Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 10:14   #931
lila12
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Witajcie
Bartuś spał w nocy cudownie! Nawet 3,5 godziny! po prostu wsłuchałam się w jego odgłosy i stwierdziłam, że takie marudzenie nie zawsze jest oznaką głodu, dałam, za Waszą radą, smoka, przysnął. Nareszcie jestem wyspana, a Maluszek jadł co 2,5 - 3 godziny, aczkolwiek krótko, ale chyba się najadl, skoro był spokojny
Czy 15 minut ssania z jednej piersi wystarczy? Chyba powinno, chociaż staram się unikać patrzenia na zegarek. Jak chce, to je.

Zainteresowaliśmy się dziś leżaczkiem-bujaczkiem - patrzył na wiszące stwory

Werandujemy się 3 dni - nienawidzi się ubierać, ale staramy się, tylko jak w taką pogodę wyjść na dwór, skoro dorośli nie dają rady, a co dopiero wózek?

Staram się wprowadzać nowe atrakcje powoli, chyba nie zbyt późno, jak dla takiego maleństwa?
Karuzelki jeszcze nie uruchomiliśmy, może jutro.

Ściskam baaardzo mocno wszytskie pomocne mamusie, pozdrawiam brzuszki - trzymajcie się cieplutko, juz niedługo Maleństwa będą z Wami
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:24   #932
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

Lila12 cieszę się, ze jedzenie zaczyna normować.
odpisałam ci wczoraj ale dziś nie widzę mojego posta.
ja używałam kapturków przez 6 miesięcy (tyle chciałam karmić i karmiłam)

na 31 urodziny będę ważyć 65 kg!!
AniaRP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:26   #933
kolka222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Własnie zerknelam na ranking imion....
Nasze dzieci będa miały najbardziej popularne imione nadawane w Warszawie

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php

Ale co tam
Też przegladałam listę, może ta sama, i do teraz mam radochę, gdy przypominam sobie imię dla chłopca Żyraf,a dla dziewczynki Jarzyna.Ludzie mają pomysły!!!!
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:33   #934
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

a my ciągle nie jesteśmy zdecydowanie na imię...
...masakra jakaś...

Stary 2010-01-13, 10:34   #935
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AniaRP Pokaż wiadomość
Lila12..
ja karmiałam przez 6 miesięcy przez kapturki.
mam mega płaskie brodawki - mały nie miałby jak ich złapać.
teraz widzę, ze ciut się wyciągnęły - nie wiem jak będzie po porodzie - może uda się bez kapturków? a jak nie to napewno będę ich znowu używać.

i ja się będę dalej upierać, że nie ma za chudego mleka - macie oczywiście rację, ze najpierw leci "woda" do picia a później treściwe mleko. dlatego pisałam, żeby sprawdzić czy dziecko ssie efektywnie. i żeby nie spało przy piersi i nie smoczkowało.
Ja mam płaską brodwakę na jednej piersi, poza tym ssanie Maluszka sprawiało mi ogromny ból, dlatego spróbowlaiśmy kapturków - po kilku testach znalazłam Madelę i są swietne. Trudno, jak nie nauczymy się ssać samej piersi, będą kapturki - zawsze to lepiej niż wcale nie karmić.
Stary 2010-01-13, 10:35   #936
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
jak wypróbujesz to daj znać,szczególnie czy nie robi błędów pomiarów..zmierz np. z 3 razy pod rząd i sprawdź jaka będzie temp.
No właśnie tak mam zamiar dzisiaj zrobić
Dam znać

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Patka ja jak jestem leniwa to robię taką.

Nóżki zalewam wodą zagotowuję dodaję obrane: marchewkę, pietruszkę seler, kawałek cebulki i solę i wrzucam z 5 ziarenek pieprzu. Gotuję aż nóżki będą miękkie (ok1h). Wyciągam nóżki i warzywa - w zupie zostawiam tylko marchewkę. Dorzucam albo pomidory w puszce i wtedy blenderuję, albo przecier pomidorowy wymieszany z odrobiną mleka lub śmietany.

Jak nie mam mięska to do warzyw daje 2 łyżki oliwy z oliwek, nie używam kostek, ani vegety.
No to już przepis całkiem całkiem

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Czy ja wiem czy pracochłonne??Jak warzywa się ugotują to blendowanie zajmuje mi sekundę.Ja kostki daje dla smaku słonego,bo soli to ja raczej mało używam w kuchni.Albo kostki,albo bulionetki jak kto woli.Mięsko to zupełnie inna bajka .

Zawsze możesz zrobić pomidorówkę jak moja mama: warzywa,mięsko i koncentrat......bleeeeeee eeeeeeeeeee
Pracochłonne bo trzeba blenderować wszystko a potem jest kupa mycia

Cytat:
Patka, ja gotuję na skrzydełkach; zalewam je zimną wodą, zagotowuję, zbieram szumowinę; dodaję stratą marchew, piertuszkę, seler i gotuję przez 30 min na małym gazie. potem dorzucam torebkę ryżu i chwilę gotuję. potem dorzucam pomiodory z puszki zmiksowane. dodaję pieprz i lubczyk. nie solę
To też jest całkiem smaczny przepis

Dzięki

Coś napewno wykombinuję z tego

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:36   #937
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz mysle, ze moglam jednak zostac wczoraj w tym szpitalu Skurcze przeszly, ale zaczal bolec brzuch i plecy jak na @.No i bede teraz zyla w stresie, ze jak sie cos zacznie, to w zyciu nie dojade do tego szpitala....
Postanowilam, ze jak dotzrymam do piatku, to pojade tam i juz zostane na weekend, bo padne na zawal do poniedzialku
Trzymaj się Kochana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 10:36   #938
youyou
Zakorzenienie

kolka, pysia, aldii, zebra, Sensuel, Patka, Pliwa - dzięki za odpowiedzi, wiem że temat jest wałkowany codziennie i ja nie wiem ani tym bardziej Wy mi nie powiecie co to było może trochę spanikowałam, bo tak czytam o tych czopach i mi też coś tu wycieka.
Wczoraj cały dzień prasowałam i się nasiedziałam więc może dlatego ciut więcej ze mnie wyciekło...
Podejrzewam że to mógł być kawałek czopa, szyjke mam mocno skróconą i może się zaczęła rozwierać... W poniedziełaek mam wizyte u gina to zobaczymy co tam się dzieje.

Cytat:
Napisane przez kasia uk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o poradę te bardziej doświadczone.

Często czuję jak malutki pcha mi się w dół i wtedy mam wrażenie, że zrobię kupkę.. Koleżanki i siostra ani mama również tego nie miały i nie bardzo wiem czy to normalne?
Również, mam wrażenie, że wody odchodzą mi ciurkiem. Czasami poleci mi coś, ale bardzo malutko i położna stwierdziła, że nie trzymam moczu czasami, dziecko tak naciska, że mi leci siku... Ale rzecz w tym, że trzymam mocz bez problemu..

Dzwoniłam na położniczy dział i powiedziały mi to samo, a wiem, że jak wody ubywa to dziecko narażone jest na infekcje, chyba, że chodzi tu o to, jak całkowicie wody odejdą, a skoro mi tylko ciurkiem to nie ma co się martwić?

Nie chcę się położnym narzucać, żeby później się na mnie nie wyżywały przy porodzie Jutro chcę zadzwonić jeszcze raz, ale jakoś nie chcą mnie tam przyjąć i zbadać.. Został mi tydzień i dwa dni do porodu i najwidoczniej wychodzą z założenia, że to za wcześnie, ale przecież mnóstwo kobiet rodzi wcześniej
Kasia ja też ostatnio czuję małego bardzo nisko, jakby mi tam gmerał rączką i chciał ją wysadzić na zewnątrz, do tego jeździ po pęcherzu...
no ale uczucia parcia nie mam
Na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się co sobie pomyślą i tam pojechała, a może masz jakiś inny szpital dostępny??

Cytat:
Własnie zerknelam na ranking imion....
Nasze dzieci będa miały najbardziej popularne imione nadawane w Warszawie

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php

Ale co tam
Ważne że Wam się podobają. Widziałam już tę stronkę i też zdziwiło mnie że Filip takie popularne imię.. Jak się na nie zdecydowaliśmy, myślałam że to takie nietypowe, bo znam tylko jednego dorosłego Filipa a z dzieci nikogo, a tu na 10. miejscu..

Cytat:
Od wieczora boli mnie brzuch jak na @ Juz postanowilam, ze w pt jade do szpitala,bo jakos nie wiem czemu, ale najbardziej obawiam sie weekendu
Też bym się obawiała weekendu, po przejściach wizażowych mamusiek

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
No to pociesz się tym,że ja w nocy prawie nie spałam bo mnie brzuch bolał jak na @.Teraz od rana też.A jak mały się rusza to mi oczy na wierzch wychodzą.Siłę ma skubany .Dopiero co mi ból minął.....ufff.Ale regularny nie jest także spoko.To jeszcze nie to,zwłaszcza że mam jeszcze 5 tyg do końca .Może rozwiera się coś.
No własnie u nas zostało jeszcze 5 tygodni wiec niech te maluchy jeszcze sobie posiedzą..

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość

YouYou - ja dziś dokładnie to samo!!!! (zrobiło takie plum... , ale bez krwi) i (w nocy czułam kłucie - tam )
I tez nie wiem....
Ale spoko myślę, że nie panikujmy, damy radę te 2 tygodnie !!!!
Najlepiej jak możesz to nie pracuj!!!!
Już dawno nie pracuję, w domu wczoraj poszalałam Dwa tygodnie musimy wytrzymać!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:38   #939
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Ja mam płaską brodwakę na jednej piersi, poza tym ssanie Maluszka sprawiało mi ogromny ból, dlatego spróbowlaiśmy kapturków - po kilku testach znalazłam Madelę i są swietne. Trudno, jak nie nauczymy się ssać samej piersi, będą kapturki - zawsze to lepiej niż wcale nie karmić.
oooo to muszę poszukać tych kapturków z medeli. ja kiedys używałam aventu i były ok.
i też uważam, ze lepiej przez kapturki niż wcale.
sama jestem ciekawa jak to będzie z moim karmieniem - widzę, że sutki ciut mi sie wydłużyły...nie sa tak mega płaskie jak po pierwszej ciaży.

ooo widzę, że jednak znalazł sie mój wczorajszy post. slepa jakaś jestem. ale to moze po mega tragicznej nocy - tak źle to mi się jeszcze nie spało. miałam skurcze i brzucha i łydki ...wrrrr... mąż chrapał więc sie wyniosłam na kanapę
a teraz w pracy zasypiam na siedząco

Stary 2010-01-13, 10:40   #940
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
Też przegladałam listę, może ta sama, i do teraz mam radochę, gdy przypominam sobie imię dla chłopca Żyraf,a dla dziewczynki Jarzyna.Ludzie mają pomysły!!!!
No te imiona z końca listy to mnie powalają...
Stary 2010-01-13, 10:50   #941
lila12
Zadomowienie

Cytat:
oooo to muszę poszukać tych kapturków z medeli. ja kiedys używałam aventu i były ok.
i też uważam, ze lepiej przez kapturki niż wcale.
sama jestem ciekawa jak to będzie z moim karmieniem - widzę, że sutki ciut mi sie wydłużyły...nie sa tak mega płaskie jak po pierwszej ciaży.

ooo widzę, że jednak znalazł sie mój wczorajszy post. slepa jakaś jestem. ale to moze po mega tragicznej nocy - tak źle to mi się jeszcze nie spało. miałam skurcze i brzucha i łydki ...wrrrr... mąż chrapał więc sie wyniosłam na kanapę
a teraz w pracy zasypiam na siedząco
Ja początkowo miałam Aventu ale doradca kaltacyjny powiedziała mi o Medeli i maści Medeli PureLan na bolące brodawki - obie rzeczy są świetne! A apturki mam rozmiar L, a wydawało mi się, że takie duże - jednak takie większe sprawdzają się lepiej.

A w kwestii imienia - ja zdecydowałam ostatecznie dopiero, jak Bartuś pojawił się na świecie bo też nie mogłam się zdecydować....

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

A co do ubranek: najlepiej sprawdzają się pajace + body krótki rękaw pod spód: zarówno na dzień jak i na noc. Ewentualnie śpiochy+body długi rękaw. A reszta: sweterki, półśpiochy, spodenki - na razie bez sensu - ani razu nie miał.

A w kwestii spacerków: spacerujecie już Mamusie?
Czy ubranie: body długi rękaw+ pajacyk+kombinezon+kocyk+ czapka bawełniania a na nią cieplejsza - w tym do wózka+zakryta osłonka wózka - jest wg Was OK?
Bo jeszcze opcja: body krótki rękaw, śpiochy, sweterek i reszta jak wyżej - nie będzie zbyt ciepło?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 11:02   #942
kalka
Zadomowienie

Chyba mi się wydaje, albo BRZOSKWINKA ma dziś urodziny????
Jesli tak to wszystkiego dobrego kochana A jutro rodzimy obie????

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

A tak przy okazji, to nie było mnie 3 dni i nikt nie zauważył chyba

No więc w niedzielę poczułam okropny ból brzucha, w sumie to nie na dole ale jakby górą. Przeraziłam się, bo prawie mdlałam z bólu. Tż odwiózł mnie do szpitala, nawet drogi nie pamiętam

Zbadali mnie na wszystkie fronty, robili mnóstwo badań i puścili do domu, na wypisie "ciężka niestrawność żołądka!!!" Wyobrażacie to sobie, ja myślałam, że umrę, tak bardzo się bałam o moje maleństwo
Ale wszystko ok.
Nie dostałam żadnych leków, wróciłam wczoraj wieczorem. Ale jutro mam się zgłosić na IP bo to mój termin porodu i będą mnie badać raz jeszcze i KTG.

O zgrozo, to było straszne!!!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:07   #943
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
madzik ...no wlasnie jakaś ...cisza ...ale może to cisza przed burzą

Bo w kolejce jako pierwsze :
agusiamatyldka-06.01.2010
filka2-7.01.2010
OliviaoO-7.01.2010
addicted to wizaz-10.01.2010
Gosiaczek 82-10.01.2010
brzoskwinia82-14.01.2010
kalka-14.01.2010

Dziewczyny przesylam troszke fluidków ...

Madzik a jak to lodówka wylała ? sama ? ??
No ja już bym chciała, myślałam że jak wczoraj na SR oglądnęłam porodówkę to już w nocy tam wyląduję a tu nic... noc spokojna, skurczy dalej zero trzeba czekać dalej

Cytat:
Sensuel ale ja mam mega daleko do tego szpitala, w ktorym bede rodzic - 140km wiec po drodze wszystko sie moze zdarzyc
Pysiamn te nowe wytyczne odnosnie pepka ponoc wchodza w zycie styczen-luty.A te o kapieli jakos pozniej
Z ta kapiela ma byc tak, bo chodzi o to zeby przez kilka dni pozostal na skorze ten naturalny film ochronny, ktory dziecko mialo jeszcze w brzuszku.Zeby tego tak od razu nie zmywac calkowicie, bo to dodatkowo chroni maluszka

Od wieczora boli mnie brzuch jak na @ Juz postanowilam, ze w pt jade do szpitala,bo jakos nie wiem czemu, ale najbardziej obawiam sie weekendu
No to rzeczywiście masz kawałek do szpitala...
Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
a my dzisiaj skończyliśmy 38 tydzień!!
Gratulacje skończonego 38 tygodnia - ciążą oficjalnie donoszona

Cytat:
Witajcie
Bartuś spał w nocy cudownie! Nawet 3,5 godziny! po prostu wsłuchałam się w jego odgłosy i stwierdziłam, że takie marudzenie nie zawsze jest oznaką głodu, dałam, za Waszą radą, smoka, przysnął. Nareszcie jestem wyspana, a Maluszek jadł co 2,5 - 3 godziny, aczkolwiek krótko, ale chyba się najadl, skoro był spokojny
Czy 15 minut ssania z jednej piersi wystarczy? Chyba powinno, chociaż staram się unikać patrzenia na zegarek. Jak chce, to je.

Zainteresowaliśmy się dziś leżaczkiem-bujaczkiem - patrzył na wiszące stwory

Werandujemy się 3 dni - nienawidzi się ubierać, ale staramy się, tylko jak w taką pogodę wyjść na dwór, skoro dorośli nie dają rady, a co dopiero wózek?

Staram się wprowadzać nowe atrakcje powoli, chyba nie zbyt późno, jak dla takiego maleństwa?
Karuzelki jeszcze nie uruchomiliśmy, może jutro.

Ściskam baaardzo mocno wszytskie pomocne mamusie, pozdrawiam brzuszki - trzymajcie się cieplutko, juz niedługo Maleństwa będą z Wami
Lila - i zazdroszczę

Cytat:

Położna wczoraj mówiła że jak się chce odstawić te kapturki to można po kawałeczku obcinać od góry aż dziecko zacznie ssać samą brodawkę. A o płaskiej brodawce mówiła też że można ją ćwiczyć żeby trochę się uwypukliła - trzeba złapać na granicy ciemnej i jasnej skóry i naciągać na boki a drugi sposób to rolowanie samej brodawki. Trzeba te ćwiczenia powtarzać kilkanaście razy dziennie.

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:10   #944
pysiamn
Zakorzenienie

Jak mnie plecy bolą ....babcia poszła na spacer a ja wstawiłam i rozwiesiłam 2 prania i zrobila mmega prasowanie....zrobilam miejsce na ciuszki Pysiolinki

Jak Kuba wstanie to je poukladam

idę do kuchni na kawkę i odsapne sobie z Wami ...to zaraz poczytam co naskrobałyście jak mnie nie było

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:11   #945
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

No więc w niedzielę poczułam okropny ból brzucha, w sumie to nie na dole ale jakby górą. Przeraziłam się, bo prawie mdlałam z bólu. Tż odwiózł mnie do szpitala, nawet drogi nie pamiętam

Zbadali mnie na wszystkie fronty, robili mnóstwo badań i puścili do domu, na wypisie "ciężka niestrawność żołądka!!!" Wyobrażacie to sobie, ja myślałam, że umrę, tak bardzo się bałam o moje maleństwo
Ale wszystko ok.
Nie dostałam żadnych leków, wróciłam wczoraj wieczorem. Ale jutro mam się zgłosić na IP bo to mój termin porodu i będą mnie badać raz jeszcze i KTG.

Dziękuję za życzenia miałam nadzieję że może dzisiaj dzidek mi prezent zrobi i wyskoczy ale nic na to nie wskazuje więc czekamy dalej
Szczerze Ci powiem że ja się czasem gubię w tej ilości postów kto się dawno nie odzywał, jest nas tyle tutaj że łatwo się pogubić więc nie miej nam tego za złe
Dobrze że to nic z maluszkiem, ja też jutro KTG, jak znam życie to dalej będzie zero skurczy. A tak straszył że terminu nie dotrwam

Stary 2010-01-13, 11:14   #946
kamyil
Raczkowanie

dzien dobry mamuski i brzuszki

podczytuje ale pisac cos mi sie nie chce
jakos ogolnie slabo sie czuje od kilku dni, mam nadzieje ze zadne przeziebienie sie z tego nie wykluje!

wczoraj kurier do mnie nie dojechal bo wpadl w zaspe
ale zgodzilam sie zeby paczke dowiozl do babci bo ona mieszka w centrum a ja na samych obrzezach i przy odsniezaniu o nas sie zwyczajnie zapomina i dojechac tutaj to koszmar
dzis rodzice i tak do babci jadą więc paczki przywiozą

ale.... wczoraj przyszły zamówione na allegro spodenki na ostatnie tygodnie ciąży od razu poszłam do cioci (tej samej która mi płaszcz szyła) żeby skróciła nogawki bo standardowo za długie i się okazało że trzeba jeszcze panel na brzuszek przeszyć bo był nieco uszkodzony (spodnie outletowe i w opisie aukcji uprzedzili że może być panel uszkodzony) - w każdym razie po tych poprawkach jestem cała szczęśliwa

a dziś przyjechał wózek!!
jestem w mega wielkim szoku bo w niedziele robiłam przelew a wózek dziś już dotarł a jechał przez prawie całą Polskę do mnie, co w taką pogodę jest nie lada wyczynem
póki co rozbroiłam karton i obejrzałam sobie nosidełko bo wózka nie mam siły wyciągnąć z kartonu, więc albo muszę poczekać aż ktoś wróci do domu i mi pomoże albo pójdę pokombinowac jak ten karton dalej rozbroić

z złych wieści to taka że powinnam dziś była być w szkole i zaliczać ale przez to że się ogólnie słabo czuję a raz już tak zaryzykowałam i skonczyło się infekcją z temperaturą i zdychaniem w łóżku przez tydzień to sobie darowałam i postanowiłam że pojadę na dyżur w poniedziałek zdawać

trzymam kciuki za wszystkie mamusie po terminie, które się już nie mogą doczekać dzidziolków i za Wasze maluszki żeby zechciały już wyjść

ja się martwię o castilię - pisałam jej wczoraj smska ale się nie odezwała
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:21   #947
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kolka, pysia, aldii, zebra, Sensuel, Patka, Pliwa - dzięki za odpowiedzi, wiem że temat jest wałkowany codziennie i ja nie wiem ani tym bardziej Wy mi nie powiecie co to było może trochę spanikowałam, bo tak czytam o tych czopach i mi też coś tu wycieka.
Wczoraj cały dzień prasowałam i się nasiedziałam więc może dlatego ciut więcej ze mnie wyciekło...
Podejrzewam że to mógł być kawałek czopa, szyjke mam mocno skróconą i może się zaczęła rozwierać... W poniedziełaek mam wizyte u gina to zobaczymy co tam się dzieje.

No własnie u nas zostało jeszcze 5 tygodni wiec niech te maluchy jeszcze sobie posiedzą..
Nie ma się co stresować i panikować.W każdym razie bliżej nam niż dalej i w zasadzie wszystko zdarzyć się może.Wiadomo,że im dłużej dzidzia w brzuchu tym lepiej dla niej .Temat w kółko ten sam będzie wałkowany podejrzewam,aż wszystkie się rozpakują.
Stary 2010-01-13, 11:22   #948
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:

Ale wszystko ok.

No kurcze, straszne! Sama bym się przestraszyła potwornie! Ale najwazniejsze, że już wszystko ok, a domyśliłaś się po czym ta neistrawność??

Brzoskwinko wszystkiego najlepszego

Ale mnie pachwiny napieprzają...

Odmyśliła mi się ta pomidorówka. Miałam zrobić dla męża bo jęczy nad jakąś zupą, ale nie chce mi się Wolę ciasto zrobić

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-13, 11:30   #949
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Ale wszystko ok.

Przepraszam że umknęła nam Twoja nieobecność ale rzeczywiscie sporo nas tu , posty lecą jak szalone i ciężko spamiętać kto, kiedy się odzywał.
Co do niestrawności to współczuję bo przechodziłam cos podobnego, a wiesz po czym to??

brzoskwinko wszystkiego najlepszego!! szybkiego i łatwego porodu i zdrowego maluszka:cmok :

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 11:31   #950
aldii
Zakorzenienie

PatkaM ja robie normalnie tak jak rosol i na koniec dodaje tylko przecier i smietane.Jak lubisz gesta to mozna zaklepac maka
Patinka
Lila wszystko zaczyna sie ukladac i teraz naprawde, w pelni mozecie cieszyc sie soba
Na spacer chyba 1 zestaw odpowiedni, tylko jesli bardzo zimno to moze zamiast kocyka spiworek Sama nie wiem, musisz po prostu sprawdzac Bartusiowi karczek i bedziesz wiedziala, czy jest mu wystarczajaco cieplo, czy za goraco
Kalka dzieki za przypomnienie.Jesli BRZOSKWINKO masz dzis urodzinki, to ode mnie tez najlepsiejsze zyczenia : roza:
Stary 2010-01-13, 11:32   #951
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
No kurcze, straszne! Sama bym się przestraszyła potwornie! Ale najważniejsze, że już wszystko ok, a domyśliłaś się po czym ta niestrawność??
Najlepsze jest to, że nie było żadnej imprezy, w sobotę lekki obiad, bo jakoś siły nie miałam, w związku z tym żadnego ciasta nawet. A w niedziele nie zdążyłam zjeść obiadu . Sugerowali jakieś grilowe potrawy, kapusty, groch, fast food-y ale ja nic takiego przez ostatni tydzień nie jadłam

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:38   #952
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Pewnie, jak masz byc spokojniejsza to czemu nie

A ja sie pochwale moim bebzolkiem, dzisiaj skonczylismy 38tc

Troszke kiepska jakosc ale to dlatego ze sama robilam w waskim korytarzu. TZ w pracy a ja sie nudze
dużżży ale jaki fajny
Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
No i po wizycie...
Dzięki za kciuki

Szyjka jest jeszcze zamknięta, czop najprawdopodobniej nie wyszedł jeszcze cały, ale dno macicy jest obniżone. I tak powinno być, a poród w najbliższych dniach raczej mi nie grozi
Poza tym dalej mam grzyba, dostałam dla odmiany nystatyne

Ale usg mnie trochę zmartwiło, bo Franek jest mały - waga niecałe 2kg i jak to trochę kiepsko jak na skończony 35tc W zasadzie to w piątek skończę już 36tc, ale gin liczyła wg ostatniej @ i wyszło inaczej niż wg usg....Wymiarami główki jest idealnie, ale obwód brzuszka i kość udowa już wychodzą na 31-32tc... Czyli jednak ten mój mały przyrost wagi jest nieprawidłowy... Niby mam się nie martwić, bo ja też i tż do wielkoludów przy urodzeniu nie należeliśmy. No teraz jest podobnie, więc jak się nie martwić....
Też się martwię o wage mojej małej, bo na ostatnim USG ważyła 1900g, a to był chyba 33 tc i że to ponoć w normie, bo termin ni wyszedł na 21.02 (a z @ mam na 22.02). Teraz jestem w 35tc i zostało mi 5 tygodni ale boję się czy Mała zdąży urosnąć jeszcze do tych 3kg...

Cytat:
U mnie na SR tez dzisiaj mowili o tym pepku.Doszli ponoc do wniosku, ze niezaleznie czy pepek przemywany spirytusem, czy nie, to tak samo sie goi i odpada.No i teraz ma juz nie byc przemywania tylko wietrzenie. I ponoc maja tez wejsc nowe wytyczne odnosnie kapieli w szpitalu.Bedzie tylko 1 kapiel (ta po porodzie), a pozniej juz nie.Dzidziolka umyjemy sobie dopiero w domku
Moja bratowa rodziła dwa miesiące temu w Anglii i tam nie myją dziecka od razu po porodzie tylko wycierają z tej mazi i zostawiają, bo ponć w tej mazi jest dużo białka i ona chroni skórę dziecka. I dziecko dopiero w domu myli

--------------

A ja byłam wczoraj na wizycie u lekarza. Mam 9,5kg na plusie Tylko jedno co mnie zmartwiło to to, że ciśnienie zawsze miałam 120/80, przez ostatnie dwie wizyty 130/90, a wczoraj wyskoczyło 140/100 . Lekarz kazał mi sobie mierzyć przez dwa dni i jak nie będzie spadać to dał mi receptę na leki, które można zażywać w ciąży na zbicie ciśnienia. Bo to 140 to jest górna granica normy, a to drugie powinno być 90, a ja miałam 100. Wczoraj i dzisiaj sobie mierzyłam i mam normalne. Nie wiem czemu wczoraj tak było
Oprócz tego to jestem pozamykana, tylko wyniki moczu mam brzydkie i muszę powtarzać. Dostałam skierowanie na wymaz z pochwy na paciorkowca i na HBS.
Następna wizyta 26 stycznia. Wogóle lekarz miał wczoraj taki dobry humor, żartował ze mną, składał mi życzenia, bo za niedługo mam urodziny. A ja się go jeszcze dodatkowo pytałam o poród i na kolejnej wizycie umówi się ze mną kiedy mam przyjechać do szpitala, tam sobie go zwiedzę, zrobi mi ktg, z położną sobie pogadam itp

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Brzoskwinko wszystkiego naj naj !!

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:45   #953
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość

Gratulacje skończonego 38 tygodnia - ciążą oficjalnie donoszona

dziękuję i WSZYSTKIEGO DOBREGO !!!!!

Cytat:
Patinka
dzięki za oklaski-ale przeleciało....a teraz będzie się dłużyć u mnie zero objawów,nawet przepowiadających nima
Stary 2010-01-13, 11:46   #954
pysiamn
Zakorzenienie

Miałam cytowac ...ale pozlewało mi się i wyszla

Lila gratuluję nocki
Ja też pisalam że jak wrocilismy ze szpitala to po kilku dniach Kuba dostał smoka ...tak na noc ...i to się u nas też sprawdziło

A pod koniec 2 miesiąca juz go nie chciał i od tamtej pory spał calą nockę bez pobutki i bez smoka

Więc ten smok nie taki straszny jak go malują czasem ułatwia życie
No za werandowanie

Liluś a już niedługo wyjedziecie Teutonią na spacerek co ????

ps. Aaaa jeszcze chciałam Ci napisać....że co do ubranek to napisałaś sprawdzone ciuszki przez nas czyli Celke, Sensel mnie i Kancie

Dokładnie my też rekomendowalyśmy body + pajace....czy do spania czy w dzień

Brzoskwinko trzymam i Wszystkiego najlepszego ...spelnienia marzeń
ps. I może jednak będzie dziś najpiekniejszy prezen dzień jeszcze długiiiiiiiiiii

Madzik UK to tą podłogę to wam spartaczyli i zle polozyli klej
ehhhhh jak ja bym tych roboli dorwala
jak tak można

chyba o czymś zapomnialam ....

A ja Wam już mowilam że już wpłacilismy 100% wartosci mieszkania ...w poniedziałek podpisujemy umowy energetyczne ...itp. by mogli nam podłączyć wszystkie media w mieszkaniu....

A termin odbioru technicznego za niecały miesiąc 10 luty

Jeszcze tyle przed nami że mnie to przeraza troszkę ....ale w sumie mieszkać gdzie mamy ...więc przeprowadzimy się dopiero jak wszystko się zrobi

Oooooooooo rany ide po ciasteczka ....bo pachnie BOSKOO
Jak wydą to dam znać

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-13 o 11:48
Stary 2010-01-13, 11:57   #955
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamuśki

Mała dzisiaj szalała do 4 nad ranem... Zasnęła dopiero po opróżnieniu obu piersi, co jej zajęło 2 godziny... Dzisiaj chcę ściągnąć trochę pokarmu w trakcie dnia, żeby mieć na noc... W dzień normalnie jej starcza niecała pierś, a w nocy już drugi raz była taka masakra... Wolałabym nie wchodzić z mieszanką na noc...
A dopiero sobie kupiłam pojemniczki do mrożenia, bo miałam tyle pokarmu, że chciałam sobie na później zostawić...
A poza tym, to kochany aniołek jest odkąd jest wyspana i bez kolek

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A dziewczyny mamusie co ile się dzidziusiowi obcina paznokietki u rączek średnio? Nie wiem na jakie długie, po obcięciu mam czekać...
Nam położna powiedziała, że dopiero po 3 tygodniach pierwszy raz obciąć... No i właśnie dzisiaj nam obcinała, bo ja się boję... Niestety następnym razem sama będę musiała sobie poradzić...

Cytat:

A w kwestii spacerków: spacerujecie już Mamusie?
Czy ubranie: body długi rękaw+ pajacyk+kombinezon+kocyk+ czapka bawełniania a na nią cieplejsza - w tym do wózka+zakryta osłonka wózka - jest wg Was OK?
Bo jeszcze opcja: body krótki rękaw, śpiochy, sweterek i reszta jak wyżej - nie będzie zbyt ciepło?
Z wózkiem nie byliśmy jeszcze, bo chodniki u nas są nieprzejezdne, ale byliśmy już na wizytach u babć i dziadków i tam mała leżakowała sobie na tarasie... Właśnie ją ubierałam jak w opcji nr 1...

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Aaaaa... Kropka smoka nie chce... Nienawidzi smoków, bo jedzenie z nich nie leci...

My też się werandujemy, albo tak jakby, bo nie da się na balkon wyjść jak mamy w sypialni łóżeczko, ale mocno wietrzymy i siedzimy blisko okna...
Stary 2010-01-13, 11:57   #956
lila12
Zadomowienie

pysiamn no właśnie czas na test Teutonii, na razie służy za leżak do werandowania

Dzięki za wszystko
Stary 2010-01-13, 11:58   #957
bardotka_a
Wtajemniczenie

Witajcie brzuszki

Jesteśmy w trakcie przeprowadzki, masa roboty ale przyjemnej

Mam nadzieje że przed porodem uda mi sie was nadrobić
Buziaki
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:06   #958
brzoskwinia82
Zadomowienie

patka, youyou, aldii, zaslona,patinka, pysia - dzięki za życzonka , może się jeszcze uda, chociaż żadne znaki na niebie i ziemi na to nie wskazują

Stary 2010-01-13, 12:08   #959
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Najlepsze jest to, że nie było żadnej imprezy, w sobotę lekki obiad, bo jakoś siły nie miałam, w związku z tym żadnego ciasta nawet. A w niedziele nie zdążyłam zjeść obiadu . Sugerowali jakieś grilowe potrawy, kapusty, groch, fast food-y ale ja nic takiego przez ostatni tydzień nie jadłam
No to dziwne bardzo... Jak nic szczególnego nie jadłaś to niby po czym miałaby być ta niestrawność...

Cytat:
A ja Wam już mowilam że już wpłacilismy 100% wartosci mieszkania ...w poniedziałek podpisujemy umowy energetyczne ...itp. by mogli nam podłączyć wszystkie media w mieszkaniu....

A termin odbioru technicznego za niecały miesiąc 10 luty

Jeszcze tyle przed nami że mnie to przeraza troszkę ....ale w sumie mieszkać gdzie mamy ...więc przeprowadzimy się dopiero jak wszystko się zrobi

Oooooooooo rany ide po ciasteczka ....bo pachnie BOSKOO
Jak wydą to dam znać
No to super! Ale fajowo macie

A mi już pachnie ciasto po domu uuuuuuuuu, ale zapach się roznosi Jako, że nie mam owoców w takiej ilości na ciasto to dałam maliny ze słoiczka - mam takie zapasy porobione, że trzeba je na coś wykorzystać Ciekawe jak to będzie smakować

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-13, 12:11   #960
pysiamn
Zakorzenienie

Kamyczku .... to już też niedługo będziecie smigac na spacerki...
A ze smokiem to wiadomo że nie wszystkie dzieci chcą...ale ma to też swoje dobre zalety

Cytat:
pysiamn no właśnie czas na test Teutonii
Lila to za szusowanie i zdaj relacje bo ciekawa jestem
I sama nie mogę siędoczekac naszego spacerkuuuuu z Pysiolinką ...
Aleeeeeee to jeszcze trochęeeeeeeeeeeeeee

bardotka_a a ja się o Ciebie dopytywałam i martwiłam....
Ale fajnie że jesteś i za szybka i sprawną przeprowadzkę To Boryse kbędzie już z Wami na nowym mieszkanku
i nie przemęczaj się za bardzo ....

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
patka, youyou, aldii, zaslona,patinka, pysia - dzięki za życzonka , może się jeszcze uda, chociaż żadne znaki na niebie i ziemi na to nie wskazują
Brzoskwinko pamiętaj nasze powiedzenie....nie znasz dnia i godziny ...już były takie co niby nic nie wskazywało ....
A ty wody lub skurczybyki

Patka to pochwal się potem ciastem

Co do mieszkanka to dziekujemy ....ja już nie mogę się doczekać....ale juz nieduzo zostalo... o ile odbior techniczny będzie bez usterek

A ja zaraz wstawię fotki ciasteczek mniammmmmm

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-13 o 12:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości