Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 13:55   #3211
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
A ja dopiero wstalam Tak mi sie dobrze spalo, nawet nie spodziewalam sie, ze tak wygodnie moze byc w tej poduszce, czulam sie tak jakby otulona no rewelacja naprawde dobra znikam z piesem na spacer bo chyba juz musi
No to ja sobie ja zamawiam. Może jeszcze troszkę poczekam, ale kupię napewno. Szczególnie, że może sie przydać po porodzie.
Stary 2010-01-14, 13:57   #3212
eleonoremio
Rozeznanie

Ferminaka wpiszesz mnie na liste??

Mam na imie ela, mam 23 lata, jestem z Jawora, tp mam na 26.07.2010
obstawiam dzieczynke

Pozdrawiam
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 13:58   #3213
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
A ja dopiero wstalam Tak mi sie dobrze spalo, nawet nie spodziewalam sie, ze tak wygodnie moze byc w tej poduszce, czulam sie tak jakby otulona no rewelacja naprawde dobra znikam z piesem na spacer bo chyba juz musi
no to tez sie musze zastanowic nad taka podusia ale ten twoj pies cierpliwy ja jak spie do 10 to juz mam wyrzuty ze on tam biedak cisnie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

EDIT
wrzucam zdjecia.... czarne eleganckie spodnie, praktycznie jak nowe... choc na zdjeciu w lustrze dupiato, bo jakies popalcowane bylo...
a co do sweterkow, to jeden mietowy jak nowy... super
natomiast czerwony juz stan taki bardzo dobry minus... ale mysle,ze na brzuszek bedzie super
ciuszki super a w dodatku za ta cene! sweterek mietowy widze ze jest z irlandi tez mysle o kupnie takiego zapinanego na guziczki sweterka
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 13:58   #3214
bassienkaw
Zakorzenienie

Papeteria, ze spodni naprawde jestem bardzo zadowolona, one naprawde sa chyba nowiusienkie, choc bez metek... zero sladow uzytkowania, tak samo mietowy sweterek...
czerwony juz nie taki super... ale stwierdzilam,ze za 3zl to grzech nie wziac, do latania bedzie jak juz brzuch wyskoczy

Anoxa, wiesz co nie wiem nawet skad, nie znam sie... ale jestem z niego bardzo zadowolona. Mam jeszcze jeden w domu, tylko bezowy i z haftem, ale ten jest o wiele fajniejszy
no i jak brzuszek bedzie duzy, to nie trzeba wszystkich guziczkow zapinac wiec bedzie good

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-01-14 o 14:00
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:01   #3215
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Na mnie nire działa nic jak na razie ledwo coś z siebie wyciskam :/ musze to przeżyć chyba...
kup sobie to siemie lniane czy len mielony i dodawaj do jogurtu, pij dużo wody (ja uwielbiam"Kingę") i soku jabłkowego .Mnie ruszyło a już zaczynałam załatwiać się z krwią(przepraszam za obrazowy opis )Przeżyć to może przeżyjesz, ale nabawisz się w końcu hemoroidów.

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-14 o 14:05
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:03   #3216
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny tez macie cos takiego ze co chwile glaszczecie brzuszek? ja normalnie nie moge przestac...
Stary 2010-01-14, 14:07   #3217
aniaa22
Zakorzenienie

niezawsze to pospalas z ta poduszka tez ja na pewno zamowie

ja sie zbieram do ginki. trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok i zeby sie dala namowic na usg moze sie uda podejzec plec
odezwe sie po powrocie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:08   #3218
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny tez macie cos takiego ze co chwile glaszczecie brzuszek? ja normalnie nie moge przestac...
Pewnie większość tak ma. Taki odruch. Mój się już śmieje, a ja też tego nie kontroluje

aniaa22 koniecznie daj znać i trzymamy kciuki !!!

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-14 o 14:10
Stary 2010-01-14, 14:20   #3219
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
agravka gartuluje coreczki

witam nowe dziewczyny i gratuluje

ja dzis jestem strasznie niewyspana moj M cala noc wymiotowal i nie tylko... dopadla go tak straszna grypa zoladkowa ze mi go bylo tak zal ze zasnac nie moglam i siedzialam z nim i tylko herbatke robilam-strasznie sie meczyl.
ja mama nadzieje ze 21 przerwe plage dziewczynek i powiem ze jednak chlopak ale co bedzie to bedzie byle by zdrowe

bordowa jesli nie wiesz nawet w ktorym jestes tygodniu mozesz skorzystac z kalkulatora ciazy np na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ i termin porodu tez ci wyskoczy no i GRATULUJE!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

wspolczuje bolu glowy jej ale szybciutko ci przyszly te spodenki skoro polecasz musze tez sie zastanowic nad kupnem
Uważaj na siebie i maleństwo, jak pewnie wiesz grypa żołądkowa lub jelitowa lubi dopadać całą rodzinkę.Wiem bo u mnie mała przyniosła z przedszkola w zeszłym roku i rozłożyło mnie i męża też,co prawda szybko mija ale wymęczy co nie miara.Polecam na tą "dolną dolegliwość" Stoperan-pomaga momentalnie a na wymęczony żołądek jakieś bakterie osłonowe- trilac lub coś no i cola.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:20   #3220
bassienkaw
Zakorzenienie

Ania trzymamy wiec kciuki
Co do glaskania brzuszka, to ja jeszcze nie mam takiego odruchu... pewnie jak brzuch wyskoczy, to wtedy automatycznie sie taki odruch pojawi

Stary 2010-01-14, 14:23   #3221
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
pamieta mnie ktos jeszcze?
Pamiętam, pamiętam, ciebie to kochana chyba ta nowa praca pochłonęła do reszty ... a my???
Stary 2010-01-14, 14:27   #3222
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

ja sie zbieram do ginki. trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok i zeby sie dala namowic na usg moze sie uda podejzec plec
odezwe sie po powrocie

oczywiscie trzymamy kciuki za usg! pros ja jak tylko sie da

a u nas nawet moj tz ma taki odruch zwlaszcza wieczorkiem ze glaszcze moj brzuchol

a ja wlasnie ogladam lezaczki dla maluszkow i chyba zdecyduje sie z fisher price'a ceny sa okolo 150zl wiec nie drogo no i sprawdzona firma kolezanka tez ma taki teraz i jest zadowolona i ona i mala Blanka tez a wy macie jakies doswiadczenie z lezaczkami? wiem ze sa super wygodne jak maluszek sie zaczyna interesowac wszystkim mozna go w takim umiescic byle nas widzial i spokojnie np robic obiadek
Stary 2010-01-14, 14:28   #3223
bassienkaw
Zakorzenienie

Jusdan juz tlumacze co i jak prawda jest taka, ze pracuje od 8-16... mam to szczescie,ze rano tescie przyjezdzaja po Łucje, wiec nie musze jej zawozic... powrot z pracy to jakies pol godziny, ale nim odbiore Łucje to kolejne pol godziny... ok 17 jestesmy w domu. Czeka na Nas juz na stole obiadek, przygtowany przez męża, ktory wraca o 14 z pracy... potem albo jakis spacer, albo cos... w tym tygodniu kazdego dnia cos mialam wiec wiesz...
Przedwczoraj bylam u kardiologa, bo pobolewalo mnie serce, na szczescie wyniki wyszly dobrze... to koleda, to na poczte, to cos tam... dzisiaj musze skoczyc do moich rodzicow, wiec jak potem wrocimy, to akurat kapiel malej, naszykuje jedzenie Damianowi do pracy, zrobie moze cos na obiad, albo zostawie go Damianowi na jutro, zobaczymy... i czas leci, kapiel, i potem potulac sie z mezem i spac... mysle,ze postaram sie z pracy zagladac... choc raz na jakis czas, ale nie ma szans bym byla z Wami na biezaco

Dziekuje za pamiec, to dla mnie wiele... jak cos to dla zainteresowanych
www.smallangel.blog.pl ale login i haslo podam na PW, jak cos to piszcie... tam postaram sie byc czesciej

Anoxa jak bede miala chwile to poszukam i wkleje jaki ja mam... w kazdym badz razie ja bylam zadowolona. Moze Łucja jakos szczegolnie sie nim nie interesowala... ale np moglam ja polozyc, wlaczalam wibracje i szybko usypiala... a potem sie bawila, teraz Łucja ma 2 latka i jest to dla niej takie siedzonko, czasem ona, czasem lalki...

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-01-14 o 14:31
Stary 2010-01-14, 14:34   #3224
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

odezwe sie po powrocie
Koniecznie napisz jak na wizycie no i czy wiesz już kto mieszka w twoim brzuszku
Stary 2010-01-14, 14:35   #3225
anoxa
Zakorzenienie

basiu chociaz ciaza szybciej ci minie nie bedzie ci sie czas dluzyl
Stary 2010-01-14, 14:35   #3226
bajka1807
Zakorzenienie

ja tez od 2 dni odwiedzam kibelek regularnie, nie mam juz tak wypietego brzuszka. ale mi to przyszlo samoistnie, chyba powoli odpuszczaja dolegliosci piewszego trymestru

ja tez glaszcze brzuszek, albo zwyczajnie sie za niego trzymam hehe, odruch niekontrolowany.moj tż tez jak juz lezymy w lozeczku to glaszcze brzuszek, ostatnio cos tam nawet do niego szeptal

a ja ogolnie jestem mega niewyspana zazdroszcze co niektorym ze moga sobie pospac hehe. ja niestety musialam dzisiaj leciec do pracy, a pol nocy nie spalam bo moja kotka dostala pierwsza w zyciu ruje i wykancza mnie psychicznie swoimi nocnymi serenadami
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:44   #3227
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Ja tak mam szczególnie przed snem jak leżę już w łóżeczku,głaszcze, głaszcze z nadzieją że może też da mi jakiś znak... Póki co muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Jusdan juz tlumacze co i jak prawda jest taka, ze pracuje od 8-16... mam to szczescie,ze rano tescie przyjezdzaja po Łucje, wiec nie musze jej zawozic... powrot z pracy to jakies pol godziny, ale nim odbiore Łucje to kolejne pol godziny... ok 17 jestesmy w domu. Czeka na Nas juz na stole obiadek, przygtowany przez męża, ktory wraca o 14 z pracy... potem albo jakis spacer, albo cos... w tym tygodniu kazdego dnia cos mialam wiec wiesz...
Przedwczoraj bylam u kardiologa, bo pobolewalo mnie serce, na szczescie wyniki wyszly dobrze... to koleda, to na poczte, to cos tam... dzisiaj musze skoczyc do moich rodzicow, wiec jak potem wrocimy, to akurat kapiel malej, naszykuje jedzenie Damianowi do pracy, zrobie moze cos na obiad, albo zostawie go Damianowi na jutro, zobaczymy... i czas leci, kapiel, i potem potulac sie z mezem i spac... mysle,ze postaram sie z pracy zagladac... choc raz na jakis czas, ale nie ma szans bym byla z Wami na biezaco

Dziekuje za pamiec, to dla mnie wiele... jak cos to dla zainteresowanych
www.smallangel.blog.pl ale login i haslo podam na PW, jak cos to piszcie... tam postaram sie byc czesciej

Anoxa jak bede miala chwile to poszukam i wkleje jaki ja mam... w kazdym badz razie ja bylam zadowolona. Moze Łucja jakos szczegolnie sie nim nie interesowala... ale np moglam ja polozyc, wlaczalam wibracje i szybko usypiala... a potem sie bawila, teraz Łucja ma 2 latka i jest to dla niej takie siedzonko, czasem ona, czasem lalki...

......no dobra usprawiedliwienie przyjęte Zaglądaj chociaż czasem jak znajdziesz chwilkę w pracy.A z tym twoim serduchem to pisałaś chyba kiedyś że masz arytmię? Ja też mam i przed ciążą pomagał mi potas w tabletkach, było dużo lepiej bo tych napadów kołatań nie miałam tak często ale teraz w ciązy musiałam ograniczyś potas bo moja gin powiedziała że magnez mogę brać do woli ale z potasem mam uważać i nie za dużo go przyjmować.
Stary 2010-01-14, 14:51   #3228
farminka
Wtajemniczenie

Jak tak czytam o tych Waszych dolegliwościach to dochodzę do wniosku,że ja szczęściara jestem,bo ani razu nie wymiotowałam,nie mam zaparć,nie latam często siku. U mnie ogranicza się do wiecznego zmęczenia,niewyspania,zas łabnięć i sporadycznej zgagi
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:54   #3229
bassienkaw
Zakorzenienie

Jusdan jednak to nie jest arytmia, z tego co mi kardiolog powiedzial... po prostu serce bije mi raz szybciej, raz wolniej, ale nie zalicza sie to do arytmii... ponoc wiele mlodych osob tak ma, a te bole, to cos tam od kregoslupa moglo byc... nie znam sie na tym, wiec ciezko mi tlumaczyc

Co do dolegliwosci ciazowych... to ja tez nie narzekam. Nie wymiotuje, nie ma mi niedobrze, wczoraj pierwszy raz zgaga mnie dopadla... a tak to spoko. Jedynie mialam ere spiocha, ale to norma... jednak powoli juz mija

Stary 2010-01-14, 14:58   #3230
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
no to tez sie musze zastanowic nad taka podusia ale ten twoj pies cierpliwy ja jak spie do 10 to juz mam wyrzuty ze on tam biedak cisnie
TA poducha fajna bo i po prorodzie i przy karmieniu sie przyda, wiec posluzy jeszcze

A moj piesek cierpliwy i lojalny bo jak pani spi to i pieso spi u nas tak jest a on we mnie zapatrzony strasznie szczegolnie teraz jak siedze w domu, wczesniej jak pracowalam nie bylo mnie w domu ok 10 dni w miesiacu a teraz full wypas dla niego bo pani non-stop. Wynagradzam mu to b. dlugimi spacerami za to
ok znikam do sasiadki ogladac jej usg 4D

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:59   #3231
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o tych Waszych dolegliwościach to dochodzę do wniosku,że ja szczęściara jestem,bo ani razu nie wymiotowałam,nie mam zaparć,nie latam często siku. U mnie ogranicza się do wiecznego zmęczenia,niewyspania,zas łabnięć i sporadycznej zgagi
ja też nie miałam mdłości , ale od początku ciąży często sikam a już ostatnio to niemal co godzinę , ale w nocy nie.
Stary 2010-01-14, 15:01   #3232
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość

szczesciara a;e sa takie kobiety ze "tylko im w ciazy chodzic" a co do spania to wlasnie chyba nadchodzi czas na popoludniowa drzemke bo cos ziewam niemilosiernie....

a jak TZ przyjedzie to jedziemy do mamy na obiadek bo robi lazanki
Stary 2010-01-14, 15:19   #3233
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
kup sobie to siemie lniane czy len mielony i dodawaj do jogurtu, pij dużo wody (ja uwielbiam"Kingę") i soku jabłkowego .Mnie ruszyło a już zaczynałam załatwiać się z krwią(przepraszam za obrazowy opis )Przeżyć to może przeżyjesz, ale nabawisz się w końcu hemoroidów.
Też to mam ale juz nie uzywam bo nic nie pomagało , dodawałam do zupy i piłam z woda i nic tylko mi nie dobrze było dalej jak sobie o nim mysle to mi się źle robi
Ja z tymi zaparciami to już nawet przed ciążą walczyłam, wtedy pomagał mi papieros....
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-01-14, 15:22   #3234
martix25
Raczkowanie

GG do martix25

Dziś byłam u lekarza i mam ospę jestem załamana,ciągle ryczę.
Moja córcia przywlokła ospę z przedszkola.Sama przeszła ją łagodnie.
W sobotę mamy jechać w góry,ten rok zaczyna się fatalnie

martix25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:24   #3235
bassienkaw
Zakorzenienie

No wlasnie najlepsze jest to, ze ja wlasnie jak zaczela mi sie ciaza, to w wc bylam ze 2-3 razy w ciagu dnia. Teraz tez co najmniej raz dziennie jestem, a wczesniej mialam z tym nieraz problem,wiec sie ciesze
Jeszcze pol godziny i uciekam do domu

Stary 2010-01-14, 15:29   #3236
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
wiem o czym piszesz kochana mam tak samo ja mam do pracy na 7.30 - 15.30 niestety maż przychodzi później więc muszę sama obiad zrobić , na szczęście Bastusia mi przyprowadzają do domu jak na razie bo pilnują babcie na zmiane rano jedna druga popołudniu.
Ostatnio nie mam czasu na to ostatnie z twojej listy przytulanie się bo zasypiam razem z małym ( tez ma 2 lata, teraz ma okres że nie zaśnie sam w łóżeczku tylko przychodzi do nas na "oglądanie telewizji" i tak zasypia .) tak sie czuję zmęczona i głowa mnie boli i brzuch dołem ze zmęczenia.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez martix25 Pokaż wiadomość
Dziś byłam u lekarza i mam ospę jestem załamana,ciągle ryczę.
Moja córcia przywlokła ospę z przedszkola.Sama przeszła ją łagodnie.
W sobotę mamy jechać w góry,ten rok zaczyna się fatalnie
Zdrowiej szybko!!!
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-01-14, 15:34   #3237
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Też to mam ale juz nie uzywam bo nic nie pomagało , dodawałam do zupy i piłam z woda i nic tylko mi nie dobrze było dalej jak sobie o nim mysle to mi się źle robi
Ja z tymi zaparciami to już nawet przed ciążą walczyłam, wtedy pomagał mi papieros....
o fajkach nawet nie myśl
matrix ale z ospą chyba nie ma powikłań w ciąży hmm? gorzej jakby to była różyczka tfu tfu...rozchmurz się
Stary 2010-01-14, 15:55   #3238
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
wiem o czym piszesz kochana mam tak samo ja mam do pracy na 7.30 - 15.30 niestety maż przychodzi później więc muszę sama obiad zrobić , na szczęście Bastusia mi przyprowadzają do domu jak na razie bo pilnują babcie na zmiane rano jedna druga popołudniu.
Ostatnio nie mam czasu na to ostatnie z twojej listy przytulanie się bo zasypiam razem z małym ( tez ma 2 lata, teraz ma okres że nie zaśnie sam w łóżeczku tylko przychodzi do nas na "oglądanie telewizji" i tak zasypia .) tak sie czuję zmęczona i głowa mnie boli i brzuch dołem ze zmęczenia.
Wiesz co, obiadki zawsze mozna dzien wczesniej troche przygotowac... ja np wczoraj akurat naszykowalam juz miesko na dzisiaj, a maz zrobi reszte... robie mu dzien dobroci, bo tak to zawsze wszystko sam szykuje, kochany.... i jeszcze czeka na Nas, az wrocimy i jemy razem
Co do odbierania dzieciaka... to ja nie narzekam, bo tescie mieszkaja w tym samym miescie, jakies 4km od nas... autem jezdze do pracy, wiec podjezdzam po mala i wracamy, tylko, ze ona ma teraz okres, ze wszedzie by zostala, nie chce wracac, ona chce spac czy to u babci, czy cioci, obojetnie gdzie... wiec jest ryk jak wychodzimy
Łucja usypia sama, wiec tuaj problemu nie ma a z jakiego miesiaca jest twoje dziecie?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Uciekam do domku, do jutra dziewczyny

Stary 2010-01-14, 16:02   #3239
astlk
Przyczajenie

Witam kobietki Dopisuje sie do letniego wątku.. u mnie termin na 27.08.. wiec pewnie będę zamykać lipcowo-sierpniowy wąteczek :P Zabieram się teraz do nadrabiania zaległości..
astlk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 16:10   #3240
ola_k11
Zadomowienie

jeśli chodzi o wzdęcia to też mam ale z zaparciami nie mam problemu
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości