|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
jaki tu spokój
na na na nic się nie dzieje na na na ![]() ![]()
|
#3002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
Wyjaśnij mi o co tak dokładnie chodzi, to może coś zaradzimy Cytat:
![]() Cytat:
I trzymam kciuki, żebyś znalazła właściwą ![]() Cytat:
![]() Trochę się dziś lepiej czuję, mamuśka zaaplikowała mi wczoraj 2 polopiryny i kilka godzin topienia sie pod kołdrą I jest lepiej Nie rewelacyjnie, ale lepiej
|
|
#3003 |
|
Rozeznanie
|
Chilanes - To dobrze, że lepiej się czujesz.
A co do błogosławieństwa, to generalnie mogłoby nie być, ale chyba będzie, nie wiem jeszcze. ![]() A podziękowania? Wolałabym nie robić ich podczas przyjęcia, ze względu na głupią sytuację rodzinną Ale obgadam tę kwestię z TŻ. Aniołku, jeśli chodzi o kolczyki to myślę, że będą pasować. A teraz się chwalę Suwaczek pokazuje, że mamy 100 dni do ślubu
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
Ja się usprawiedliwiam, że nie odzywam się bardzo często z poeodu braku czasu zwyczajnie. Od 7:00 pracuję a popołudniami mam zajęcia na uczelni a teraz sesja jeszcze i do zaliczeń muszę sporo osób przebadać...
My mielismy sporo problemów jeśli chodzi o decyzję co do ślubu. Tata mojego Tżta jest chory na raka i jego stan jest ciężki więc chcieliśmy dla niego przyspieszyc ceremonię ale nie wiadomo czy zdążymy. Więc z jednej strony radość ale i smutek. Nie będziemy mieli tradycyjnego wesela, bo oboje zdecydowaliśmy się na uroczysty dwudaniowy obiad z tortem weselnym. Będziemy mieli pierwszy taniec, prezentację naszych rodzin, prezentacje multimedialną o nas, wystep grupy mojej siostry z fireshow i występ mamy mojego Tżta która uczy się grac na wiolonczeli. Chcemy aby to było takie miejsce i czas gdy nasze rodziny sie poznają, zobacza jak kto wygląda itd. Mamy już wiele bo: - kościół- tż jest osoba niewierząca więc aby czuł się komfortowo przysięgac będziemy w małej swiątyni na Ostrowie Tumskim- św Idziego(notabene patrona ludzi z chorobami psychicznymi :P) Ławki przystrajac będę okragłymi ozdobami z papieru jak z kwiatów -salę tez na Ostrowie- nowo wybudowany budynek z widokiem na rzekę, ogromne półokragłe okna,parkiet. Będą okragłe stoły z białą zastawą, wazonem z białymi tulipanami i małymi świeczkami pływającymi w miseczce z wodą. - catering. Ustaliłam już menu a koleżanka z pracy zrobi nam tort. Nazywamy go "orgazmicznym", bo to coś niebiańskiego. - garnitur- bez koszuli i muszki i butów- spodnie i marynarke kupilismy na przecenie za 50%ceny czyli ok 520 zł !!! - projekt zaproszeń i winietek. Maluje je dla nas moja koleżanka, a my będziemy póxniej drukowac i wysyłać.Myślę też nad podziękowaniami dla gości. - dziś idę na pierwszą rozmowę w sprawie sukni!!!!! - szukamy nauk teraz we Wrocławiu i chyba się zdecydujemy na wieczory dla zakochanych u Dominikanów. -mamy już wybrane obrączki, ale czekamy z zamówieniem aż się zrobi cieplej, żeby nie kupić za małych.(http://www.derecki.art.pl/obraczki_srebrne_wzory.php)-model Papile, ale cena ma być mniejsza bo te są na standardowe rozmiary czyli 16 i 22 a my mamy 10 i 16 ![]() To tak w skrócie
|
|
|
|
#3006 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Madzia Ty malujesz??? JAAAACIE
Artystka z Ciebie widzę, woooo szacunek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dasz radę Cytat:
![]() fajnie, że znowu jesteś i że wyjazd mimo wszystko udany Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo te spiochy jeszcze chrapią jakbym mogła to tez bym to robila, no ale trzeba pracować ![]() Cytat:
polecam Ci gripex noc mi pomógł jak mnie zaczynało rozkładaća na noc niech Cie mama spirytusem wysmaruje, klatke piersiową i plecki, wymocz nogi w gorącej wodzie z solą i powinno troche pomóc, tylko jak sie wypocisz w nocy to koniecznie sie przebierz, zebys sie jeszcze bardziej nie przeziębiła, kakao lub mleko z miodem i masłem i moze bedzie lepiej a jak nie to do lekarza marsz dzień dobry
|
|
#3007 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To trzymam żeby wszystko poszło po Waszej myśli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Dzień dobry
|
|
#3008 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj cały dzień nauka więc mam ambitny plan pojawić się dopiero późnym popołudniem, bo wieczorem w końcu na avatara idziemy |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
jestem niewyspana, zmęczona, nienaumiana(w ten weekend mam 3egz ) i zrzędząca![]() ![]() potrzebuje chyba kopa w tyłek na rozpęd, bo nie mam do niczego mobilizacji a teraz siedzę w pracy i zamiast się pouczyć, to oczywiście net i wizaż![]() martoolka nie działa ten pierwszy link (o podnoszeniu panny młodej przez dwóch gości) ale wygląda nieźle![]() za to ten drugi link--> nie gadaj, że to zrobiliście! ![]() i nie wypowiedziałam się co do błogosławieństwa- u nas oczywiście będzie, bo uważam ten element za jeden z ważniejszych
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
ja pracuje popołudniami wiec mogesobie pozwolic na dłuższe jezdnie w lozku co do błogosławieństwa to u mnie sobie nie wyobrażamy zeby go nie bylo u nas jest taki zwyczaj ze błogosławią cie rodzice dziadkowie i chrzesni a orkiestra podczas błogosławieństwa gra "serdeczna matko" u mnie bedzie grał moj świadek bo pięknie gra na akordeonie co do podziękowań to sobie nie wyobrazam zeby ich nie bylo tyle ze u nas sto lat rowniez spiewa sie chrzestnym dziadkom i rodzicom a pozniej graja ta piosenkę na ktorej na każdym weselu Placze w kwestiach weselnych wiem tylko tyle ze nauki w wielki post a u nas dokumenty podpisuje sie w piatek przed slubem zeby bylo juz w sobote wygodniej.pozdrawiam was dziewczyny i zazdroszczę ze juz miezycie sukienki ja jeszcze miesiac poczekać musze bo na luty jestem umówiona z krawcowa a tak wogole to duze imprezy weselne sie u was szykują?
|
#3011 |
|
Rozeznanie
|
U mnie nie bardzo duża. Będzie ok 60 osób. Błogosławieństwa nie będzie i ja się z tego cieszę, bo wyglądałoby to trochę sztucznie. Ale na pewno mama powie coś przed kościołem miłego na nową drogę życia.
|
|
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
my planujemy nie więcej jak 150 osób
|
|
#3013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doktor Lusiu Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny'
przeczytałam wszystko i się nie poodnoszę bo duużo tegoja dziś wyspałam się, bo wczoraj padłam o 21, nasz piesio nas wykańcza- to jak ćwiczenie przed małym dzidziusiem ![]() siedze w biurze i marzne, bo testuje piec i czasami w nocy nie grzeje- i dziś właśnie masakra ![]() ja to sie ostanio w ogóle nie zastanwiam nad oprawą muzyczną. Myslałam o sopranie i znalazłam babkę co śpiewa, ale jak mi przysłala demo to mi się jej barwa głosu nie podoba i klops Tżtowi mojemu wszystko jedno, bo on mówi, że będzie zdenerwowany i nic nie będzie słyszał![]() nie wiem czy będziemy robić błogosławieństwo, też nie myślałam bo my to stare konie po 30-stce jesteśmy więc jakoś nie czuję potrzeby tego zwyczaju od rodziców naszych ale jak będa chcieli to ok, ale nie klekne, bo potem nie wstanę w tej kiecy![]() piesio słodki jak karmelek, sama poszła wczoraj karnie na wyrko swoje do przedpokoju jestem w niej dumna hahahahi przeraża mnie, że za miesiąc około bedziemy juz załatwiac sprawy w usc, bo narazie to nic nie robimy
|
#3015 |
|
Przyczajenie
|
Witam, przepraszam że tak czasami coś napiszę i znikam. Trochę podróżuję. Wczoraj jeździliśmy z Warszawy do Białegostoku aby wybrać fotografa i kamerzystę i powiem Wam że jestem mile zaskoczona. Koszt wydaje mi się wysoki, nie wiem jak to jest bo kamerzysta i fotograf kosztuje 2800 specjalnie napisałam cenę bo nie mam o tym pojęcia. Wczora z TŻ ustalaliśmy cały wygląd kasety. Wybieraliśmy plener itd. Zrezygnowaliśmy z tradycyjnego ponieważ kamerzysta napisze nam scenariusz i będziemy odgrywać scenkę. Poza tym co mi się podoba na ślubie, przygotowaniach i w domu będziemy mieli mikroporty i np on będzie miał słuchawkę w uchu i będzie słyszał co my do siebie będziemy szeptać. I pokazywał nam ślub Państwa Młodych, ceremonię z Kościoła, koniec mszy a TŻ mówi do swojej żony, no a teraz możesz puścić bąka. Tak się uśmieliśmy. Młodzi chcieli taką wstawkę na kasecie. Ponadto wesele będzie na wesoło, wywiady z gośćmi, opinie np co to ślub itd. Więc byliśmy naprawdę zakoczeni. Oczywiście wesołe elementy będą wsawkami. Poza tym kamerzysta np wczasie wesela może zniknąć i to nie znaczy że go nie ma po prostu się chowa i filmuje z zaskoczenia. Para np nakręciła sobie plener gdzie panna młoda mierzy suknie a TŻ siedzi w barze z kumplami i pije. Pojawia się wstawka 3 godziny przed ślubem. TŻ zrywa się i biegnie kupić garnitur. Szarpie drzwi w jednym sklepie- zamknięte, w drugim sklepie to samo, trzeci zamknięty. dochodzi do następnego sklepu, otwarty a na górze pojawia się napis Odzież używana zachodnia. Więc wczorajszy dzień był pełen śmiechu.
|
|
|
|
#3016 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc i czolem
![]() Cytat:
ja sobie zrobilam listy sukien w poszczegolnych salonach (jakie teoretycznie powinny w nich byc), ale niewiele z tego jest dostepne ![]() Cytat:
doradzila nam co sie w jakich momentach gra i jakie sa opcje. mi na Ave Maria tez nie zalezalo, ale moim rodzicom i owszem, wiec to glownie dla nich ![]() Cytat:
ktos bedzie musial wszystkich wywalic przed kosciol )wlasnie niby fajnie byloby podpisac przed, ale wtedy jak juz papiery i wszystko podpisane to jakos cala magia pryska, bo jak tu ktos napisal - juz sie nie ucieknie sprzed oltarza i wtedy juz rzeczywiscie po mszy jestemy juz pelnoprawnie malzenstwem, a nie tylko po czesci![]() co do slubu wyluzuj super bedzie ja juz sie nie moge troche doczekac aaaale bedzie impreza ![]() bo to wlasnie pod organy wszystko bylo ukladane ale bedzie uroczyscie pewnie bede ryczec jak bobr Cytat:
![]() bo my wlasnie takie chcemy, ale od Bielaka tylko, ze nasze poza liniami papilarnymi sa zwyklymi, blyszczacymi sie obraczkami ![]() o takie chcemy http://www.bielak.krakow.pl/galeria/dotyk/5.jpg (tylko moja bedzie troche wezsza niz tu na zdjeciu, bo ja chce 4,5; niestety wieksza szerokosc przytlacza mi palucha )ejj cos sie odnosnik zle robi i nie prowadzi do konkretnego modelu no nic. w kazdym badz razie chcemy z bialego zlota czy tez palladu i blyszczaceCytat:
to juz zupelnie dziwnie ale ja bym tak absolutnie nie chciala u mnie bedzie impreza na ok. 100 osob. co prawda na liscie gosci jest 125, ale pewnie ktos odmowi, czesc przyjdzie bez osob towarzyszacych, wiec ok. 100 powinno byc ![]() Cytat:
moj dziadek juz ma etatowo zalatwiona sasiadke do wyprowadzania psa jak on nie moze ![]() dobrze, ze chociaz koty sie same wyprowadzaja (tj. do kuwety )Cytat:
ja bym tak nie chciala z reszta te scenariuszowe scenki tez mi sie srednio podobaja. ja chce zeby moj film byl skrotowym reportazem z tego dnia w formie krotkich teledyskow ![]() my placimy za kamerzyste 2500, a za fotografa 1750 ![]() ide czytac teksty na dzisiejsze cwiczenia ehh nie chce mi sie
Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-01-14 o 10:40 |
|||||||
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Tyle roboty miałam wczoraj że tylko zrobiłam dwa podejścia do włączenia się w dyskusję i poległam Ale jedna rzecz mi do głowy przyszła w ramach nadrabiania. Czy ja będę jedyną osobą która będzie miała standardowe błogosławieństwo, podziękowania po oczepinach (ostatnio wymyśliliśmy że chyba damy rodzicom kosz słodyczy, wina itp + ramka cyfrowa z wgranymi naszymi zdjęciami) i.... uwaga.... CUDOWNYCH RODZICÓW MAM! Oł jes Moja mama i teściówka uważają że to najpiękniejszy moment wesela ( ) więc im zrobię tę przyjemność. A co - niech się popłaczą ze szczęścia![]() Ale... jeszcze mamy jeden pomysł (zainspirwany prze lain ) Po piosence dla rodziców chcemy podziękować całej rodzinie za to że są (bo mamy naprawdę fantastyczne ) i zadedykować im "We are family"![]() Z nowoczesności tylko tyle będzie że w kościele nie będzie organów ) Ostatnio jej kumpela potwierdziła że zagra na altówceA i jeszcze z jazdami kicha wyszła bo instruktor miał stłuczkę we wtorek z kursantem i dopiero będzie załatwiał samochód zastępczy... |
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
ja też bym nie chciała, żeby mnie i tżta ktoś cały czas podsłuchiwał, po co dodatkowy stres? poza tym, nie chcę żeby potem wszyscy słyszeli o czym ja i tżcik rozmawiamy w dniu własnego ślubu
![]() ![]() a jeśli chodzi o obrączki to mnie tż wczoraj powalił dosłownie: pytam go jakie by chciał, a on na to, że z białego złota albo srebra ( ) a ja na to, że ja ze srebra to nie chcę, a jeśli białe złoto to łącząne z żółtym jedynie. a on na to z pytaniem: "a to musimy mieć takie same??" rozwalił mnie na łopatki...---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
ale coś czuję że i tym razem polegnę
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Bede trzymac kciuki zebys zdała
wszystkie zebyscie zdały ja wesele mam na Okolo 280 osob.wiem ze dokumenty podpisuje sie poprostu przynajmniej za wcześniejszego ksiedza w piatek z data sobotnią.teraz sie ksiadz zmienił to sie na naukach dowiemy co i jak
|
#3020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bede miala odcisk TZa, a on moj (glupio byloby miec swoj |
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Duzo
ale...koszt tez większy dziewczynki a z jakich okolic jestescie i ile placicie za lokal?za ile dni? Ja za dwa dni place 187 zl od osoby place do tego musze dokupic tylko alkohol i orkiestrę kamerzyste itd. W cenie jest 10 dań gorących podczas dwoch dni desery albo lody w zależności co sie chce.ciasto owoce.zywe kwiaty na stołach .napoje tylko te orginalne do oporu nie ma określonej ilości.wiejski stół w tym Okolo północy bedzie prosię pieczone.do tego fontanna z białej i zwykłej czekolady.stolik z kawa w tym 10 rodzajów herbaty i stolik z kawa i tez tam ileś rodzajów to tak z grubsza juz ustalilismy godzine w kosciele 7 sierpień godzina 16
|
#3024 |
|
Rozeznanie
|
My za salę płacimy ok 800 zł ale jeszcze nie znamy dokładnej ceny, a catering za dwa dania ciepłe, ale naprawdę bogate- z trzema wersjami mięs, i sałatek i gotowanych warzyw płacimy 75 zł za osobę- w tym okragłe stoły,krzesła, zastawa i obsługa...szampan dla wszystkich gości.
|
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
A dzis rano nasz Calebek przywital sie slicznie z rodzicami: otworzyl oczka, usiadl sobie, patrzy na TZ-a i mowi "hiya dada", spojrzal na mnie "hiya mama", spojrzal na zyrandol, pokazal go paluszkiem i mowi "look!"
Zdolniacha moj
|
|
|
|
#3026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ceny moga wzrosnac do 10%, tak bylo w umowie. Wlascicielka sali moze nam ja udekolorwac za 400zł, mozna dokupic wiejski stol tez za 400zl. Widze ze u Ciebie naprawde konkrtene wesele ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-01-14 o 11:58 |
||
|
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze, ze przywitanie 2010 roku sprawilo, ze sie tu wiecej o slubno-weselnych sprawach gada
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupa najważniejsze słowo My mamy 170zł/os, 5 dań z tym że jedno możemy zamienić na grilla (ostateczna decyzja do tygodnia przed weselem) ileś tam zimnych przystawek (nie pamiętam ), wiejski stół, ciasta, napoje różnorakie bez ograniczeń i szampan na powitanie gości. Dokupujemy tort, sali przystrajać nie będziemy bo sama już jest ładna (m.in. fortepian stoi, świeczek pełno i takich różnych starodawnych elementów, na suficie są powieszone już takie bordowe płachty a kwiaty na stół są w cenie), musimy tylko wymyślić jakiś element do powieszenia za nami. Tyle.O. Właśnie wymyśliłam że może by porozrzucać jakieś płatki na stołach...
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

i nie chodzi mi o club,ani o osoby ktore są na liście,ale jednak też się udzielają od czasu do czasu.Bardziej chodziło mi o osoby,które widnieją i się w ogóle tu nie udzielają.Czy mi to przeszkadza,hm nie chce mi się przekopywac listy by znaleść właściwe ktore biorą ślub i się na wątku udzielają.Nikt nie musi je usuwać/chilanes.

ehh kiedy będzie ten weekend, bo już mam dosyć
Nie rewelacyjnie, ale lepiej

Ucze się i uczę i podczytuję tylko co się tu dzieje...
dasz radę 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I coraz bardziej zestresowana ...
To 

) i zrzędząca
)
to juz zupelnie dziwnie