|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
![]() no i jesli jesli sie nie witalysmy to serdecznie witam
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale slodkie foto ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki
Zgadzam sie, ze zdjecia z zarysowana twarzyczka sa rozczulajace Szczegolnie ten zadarty nosek ![]() Co do kwasu i witamin - bierzcie tak, jak Wam lekarz zalecil. Tutaj to dopiero sa rozne szkoly. U nas wszyscy biora kwas (800mg)+witaminy przez cala ciaze. Takze nie ma sie co chyba sugerowac innymi i brac, tak jak nam lekarz zalecil. |
|
|
|
#3126 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Wszystkim za ekspresową odpowiedź, dużo można sie od Was dowiedzieć, chyba będę tu częściej zaglądać
|
|
|
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba wyjde z siebie zanim się doczekam na to usg... Chce już! Powinni zrobić takie przenośne w telefonie,żeby można było maleństwo w każdej chwili podglądać ![]() ![]() A z tym 800mg to chyba miałaś na myśli 0,8mg,nie?? Bo taka dawka to toksyczna jak nic
|
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do dzieci to chcielismy 3 ale ze wzglesu na duze dzieci i na cc zalecaja nam max dwa wiec na tym ma sie skonczyc...ale jak bedzie drugi chlopak to moze za pare lat sie zdecydujemy.... ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- a i powiem wam tyle ze pare dni obserwuje ten wozek i mam na niego smaka ale 11 tc to chyba za wczas :P http://www.allegro.pl/item878078714_...dzo_tanio.html Ale z drugiej strony tak czy siak bede musiala kupic taki dla rodzenstwa a cena jest powalająca!!! |
||
|
|
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje za poprawienie ![]() U nas tez nie ma miec po kim zadartego noska, ale tak wlasnie widac u prawie wszystkich bobasow na usg ![]() a! jeszcze jedno widzialam farminka, ze juz dopisalas u mnie drukowanymi literami dziewczynke, to poprosze o usuniecie chlopca z malymi literkami. Zeby juz balaganu nie bylo
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-13 o 19:20 |
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien ale slicznotka
![]() farminko pamietasz moze Ewelke z naszego watku slubnego? brala slub w 2008 r. tez czeka na dzidziusia jest w 24 tc i bedzie miala synka. no i mamy od niej pozdrowienia
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
http://moda.allegro.pl/item885016846...rach_l_xl.html
to jest link a bluzka naprawde fajna zwlaszcza ze na brzuszku jest luz i jeszcze super sie naciaga Cytat:
dzidzia przesliczna naprawde jeszcze tak pieknego zdjecia nie widzialam rewelacja! jaki slodki zadarty nosek i jak raczki w piastki zacisniete slicznie widac! super
|
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie wrocilam z wizyty i wpadlam sie pochwalic. Lekarz mowil, ze 13tydzien to bardzo dobry czas na usg przesiewowe. Wszystko wyszlo w normie, czyli jestem bardzo zadowolona i w dodatku poznalam plec
![]() na 89% jest to dziewczynka )) lekarz mowil, ze wg niego to lechtaczka, ale moze to byc "opadniety siusiak" ale on stawia na dziewczynke!!!baaaardzo sie ciesze, choc liczylam na chlopaka )))
|
|
|
|
#3133 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Chętnie się do Was przyłącze, miło mieć z kim podzielić się wątpliwościami i wymienić doświadczeniami. Gratuluje wszystkim mamom a także tatusiom. Nasz maluch ma termin na 19 lipca. |
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA zawsze tego magnezu zapominam brać wieczorem. Ale muszę sobie wbić do głowy, że trzeba i już!!
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Przyczajenie
|
Tak sie zastanawiam czy dobrze robie chodzac do lekarza na NFZ a nie prywatnie, pierwsze usg miałam w 12 tygodniu i od lekarza dowiedziałam się tylko,że wszystko w porzadku jednak to dla mnie pierwsza ciaza i jestem kompletnie zielona a stwierdzenie, że wszystko w porzadku niewiele mi mówi.Dowiedzialam się jedynie o co z reszta sama zapytałam jaki jest wiek ciazy i jak duża jest dzidzia -10cm. Teraz jest 14 tydzien a nawet nie slyszalam bicia serduszka mojej dzidzi.
|
|
|
|
#3136 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajnie,że przybywają nam kolejne mamuśki i dziękuję za pozdrowienia ![]() Cytat:
Zmieniać już na liście na drukowane czy czekamy na więcej niż 89%? ![]() Cytat:
Ale się kujon ze mnie zrobił w tej ciąży Chyba to maleństwo tak mamie pomaga
|
|||
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
ona niedlugo po slubie przestala do nas zagladac. miala sukienke hiszpanke koronkowe kozaczki a bukiet w ksztalcie wachlarza z czerwonych roz.
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
ooo jaka mobilizacja. tak to nie ma szans zapomniec
mi by sie to przydalo przy smarowaniu brzucha bo zapominam niestety
|
|
|
|
#3140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu nie pamietasz jej przeciez to bylo 1,5 roku temu okolo ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- i ja tak samo a na opakowaniu pisze zeby 2-3 razy dziennie smarowac |
|
|
|
|
#3142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
To ja sie pochwale ,że od tygodnia smaruję brzuszek, piersi, nogi, dekolt 2 razy dziennie!! Ciekawe jak długo będe tak systematyczna? A jakich kosmetyków używacie? JA na rozstępy Ziaje, na dekolt krem bambino a na nogi balsam dla dzieci Johnsona.
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- wiecie co, gdzieś czytałam, że zapominanie to taka ciążowa przypadłość
|
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam oliwke z rosmanna. dziewczyny o niej pisaly na poczatku jakos i tam pisze zeby stosowac na uda posladki brzuch i piersi od 1 miesiaca. ale jak tu sie rano wysmarowac taka tlusta oliwka i isc do pracy? ja bym rady nie dala. wieczorem mnie trafia jak taka tlusta sie spac klade
aaa no i jeszcze farminko jak moglam zapomniec! w poniedzialek miechel nam oznajmila ze tez spodziewa sie dzidzi ale ona zalapie sie juz chyba do mamus wrzesniowo-pazdziernikowych. swoja droga zajzalam do nich i sporo juz tam nowych zafasolkowanych
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-13 o 21:07 |
|
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze bylas uczulona na jakis skladnik?
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam tą oliwkę i mnie denerwuje jak jestem tłusta
![]() No proszę, Michel też Bedziemy się umawiać na spacery z wózkami jak przyjedziemy do rodziców w odwiedziny.Ja na przykład cały wrzesień tam spędze prawdopodobnie
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniu ja używałam oliwki w żelu, pomijając to, że mnie uczuliła to bardzo szybko sie wchłaniała i nie pozostawiała tłustej powłoki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

. Mam pytanie, biorę od ponad miesiąca folik (niestety wcześniej nie wiedziałam, ze jestem w ciąży),teraz lekarka zaleciła mi witaminy Centrum Materna w nich też jest kwas foliowy w dawce 0,4 mg, nie wiem czy mogę brać folik razem z witaminami, czy tylko witaminy?Poradźcie

Powinni zrobić takie przenośne w telefonie,żeby można było maleństwo w każdej chwili podglądać 

Ale fajnie,że przybywają nam kolejne mamuśki i dziękuję za pozdrowienia
Zmieniać już na liście na drukowane czy czekamy na więcej niż 89%?