|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerałoholiczki - wątek plotkowy nie tylko o minerałach - część VII
![]() idę do wanny, muszę się obudzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja też dotarłam do biura, idę po herbatkę i siadam do kwitów... Braworka, wydaje mi się, że nie można tego w gorącej wodzie, bo straci właściwości - jak miodek. Violl, będziesz się budzić w wannie? Ja w wannie zasypiam raczej ![]() Pojechałam sobie wczoraj naftą kosmetyczną po włosach, a dziś na maksa mi się elektryzują - zastanawiam się, czy ma to jakiś związek ![]()
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
dzieeeen bry
![]() Cytat:
![]() ikonka swietna braworko ![]() ![]() Nie Mariolu, nie zlozylam wypowiedzenia bo a. ktos musi zarabiac na mineralki, perfumy, kremy, krewetki, mieszkanie, kredyt, slub ![]() ![]() sek w tym.. ze amerykanie sa bardzo trudnymi ludzmi we wspolpracy.. stwarzaja pozory pomocnych i otwartych, a to skrajne zaklamanie. Pomijajac ze ta dziewczyna ma ciag irytujacych nawykow to jeszcze stwarza atmosrefe ktora mnie stresuje i rozprasza. Zatem przeniose sie w inna czesc biura(co uzgodnilam juz z szefem) -jutro, a je moze dzis o tym poinformuje. Oczywiscie bedzie to plotka no.1 "dlaczego sie przenosze" Staram sie o tym nie myslec.. a moze nawet .. mam to gdzies ![]() ![]() ja Ci podesle moich braci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() witam z poranną kawą i kanapkami z bryndzą sądecką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Kupilam wczoraj ten wasz Carmex - o rany, zimno mi w usta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do budzenia - biorę Geriavit ![]() może trochę dziwnie to brzmi, jak komuś mówię ale dla mnie to rewelacyjny środek na obudzenie i pobudzenie gdy muszę nie spać (czyli nauka albo impreza, żeby nie klapnąć przed 1 ![]() ![]() sprzedałam też ten sposób kilku osobom, które musiały dostarczyć sobie "kopa" - i działa (czyli nawet gdy weźmie się doraźnie) ![]() myślę, że to lepsze niż kawa, redbule i inne takie świństewka (chociaż kawę kocham ![]() a wiecie coś o nootropilu (na usprawnienie krążenia mózgowego)? ostatnio koleżanka lekarka powiedziała mi, że jak mieli sesję to zupełnie normalne było to, że nootropil popijali (ten rozpuszczalny). też mnie korci, gdy mam czasami więcej pracy umysłowo-twórczej, ale kurcze, to jednak lek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Bardziej obudziłby mnie prysznic, ale nie mam
![]() ![]() ![]() Ferg cieszę się, że to zrobiłaś ![]() ![]() Leków na pobudzenie nie brałam nigdy. RedBulla piję w ilości 2 puszek na rok. Kawę w ilości 2 kubków na miesiąc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zadomowienie
|
AnkaFranka moja koleżanka to zażywała kiedyś, chwaliła sobie. Ja jednak boję się takich wynalazków w końcu lek to lek. Ze swoich sposobów polecam lecytynę, tylko ją trzeba zażywać przez dłuży czas.
Ferg melduję, że pojemniczki, fiolki zostały zakupione i opłacone. Czy ma Pani jeszcze jakieś życzenia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z tych witaminkowych jestem raczej ![]() Cytat:
![]() ja sie energetyzuje muzyka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie cos wymysle jeszcze ![]() Edytowane przez ferguusson Czas edycji: 2010-01-13 o 10:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Jako, że ten wątek nie tylko o minerałach to postanowiłam podesłac Wam pewnien ciekawy link. Dziś w TVN po raz kolejny poruszono problem niebezpiecznych składników w kosmetykach. Na podanej przeze mnie stronie podano składniki, które mogą zaburzac gospodarkę hormonalną oraz kosmetyki, w których występują (oczywiście to tylko wierzchołek góry lodowej). dzielę się tym z Wami, bo wiem, że np. niektóre z Was używają chociażby kremu Ziajka pod minerały, który zawiera parabeny... Link poniżej, z ciekawości można zajrzeć (mam nadzieję, że link podać można): http://www.pro-test.pl/article_suple...0853,60858/_17 składników kosmetyków które zaburzają gospodarkę hormonalną.html Na dole strony jest lista kosmetyków, nie wiem dlaczego z mojego linku przekierowuje na stronę główną...
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones Edytowane przez Mojitooo Czas edycji: 2010-01-13 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Jestem groszek... ;)
|
Witam
![]() Przed chwilą weszłam do łazienki, przemyć twarz hydrolatem geraniowym i pomyślałam "jak dobrze że niedługo przyjdzie paczka z BU, bo mi się kończy hydrolat" W tej samej sekundzie dzwonek do drzwi i pan listonosz wręcza mi Mazidła i Bu ![]() Może wywołam tak inne paczki? ![]()
#4332 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chciałabym, żeby Carmex ograniczył smarowanie ust do kilku, kilkunastu razy dziennie. Bo teraz to co chwila się maziam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Hej
![]() ![]() Ferg gratuluję ![]() Braworka pyłek i pierzgę zalewa się ciepłą wodą, ale nie gorącą. Zaraz linka znajdę ![]() No i chciałam sobie o tych kosmetykach poczytać co to Mojitooo wrzuciła, ale mi się link nie otwiera ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Braworko TUTAJ i nie patrz na fotki po prawej stronie, bo się można przestraszyć ![]()
#4334 |
Zakorzenienie
|
Musze przyznac, ze jest dobrze. Posmarowalam sie Carmexem 3 godziny temu i usta sa wciaz "umazane", czuc natluszczenie i to wyrazne, praktycznie nic sie nie "zjadlo", zaskoczona jestem. Ale zapach i smak to najprzyjemniejszy nie jest. Mam wersje w sztyfcie - classic.
Do tej pory uzywalam Tisane i mimo, ze go lubie, to musze przyznac, ze "lezy" na ustach duzo krocej. Co do szkodliwych skladnikow w kosmetykach - w aktualnym Poradniku Domowym jest artykul na ten temat - pisza, ze wiekszosc zarzutow nie ma podstaw. Edytowane przez vril Czas edycji: 2010-01-13 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
|
Cytat:
![]() O nie tylko nie to ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Si
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
|
No to mnie zaciekawiłaś
![]()
#4339 |
Zakorzenienie
|
ktora z kochanych dusz tutaj moze mi pomoc ze skladem....
![]() ![]() bo mam takie cos: Bioorganiczny krem to bogata dawka natury i komfort dla zmęczonej, zestresowanej skóry narażonej na codzienny szkodliwy wpływ środowiska. Naturalne składniki o właściwościach leczniczych doskonale wzmacniają i odżywiają, rewelacyjnie eliminują stres i napięcie skóry. Skład:Aqua (Water),Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Hydrogenated Polyisobutene, Cetearyl Alcohol, Pentaerythrityl Distearate, Dicaprylyl Ether, Propylene Glycol, Honey Extract, S.D.A. 40, Amber Extract, Glyceryl Stearate, Glycereth-26, Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Sodium Polyacrylate, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, CI 19140 (Acid Yellow 23), CI 18050 (Acid Red 1) i zastanawiam sie co to cudo ma w sobie(widze glycerin i w sumie powinnam wyrzucic.. ![]() ![]() placebo czy naprawde cos dziala..?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
|
Ale gliceryna to bardzo fajny nawilżacz
![]() ![]()
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ferg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Komu zielonej herbaty z figa? Domi, ja niedawno czytalam sporo badan na temat PARABENOW i wnioski byly nastepujace: 1. nie maja dzialania rakotworczego, pomimo, ze sa bardzo czesto znajdowane w komorkach rakowych; 2. kumuluja sie w organizmie, dlatego moga zaburzac gospodarke hormonalna, wiec bezwglednie zakazano ich stosowania w produktach dla dzieci; 3. jest to wybor troche na zasadzie mniejszego zla, bo grzyby czy plesnie w nieodpowiednio konserwowanych produktach sa grozniejsze tak samo jak inne konserwanty, m.in. DMD hydratoin, czy Phenoxyethanol (przenika do centralnego ukladu nerwowego). Czyli nie taki diabeł straszny, ale zalecali rozwage. Edytowane przez Hanneke Czas edycji: 2010-01-13 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje w takim razie za taka decyzję... a czy będą gadać to już ich sprawa. Ja we firmie powiedziałam, że od 01. marca od nich ide już sobie i nikomu nie mam zamiaru mówić dokąd (bo troszkę przechodze jakby do konkurencji)... i moge się założyć, że też będą gadać i gdybac i snuć swoje teorie ![]() Viol, mnie zawsze dziecko nieźle budzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Rozeznanie
|
fergusson, no i skusiłaś tą bielendą, już do mnie leci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Moojito dzieki za link ...poczytam...
![]() fakt faktem wiele sprzecznych informacji w necie znalezc mozna, co szkodzi itd. Co do parabenow, wole aby bylo ich jak najmniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
heeej. ja mialam kiepska nocke. mam ostatnio problemy z zasypianiem, mala budzi mnie rano (nie dajac tez sie zbytnio wyspac w nocy- dzis zle spala) i caly dzien chodze zmulona, ziewajaca i ledwie przytomna. i zla na siebie. na dodatek dostalam @ wiec jestem obolala. znowu kilka dni opoznienia- chyba mi sie cykl wydluzyl, z czego zadowolona nie jestem.
Ferg, ciesze sie, ze uwolnisz sie od przykrego towarzystwa. obys miala o niebo lepsze warunki teraz, i zero stresu. ooo paczka do mnie idzie ![]() edit: ide rozpakowac moja komodke ![]() ![]() Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2010-01-13 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kami, wybacz, jutro dopiero do Ciebie przesyłka pójdzie, wczoraj nie miałam siły się z domu ruszyć, jak już się do niego dowlokłam i teraz głupio się czuję, bo mówiłam że wyślę ![]() Ferg, najważniejsze żebyś miała dobre warunki pracy, nie przejmuj się ewentualnymi plotami. trzymajcie za mnie kciuki jutro około 9-10, błagaaam ![]() ![]() Edytowane przez c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a Czas edycji: 2010-01-13 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.