2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 07:35   #3001
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

jaki tu spokój

na na na

nic się nie dzieje

na na na

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:00   #3002
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
[....]
A ja się tylko poprostu zapytałam i nie chodzi mi o club,ani o osoby ktore są na liście,ale jednak też się udzielają od czasu do czasu.Bardziej chodziło mi o osoby,które widnieją i się w ogóle tu nie udzielają.Czy mi to przeszkadza,hm nie chce mi się przekopywac listy by znaleść właściwe ktore biorą ślub i się na wątku udzielają.Nikt nie musi je usuwać/chilanes.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Zapomniałam dodać,że widze kto się udziela czesto,kto się udziela ale rzadziej a kto nas podczytuje.

Samara2010,Mili150 zapraszamy do dyskusji,my nie gryziemy naprawde.
zapytałaś, w porzadku, ale jak Ci nie chodzi ani o Klub, ani o Listę PM, to ja nie wiem o jaką listę Ci chdozi i nieudzielajace się PM
Wyjaśnij mi o co tak dokładnie chodzi, to może coś zaradzimy
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
hmm u mnei wlasnie tez. zastanawialam sie czy by tych formalnosci nie przeniesc na juz calkowicie po mszy jak goscie beda jechac na sale, albo calkowicie przed. ale chyba jednak zostawie wlasnie na ten moment przed wyjsciem z kosciola

u mnie ogolnie plan muzyki na slub wyglada tak:

WEJŚCIE:
Wagner – Marsz weselny - Organy solo

PSALM: sopran + organy
ALLELUJA: sopran + organy

OFIAROWANIE:
Fr. Schubert – Ave Maria (B-dur) – sopran + organy

KOMUNIA:
W.A. Mozart – Ave verum (D-dur) – sopran + organy (????)

PODPISYWANIE PAPIERÓW
Canon D Pachelbel’s - organy solo

WYJŚCIE:
F. Mendelssohn – Marsz – organy solo

zastanawiam sie tylko czy na ofarowanie nie dac by czegos innego (na razie jest to, bo TZowi sie podoba). myslalam tez nad aria na strunie G zamiast Canon D, ale aria wydala mi sie za smutna
fajny repertuar i w sumie wszystko na organach można
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
[.....]Muszę się pochwalic że przyszedł i na mnie w końcu czas mierzenia sukni ślubnych w sobotę umówiona jestem w 4 salonach- zobaczymy co z tego będzie... najgorsze że nie mam nic upatrzonego w tych salonach i nie bardzo mam czas, żeby cokolwiek przeglądać ehh kiedy będzie ten weekend, bo już mam dosyć
No w końcu! Czekamy na fotki I trzymam kciuki, żebyś znalazła właściwą
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o poradę. Czy te kolczyki (Marianna):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1003
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=594
pasują do mojej "Sary"? Można też dokupić podobny naszyjnik.
Wg mnie pasują, ale ja specjalistką od mody nie jestem

Trochę się dziś lepiej czuję, mamuśka zaaplikowała mi wczoraj 2 polopiryny i kilka godzin topienia sie pod kołdrą I jest lepiej Nie rewelacyjnie, ale lepiej
Stary 2010-01-14, 09:07   #3003
Remmi
Rozeznanie

Chilanes - To dobrze, że lepiej się czujesz.

A co do błogosławieństwa, to generalnie mogłoby nie być, ale chyba będzie, nie wiem jeszcze.

A podziękowania? Wolałabym nie robić ich podczas przyjęcia, ze względu na głupią sytuację rodzinną Ale obgadam tę kwestię z TŻ.

Aniołku, jeśli chodzi o kolczyki to myślę, że będą pasować.

A teraz się chwalę Suwaczek pokazuje, że mamy 100 dni do ślubu . Dziś świętujemy studniówkę
Stary 2010-01-14, 09:08   #3004
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
[.....]A teraz się chwalę Suwaczek pokazuje, że mamy 100 dni do ślubu . Dziś świętujemy studniówkę
Stary 2010-01-14, 09:12   #3005
Ellin_ak
Rozeznanie

Ja się usprawiedliwiam, że nie odzywam się bardzo często z poeodu braku czasu zwyczajnie. Od 7:00 pracuję a popołudniami mam zajęcia na uczelni a teraz sesja jeszcze i do zaliczeń muszę sporo osób przebadać...
My mielismy sporo problemów jeśli chodzi o decyzję co do ślubu. Tata mojego Tżta jest chory na raka i jego stan jest ciężki więc chcieliśmy dla niego przyspieszyc ceremonię ale nie wiadomo czy zdążymy. Więc z jednej strony radość ale i smutek.
Nie będziemy mieli tradycyjnego wesela, bo oboje zdecydowaliśmy się na uroczysty dwudaniowy obiad z tortem weselnym. Będziemy mieli pierwszy taniec, prezentację naszych rodzin, prezentacje multimedialną o nas, wystep grupy mojej siostry z fireshow i występ mamy mojego Tżta która uczy się grac na wiolonczeli. Chcemy aby to było takie miejsce i czas gdy nasze rodziny sie poznają, zobacza jak kto wygląda itd. Mamy już wiele bo:
- kościół- tż jest osoba niewierząca więc aby czuł się komfortowo przysięgac będziemy w małej swiątyni na Ostrowie Tumskim- św Idziego(notabene patrona ludzi z chorobami psychicznymi :P) Ławki przystrajac będę okragłymi ozdobami z papieru jak z kwiatów
-salę tez na Ostrowie- nowo wybudowany budynek z widokiem na rzekę, ogromne półokragłe okna,parkiet. Będą okragłe stoły z białą zastawą, wazonem z białymi tulipanami i małymi świeczkami pływającymi w miseczce z wodą.
- catering. Ustaliłam już menu a koleżanka z pracy zrobi nam tort. Nazywamy go "orgazmicznym", bo to coś niebiańskiego.
- garnitur- bez koszuli i muszki i butów- spodnie i marynarke kupilismy na przecenie za 50%ceny czyli ok 520 zł !!!
- projekt zaproszeń i winietek. Maluje je dla nas moja koleżanka, a my będziemy póxniej drukowac i wysyłać.Myślę też nad podziękowaniami dla gości.
- dziś idę na pierwszą rozmowę w sprawie sukni!!!!!
- szukamy nauk teraz we Wrocławiu i chyba się zdecydujemy na wieczory dla zakochanych u Dominikanów.
-mamy już wybrane obrączki, ale czekamy z zamówieniem aż się zrobi cieplej, żeby nie kupić za małych.(http://www.derecki.art.pl/obraczki_srebrne_wzory.php)-model Papile, ale cena ma być mniejsza bo te są na standardowe rozmiary czyli 16 i 22 a my mamy 10 i 16
To tak w skrócie
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:22   #3006
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Znikam bo zabieram się za malowanie obrazu
Madzia Ty malujesz??? JAAAACIE Artystka z Ciebie widzę, woooo szacunek

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
eeehh.. jak sobie pomyślę o tym całym zamieszaniu pod kościołem i później na weselu to chwilami żaluję, że nie zdecydowaliśmy się na cichy ślub Chyba mnie znów kryys weselny dopadł... bleeehh... Ale może to przez to, że mam @ i ogólnie czuję się jak kapeć i jeszcze ta nadchodząca sesja No to sobie ponarzekałam... sorry...
ponarzekałas sobie, to teraz brać się w garsc i nie stresowac ale to juuuuuuuz

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba te kciuki nie bardzo się przydały bo czuję że zwaliłam to koło... A jutro jest następne i nie mam motywacji Ucze się i uczę i podczytuję tylko co się tu dzieje...
to trzymamy dzis znowu dasz radę

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Ogólnie poznałam osoby z którymi pracuję bliżej, nie powiem było kilka stresujących sytuacji. Ale wybawiłam sie, samotność mi doskwierała wieczorami a raczej w nocy w pokoju
Byłam w Jachrance w Warszawiance, większość dziewczyn z Warszawy powinna wiedzieć gdzie to jest hotel **** wiecie, full wypas
proszę, proszę jaka burżujka
fajnie, że znowu jesteś i że wyjazd mimo wszystko udany

Cytat:
Hello
Lusi, jak dobrze, że jesteś Nie muszę wszystkiego drugi raz pisać
Podpisuję się pod tym w 100%
ależ proszę, polecam sie na przyszłosć

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem wykończona I coraz bardziej zestresowana ...
Oj, żeby stres działał na mnie tak odchudzająco, jak na tancerkę albo certinę, to bym laska była, że hoho.....
gorąca aromatyzowana herbatka lub kakao z miodem i do przodu

Cytat:
Dziewczyny, proszę o poradę. Czy te kolczyki (Marianna):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1003
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=594
pasują do mojej "Sary"? Można też dokupić podobny naszyjnik.
wg mnie pasują, nie możesz miec jakis takich bardzo wyraźnych i błyszczących bo gorsecik jest juz mocno zdobiony, ale to moje zdanie a czy ja sie znam to nie wiem

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Zaraz zmykam spać, bo jutro z samego rana jedziemy w rodzinne strony.
W planach jutro próbna fryzura, druga przymiarka sukni, a w piątek wizyta w zajeździe i dogrywanie szczegółów, kancelaria w kościele, kwiaciarnia itd.
odiwedz Nas koniecznie wieczorem i powiedz jak było i jak fryzurka, moze jakaś fotka

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
jaki tu spokój

na na na

nic się nie dzieje

na na na
bo te spiochy jeszcze chrapią
jakbym mogła to tez bym to robila, no ale trzeba pracować

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Trochę się dziś lepiej czuję, mamuśka zaaplikowała mi wczoraj 2 polopiryny i kilka godzin topienia sie pod kołdrą I jest lepiej Nie rewelacyjnie, ale lepiej
z takich leków "samoleczacych" polecam Ci gripex noc mi pomógł jak mnie zaczynało rozkładać
a na noc niech Cie mama spirytusem wysmaruje, klatke piersiową i plecki, wymocz nogi w gorącej wodzie z solą i powinno troche pomóc, tylko jak sie wypocisz w nocy to koniecznie sie przebierz, zebys sie jeszcze bardziej nie przeziębiła, kakao lub mleko z miodem i masłem i moze bedzie lepiej
a jak nie to do lekarza marsz

dzień dobry

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:35   #3007
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Ja się usprawiedliwiam, że nie odzywam się bardzo często z poeodu braku czasu zwyczajnie. Od 7:00 pracuję a popołudniami mam zajęcia na uczelni a teraz sesja jeszcze i do zaliczeń muszę sporo osób przebadać...
My mielismy sporo problemów jeśli chodzi o decyzję co do ślubu. Tata mojego Tżta jest chory na raka i jego stan jest ciężki więc chcieliśmy dla niego przyspieszyc ceremonię ale nie wiadomo czy zdążymy. Więc z jednej strony radość ale i smutek.
To rzeczywiście.. To trzymam żeby wszystko poszło po Waszej myśli

Cytat:
Nie będziemy mieli tradycyjnego wesela, bo oboje zdecydowaliśmy się na uroczysty dwudaniowy obiad z tortem weselnym. Będziemy mieli pierwszy taniec, prezentację naszych rodzin, prezentacje multimedialną o nas, wystep grupy mojej siostry z fireshow i występ mamy mojego Tżta która uczy się grac na wiolonczeli. Chcemy aby to było takie miejsce i czas gdy nasze rodziny sie poznają, zobacza jak kto wygląda itd.
Podoba mi się takie coś, to trochę ten obiadek potrwa

Cytat:
Mamy już wiele bo:
- kościół- tż jest osoba niewierząca więc aby czuł się komfortowo przysięgac będziemy w małej swiątyni na Ostrowie Tumskim- św Idziego(notabene patrona ludzi z chorobami psychicznymi :P) Ławki przystrajac będę okragłymi ozdobami z papieru jak z kwiatów
-salę tez na Ostrowie- nowo wybudowany budynek z widokiem na rzekę, ogromne półokragłe okna,parkiet. Będą okragłe stoły z białą zastawą, wazonem z białymi tulipanami i małymi świeczkami pływającymi w miseczce z wodą.
Ja też planuję na stole rozłożyć wazoniki z białymi tulipanami i świeczkami w miseczkach (nie wiem czy z wodą, bo w domu mam i czasami jak się strąci stół to woda się wlewa do świeczki i gasną)

Cytat:
- catering. Ustaliłam już menu a koleżanka z pracy zrobi nam tort. Nazywamy go "orgazmicznym", bo to coś niebiańskiego.
- garnitur- bez koszuli i muszki i butów- spodnie i marynarke kupilismy na przecenie za 50%ceny czyli ok 520 zł !!!
- projekt zaproszeń i winietek. Maluje je dla nas moja koleżanka, a my będziemy póxniej drukowac i wysyłać.Myślę też nad podziękowaniami dla gości.
- dziś idę na pierwszą rozmowę w sprawie sukni!!!!!
- szukamy nauk teraz we Wrocławiu i chyba się zdecydujemy na wieczory dla zakochanych u Dominikanów.
-mamy już wybrane obrączki, ale czekamy z zamówieniem aż się zrobi cieplej, żeby nie kupić za małych.(http://www.derecki.art.pl/obraczki_srebrne_wzory.php)-model Papile, ale cena ma być mniejsza bo te są na standardowe rozmiary czyli 16 i 22 a my mamy 10 i 16
To tak w skrócie
Obrączki nie bardzo mi się podobają, ale to Wam mają się podobać

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dzień dobry
Stary 2010-01-14, 09:43   #3008
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
z takich leków "samoleczacych" polecam Ci gripex noc mi pomógł jak mnie zaczynało rozkładać
Gripex to ja bym mogła jeść garściami i nic mi nie pomaga... Mojemu TŻ też. Więc już nawet tego nie łykamy, jak jesteśmy u mnie w domu i nas przeziębienie bierze, bo to i tak nic nie daje. Na nas za to działa bardzo dobrze fervex i z mojej strony to mogę polecić

Dzisiaj cały dzień nauka więc mam ambitny plan pojawić się dopiero późnym popołudniem, bo wieczorem w końcu na avatara idziemy
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:00   #3009
mariiasia
Zadomowienie

dzień dobry!

jestem niewyspana, zmęczona, nienaumiana(w ten weekend mam 3egz ) i zrzędząca

potrzebuje chyba kopa w tyłek na rozpęd, bo nie mam do niczego mobilizacji a teraz siedzę w pracy i zamiast się pouczyć, to oczywiście net i wizaż

martoolka nie działa ten pierwszy link (o podnoszeniu panny młodej przez dwóch gości) ale za to znalazłam, jak pan młody zamiast złapać żonkę i unieść w górę, łapie ją tak jak do przenoszenia przez próg i kręcą się w kółko. wiadomo nie daje to takieg OCH!! efektu ale wygląda nieźle
za to ten drugi link--> nie gadaj, że to zrobiliście!

i nie wypowiedziałam się co do błogosławieństwa- u nas oczywiście będzie, bo uważam ten element za jeden z ważniejszych

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:10   #3010
moniczka2123
Zadomowienie

Witajcie dziewczynki ja pracuje popołudniami wiec moge
sobie pozwolic na dłuższe jezdnie w lozku co do błogosławieństwa to u mnie sobie nie wyobrażamy zeby go nie bylo u nas jest taki zwyczaj ze błogosławią cie rodzice dziadkowie i chrzesni a orkiestra podczas błogosławieństwa gra "serdeczna matko" u mnie bedzie grał moj świadek bo pięknie gra na akordeonie co do podziękowań to sobie nie wyobrazam zeby ich nie bylo tyle ze u nas sto lat rowniez spiewa sie chrzestnym dziadkom i rodzicom a pozniej graja ta piosenkę na ktorej na każdym weselu Placze w kwestiach weselnych wiem tylko tyle ze nauki w wielki post a u nas dokumenty podpisuje sie w piatek przed slubem zeby bylo juz w sobote wygodniej.pozdrawiam was dziewczyny i zazdroszczę ze juz miezycie sukienki ja jeszcze miesiac poczekać muszebo na luty jestem umówiona z krawcowa a tak wogole to duze imprezy weselne sie u was szykują?

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:15   #3011
Ellin_ak
Rozeznanie

U mnie nie bardzo duża. Będzie ok 60 osób. Błogosławieństwa nie będzie i ja się z tego cieszę, bo wyglądałoby to trochę sztucznie. Ale na pewno mama powie coś przed kościołem miłego na nową drogę życia.
Stary 2010-01-14, 10:18   #3012
mariiasia
Zadomowienie

my planujemy nie więcej jak 150 osób

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-01-14, 10:20   #3013
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
[....]z takich leków "samoleczacych" polecam Ci gripex noc mi pomógł jak mnie zaczynało rozkładać
a na noc niech Cie mama spirytusem wysmaruje, klatke piersiową i plecki, wymocz nogi w gorącej wodzie z solą i powinno troche pomóc, tylko jak sie wypocisz w nocy to koniecznie sie przebierz, zebys sie jeszcze bardziej nie przeziębiła, kakao lub mleko z miodem i masłem i moze bedzie lepiej
a jak nie to do lekarza marsz

dzień dobry
Tak jest!!! Doktor Lusiu
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki ja pracuje popołudniami wiec moge
sobie pozwolic na dłuższe jezdnie w lozku co do błogosławieństwa to u mnie sobie nie wyobrażamy zeby go nie bylo u nas jest taki zwyczaj ze błogosławią cie rodzice dziadkowie i chrzesni a orkiestra podczas błogosławieństwa gra "serdeczna matko" u mnie bedzie grał moj świadek bo pięknie gra na akordeonie co do podziękowań to sobie nie wyobrazam zeby ich nie bylo tyle ze u nas sto lat rowniez spiewa sie chrzestnym dziadkom i rodzicom a pozniej graja ta piosenkę na ktorej na każdym weselu Placze w kwestiach weselnych wiem tylko tyle ze nauki w wielki post a u nas dokumenty podpisuje sie w piatek przed slubem zeby bylo juz w sobote wygodniej.pozdrawiam was dziewczyny i zazdroszczę ze juz miezycie sukienki ja jeszcze miesiac poczekać muszebo na luty jestem umówiona z krawcowa a tak wogole to duze imprezy weselne sie u was szykują?
"Serdeczna matko" gra się u nas "stndardowo" na pogrzebie matki, wiec bym tego nei znisoła
Cytat:
U mnie nie bardzo duża. Będzie ok 60 osób. Błogosławieństwa nie będzie i ja się z tego cieszę, bo wyglądałoby to trochę sztucznie. Ale na pewno mama powie coś przed kościołem miłego na nową drogę życia.
U mnie błogosławieństwo będzie, bo moja mama by tego chyba nie przeżyła
Stary 2010-01-14, 10:22   #3014
gospella
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny'
przeczytałam wszystko i się nie poodnoszę bo duużo tego
ja dziś wyspałam się, bo wczoraj padłam o 21, nasz piesio nas wykańcza- to jak ćwiczenie przed małym dzidziusiem

siedze w biurze i marzne, bo testuje piec i czasami w nocy nie grzeje- i dziś właśnie masakra
ja to sie ostanio w ogóle nie zastanwiam nad oprawą muzyczną. Myslałam o sopranie i znalazłam babkę co śpiewa, ale jak mi przysłala demo to mi się jej barwa głosu nie podoba i klops Tżtowi mojemu wszystko jedno, bo on mówi, że będzie zdenerwowany i nic nie będzie słyszał

nie wiem czy będziemy robić błogosławieństwo, też nie myślałam bo my to stare konie po 30-stce jesteśmy więc jakoś nie czuję potrzeby tego zwyczaju od rodziców naszych ale jak będa chcieli to ok, ale nie klekne, bo potem nie wstanę w tej kiecy

piesio słodki jak karmelek, sama poszła wczoraj karnie na wyrko swoje do przedpokoju jestem w niej dumna hahahah
i przeraża mnie, że za miesiąc około bedziemy juz załatwiac sprawy w usc, bo narazie to nic nie robimy
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:28   #3015
kami2i5
Przyczajenie

Witam, przepraszam że tak czasami coś napiszę i znikam. Trochę podróżuję. Wczoraj jeździliśmy z Warszawy do Białegostoku aby wybrać fotografa i kamerzystę i powiem Wam że jestem mile zaskoczona. Koszt wydaje mi się wysoki, nie wiem jak to jest bo kamerzysta i fotograf kosztuje 2800 specjalnie napisałam cenę bo nie mam o tym pojęcia. Wczora z TŻ ustalaliśmy cały wygląd kasety. Wybieraliśmy plener itd. Zrezygnowaliśmy z tradycyjnego ponieważ kamerzysta napisze nam scenariusz i będziemy odgrywać scenkę. Poza tym co mi się podoba na ślubie, przygotowaniach i w domu będziemy mieli mikroporty i np on będzie miał słuchawkę w uchu i będzie słyszał co my do siebie będziemy szeptać. I pokazywał nam ślub Państwa Młodych, ceremonię z Kościoła, koniec mszy a TŻ mówi do swojej żony, no a teraz możesz puścić bąka. Tak się uśmieliśmy. Młodzi chcieli taką wstawkę na kasecie. Ponadto wesele będzie na wesoło, wywiady z gośćmi, opinie np co to ślub itd. Więc byliśmy naprawdę zakoczeni. Oczywiście wesołe elementy będą wsawkami. Poza tym kamerzysta np wczasie wesela może zniknąć i to nie znaczy że go nie ma po prostu się chowa i filmuje z zaskoczenia. Para np nakręciła sobie plener gdzie panna młoda mierzy suknie a TŻ siedzi w barze z kumplami i pije. Pojawia się wstawka 3 godziny przed ślubem. TŻ zrywa się i biegnie kupić garnitur. Szarpie drzwi w jednym sklepie- zamknięte, w drugim sklepie to samo, trzeci zamknięty. dochodzi do następnego sklepu, otwarty a na górze pojawia się napis Odzież używana zachodnia. Więc wczorajszy dzień był pełen śmiechu.
kami2i5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:35   #3016
lain
Zakorzenienie

Czesc i czolem

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalic że przyszedł i na mnie w końcu czas mierzenia sukni ślubnych w sobotę umówiona jestem w 4 salonach- zobaczymy co z tego będzie... najgorsze że nie mam nic upatrzonego w tych salonach i nie bardzo mam czas, żeby cokolwiek przeglądać ehh kiedy będzie ten weekend, bo już mam dosyć
haha to nas sie troche zbiera do tego mierzenia sukien na piatek i sobote
ja sobie zrobilam listy sukien w poszczegolnych salonach (jakie teoretycznie powinny w nich byc), ale niewiele z tego jest dostepne

Cytat:
Możliwe, że u nas też na wejście będzie Wagner, chociaż to jeszcze nie przesądzone, a na wyjście koniecznie musi być Mendelsohn (czy jak to się pisze ). Pozostałe piosenki dobierzemy sami. Tu jest stronka naszego zespołu z fragmentami piosenek: http://jolentinum.pl/nmuzyka.html Na pewno chcemy pieśń "powietrzem dla mnie jest" bo jest cudna "Uwierz miłości" tez jest śliczna. No i tak nietypowo nie zależy mi wcale na tym, żeby było Ave Maryja...
my ukladalismy razem z nasza spiewaczka doradzila nam co sie w jakich momentach gra i jakie sa opcje.
mi na Ave Maria tez nie zalezalo, ale moim rodzicom i owszem, wiec to glownie dla nich

Cytat:
Ja bym wolała chyba po, bo wtedy by już wszyscy goście wyszli przed kościół w tym czasie, a my byśmy później sami wychodzili z kościoła
eeehh.. jak sobie pomyślę o tym całym zamieszaniu pod kościołem i później na weselu to chwilami żaluję, że nie zdecydowaliśmy się na cichy ślub Chyba mnie znów kryys weselny dopadł... bleeehh... Ale może to przez to, że mam @ i ogólnie czuję się jak kapeć i jeszcze ta nadchodząca sesja No to sobie ponarzekałam... sorry...
u mnie jest podpisywanie po nalozeniu obraczek, dlatego mamy wybrana muzyke na ten moment. wiec wyjscie z kosciola rowniez bedzie przy gosciach (tzn. mam nadzieje, ze oni najpierw wyjda, a potem my ktos bedzie musial wszystkich wywalic przed kosciol )
wlasnie niby fajnie byloby podpisac przed, ale wtedy jak juz papiery i wszystko podpisane to jakos cala magia pryska, bo jak tu ktos napisal - juz sie nie ucieknie sprzed oltarza apodpisywanie po mszy, w trakcie gdy goscie jada na sale, tez by ewentualnie moglo byc, ale jakos tak dziwnie, ze juz niby po slubie (bo platki i grosiki polecialy), a my jednak dalej nie jestesmy malzenstwem i trzeba dopiero isc gdzies na zachrystie papiery podpisywac. dlatego my chyba jednak zostawimy to na ten czas w trakcie mszy wtedy podchodzimy do takiego stoliczka kolo oltarza jak tu http://picasaweb.google.com/p.styla/...33307798322706 podpisujemy co trzeba i msza jest kontynuowana i wtedy juz rzeczywiscie po mszy jestemy juz pelnoprawnie malzenstwem, a nie tylko po czesci

co do slubu wyluzuj super bedzie ja juz sie nie moge troche doczekac aaaale bedzie impreza

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
fajny repertuar i w sumie wszystko na organach można
bo to wlasnie pod organy wszystko bylo ukladane nasze sa zabytkowe i pieeknie brzmia nagrywaja na nich koncert organowe mozna sobie cd kupic ale bedzie uroczyscie pewnie bede ryczec jak bobr musze poprosic mojego wizazyste o jakies bardzo dobre wzmocnienie makijazu

Cytat:
a to sa tak robione, ze odbijacie im te linie papilarne i oni je graweruja na obraczkach?
bo my wlasnie takie chcemy, ale od Bielaka tylko, ze nasze poza liniami papilarnymi sa zwyklymi, blyszczacymi sie obraczkami
o takie chcemy http://www.bielak.krakow.pl/galeria/dotyk/5.jpg (tylko moja bedzie troche wezsza niz tu na zdjeciu, bo ja chce 4,5; niestety wieksza szerokosc przytlacza mi palucha )
ejj cos sie odnosnik zle robi i nie prowadzi do konkretnego modelu no nic. w kazdym badz razie chcemy z bialego zlota czy tez palladu i blyszczace

Cytat:
a u nas dokumenty podpisuje sie w piatek przed slubem zeby bylo juz w sobote wygodniej.pozdrawiam was dziewczyny i zazdroszczę ze juz miezycie sukienki ja jeszcze miesiac poczekać muszebo na luty jestem umówiona z krawcowa a tak wogole to duze imprezy weselne sie u was szykują?
w piatek to juz zupelnie dziwnie ale ja bym tak absolutnie nie chciala czyli w USC w papierach data zawarcia slubu jest ten piatek a nie sobota?

u mnie bedzie impreza na ok. 100 osob. co prawda na liscie gosci jest 125, ale pewnie ktos odmowi, czesc przyjdzie bez osob towarzyszacych, wiec ok. 100 powinno byc

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ja dziś wyspałam się, bo wczoraj padłam o 21, nasz piesio nas wykańcza- to jak ćwiczenie przed małym dzidziusiem
a co planujecie zrobic z pieskiem na czas slubu i wesela?
moj dziadek juz ma etatowo zalatwiona sasiadke do wyprowadzania psa jak on nie moze wiec sasiadka juz ma zapowiedziane swoje obowiazki na 31 lipca
dobrze, ze chociaz koty sie same wyprowadzaja (tj. do kuwety )

Cytat:
Napisane przez kami2i5 Pokaż wiadomość
Poza tym co mi się podoba na ślubie, przygotowaniach i w domu będziemy mieli mikroporty i np on będzie miał słuchawkę w uchu i będzie słyszał co my do siebie będziemy szeptać.
ja bym tak nie chciala chyba bym sie jeszcze bardziej stresowala, ze nie moge swobodnie otworzyc buzi, bo wszystko kamerzysta slyszy z reszta te scenariuszowe scenki tez mi sie srednio podobaja. ja chce zeby moj film byl skrotowym reportazem z tego dnia w formie krotkich teledyskow

my placimy za kamerzyste 2500, a za fotografa 1750

ide czytac teksty na dzisiejsze cwiczenia ehh nie chce mi sie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-01-14 o 10:40
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:38   #3017
Aaś
Zakorzenienie

Heloł

Tyle roboty miałam wczoraj że tylko zrobiłam dwa podejścia do włączenia się w dyskusję i poległam

Ale jedna rzecz mi do głowy przyszła w ramach nadrabiania. Czy ja będę jedyną osobą która będzie miała standardowe błogosławieństwo, podziękowania po oczepinach (ostatnio wymyśliliśmy że chyba damy rodzicom kosz słodyczy, wina itp + ramka cyfrowa z wgranymi naszymi zdjęciami) i.... uwaga.... CUDOWNYCH RODZICÓW MAM! Oł jes Moja mama i teściówka uważają że to najpiękniejszy moment wesela () więc im zrobię tę przyjemność. A co - niech się popłaczą ze szczęścia
Ale... jeszcze mamy jeden pomysł (zainspirwany prze lain) Po piosence dla rodziców chcemy podziękować całej rodzinie za to że są (bo mamy naprawdę fantastyczne) i zadedykować im "We are family"

Z nowoczesności tylko tyle będzie że w kościele nie będzie organów Moja siostra zbierze do kupy znajomych i zaśpiewają nam co chcemy (a że mają "weselene" doświadczenie to jestem dobrej myśli) Ostatnio jej kumpela potwierdziła że zagra na altówce

A i jeszcze z jazdami kicha wyszła bo instruktor miał stłuczkę we wtorek z kursantem i dopiero będzie załatwiał samochód zastępczy...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:51   #3018
mariiasia
Zadomowienie

ja też bym nie chciała, żeby mnie i tżta ktoś cały czas podsłuchiwał, po co dodatkowy stres? poza tym, nie chcę żeby potem wszyscy słyszeli o czym ja i tżcik rozmawiamy w dniu własnego ślubu

a jeśli chodzi o obrączki to mnie tż wczoraj powalił dosłownie: pytam go jakie by chciał, a on na to, że z białego złota albo srebra ( ) a ja na to, że ja ze srebra to nie chcę, a jeśli białe złoto to łącząne z żółtym jedynie. a on na to z pytaniem: "a to musimy mieć takie same??" rozwalił mnie na łopatki...

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Heloł

Tyle roboty miałam wczoraj że tylko zrobiłam dwa podejścia do włączenia się w dyskusję i poległam

Ale jedna rzecz mi do głowy przyszła w ramach nadrabiania. Czy ja będę jedyną osobą która będzie miała standardowe błogosławieństwo, podziękowania po oczepinach (ostatnio wymyśliliśmy że chyba damy rodzicom kosz słodyczy, wina itp + ramka cyfrowa z wgranymi naszymi zdjęciami) i.... uwaga.... CUDOWNYCH RODZICÓW MAM! Oł jes Moja mama i teściówka uważają że to najpiękniejszy moment wesela () więc im zrobię tę przyjemność. A co - niech się popłaczą ze szczęścia
Ale... jeszcze mamy jeden pomysł (zainspirwany prze lain) Po piosence dla rodziców chcemy podziękować całej rodzinie za to że są (bo mamy naprawdę fantastyczne) i zadedykować im "We are family"

Z nowoczesności tylko tyle będzie że w kościele nie będzie organów Moja siostra zbierze do kupy znajomych i zaśpiewają nam co chcemy (a że mają "weselene" doświadczenie to jestem dobrej myśli) Ostatnio jej kumpela potwierdziła że zagra na altówce

A i jeszcze z jazdami kicha wyszła bo instruktor miał stłuczkę we wtorek z kursantem i dopiero będzie załatwiał samochód zastępczy...
a ja mam egz 27.01 ale coś czuję że i tym razem polegnę

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-01-14, 11:08   #3019
moniczka2123
Zadomowienie

Bede trzymac kciuki zebys zdała wszystkie zebyscie zdały ja wesele mam na Okolo 280 osob.wiem ze dokumenty podpisuje sie poprostu przynajmniej za wcześniejszego ksiedza w piatek z data sobotnią.teraz sie ksiadz zmienił to sie na naukach dowiemy co i jak

Stary 2010-01-14, 11:08   #3020
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a to sa tak robione, ze odbijacie im te linie papilarne i oni je graweruja na obraczkach?
bo my wlasnie takie chcemy, ale od Bielaka tylko, ze nasze poza liniami papilarnymi sa zwyklymi, blyszczacymi sie obraczkami :
Nasze będą robione z odlewu gumowego,dopasowane do kształtu palca, a linie będą odlewane ze wzoru który my odbijemy- ja będę miała na obrączce Tżta a on mój odcisk
Stary 2010-01-14, 11:15   #3021
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze będą robione z odlewu gumowego,dopasowane do kształtu palca, a linie będą odlewane ze wzoru który my odbijemy- ja będę miała na obrączce Tżta a on mój odcisk
to nasze beda robione tak, ze najpierw robia normalna obraczke jaka sobie zazyczymy (mozna wybrac surowiec/sposob polerowania - polysk, satynowanie itd./grubosc/szerokosc itp), przychodzimy zmierzyc czy rozmiar ok, odbijamy na kartce po paluchu, podajemy tekst do wygrawerowanie i nam te odciski graweruja na obraczce, a tekst wenatrz tez bede miala odcisk TZa, a on moj (glupio byloby miec swoj )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:24   #3022
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość

A teraz się chwalę Suwaczek pokazuje, że mamy 100 dni do ślubu . Dziś świętujemy studniówkę
Gratulacje
Cytat:
Bede trzymac kciuki zebys zdała wszystkie zebyscie zdały ja wesele mam na Okolo 280 osob.wiem ze dokumenty podpisuje sie poprostu przynajmniej za wcześniejszego ksiedza w piatek z data sobotnią.teraz sie ksiadz zmienił to sie na naukach dowiemy co i jak
Wow porzadne wesele! A ja myslalam ze 110-120 u mnie to duzo

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:35   #3023
moniczka2123
Zadomowienie

Duzoale...koszt tez większy dziewczynki a z jakich okolic jestescie i ile placicie za lokal?za ile dni? Ja za dwa dni place 187 zl od osoby place do tego musze dokupic tylko alkohol i orkiestrę kamerzyste itd. W cenie jest 10 dań gorących podczas dwoch dni desery albo lody w zależności co sie chce.ciasto owoce.zywe kwiaty na stołach .napoje tylko te orginalne do oporu nie ma określonej ilości.wiejski stół w tym Okolo północy bedzie prosię pieczone.do tego fontanna z białej i zwykłej czekolady.stolik z kawa w tym 10 rodzajów herbaty i stolik z kawa i tez tam ileś rodzajów to tak z grubsza juz ustalilismy godzine w kosciele 7 sierpień godzina 16

Stary 2010-01-14, 11:41   #3024
Ellin_ak
Rozeznanie

My za salę płacimy ok 800 zł ale jeszcze nie znamy dokładnej ceny, a catering za dwa dania ciepłe, ale naprawdę bogate- z trzema wersjami mięs, i sałatek i gotowanych warzyw płacimy 75 zł za osobę- w tym okragłe stoły,krzesła, zastawa i obsługa...szampan dla wszystkich gości.
Stary 2010-01-14, 11:53   #3025
woda sodowa
Wtajemniczenie

A dzis rano nasz Calebek przywital sie slicznie z rodzicami: otworzyl oczka, usiadl sobie, patrzy na TZ-a i mowi "hiya dada", spojrzal na mnie "hiya mama", spojrzal na zyrandol, pokazal go paluszkiem i mowi "look!":h ahaha: Z polskich slowek umie: kotek, dziadzia, oko, kupa Zdolniacha moj
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:56   #3026
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Duzoale...koszt tez większy dziewczynki a z jakich okolic jestescie i ile placicie za lokal?za ile dni? Ja za dwa dni place 187 zl od osoby place do tego musze dokupic tylko alkohol i orkiestrę kamerzyste itd. W cenie jest 10 dań gorących podczas dwoch dni desery albo lody w zależności co sie chce.ciasto owoce.zywe kwiaty na stołach .napoje tylko te orginalne do oporu nie ma określonej ilości.wiejski stół w tym Okolo północy bedzie prosię pieczone.do tego fontanna z białej i zwykłej czekolady.stolik z kawa w tym 10 rodzajów herbaty i stolik z kawa i tez tam ileś rodzajów to tak z grubsza juz ustalilismy godzine w kosciele 7 sierpień godzina 16
My wesle mamy w miesjcowosci 20km od naszego miasta, bedziemy placic okolo 165zl/os w tym 5 goracych posilkow, spanie i poprawiny do 16, dokupic tylko musimy alko, bo w cenie jest nawet tort, napoje i ciasta Ale ceny moga wzrosnac do 10%, tak bylo w umowie. Wlascicielka sali moze nam ja udekolorwac za 400zł, mozna dokupic wiejski stol tez za 400zl. Widze ze u Ciebie naprawde konkrtene wesele

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
A dzis rano nasz Calebek przywital sie slicznie z rodzicami: otworzyl oczka, usiadl sobie, patrzy na TZ-a i mowi "hiya dada", spojrzal na mnie "hiya mama", spojrzal na zyrandol, pokazal go paluszkiem i mowi "look!":h ahaha: Z polskich slowek umie: kotek, dziadzia, oko, kupa Zdolniacha moj
Ale fajnie, bedziesz miec dwujezyczne dziecko

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-01-14 o 11:58
Stary 2010-01-14, 12:00   #3027
woda sodowa
Wtajemniczenie

Widze, ze przywitanie 2010 roku sprawilo, ze sie tu wiecej o slubno-weselnych sprawach gada W sumie to chyba zdjecia moniki tak wszystkich zmobilizowaly i toska juz tak niedlugo...jej slub to bede przezywac jak mrowka okres, bo ona jedna z najregularniejszych tutaj, wiec bede kciuki trzymac rekami i nogami
Stary 2010-01-14, 12:03   #3028
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

kupa najważniejsze słowo

My mamy 170zł/os, 5 dań z tym że jedno możemy zamienić na grilla (ostateczna decyzja do tygodnia przed weselem) ileś tam zimnych przystawek (nie pamiętam), wiejski stół, ciasta, napoje różnorakie bez ograniczeń i szampan na powitanie gości. Dokupujemy tort, sali przystrajać nie będziemy bo sama już jest ładna (m.in. fortepian stoi, świeczek pełno i takich różnych starodawnych elementów, na suficie są powieszone już takie bordowe płachty a kwiaty na stół są w cenie), musimy tylko wymyślić jakiś element do powieszenia za nami. Tyle.

O. Właśnie wymyśliłam że może by porozrzucać jakieś płatki na stołach...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:04   #3029
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

Ale fajnie, bedziesz miec dwujezyczne dziecko
Ja musialam w szkole tyle lat zasuwac i sie angielskiego uczyc, a on wszystko na tacy podane bedzie mial.
Stary 2010-01-14, 12:06   #3030
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Widze, ze przywitanie 2010 roku sprawilo, ze sie tu wiecej o slubno-weselnych sprawach gada W sumie to chyba zdjecia moniki tak wszystkich zmobilizowaly i toska juz tak niedlugo...jej slub to bede przezywac jak mrowka okres, bo ona jedna z najregularniejszych tutaj, wiec bede kciuki trzymac rekami i nogami
W tym roku to sie zrobilo jakos bardziej realne, nie moge uwiezyc ze juz niedlugo powychodzimy za maz

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Ja musialam w szkole tyle lat zasuwac i sie angielskiego uczyc, a on wszystko na tacy podane bedzie mial.
Dokaldnie, i jeszcze bedzie mial super akcent

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości