|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Witajcie
![]() Bartuś spał w nocy cudownie! Nawet 3,5 godziny! po prostu wsłuchałam się w jego odgłosy i stwierdziłam, że takie marudzenie nie zawsze jest oznaką głodu, dałam, za Waszą radą, smoka, przysnął. Nareszcie jestem wyspana, a Maluszek jadł co 2,5 - 3 godziny, aczkolwiek krótko, ale chyba się najadl, skoro był spokojny ![]() Czy 15 minut ssania z jednej piersi wystarczy? Chyba powinno, chociaż staram się unikać patrzenia na zegarek. Jak chce, to je. Zainteresowaliśmy się dziś leżaczkiem-bujaczkiem - patrzył na wiszące stwory ![]() Werandujemy się 3 dni - nienawidzi się ubierać, ale staramy się, tylko jak w taką pogodę wyjść na dwór, skoro dorośli nie dają rady, a co dopiero wózek? Staram się wprowadzać nowe atrakcje powoli, chyba nie zbyt późno, jak dla takiego maleństwa? Karuzelki jeszcze nie uruchomiliśmy, może jutro. Ściskam baaardzo mocno wszytskie pomocne mamusie, pozdrawiam brzuszki - trzymajcie się cieplutko, juz niedługo Maleństwa będą z Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Lila12 cieszę się, ze jedzenie zaczyna normować.
odpisałam ci wczoraj ale dziś nie widzę mojego posta. ja używałam kapturków przez 6 miesięcy (tyle chciałam karmić i karmiłam)
#933 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
a my ciągle nie jesteśmy zdecydowanie na imię...
...masakra jakaś...
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dam znać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Coś napewno wykombinuję z tego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |||||
Zakorzenienie
|
kolka, pysia, aldii, zebra, Sensuel, Patka, Pliwa - dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() Wczoraj cały dzień prasowałam i się nasiedziałam więc może dlatego ciut więcej ze mnie wyciekło... Podejrzewam że to mógł być kawałek czopa, szyjke mam mocno skróconą i może się zaczęła rozwierać... W poniedziełaek mam wizyte u gina to zobaczymy co tam się dzieje. ![]() ![]() Cytat:
![]() no ale uczucia parcia nie mam ![]() Na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się co sobie pomyślą i tam pojechała, a może masz jakiś inny szpital dostępny?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i też uważam, ze lepiej przez kapturki niż wcale. sama jestem ciekawa jak to będzie z moim karmieniem - widzę, że sutki ciut mi sie wydłużyły...nie sa tak mega płaskie jak po pierwszej ciaży. ooo widzę, że jednak znalazł sie mój wczorajszy post. slepa jakaś jestem. ale to moze po mega tragicznej nocy - tak źle to mi się jeszcze nie spało. miałam skurcze i brzucha i łydki ...wrrrr... mąż chrapał więc sie wyniosłam na kanapę a teraz w pracy zasypiam na siedząco ![]()
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w kwestii imienia - ja zdecydowałam ostatecznie dopiero, jak Bartuś pojawił się na świecie ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- A co do ubranek: najlepiej sprawdzają się pajace + body krótki rękaw pod spód: zarówno na dzień jak i na noc. Ewentualnie śpiochy+body długi rękaw. A reszta: sweterki, półśpiochy, spodenki - na razie bez sensu - ani razu nie miał. A w kwestii spacerków: spacerujecie już Mamusie? Czy ubranie: body długi rękaw+ pajacyk+kombinezon+kocyk+ czapka bawełniania a na nią cieplejsza - w tym do wózka+zakryta osłonka wózka - jest wg Was OK? Bo jeszcze opcja: body krótki rękaw, śpiochy, sweterek i reszta jak wyżej - nie będzie zbyt ciepło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Chyba mi się wydaje, albo BRZOSKWINKA ma dziś urodziny????
Jesli tak to wszystkiego dobrego kochana ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- A tak przy okazji, to nie było mnie 3 dni i nikt nie zauważył chyba ![]() ![]() ![]() No więc w niedzielę poczułam okropny ból brzucha, w sumie to nie na dole ale jakby górą. Przeraziłam się, bo prawie mdlałam z bólu. Tż odwiózł mnie do szpitala, nawet drogi nie pamiętam ![]() Zbadali mnie na wszystkie fronty, robili mnóstwo badań i puścili do domu, na wypisie "ciężka niestrawność żołądka!!!" Wyobrażacie to sobie, ja myślałam, że umrę, tak bardzo się bałam o moje maleństwo ![]() Ale wszystko ok. Nie dostałam żadnych leków, wróciłam wczoraj wieczorem. Ale jutro mam się zgłosić na IP bo to mój termin porodu i będą mnie badać raz jeszcze i KTG. O zgrozo, to było straszne!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje skończonego 38 tygodnia - ciążą oficjalnie donoszona ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Położna wczoraj mówiła że jak się chce odstawić te kapturki to można po kawałeczku obcinać od góry aż dziecko zacznie ssać samą brodawkę. A o płaskiej brodawce mówiła też że można ją ćwiczyć żeby trochę się uwypukliła - trzeba złapać na granicy ciemnej i jasnej skóry i naciągać na boki a drugi sposób to rolowanie samej brodawki. Trzeba te ćwiczenia powtarzać kilkanaście razy dziennie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Jak mnie plecy bolą ....babcia poszła na spacer a ja wstawiłam i rozwiesiłam 2 prania i zrobila mmega prasowanie....zrobilam miejsce na ciuszki Pysiolinki
![]() Jak Kuba wstanie to je poukladam ![]() ______________________ idę do kuchni na kawkę i odsapne sobie z Wami ...to zaraz poczytam co naskrobałyście jak mnie nie było ![]()
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szczerze Ci powiem że ja się czasem gubię w tej ilości postów kto się dawno nie odzywał, jest nas tyle tutaj że łatwo się pogubić więc nie miej nam tego za złe ![]() Dobrze że to nic z maluszkiem, ja też jutro KTG, jak znam życie to dalej będzie zero skurczy. A tak straszył że terminu nie dotrwam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
dzien dobry mamuski i brzuszki
![]() podczytuje ale pisac cos mi sie nie chce jakos ogolnie slabo sie czuje od kilku dni, mam nadzieje ze zadne przeziebienie sie z tego nie wykluje! wczoraj kurier do mnie nie dojechal bo wpadl w zaspe ![]() ale zgodzilam sie zeby paczke dowiozl do babci bo ona mieszka w centrum a ja na samych obrzezach i przy odsniezaniu o nas sie zwyczajnie zapomina i dojechac tutaj to koszmar ![]() dzis rodzice i tak do babci jadą więc paczki przywiozą ale.... wczoraj przyszły zamówione na allegro spodenki na ostatnie tygodnie ciąży ![]() ![]() a dziś przyjechał wózek!! ![]() jestem w mega wielkim szoku bo w niedziele robiłam przelew a wózek dziś już dotarł a jechał przez prawie całą Polskę do mnie, co w taką pogodę jest nie lada wyczynem póki co rozbroiłam karton i obejrzałam sobie nosidełko bo wózka nie mam siły wyciągnąć z kartonu, więc albo muszę poczekać aż ktoś wróci do domu i mi pomoże albo pójdę pokombinowac jak ten karton dalej rozbroić ![]() z złych wieści to taka że powinnam dziś była być w szkole i zaliczać ale przez to że się ogólnie słabo czuję a raz już tak zaryzykowałam i skonczyło się infekcją z temperaturą i zdychaniem w łóżku przez tydzień to sobie darowałam i postanowiłam że pojadę na dyżur w poniedziałek zdawać trzymam kciuki ![]() ![]() ja się martwię o castilię - pisałam jej wczoraj smska ale się nie odezwała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzoskwinko wszystkiego najlepszego ![]() Ale mnie pachwiny napieprzają... Odmyśliła mi się ta pomidorówka. Miałam zrobić dla męża bo jęczy nad jakąś zupą, ale nie chce mi się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do niestrawności to współczuję bo przechodziłam cos podobnego, a wiesz po czym to?? brzoskwinko wszystkiego najlepszego!! szybkiego i łatwego porodu i zdrowego maluszka ![]() ![]()
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
PatkaM ja robie normalnie tak jak rosol i na koniec dodaje tylko przecier i smietane.Jak lubisz gesta to mozna zaklepac maka
Patinka ![]() Lila ![]() ![]() ![]() Na spacer chyba 1 zestaw odpowiedni, tylko jesli bardzo zimno to moze zamiast kocyka spiworek ![]() Kalka dzieki za przypomnienie.Jesli BRZOSKWINKO masz dzis urodzinki, to ode mnie tez najlepsiejsze zyczenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
-------------- A ja byłam wczoraj na wizycie u lekarza. Mam 9,5kg na plusie ![]() ![]() ![]() Oprócz tego to jestem pozamykana, tylko wyniki moczu mam brzydkie ![]() Następna wizyta 26 stycznia. Wogóle lekarz miał wczoraj taki dobry humor, żartował ze mną, składał mi życzenia, bo za niedługo mam urodziny. A ja się go jeszcze dodatkowo pytałam o poród i na kolejnej wizycie umówi się ze mną kiedy mam przyjechać do szpitala, tam sobie go zwiedzę, zrobi mi ktg, z położną sobie pogadam itp ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Brzoskwinko wszystkiego naj naj !! ![]() ![]()
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
dziękuję i WSZYSTKIEGO DOBREGO !!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#954 |
Zakorzenienie
|
Miałam cytowac ...ale pozlewało mi się i wyszla
![]() Lila gratuluję nocki ![]() Ja też pisalam że jak wrocilismy ze szpitala to po kilku dniach Kuba dostał smoka ...tak na noc ...i to się u nas też sprawdziło ![]() A pod koniec 2 miesiąca juz go nie chciał i od tamtej pory spał calą nockę bez pobutki i bez smoka ![]() Więc ten smok nie taki straszny jak go malują ![]() ![]() No za werandowanie ![]() Liluś a już niedługo wyjedziecie Teutonią na spacerek co ???? ![]() ps. Aaaa jeszcze chciałam Ci napisać....że co do ubranek to napisałaś sprawdzone ciuszki przez nas czyli Celke, Sensel mnie i Kancie ![]() Dokładnie my też rekomendowalyśmy body + pajace....czy do spania czy w dzień ![]() Brzoskwinko trzymam ![]() ![]() ps. I może jednak będzie dziś najpiekniejszy prezen ![]() ![]() Madzik UK to tą podłogę to wam spartaczyli i zle polozyli klej ![]() ehhhhh jak ja bym tych roboli dorwala ![]() jak tak można ![]() chyba o czymś zapomnialam .... ![]() ************************* ********************* A ja Wam już mowilam że już wpłacilismy 100% wartosci mieszkania ...w poniedziałek podpisujemy umowy energetyczne ...itp. by mogli nam podłączyć wszystkie media w mieszkaniu.... A termin odbioru technicznego za niecały miesiąc 10 luty ![]() ![]() ![]() Jeszcze tyle przed nami że mnie to przeraza troszkę ....ale w sumie mieszkać gdzie mamy ...więc przeprowadzimy się dopiero jak wszystko się zrobi ![]() Oooooooooo rany ide po ciasteczka ....bo pachnie BOSKOO ![]() Jak wydą to dam znać ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-13 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Mała dzisiaj szalała do 4 nad ranem... Zasnęła dopiero po opróżnieniu obu piersi, co jej zajęło 2 godziny... Dzisiaj chcę ściągnąć trochę pokarmu w trakcie dnia, żeby mieć na noc... W dzień normalnie jej starcza niecała pierś, a w nocy już drugi raz była taka masakra... Wolałabym nie wchodzić z mieszanką na noc... A dopiero sobie kupiłam pojemniczki do mrożenia, bo miałam tyle pokarmu, że chciałam sobie na później zostawić... A poza tym, to kochany aniołek jest odkąd jest wyspana i bez kolek ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Aaaaa... Kropka smoka nie chce... Nienawidzi smoków, bo jedzenie z nich nie leci... My też się werandujemy, albo tak jakby, bo nie da się na balkon wyjść jak mamy w sypialni łóżeczko, ale mocno wietrzymy i siedzimy blisko okna...
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
pysiamn no właśnie czas na test Teutonii, na razie służy za leżak do werandowania
![]() Dzięki za wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie brzuszki
![]() Jesteśmy w trakcie przeprowadzki, masa roboty ale przyjemnej Mam nadzieje że przed porodem uda mi sie was nadrobić Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
patka, youyou, aldii, zaslona,patinka, pysia - dzięki za życzonka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mi już pachnie ciasto po domu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||
Zakorzenienie
|
Kamyczku .... to już też niedługo będziecie smigac na spacerki...
A ze smokiem to wiadomo że nie wszystkie dzieci chcą...ale ma to też swoje dobre zalety ![]() Cytat:
![]() ![]() I sama nie mogę siędoczekac naszego spacerkuuuuu z Pysiolinką ... Aleeeeeee to jeszcze trochęeeeeeeeeeeeeee ![]() bardotka_a a ja się o Ciebie dopytywałam i martwiłam.... Ale fajnie że jesteś i za szybka i sprawną przeprowadzkę ![]() ![]() i nie przemęczaj się za bardzo .... ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
A ty wody lub skurczybyki ![]() ![]() Patka to pochwal się potem ciastem ![]() Co do mieszkanka to ![]() ![]() A ja zaraz wstawię fotki ciasteczek mniammmmmm
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-13 o 12:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.