Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 08:09   #3211
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

witam nocna pora

wyprawilam chlopakow do przedszkola, a ze musialam wlaczyc kompa na chwile zeby cos sprawdzic to sobe mysle zasiade na chwilunie
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
łykałas witaminy, czyli cala siup do brzucha i zyjesz.Stad wniosek ze kapsulka jest jadalna,przeciez nie wypusciliby tablet do lykania w szkodliwej osłonce.

A witamina D jest nietylko dla dzici, capivity są np, i gdybys taka brala to tez bys sobie wyciskala zawartosc?

a za co nagroda?
jak wyszlo z rola? ogarnal ją?
moja babcia dzis jedzie na dzien babci do przedszkola i strasznie sie cieszy z tego powodu.Mlody tez, bo uczyli sie piosenki itp
Napewno dzis chetnie wstanie bo ma ciacha do zawiezienia na poczęstunek dla innych babc.Niezla bibka
no to ja wiem, ze te co sie lykalo to jadalne - a raczej rozpuszczalne i sie po prostu rozpuszczaja ale raczej smaczne one nie sa, przynajmniej tak sadzilam i nigdy nie jadlam

a vit D ta dla niemowlat to nie zastanawialam sie w ogole czy jest jadalna, baaa myslalam, ze nie jest bo w koncu dziecku podaje sie tylko jej zawartosc - nie mowimy o capivicie tylko o vita D dla dzieci - poza tym ona nawet ma taki cypek zeby go odciac i wlac do buzki wiec tymbardziej nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze jest do polkniecia

aaaa nagroda, ze tak ladnie jezdzil na lyzwach - dzeci juz tak maja, jak cos im dobrze wyjdzie to zaraz nagrode chca

role ogarnal, mam madre dziecko

ide jeszcze w kime poki maly spi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 08:11   #3212
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
...
potem jak mala juz prawie spala, to zaczely sie zbierac z tesciowa i mala Wiktoria do domu i co????jeden wielki ryk!!! i mala mi obudzila
bo mala Wiki przez 3 godziny grala na komputerze a jak kazaly jej sie ubierac to dala koncert placzu

...
dobre!! tez mialam wizytacje
...
Właśnie chciałabym ustrzec moje dziecię przed uzależnieniem od kompa.

No właśnie też teściowo

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
...
aaaa zapomnialam pochwalic moje starsze dziecko - tesc mowil, ze dzis pierwszy raz jezdzil nie trzymajac sie ani za barierke ani za reke - robil sam cale kolka - jestem dumna
Eryczku --->

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilke wpadlam sie pozegnac , bo pewnie mnie nie bedzie przez jakis czas. Ale jak tylko bede mogla to wpadne . Duzo zdrowka dla Waszych dzieciaczkow. Lece spac bo jutro o 2: 15 musze sie podniesc .Pa Pa
Udanego i bezproblemowego lotu i do kliknięcia już w Polsce

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
...
Z sercem, to wrodzone, maly przeciek i czesto sie mecze np przy bieganiu lub dzwiganiu siat (tu juz wysiadam kompletnie- w ogole nie radze sobie z ciezarami ). w Polsce mialam brac tablety (Propranolol), bo tetno miewam normalnie w okolicach 100 i wiecej, ale nie biore . Moj ojciec ma to samo. Wlasciwie to juz sie przyzwyczailam, tylko moje EKG wyglada bardzo nieladnie i lekarze zawsze psiocza, bo wysluchuja szmery.
...
ale serce masz wielkie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
...
Moja corenka jeszcze spi. Dzisiaj umowilam sie z kolezanka w muzeum. Ciekawe, jak sie Ani spodoba. Najpierw musimy sie tam dostac tramwajem. Uuuu, alez przezycie

Chcecie zobaczyc Anie? W zalaczniku
Fajnie masz

Aneczka cudo

Dzień dobry
Maciul nie dał mi dzisiaj pospać. Rzucał się, wałkonił. Jestem niewyspana

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
...
role ogarnal, mam madre dziecko
...
Po mamusi

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 08:26   #3213
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja wiem, ze te co sie lykalo to jadalne - a raczej rozpuszczalne i sie po prostu rozpuszczaja ale raczej smaczne one nie sa, przynajmniej tak sadzilam i nigdy nie jadlam

a vit D ta dla niemowlat to nie zastanawialam sie w ogole czy jest jadalna, baaa myslalam, ze nie jest bo w koncu dziecku podaje sie tylko jej zawartosc - nie mowimy o capivicie tylko o vita D dla dzieci - poza tym ona nawet ma taki cypek zeby go odciac i wlac do buzki wiec tymbardziej nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze jest do polkniecia
cypelek jest dla wygody, no bo jak to wycisnac?
inna mama czytalam ze kupila zapas igieł i kazda kapsulke nakuwała, bo nie miala cypka do urwania
ja odnioslam sie do tego ze w capivicie i tej dla niemowlat jest taka sama.Wiem bo jem
a ja poszlam mala uspic a sama wzielam prysznic,wyprowadzilam psa i walnelam se makeup
teraz druga kawunia, sniadanko i z wolna bedziemy sie zbierac

Tuli a Aneczka dostala slicznych pełnych policzków

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

eleeri czy wy tez zdecydownie wiecej jedliscie swierzego chlebka niz sklepowego?
dziewczyny co uzywacie automatu uwazacie ze moglabym wg tego przepisu wszystko tam wrzucic na raz?
Chleb owsiany

Wymieszać 2 szklanki gorącej wody ze szklanką płatków owsianych, pół szklanki oleju, miód, sól, dodać 2 szklanki zimnej wody i dobrze wymieszać. 125 g drożdży

rozpuścić w ciepłej wodzie (pół szklanki) dodać do przygotowanej masy, dobrze wymieszać. Dodać powoli 2 szklanki mąki pszennej, ciągle mieszając, aż ciasto będzie gęste. Ugniatać na stolnicy, pozostawić w cieple do wyrośnięcia, ugniatać dalej, uformować bochenki w natłuszczonych formach, zostawić do wyrośnięcia, piec 60 minut w 210°C.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

a ja slucham Niemenowej-Jestem mama i gule mam w gardle, no ja jestem postrzelona
pewnie bym se poryczala gdyby nie make up
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 08:51   #3214
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny wolalabym to na poczte powysylac, ale pozniej bo teraz Tomcio wzywa mamusię

W nocy Tomuś pierwszy raz odkręcił się z pleców na brzuszek ,w takiej pozycji zastałam Go kiedy wezwał mnie na karmienie

Napaliłam sie na taką zabawkę, tylko jest straszie droga(nowa) a uzywana tez jest droga w sumie. Ma ktos takie cuś? Warto?http://www.allegro.pl/item835827259_...ity_cente.html

o tiny love świat odkryć biega
Stary 2010-01-15, 08:59   #3215
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
mariolu pomoz
czy to mozliwe, ze na ebayu nie ma w ogole nausznikow? czy ja zle szukam? bo wyskakuja mi tylko czapki uszatki - to zn z przedluzeniem na uszy

ja już to mówiłam ale powtórzę: jesteś maniakiem

Cytat:
strasznie mnie boli nos i gardlo yhh

szkoda, ze TZ znow w terenie o tej porze a jeszcze ma do tesco podjechac bo obiecal Erykowi nagrode nie wiem o ktorej on wroci i czy w ogole jest sens dzis na niego czekac

pocwiczylam tamilee a teraz wybywam do cieplutkiej wanny
gratuluję postępów Erykowi
trzymam kciuki za Marcelka, leczcie szybko ten katar i pozbadźcie się tych wrednych penumokoków ... na pewno się martwisz ale Marcelek ma silny organizm i raz dwa się z tym uwiniecie zobaczysz

jak się dzisiaj czujesz?

Cytat:

Svinecko masz faze na nauszniki, a ja na czapki. Od lat nie chodzilam w czapkach, a teraz jak mam dluzsze wlosy, to mi pasuja takie z daszkami itp, wiec nosze , mam nawet jedna z pomponem, do tego sportowa kurtka, buty i wozek z Antosiem do pchania. Moja babcia na pewno jest ze mnie dumna

a przypomniało mi się, moja babcia (ta od rad dotyczących paznokci ) calutką ciążę, gdziekolwiek wychodziłam powtarzała mi: a nie chcesz sobie ubrać czegoś luźniejszego? no nie chodziłam z gołym brzuchem na wierzchu ale lubiłam go podkreślać, zresztą jak pewnie każda z was...kiedyś babcia chciała mi nawet swój ogrooomny polar pożyczyć

Cytat:
Moja corenka jeszcze spi. Dzisiaj umowilam sie z kolezanka w muzeum. Ciekawe, jak sie Ani spodoba. Najpierw musimy sie tam dostac tramwajem. Uuuu, alez przezycie

zazdroszczę

Anai jak zwykle urocza, niesamowicie ma piękne oczy No i żyrafkę ma...pasowałaby do Stasia Chryzolit

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

-

ojj, coś mu dolega czy tak po prostu ?

Wredna Afrodyto mi tez możesz przesłać na pw

Texasiku miłego lotu i pobytu w PL

Ciekawe jak tam Skierka?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:05   #3216
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
u mnie dzis 29dc i @ nie widac

Cytat:

Hello girls
Jak sie dzisiaj czujemy?
Jest piatek

ja nie za bardzo- cala noc nie spalam tylko rozwazalam

śliczna ta moja immienniczka

Cytat:

No właśnie też teściowo
a wiesz oni maja jeszcze 2 starszych 14 i 15 lat , dostali komputer na komunie i tez ciagle graja, a teraz szwagierka ma pretensje ze jak sa wakacje to oni nawet z domu nie wychodza bo tylko przy komputerze siedza! uwazam ze sama jest sobie winna, mogla wczesniej reagowac jak byli mlodsi a nie pozwalac im godzinmai siedziec przed pudlem

i ta mala bedzie pewnoe taka sama- noc coz era komputerow

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Sto lat dla Bartusia!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:11   #3217
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moja mam uruchomiła wszystkie swoje znajome i koleżanki i znalazła

gorgulku, tak jak pisała Mariola - jak będziesz u lekarza poproś też o jakiś lek dla TZ
nie ma tego zlego... Tomusiowi spodoba sie

zapomnialam o tym wczoraj napisac ze wlasnie wiem ze i on musi dostac lek

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja sie nie będę śmiała, bo mam ten sam problem ... chociaż po ciąży /odpukać/ jeszcze sie nie przyplątało

Dobry jest żel do hig. int. PlivaFem F ... i coś na flore bakteryjną
dziekuje
rozejrze sie tez za nim

Cytat:
moze krem Clotrimazol?

nam wlasnie przez tarcie pekla ta gumka odczuwalam straszna suchosc w pochwie i taki dyskomfort to uzylismy zelu ale mimo to nadal czulam jakies tarcie i efekt byl taki ze gumka byla w strzepach 1 raz mielismy taki przypadek
tylko czy ten clotrimazol mozna tak caly czas stosowac?

u mnie nie bylo sucho a mimo wszystko zapalenia dostalam

Cytat:
strasznie mnie boli nos i gardlo yhh

Cytat:
Dziewczyny dzieki, ale nie ma co sie przejmowac moim sercem . Kardiolog tak bardzo nie naciskala na tablety, bralam kiedys inne, ale roznicy nie widzialam i ona tez, wiec bez sensu. Poza tym wiedzialam, ze ich nie mozna brac w ciazy, a przed ciaza nie mozna ot tak sobie odstawic, tylko trzeba wolno, a ja przeciez od lat bylam gotowa na dziecko
Na codzien mi to nie dokucza, a czynniki dokuczliwe eliminuje.
na pewno wiesz co robisz

Cytat:
higiena, higiena, higiena. Czasem sobie stosowac podmywanie, np. Tantum Rosa. Po stosunku warto sie tez przemyc. Wiem, ze to malo romantyczne, ale zapalenie jeszcze mniej

zawsze przed i zawsze po myje sie
tantum rosa mam w domu ale jakos zapomnialam

Ania slodkosci

Cytat:
...
Dzień dobry
tez chce uchronic Zuzke ale czy sie da?

dzien dobry mamuski!
jestem zla bo cieplej wody nie ma i jak tu sie glowe umyc??? ehhhhhh

milego dnia?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:12   #3218
aannuullaa
Wtajemniczenie

A no własnie, dobrze że czekoladka ma głowę na karku...

Bartusiu rośnij zdrowo

Stary 2010-01-15, 09:21   #3219
gorgulek
Zakorzenienie

dopoki pamietam bo ost pamiec mi szwankuje

duzo zdrowka dla Bartusia, sto latek i wszystkiego naj

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

no i Miramej nie bylo wczoraj w ogole...
Stary 2010-01-15, 09:25   #3220
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde??
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
poważnie??? nie wiedziałam

"Autyzm, zaburzenie rozwojowe, ujawnia się w ciągu pierwszych 3 lat życia. Jeszcze 40 lat temu choroba ta rozwijała się u czterech na 10 tysięcy dzieci. Dziś lekarze alarmują, że nastąpił wzrost zachorowań. Cechy autystyczne obserwuje się już u jednego na 86 dzieci. Do tej pory nie poznano przyczyn powstawania autyzmu. Wiadomo, że częściej zapadają na autyzm chłopcy, być może odpowiedzialny jest za to testosteron, męski hormon płciowy.

Dotknięci autyzmem mają problemy z komunikowaniem się z otoczeniem. Żyją we własnym świecie, koncentrując się wokół obsesyjnych zainteresowań, niezdolni odczuwać emocji. Nie akceptują zmian w otoczeniu i reguł przyjętych w normalnym świecie. Nasilenie zachowań autystycznych może być różnorodne, od lekkich przypadków, gdy chory postrzegany jest jako dziwak, po przypadki totalnego zagubienia się w sobie, napady agresji i niezdolność do samodzielnego funkcjonowania. Większość chorych unika kontaktu wzrokowego, nie jest w stanie odczytać gestów i mimiki twarzy, nie rozróżnia rysów twarzy poszczególnych ludzi, nie potrafi nawiązać więzi emocjonalnych. Osoby autystyczne mają tendencje do wybiórczego postrzegania rzeczywistości. - Kiedy patrzę komuś w oczy, widzę w nich taką masę danych, że odczuwam "przeładowanie informacyjne", wolę patrzeć w podłogę, słuchając kogoś, choć ludzie postrzegają to jako niegrzeczne - opowiada Paul.

Podobnie jak wielu chorych, on także nie jest w stanie rozróżnić, czy jest mu zimno czy ciepło. Ma problemy z ustaleniem, skąd dobiega dźwięk, a najlżejsze dotknięcie odbiera jako ból fizyczny. Wiele dzieci, nim zostaną zdiagnozowane, uważa się za niegrzeczne. Atak szału może wywołać u nich przesunięcie o centymetr ulubionej zabawki lub próba przytulenia.

Badania nad autyzmem i zespołem sawanta prowadzone są od 60 lat. O zachowania autystyczne posądzano wielu znanych ludzi. Byli wśród nich Albert Einstein, Fryderyk Nietzsche, Isaac Newton, Wolfgang Amadeusz Mozart, Mark Twain, Franz Kafka, Vincent van Gogh, a z bardziej współczesnych Jim Henson (twórca "Muppetów") i Alfred Hitchcock. Trudno dziś ustalić, w jakim stopniu ich ekscentryczne zachowania wywołane były autyzmem. Autystyczne cechy mają także według specjalistów Bob Dylan, Woody Allen, Bill Gates, Michael Jackson i Keanu Reeves. "

http://marhan.pl/index.php?option=co...stki&Itemid=85

Cytat:

eleeri czy wy tez zdecydownie wiecej jedliscie swierzego chlebka niz sklepowego?
dziewczyny co uzywacie automatu uwazacie ze moglabym wg tego przepisu wszystko tam wrzucic na raz?
Chleb owsiany

Wymieszać 2 szklanki gorącej wody ze szklanką płatków owsianych, pół szklanki oleju, miód, sól, dodać 2 szklanki zimnej wody i dobrze wymieszać. 125 g drożdży

rozpuścić w ciepłej wodzie (pół szklanki) dodać do przygotowanej masy, dobrze wymieszać. Dodać powoli 2 szklanki mąki pszennej, ciągle mieszając, aż ciasto będzie gęste. Ugniatać na stolnicy, pozostawić w cieple do wyrośnięcia, ugniatać dalej, uformować bochenki w natłuszczonych formach, zostawić do wyrośnięcia, piec 60 minut w 210°C.
niestety tak
chleb był tak dobry, że na początku cały bochenek był zjadany na śniadanie, nawet z samym masłem
potem żeby było co zjeść na kolacje nastawiałam automat drugi raz

hmm, nie wiem

musiałabyś spróbować dać wszystko i zobaczysz co z tego wyjdzie
a druga opcja to płatki dodać po sygnale

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny wolalabym to na poczte powysylac, ale pozniej bo teraz Tomcio wzywa mamusię

W nocy Tomuś pierwszy raz odkręcił się z pleców na brzuszek ,w takiej pozycji zastałam Go kiedy wezwał mnie na karmienie

Napaliłam sie na taką zabawkę, tylko jest straszie droga(nowa) a uzywana tez jest droga w sumie. Ma ktos takie cuś? Warto?http://www.allegro.pl/item835827259_...ity_cente.html

o tiny love świat odkryć biega
to ja Ci wysyłam adres na priva

co do zabawki to nie pomogę, bo nie mam takiej

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

a przypomniało mi się, moja babcia (ta od rad dotyczących paznokci ) calutką ciążę, gdziekolwiek wychodziłam powtarzała mi: a nie chcesz sobie ubrać czegoś luźniejszego? no nie chodziłam z gołym brzuchem na wierzchu ale lubiłam go podkreślać, zresztą jak pewnie każda z was...kiedyś babcia chciała mi nawet swój ogrooomny polar pożyczyć

Anai jak zwykle urocza, niesamowicie ma piękne oczy No i żyrafkę ma...pasowałaby do Stasia Chryzolit

Cytat:
hmm, może jeszcze przyjdzie

100 lat dla Bartusia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:27   #3221
katarzynka00
Zakorzenienie

Bartusiu- moc serdecznych zyczen ode mnie i Laurki

Stary 2010-01-15, 09:31   #3222
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

tez chce uchronic Zuzke ale czy sie da?

dzien dobry mamuski!
jestem zla bo cieplej wody nie ma i jak tu sie glowe umyc??? ehhhhhh

milego dnia?
tak całkiem to na pewno uchronić się nie da

a czemu nie masz ciepłej wody ?
to może zagrzej w garnku na gazie

Cytat:

no i Miramej nie bylo wczoraj w ogole...
no własnie nie było ?

nie wiem wysłaś Jej sms-a ?
czy będzie zła żem nachalna

Tuli śliczną masz córeczkę

Stary 2010-01-15, 09:35   #3223
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Cytat:
...

Cytat:
...
ojj, coś mu dolega czy tak po prostu ?
...
Ciekawe jak tam Skierka?
Nie wiem sama Zęby? Albo "ten typ tak ma" Dzisiaj jest taki marudny, że pewnie nie posiedzę z Wami długo

Właśnie ciekawe

[QUOTE=czekoladka21;164729 98]...
...
a wiesz oni maja jeszcze 2 starszych 14 i 15 lat , dostali komputer na komunie i tez ciagle graja, a teraz szwagierka ma pretensje ze jak sa wakacje to oni nawet z domu nie wychodza bo tylko przy komputerze siedza! uwazam ze sama jest sobie winna, mogla wczesniej reagowac jak byli mlodsi a nie pozwalac im godzinmai siedziec przed pudlem

i ta mala bedzie pewnoe taka sama- noc coz era komputerow

...
/QUOTE]

Ups

Niestety w dzisiajszych czasach trzeba znaleźć złoty środek ale jaki?

Bartusiu sto lat, sto lat

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-15, 09:36   #3224
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
tak całkiem to na pewno uchronić się nie da

a czemu nie masz ciepłej wody ?
to może zagrzej w garnku na gazie

no własnie nie było ?

Tuli śliczną masz córeczkę
wiem ze calkiem nie da sie
i nie zamierzam jej calkowicie zabraniac komputera bo daloby odwrotny skutek

dzwonilam i nie wiedza dlaczego? beda sprawdzac
w garnku na gazie nie dam rady bo jak ja pozniej bede lala ta wode na wlosy jak jedna reka sprawna?

moze wyslij jednak?
Stary 2010-01-15, 09:36   #3225
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
...
Też się nad esem
Nachalna, nienachalna, ale my się tu martwimy

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-15, 09:56   #3226
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzieńdoberek

Tuli, dzięki za link do Relax,....
Moje dziecko jest zachwycone, dodatkowo jeszcze dlatego, że On myśli, że wszystkie piosenki jakie puszczamy śpiewam...ja
A teraz sam spiewa i szaleje na dywanie

Aneczka, cudna Zaokrągliła się troszkę

Eleeri, gratulacje dla Matiego. Zabek w końcu się wykluł

Texasik, udanej i szczęśliwej podróży. Czekam na wieści już z Polski

Wredna, wysłałam maila na PW
Co do zabawki, też mi sie podoba.
A chyba Mariola ma taką

I nie wiem, co jeszcze miałam napisać....
Jak o kims zapomniałam - przypomnijcie

GDZIE MIRAMEJ??????

My wczoraj zrobiliśmy sobie rodzinna kapiel... We trójkę wleźliśmy do wanny, ale Antoś miał ubaw (Bartuś też), umył Antka i się cieszył jak maluch

Wszystkiego Naj dla Bartusia

Serdeczne Życzenia urodzinowe dla Ulci
Stary 2010-01-15, 10:00   #3227
morska
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Dziękujemy za wczorajsze życzenia dla Tymoteuszka
Tak, wczoraj o 13.30 stuknęło nam pół roku
Porobiliśmy zdjęcia, odbiliśmy łapkę i stópkę, a solenizant walczył do północy zamiast spać..
Teraz będę nadrabiać wątek, bo wczoraj to tak jednym okiem śledziłam.
I w ten weekend zgłosiła chęć wizyty Mama
Oraz
Moc samych przyjemności dla Bartusia

Stary 2010-01-15, 10:02   #3228
UnholyOne
Ola-Unhola

Jeżeli chodzi o szczepienie MMR, to chyba przejde sie do neurologa i poproszę o takie konkretne zaświadczenie, że u nas jest wskazanie do szczepień acelularnych (ze względu na to napięcie wczęsniej), bo MMR jest szczepionką żywą i z tego co mówiła pediatra przy problemach z napięciem żywymi nie mozna szczepic
Może u Ciebie Aniu tez tak mozna?

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Porobiliśmy zdjęcia, odbiliśmy łapkę i stópkę, a solenizant walczył do północy zamiast spać..
Oraz
Moc samych przyjemności dla Bartusia

Nie walczył, tylko świętował, do końca dnia swoich urodzin
Stary 2010-01-15, 10:16   #3229
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

My wczoraj zrobiliśmy sobie rodzinna kapiel... We trójkę wleźliśmy do wanny, ale Antoś miał ubaw (Bartuś też), umył Antka i się cieszył jak maluch

a ja myslalam ze z małżem...

Stary 2010-01-15, 10:24   #3230
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

tylko czy ten clotrimazol mozna tak caly czas stosowac?

u mnie nie bylo sucho a mimo wszystko zapalenia dostalam

wydaje mi sie mozna dluzej smarowac

Cytat:

hmm, może jeszcze przyjdzie

mam taka nadzieje

Cytat:

Ups

Niestety w dzisiajszych czasach trzeba znaleźć złoty środek ale jaki?

kurde no w razie czego nie wiem kiedy testowac? bo skoro moglo dojsc do zaplodnienia tydzien temu to chyba za wczesnie jeszcze na test

masz racje

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-15, 10:25   #3231
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
No nie, Małż już by się nie zmieścił
Towarzyszył nam cykając fotki
Stary 2010-01-15, 10:26   #3232
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak pomyslalam

Cytat:
wydaje mi sie mozna dluzej smarowac

mam taka nadzieje
dzieki

przyjdzie @
trzymam
Stary 2010-01-15, 10:33   #3233
UnholyOne
Ola-Unhola

No i przepaliła mi się suszarka...Małz znowu będzie ględził, że moja wina itp (bo ją rzeczywiście eksploatuję )
Kurcze musze coś na szybko kupić. Jak go poproszę to się zbuntuje, że musi co chwilkę nową kupować przez moje nadużywanie i nie będzie chciał kupic
Stary 2010-01-15, 10:37   #3234
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala wlasnie zasnela po wrzaskach i piskach

musze znowu wybrac sie na zakupy sloikowe zrobic zapas i chyba do tego tesco namowie tż....tylko dopiero w niedziele ma wolne

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-15, 10:39   #3235
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

GDZIE MIRAMEJ??????

no właśnie też o niej myślałam...może napiszcie że się martwimy

ale fajnie Ja też myślałam żeby się z małą wykąpać ale boje się ze mi się wyślizgnie..może poczekam aż będzie siedzieć

Cytat:
Cześć dziewczyny

no impreza to impreza a co

mama mówisz....

Cytat:
No i przepaliła mi się suszarka...Małz znowu będzie ględził, że moja wina itp (bo ją rzeczywiście eksploatuję )
Kurcze musze coś na szybko kupić. Jak go poproszę to się zbuntuje, że musi co chwilkę nową kupować przez moje nadużywanie i nie będzie chciał kupic
może da się naprawić?

Stary 2010-01-15, 10:42   #3236
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

...
Trzymam nadal żeby przyszła

Cześć. Właśnie z Kingą wróciłyśmy od lekarza, bo od dwóch dni robiła bardzo często kupy.Lekarz stwierdził, że to nic poważnego i przepisał tylko Smectę i Lacidofil oraz kazał dawać mleko z kleikiem ryżowym. Zważyłam Kingę i moja okruszynka waży całe 7 kg Zresztą gdyby nie te kupki to nie poszłybyśmy do lekarza, bo mój maluszek zachowuje się całkiem normalnie, nie jest osowiała, apetyt jej dopisuje (humor zresztą też), teraz odsypia w wózku poranną wizytę.

Wszystkiego Najlepszego dla Bartusia

No i spóźnione życzenia dla Tymka

Przeszłam na dietę ONZ turbo. Jestem na niej dopiero drugi dzień, ale narazie nie narzekam. Jem posiłki równo co dwie godziny, zaczynając od godz. 8 ostatni posiłek mam o 18

Narazie zjadłam:
- jabłko
- pomarańcz
- sałatka- pomidor, rzodkiewka, sałata
a w planie:
kurczak z brokułami
jajko na twardo z pomidorem
tuńczyk z orzechami włoskimi
sałatka - ogórek, brokuły, pomidor, sałata

No i woda (kubek przed każdym i po każdym posiłku)

Kiedy kolejne oficjalne ważenie?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:45   #3237
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Trzymam nadal żeby przyszła

Cześć. Właśnie z Kingą wróciłyśmy od lekarza, bo od dwóch dni robiła bardzo często kupy.Lekarz stwierdził, że to nic poważnego i przepisał tylko Smectę i Lacidofil oraz kazał dawać mleko z kleikiem ryżowym. Zważyłam Kingę i moja okruszynka waży całe 7 kg Zresztą gdyby nie te kupki to nie poszłybyśmy do lekarza, bo mój maluszek zachowuje się całkiem normalnie, nie jest osowiała, apetyt jej dopisuje (humor zresztą też), teraz odsypia w wózku poranną wizytę.

Wszystkiego Najlepszego dla Bartusia

No i spóźnione życzenia dla Tymka

Przeszłam na dietę ONZ turbo. Jestem na niej dopiero drugi dzień, ale narazie nie narzekam. Jem posiłki równo co dwie godziny, zaczynając od godz. 8 ostatni posiłek mam o 18

Narazie zjadłam:
- jabłko
- pomarańcz
- sałatka- pomidor, rzodkiewka, sałata
a w planie:
kurczak z brokułami
jajko na twardo z pomidorem
tuńczyk z orzechami włoskimi
sałatka - ogórek, brokuły, pomidor, sałata

No i woda (kubek przed każdym i po każdym posiłku)

Kiedy kolejne oficjalne ważenie?

dobrze że to nic poważnego waga słuszna

w poniedziałek wchodzimy na wagę

Stary 2010-01-15, 10:49   #3238
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ale fajnie Ja też myślałam żeby się z małą wykąpać ale boje się ze mi się wyślizgnie..może poczekam aż będzie siedzieć

może da się naprawić?
Też się bałam, ale jak pierwszy raz weszłam z Antosiem sama chyba z 1 mies temu, to wcale nie było tak źle. Musi być Małż w pogotowiu, żeby wyjąć z wanny jak będziecie wychodzić, bo samemu trudniej (ale też się da ) Jest inaczej niż się wydaje

Antek juz powoli wyrasta ze swojej wanienki i przeniesiemy się do dużej. Jak już dobrze będzie siedział to kupię krzesełko tego typu
http://allegro.pl/item876187641_krze...rzyssawki.html

Nie da się naprawić, bo to stara suszarka i już szwankowała (wziełam ją od rodziców), 3 mies temu "załatwiłam" swoją super Remingtona, która nie da się naprawić (bylam w serwisie). Nie z mojej winy padł silniczek i jakbym miała gwarancję to by wymienili mi na nową, ale Małż gdzieś ją podział A nowa kosztuje ok 150 zł
Stary 2010-01-15, 10:51   #3239
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
najwazniejsze ze z Kinga ok i tak ladnie przybiera
duza z niej dziewczynka
Stary 2010-01-15, 10:52   #3240
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem sama Zęby? Albo "ten typ tak ma" Dzisiaj jest taki marudny, że pewnie nie posiedzę z Wami długo
szkoda
może jednak Maciulek pozwoli mamie na odrobinę relaksu na forum

Cytat:
dzwonilam i nie wiedza dlaczego? beda sprawdzac
w garnku na gazie nie dam rady bo jak ja pozniej bede lala ta wode na wlosy jak jedna reka sprawna?

moze wyslij jednak?
a rzeczywiście, bo Ty jednoręka
a małż nie pomoże ?

napisałam
odpisała że ma doła i nie wie kiedy będzie
i że wyniki będą dzisiaj po południu

Cytat:

Moje dziecko jest zachwycone, dodatkowo jeszcze dlatego, że On myśli, że wszystkie piosenki jakie puszczamy śpiewam...ja
A teraz sam spiewa i szaleje na dywanie

ale Wam dobrze z wanną

Cytat:
Cześć dziewczyny

nie walczył, nie walczył, a świętował

ups
to będziesz miała wesoło na weekend

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości