|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
No to ja sobie ja zamawiam. Może jeszcze troszkę poczekam, ale kupię napewno. Szczególnie, że może sie przydać po porodzie.
|
|
|
|
#3212 |
|
Rozeznanie
|
Ferminaka wpiszesz mnie na liste??
Mam na imie ela, mam 23 lata, jestem z Jawora, tp mam na 26.07.2010 obstawiam dzieczynke Pozdrawiam
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten twoj pies cierpliwy ja jak spie do 10 to juz mam wyrzuty ze on tam biedak cisnie ![]() Cytat:
tez mysle o kupnie takiego zapinanego na guziczki sweterka
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria, ze spodni naprawde jestem bardzo zadowolona, one naprawde sa chyba nowiusienkie, choc bez metek... zero sladow uzytkowania, tak samo mietowy sweterek...
czerwony juz nie taki super... ale stwierdzilam,ze za 3zl to grzech nie wziac, do latania bedzie jak juz brzuch wyskoczy Anoxa, wiesz co nie wiem nawet skad, nie znam sie... ale jestem z niego bardzo zadowolona. Mam jeszcze jeden w domu, tylko bezowy i z haftem, ale ten jest o wiele fajniejszy ![]() no i jak brzuszek bedzie duzy, to nie trzeba wszystkich guziczkow zapinac wiec bedzie good
Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-14 o 14:00 |
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-14 o 14:05 |
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tez macie cos takiego ze co chwile glaszczecie brzuszek? ja normalnie nie moge przestac...
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze to pospalas z ta poduszka
tez ja na pewno zamowie ![]() ja sie zbieram do ginki. trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo ok i zeby sie dala namowic na usg moze sie uda podejzec plec odezwe sie po powrocie |
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aniaa22 koniecznie daj znać i trzymamy kciuki !!! Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-14 o 14:10 |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na wymęczony żołądek jakieś bakterie osłonowe- trilac lub coś no i cola.
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Ania trzymamy wiec kciuki
Co do glaskania brzuszka, to ja jeszcze nie mam takiego odruchu... pewnie jak brzuch wyskoczy, to wtedy automatycznie sie taki odruch pojawi |
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam, pamiętam, ciebie to kochana chyba ta nowa praca pochłonęła do reszty
... a my???
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie trzymamy kciuki za usg! pros ja jak tylko sie da ![]() a u nas nawet moj tz ma taki odruch zwlaszcza wieczorkiem ze glaszcze moj brzuchol ![]() a ja wlasnie ogladam lezaczki dla maluszkow i chyba zdecyduje sie z fisher price'a ceny sa okolo 150zl wiec nie drogo no i sprawdzona firma kolezanka tez ma taki teraz i jest zadowolona i ona i mala Blanka tez a wy macie jakies doswiadczenie z lezaczkami? wiem ze sa super wygodne jak maluszek sie zaczyna interesowac wszystkim mozna go w takim umiescic byle nas widzial i spokojnie np robic obiadek
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Jusdan juz tlumacze co i jak
prawda jest taka, ze pracuje od 8-16... mam to szczescie,ze rano tescie przyjezdzaja po Łucje, wiec nie musze jej zawozic... powrot z pracy to jakies pol godziny, ale nim odbiore Łucje to kolejne pol godziny... ok 17 jestesmy w domu. Czeka na Nas juz na stole obiadek, przygtowany przez męża, ktory wraca o 14 z pracy... potem albo jakis spacer, albo cos... w tym tygodniu kazdego dnia cos mialam wiec wiesz...Przedwczoraj bylam u kardiologa, bo pobolewalo mnie serce, na szczescie wyniki wyszly dobrze... to koleda, to na poczte, to cos tam... dzisiaj musze skoczyc do moich rodzicow, wiec jak potem wrocimy, to akurat kapiel malej, naszykuje jedzenie Damianowi do pracy, zrobie moze cos na obiad, albo zostawie go Damianowi na jutro, zobaczymy... i czas leci, kapiel, i potem potulac sie z mezem i spac... mysle,ze postaram sie z pracy zagladac... choc raz na jakis czas, ale nie ma szans bym byla z Wami na biezaco ![]() Dziekuje za pamiec, to dla mnie wiele... jak cos to dla zainteresowanych www.smallangel.blog.pl ale login i haslo podam na PW, jak cos to piszcie... tam postaram sie byc czesciej Anoxa jak bede miala chwile to poszukam i wkleje jaki ja mam... w kazdym badz razie ja bylam zadowolona. Moze Łucja jakos szczegolnie sie nim nie interesowala... ale np moglam ja polozyc, wlaczalam wibracje i szybko usypiala... a potem sie bawila, teraz Łucja ma 2 latka i jest to dla niej takie siedzonko, czasem ona, czasem lalki... Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-01-14 o 14:31 |
|
|
|
#3224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
basiu chociaz ciaza szybciej ci minie nie bedzie ci sie czas dluzyl
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez od 2 dni odwiedzam kibelek regularnie, nie mam juz tak wypietego brzuszka. ale mi to przyszlo samoistnie, chyba powoli odpuszczaja dolegliosci piewszego trymestru
![]() ja tez glaszcze brzuszek, albo zwyczajnie sie za niego trzymam hehe, odruch niekontrolowany.moj tż tez jak juz lezymy w lozeczku to glaszcze brzuszek, ostatnio cos tam nawet do niego szeptal ![]() a ja ogolnie jestem mega niewyspana zazdroszcze co niektorym ze moga sobie pospac hehe. ja niestety musialam dzisiaj leciec do pracy, a pol nocy nie spalam bo moja kotka dostala pierwsza w zyciu ruje i wykancza mnie psychicznie swoimi nocnymi serenadami
|
|
|
|
#3227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co muszę się jeszcze uzbroić w cierpliwość.---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
......no dobra usprawiedliwienie przyjęte |
||
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak czytam o tych Waszych dolegliwościach to dochodzę do wniosku,że ja szczęściara jestem,bo ani razu nie wymiotowałam,nie mam zaparć,nie latam często siku. U mnie ogranicza się do wiecznego zmęczenia,niewyspania,zas łabnięć i sporadycznej zgagi
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Jusdan jednak to nie jest arytmia, z tego co mi kardiolog powiedzial... po prostu serce bije mi raz szybciej, raz wolniej, ale nie zalicza sie to do arytmii... ponoc wiele mlodych osob tak ma, a te bole, to cos tam od kregoslupa moglo byc... nie znam sie na tym, wiec ciezko mi tlumaczyc
Co do dolegliwosci ciazowych... to ja tez nie narzekam. Nie wymiotuje, nie ma mi niedobrze, wczoraj pierwszy raz zgaga mnie dopadla... a tak to spoko. Jedynie mialam ere spiocha, ale to norma... jednak powoli juz mija
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moj piesek cierpliwy i lojalny bo jak pani spi to i pieso spi u nas tak jest a on we mnie zapatrzony strasznie szczegolnie teraz jak siedze w domu, wczesniej jak pracowalam nie bylo mnie w domu ok 10 dni w miesiacu a teraz full wypas dla niego bo pani non-stop. Wynagradzam mu to b. dlugimi spacerami za to ![]() ok znikam do sasiadki ogladac jej usg 4D |
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie miałam mdłości , ale od początku ciąży często sikam a już ostatnio to niemal co godzinę , ale w nocy nie.
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczesciara a;e sa takie kobiety ze "tylko im w ciazy chodzic" a co do spania to wlasnie chyba nadchodzi czas na popoludniowa drzemke bo cos ziewam niemilosiernie....a jak TZ przyjedzie to jedziemy do mamy na obiadek bo robi lazanki
|
|
#3233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko mi nie dobrze było dalej jak sobie o nim mysle to mi się źle robi![]() Ja z tymi zaparciami to już nawet przed ciążą walczyłam, wtedy pomagał mi papieros....
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
Dziś byłam u lekarza i mam ospę
jestem załamana,ciągle ryczę.Moja córcia przywlokła ospę z przedszkola.Sama przeszła ją łagodnie. W sobotę mamy jechać w góry,ten rok zaczyna się fatalnie
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie najlepsze jest to, ze ja wlasnie jak zaczela mi sie ciaza, to w wc bylam ze 2-3 razy w ciagu dnia. Teraz tez co najmniej raz dziennie jestem, a wczesniej mialam z tym nieraz problem,wiec sie ciesze
![]() Jeszcze pol godziny i uciekam do domu |
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam tak samo ja mam do pracy na 7.30 - 15.30 niestety maż przychodzi później więc muszę sama obiad zrobić , na szczęście Bastusia mi przyprowadzają do domu jak na razie bo pilnują babcie na zmiane rano jedna druga popołudniu. Ostatnio nie mam czasu na to ostatnie z twojej listy przytulanie się bo zasypiam razem z małym ( tez ma 2 lata, teraz ma okres że nie zaśnie sam w łóżeczku tylko przychodzi do nas na "oglądanie telewizji" i tak zasypia .) tak sie czuję zmęczona i głowa mnie boli i brzuch dołem ze zmęczenia.---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Zdrowiej szybko!!!
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fajkach nawet nie myśl ![]() matrix ale z ospą chyba nie ma powikłań w ciąży hmm? gorzej jakby to była różyczka tfu tfu...rozchmurz się |
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do odbierania dzieciaka... to ja nie narzekam, bo tescie mieszkaja w tym samym miescie, jakies 4km od nas... autem jezdze do pracy, wiec podjezdzam po mala i wracamy, tylko, ze ona ma teraz okres, ze wszedzie by zostala, nie chce wracac, ona chce spac czy to u babci, czy cioci, obojetnie gdzie... wiec jest ryk jak wychodzimy ![]() Łucja usypia sama, wiec tuaj problemu nie ma a z jakiego miesiaca jest twoje dziecie?---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Uciekam do domku, do jutra dziewczyny
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Przyczajenie
|
Witam kobietki
Dopisuje sie do letniego wątku.. u mnie termin na 27.08.. wiec pewnie będę zamykać lipcowo-sierpniowy wąteczek :P Zabieram się teraz do nadrabiania zaległości..
|
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o wzdęcia to też mam ale z zaparciami nie mam problemu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Tak mi sie dobrze spalo, nawet nie spodziewalam sie, ze tak wygodnie moze byc w tej poduszce, czulam sie tak jakby otulona no rewelacja naprawde

jej ale szybciutko ci przyszly te spodenki

o fajkach nawet nie myśl