|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() a co do zabaw na kary to my z przyjaciolmi jak popijemy to gramy w kuku na kary i wtedy malujemy chlopakow-rzesy, ustka itp albo karzemy sie przebierac i tez wychodzic i cos glupiego wrzeszczec albo podejsc do kogos z wiadrem i prosic o kilo pradu ale to musimy juz byc niezle wstawieni, bo wtedy pomysly lepszeCytat:
bawilysmy sie np w przedszkole i ja bylam pania, a one (2-3) dziecmi i np jak bylo lezakowanie to kazalam klasc im sie w wannie, a na posilki kazalam im jesc surowa kasze manne wymieszana z woda i dzemem u mnie zawsze byly zloty po szkole, bo brata zawsze gdzies wcielo po lekcjach, a rodzice pracowali i dosc pozno przychodzili, wiec chata byla wolna oooo albo zwijalysmy dywan, pryskalysmy go woda, zakladalysmy 2 pary skarpetek i jezdzilysmy na lodowisku
|
||
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
A co do infekcji to zupelne normalne w ciąży ja tez mialam i nie wiem od czego bo z TZ sie nie przytulalismy, nic ci nie bedzie gin przepisze ci na pewno cos na ta dolegliwosc, ja sie smarowalam clotrimazolum i przeszlo samo po paru dniach. Daj znac po wizycie u gina Trzymam kciukaski---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wracając jeszce do " młodości" i frytek to my kupowalismy ziemniory wszystcy obierali, kroili smażylismy wrzucaliśmy do miski (pamietam taka duża plastikowa żółta) i razem jedlismy były to najpyszniejsze fryki jakie jadłam![]() maggi na takie ślizganie nie wpadliśmy a twoi rodzice to musieli mieć ręe do samej ziemi): taki im opadały po twoich pomysłach pewnie
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2010-01-13 o 12:47 |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Edzia400;16433651][QUOTE=aa2;16433376]dokładnie tak jak mówisz, kiedyś całymi dniami sieziałam na dworze graliśmy w podchody , bawilismy sie w sklep, policjantów i złodzieji, chownego
a teraz ja w ogóle nie widze żeby dzieciaki gdzieś za piłką latały i wogóle, dzieci zamiast piosenek w stylu mój dziadek dał mi psa itd śpiewają pisenki ich troje , jakieś hip hop-y itdmusze powiedzieć że kiedyś było fajniej, do dziś z kumpelą wspominamy co wyprawiałyśmy, kiedyś jak przegrała w jakąś gre to miała za zadanie z moją starszą siostrą udawać krowę i we dwie na kolanach na trawie żarły trawę i muczały![]() płakała ze smiechu nasi Tż i brat patrzyli sie na nas jak na obcych a moja siora prawie na kleczku ze smiechu wyszła na ten balkon i wyje moj szwagier powiedział " patrzcie my chłopy pijemy a naszym babom szajba odbija chyba te opary sa szkodliwe" ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=LadyMK;16433696]ahh te stare czasy!
Pamiętam jak przed blokiem wszystkie dzieciaki się zebrały,taśmą się ogrodziliśmy i ... była i widownia i kabarety przedstawiane przez te kreatywniejsze dzieciaki ![]() O! albo granie w karty na klatce na kary... ![]() Albo pamiętam jak z bratem i jego kolegami wybraliśmy się na przejażdżkę rowerową, oni na większych składakach, a ja na takim pipidoku malutkim... ale zawsze byłam pierwsza! ha.. co małe to sprytne Mama mi opowiadała jak miałam 5 lat i chrzestny do mnie przyjechał, a ja byłam akurat z bratem na dworze... i mama mówi do chrzestnego( spoglądając przez okno): Patrz gdzie ta Twoja chrześnica wchodzi! (a ja kiecuszka na sobie i z chłopakami przez ogrodzenie na przedszkole przeskakiwałam - bo ja taki mały chłoposzek od początku byłam)O! Albo jak miałam jakoś 11lat i... z bratem i kolegami (jak zwykle ) poszłam gdzieś... poszliśmy do domków jednorodzinnych i... wkurzaliśmy ludzi (takiego faceta siadaniem na jego ławce przed domkiem -szeregowce takie) i... wyleciał za nami z wielkim wilczurem! wszyscy mnie zostawili i pouciekali a ja biedna sama na końcu uciekałam- przez ogrodzenia na boisko szkolne, z boiska szkolnego znowu przez ogrodzenie i na śmietnik weszłam.. i ten pies mnie dogonił ( i ten Pan mnie za ucho zaprowadził do rodziców (a to byłam głupia, że powiedziałam gdzie mieszkam ahh tyle wspomnień.---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- hyhy a ja jestem naturalnie jasną blondynka czasami sobie robie pasemka rozjasniaczem... tak po prostu zeby cos zrobic :P---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- oj cosik się źle powklejało no ale i tak dojdziecie co do czego chiba
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
hej własnie się zorientowałam że i niunia nam się gdzieś zapodziała, a ona jakoś w styczniu nie miała wizyty u gin ?
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu nic się nie martw, wierzę, że będzie dobrze
![]() i daj znać zaraz po wizycie co do frytek to my z dziewczynami w szkole średniej jak uciekałyśmy z lekcji to u którejś dziewuszki tak robiłyśmy, w ogóle nie brałyśmy pod uwagę tych gotowych mmm aż ślinka leci
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie napisałam do aneczki na prv zeby dała nam znać co tam u niej, bo się martwimy czy wszystko ok, mam nadzieję że się odezwie i da znać, może jeszcze do starej panny? bo tez jakoś tak nie daje znakui co u niej?
|
|
|
|
#3459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, wogóle nasza firma jest firmą bardzo rodzinną bo i mój mąż tu pracuje i moja mama, brat, ciocia, 2 wójków i 2 kuzynów. Hihi więc ja raczej z niczym nie mam problemu, praca ciężka nie jest, tylko muszę podjechać coś omówić z klientem, albo z inwestorem albo coś. Fakt faktem nie chce mi się strasznie jeździć wolała bym posiedzieć i popisać z wami no ale cóż. Ciesze cię bo nie mam problemu nawet nie mając zwolnienia żeby nie iść do pracy, dzwonie że się gorzej czuje i że mnie nie będzie tak samo jak chcę wyjść wcześniej też nie ma problemu. Tak po za wiecznym zmęczeniem ( ale może to przez to że wstaje po 5) powiem Ci że ogólnie jak zaczął się drugi trymestr to już jakoś przeszły mi wszelkie dolegliwości, rano tylko koniecznie muszę zjeść śniadanie bo inaczej żołądek o sobie przypomina czasami podbrzusze mnie ciągnie ale gin. powiedziała że macica się rozciąga i że to normalne Cytat:
normalnie jestem w szoku. Jak będe miała chcwilkę to zrobię zdjęcie i wam wrzucę |
||
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tak, koniecznie
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku chyba nie jestem w stanie się połapać w tym co powklejałaś bo widzę tam tylko swój tekst
a sobie odpowiadac to tak troche jakos dziwnie ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Latus, a to czym ta Twoja firma się zajmuje??
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Ale piękne wspomnienia i wesoło tutaj, super ![]() Ja tylko wpadam Wam powiedziec, ze żyję,i ,że u nas bez zmian, czyli leżenie i plamienie. Nie mam weny na pisanie, dlatego zaglądam coraz rzadziej, cieszę sie, że macie się dobrze i, że tyle piszecie. Edziu brzucholek maleńki!!!! Ja też bym chciała taki mieć, ale juz jest spory więc nie mam na co liczyc, no ale 2 ciąża jest inna, w 1 do 17 tygodnia nic nie miałam, a teraz 13 tydzień i piłeczka mała ![]() Anulko trzymaj się skarbie wszystko będzie dobrze, jestem z Toba całym sercem![]() Zmykam do moich codziennych zajęć-leżenia i jedzenia i latania do wc buziaczki
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty tu się nie mondraluj (swoją drogą tak się kiedyś do siebie mówiło)tylko swoje foto wstawiaj:P
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać:Pamelko śliczna z Ciebie kobietka
Miłego dzionka kochane.
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zaglądaj do nas częściej
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż jedz i odpoczywaj póki jeszcze możesz bo jak dzidzia przyjdzie na swiat to bedzie dopiero roboty Miłego dnia
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewcznki
Chciałam się tylko przywitać z Wami i życzyć Wam miłego dnia. Ja właśnie mam w pracy audyt zewnętrzny Jeżeli chodzi o zabawy z dziecięcych lat Pozdrawiam i i |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie jak już Ci Pamelka pisała leż i odpoczywaj póki możesz ![]() Motylku.. nie będę wstydu sobie robić z objawianiem swojej pięknej gębulki pomądralujmy się troszkę!
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
heh bo cię znajdę i ten twój piękny tyłeczek zleję:P mądralować się możemy jak się tu ujawnisz:P a swoją drogą to ja tu już raz pisałam żeby tajemnicze koleżanki nam się tu ujawniły
to przecież nie portal randkowy a miło tak pisać do konkretnej osoby a nie do wyimaginowanego wizerunku np zanim nie zobaczyłam Carol to myślałam, że jest... (opis moich wyobrażeń niżej) - tak jakoś mi się kojarzyło jak czytałam jej posty a teraz już wiem, że to drobna blondyneczka i jak piszę do niej to piszę do tej kruszyny a nie do mocno kobiecej (w sensie pozytywnym, żeby nie było) brunetki z kręconymi włoskami![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- przepraszam Carol, że akurat na ciebie padł przykład ale chciałam to wyjaśnić najdokładniej jak umiem
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
no dobrze już dobrze
![]() to ja z mojej koleżanki córą i jej chomikiem
"Potrafię płakać a po chwili w siebie wierzyć, mimo doświadczeń mam cel, aby zwyciężyć" Szczęściara Edytowane przez LadyMK Czas edycji: 2010-01-17 o 18:50 Powód: mus.. |
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz LadyMK jaka ładniutka z ciebie kobitka
|
#3472 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak teścik?? Cytat:
![]() Ja przez całe życie byłam blondynką, a przed ślubem przefarbowałam sie na czarno Cytat:
Ja tez miałam w pierwszej ciąży infekcję, bałam się trochę , ale moja gin powiedziała mi wtedy, że " infekcje są po to, żeby je leczyć" , tak, więc nic sie nie martw i koniecznie daj znać jak wizyta.---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Edzia, ja mam taki brzuszek w 8 tygodniu, dlatego mój TŻ twierdzi, że to na bank bliźniaki
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
super kochana
hihi ja to mam dar przekonywania ślicznie no i wiem teraz z kim piszę![]() Cytat:
bo to tyczy wszystkich dziewuszek, które się nam tu jeszcze nie pokazały
|
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie nie moge doczekac ![]() Cytat:
poza tym Asiu, nie wiem czy wogole odczyta Twoje PW bo tu juz wcale nie zaglada na wizaz i nawet mnie pytala, jak zrobic by zadne powiadomienia jej nie przychodzily na maila Aniu, jesli podczytujesz no to w tej sytuacji, zrozum ze musialam napisac dziewczynom kurcze, nie wyobrazalam sobie Ciebie wogole, a juz wogole na pewno nie tak zbieram sie dziewczynki, zajrze jutro, a w miedzyczasie mozecie napisac jak mnie widzicie to jutro rano przy kawie sie posmieje tylko nie sledzic mnie za zdjeciami
|
||
|
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna Kobieta z Ciebie Cytat:
no i było tak długo się chować???? Przecież Super Kobitka z Ciebie A ja dziś się odważyłam i poinformowałam szefową o moim stanie, strasznie się denerwowałam że muszę się ujawnić, no ale mam już to za sobą i jest ok. Pogratulowała powiedziała że muszę teraz o siebie dbać i spytała się czy dam radę pracować do czerwca i tak bardziej stwierdziła że pewnie z rok to mnie nie będzie. Dla mojej szefowej sytuacja jest o tyle dyskomfortowa, że musi znaleść pracownika za zastępstwo, nie ma możliwości rozłożenia pracy w ten sposób żeby nie zatrudniać dodatkowej osoby. |
||
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Ojoj ale ucichlyscie dziewczynki. No szkoda ze Aneczka od nas odeszla bez slowa. Mam nadzieje ze jej w zaden sposob nie urazilysmy czy cos...
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Troszke sie zrobilam marudna ale czekam na jakis przelom u siebie bo jak narazie to ciagle jestem w lekkim dolku. Moj brzuszek sie powiekszyl co mnie przeraza bo jak teraz taki jest to co bedzie pozniej ???? Juz nie moge zakladac obcislych rzeczy do pracy bo totalnie widac ze cos tam sie swieci.
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie leniuszkuje
własnie z meżusiem troszkę pospalismy a teraz ide napić się kawy, zaglądne później może Kasiu będziesz już po lekarzu i opowiesz jak było
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się udało z pół godzinki drzemnąć, ale obudził mnie telefon męża i stwierdziłam że wstaję... idę za chwilkę lepić figurki z ciastoliny w ramach wyrabiania rączek mojej córci |
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo bym dała,żeby się teraz wyspać. A tu trzeba siedzieć w pracy do 19, a później trzeba zrobić porządki w domu, bo goście mają przyjść.
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja leże sobie w łóżeczku i patrze na telewizor
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

a teraz ja w ogóle nie widze żeby dzieciaki gdzieś za piłką latały i wogóle, dzieci zamiast piosenek w stylu mój dziadek dał mi psa itd śpiewają pisenki ich troje , jakieś hip hop-y itd
bawilysmy sie np w przedszkole i ja bylam pania, a one (2-3) dziecmi i np jak bylo lezakowanie to kazalam klasc im sie w wannie, a na posilki kazalam im jesc surowa kasze manne wymieszana z woda i dzemem

Trzymam kciukaski
( i ten Pan mnie za ucho zaprowadził do rodziców (a to byłam głupia, że powiedziałam gdzie mieszkam
zero kreatywności :P

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

juz sie nie moge doczekac 

???? Juz nie moge zakladac obcislych rzeczy do pracy bo totalnie widac ze cos tam sie swieci.