|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Ja nic nie łykałam, ani luteiny ani Duphastonu, ginek stwierdził, że ten krwiaczek to w sumie nic poważnego, a Fasolka jest fantastyczna kopie nóżkami, macha rączkami, aż się popłakałam na tym usg
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przyszla do mnie tunika ktorej link wam kilka dni temu przesylalam i jest rewelacyjna! goraco polecam swietny material bawelniana wiec spokojnie bede mogla ja nosic wiosna napewno zamowie jeszcze w dwuch kolorach tylko nie wiem jeszcze jakie
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie widziałam
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() chyba dzis troszke lepiej z moim samopoczuciem, przynajmniej przespalam cala noc i nie obudzilam sie zalana lzami. Jeszcze nie dotarlo do mnie, ze to dziewczynka, na to pewnie jeszcze troche czasu potrzebuje. farminka zapisz sie koniecznie do innego lekarza. Mi tez teraz powiedzieli, ze to bylo moje ostatnie usg. A przeciez jeszcze 4,5 miesiaca przede mna! Takze nie ma wyjscia i trzeba isc na wlasna reke gdzies indziej... agravka kciuki zacisniete Jednak jak jestes w 13 czy 14 tyg, to narzady plciowe jeszcze nie sa do konca uformowane, wiec moze byc nie widac dobrzesiala_bala i bardzo dobrze zrobilas, ze poszlas gdzie indziej. Jak sympatyczny lekarz, to od razu inaczej wizyta przebiega, prawda? Gratuluje zdrowego dzidziusia ![]() marta_d1 mysle, ze nie masz sie co az tak przejmowac. To badanie przesiewowe to jedynie wyklucza jakas czesc ryzyka, w wiekszosci przeciez zadna z nas tak naprawde tego nie potrzebuje. Pewnie, ze jest sie spokojniejszym sprawdzajac to, jesli teraz sa takie mozliwosci, ale na pewno z Twoja dzidzia jest wszystko w porzadku Jestes mloda, to Twoje pierwsze dziecko, wszystko bedzie git ![]() itakasia masz corki jak laleczki ![]() anoxa ja wiem, ze to tez przez hormony tak zareagowalam, ale moja chec posiadania synka byla po prostu przeogromna, od samego poczatku wszyscy mowilismy ON (he), nawet nie dziecko (jako baby). Bedziemy trzymac kciuki i za Twoje usg! Zdjecie wkleje dzis pozniej Mam tylko jedno, ktore sie nadaje, bo ta niemila baba nawet nie zrobila fajnych ujec
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-13 o 16:27 |
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pszczolka87;1643092 7]a kiedy się na przesiewowe wybierasz? Daj znać jak tam po
Ja jestem umówiona na 19.01, ale gdzie indziej i zabardzo nie wiem jak mam się przygotować finansowo, zapomniałam spytać ile to kosztuje:/ Daj znać ile u Ciebie to kosztowało no i oczywiście czy wszsytko w porządku A reszta? ile płaciłyście wswoich miastach za takie usg?pszczolka ja ide 18 albo 20 stycznia... nie wiem jeszcze dokladnie kiedy bo tż musi sie jakos dostosowac kurcze tak sie zastanawiam czy robic zwykle usg czy to 3d czy tam 4d. orientujesz sie moze czy on ma taki sprzecior? bo z jednej strony zeby zbadac przeziernosc wystarczy zwykle usg, ale zeby zobaczyc co ma miedzy nozkami to dokladniejsze bedzie 3d.... i teraz nie wiem. alez mam wymagania :P anoxa kolyska jest sliczna!! tez mi sie taka marzyla, ale tak na dobra sprawe maluch zaraz z tego wyrosnie. ja w sumie w docelowym mieszkanku drzwi w pokojach nie mam, bo mieszkanie bylo robione po kawalersku hehe narazie dzidzius bedzie z nami w sypialni, nie wiem jak to bedzie gdy podrosnie , bo mamy 2 pokojowe mieszkanko hehe. znajac zycie, starzy wyniosa sie do salonu
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3097 |
|
Rozeznanie
|
Anoxa, ja też poproszę jeszcze raz o linka. Też zamówię sobie tę tunikę.
Pszczółka, wiem, że jest Ci trudno pożegnać się z kociakiem. Sama nie wiem, czy dałabym radę... Pocieszające jest to, że kotek jest jeszcze mlodziutki i szybko sie przyzwyczaja oraz to, że jednak koty przywiązują się bardziej do miejsca niż do ludzi, a przynajmniej nie cierpią tak bardzo jak psy z powodu rozłąki. Skoro postanowiłaś oddać kotka, to dobrze, że teraz, gdy jest jeszcze malutki. Nie smutaj sie ![]() Itakasia, super dziewczynki! Ty to już jesteś doświadczoną mamą A mnie wszystko stresuje.Ponieważ nie potrafię się niczym nie martwić i zawsze znajdę sobie jakiś powód do stresu to tym razem martwię się ilością wykonywanych usg. Krążą pogłoski, wzłaszcza wśród starszych ludzi, ale i niektórych lekarzy, że usg moze być szkodliwe dla dziecka (chociaz niekt tego nie udowodlił) I już tylko o tym myślę. Jestem w 10 tc, a miałam już 2 usg w tym jedno długie (z 5 minut, bo sprawdzał jajniki itp). Ile razy robiłyście usg?
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
).Czasem udaje się zobaczyć,że coś jest między nogami,ale potem może okazać się,że "to" się wchłania ![]() Pierwsze przesiewowe robi się do 13t6dni czyli do końca 14ego. |
||
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam bardzo kochane za pocieszenie i porady. Bardzo mnie to zmartwiło a teraz już sie pogodziłam z tym, że nie będę miała tego USG. Co ma być to będzie. A przy następnej wizycie sie jej zapytam.
Wiecie na co mam ochotę od 2 dni? Na kiełbasę z ogniska Widziałam gdzieś zdjęcie i kubki smakowe mi żyć nie daja!!! Zaopatrzyłam sie dzis w marchewkę i mam zamiar chrupać codziennie.
|
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
bajka1807 w Krakowie przesiewowe,czyli genetyczne 150zł,a z opcją 3D 200zł.W niektórych szpitalach podobno nawet drożej.
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również słyszałam, że nie powinno sie zbyt czesto robić USG. Też miałam 2 robione na samym początku. Pytanie brzmi co znaczy często i ile to jest dużo? 2 czy nawet 4 to pewnie standard. |
|
|
|
|
#3102 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bede placic $200 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
U mnie 2-3 i wiecej nie zalecaja (wlasnie m.in. ze wzgledu na fakt, iz nie jest do konca udwodnione, jaki to ma wplyw na dziecko). Osobiscie nie przesadzalabym w druga strone, tzn kilkanascie usg (przy zdrowej ciazy oczywiscie) wydaje sie nieco nieracjonalne. Slyszalam o dziewczynach, ktore tylko chodza od lekarza do lekarza (prywatnie w wiekszosci) i co 2 tyg robia na wlasna reke. A przeciez zaden z tych lekarzy nie ma nad tym kontroli, bo nie ma pojecia, czy jego pacjentka nie byla gdzies indziej tez...
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
Alguien, ale nie zalecają więcej niż 2-3 przez całą ciążę?
Patrząć minimalnie to najpierw prawie każda idzie żeby potwierdzić ciażę (powiedzmy w 6 tc), potem jeśli jest w wszystko ok, to na genetyczne z 12-14 tc, później połówkowe i jakoś pod koniec ciąży jeszcze raz, żeby zobaczyć jak duże jest dziecko i jak ułożone. Więc wychodzi na to, że min. 4... Znalazłam takie jeansy http://moda.allegro.pl/item858621120..._2009_r38.html Fajne? Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-01-13 o 17:24 |
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Apropos - dziewczyny nie potrzebujecie skanera, zeby wklejac tu zdjecia z usg. Ja zawsze robie zdjecie ze zdjecia, tzn robie zdjecie temu wydrukowi, ktory dostalam
![]() Obiecane zdjecie z mojego poniedzialkowego usg, czyli moja dzidzia w 18 tygodniu
|
|
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!! Jestem tu nowa, dzisiaj zaczął się 9 tydzięń czyli zaliczam sie do "mamuś sierpniowych"
. Mam pytanie, biorę od ponad miesiąca folik (niestety wcześniej nie wiedziałam, ze jestem w ciąży),teraz lekarka zaleciła mi witaminy Centrum Materna w nich też jest kwas foliowy w dawce 0,4 mg, nie wiem czy mogę brać folik razem z witaminami, czy tylko witaminy?Poradźcie
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alguien cudowne dzidzi już tak wszytsko super widać
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawka kwasu foliowego potrzebna kobietom w ciąży to właśnie 0,4mg. Jeśli kobieta wcześniej urodziła dziecko z wadą cewy nerwowej to wtedy trzeba zwiększyć ilość do 4 mg.W takim razie wychodzi na to,że wystarczy to co masz w witaminach i osobno już kwasu foliowego brać nie musisz.
|
|
|
|
#3112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien sliczna dzidzia
Najbardziej lubię patrzeć na te maleńkie buźki i noski. I nadal nie mogę się nadziwić gdzie takie człowieczki mieszczą się w naszych jednak niedużych jeszcze brzuszkach...
|
|
|
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mozesz raczej nic Ci sie nie stanie, ale po co dublowac? |
|||
|
|
|
#3116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() (![]()
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Lilka!
Moim zdaniem nie powinnas brać juz Folika skoro w tych witaminach jest wlasnie dawka 0,4mg. Dokladnie tyle nam wystarczy. Mi na przyklad lekarz nie kazal brac na razie zadnych witamin tylko sam Folik 0,4mg. alguien dzidzia super! Jak ladnie juz widac zarys buźki! |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam sobie dzis ten kojec/poduszke http://allegro.pl/item883591503_moth...t_w_ciazy.html
Dam wam znac jak sie spalo jutro Dobrze, ze mialam blisko do nich to na wysylke nie musialam czekac tylko pojechalam i juz. Pewnie tez tam zakupie pojemnik na zuzyte pieluchy bo to sie bardzo przydaje szczegolnie na poczatku jak dziecko ma niezly przerob i smietnik daleko http://allegro.pl/item883588982_kosz...iva_wklad.html
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezawsze koniecznie napisz jak się kojec sprawdził bo tez sie poważnie nad nim zastanawiam. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-13 o 18:29 |
|
|
|
|
#3120 |
|
Raczkowanie
|
Niektórzy lekarze zalecają dawkę 0,8mg kwasu foliowego-ja mam właśnie taką w witaminach(Feminatal). Co lekarz to opinia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

bo nie widziałam
Jednak jak jestes w 13 czy 14 tyg, to narzady plciowe jeszcze nie sa do konca uformowane, wiec moze byc nie widac dobrze
Ja jestem umówiona na 19.01, ale gdzie indziej i zabardzo nie wiem jak mam się przygotować finansowo, zapomniałam spytać ile to kosztuje:/ Daj znać ile u Ciebie to kosztowało no i oczywiście czy wszsytko w porządku
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)