Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 18:40   #3571
ona1981
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Silpe cudne ciuszki, najśliczniejsza ta kurteczka Tuniczka też fajna
Stary 2010-01-13, 18:53   #3572
kardashi
Zakorzenienie

Slipe kurtałka boska
Zauważyłam ze jest dużo ubranek pięknych z Kubusiem Puchatkiem

A ja poukładałam wszystko dzidkowego w szafkach i policzyłam i wcale nie mam tak dużo tego wszystkiego jak by mi się wydawało Jedynie mam 25 bodyy.. 17 w 62 i 8 w 56 no i kaftaników mam sporo pajaców mam 5 w 62 i 1 w 56.. reszta po 3-4 sztuki.. Także.. na zakupy znów ale to jak poznam już płec

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:53   #3573
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A ja ważę 59 kg czyli przytyłam 4 kg. ważyłam sie w sobote. Ale ta moja waga i waga u gina podaje zawsze inną wagę.
I brzuch mi wyskoczył, duży jest

Moja mama mówiła mi że widziała kiedyś w Ikei taki przewijak który przykręca sie do ściany i się go składa i rozkłada.. Ale teraz nie widziałyśmy takiego
moja koleżanka taki miałą w łazience zamontowany, chwaliła sobie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Po obiedzie pewnie, to pora na deser. Proszę: ...
a Ty to ciągle kusisz kobieto... a ja próbuje się zdrowo odżywiać....

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Witajcie , a ja sie wam dzis pochwale co zakupilam dla mojego dziecka u nas wciaz trwaja kosmiczne wyprzedaze wiec skozystalam i zaszalalam troszke Nie samym dzieckiem czlowiek zyje wiec sobie tez sprawilam troche przyjemnosci kupujac fajna tunike taka na troszke wieksze wyjscie , niz do sklepu a ze tunika nie byla z wyprzedazy to w jej zakup wrobilam meza - zadzwonialm do niego i mowie kochasz mnie ?
- on , tak
- to kupisz mi bluzke?
-on, jaka bluzke ??
- a taka fajna wlasnie jestem w przymiezalni i mam ja na sobie jest boska i musze ja miec a ty placisz
- on, ok dobra , wez ja , zobaczymy
- ja ,
Na ostatniej fotce moja bluzia
śliczne fatałaszki i dla dzidka i dla mamusi

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:30   #3574
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli odpowiada Ci, że nic innego nie robię, nie myję okien, nie odkurzam i nie robię innych wysiłkowych rzeczy, to gra - mogę się pakować. [COLOR="Silver"]
Spoko Od sprzątania to jest mój mąż
A my możemy sobie siedzieć i jeść te Twoje wypieki

Dziewczyny mam pytanie: miałyście powtarzane badanie na toxoplazmozę? Jeśli tak to kiedy?

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:33   #3575
ellai
Raczkowanie

Cytat:
Mniammm mhmmm... zjadłabym taką

Silpe - cudne ciuszki (zarówno te dla Dzidzi, jak i tuniczka Fajny sposób na męża

A mnie udało się dzisiaj upolować cudną maleńką bluzę z kapturkiem w lumpku - caaaaałe 4 zł!! ;-) A wygląda jak nowiusieńka, także jestem zadowolona z nieplanowego zakupu

Właśnie skończyłam małą porcyjkę ćwiczeń i jest mi lepiej w plecki Ale pewnie jakbym przed komputerem jeszcze trochę posiedziała to ból wróci... Także na dziś koniec Mykam na jakąś kolacyjkę (to zdjęcie drożdżówek wywołuje głód ;-) ) i heja na kanapę powylegiwać się troszkę
Miłego wieczoru!!
Stary 2010-01-13, 20:01   #3576
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kociakowa Pokaż wiadomość
bylam dzis na wizycie i z dzidzia wszytko dobrze....

i

bedzie

SYNEK!!!!!

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
acha...i jeszcze jedno...czy macie może zgagę? bo mnie od kilku dni bardzo często męczy, bez względu na to co, ile i kiedy zjem.....
miewam zgagę. na szczęście nie codziennie.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
i wygrałam na All karuzelkę tiny love farma. z przesyłką zapłacimy o 100 mniej niż w sklepie
ta karuzela jest świetna, miałam ją dla Maksia.
Gdyby nie to, że teraz dostanę od szwagierki Rainforest, to też bym farmę zakupiła.

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
t
Ja się we wszystkich swoich kurtkach dopinam.... i tak się teraz zastanawiam, czy ja wszystkie ubrania mam za duże, czy jakaś płaska jestem???
ja też się we wszystkich kurtkach dopinam, takie mam kroje tych kurtek, że nawet piłka lekarska by się pod spód zmieściła.

Cytat:
w tyłek mi nie poszło, mnie właśnie w przód wypycha
ale w dużo swoich ubrań wchodzę, nawet w dwie pary spodni jeszcze daję radę, bluzki i swetry to już w ogóle są ok, może poza koszulowymi
to tak jak i ja.

margo, mi wózki adbor się nie podobają.

Cytat:
Witajcie , a ja sie wam dzis pochwale co zakupilam dla mojego dziecka u nas wciaz trwaja kosmiczne wyprzedaze wiec skozystalam i zaszalalam troszke
ładne zakupy i te dla dzidka, i te dla mamy.

Ja dzisiaj miałam wolne, więc skoczyłam do lumpka.
Jutro Wam wkleję foty moich dzidkowych nabytków.

A teraz zmykam.pa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:04   #3577
olivka_7
Zakorzenienie

Kropka i moje odmawianie słodkiego diabli wzięli, zrobię takie najpóźniej na weekend

Silpe świetny pomysł na mężulka A ciuszki wymiatają, kurteczka super. Jakby moje dziecię raczyło się ujawnić sama bym chętnie kupiła, a tak klops

Kardashi tylko tych bodziaków jakoś tak mało masz

Mężus mi oznajmił że jak dobrze pójdzie to do końca tyg wracamy na nasze śmieci
Wzoraj mieliśmy zgrzyt, bo mieszkamy u teściów i nigdy się do niczego nie wtrącają więc jest ok. No i z racji remontu a raczej smrodzenia farbami nie było mnie tam popatrzyć jak postępy od piątku i co się okazało, że teściowa i szwagierka- która tam nie miezka ale musi byc zawsze tam gdzie ktoś remontuje itp.- przez te dni że tak powiem zaplanowały jakie będziemy miec dodatki i takie tam. Więc jak wczoraj przyjechałam próbowąły przeforsowac swoje pomysły, ale że mnie nic tak z równowagi nie wytrąca jak mi się ktoś wpierdziela w moje sprawy i że jestem na etapie wicia gniazda i bronę go jak lwica jasno i wyraźnie powiedziałam, że owszem może ich wizje nie są złe ale ja mam swoją i będzie tak jak ja chcę. Starałam się być miła ale tak średnio mi wyszło. Najbardziej się M dostało jak już pojechaliśmy do moich rodziców na spanko, a wtedy to już miła nie byłam , zapytałam się go czy będzie sobie tam z mamusią mieszkał i siostrą czy ze mną i dzieckiem. Zapuściłam focha i rano mężuś przyznał racje i przeprosił
Niech mi się no która wtrąca może jeszcze do wychowania dziecka to ubije

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:11   #3578
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

ellai, lea
odpoczywajcie dziewczynki
basiak, ja nie powtarzała, ale czytałam, że jeśli ktoś nie miał przeciwciał to powinien powtórzyć w III trymestrze. zapytam gina na następnej wizycie, 2 lutego mam
a Ty masz powtórzyć?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Wzoraj mieliśmy zgrzyt, bo mieszkamy u teściów i nigdy się do niczego nie wtrącają więc jest ok. No i z racji remontu a raczej smrodzenia farbami nie było mnie tam popatrzyć jak postępy od piątku i co się okazało, że teściowa i szwagierka- która tam nie miezka ale musi byc zawsze tam gdzie ktoś remontuje itp.- przez te dni że tak powiem zaplanowały jakie będziemy miec dodatki i takie tam. Więc jak wczoraj przyjechałam próbowąły przeforsowac swoje pomysły, ale że mnie nic tak z równowagi nie wytrąca jak mi się ktoś wpierdziela w moje sprawy i że jestem na etapie wicia gniazda i bronę go jak lwica jasno i wyraźnie powiedziałam, że owszem może ich wizje nie są złe ale ja mam swoją i będzie tak jak ja chcę. Starałam się być miła ale tak średnio mi wyszło. Najbardziej się M dostało jak już pojechaliśmy do moich rodziców na spanko, a wtedy to już miła nie byłam , zapytałam się go czy będzie sobie tam z mamusią mieszkał i siostrą czy ze mną i dzieckiem. Zapuściłam focha i rano mężuś przyznał racje i przeprosił
mnie też by trafiło... nie cierpię jak się ktoś wcina w nie swoje sprawy, a jak mi już zaczyna życie układać to mnie w ogóle trafia...
dobrze że małż przemyślał

Bruno już w domku
Stary 2010-01-13, 20:18   #3579
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

i

bedzie

SYNEK!!!!!

Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

My po wczorajszej wizycie, łożysko się podniosło jest już prawie na bezpiecznej wysokości i lekarz dał mi pozwolenie na ćwiczenia w szkole rodzenia do której idę od poniedziałku już

buziaki
To super!!!!

Cytat:

i wygrałam na All karuzelkę tiny love farma. z przesyłką zapłacimy o 100 mniej niż w sklepie
Gratki

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

dziewczyny a co powiecie na ten wózek ??

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=870409831
Ładny, ale ciemny do mnie nie przemawia.

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość

A od dzisiaj zaczyna się nasz 25 tydzień jak ten czas leci, co nie?

Cytat:
Świnka

Cytat:
Witajcie , a ja sie wam dzis pochwale co zakupilam dla mojego dziecka
Śliczne i tunika też bardzo ładna

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie: miałyście powtarzane badanie na toxoplazmozę? Jeśli tak to kiedy?
Ja wcale nie miałam robionych badań na to

Mój syn jedzie w piątek na obóz sportowy do Poronina i tak sobie myślę, czy pociąg dojedzie, bo takie problemy są

Luiza dzisiaj jakaś ospała jest, bo bardzo mało się rusza....za to w nocy szalała

Zmykam kobitki spać, bo padam już. Dobranoc.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:24   #3580
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A ja poukładałam wszystko dzidkowego w szafkach i policzyłam i wcale nie mam tak dużo tego wszystkiego jak by mi się wydawało Jedynie mam 25 bodyy.. 17 w 62 i 8 w 56 no i kaftaników mam sporo pajaców mam 5 w 62 i 1 w 56.. reszta po 3-4 sztuki.. Także.. na zakupy znów ale to jak poznam już płec
Wow, ale tych bodziaków natrzaskałaś.

Ja właśnie dokoptowałam body, z krótkim rękawem. Miałam 4, dokupiłam po 3. Mam sprawdzone, bo nabyłam wcześniej z długim... cudniaste i mięciutkie. Takie proste ale przemiłe. I tanie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:26   #3581
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty to ciągle kusisz kobieto... a ja próbuje się zdrowo odżywiać....
Ja już nawet nie próbuję.

Stary 2010-01-13, 20:30   #3582
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Luiza dzisiaj jakaś ospała jest, bo bardzo mało się rusza....za to w nocy szalała

Zmykam kobitki spać, bo padam już. Dobranoc.
czytała, że jak maluch fika bardzo w nocy i nie daj na spać to powinno się wstać i chwilę pochodzić... spokojne kołysanie przy chodzeniu uspokaja malucha i najczęściej zasypia, a mam może wrócić do łóżeczka i spokojnie pospać
kolorowych snów

Cytat:

Ja właśnie dokoptowałam body, z krótkim rękawem. Miałam 4, dokupiłam po 3. Mam sprawdzone, bo nabyłam wcześniej z długim... cudniaste i mięciutkie. Takie proste ale przemiłe. I tanie.
piękne
ja musze w końcu zrobić porządek w szufladach Bruna i policzyć czego i ile mam, zrobić listę i zaczac uzupełniac wszystko...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Ja już nawet nie próbuję.
a ja wciąż liczne na zachowanie gibkości i wcięcia w talii.... o naiwności

Bruno już w domku
Stary 2010-01-13, 20:33   #3583
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
AnnLee-gratuluje corki...

to ja tylko na chwilke bo jestesm strasznie spiac....

bylam dzis na wizycie i z dzidzia wszytko dobrze....

i

bedzie

SYNEK!!!!!

Mamusia sie mniej cieszy za to tatus juz szaleje....

buzka dobranocka
Gratuluje mamusi i tatusiowi synia!!!
Stary 2010-01-13, 20:40   #3584
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Spoko Od sprzątania to jest mój mąż
A my możemy sobie siedzieć i jeść te Twoje wypieki

Ja jeszcze nie, ale będzie powtórka IgM.

Cytat:
Kropka i moje odmawianie słodkiego diabli wzięli, zrobię takie najpóźniej na weekend

Na zdrowie.

Też bym się wkurzyła i też bym nie była miła.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
piękne
ja musze w końcu zrobić porządek w szufladach Bruna i policzyć czego i ile mam, zrobić listę i zaczac uzupełniac wszystko...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

a ja wciąż liczne na zachowanie gibkości i wcięcia w talii.... o naiwności
Ja zrobiłam listę, wg rozmiarów. Ostatecznie uznałam, że na 56 i 62 mam wszystko.

Serio?

Stary 2010-01-13, 20:46   #3585
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

[/COLOR]
Ja zrobiłam listę, wg rozmiarów. Ostatecznie uznałam, że na 56 i 62 mam wszystko.

Serio?
właśnie według rozmiarów i kategorii chcę posegregować... poukładam sobie w szufladach, poopisuje i zrobie listę czego mi brakuje. w planach mam dokupienie tego czego mi będzie brakowała na 56 i 62 i ewentualnie kilku sztuk na 68. resztę uzupełnię jak się młody urodzi na bieżąco

serio
talię nawet jeszcze mam.... jak się patrzy na mnie z tyłu....
ja na słodkości mam raczej zachciewajki, stale mnie nie ciągną więc może jest dla mnie nadzieja

Bruno już w domku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 20:48   #3586
Silpe
Zadomowienie

Fajnie , ze wam sie podobaja ciuszki , nam tez Wszystkie dla malego kupione w C&A
tam sa teraz takie kosmiczne przeceny , zwlaszcza zimowach zeczy , wiec kupilam tez ta kurteczke , jest na 3-6 miesiecy wiec jak znalazl na przyszla zime . Zeczywiscie jest z kubusiem , z firmy Disney , bardzo duzo maja tam ubranek z tej firmy wlasnie z kubusiem .
A z tym mezem , to lubie tak od czasu do czasu zastosowac taka strategie zeby mi nie marudzilGeneraln ie sama zarabiam on nawet nie wie ile i na co wydaje to moja sprawa , ale jak widzi nowe ciuchy to zaraz kreci nosem , ze o juz cos kupila i mowi ze stare albo ze dawno to go lubie tak czasem wrobic zeby nie marudzil a ja udaje zachwyt jaki to moj maz wspanialomyslny Przeciez dobre samopoczucie zony i przyszlej mamusie jest teraz najwazniejsze nie
Dziwne , ze nigdy nie marudzi jak kupuje jemu ciuchy

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:01   #3587
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
serio
talię nawet jeszcze mam.... jak się patrzy na mnie z tyłu....
ja na słodkości mam raczej zachciewajki, stale mnie nie ciągną więc może jest dla mnie nadzieja
A mnie to dynda. Na talię przyjdzie czas po porodzie. Na razie tyję książkowo, więc nic liczyć i analizować w tym temacie nie zamierzam.

Spadam nynać, bo jutro trzeba do pracy. GUS czeka na deklaracje.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
A z tym mezem , to lubie tak od czasu do czasu zastosowac taka strategie zeby mi nie marudzilGeneraln ie sama zarabiam on nawet nie wie ile i na co wydaje to moja sprawa , ale jak widzi nowe ciuchy to zaraz kreci nosem , ze o juz cos kupila i mowi ze stare albo ze dawno to go lubie tak czasem wrobic zeby nie marudzil a ja udaje zachwyt jaki to moj maz wspanialomyslny Przeciez dobre samopoczucie zony i przyszlej mamusie jest teraz najwazniejsze nie
Dziwne , ze nigdy nie marudzi jak kupuje jemu ciuchy
To mój odwrotnie. Nigdy nic nie chce. Mówię że byłam tam i tam i fajne męskie to i to widziałam. E tam, jemu nie trzeba.

A na "stare" i "dawno" to mój mąż już się nie nabiera, reaguje od razu dzikim śmiechem.

Stary 2010-01-13, 21:20   #3588
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
A mnie to dynda. Na talię przyjdzie czas po porodzie. Na razie tyję książkowo, więc nic liczyć i analizować w tym temacie nie zamierzam.
analizować też nie zamierzam, jem to na co mam ochotę i wtedy kiedy mam, tyję sobie równo w przód i w sumie chyba normalnie bo gin nic nie mówił jestem teraz 5 kg do przodu więc akurat
potem bede gubiła nadwyżki na spacerkach

ja też jutro do pracy musze podejść bo raport prowizyjny czeka i kwiczy....

kolorowych snów Słonko i pogłasiaj brzucha od e-ciotki i Bruna
też idę zalec w łóżeczku dobranocki

Bruno już w domku
Stary 2010-01-13, 21:25   #3589
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

słodkie te bodziaki, poproszę linkę
Cytat:

Spadam nynać, bo jutro trzeba do pracy. GUS czeka na deklaracje.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

To mój odwrotnie. Nigdy nic nie chce. Mówię że byłam tam i tam i fajne męskie to i to widziałam. E tam, jemu nie trzeba.

A na "stare" i "dawno" to mój mąż już się nie nabiera, reaguje od razu dzikim śmiechem.
to Ty już zdrowa?

mój też nigdy nic nie potrzebuje

byliśmy w Ikei - upewniłam się co do mebli, małż też popiera ten wybór.
ręczniczka nie kupiłam, bo na żywo przestał mi się podobać.
te podkładki żabiaste widziałam. fajne, ale nie wiem, czy to nie za cienkie, żeby kłaść na komodę. z kolei widzieliśmy coś jakby nadmuchiwany przewijak i on by się akurat na mebel nadawał, tylko trzeba go w coś ubrać. żaby się nie ubiera tylko kładzie na górę - mogłaby się ześlizgiwać. a te pokrowce, które faktycznie były przeznaczone na tego dmuchanego wcale mi się nie podobały. znów się wstrzymaliśmy
ale kupiliśmy dzidkowi grzechotkę i pluszaka z pozytywką. włączamy brzuszkowi i mamy z tego straszną frajdę.
poza tym kilka drobiazgów do kuchni, domu i dwie najzwyklejsze na świecie lampy.

dobranoc

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 21:28   #3590
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne są. Uwielbiam takie delikatne i z jednym wzorkiem

Cytat:
właśnie według rozmiarów i kategorii chcę posegregować... poukładam sobie w szufladach, poopisuje i zrobie listę czego mi brakuje. w planach mam dokupienie tego czego mi będzie brakowała na 56 i 62 i ewentualnie kilku sztuk na 68. resztę uzupełnię jak się młody urodzi na bieżąco
Ja własnie dziś tak poukładałam. Kupiłam te przegródki i w jednej mam np body w r 56. drugiej r 62. i tak każdego bo tak pomyślałam że takie małe ubranka w szufladzie w przegródkach bedą w jednej kupie i tyle

Margo,
no na samą komodę to za cienkę, zrozumiałam że na przewijak zamiast np prześcieradełka, czy czegoś tam. Ja tak chyba zrobię bo pościel z żabką, lampka A ręczniki i mi na żywo przestały sie podobac. były zresztą strasznie szorstkie.

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-13 o 21:31
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:53   #3591
cate_
Zadomowienie

Cytat:

Śliczne A skąd kupiłaś ??
Cytat:

Ja jeszcze nie, ale będzie powtórka IgM.
A jak już chorowałam to też będę powtarzać ??
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:25   #3592
Magdi555
Rozeznanie

Witam Was wszystkie serdecznie,

dziewczyny może ktoś mi pomoże, czy któraś z Was ma problemy w ciąży z tarczycą? Jestem w 21 tygodniu ciąży i lekarz zalecił mi badanie na TSH (tak po prostu) dziś odebrałam wyniki. Okazało się, że mam podwyższone TSH, wynik 4,71, a górna granica dla dorosłego człowieka to 4,2 doczytałam teraz, że dla kobiet w ciąży 3,5. Ginekolog skierował mnie do endokrynologa, ale wizytę mam dopiero 23.01. Mam skierowanie jeszcze na T4, przy okazji powtórzę jeszcze to TSH. Generalnie wszystko wskazuje na to że mogę mieć niedoczynność tarczycy. Jak teraz czytam sobie objawy to mam wszystkie Najgorsze w tym wszystkim jest to, że odpowiedni poziom jest kluczowy w 4 pierwszych miesiącach płodu. Niedoczynność może powodować nieprawidłowy rozwój płodu. Dziewczyny jestem załamana i odchodzę od zmysłów. Niby na USG w sobotę wszystko wyglądało jak najlepiej, ale powiekłania jakie mogą wystąpić u płodu to niedorozwój psychiczny, a tego usg już nie pokaże. Nie wiem czy informacje na necie są wiarygodne ale odchodze od zmysłów. Czy któraś miła problem z tarczycą i wie coś na ten temat? Z góry dziękuję za info.
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:41   #3593
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

dziewczyny może ktoś mi pomoże, czy któraś z Was ma problemy w ciąży z tarczycą? Jestem w 21 tygodniu ciąży i lekarz zalecił mi badanie na TSH (tak po prostu) dziś odebrałam wyniki. Okazało się, że mam podwyższone TSH, wynik 4,71, a górna granica dla dorosłego człowieka to 4,2 doczytałam teraz, że dla kobiet w ciąży 3,5. Ginekolog skierował mnie do endokrynologa, ale wizytę mam dopiero 23.01. Mam skierowanie jeszcze na T4, przy okazji powtórzę jeszcze to TSH. Generalnie wszystko wskazuje na to że mogę mieć niedoczynność tarczycy. Jak teraz czytam sobie objawy to mam wszystkie Najgorsze w tym wszystkim jest to, że odpowiedni poziom jest kluczowy w 4 pierwszych miesiącach płodu. Niedoczynność może powodować nieprawidłowy rozwój płodu. Dziewczyny jestem załamana i odchodzę od zmysłów. Niby na USG w sobotę wszystko wyglądało jak najlepiej, ale powiekłania jakie mogą wystąpić u płodu to niedorozwój psychiczny, a tego usg już nie pokaże. Nie wiem czy informacje na necie są wiarygodne ale odchodze od zmysłów. Czy któraś miła problem z tarczycą i wie coś na ten temat? Z góry dziękuję za info.
Też robiłam badania na tarczycę i mam za niski poziom hormonu tarczycy ale pani doktor przepisała mi leki i kazała na następną wizytę powtórzyć badania. Nie martwiłabym sie na zapas
Stary 2010-01-14, 06:59   #3594
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
słodkie te bodziaki, poproszę linkę

to Ty już zdrowa?
Zalinknęłam.

E tam. Smarkam jak koń. Ale w pracy jeszcze jedna deklaracja GUS czeka i zajęcie komornicze dla pracownika do wyjaśnienia. A jedni i drudzy kontrolami skarbowymi straszą w razie braku odzewu, to trzeba iść i zrobić...

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Śliczne A skąd kupiłaś ??

A jak już chorowałam to też będę powtarzać ??
Z alledrogo.

Eee, nie, wtedy nie.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:

Proponuję żebyś się skonsultowała z endokrynologiem i wszystko omówiła. Różne choroby mogą wystąpić, ale żadna z nas ani Ci ich nie potwierdzi, ani nie wykluczy.
Trzeba być dobrej myśli i podjąć leczenie...

Pozdrawiam.

Stary 2010-01-14, 07:24   #3595
Marta1122
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16440942]Hej

Kręgosłup mi siada ;/ Właściwie to plecy, mięśnie -= nie sam kręgosłup. Ale boli cholernie.[/QUOTE]

witam
Mam to samo , codziennie od godz. 12 w pracy strasznie boli..nic tylko na chorobowe trzeba isc. za długo to trwa.

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 07:57   #3596
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Zalinknęłam.

E tam. Smarkam jak koń. Ale w pracy jeszcze jedna deklaracja GUS czeka i zajęcie komornicze dla pracownika do wyjaśnienia. A jedni i drudzy kontrolami skarbowymi straszą w razie braku odzewu, to trzeba iść i zrobić...

Z alledrogo.

Eee, nie, wtedy nie.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Proponuję żebyś się skonsultowała z endokrynologiem i wszystko omówiła. Różne choroby mogą wystąpić, ale żadna z nas ani Ci ich nie potwierdzi, ani nie wykluczy.
Trzeba być dobrej myśli i podjąć leczenie...

Pozdrawiam.

Jasne, że nikt ich nie potwierdzi ani nie wykluczy. Myślałam jednak, że ktoś miał podobną sytuację i może mi napisać coś więcej.
Dziś powtórzyłam TSH i wykonałam T4 i T3 wolne - jutro odbieram wyniki, a w sobote mam wizytę ponoć bardzo dobrego endokrynologa.
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
Dodam tylko, że będę miała synka
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 08:11   #3597
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że nikt ich nie potwierdzi ani nie wykluczy. Myślałam jednak, że ktoś miał podobną sytuację i może mi napisać coś więcej.
Dziś powtórzyłam TSH i wykonałam T4 i T3 wolne - jutro odbieram wyniki, a w sobote mam wizytę ponoć bardzo dobrego endokrynologa.
Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
Dodam tylko, że będę miała synka
gratuluję synka i trzymam kciuki za zdrówko

Kropko - dzięki za linkę

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 08:26   #3598
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Zalinknęłam.

Z alledrogo.
A gdzie ten link ??
Stary 2010-01-14, 08:37   #3599
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie , a ja sie wam dzis pochwale co zakupilam dla mojego dziecka
super
Kurtka bije rekord

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16440942]Hej

Kręgosłup mi siada ;/ Właściwie to plecy, mięśnie -= nie sam kręgosłup. Ale boli cholernie.[/QUOTE]

Oj, nie dobrze. Moze niech maz pomasuje troche. Mi pomaga

Cytat:
Nie no, koniecznie na zakupy Przeciez bida piszczy w szufladach

Cytat:

Oj znam takie tesciowe. Tez walczylam i poki co jest rozejm ale widze jak chcialaby jeszcze sie powtracac
Trzymaj sie dzielnie

Cytat:
Sliczne. Dla mnie wlasnie proste sa najfajniejsze. Delikatny wzorek i wsio.
Ale mam zamiar tez nabyc jakiegos pasiaka i cos czerwonego

Przepis na drozdzowki juz wydukowany. Bede dzis robic

Milego dnia

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 08:46   #3600
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
te podkładki żabiaste widziałam. fajne, ale nie wiem, czy to nie za cienkie, żeby kłaść na komodę. z kolei widzieliśmy coś jakby nadmuchiwany przewijak i on by się akurat na mebel nadawał, tylko trzeba go w coś ubrać. żaby się nie ubiera tylko kładzie na górę - mogłaby się ześlizgiwać. a te pokrowce, które faktycznie były przeznaczone na tego dmuchanego wcale mi się nie podobały. znów się wstrzymaliśmy
na Allegro jest mnóstwo miękkich przewijaków, takich na komodę właśnie, wzorów multum, dostępne w dwóch rozmiarach, są z ceratki, np.
większy rozmiar:
http://www.allegro.pl/item872430846_...na_komode.html

http://www.allegro.pl/item880193338_..._poscieli.html

mniejszy rozmiar:
http://www.allegro.pl/item884107938_...ney_kubus.html

http://www.allegro.pl/item873149569_..._7_wzorow.html

i można dokupić pokrowiec na to.
http://www.allegro.pl/item871578779_...ak_profil.html

ale według mnie pokrowiec jest zbędny, trzeba by mieć kilka na zmianę, bo taki pokrowiec na przewijaku bardzo szybko się brudzi, to się dzidek zsika, to mu się uleje przy ubieraniu, to się pokrowiec wybrudzi kremem, oliwką, itd...
Ja na przewijak ceratkowy kładłam pieluszki tetrowe lub flanelowe, żeby dzidka ceratka nie ziębiła. - tańsze rozwiązanie, łątwiej zmienić, szybciej wyprać.

Cytat:
dziewczyny może ktoś mi pomoże, czy któraś z Was ma problemy w ciąży z tarczycą? Jestem w 21 tygodniu ciąży i lekarz zalecił mi badanie na TSH (tak po prostu) dziś odebrałam wyniki. Okazało się, że mam podwyższone TSH, wynik 4,71, a górna granica dla dorosłego człowieka to 4,2 doczytałam teraz, że dla kobiet w ciąży 3,5.
po pierwsze nie stresuj się.
Moja szwagirka też miała nadczynność ytarczycy w ciąży, była pod stałą opieką endokrynologa, zażywała lekarstwa i w lipcu urodziła zdrowego synka.
Pędź do lekarza i bądź dobrej myśli.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A gdzie ten link ??
pewnie poszedł na gg lub PW.
kropka tak dużo rzecyz kupuje, że jalby tu wszsytkie linki wklejała, to by ją o reklamę posądzono. Ale kropka, myślę, że nie masz się czego obawiać, wklejaj linka na forum, nikt Cię "nie zamknię" za pomoc innym "zielonym" mamusiom.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości