|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
![]() Kiedyś mi się zdarzyło, że dostałam @ o 1 dzień wcześniej, chociaż biorę plastry i zawsze mam dokładnie w ten sam dzień tygodnia, nawet o tej samej godzinie Aż byłam pod wrażeniem, że mi mój organizm taki numer wyciął, że stres był silniejszy od hormonów |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 |
|
BAN stały
|
Też tak kiedyś miałam,opóźnial mi się okres.Myślałam,że jestem w ciąży,zrobiłam test wyszedł negatywny.Powodem braku/opóźnienia był stres.W sumie,to w swoim zyciu
mialam takie z dwie sytuacje.
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jakoś ciężko mi je rzucić... dlatego też wzięłam się za siebie i codziennie ćwiczę ![]() Cytat:
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później się okazało, że te mdłości i temperatura to właśnie przez podrażnienie żołądka tymi tabletkami
|
|
|
|
|
#3097 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A propo,ja podczytuje na poczekalni wątek,planowanie dzidziusia 2010/2011 ( jakiś czas temu się tam raz czy dwa udzieliłam ) Jak wszystko dobrze pójdzie zgodnie z planem,to starania zaczniemy w tym roku/w październiku. ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak źle się z tym czuję, że mnie dorosłość dopada. Już sam fakt, że będę żoną, skończę studia i będę musiała zacząć pracę sprawia, że czuję, że mi się młodość kończy
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to czasami mam wrażenie, że czeka sie do ślubu i już dzidiuś
![]() zastanawiam się, czy chcę mieć szybko po slubie, prowadze firmę i narazie cieżko mi sobie wyobrazić pracę jak bede w ciąży i później, doszłam do wniosku, że najlepiej było zrobic dzidzię na studiach i mieć z głowy, teraz to by miało 10 lat jakoś no ale tzcika nie znałam wtedy
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziliśmy z TŻ, że nawet jeśli się będziemy starać o dzidzię, to nawkręcamy rodzinie, że jeszcze nie chcemy dziecka (bo ja muszę dostać umowę na stałe, czy cośtam innego), żeby nam potem Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-01-14 o 19:18 |
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja według kalkulatorka mam 65 I i znalazłam sklepy, w których takie "dziwadła" sprzedają (chociaż jakoś jeszcze się do nich nie wybrałam )A z jakiej miejscowości jesteś? Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-01-14 o 19:25 |
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę musiała specjalnie do Poznania po ten stanik jechać. Zaraz poszukam Ci jakieś sklepy internetowe (zawsze lepiej przymierzyć najpierw w normalnym sklepie, ale jeśli nie ma takiej możliwości to zostają tylko te internetowe, na szczęście w większości można wymieniać, jeśli będzie zły rozmiar).Oooo... np. tu są staniki w Twoim rozmiarze: http://alejka.pl/c/65f-a10--bielizna_damska.html Dogrzebałam się do wątku stanikowego: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=mariska W pierwszym poście jest mnóstwo przydatnych informacji (między innymi adresy sklepów stacjonarnych i internetowych)
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-01-14 o 19:46 |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba podpytam brataCytat:
Ale mi się nie chce iść na uczelnie jutro |
||
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wolałabyś jakiegoś zespołu? Bo niektóre mają swoje strony w necie (tak jak np. nasz), to może w ten sposób jakiś znajdziesz
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzucam zdjecia mojego nowego bratanka, ktorego przedwczoraj pojechalismy obejrzec
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz pracuje ale mysle ze o dziecko zaczniemy starać sie dopiero za rok moze dwa chociaz kto to wie jak to bedzie
od września bede miala umowe na stale wiec super ale po co sie spieszyć ale ten bratanek jest slodki ja mam super organiste a jeszcze kolezanka bedzie mi spiewac bo nie chwaliłam sie jeszcze ale ja w chórze kościelnym śpiewam:-D
|
#3114 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może uda nam się coś fajnego upolować w weekend [QUOTE=madmuazelle;1644345 2] [QUOTE=certina4;16440989] cześć laski mam dosyć tej cholernej pracy, najlepiej wszystko zrzucić na nową osobę i nie umieć przyznać się do swojego błędu Cytat:
chce rano jak myślę że znowu mam iść do tego kieratu ![]() ja też mam nadzieję że coś wyhaczę fajnego bo nie bardzo mam czas na chodzenie za suknią, bo teraz co drugi weekend mam jeszcze szkolenia do 14 więc teraz jedyna szansa, a jak nic nie wypatrzę to pewnie dopiero za 2 tygodnie znowu udam się na poszukiwania Cytat:
mam nadzieję że się uda, wezmę aparat, choć z tego co mówiła Tancerka nie bardzo pozwalają robić zdjęcia dzisiaj postanowiłam wcześniej się położyć więc wpadłam na chwilę i zmykam żeby jutro z lepszą głową i nastawieniem sprostać temu co mnie czeka
|
|||
|
|
|
#3115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję że będzie dobrze jakbyco to dam znać ![]() Cytat:
ale słodziak ![]() mnie np denerwuje to, jak ktoś jest króciutko po slubie a rodzina dopytuje się kiedy dziecko.. np moje kuzynoswto jest prawie 5 lat po slubie, i takm wszyscy się dopytywali i twierdzili że nie chcą dzieci, a się potem okazało jak byla w ciązy, że bardzo długo się starali.. u TZta też jego kuzynka jest 4,5 roku po slubie i też głupio gadają że nie chce dzieci, a ja im tłumacze że może chcą tylko nie wychodzi i dlatego mówią że chcą dzieci póxniej.. poza tym czy rodzina nie domysla się że młodzi chcą sobie troszkę pozyć we dwójkę, nacieszyć się sobą?? ja w ramach relaksu zrobiłam sobie peeling całego ciała, potem masaż gąbką, naoliwiłam się oliwką, zrobiłam maseczkę na włosy, peeling na twarz i potem maseczkę jeszcze piętki potraktowałam pumekskikiem i grubo nałożyłam kremiku do stóp czuję się mega wypielęgnowana
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2010-01-14 o 21:23 |
||
|
|
|
#3116 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA przedwczoraj zapomniałam wziąć pigułke i wzięlam ja z 19 godzinnym opóźnieniem![]() Cytat:
![]() Cytat:
My jeśoi wzielibyśmy nasza piesię do hotelu to co chwilke by ją ktos odwiedzał, ale własnie nowe miejsce w którym miaaby zostac sama to jest zła strona tego pomysłu.Cytat:
Ja póki co strasznie sie ciesze jak inni sie staraja o dzidziusia czy tam wpadają A dlaczego w październiku? Ja to bym chciala, żeby moje dziecko urodziło sie na początku roku, bo wtedy nowy rok i od razu urodziny(ja tak mam i uważam, że to super ) a nie chciałabym, zeby się urodziło w wakacje, bo to martwy sezon na imprezy dla dzieciakówCytat:
![]() Ja sie bardzo cieszę, że kończe studia, pójde do pracy i zaczne zarabiac pieniążki, razem zamieszkamy, do tego we własnym mieszkanku ![]() Do tego jak skończe jedne i drugie studia będa mogla w pełni oddac się mojemu głównemu hobby - czytaniu książek I mam w planach spróbowac napisać własną książkę Do tego będę siedzieć przy stoliczku i robić zakładki do książek, bo juz mnie ten pomysl męcz dośc długo, będziemy gotować pyszne rzeczy z tż, podróżowac, oglądać fajowe i niefajowe filmy i do tego dużo seksu W sumie zmieni sie tylko to, że razem zamieszkamyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam na aqua, dzis były bardziej męcząco A póxniej byłam na zakupach i kupiłam miseczkę z miarka i dziubkiem do nalewania z niej czegoś i cztery bambusowe podkladki na stół w kolorze wrzosowym
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2010-01-14 o 21:54 |
||||||||
|
|
|
#3117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u tżta w święta powidzieli, że cytuję:" w przyszłym roku to ja będę z nimi siedzieć przy stole a za 2 dziecko już na rekach będe miała" No cholerka jasna już nawet wiedzą kiedy dziecko będzie. A ja najwczesniej chce w 2012 i to jeszcze z wielkimi oporami. I też pewnie będa mi patrzeć na brzuch i dopywac się kiedy dziecko będzie. Chociaż tz by chciał od razu no ale ja nie chcę. Musze być na to gotowa A najlepiej żeby była niespodzianka : Ale to też tak 2 lata po slubie najwczesniej
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Odpowiadam też pytaniem po co mi dziecko, bo jeśli po to, żeby ugrzęznąć z nim w domu być znudzona i sfrustrowana matką to raczej nie ma to sensu, po za tym dziecko mi do szczęsica niepotrzebne i wtedy temat sie kończy. W ogóle jak obserwuje moje kuzynki to widzę, że rodzicielstwo to nie jest łatwa sprawa i na pewno nie dla mnie na razie a takie pytania i podśmiechiwanie się, że n apewno coś z tz skombinujemy powoduje u mnie taki wkur w, że mi chyb agłowa paruje Dlatego sie ciesze jak ktoś się decyduje na dziecko z naszych znajomych Własnie nasi przyjaciele w ciągu najbliższych kilku tygodni będą rodzić TAkże nie mogę się doczekać i az mnie boli na myśl o porodzie---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
MOzna to traktowac jak hobby tylko trzeba sie oderwac od schematu ziemniaków i schabowego pięc dni w tygodniu W ogóle to wczoraj z braku czasu podjechaliśmy z tz do macdonalda i sie cały czas oburzałam jak mozna male dziecko przyprowadzić w to miejsce i karmić tym szitem, oburzałam sie też jak można przyjśc z dzieckiem i jeszcze wynosic wielka papierową torbę żarcia do domu. Po prostu to dla mnie niepojęte. Od razu wylożylam tztowi moja wizję gotowania zdrowych obiadków dziecku, robienia mu kolorowych kanapek itp. To jest dla mnie nie do przyjęcia jak rodzice moga tak zlewac dzieci, albo sadzanie dziecka przed tv, żeby miec święty spokój - to po co sobie to dziecko robić(sorki Obca ), ok, ze tez trzeb amiec czas dla siebie, bo inaczej można skończyć ze ściera przy garach w brudnej poplamionej musztarda koszulce, papierowem w ustach i wałkach na głowie Kurde to nie jest śmieszne ot jest tragiczna wizja, ale wierzę, że rodzice jednak maja decydujacy wpływ na to jakie sa dzieci, jak nie to ja nie wiem Chociaz dzis w tramwaju widziałam słodkie dzieciaki chyb a z pierwszej klasy i dziewczxynki były takie śliczne w kolorwych czapeczkach i nie miały błyszczyka
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde nasmarowałm posta długasnego i go wcięłoEhh ja ogólnie bardzo kocham dzieci. Zajmowałam się 4-karmiłam, przewijałam, kąpałam itp. I to przez dłuższy czas nie jednorazowo. Wiec pod tym względem myślę, ze sobie poradze. Ale moja psycika w tym momencie nie zniosłaby dziecka. I wiem, ze nieplanowane dziecko wywołałoby u mnie depresję i innne melancholijne stany o których strach myślec. Ja się dzieci swoich po prosytu boję. Czy podołam czy je wychowam na dobrego człwoieka itp. Czy będe dobra matką wesoła a nie z wiecznie nieszczęśliwa miną siedząca kurą domową. I tez się ciesze jak ktoś ma dziecko. Jak moja kuzynka była szczęśliwa i jej mąż jak się dowiedzieli, że będą mieli dziecko. Jak sie cieszyli, w ciągu jednego dnia cała rodzinka już wiedziała. I jak teraz byłam u nich i widziałam jacy szczęsliwi z małym to az się wzruszyłam. Naprawdę. No ale tak jak mówię, myśl o własnym mnie przeraża. Tz by chciał od razu po ślubie. Ale on nie rozumie, ze ja będe sama w domu(fakt rodzice mi pomogą) z dzieckiem a on w pracy w delegacji cały tydzień(teraz tak ciezko z praca a tam jak na nasze warunki niezle zarobi). I będzie weekendowym tatuskiem. Przzyjedzie na 2 dni i znowu odjedzie. Ja tak nei chcę. Chce razem z nim przezywać każdy cudowny moment rodzicielstwa. Ale on tego nie rozumie, nie patrzy an to racjonalnie-tak samo jak z domem. Nic mu nie można wytłumaczyć
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2010-01-14 o 22:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Więc im bardzioej będziesz się stresować tym wieksza szansa, ze okres jeszce sie opóźni. a jak bardzo się boisz to dla spokoju zrób test
Aż byłam pod wrażeniem, że mi mój organizm taki numer wyciął, że stres był silniejszy od hormonów 

mialam takie z dwie sytuacje.
Większość z nas był w ciężkim szoku po odczytaniu wyniku z kalkulatorka
ale jakoś ciężko mi je rzucić... dlatego też wzięłam się za siebie i codziennie ćwiczę 

Stwierdziliśmy z TŻ, że nawet jeśli się będziemy starać o dzidzię, to nawkręcamy rodzinie, że jeszcze nie chcemy dziecka (bo ja muszę dostać umowę na stałe, czy cośtam innego), żeby nam potem
za obrączki.
w sumie to taką niebezpieczną sytuację mielismy raz ale nie sądzę żeby tam się coś tam się do mnie dostało
nie daj się jej, wiem że łatwo się mówi, ale dasz radę, poraz kolejny znajdziesz w sobie siłę.
chce rano jak myślę że znowu mam iść do tego kieratu 
). Odpowiadam też pytaniem po co mi dziecko, bo jeśli po to, żeby ugrzęznąć z nim w domu być znudzona i sfrustrowana matką to raczej nie ma to sensu, po za tym dziecko mi do szczęsica niepotrzebne i wtedy temat sie kończy. W ogóle jak obserwuje moje kuzynki to widzę, że rodzicielstwo to nie jest łatwa sprawa i na pewno nie dla mnie na razie a takie pytania i podśmiechiwanie się, że n apewno coś z tz skombinujemy powoduje u mnie taki wkur w, że mi chyb agłowa paruje