|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Tak sobie teraz mysle, ze moglam jednak zostac wczoraj w tym szpitalu
Postanowilam, ze jak dotzrymam do piatku, to pojade tam i juz zostane na weekend, bo padne na zawal do poniedzialku |
|
|
|
#872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to może już próbować chcieć wyjść inną drogą niż Wam zaplanowano ![]() Cytat:
Cytat:
Aaaaaaa,to dziwne.Bo 37 tc to wydawało mi się że to już nie wcześniak a donoszony bobas
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel może to tez zalezy od miejscowości i od szpitala
![]() dziękuję za kciuki ![]() idę leżec choć zgaga mnie dopadła
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel no ona wlasnie usilnie probuje, dlatego gin chcial mnie juz wczoraj zostawic w szpitalu.Nie zgodzilam sie ,a teraz sie stresuje jak mi sie objawy nasilaja
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja sie pochwale moim bebzolkiem, dzisiaj skonczylismy 38tc ![]() Troszke kiepska jakosc ale to dlatego ze sama robilam w waskim korytarzu. TZ w pracy a ja sie nudze
|
|
|
|
|
#877 |
|
Rozeznanie
|
Ide spać, bo skurcze mnie dopadły, może je przespię...
|
#878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy .... to tylko jego gadanieeeeeeee.... ![]() Cytat:
![]() Już naprawde nie dużo zostało .... W sumie tylko by nie bylo tak że przykmą Cię w piątek a w weekend nic tylko będą czekać do poniedz ...tfu tfu Bo dopiero wtedy padniesz.... ale nieeeeee na to nie pozwolimy ![]() Nie daję ![]() ![]() Cytat:
I on mówił że dziecko urodzone w 37tyg ciąży i dalej już nie jest wczesniakiem ?Kancia za jutro ![]() Brak Uli ...gdzie Malinka ?, no i Bardotka mi gdzieś znikneła ???? ___________ Edit: Gosbaj fajny brzusiooooo ![]() Malinko a ja już napisalam że Cię nie ma ...a tu jesteś ....a może nie prześpisz tych skurczy ... Może to już .... ![]() ps. ja nie jestem przesądna ale jutro jest 13-go wprawdzie nie piątek ...ale...ciekawe czy ktoś się załapie
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-12 o 21:47 |
|||
|
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
No i po wizycie...
Dzięki za kciuki Szyjka jest jeszcze zamknięta, czop najprawdopodobniej nie wyszedł jeszcze cały, ale dno macicy jest obniżone. I tak powinno być, a poród w najbliższych dniach raczej mi nie grozi ![]() Poza tym dalej mam grzyba, dostałam dla odmiany nystatyne Ale usg mnie trochę zmartwiło, bo Franek jest mały - waga niecałe 2kg i jak to trochę kiepsko jak na skończony 35tc W zasadzie to w piątek skończę już 36tc, ale gin liczyła wg ostatniej @ i wyszło inaczej niż wg usg....Wymiarami główki jest idealnie, ale obwód brzuszka i kość udowa już wychodzą na 31-32tc... Czyli jednak ten mój mały przyrost wagi jest nieprawidłowy... Niby mam się nie martwić, bo ja też i tż do wielkoludów przy urodzeniu nie należeliśmy. No teraz jest podobnie, więc jak się nie martwić....
|
|
|
|
#880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pajacy mam sporo tylko tych bodziaków z długim rękawem jakoś przymało![]() A jakie bodziaki teraz zakładasz, z krótkim czy długim rękawem?? Cytat:
![]() Cytat:
mnie też właśnie męczy Cytat:
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj jaki juz duzy
![]() Pysiamn juz wole na spokojnie przelezakowac weekend w szpitalu niz sie stresowac w domu Xmila jak lekarz mowi zeby sie nie martwic, to pewnie ma racje |
|
|
|
#882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam na SR, było dzisiaj o karmieniu, nawet fajne zajęcia i na koniec zwiedzanie porodówki. Niestety dalej nie ma porodów rodzinnych ani odwiedzin, można ewentualnie na korytarz do kogoś wyjść. No i babeczka powiedziała nowinę którą kiedyś Bubi Girl bodajże już mówiła, że odchodzi się od przemywania pępka spirytusem - ma on być czysty i suchy, ewentualnie można zastosować Octanisept. Dowiedziała się tego na jakiejś konferencji, a jeszcze dla szpitala nie dostali takich zaleceń ale mają być w styczniu - lutym wprowadzane. Wyskoczyła mi jakaś wysypka na brzuchu - dwie kropki czerwone i swędzą, nie wiem co to masakra
|
||
|
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
duzy, duzy i odczuwam go.....jak synek wazy 4300 to musi miec mieszkanko duze
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na SR tez dzisiaj mowili o tym pepku.Doszli ponoc do wniosku, ze niezaleznie czy pepek przemywany spirytusem, czy nie, to tak samo sie goi i odpada.No i teraz ma juz nie byc przemywania tylko wietrzenie. I ponoc maja tez wejsc nowe wytyczne odnosnie kapieli w szpitalu.Bedzie tylko 1 kapiel (ta po porodzie), a pozniej juz nie.Dzidziolka umyjemy sobie dopiero w domku
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
a ja jestem po wizycie.
Dziś w nocy bardzo bolała mnie brzuch tak jak przed okresem. W ciągu dnia też pobolewał. Na ktg okazało się, że to skurcze. Lekarz powiedział, że przez najbliższe 3 dni mam się nie ruszać bo właśnie tyle mi brakuje do skończenia 37 tygodnia -czyli donoszenia ciąży. Rozwarcia jeszcze nie mam. Dziś lekarz na sto procent powiedział, że będzie dziewczynka. Waży prawie 3 kg. Ja dla odmiany martwię się, że to trochę dużo jak na dziewczynkę. Dziewczynki są delikatniejsze. Dziękuje dziewczyny, że trzymałyście kciuki za moja wizytę |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel no skończony 37 to donoszona, a tu chyba jeszcze brali pod uwagę, ze zaczęło się jednak w 36 ( te wody) i od tej pory mnie przetrzymywali żeby małego przygotowac na wcześniejsze przyjście, bo jednak to cały miesiąc... A jak się urodził to musiał leżeć w inkubatorku, pod kroplówką i na antybiotyku...
Youyou ja zakładam z krótkim, w domu jest ciepło a pajce są z długimi... akurat mnie brakuje pajacyków trochę ale daje radę, jak nie będę miała z czym uprać ich to wypiorę ręcznie no ale warto mieć więcej bodziaków, bo te częściej się zabrudzą czy zmieniam, bo jednak dzidziuś tez się tam coś wypoci![]() co do uczuleń ja pisałam ostatnio, że miałam mega na dekolcie i górze piersi... teraz znikło i nie wiem co to?Pojawiło się 2 razy... Może od zmian hormonalnych, bo teraz wszytsko się normuje? Mam pytanko do mamusiek Mój mały ma jeden płatek noska przy "wejściu" zaczerwieniony chyba przez to, że tam częściej te kozuchy miał... mogę czymś to posmarować? albo coś wogóle zrobić:\?Kwiat gratuluję córci!!!i zbliżającego się porodu
|
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
you you w niektórych krajach myje sie dzieci raz na tydzien,ja mam zamiar myc co dwa dni.
brzoskwinia wspólczuje ze bedziesz sama przy porodzie,ja mam nadzieje ze tz bedzie z nami ale juz po porodzie niestety nie ma wizyt na porodówce. xmila nie martw sie waga,może np jest krótkie dziecko to i waga inna wychodzi.ja wyleczyłam to cholertswo nystatyna,wiec może i tobie sie uda. mam nadzieje ze moja teściowa nie bedzie przyłazic bez zaproszenia!!!! ![]() też chyba ide spać,ale jaka bedzie noc ciekawecastilla sie nie odzywa może wróciła do domku.a i joli?może urodziła
|
|
|
|
#890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#891 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kazdy dzien i ydzień się liczy ...na koniec jest największy wzrost ![]() Jak lekarka mówi że jest OK ...to sięnie zamartwiaj.... Nasze dzieciaki też duże jiż z OM...więc ostatnio podpytałam ...a lekarz mi mówi...że to czyta genetyka.... Ja nie należę do małych i mąż też wysoki do nieba ![]() A skoro pisałas że i twoja mama Was rodziła i mąż nie wielkolud....to moze to to.... Nie wszystkie dzieci muszą się rodzić 4kilowe Cytat:
to kciukaski Cytat:
![]() Moja mama np. to rozumiała że skoro świadomie z mężem podjeliśmy się zostać rodzicami to chcemy umieć sobie radzić.... Oczywiście była otwarta na sugesitę i na wszelką pomoc... sama czasem pytala czy zrobić zakupy, lub cos nam ugotować... i to OK Ale teściowa ...wszystko SAMA Wzieła urlop i chciała u nas spać ![]() Teraz jak coś takiego wymysli to NIEDOCZEKANIE ![]() Cytat:
Nieeee na serio to ...może coś cie ugrysło ...jaka ś muszka czy pajączek ??? Cytat:
Cytat:
Wiecie nam na SR 2,5 roku temu mowili o spirytusie.... Ale potwierdzam....siostra ta co rodziła w grudniu to ma zalecenie czyścić wodą z mydłem ? i wietrzyć ![]() Dziwne to dla mnieeee ![]() A już o tej kąpieli że tylko raz po samym porodzie to ![]() Ciekawe czemu z oszczędności ![]() Trochę to głupie ...bo powiem że teraz dla mnie taka kąpiel to luzik bo wiem co i jak.... Ale dla pierwszych mam...to wszystkie w szpitalu patrzyłysmy ...jak i co ??? Troszkę z przerazeniem bo ta kąpiel to też byla pod kranem i siup siup bez ceregieli ...ale można było zobaczyć jak pielęgnować pępek...itp... A teraz ???? Myślę że to nie jest dobre dla mam ...No i maluszkowi chyba przyjemniej się spi ...jak ma kopytka czyste ![]() kwiat kalafiora za wizytę...to jeszcze tylko kilka dni ![]() A waga to wg ciebie za duża ??? W książkach 37 tydz. podająorientacyjnie własnie 3kg A nasza 37 tydz (jeszcze nie skonczony dokładnie 36 i 2 dni) wczoraj szacunkowo z USG waży ponad 3300g! I mnie to wcale nie martwi ![]() Filka Joli jeszcze nie ....miała mi pisać sms...a jak coś ;/ Zebciu to może nosek posmaruj mascią ...tylko tak powiechownie by maly nie polizał ![]() możesz na pewno delikatnie posnarować bephantenem (tym co jest na pogryzione brodawki mamy np) ...skoro to obtarte i troszkę zaczerwienione...powinno w dobę ustapić ![]() ___________ Idę spać...mąż wzywa i się śmieje ,,,, że tyle piszę że dostanę medal miesiąca ![]() Dobrej nocki
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-12 o 22:49 |
||||||
|
|
|
#892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie mały tak się rusza jakby chciał przez skórę mi wyjść.Normalnie czuję go tak,jakby mi ktoś łokciem pod skórą jeździł. Też tak macie ?? Zaraz spać spadam,bo pomimo wypitych 2 kawek to i tak spać mi się chce
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi.. to jak widać jedne mamuśki martwią się że dziecko za małe.. inne że za duże.... i weź tu człowieku dogódź ![]() Ciekawe ile mój mały waży? za tydzień mam usg, ostatnie miałam daawno bo w 28tc i wtedy ważył 1,3 kg... Cytat:
raz na tydzień?? przecież takie maleństwo się poci, brudzi kupką itd, a nawet takie nawilżane chusteczki to nie to samo co wypluskanie w wodzie..
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
oo zaczyna się ten program "Ciąża z zaskoczenia".. pooglądam
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
pysiamm- z tą wagą mojej dziewczynki to ja....po prostu martwię się. Sama jestem bardzo wysoka - 175, mój małżonek też do nieba. Mimo wszystko mam nadzieję, że moja córeczka nie będzie bardzo duża dlatego zwróciłąm uwagę na wagę . oczywiście zdaje sobie sprawę, że najważniejsze jest żeby była zdrowa i żeby poród przebiegł prawidłowo.
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiamn tak właśnie zrobiłam
nie wiem samo wpadło mi do głowy jak tak myślałam przy karmionku, że przecież skoro to leczy odparzenia, rany na brodawkach, nawet ciemieniuche(połorzna mi mówiła) to noska nie wyleczy? dokupił mi mąż wczoraj taki wielki Bepanthen, bo teraz mam mały i sprawdził się świetnie.Sensuel tez tak miałam
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
no to wstawiam zdjecie wozka
ale was zamecze zdjeciami dzisiaj kurcze TZ zlozyl wozek i okazalo sie ze w czasie transportu peklo kolko i trzeba nowe bo jak jedzie wozek to lata na boki
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia bardzo fajny wózeczek
podobają mi się te kolorki![]() ____________ Obejrzałam ten program i masakra... kobiety paliły, piły , w ogóle o siebie nie dbały a dzieci zdrowiutkie.![]() W sumie to dla mnie pocieszający program, bo skoro one w takich sytuacjach rodziły zdrowe dzieci to niby czemu u mnie miałoby być inaczej?
|
#900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że któraś zrozumie moje pytanie... bo nieźle je zakręciłam ![]() ************************* ** A mi zostały jeszcze chyba 4 strony do nadrobienia. Może mi się uda. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-13 o 00:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

w czwartek sie o tym dowiedzialam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W zasadzie to w piątek skończę już 36tc, ale gin liczyła wg ostatniej @ i wyszło inaczej niż wg usg....Wymiarami główki jest idealnie, ale obwód brzuszka i kość udowa już wychodzą na 31-32tc... Czyli jednak ten mój mały przyrost wagi jest nieprawidłowy... Niby mam się nie martwić, bo ja też i tż do wielkoludów przy urodzeniu nie należeliśmy. No teraz jest podobnie, więc jak się nie martwić....

Mój mały ma jeden płatek noska przy "wejściu" zaczerwieniony chyba przez to, że tam częściej te kozuchy miał... mogę czymś to posmarować? albo coś wogóle zrobić:\?
za wizytę...to jeszcze tylko kilka dni