nie wiedziałam z czym zjesc a tak mi sie chce juz cos słodkiego:-/
paulina22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:06   #4360
mara30
Zadomowienie

Paulina22 zrób sobie galaretkę z herbatki owocowej, jest naprawdę pyszna Przepis masz w przepisowni.
Albo z coli light - właśnie wypatrzyłam w przepisowni i koniecznie muszę spróbować
Stary 2010-01-12, 20:08   #4361
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy pamieta ktoras z was str podana przez jakas dukanke tam gdzie mozna sie bylo dowiedziec jaki stanik trzeba nosic...w sensie jaki rozmiar dobrac itp...on cos mowila ze mam małe a nosi 65D....

Pomozcie nie umiem tego znaleźć
Ja zawsze nosiłam 75B a na tej stronce (jakoś w połowie diety) wyliczyło mi 70D.
W sklepie idealne było 75D (teraz już niekoniecznie komfortowe - bo spadły kolejne kg ). Więc najlepiej zapamiętaj liczbę jaka Ci wyjdzie i pomierz też te +5 i -5 Jak widać wyrocznią te stronki nie są, ale zadziwiające, że aż tak zły rozmiar się nosiło kiedyś....

Edit:
Parę stron temu ktoś wspominał o sklepach z "wyszkolonymi" paniami, które pomogą dobrać stanik - jakiś czas temu była akcja bodajże w Złotych Tarasach - zaproszono tam te "wyszkolone" panie - chyba tylko jedna na wiele umiała dobrze dobrać stanik (tak na prawdę dobrze).
Mi w każdym lepszym sklepie zawsze "wyszkolone" panie wciskały 75B.

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-12 o 20:11
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:09   #4362
mara30
Zadomowienie

Jeszcze w temacie staników...
Dziewczyny, ale ja swoich cycków wcale w tym B nie muszę upychać, wchodzą na luzie czy to znaczy, że mam aż tak małe?
Bo w miseczce C to by się 2 razy zmieściły
Stary 2010-01-12, 20:33   #4363
Tysia1907
Zadomowienie

dziewczynki pozwólcie ze na moment przerwę miły cycowy wątek
alel mam nieco mniej interesujace pytanie...
jak wiecie jestem dziś na 2 dniu 1 fazy, iiiii już dziś 2 razy byłam w łazience;/ wpierw mi tak dziwnie bulgota w brzuniu, zaraz zaczyna bolec i lece do łazienki;/ juz 2 razy w przeciazgu 2godzin;/ tez tak macie czy ze mną cos nei teges?
i ciagle mi sie siku chce, mam wrazenie ze wszysko przezemnie przelatuje z gory do dołu
Stary 2010-01-12, 20:34   #4364
ruda_niunia
Rozeznanie

Parvati - wiesz..."wyszkolone" a wyszkolone to jest roznica.. to tak jak z fryzjerami - jeden zna sie na robocie a drugi... improwizuje i udaje ze sie zna... mi tez wciskali DD czy nawet D... a jak sie nie miescilo to dawali wiekszy obwod... a ja mloda glupia i nieuswiadomiona bralam...

Stary 2010-01-12, 20:35   #4365
postanowienie
Raczkowanie

Cześć
Ale jestem wkurzona !!!! Właśnie złośliwa koleżanka powiedziałam, że się strasznie roztyłam!!!! Jakie to przykre i demotywujące kiedy starasz się utrzymać dietę i cieszysz się ze straconych (nie bez ciężkiej pracy) 2-ch kg a taka złośnica na forum ogłasza, że jesteś gruba. Zrobiłam sobie dukanowe ciasteczka (bardzo słodkie) ale to nie pomogło - nadal rozerwałabym ją na strzępy. Pocieszcie bo z nerwów zjem coś zakazanego!!!!
Stary 2010-01-12, 20:35   #4366
ruda_niunia
Rozeznanie

Tysia - hihi ja to sie smieje ze siusiam tak czesto jak niemowlak - przez co na dluzej z domu nie wychodze ...a tak to niestety problemy mam z toaleta

Stary 2010-01-12, 20:43   #4367
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
jak wiecie jestem dziś na 2 dniu 1 fazy, iiiii już dziś 2 razy byłam w łazience;/ wpierw mi tak dziwnie bulgota w brzuniu, zaraz zaczyna bolec i lece do łazienki;/ juz 2 razy w przeciazgu 2godzin;/ tez tak macie czy ze mną cos nei teges?
i ciagle mi sie siku chce, mam wrazenie ze wszysko przezemnie przelatuje z gory do dołu
Ja tak miewałam ale zazwyczaj przy jakichś rewolucyjnych zmianach typu pierwszy burak od miesiąca
Choć przyznam, że czasem było tak "bez powodu" - uciążliwe wręcz czasem i w najmniej spodziewanych momentach. Nauczyłam się nosić węgiel ze sobą ZAWSZE i WSZĘDZIE - 2 tabletki i spokój

Postanowienie to bardzo przykre co piszesz. Strasznie wredna dziewucha. Trzymaj się i rób swoje, a uda Ci się i będziesz mogła się z niej sama śmiać
----------------------
Ja za to jeśli już tu tak pisałyście o podtrzymywaniu na duchu i facetach i przyjaciołach - dopiero jak schudłam moi znajomi najbliżsi dali mi do zrozumienia, że był ze mnie słoń i dobrze, że schudłam. Przykro mi było, bo nie mogłam zrozumieć dlaczego nie mogli mi wcześniej otworzyć oczu, zapytać, doradzić tylko kłamali, że się dobrze wygląda.

A co do partnera - mój też miał i ma podejście, że mnie kocha taka jaka jestem - czy słoniątku czy teraz już schudnięta. Ale od kiedy jestem na Dukanie wspiera mnie bardzo - szanuje moją decyzję i mogę na niego liczyć. No i też miewam tak jak Wiolqn, że ględzi mi żebym tego nie jadła i tyle nie jadła i o takiej porze nie jadła

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-12 o 20:47
Stary 2010-01-12, 20:44   #4368
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Cześć
Ale jestem wkurzona !!!! Właśnie złośliwa koleżanka powiedziałam, że się strasznie roztyłam!!!! Jakie to przykre i demotywujące kiedy starasz się utrzymać dietę i cieszysz się ze straconych (nie bez ciężkiej pracy) 2-ch kg a taka złośnica na forum ogłasza, że jesteś gruba. Zrobiłam sobie dukanowe ciasteczka (bardzo słodkie) ale to nie pomogło - nadal rozerwałabym ją na strzępy. Pocieszcie bo z nerwów zjem coś zakazanego!!!!
A to małpa wredna mam nadzieję, że ją przynajmniej zmierzyłaś odpowiednim spojrzeniem? bo komentować to nawet nie ma sensu, po co się zniżać do takiego poziomu
Za to pomyśl sobie jak jej mina zrzedniejak Cię zobaczy za jakiś czas
Trzymaj się i nie słuchaj głupot
Stary 2010-01-12, 20:45   #4369
ruda_niunia
Rozeznanie

postanowienie - zjedzenie czegos zakazanego nie pomoze... ja tez jestem tak wsciekla ze bez kija nie podchodz i mam ochote wypic pol butelki Matrini i zagryzc to sloikiem korniszonow... no moze pomogloby - na chwile ale potem wyrzuty sumienia..
Kolezanka sie nie przejmuj - widocznie taka z niej" kumpela" ze Cie obgaduje...niech sobie gada - wazne ze Ty wiesz ze masz te 2 kg mniej

Stary 2010-01-12, 20:46   #4370
cinnamon witch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina22 Pokaż wiadomość
No ja jak zwykle sie poddałam...:-/było dobrze dzisiaj ale skusiłam sie na naleśnika z serem noi pojadłam orzeszków ziemnych<głupek>jak ja mogłam:-/pewnie teraz znowu przytyje:-/a juz po swietach mi zleciało1,5kg:-( i od jutra dalej trzeba ciagnac mam nadzieje ze sobie nie zaszkodziłam....Podajcie mi nazwe tej galarteki prosze Was!!!!!!patrzałam w sklpeie na Gelwe ale ma 10 wegli chyba w 100ml:-/to chyba duzo.A noi dodaje niecała łyzeczke do sera białego dzemu jagodowego pewnie nie za bardzo to ale nie wiedziałam z czym zjesc a tak mi sie chce juz cos słodkiego:-/
Pisałam o tej galaretce z 2-3 razy na tym forum już... tak trudno znalezc?!
Linessa z LIDLa!

poza tym wujek google nie gryzie, można znalezc informacje których się potrzebuje bez żadnego problemu...

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

25.01.2010 -> III faza, start!

A teraz ćwiczymy.

cinnamon witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:52   #4371
Berlinianka
Zadomowienie

Co to się dziś stało, otóż miałam chcicę na mięcho, rozmroziłam wołowinkę, pokroiłam i wymyśliłam, że dziś troszkę zjem, a na jutro z sosem pomidorowym zrobię. I poszłam jeść podsmażone mięsko, a 2 porcja została na ogniu się dusić... Tak... i się zjarała
Dobrze, że mama to odkryła, bo ojciec siedział w kuchni i nie czuł, że śmierdzi. Wywaliłam wywar z mięska , wypłukałam i dało się użyć ponownie, bez smaku spalenizny
Cały dzień żarłam moje zbyt kakaowe herbatniki z wieśniakiem na słodko, jezuuuuuu jakie to dobre kruszyłam do kubeczka i smakowało jak z kawałkami czekolady!
Z tych obu rodzajów herbatników robię kanapeczki z serem na słodko, pyszności
Usmażyłam kotlety jajeczne, mówię mamie: "mam przepis na kotlety jajeczne, ponoć dobre", Mama:"tak? Ja znałam ten przepis całe życie"
Proszę jaka mądrala Narobiłam i połowy już nie ma... Dodałam jeszcze koperek i szczypiorek
To się rozpisałam, lecę pośmigać na rowerku

Cytat dnia:
Mama:
Co to za dieta? Przecież ty ciągle ŻRESZ!

innym razem:
Ciągle jesz i jesz... Paulinie to byś się ta dieta spodobała, ona to się chyba głodzi biedna...

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-12 o 20:53
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:53   #4372
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Też mam ten problem... a jeszcze z moim nadreaktywnym pęcherzem, to już w ogóle koszmar...
Ale w domu to jeszcze jakoś ujdzie, gorzej w terenie...
Stary 2010-01-12, 21:00   #4373
Milky
Raczkowanie

GG do Milky

Witam wszystkie coraz szczuplejsze Panie

Dziś 7 dzień mojej diety i muszę przyznać, że z dnia na dzień sprawia mi ona coraz więcej przyjemności. Dotychczas dieta była dla mnie ciągłą głodówką, wiecznym ograniczaniem się i niesmacznym jedzeniem. A teraz? Teraz każdy dzień jest dla mnie nowym wyzwaniem kulinarnym głównie dzięki Waszym przepisom i twórczym pomysłom

Przez pierwsze 3 dni czułam się nieco osłabiona, ale później wstąpiła we mnie nowa energia. A i wraz z wyleczeniem kataru rozpoczęłam codzienne marsze (min. 45 minut). Jeżeli o widoczne efekty to na razie tylko troszkę, ale nie zraża mnie to gdyż jestem przed okresem, a zawsze wtedy nadymam się jak balon. Wierzę, że z Waszym wsparciem i wiarą w to co robię to będzie już moja ostatnia dieta

I na prawdę... nie przejmujcie się tym, że ktoś wam dogryza... Pomyślcie jak go piorun trzaśnie kiedy zobaczy Was za kilka miesięcy:P

Mam jeszcze małe pytanie, jeżeli już gdzieś było a ja je przeoczyłam bardzo przepraszam. Dziś podczas wizyty w sklepie zauważyłam budynie i kisiele bez cukru firmy Winiary. Zawartość węglowodanów to 3%, zawierają aromaty owocowe no i właśnie skrobię ziemniaczaną, a ona chyba nie jest dozwolona? Z tego co wiem, dopuszczalna jest skrobia kukurydziana.

Pozdrawiam!!

jestem kobietą i... tak, nie wiem czego chcę

Milky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:12   #4374
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Ja zawsze nosiłam 75B a na tej stronce (jakoś w połowie diety) wyliczyło mi 70D.
W sklepie idealne było 75D (teraz już niekoniecznie komfortowe - bo spadły kolejne kg ). Więc najlepiej zapamiętaj liczbę jaka Ci wyjdzie i pomierz też te +5 i -5 Jak widać wyrocznią te stronki nie są, ale zadziwiające, że aż tak zły rozmiar się nosiło kiedyś....

Edit:
Parę stron temu ktoś wspominał o sklepach z "wyszkolonymi" paniami, które pomogą dobrać stanik - jakiś czas temu była akcja bodajże w Złotych Tarasach - zaproszono tam te "wyszkolone" panie - chyba tylko jedna na wiele umiała dobrze dobrać stanik (tak na prawdę dobrze).
Mi w każdym lepszym sklepie zawsze "wyszkolone" panie wciskały 75B.
mi wg tych stronek wysżło 65c, znacie taki rozmiar???? nie mówiąc już o tym, ze ja 70 ledwo zapinam na bezdechu, bo zwyczajnie mam 76cm pod (brakiem)biustu. Koniec końców kupiłam w HM 75a i zadowolona jestem, a stronki mam gdzieś. To wszystko co tam pisze to sięchyba tych cycastych tylko tyczy.
Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Cześć
:dla koleżanki
Cytat:
jeśłi chodzi o czyszczenie to miałam tak drugiego dnia. i potem jeszcze kilka razy. Na zmianę z zastojami. A sikanie - no cóż - jak pijesz ile doktorek kazał, plus woda, która schodzi, to tak to bywa...
Cytat:
Napisane przez cinnamon witch Pokaż wiadomość
Pisałam o tej galaretce z 2-3 razy na tym forum już... tak trudno znalezc?!
Linessa z LIDLa!

poza tym wujek google nie gryzie, można znalezc informacje których się potrzebuje bez żadnego problemu...
ależ PO CO! można przecież spytać, nie mamy co robić, tylko setny raz pisaćto samo...
Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Co to się dziś stało, otóż miałam chcicę na mięcho, rozmroziłam wołowinkę, pokroiłam i wymyśliłam, że dziś troszkę zjem, a na jutro z sosem pomidorowym zrobię. I poszłam jeść podsmażone mięsko, a 2 porcja została na ogniu się dusić... Tak... i się zjarała
Dobrze, że mama to odkryła, bo ojciec siedział w kuchni i nie czuł, że śmierdzi. Wywaliłam wywar z mięska , wypłukałam i dało się użyć ponownie, bez smaku spalenizny
Cały dzień żarłam moje zbyt kakaowe herbatniki z wieśniakiem na słodko, jezuuuuuu jakie to dobre kruszyłam do kubeczka i smakowało jak z kawałkami czekolady!
Z tych obu rodzajów herbatników robię kanapeczki z serem na słodko, pyszności
Usmażyłam kotlety jajeczne, mówię mamie: "mam przepis na kotlety jajeczne, ponoć dobre", Mama:"tak? Ja znałam ten przepis całe życie"
Proszę jaka mądrala Narobiłam i połowy już nie ma... Dodałam jeszcze koperek i szczypiorek
To się rozpisałam, lecę pośmigać na rowerku

Cytat dnia:
Mama:
Co to za dieta? Przecież ty ciągle ŻRESZ!

innym razem:
Ciągle jesz i jesz... Paulinie to byś się ta dieta spodobała, ona to się chyba
głodzi biedna...
1. też zdarzyło mi się jeść spaloną wołowinęopłukanąw wodzie.
2. i to jest najpiękniejsze w tej diecie, że sięnie chodzi głodnym.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:20   #4375
Parvati
Zakorzenienie

cocci:
Cytat:
mi wg tych stronek wysżło 65c, znacie taki rozmiar???? nie mówiąc już o tym, ze ja 70 ledwo zapinam na bezdechu, bo zwyczajnie mam 76cm pod (brakiem)biustu. Koniec końców kupiłam w HM 75a i zadowolona jestem, a stronki mam gdzieś. To wszystko co tam pisze to sięchyba tych cycastych tylko tyczy.
A widziałam i 65D nawet widziałam

CBT
Stary 2010-01-12, 21:21   #4376
cinnamon witch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milky Pokaż wiadomość
Mam jeszcze małe pytanie, jeżeli już gdzieś było a ja je przeoczyłam bardzo przepraszam. Dziś podczas wizyty w sklepie zauważyłam budynie i kisiele bez cukru firmy Winiary. Zawartość węglowodanów to 3%, zawierają aromaty owocowe no i właśnie skrobię ziemniaczaną, a ona chyba nie jest dozwolona? Z tego co wiem, dopuszczalna jest skrobia kukurydziana.
Hej, możesz jesc dukanowy budyń.

1 szklanka mleka 0%
żółtko
1 łyżka skrobi kukurydzianej
słodzik
dowolny aromat

W odrobinie mleka mieszasz żółtko ze słodzikiem i skrobią, dodajesz do reszty zagotowanego mleka z aromatem i mieszasz aż do zagotowania.

Było 72,5 kg
Jest :
65 kg (29.11.2009)
63,5 kg (11.12.2009)
61 kg (23.12.2009)
Jest 59! (20.01.2010)

25.01.2010 -> III faza, start!

A teraz ćwiczymy.

cinnamon witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:22   #4377
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
a ja odnosnie biustonosza - zawsze nosilam 75D/E (mam spore te malenstwa), jakos je upychalam, dzisiaj nie wiem jak a od kiedy poczytalam lobby biusciastych, zmierzylam wszystko, nosze 70F (wiem, przerazajacy rozmiar) i wreszcie wiem, co to znaczy wygodny, dobrze dobrany stanik. Takze warto
A gdzie ja znajde taki sklep gdzie nietypowe rozmiary produkują...bo powinnam mieć 65D

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:23   #4378
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milky Pokaż wiadomość

Pozdrawiam!!
Masz rację, skrobia ziemniaczana jest niedozwolona. Gdzieś na forum pojawiał się budyń dukanowy, nie interesowałam się, bo mnie do budyniu nie ciągnie, ale na pewno widziałam

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
Może i masz rację, że to dotyczy tych ponadprzeciętnych bo ja się cały czas zastanawiałam, gdzie tu tkwi haczyk
Stary 2010-01-12, 21:26   #4379
Marta 33
Rozeznanie

Witam wieczorową porą
widzę, że temat na piersiatki zszedł
A ja sobie w ramach rzeczy dozwolonych parzę zieloną herbatkę. Normalnie to bym do niej ze dwie ogromniaste łychy miodu nawaliła ... ale wiem, że nie wolno.
Dziś mój drugi dzień reżimu , zadanie w postaci godzinnych ćwiczeń odrobione, skakanka poszła w ruch ... jestem wypocona, wykąpana i moge Was poczytać

To może z piersiątek zejdzmy na temat pielęgnacji ciałka w czasie diety .... Stosujecie jakieś balsamy, ujędrnianie, anty ...coś tam ? Bo ja wmasowo(wy)wuje w siebie tego sporo

Pochwalcie się

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:26   #4380
Milky
Raczkowanie

GG do Milky

cinnamon witch, dzięki

Chyba tak właśnie zrobię, mam straszną ochotę na taki mały słodki deser bo jogurtowe ptasie mleczko, którym sobie dogadzałam w chwilach słabości już mi się przejadło :P będę musiała jutro wyprawić się do sklepu ze zdrową żywnością po tę skrobię... ach a już myślałam, ze zjem sobie dziś budyń i to zaraz (

jestem kobietą i... tak, nie wiem czego chcę

Milky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości