|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
perły, perełki
Nie wiedziałam gdzie zapytać, wiec załozyłam wątek.
Rzecz dotyczy pereł.jest ich tak dużo że sie gubię sztuczne, szklane, seashell, naturalne... Chciałam zrobić sobie naszyjnik ale chciałam aby wygladał najbardziej naturalnie.czy ktoś może mi powiedzieć jak różnia sie w dotyku miedzy sobą perelki szklane od seashell? czy te ostatnie są chłodne w dloni i cieżkie? Bardzo proszę o pomoc
Mój jedwabny blog www.jedwabnie.blogspot.com Edytowane przez greglis Czas edycji: 2010-01-15 o 23:26 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: perły, perełki
Nie wiem jak szklane - nie miałam ich od lat w ręku - ale kupiłam ostatnie seashell
![]() Dla mnie są cudowne. Niesamowite w dotyku, prezentują się bardzo ładnie. Nie wiem, czy są ciężkie czy nie - no takie normalne Są chłodne w dłoni. Osobiście - za perełki hodowlane takiej jakości dałabym zdecydowanie więcej. Szklanych nie polecam, bo pewnie szybko Ci poodpryskują...... No i perełki seashell to takie nie do końca perełki. To koraliki wycinane z macicy perłowej. Ale ja się w nich zakochałam. Bez bicia się przyznaję. Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-01-15 o 23:30 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uwielbiam seashell,są cudowne jak juz napisała monika nie odpryskują i maja cudowne kolory
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Jak chcsz naturalny naszyjnik, myślę że moje ukochane perły prawdziwe nie szklane w swoich orginalnych takich owalnych kształtach byłyby idealne. W dotyku są zimne, lekkie i niesamowicie wyglądają
Co do Seashell, jeszcze nie miałam , ale są nieziemskie kolory więc pewnie wnet się na nie skuszę
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
sa jeszcze perly swarovskiego - absolutnie bija seashell na glowe - przynajmniej jak dla mnie
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
a powiedzcie, czym roznia sie perly seashell od majorka?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Tym, że seashell są wycinane z masy perłowej, a majorka są robione z powlekanego szkła albo plastiku. Ot imitacja
![]() Edit: dla zainteresowanych link do strony internetowej tejże fabryki w Manacor ![]() http://www.madreperla.com/
Mój wątek na forum Edytowane przez loquacee Czas edycji: 2010-01-16 o 14:54 |
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dieki za wyjasnienie czyli seashell lepsze sa |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Czy lepsze trudno ocenić, kwestia gustu
Na pewno mają bliżej do natury według mnie
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam serdecznie za informacje, troszke mnie oświeciło.
Widziałam te perełki w sklepach internetowych. Zacziekawily mnie również perełki swarovskiego , tylko pytanie czy sa robione tak samo jak seashell czy jest to kryształ powlekany
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://beabitdesign.com/products?category_id=23 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.