2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 18:38   #3091
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Can't na razie nie panikuj Ja też kiedyś tak miałam. Spóźniał mi się ponad miesiać-a miałam regularne miesiączki co 30-31 dni. 2 testy zrobiłam- w kilkudnioowych odstepach czasu, przestałam się denerwować, ze w ciązy jestem i okres za 2 dni był Więc im bardzioej będziesz się stresować tym wieksza szansa, ze okres jeszce sie opóźni. a jak bardzo się boisz to dla spokoju zrób test
O właśnie... całkiem możliwe, że to opóźnienie to przez stres jest
Kiedyś mi się zdarzyło, że dostałam @ o 1 dzień wcześniej, chociaż biorę plastry i zawsze mam dokładnie w ten sam dzień tygodnia, nawet o tej samej godzinie Aż byłam pod wrażeniem, że mi mój organizm taki numer wyciął, że stres był silniejszy od hormonów
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:43   #3092
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dziękuję
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:47   #3093
madmuazelle
BAN stały

Też tak kiedyś miałam,opóźnial mi się okres.Myślałam,że jestem w ciąży,zrobiłam test wyszedł negatywny.Powodem braku/opóźnienia był stres.W sumie,to w swoim zyciu mialam takie z dwie sytuacje.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:48   #3094
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Podziel się wrażeniami z odkrycia właściwego rozmiaru stanika Większość z nas był w ciężkim szoku po odczytaniu wyniku z kalkulatorka
Stary 2010-01-14, 18:49   #3095
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja miałam zamiar wrócić w marcu/ kwietniu bo przez tabsy trochę przytyłam, a teraz jak nie biorę ponad 3 miesiące to zrzuciłam 3 kg bez odchudzania i czuję się lżejsza
no ja też przytyłam (ok 4kg) przez tabsy ale jakoś ciężko mi je rzucić... dlatego też wzięłam się za siebie i codziennie ćwiczę

Cytat:
Cześć Gaduły

Can't na razie nie panikuj Ja też kiedyś tak miałam. Spóźniał mi się ponad miesiać-a miałam regularne miesiączki co 30-31 dni. 2 testy zrobiłam- w kilkudnioowych odstepach czasu, przestałam się denerwować, ze w ciązy jestem i okres za 2 dni był Więc im bardzioej będziesz się stresować tym wieksza szansa, ze okres jeszce sie opóźni. a jak bardzo się boisz to dla spokoju zrób test
a to fakt, że im człowiek bardziej się denerwuje to okres jeszcze większe figle płata

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:50   #3096
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Też tak kiedyś miałam,opóźnial mi się okres.Myślałam,że jestem w ciąży,zrobiłam test wyszedł negatywny.Powodem braku/opóźnienia był stres.W sumie,to w swoim zyciu mialam takie z dwie sytuacje.
Ja robiłam test jak przez 2 tygodnie miałam mdłości i stan podgorączkowy. Pomimo brania tabletek wolałam sprawdzić, czy nic nam się nie przydarzyło Później się okazało, że te mdłości i temperatura to właśnie przez podrażnienie żołądka tymi tabletkami
Stary 2010-01-14, 18:54   #3097
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Jakbyś teraz zaszła w ciążę, to na ślubie jeszcze by nie było nic widać, więc nie jest tak źle A tak serio, to może zrób test - przynajmniej przestaniesz się schizować
Otóż to,zgadzam się. Zostałybyyśmy ciotkami.
A propo,ja podczytuje na poczekalni wątek,planowanie dzidziusia 2010/2011 ( jakiś czas temu się tam raz czy dwa udzieliłam ) Jak wszystko dobrze pójdzie zgodnie z planem,to starania zaczniemy w tym roku/w październiku.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Ja robiłam test jak przez 2 tygodnie miałam mdłości i stan podgorączkowy. Pomimo brania tabletek wolałam sprawdzić, czy nic nam się nie przydarzyło Później się okazało, że te mdłości i temperatura to właśnie przez podrażnienie żołądka tymi tabletkami
O widzisz,roźne czynniki wpływają i nie koniecznie to kończy się ciążą.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:56   #3098
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
A propo,ja podczytuje na poczekalni wątek,planowanie dzidziusia 2010/2011 ( jakiś czas temu się tam raz czy dwa udzieliłam ) Jak wszystko dobrze pójdzie zgodnie z planem,to starania zaczniemy w tym roku/w październiku.
A my się chcieliśmy zacząć starać w listopadzie, ale jakoś ostatnio mi się odmieniło Jakoś tak źle się z tym czuję, że mnie dorosłość dopada. Już sam fakt, że będę żoną, skończę studia i będę musiała zacząć pracę sprawia, że czuję, że mi się młodość kończy
Stary 2010-01-14, 18:59   #3099
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja kolezanka urodzila tego samego dnia co ja- 26 lutego, najlepsze jest to, ze wyszla za maz rok wczesniej pod koniec maja (23 chyba), ona to juz w ogole czasu nie tracila
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:08   #3100
gospella
Wtajemniczenie

ja to czasami mam wrażenie, że czeka sie do ślubu i już dzidiuś
zastanawiam się, czy chcę mieć szybko po slubie, prowadze firmę i narazie cieżko mi sobie wyobrazić pracę jak bede w ciąży i później, doszłam do wniosku, że najlepiej było zrobic dzidzię na studiach i mieć z głowy, teraz to by miało 10 lat jakoś no ale tzcika nie znałam wtedy
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:12   #3101
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
zastanawiam się, czy chcę mieć szybko po slubie, prowadze firmę i narazie cieżko mi sobie wyobrazić pracę jak bede w ciąży i później, doszłam do wniosku, że najlepiej było zrobic dzidzię na studiach i mieć z głowy, teraz to by miało 10 lat jakoś no ale tzcika nie znałam wtedy
No właśnie u nas w tak jest, że ledwo minie miesiąc od ślubu a już się wszyscy wkoło dopytują, kiedy będzie dzidziuś Stwierdziliśmy z TŻ, że nawet jeśli się będziemy starać o dzidzię, to nawkręcamy rodzinie, że jeszcze nie chcemy dziecka (bo ja muszę dostać umowę na stałe, czy cośtam innego), żeby nam potem nie truli. To musi być mega przykre, jak ktoś się stara i na przykład przez pierwsze miesiące nie może zajść (co jest normalne) a wszyscy wkoło dobijają tymi durnymi pytaniami.

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-01-14 o 19:18
Stary 2010-01-14, 19:18   #3102
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Podziel się wrażeniami z odkrycia właściwego rozmiaru stanika Większość z nas był w ciężkim szoku po odczytaniu wyniku z kalkulatorka
Nosiłam 75 C względnie D a mam nosić 65 F szkoda, że w Polsce takic nie produkują
Stary 2010-01-14, 19:21   #3103
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie u nas w tak jest, że ledwo minie miesiąc od ślubu a już się wszyscy wkoło dopytują, kiedy będzie dzidziuś
Ja myslalam, ze jak juz bede miala male, to mi dadza spokoj, a tu teraz jest presja, ze trzeba drugie na legalu zrobic:ha haha:
Stary 2010-01-14, 19:24   #3104
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Nosiłam 75 C względnie D a mam nosić 65 F szkoda, że w Polsce takic nie produkują
Produkują Chociaż w sumie nie wiem czy produkują, ale w każdym razie sprzedają. Można je kupić w dobrych sklepach z bielizną lub w sklepach internetowych.
Ja według kalkulatorka mam 65 I i znalazłam sklepy, w których takie "dziwadła" sprzedają (chociaż jakoś jeszcze się do nich nie wybrałam )
A z jakiej miejscowości jesteś?

Czas edycji: 2010-01-14 o 19:25
Stary 2010-01-14, 19:30   #3105
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Produkują Chociaż w sumie nie wiem czy produkują, ale w każdym razie sprzedają. Można je kupić w dobrych sklepach z bielizną lub w sklepach internetowych.
Ja według kalkulatorka mam 65 I i znalazłam sklepy, w których takie "dziwadła" sprzedają (chociaż jakoś jeszcze się do nich nie wybrałam )
A z jakiej miejscowości jesteś?
Z Oświęcimia. A podasz nazwe sklepu??? Byłam ostatnio w kilku sklepach w Bielsku i nie ma rozmiaru 65 pod biustem chyba, że miseczka A
Stary 2010-01-14, 19:35   #3106
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Z Oświęcimia. A podasz nazwe sklepu??? Byłam ostatnio w kilku sklepach w Bielsku i nie ma rozmiaru 65 pod biustem chyba, że miseczka A
W mniejszych miejscowościach niestety tak jest, że obwód nie schodzi poniżej 70 Ja będę musiała specjalnie do Poznania po ten stanik jechać. Zaraz poszukam Ci jakieś sklepy internetowe (zawsze lepiej przymierzyć najpierw w normalnym sklepie, ale jeśli nie ma takiej możliwości to zostają tylko te internetowe, na szczęście w większości można wymieniać, jeśli będzie zły rozmiar).

Oooo... np. tu są staniki w Twoim rozmiarze:
http://alejka.pl/c/65f-a10--bielizna_damska.html

Dogrzebałam się do wątku stanikowego:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=mariska
W pierwszym poście jest mnóstwo przydatnych informacji (między innymi adresy sklepów stacjonarnych i internetowych)

Czas edycji: 2010-01-14 o 19:46
Stary 2010-01-14, 19:45   #3107
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
W mniejszych miejscowościach niestety tak jest, że obwód nie schodzi poniżej 70 Ja będę musiała specjalnie do Poznania po ten stanik jechać. Zaraz poszukam Ci jakieś sklepy internetowe (zawsze lepiej przymierzyć najpierw w normalnym sklepie, ale jeśli nie ma takiej możliwości to zostają tylko te internetowe, na szczęście w większości można wymieniać, jeśli będzie zły rozmiar).

Oooo... np. tu są staniki w Twoim rozmiarze:
http://alejka.pl/c/65f-a10--bielizna_damska.html
Dzięki zaraz poglądam
Stary 2010-01-14, 20:00   #3108
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
za obrączki.
A co do organisty, to u nas to było wyjątkowo proste. Mamy w parafii organistę, organistkę i zespół muzyczny. Zespół jest świetny, więc poszliśmy do nich po mszy zaklepać termin i załatwione. No ale jeszcze ktoś musi podgrywać te wszystkie "amen", "i z duchem twoim" i takie tam A że organistka jest beznadziejna i śpiewa tak depresyjnie, że mnie to wkurza i mam ochotę iść do niej i dać jej zdrowego kopa na zapęd, to zostaje organista (tylko musimy go jeszcze powiadomić, bo ja w dniu ślubu usłyszę tego babsztyla, śpiewającego chociażby "amen" to nie ręczę za siebie )[COLOR="Silver"]
też właśnie mam takie organiste że szok ale skąd tu namiary wziąść chyba podpytam brata

Cytat:
hej dziewczyny

ja niecierpliwie czekam za @..od kiedy zrobiłam sobie przerwę w tabsach nie mam aż tak bardzo regularnych cyków.. np jeden miałam 33 dni, drugi 29.. dzisiaj mija 34 dzień cyklu.. to kiedy mam się zacząć stresować w sumie to taką niebezpieczną sytuację mielismy raz ale nie sądzę żeby tam się coś tam się do mnie dostało ale mam schizy
ja po odstawieniu tabletek czekałam na @ prawie 3 miesiące. Chodziłam do lekarza to nawet Luteina nie pomogła, no ale się doczekałam. Życzę cierpliwości

Ale mi się nie chce iść na uczelnie jutro znowu wstawać bleee

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:18   #3109
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
też właśnie mam takie organiste że szok ale skąd tu namiary wziąść chyba podpytam brata
Możesz pochodzić na Mszę co tydzień do innego kościoła, aż w końcu trafisz na fajnego organistę A nie wolałabyś jakiegoś zespołu? Bo niektóre mają swoje strony w necie (tak jak np. nasz), to może w ten sposób jakiś znajdziesz
Stary 2010-01-14, 20:23   #3110
woda sodowa
Wtajemniczenie

Wrzucam zdjecia mojego nowego bratanka, ktorego przedwczoraj pojechalismy obejrzec
Stary 2010-01-14, 20:29   #3111
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjecia mojego nowego bratanka, ktorego przedwczoraj pojechalismy obejrzec
Nie wrzucaj tu takich zdjęć, bo jeszcze mi się dziecka zachce
Stary 2010-01-14, 20:35   #3112
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wrzucaj tu takich zdjęć, bo jeszcze mi się dziecka zachce
Wlasnie dlatego wrzucam, bede powodem waszej nieodpartej chcicy
Stary 2010-01-14, 20:45   #3113
moniczka2123
Zadomowienie

Ja juz pracuje ale mysle ze o dziecko zaczniemy starać sie dopiero za rok moze dwa chociaz kto to wie jak to bedzieod września bede miala umowe na stale wiec superale po co sie spieszyćale ten bratanek jest slodki ja mam super organiste a jeszcze kolezanka bedzie mi spiewac bo nie chwaliłam sie jeszcze ale ja w chórze kościelnym śpiewam:-D

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:11   #3114
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Biedactwo Ta baba chyba faktycznie jest wstrętna nie daj się jej, wiem że łatwo się mówi, ale dasz radę, poraz kolejny znajdziesz w sobie siłę.
A to prawie w jednym czasie będziemy mierzyć suknie Ja idę w piątek, do dwóch salonów. Parę sukien mi wpadło w oko, ale zobaczymy jak będzie....
dziękuję staram się nie dawać, ale wykańcza mnie to psychicznie
może uda nam się coś fajnego upolować w weekend

[QUOTE=madmuazelle;1644345 2]

[QUOTE=certina4;16440989]
cześć laski co u Was? ja wczoraj myślałam że umrę w pracy, znowu się na mnie baba wydarła a dzisiaj ze stresu jestem już znowu 1kg chudsza mam dosyć tej cholernej pracy, najlepiej wszystko zrzucić na nową osobę i nie umieć przyznać się do swojego błędu
Cytat:
Wrrr nie cierpie takiegoś czego,zresztą od atmosfery w pracy zalezy czy się z miłą chęcią do niej idzie.

To trzymam kciuki i życze powodzenia,obyś znalazła tą jedyną.

no dokładnie, mi się chce rano jak myślę że znowu mam iść do tego kieratu
ja też mam nadzieję że coś wyhaczę fajnego bo nie bardzo mam czas na chodzenie za suknią, bo teraz co drugi weekend mam jeszcze szkolenia do 14 więc teraz jedyna szansa, a jak nic nie wypatrzę to pewnie dopiero za 2 tygodnie znowu udam się na poszukiwania

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

No w końcu! Czekamy na fotki I trzymam kciuki, żebyś znalazła właściwą
dzięki mam nadzieję że się uda, wezmę aparat, choć z tego co mówiła Tancerka nie bardzo pozwalają robić zdjęcia

dzisiaj postanowiłam wcześniej się położyć więc wpadłam na chwilę i zmykam żeby jutro z lepszą głową i nastawieniem sprostać temu co mnie czeka

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:21   #3115
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Gaduły

staram się hehe mam nadzieję że będzie dobrze jakbyco to dam znać

Cytat:

ale słodziak

mnie np denerwuje to, jak ktoś jest króciutko po slubie a rodzina dopytuje się kiedy dziecko.. np moje kuzynoswto jest prawie 5 lat po slubie, i takm wszyscy się dopytywali i twierdzili że nie chcą dzieci, a się potem okazało jak byla w ciązy, że bardzo długo się starali.. u TZta też jego kuzynka jest 4,5 roku po slubie i też głupio gadają że nie chce dzieci, a ja im tłumacze że może chcą tylko nie wychodzi i dlatego mówią że chcą dzieci póxniej..

poza tym czy rodzina nie domysla się że młodzi chcą sobie troszkę pozyć we dwójkę, nacieszyć się sobą??

ja w ramach relaksu zrobiłam sobie peeling całego ciała, potem masaż gąbką, naoliwiłam się oliwką, zrobiłam maseczkę na włosy, peeling na twarz i potem maseczkę jeszcze piętki potraktowałam pumekskikiem i grubo nałożyłam kremiku do stóp czuję się mega wypielęgnowana

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-01-14 o 21:23
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:51   #3116
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny

ja niecierpliwie czekam za @..od kiedy zrobiłam sobie przerwę w tabsach nie mam aż tak bardzo regularnych cyków.. np jeden miałam 33 dni, drugi 29.. dzisiaj mija 34 dzień cyklu.. to kiedy mam się zacząć stresować w sumie to taką niebezpieczną sytuację mielismy raz ale nie sądzę żeby tam się coś tam się do mnie dostało ale mam schizy
jeszcze chyba nie powinnać sie stresować. A dla pewności i wprawy na przyszłośc zrób test - niezła adrenalina przy tym jest JA przedwczoraj zapomniałam wziąć pigułke i wzięlam ja z 19 godzinnym opóźnieniem

Cytat:
No wlasnie ja blondas jestem, ale nie wiem czy sie nie farbne na ciemno, bo jak kiedys ciemne mialam, to wszyscy chwalili, ze tak mi pasuja. Juz tylko 2 tygodnie i jade do PolskiPojde do mojego guru wlosowego pana fryzjera i zobacze co on mi doradzi w tej sprawie
no widzisz a ja myślalam, że jestes brunetką, chyba mi ta laska w etolce padła na mózg

Cytat:
u nas w sumie nie będzie to cała noc, myślę, że ojciec podjedzie wyprowadzić ok 19-20, a potem my przyjedziemy tak ok 2-3
ale fakt to kłopot pewien jest
my nie nocujemy w hotelu, więc pokoju nie ma dla nas i nie ma psa gdzie ulokować, zresztą chyba wolę jak bedzie w domu siedziała, przynajmniej w znajomych miejscach
mhm, najlepiej w domkuMy jeśoi wzielibyśmy nasza piesię do hotelu to co chwilke by ją ktos odwiedzał, ale własnie nowe miejsce w którym miaaby zostac sama to jest zła strona tego pomysłu.

Cytat:
ale fajnieJa póki co strasznie sie ciesze jak inni sie staraja o dzidziusia czy tam wpadająA dlaczego w październiku? Ja to bym chciala, żeby moje dziecko urodziło sie na początku roku, bo wtedy nowy rok i od razu urodziny(ja tak mam i uważam, że to super) a nie chciałabym, zeby się urodziło w wakacje, bo to martwy sezon na imprezy dla dzieciaków

Cytat:
A my się chcieliśmy zacząć starać w listopadzie, ale jakoś ostatnio mi się odmieniło Jakoś tak źle się z tym czuję, że mnie dorosłość dopada. Już sam fakt, że będę żoną, skończę studia i będę musiała zacząć pracę sprawia, że czuję, że mi się młodość kończy
no co to za depresyjne teksty? Dziewczyno teraz to Ci sie dopiero życie zaczyna!Praca, własna kasiorka, zycie z mężczyzna Twojego życia - chyba, że mieszkacie razem od 10 lat i to dla Was zadna nowośc to moge zrozumieć
Ja sie bardzo cieszę, że kończe studia, pójde do pracy i zaczne zarabiac pieniążki, razem zamieszkamy, do tego we własnym mieszkankuCodzienni e rano tżcik - cud, miód i orzeszki
Do tego jak skończe jedne i drugie studia będa mogla w pełni oddac się mojemu głównemu hobby - czytaniu książekI mam w planach spróbowac napisać własną książkęDo tego będę siedzieć przy stoliczku i robić zakładki do książek, bo juz mnie ten pomysl męcz dośc długo, będziemy gotować pyszne rzeczy z tż, podróżowac, oglądać fajowe i niefajowe filmy i do tego dużo seksuOto moje przyszłe życie u boku tż W sumie zmieni sie tylko to, że razem zamieszkamy

Cytat:
też uważam, że najlepiej to było zajśc w ciąże podczas studiów najlepiej na drugim/trzecim roku- studia sie bez problemu skończy (jeśli tz pracuje/rodzice pomoga whatever) a po mgr bejbik odchowany

Cytat:
No właśnie u nas w tak jest, że ledwo minie miesiąc od ślubu a już się wszyscy wkoło dopytują, kiedy będzie dzidziuś Stwierdziliśmy z TŻ, że nawet jeśli się będziemy starać o dzidzię, to nawkręcamy rodzinie, że jeszcze nie chcemy dziecka (bo ja muszę dostać umowę na stałe, czy cośtam innego), żeby nam potem nie truli. To musi być mega przykre, jak ktoś się stara i na przykład przez pierwsze miesiące nie może zajść (co jest normalne) a wszyscy wkoło dobijają tymi durnymi pytaniami.
nie rozumiem jak mozna pytac takie młode osoby o dzieci. U mnie wszyscy sie podśmiechują, ze krew nie woda. Jakoś kurde od dobrych paru lat woda i po ślubie nic sie nie zmieni. Ja to w ogóle jestem strasznie cięta na te tematy, jestem w ogóle nie wrażliwa na jakies bobasy, nie mam zapędów do noszenia i przewijania cudzych dzieci, nie rozczula mnie widok dzieci - czasem tylko powiem o jakie śliczne dziecko, ale to nie ma podtekstu - chcę mieć. W ogóle jakbym teraz miała byc w ciązy to nie wiem jak bym się zachowała - przypuszczam, ze pewnie bym się cieszyła, bo by mi sie cos tam sfiksowało w mózgu, ale póki co to zupełnie nie moja bajka. Gorzej jakbym nadal miala takie nastawienie jak mam...Chociaż jak bym pomyślała, że to będzie moje i tżcika dziecko to bym mogła się cieszyć, ale tylko z tego powodu i oólnie wizja tz jako taty jest zachęcająca.

Cytat:
3 zdjęcie fajne

Byłam na aqua, dzis były bardziej męcząco A póxniej byłam na zakupach i kupiłam miseczkę z miarka i dziubkiem do nalewania z niej czegoś i cztery bambusowe podkladki na stół w kolorze wrzosowym

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2010-01-14 o 21:54
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:54   #3117
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

mnie np denerwuje to, jak ktoś jest króciutko po slubie a rodzina dopytuje się kiedy dziecko.. np moje kuzynoswto jest prawie 5 lat po slubie, i takm wszyscy się dopytywali i twierdzili że nie chcą dzieci, a się potem okazało jak byla w ciązy, że bardzo długo się starali.. u TZta też jego kuzynka jest 4,5 roku po slubie i też głupio gadają że nie chce dzieci, a ja im tłumacze że może chcą tylko nie wychodzi i dlatego mówią że chcą dzieci póxniej..

poza tym czy rodzina nie domysla się że młodzi chcą sobie troszkę pozyć we dwójkę, nacieszyć się sobą??
moja rodzina też taka jest. Mój kuzyn jest 5 lat po ślubie i tez nie mają dziecka. Oficjalnie niby nie chcą ale nie wiadono jak tam jest. Ich sprawa. No ale wścibskie ciotki oczywiście już wypytują kiedy dziecko, czy już jest w ciąży a jak jej się przytyło to cała rodzinka plotkowała, ze na pewno jest w ciąży. ( a wbrew pozorom tak szybko dziecka nie da się "zrobić"-co za ohydne słowo)

A u tżta w święta powidzieli, że cytuję:" w przyszłym roku to ja będę z nimi siedzieć przy stole a za 2 dziecko już na rekach będe miała" No cholerka jasna już nawet wiedzą kiedy dziecko będzie. A ja najwczesniej chce w 2012 i to jeszcze z wielkimi oporami. I też pewnie będa mi patrzeć na brzuch i dopywac się kiedy dziecko będzie. Chociaż tz by chciał od razu no ale ja nie chcę. Musze być na to gotowa A najlepiej żeby była niespodzianka: Ale to też tak 2 lata po slubie najwczesniej
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:07   #3118
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie pisałam, że mnie strasznie takie coś wkurza. Nie znoszę kiedy ktoś wtrąca się w nie swoje sprawy, a tym bardziej w tak osobiste i delikatne... A już w ogóle, kiedy robi to dalsza rodzina, którą tak naprawdę guzik to powinno obchodzić. Przecież jak by byli w ciąży to by powiedzieli, a skoro nic nie mówią, to znaczy, że w ciąży nie są i nikogo to nie powinno obchodzić czy nie chcą mieć dzieci, czy nie mogą

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
no co to za depresyjne teksty? Dziewczyno teraz to Ci sie dopiero życie zaczyna!Praca, własna kasiorka, zycie z mężczyzna Twojego życia - chyba, że mieszkacie razem od 10 lat i to dla Was zadna nowośc to moge zrozumieć
Mieszkamy razem od roku i bardzo się z tego cieszę, bo lubię go mieć cały czas przy sobie. Trochę mnie boli to, że teraz kasiorkę mam za samo studiowanie, a później się będę musiała wysilić, żeby zarobić No ale tak jakoś mam ostatnio, jak sobie pomyślę o mojej przyszłości, że widzę tylko: wrzeszczące dzieciaki w pracy a w domu babranie się w pieluchach, gary, ściera i takie tam Generalnie jestem optymistką, ale ostatnio coś skisłam. Muszę TŻta namówić koniecznie na jakieś wyjście do kina, albo coś, to może mi się nastawienie poprawi
Stary 2010-01-14, 22:30   #3119
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
moja rodzina też taka jest. Mój kuzyn jest 5 lat po ślubie i tez nie mają dziecka. Oficjalnie niby nie chcą ale nie wiadono jak tam jest. Ich sprawa. No ale wścibskie ciotki oczywiście już wypytują kiedy dziecko, czy już jest w ciąży a jak jej się przytyło to cała rodzinka plotkowała, ze na pewno jest w ciąży. ( a wbrew pozorom tak szybko dziecka nie da się "zrobić"-co za ohydne słowo)
mni esie ktoś jakoś zapytał o dziecko i ostro odpowiedziałam, z enie po to bierzemy ślub, żeby miec dzieci, bo do tego ślubu nie trzeba(u mnei w rodzinie więszkośc małzeństw miała kolejnośc ciąża-->dziecko annie na odwrót). Odpowiadam też pytaniem po co mi dziecko, bo jeśli po to, żeby ugrzęznąć z nim w domu być znudzona i sfrustrowana matką to raczej nie ma to sensu, po za tym dziecko mi do szczęsica niepotrzebne i wtedy temat sie kończy. W ogóle jak obserwuje moje kuzynki to widzę, że rodzicielstwo to nie jest łatwa sprawa i na pewno nie dla mnie na razie a takie pytania i podśmiechiwanie się, że n apewno coś z tz skombinujemy powoduje u mnie taki wkur w, że mi chyb agłowa paruje Jak się juz decydujemy z tż na bycie rodzicami to będziemy latac cali w skowronkach i wtedy chcę dziecko i to będzie na prawdę fajne przeżycieDlatego sie ciesze jak ktoś się decyduje na dziecko z naszych znajomychWłasnie nasi przyjaciele w ciągu najbliższych kilku tygodni będą rodzićTAkże nie mogę się doczekać i az mnie boli na myśl o porodzie Przetestuję na nich czy im sie spodoba rodzicielstwo, bo sami sie na dziecko zdecydowali takze zobaczymy czy dziecko zrodzone z chęci i rozbudzonego instynktu doprowadzi do tego, że nie będą żałować, że juz sie zdecydowali(narodziny bejbiczka póltora roku po ślubie oboje 25 lat w tym roku skończa)

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Mieszkamy razem od roku i bardzo się z tego cieszę, bo lubię go mieć cały czas przy sobie. Trochę mnie boli to, że teraz kasiorkę mam za samo studiowanie, a później się będę musiała wysilić, żeby zarobić No ale tak jakoś mam ostatnio, jak sobie pomyślę o mojej przyszłości, że widzę tylko: wrzeszczące dzieciaki w pracy a w domu babranie się w pieluchach, gary, ściera i takie tam Generalnie jestem optymistką, ale ostatnio coś skisłam. Muszę TŻta namówić koniecznie na jakieś wyjście do kina, albo coś, to może mi się nastawienie poprawi
o ja tez widze te wrzeszczące dzieciaki w Twojej pracy i nawet juz je słyszęGary i ściere można uczynić fajnymiMOzna to traktowac jak hobby tylko trzeba sie oderwac od schematu ziemniaków i schabowego pięc dni w tygodniu W ogóle to wczoraj z braku czasu podjechaliśmy z tz do macdonalda i sie cały czas oburzałam jak mozna male dziecko przyprowadzić w to miejsce i karmić tym szitem, oburzałam sie też jak można przyjśc z dzieckiem i jeszcze wynosic wielka papierową torbę żarcia do domu. Po prostu to dla mnie niepojęte. Od razu wylożylam tztowi moja wizję gotowania zdrowych obiadków dziecku, robienia mu kolorowych kanapek itp. To jest dla mnie nie do przyjęcia jak rodzice moga tak zlewac dzieci, albo sadzanie dziecka przed tv, żeby miec święty spokój - to po co sobie to dziecko robić(sorki Obca), ok, ze tez trzeb amiec czas dla siebie, bo inaczej można skończyć ze ściera przy garach w brudnej poplamionej musztarda koszulce, papierowem w ustach i wałkach na głowieJa to widze tak, że jak chcę miec spokój od dzieck ato go wysylam na jakies zajęcia dodatkowe i zajmuje się soba a nie robie mu sieczke z mózgu durnymi bajkami a później sie dziwić, że dzieci maja nasrane do gara. Bardzo bym chciała, żeby moje dziecko miało wyobraxnie i lubiło czytac ksiązki - byłabym wniebowzięta a boję się, że przez to co sie teraz na świecie dzieje będe miała półmózga siedzącego przed kompem a jak nie to z PSP w łapie albo smsującego z dziewczyną 4 latkaO Jezu albo wymejkapowaną 8-latkęKurde to nie jest śmieszne ot jest tragiczna wizja, ale wierzę, że rodzice jednak maja decydujacy wpływ na to jakie sa dzieci, jak nie to ja nie wiem Chociaz dzis w tramwaju widziałam słodkie dzieciaki chyb a z pierwszej klasy i dziewczxynki były takie śliczne w kolorwych czapeczkach i nie miały błyszczyka
Stary 2010-01-14, 22:42   #3120
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
mni esie ktoś jakoś zapytał o dziecko i ostro odpowiedziałam, z enie po to bierzemy ślub, żeby miec dzieci, bo do tego ślubu nie trzeba(u mnei w rodzinie więszkośc małzeństw miała kolejnośc ciąża-->dziecko annie na odwrót). Odpowiadam też pytaniem po co mi dziecko, bo jeśli po to, żeby ugrzęznąć z nim w domu być znudzona i sfrustrowana matką to raczej nie ma to sensu, po za tym dziecko mi do szczęsica niepotrzebne i wtedy temat sie kończy. W ogóle jak obserwuje moje kuzynki to widzę, że rodzicielstwo to nie jest łatwa sprawa i na pewno nie dla mnie na razie a takie pytania i podśmiechiwanie się, że n apewno coś z tz skombinujemy powoduje u mnie taki wkur w, że mi chyb agłowa paruje Jak się juz decydujemy z tż na bycie rodzicami to będziemy latac cali w skowronkach i wtedy chcę dziecko i to będzie na prawdę fajne przeżycieDlatego sie ciesze jak ktoś się decyduje na dziecko z naszych znajomychWłasnie nasi przyjaciele w ciągu najbliższych kilku tygodni będą rodzićTAkże nie mogę się doczekać i az mnie boli na myśl o porodzie Przetestuję na nich czy im sie spodoba rodzicielstwo, bo sami sie na dziecko zdecydowali takze zobaczymy czy dziecko zrodzone z chęci i rozbudzonego instynktu doprowadzi do tego, że nie będą żałować, że juz sie zdecydowali(narodziny bejbiczka póltora roku po ślubie oboje 25 lat w tym roku skończa)
kurde nasmarowałm posta długasnego i go wcięło

Ehh ja ogólnie bardzo kocham dzieci. Zajmowałam się 4-karmiłam, przewijałam, kąpałam itp. I to przez dłuższy czas nie jednorazowo. Wiec pod tym względem myślę, ze sobie poradze. Ale moja psycika w tym momencie nie zniosłaby dziecka. I wiem, ze nieplanowane dziecko wywołałoby u mnie depresję i innne melancholijne stany o których strach myślec. Ja się dzieci swoich po prosytu boję. Czy podołam czy je wychowam na dobrego człwoieka itp. Czy będe dobra matką wesoła a nie z wiecznie nieszczęśliwa miną siedząca kurą domową.

I tez się ciesze jak ktoś ma dziecko. Jak moja kuzynka była szczęśliwa i jej mąż jak się dowiedzieli, że będą mieli dziecko. Jak sie cieszyli, w ciągu jednego dnia cała rodzinka już wiedziała. I jak teraz byłam u nich i widziałam jacy szczęsliwi z małym to az się wzruszyłam. Naprawdę.

No ale tak jak mówię, myśl o własnym mnie przeraża.
Tz by chciał od razu po ślubie. Ale on nie rozumie, ze ja będe sama w domu(fakt rodzice mi pomogą) z dzieckiem a on w pracy w delegacji cały tydzień(teraz tak ciezko z praca a tam jak na nasze warunki niezle zarobi). I będzie weekendowym tatuskiem. Przzyjedzie na 2 dni i znowu odjedzie. Ja tak nei chcę. Chce razem z nim przezywać każdy cudowny moment rodzicielstwa. Ale on tego nie rozumie, nie patrzy an to racjonalnie-tak samo jak z domem. Nic mu nie można wytłumaczyć

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2010-01-14 o 22:44
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości