![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
dziękuję za ocenkę i liczę na dalsze krytyki, uwagi lub pochwały. kurcze tak długo już jem, a @ brak ciągle
![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z twarożkiem ze szczypiorkiem President i ogórkiem kiszonym Obiad: pół woreczka białego ryżu z 200g warzyw na patelnie podsmażonych na oliwie z oliwek z dużą ilością przypraw Podwieczorek: naturalny serek homogenizowany z 3 łyżkami słonecznika, pomarańcza Kolacja: 150g serka wiejskiego z ogórkiem kiszonym, cebulką, czosnkiem, przyprawami, 2 wafle ryżowe Bardzo proszę o ocenę.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2010-01-16 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
dawno tutaj nie pisalam,bo zaczelam swirowac nt. jedzenia
przez moja nieobecnosc udalo mi sie przytyc 4 kg, ciesze sie,ze w ogole ruszylo do przodu i podchodze do tego juz bardziej na luzie ![]() P; Śniadanie; duża pszenna buła z masłem, sałatą, łososiem, jajem na twardo,majonezem, pomidorem i szczypiorem bawarka z mlekiem 3,2 i cukrem gruszka,banan 2 śniadanie; ryż gotowany na mleku z cynamonem, rodzynkami i cukrem ![]() lion king, capucino milka czekoladowe Obiad; zuba grzybowa zabielana z ryżem schab gotowany z zupki podsmazony na oliwie z cebula, ziemiaki tez podsmazone i mieria ze smietana i koperkiem kubek soku jablkowo-malinowego deser; kilka ciastek owsianych wlasnorecznie robionych ![]() kilka rafaello i merci Kolacja; 2 kotlety rybne z salatka z cukini ze słoika ,2 kromki razowca z masłem, serem zoltym,pomidorem i cebulka a teraz zabieram sie za paczka z toffie i jakis soczek wpadnie ![]()
#2164 |
*sportaddict*
|
byłabym wdzięczna, gdyby w tym wątku było mniej pyskówek i wyzywania się.
jest beznadziejna dieta, to klikajcie ZP, a nie obrażajcie i wyzywajcie delikwentkę, bo wtedy sobie wystawiacie dość żenujące świadectwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
moja dzisiejsza R/U:
I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 suszone śliwki, kilka czipsów bananowych, jabłko, cynamon, 2 łychy homo naturalnego, maślanka stracciatella. II: banan (w szkole) III: 3 placuszki owsiane z twarogiem chudym, jajkiem i cynamonem, soczek Pysio (w szkole) IV: miska kapuśniaka (bez śmietany), ryba na parze, ryż brązowy, surówka z sałaty lodowej i pomidorów z sosem vinegret bez tłuszczu. trening siłowy V: 2 wafle ryżowe z miodem. VI: kurzy cyc na parze, kromka razowca, marchewka. VI: 2 jajka na twardo, kawał świeżego ogórka. mogę prosić o ocenę ![]()
#2166 |
Zadomowienie
|
Ppp
![]() śn. duża pszenna bułka poznańska z masłem, pół z salatą, krakowską i ogórkiem, pół z twarogiem i dżemem brzoskwiniowym IIśn. duży pączek(na prawde wypasiony) z dżemem, oblany lukrem; jabłko; troche orzechów wloskich ob. miska jarzynowej; 2 wielkie, grube i tluste(tylko takie mama smaży) naleśniki zapiekane z mięsem mielonym z pomidorami i obsypane serem do zapieczenia ![]() troche orzechów, jabłko p; popcorn, orzechy ziemne w czekoladzie(cos w stylu mmsów ale niemieckie), andruty, pomarańcza, mikołaj lizak z czekolady (wiem, tutaj mało konkretnie ale spotkanie z psiapsiółami i film) k. 2 nalesniki z całym serkiem homo waniliowym, obsypane orzechami i jabłkami, jabłko, ciastko śmietankowe. pewnie jeszcze cos wpadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Rozeznanie
|
Pypyrypy:
SN=> placek owsiany (2 jaja, lyzk maki, chlust mleka 2%, lyzka k. mannej, lyzka cukru) z serkiem ziarnistm 100g, jablkiem, garscia nerkowcow (jak dla mnie narkmankowcow haha), 2 lychami megaslodkiej konftury z truskawkami (by mamcia), pasek czekolady z o. laskowymi, capuccino z Puchatkiem i cukrem= zaslodzenie 2SN=> 2 kromy pszennego: - 1 z maslem czosnkowym, ogorkiem swiezym, szynka, serkiem ziarnistym - na cieplo z Hohlandem ziolowo-smietankowym, szynka, majonezem, pomidorem, zoltym serem, ketchupem, pieczarka garsc chipsow koperkowych, garsc takich chrupek kukurydzianych w czekoladzie O=> duzy kebab D=> fornetti jagodowe, rurka toffie PO=> budyn czekoladowy z bita smietana, z polewa truskawkowa z mieszanka studencka (garsc), banan K=> 2 zapiekanki jak w 2sn tylko ze z wieksza iloscia peczarek PO=> wlasnie jablko i cappucino z cukrem moze cos jeszcze?? prosze o ocene =) EDIT placek byl smazony na masle z miodem Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2010-01-16 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie zdawałam sobie sprawy że tak mało tych kalorii było, dopiero mi to uświadomiłaś ![]() ![]() dzisiejsze R: 1) -kromka grahama z oliwą z oliwek, pełnotłustym białym serkiem (przywiezionym prosto z gór ![]() -jogo naturalny z płatkami owsianymi, zarodkami pszennymi, suszonymi śliwkami, suszonymi daktylami, cynamonem, rodzynkami 2) miska zupy pomidorowej; miska surówki z selera i marchewki z dodatkiem jogo nat, przypraw i oliwy z o. 3) gotowany filet z kurczaka, kromka grahama z oliwą z o., duża ilość surówki jw. 4) sałatka grecka (z Ikei, całkiem spora porcja) z serem feta i oliwkami 5) kubek zupy pomidorowej, jajko na miękko, pełnotłusty biały serek jw Bardzo proszę o ocenę i policzenie kalorii ![]() ![]() Edytowane przez Cherokee Rose Czas edycji: 2010-01-16 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
R:
ś: 2 kromki chleba litewskiego, 50 gram sera białago, dżem niskosłodzony 2ś: 2 kiwi, 2 wafle ryżowe, jabłko ob: 100 gram ryby pieczonej, porcja bigosu wigilijnego( robie ten bigos w ciągu całego roku bo go uwielbiam. fu nie lubie mięcha w bigosie ;] ) 170gram bobu podw: pomarańcza, 1,5 dużej kromki litewskiego, 50 gram wędzonej makreli, kapusta pekińka kol: 100 gram chudego twarogu, 1 łyżka otrąb, 3 łyżki prażonej gryki potem pół grapefruta i jak? może być? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
Ś:bułka huzarka(pół z masłem,sałatą,serem, rzodkiewką;pół z serkiem almette śmietankowym i pomidorem);kawa inka z mlekiem
IIŚ:cały twarożek z łyżką masła orzchowego+garść nerkowców;kawa z mlekiem O:ryż z natką pietruszki,pierś z kurczaka panierowana smażona na oliwce+ pokrojona brzoskwinia,ogórek kiszony P:jogurt fantazja z płatkami czekoladowymi+garść bananów suszonych;mandarynka;kawa z mlekiem K:2 malutkie kromki chlebka jasnego z dynią(1:z masłem,sałatą,serem,szynk ą i rzodkiewką;2:z masłem i tatarem);puszka tuńczyka wsw i jak to wygląda? ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
moje u.
śniadanie: owsianka na mleku z bananem, mieszanką studencką, pestkami dyni & miodem; pasek gorzkiej czeko. ii śniadanie: kajzerka żytnia: z masłem orzechowym i konfiturą śliwkową / z osełkowym i twarożkiem; jabłko. obiad: spaghetti razowe z sosem tuńczykowo-pomidorowym (na oliwie) z warzywami. kolacja: serek homo naturalny z orzechami i jabłkiem.
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(11.00) Grahamka: pól z masłem, jajkiem, ogorkiem, pomidorkiem, pól z pasztetem leśnym i ogorkiem. Szklanka maślanki truskawkowej. IIŚNIADANIE (14.00) Serek wiejski z cynamonem. Jabłko. OBIAD(16.30) (w restauracji) Pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśmym, porcja ryżu ze szczypiorkiem, sałatka (sałata, ogorek, pomidor z octem balsamicznym) PODWIECZOREK (18.30) Kawałek tortu malinowego (urodziny babci). Cukierek michaszek. Herbata z cytryna. KOLACJA(21.00) Sałatka z tunczyka i roznych warzywek. Kromka chleba sojowego z masłem. Herbata. |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi wychodzi jakieś 1300, ale trudno obliczyć bo nie napisałaś w jakich ilościach co jadlaś np ser, czy oliwe, nie znam sie za bardzo ale myśle ze jadłospis jest okej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam wrazenie ze sie zapychasz troche herbata i ta maslanka... moze zamienisz maslanke na kakao? a slodzisz herbate? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ile masz ruchu? bo jeżeli sporo ćwiczysz, to jadłospis zdecydowanie zbyt ubogi.
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
NASZE P ; przed śniadaniem; jabłko z bananem przyprażone na patelni z cynamonem parę sztuk biszkoptów [5-6?] posmarowanych masłem orzechowym. śniadanie; * deserek; 1/2 jog. homo naturalnego wymieszanego z 1/2 homo waniliowego + herbatniki + biszkopty + kostka czeko z nadzieniem truskawkowym;p + owsiane na kakale[?] + garść BF, garść chockapic, garść ZB + po garści; migdałów, rodzynek, orzechów, wiórek i daktyli = totalne pyszne zasłodzenie ![]() ![]() ![]() * bułka przytostowana z serem żółtym bezpodpuszczkowym, serkiem czosnkowym i ketchupem II śniadanie; 2 kawałki placka drożdżowego; - 1/2 z kremem truskawkowo-waniliowym;p - 1/2 z serem twarogowym na słodko ![]() + gruszka . Obiad; woreczek ryżu z sosem do potraw chińskich, 1/2 warzyw na patelnię [tych z ziemniakami] + stek sojowy. już w połowie napad na słodkie; masa biszkoptów maczanych w kremie czekoladowym i truskawkowym;p [ wtf??:P Kurcze, moze okres znowu się pojawi;D hehehe;p Jeszcze nigdy czegos takiego nie mialysmy ;] ] po; kakao na mleku + miseczka bakalii ;daktyli, rodzynek, orzechów, migdałów, moreli + biszkopty z masłem orzechowym. [ 9? 10?] podwieczorek; 2 kromki chleba pszennego przytostowanego z miodem + sok marchewkowy- 500 ml. po; kawałek placka drożdżowego z twarożkiem na słodko again ![]() kolacja; buł pszenna [ jakiś gigant;p ]; - 1/2 z masełkiem, sałatą, camembertem z chilii i pomidorkiem - 1/2 z pieczarami, masłem, żółtym serem i pomidorem. + twaróg [ pół kostki] z jogurtem ,szczypiorkiem i jajkiem ugotowanym na twardo + miska sałatki ze świerzych warzyw(prawie) ; [fasola, pomidory, kukurydza, papryka, pieczarki, kiełki] po; szklanka zwykłego soku bananowego + herbatniki;p. Dziś mamy totalne ciągoty na słodkie
![]() ![]() ![]()
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-17 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kakao? Hmm na takie jakie lubisz ![]() ![]() najwazniejsze ze sie starasz i powoli przelamujsz ![]() ![]() Cytat:
![]() jadlo - pyszotka ![]() ja bym pewnie narazie tyle nie zjadla, ale pojemnosc i apetyt u Was sa wiec dodatkowy + ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Weirzymy, ze sama dałabys radę tyle jesc ![]() pozdrawiamy! ![]()
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
R wczorajsze, proszę o ocenę
I.Owsianka (5 kopiastych łyżek,małe jabłko,łycha:miodu,rodzyn ek i mieszanki orzechów,ok 150g serka wiejskiego) ![]() II. 2 jajka na teflonie z cebulką+przyprawy, kawałek grahamki(ok 40g) cienko z masłem,papryką i natką pietruszki ; mała marchewka trening( 40 min siłowy + 15 min rowerek) III.tuńczyk+parę łyżek gotowanego białego ryżu,curry+troche ketchupu,mały kawałek grahamki(ok 20-30g) IV. jajko na teflonie + parę plastrów polędwicy sopockiej,por,papryka; 6 orzechów włoskich, garść słonecznika V. serek wiejski (nie wiem dokladnie-sporo ok 300g) ze szczyptą słonecznika Chyba to wszystko ![]() Edytowane przez Chibiusa Czas edycji: 2010-01-17 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
wczorajsze U:
I: owsianka z budyniem krówkowym i otrębami pszennymi; serek wiejski z cynamonem & kawa z mlekiem II: grahamka z: twarogiem półtłustym, ogórkiem, rzodkiewkami; polędwicą z indyka i papryką; 2 jabłka ![]() III: makaron z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym; sałatka z pekinki, papryki, ogórka, kukurydzy IV: jogurt naturalny 180g z otrębami śliwkowymi, suszonymi śliwkami i garścią nerkowców; kawa z mlekiem again ![]() V: omlet z dwóch jaj z cebulką i pieczarkami, polany ketchupem + 2 tosty z chleba graham z polędwicą z indyka, ogórkiem i szczypiorkiem po: gruszka ![]() i proszę ł ładnie o ocenę. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R/U (wychodzenie z diety)
Śniadanie: owsianka 4 łychy płatków owsianych, jedna otrębów pszennych, duże jabłuszko 250g, 3 łychy płatków migdałów, cynamon na mleku 2% 2Śniadanie(przedtreningow y) : pół grahamki tej dużej, puszka tuńczyka w sosie własnym, jajko 10-15min rozgrzewki, 25min ćwiczeń na brzuch i talię, 30 min cwiczen na biust i ramiona, 10-15 min skakanki Obiad: (potreningowy) : makaron pełnoziarnisty świderki 50g, kurczak duszony na teflonie bez tłuszczu 140g ( aaaa i nie wiem co więcej ... ) Podwieczorek: łosoś w sosie własnym, papryka. groszek konserwowy, ogórek Kolacja: ser twarogowy chudy, dwie łychy migdałów, cynamon I odnośnie tego mam kilka pytań do mądrzejszych ode mnie: wychodzi mi sporo węglowodanów przy czym uwzględniam w bilansie też węgle warzyw i owoców wychodzi ich średnio 130-140g nie za dużo ??? Czym mogę dobijać kalorię żeby było ich więcej ale żeby były to zdrowe kalorie ??
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-01-17 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłabym wdzięczna, gdybyście jednak przy wklejaniu jadłospisów, zaznaczały, ile się ruszałyście, bo na oko przyzwoity utrzymaniowy jadłospis może być zbyt ubogi dla osoby, która codziennie biega i, na przykład, dużo chodzi.
![]() ![]()
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- a i villine - nie jedz pieczywa w okolotreningowych, za ciezko sie trawi i obciaza
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.