Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 23:31   #3031
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
czy tu test tez bedzie mial miejsce, czy na gleboko wode malca rzucacie?
na początku będę chodziła z nim i wychodziła z pokoju - zobaczymy czy zauważy moje zniknięcie wśród takiego tłumu
dziś już obmacał nianię po buzi, a jak był u mojej mamy na kolanach to łapał nianię za ręce - to chyba dobrze wróży

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

a czemu nie mozesz tabsow??

to jest moja 2 przygoda juz z glyco
stosuje miejscowo na przebarwienia i musze powiedziec ze sa efekty, bo juz nie uzywam korektora wogole tylko sam puder sypki mineralny
boje sie wiosny i lata ze znowu cos mi wylezie......musze kupic nowe filtry bo te juz koncza date waznosci
mam skłonność do włókniaków, a podobno hormony powodują jeszcze pogorszenie sytuacji i generalnie są przeciwwskazane przy włókniakach

ja swego czasu używałam Diacneal i byłam mega zadowolona
filtry też z Avene, ale nie te 50 tylko 20 i nie mam żadnych przebarwień

teraz tylko nawilżam i peelinguję + coś na zmarchy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:32   #3032
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Katarzynko, robisz jakas przerwe miedzy turami?
Ja nadal sie trzymam i nie popuszcze

własnie nad tym mysle i nie moge sie zdecydowac, bo z jednej strony jakos okropnie nie tesknie za czyms konkretnym, by marzyc ze jeszcze dzien i cos zjem, a z drugiej mysle ze jak jest dyspensa to dlaczego nie skorzystac.Kolejnym argumentem jest to ze gdybym zjadla "cos" to zadzialaloby to na przysadke mozgowa zeby oszukac orgaznizm i motam sie wokol tych mysli jak niespełna rozumu.
Chyba potrzebuje tego psychola i L4
A na powaznie ja teraz tak to napisalam ,powiedzialam glosno to sobie uswiadomilam ze nie robie zadnej przerwy, bo tak naprawde jej nie potrzebuje.
Zapasy otrąb poczekaja, a jako bonus dodam chleb.Byc moze wlasnego wypieku.
Ciesze sie ze bede miala kompanke w tobie.Myslalas juz ile tur zrobisz?
Ja tez sie nie poddam, bo naprawde zle wygladam i sobie nie odpuszcze!

Mąż jak byl w sklepie ze zdrowa zywnoscia to dowiedzial sie od pani ze nie ma chleba z otrebami typowo, tylko ze do ciemnego chleba sypia otreby i byc moze o to chodzi.
Chce ten parowar i automat a nic po mojej mysli nie idzie...rachunki, rachunki rachunki inne wydatki i nie wiem czy mi nie bedzie szkoda siana...
Chyba poczekam na zwrot z podatku za urodzenie dziecka i za internet to wtedy zaszaleje na raz

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
pokombinowałam, mam fotki na pendrivie i nie mogę znaleźc wejścia w kompie
wkleję jutro jak będzie jasno
na stacjonarnym to z tylu sa wejscia

Cass
ta sama vitaminke daje i wciąż jest "bitwa" jak jest maz w domu kto dzis je kapsulke
Wiec teraz ustalilismy ze jak jest w domu przy kapieli to je on-bo to wypada co drugi dzien ;] a przed tem komu pierwzemu sie przypomnialo i kto pierwszy krzyknal ze je ten jadl.Wiem dzieciaki z nas
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:32   #3033
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

zero
na swieta tez sie nie odezwali

ide pocwiczyc moze dam rade
hmm to co to za dziadkowie skoro nie interesuje ich wlasny wnuk
rozumiem ze rozstaliscie sie z bylym ale Eryk nie jesy winny niczemu zeby dziadki nie mieli z nim kontaktu, no chyba ze im nie zalezy zupelnie to do diabla z nimi

ide spac bo jakos to piwo mnie oslabilo-dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:33   #3034
p4w
Zakorzenienie

już naprawdę idę spać
małż krzyczy, ze jestem uzależniona, bo się dorwałam po całym dniu abstynencji i nie mogę dojść do łazienki umyć zębów, choć już 3 razy się wybierałam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:38   #3035
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

mam skłonność do włókniaków, a podobno hormony powodują jeszcze pogorszenie sytuacji i generalnie są przeciwwskazane przy włókniakach

ja swego czasu używałam Diacneal i byłam mega zadowolona
filtry też z Avene, ale nie te 50 tylko 20 i nie mam żadnych przebarwień

teraz tylko nawilżam i peelinguję + coś na zmarchy
aa rozmumiem

mi przebarwienia wylazly w ciazy mimo stosowania filtrow 50
wiec mialy podloze hormonalne raczej i zaden filtr nie mogl zapobiec

ja maziam sie na zmiane 1 dzien glyco a 1 dzien kremem wybielajacym
i to tlumaczy moja bladolica cere teraz ktora kamufluje ziemia sloneczna

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
już naprawdę idę spać
małż krzyczy, ze jestem uzależniona, bo się dorwałam po całym dniu abstynencji i nie mogę dojść do łazienki umyć zębów, choć już 3 razy się wybierałam
a ja juz zabki wyszorowalam , nie wiem czemu ale nienawidze smaku pasty w ustach i zawsze po umyciu musze napic sie wody

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 23:40   #3036
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja daje Vigantol -pediatra kazala dawac 3 kropelki w okresie zimowym
a kto mi powie co vit d ma wspolnego z okresem zimowym?
zawsze myslalam ze to na kosci itp
Morska... ? wiesz moze

Cytat:
i to tlumaczy moja bladolica cere teraz ktora kamufluje ziemia sloneczna
i wszystko jasne\

czy ja sie stad zawine w koncu
siedze tu jak na tureckim kazaniu
poszła won!

Stary 2010-01-13, 23:43   #3037
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
a kto mi powie co vit d ma wspolnego z okresem zimowym?
zawsze myslalam ze to na kosci itp
Morska... ? wiesz moze

i wszystko jasne\

czy ja sie stad zawine w koncu
siedze tu jak na tureckim kazaniu
poszła won!
w okresie zimowym nie ma wystarczajacej dawki slonca ktorego promieniowanie wiadomo ma najwiecej witaminy D
a ze Wercia ma jeszcze ciemiaczko kazala zwiekszyc z 2 kropel do 3

ide juz w koncu, czesc

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 23:59   #3038
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
własnie nad tym mysle i nie moge sie zdecydowac, bo z jednej strony jakos okropnie nie tesknie za czyms konkretnym, by marzyc ze jeszcze dzien i cos zjem, a z drugiej mysle ze jak jest dyspensa to dlaczego nie skorzystac.Kolejnym argumentem jest to ze gdybym zjadla "cos" to zadzialaloby to na przysadke mozgowa zeby oszukac orgaznizm i motam sie wokol tych mysli jak niespełna rozumu.
Chyba potrzebuje tego psychola i L4
A na powaznie ja teraz tak to napisalam ,powiedzialam glosno to sobie uswiadomilam ze nie robie zadnej przerwy, bo tak naprawde jej nie potrzebuje.
Zapasy otrąb poczekaja, a jako bonus dodam chleb.Byc moze wlasnego wypieku.
Ciesze sie ze bede miala kompanke w tobie.Myslalas juz ile tur zrobisz?
Ja tez sie nie poddam, bo naprawde zle wygladam i sobie nie odpuszcze!

Mąż jak byl w sklepie ze zdrowa zywnoscia to dowiedzial sie od pani ze nie ma chleba z otrebami typowo, tylko ze do ciemnego chleba sypia otreby i byc moze o to chodzi.
Chce ten parowar i automat a nic po mojej mysli nie idzie...rachunki, rachunki rachunki inne wydatki i nie wiem czy mi nie bedzie szkoda siana...
Chyba poczekam na zwrot z podatku za urodzenie dziecka i za internet to wtedy zaszaleje na raz
Wiesz, nie wiem ile tur zrobie. Przypuszczam, ze kilka, bo mam taka wolna przemiane materii, ze hej i pewnie tak ladnie nie bede chudnac
Nad chlebem rowniez myslalam i doszlam do takiego samego wniosku. Podobnie z chlebem owsianym, chyba tylko raz gdzies mi mignal z sama maka owsiana, ale bylo zaznaczone, ze ten chleb tak nie wyrasta, a ja chce chleb, a nie byle co

Ja z automatu jestem bardzo zadowolona, bo oszczedza mi mnostwo czasu, wczesniej robilam recznie. Musze tez przyznac, ze z automatu jest duzo smaczniejszy , chyba niedobrze wyrabialam ciasto. Poza tym to nie tylko dla mnie, ale dla meza rowniez. Jutro znowu idzie w ruch parowar, mam nadzieje, ze bedzie smaczne jak ostatnio. Parowar jest bardzo wygodny- wrzucasz wszystko, nastawiasz czas i idziesz czytac ksiazke , podobnie z automatem do chleba , a zdrowsze to wszystko jest na pewno.
Musze schudnac i to sporo, bo nie moge patrzec na siebie. W czerwcu musze byc yummy mummy
Stary 2010-01-14, 05:57   #3039
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Musze schudnac i to sporo, bo nie moge patrzec na siebie. W czerwcu musze byc yummy mummy
a co masz w czerwcu?

to naprawde sporo czasu i jesli sie nie poddamy to do czerwca naprawde mozna osiagnac niezle rezultaty

o prosze...corka jaki ranny ptaszek miala spac do 7
nawet mleka po calej nocy nie wypila.Zostawila 60ml, co jest do niej nie podobne
A ja przez siedzenie z wami wczoraj dzis mialam tylko 2 posty do nadrebienia

A wczoraj położyłam sie do łóżka i sie wscieklam na maksa
Kotka siknęła na łóżko wrrrrrrrr i po północy wyro przebierałam i ją klełam i ma zakaz wchodzenia do nas
Moja poduszka ocalała, ale strona męża zalatwiona jakby nie raz-duza plama moczu
Pewnie to na podlozu behawioralnym, ale tak i tak mam na nia focha, udaje jakby jej nie bylo, jakbym jej nie widziala
Dzis pranie
I w takich syt ciesze sie ze mam na matercu podkład z ceratka

Lece czytac cos innego

Stary 2010-01-14, 07:53   #3040
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Svinecka Mały jje mleko nan ha , u nas od urodzenia Mały był dokarmiany-miałam mało pokarmu. Z jedzeniem z butelki nie ma problemów,czasami mam wrazenie, że Małemu nie robi to roznicy czy z cyca czy z butli
Stary 2010-01-14, 08:05   #3041
magi77
Wtajemniczenie

Hi
Moje dziecię jeszcze śpi, dodam, że to do niego niepodobne. Pewnie zaraz wstanie. No to szybko... Długo z Wami nie posiedzę, bo mam dzisiaj wizytację

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
...
Gdyby biedny Maciulek zobaczył, co też mama o Nim wypisuje

Kiedy Ty masz na to czas?
Czekamy
Maciulek to
taki grzeczny chłopczyk,wczoraj zakumał jak się pluje i pluł na potęgę. Opluł się cały, a jak mówiłam, że tak nie wolno, to się cieszył i jeszcze bardziej pluł. Mamusi też się dostało

Nie mam czasu, ale mnie to odpręża, więc staram się, jak mały pójdzie spać poświęcić kilknaście minut i coś zrobić, a wiadomo w obecnej sytuacji wolno to idzie.

Cytat:
...
spieszę donieść, że znaleźliśmy nianię - kobitka ma w domu mały żłobek
opiekuje się 6 dzieci - chodzące w wieku przed przedszkolnym - Tomusia weźmie tylko dlatego, ze ja potrzebuję opieki na godziny popołudniowe i tylko 3 razy w tygodniu - dziś z nią rozmawiałam i powiedziała, ze ok 14.30 (tak jej będę przywozić Tomaszka) jej dzieci są już po jedzeniu i spacerku i czwórka oczekuje już na rodziców, a pozostała dwójka czeka do 17, więc ona będzie miała więcej czasu dla niechodzącego Tomaszka
z resztą ja myślę, ze jak Tomasz zobaczy taką chmarę biegających i hałasujących dzieci to będzie patrzył na nie jak sroka w gnat, aż uśnie w leżaczku
w każdym razie zaczynamy adaptację na przełomie stycznia i lutego
super Fajnie, że tak szybko znaleźliście nianię

Cytat:
...
I jeszcze chcialam napisać, że jutro idziemy z Kubusiem na badania (krew i mocz) i prosimy o kciuki, żeby mojego Krasnoludka nie bolało bardzo kłucie
Oczywiście

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
...
a wlasnie zapomnialam Wam powiedziec (tak z dobrych wiesci), ze Erykowi bardzo spodobalo sie jezdzenie na lyzwach i tesc mu kupil lyzwy i chodza przynajmniej raz w tygodniu

ogonie tesciow mam kochanych, oni tacy bardzo rodzinni sa i uczuciowi, staraja sie nam pomoc z Erykiem bo wiedza, ze mamy z nim problemy, dlatego tesciowa ostatnio czesto go bierze do siebie, zebysmy tez odetchneli no i zeby Eryk poczul sie w centrum uwagi, tesciowa mowi, ze u niej jest bardzo grzeczny i kochany, tyle, ze ona jeszcze nigdy na niego nie podniosla glosu...moze dlatego nie wiem ale tescie maja bardzo dobry wplyw na niego

niestety u moich rodzicow Eryk glownie siedzi przed kompem i tv moj ojciec nie pojdzie z nim na sanki czy cos, tak jak tesc to robi....taki typ
Super, że znalazł fajne zajęcie

Zazdroszczę fajnych teściów

Cytat:
...o prosze...corka jaki ranny ptaszek miala spac do 7
nawet mleka po calej nocy nie wypila.Zostawila 60ml, co jest do niej nie podobne
A ja przez siedzenie z wami wczoraj dzis mialam tylko 2 posty do nadrebienia
...
U mnie mały zachowuje się tak od kiedy zaczęły Mu zęby wyłazić

----------------------------------------------------------------------

I jeszcze, postanowiliśmy wreszcie ochrzcić Maćka. Wstępnie 14 marca. To na razie tyle. Idę, bo Mały już się naspał

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 08:49   #3042
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Hi
Moje dziecię jeszcze śpi, dodam, że to do niego niepodobne. Pewnie zaraz wstanie. No to szybko... Długo z Wami nie posiedzę, bo mam dzisiaj wizytację

Maciulek to
taki grzeczny chłopczyk,wczoraj zakumał jak się pluje i pluł na potęgę. Opluł się cały, a jak mówiłam, że tak nie wolno, to się cieszył i jeszcze bardziej pluł. Mamusi też się dostało

Zazdroszczę fajnych teU mnie mały zachowuje się tak od kiedy zaczęły Mu zęby wyłazić

I jeszcze, postanowiliśmy wreszcie ochrzcić Maćka. Wstępnie 14 marca. To na razie tyle. Idę, bo Mały już się naspał
jeszcze spi ?tzn po nocy?

hmmm cos w tym prawdy jest, tylko ja tak nie lubie-wylewac mleka

p4w- skad sie dowiedzialas o tej kobietce?
czyli jesdnak jest taka "poczekalnia", tylko ze domowa

Stary 2010-01-14, 08:51   #3043
eleeri
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
eleeri bylam panstwowo
najpierw chcialam isc po skierowanie do rodzinnego ale mysle sobie - zaryzykuje
poszlam i powiedzieli ze jak uraz to bez skierowania
bylam u chirurga

przeswietlenia mi nie robil tylko palcem ponaciskal a jak mowilam ze boli to jeszcze bardziej
przepisal jakis lek przeciwzapalny i mowi ze gips
wiec sobie mysle - jak ja bede Zuzka sie zajmowac? ale jak powiedzial ze chce zwolnienie to musi mi ten gips zalozyc bo skoro nie chce to znaczy ze jestem zdrowa i mam isc do pracy
no to sie zgodzilam
przeswietlenia nie robil
i teraz dumam co tu zrobic zeby dal wiecej zwolnienia
moze pojde do innego? mam jeszcze troche czasu to obmysle

nad tym drugim czyli - mozgiem
zartowalam
to wole wsadzic druga reke, chociaz nie wiem jakbym dala rade bo i teraz ciezko
teraz mam lewa
prawa duzo zrobie
dzieki,
muszę pomyśleć

Cytat:
Spadam już do kuchni. Muszę obiad zrobić dla Małża. Jak ja nie lubię gotować Maciej cały dzień skrzeczy jak stara ropucha. Ksiądz dzisiaj do nas wpadł. Dosłownie wpadł. Przeżegnał się, zabrał kopertę i zwiał. Przemilczę

Jak naprawię aparat, to coś Wam pokażę, a Wy ocenicie. Tylko nie wiem kiedy to nastąpi O losie

To pa.

czekam

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny ściągałam w szkole laktatorem ręcznym ale to nic nie daje. Musiałabym chyba zgodzine siedziec w lazience i ściągać, a na to nie mogę sobie pozwolić bo nie mam tyle czasu nawet między zajęciami

Jak wracam to mam tak pełne cycki że az mnie boli jak oddycham jakbym miała zakwasy klatki piersiowej. A cycki mam jak silikony wielkie twarde , Tż się śmieję że Pamela przyjechała ale mi nie do śmiechu Musze wszystko sciągnąc i pozniej dwa dni się męcze żeby te grudy mleka usunąć

A da rade tak żeby było tylko troche pokarmu, zebym mogla np dwa razy dziennie karmić ?

Eleeri czy ja Cię mam na nk? jesli nie to napisz mi pw bo chętnie bym się zapoznała z Twoją osobą
musisz ograniczyć przystawianie dziecka do piersi

wysłałam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:11   #3044
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
wyspalam sie jak mis po tym piwku zaraz zasnelam
mala juz pojedzona, lezy w lezaczku i produkcje wlaczyla do pampersa

Wszystkiego najlepszego dla Tymka i Natana : cmok:

Cytat:

a jakas impreze bedziecie wyprawiac??

bo ja juz mysle nad impreza roczkowa jako ze to bedzie lato to zrobimy w kosciele po poludniu, potem goscie przyjda do nas na torta i kawusie a potem grillowanienajprosc iej

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-14, 09:22   #3045
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
hmmm cos w tym prawdy jest, tylko ja tak nie lubie-wylewac mleka
...
Ja też, a Maciek jak na złość ile Mu nie zrobię, to i tak zostawia. Robię Mu 120, zjada 90, jak zrobię 90, to zje 70 i tak możemy bawić się cały dzień. Jedyne co pałaszuje to zupki. Mógłby zjeść razem ze słoikiem
Znalazłam sposób na niego, jak daje Mu mleczko przezb sen, to zje całe.

Cytat:
Czesc
wyspalam sie jak mis po tym piwku zaraz zasnelam, mala juz pojedzona, lezy w lezaczku i produkcje wlaczyla do pampersa

a jakas impreze bedziecie wyprawiac??

bo ja juz mysle nad impreza roczkowa jako ze to bedzie lato to zrobimy w kosciele po poludniu, potem goscie przyjda do nas na torta i kawusie a potem grillowanienajprosc iej
Widzę, że produkcja pełną parą

Tak, będziemy na jakieś 20 osób, ale nie w domu.

Ja jeszcze nie myślę nad roczkiem. Przepraszam, że pytam, ale na roczek robicie coś w kościele czy po prostu idziecie do kościoła, bo nie zrozumiałam.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dla Tymka i Natana

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-14, 09:25   #3046
Sweet_21
Zakorzenienie

dzień doberek

my niedawno wstaliśmy a ja sie tak kiespko czuje, ze nie wiem
miałam dzisiaj jechać na zakupy i do księgarni, ale nie mam siły

Bartuś wiercił sie chyba przez całą noc.Obudził się o 3, tz akurat wrócił z pracy to go nakarmił, nie wiem o której się obudził, bo ja otworzyłam oko o 7.30 a on wariował w łóżeczku.

Może dzisiaj pójdziemy na spacer bo słonko świeci (jak na razie)

też sobie chwale diacneal stosowałam go przed ciążą jakieś pół roku, a przed zrobieniem testu kupiłam sobie nowe opakowanie i teraz leży przeterminowane w Pl
ja używam filtru a LRP 50+.

I oczywiście wszystkiego naj dla naszych dzisiejszych solenizantów

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:25   #3047
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Jutro wybieramy się z małą na szczepienie więc o kciuki jak zwykle Mamy już wszystkie wyniki badan i tak:
-kał bez bakterii
-mocz bez bakterii
-morfologia w porządku

dziękujemy z Martynką za kciuki
proszę

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
ja rowniez poprosze bo jutro tez idziemy sie szczepic
proszę

Cytat:
-------------
spieszę donieść, że znaleźliśmy nianię - kobitka ma w domu mały żłobek
opiekuje się 6 dzieci - chodzące w wieku przed przedszkolnym - Tomusia weźmie tylko dlatego, ze ja potrzebuję opieki na godziny popołudniowe i tylko 3 razy w tygodniu - dziś z nią rozmawiałam i powiedziała, ze ok 14.30 (tak jej będę przywozić Tomaszka) jej dzieci są już po jedzeniu i spacerku i czwórka oczekuje już na rodziców, a pozostała dwójka czeka do 17, więc ona będzie miała więcej czasu dla niechodzącego Tomaszka
z resztą ja myślę, ze jak Tomasz zobaczy taką chmarę biegających i hałasujących dzieci to będzie patrzył na nie jak sroka w gnat, aż uśnie w leżaczku
w każdym razie zaczynamy adaptację na przełomie stycznia i lutego
gratuluję niani i mam nadzieję że się sprawdzi

Cytat:

I jeszcze chcialam napisać, że jutro idziemy z Kubusiem na badania (krew i mocz) i prosimy o kciuki, żeby mojego Krasnoludka nie bolało bardzo kłucie
proszę

Stary 2010-01-14, 09:31   #3048
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

weszlam z ciekawosci na wage bo skoro sie obzeram to pomyslalam ze pewnie cos przybylo a tam 54,7jak to mozliwe-nie wiem

Cytat:

Widzę, że produkcja pełną parą

Tak, będziemy na jakieś 20 osób, ale nie w domu.

Ja jeszcze nie myślę nad roczkiem. Przepraszam, że pytam, ale na roczek robicie coś w kościele czy po prostu idziecie do kościoła, bo nie zrozumiałam.
no w kosciele bedzie msza w intencji 1 urodzin Werci i zostanie poblogoslawiona
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

też sobie chwale diacneal stosowałam go przed ciążą jakieś pół roku, a przed zrobieniem testu kupiłam sobie nowe opakowanie i teraz leży przeterminowane w Pl
ja używam filtru a LRP 50+.
ja tez pomazialam sie chwile glyco potem byla ciaza i musialam wyrzucic
ale kupilam sobie nowe po ciazy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-14, 09:32   #3049
Texasik
Rozeznanie

Dzien Dobry Dziewczyny.

Ja dzisiaj lewa noga chyba wstalam jakas strasznie zla jestem , jeszcze maly nie chce jesc. Wszystko jest be mleczko , kaszka....uhhh

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:33   #3050
magi77
Wtajemniczenie

Przeczytałam post eleeri i zapomniałam o kciukach za dzieciaczki grogulka i aannuulli. Naprawiam swój błąd

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-14, 09:35   #3051
katarzynka00
Zakorzenienie

wydaje mi sie ze to taki regionalny zwyczaj -roczek w kosciele.Ślązacy tak praktyuja-zgadza sie?
czeko to jest zwykla msza?

Stary 2010-01-14, 09:43   #3052
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
weszlam z ciekawosci na wage bo skoro sie obzeram to pomyslalam ze pewnie cos przybylo a tam 54,7jak to mozliwe-nie wiem

no w kosciele bedzie msza w intencji 1 urodzin Werci i zostanie poblogoslawiona

...

Dzięki za odpowiedź. Pytałam, bo pierwszy raz się z tym spotkałam. U nas nie ma tego zwyczaju, chyba, że ktoś sobie tak życzy

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

mój synek zjadł śniadanie - ze 120. ml mleczka wypił 10ml. Zaszalał.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-14, 09:44   #3053
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Dzien Dobry Dziewczyny.

Ja dzisiaj lewa noga chyba wstalam jakas strasznie zla jestem , jeszcze maly nie chce jesc. Wszystko jest be mleczko , kaszka....uhhh
moze tez zabki ida??i nie chce jesc

Cytat:
wydaje mi sie ze to taki regionalny zwyczaj -roczek w kosciele.Ślązacy tak praktyuja-zgadza sie?
czeko to jest zwykla msza?
myslalam ze wszedzie tak jest
a nie tylko na slasku
to jest zwykla msza ale w intecji wlasnie rocznego dziecka, gdzie wszyscy modla sie za jego zdrowie w dalszym jego rozwoju, potem pod koniec mszy podchodza do oltarza rodzice z dzieckiem i chrzestni , musi byc ta swieca to na chrzcie byla , ksiadz tam pyta znowu jakies pytania typu"czy wyrzekacie sie...."itp. potem blogoslawi dziecko

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-01-14 o 09:46
Stary 2010-01-14, 09:51   #3054
Texasik
Rozeznanie

Cytat:

a nie tylko na slasku
to jest zwykla msza ale w intecji wlasnie rocznego dziecka, gdzie wszyscy modla sie za jego zdrowie w dalszym jego rozwoju, potem pod koniec mszy podchodza do oltarza rodzice z dzieckiem i chrzestni , musi byc ta swieca to na chrzcie byla , ksiadz tam pyta znowu jakies pytania typu"czy wyrzekacie sie...."itp. potem blogoslawi dziecko
No nie wiem ja na dziaselkach nic nie widze moj Daniel tak czasami ma takie dni niejadkowe.

Stary 2010-01-14, 09:53   #3055
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
No nie wiem ja na dziaselkach nic nie widze moj Daniel tak czasami ma takie dni niejadkowe.
a jak czesto sie to zdarza?

Wercia zasnela w lezaczku
a ja jem sniadanie- grahamke z maslem i kakao)

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-14, 09:59   #3056
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
a jak czesto sie to zdarza?

Wercia zasnela w lezaczku
a ja jem sniadanie- grahamke z maslem i kakao)
No kiedys zdarzalo sie to dosc czesto teraz troszke rzadziej . Wogole Daniel nie za bardzo przepada za mlekiem i to jest moja najwieksza zmora .

Stary 2010-01-14, 10:02   #3057
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
No kiedys zdarzalo sie to dosc czesto teraz troszke rzadziej . Wogole Daniel nie za bardzo przepada za mlekiem i to jest moja najwieksza zmora .
wazne ze przybiera na wadze

no i juz po drzemce-mala sie zbudzila, ide z nia na dol do mamy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-14, 10:14   #3058
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

również wszystkiego dobrego

Cytat:
Dzien Dobry Dziewczyny.

może dzień jakoś na lepsze się rozkręci..ehh najgorsze jak od rana pod górkę

Cytat:

a nie tylko na slasku

yyy, ja też
ja nie tak całkiem ze śląska ale u nas też to wszyscy praktykują, często błogosławieństwo rocznych dzieci jest u nas np. razem z chrztami

Cytat:

i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie nie no ale muszę ci honor zwrócić bo się pocisz na tym orbitreku

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Miramej, gorgulku, trzymam kciuki.

Svinecko, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepszy dzień

My wyjeżdżamy do szczepienia po 12tej, jak mi telefonicznie niezwykle miła Pani powiedziała: "ONA (czytaj pediatra) będzie po 12"

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Dodałam do albumu nową fotkę, Martynia ze swoim nowym przyjacielem, w związku z tym organizujemy konkurs: kto pierwszy rozpozna przyjaciela ? Nagrody czekają

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:21   #3059
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
również wszystkiego dobrego

może dzień jakoś na lepsze się rozkręci..ehh najgorsze jak od rana pod górkę

yyy, ja też
ja nie tak całkiem ze śląska ale u nas też to wszyscy praktykują, często błogosławieństwo rocznych dzieci jest u nas np. razem z chrztami

i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie nie no ale muszę ci honor zwrócić bo się pocisz na tym orbitreku

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Miramej, gorgulku, trzymam kciuki.

Svinecko, mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepszy dzień

My wyjeżdżamy do szczepienia po 12tej, jak mi telefonicznie niezwykle miła Pani powiedziała: "ONA (czytaj pediatra) będzie po 12"
No mam nadzieje , bo dzisiaj ostatni dzien przed wylotem do Pl czyli pakowanie, przygotywywanie ach jak sobie pomysle to od razu humor mi sie poprawia.

Stary 2010-01-14, 10:21   #3060
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

a nie tylko na slasku

u nas nie ma czegoś takiego
pierwsze słyszę

......................... ......................... ......................
moja maruda też nie chce jeść kaszki
(dobrze że na cyca zawsze ma ochotę)
pręży się na krzesełku, płacze, wygina
ale to chyba ząbki, bo wczoraj przy kąpieli zobaczyłam
już mamy białą kreska (lewa dolna jedynka)
i kawałek drugiego ząbka (prawa dolna jedynka)

lada dzień będą oba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości