Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-16, 22:41   #3481
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

z drugiej strony nie wiem czy mam sie pakowac w hormony bo my sie kochamy najwyzej 3-4 razy z miesiacu wiec nie wiem czy to ma sens
moze wyprobuje te globulki+gumka a jak rzeczywiscie piana nas bedzie wkurzac to wtedy pojde po jakies hormony

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-01-16 o 22:42
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 22:47   #3482
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
z drugiej strony nie wiem czy mam sie pakowac w hormony bo my sie kochamy najwyzej 3-4 razy z miesiacu wiec nie wiem czy to ma sens
moze wyprobuje te globulki+gumka a jak rzeczywiscie piana nas bedzie wkurzac to wtedy pojde po jakies hormony
ja tez sie nad tym zastanawialam my tez sie tak czesto gzdzimy - z tymz e ja msuz ebrac antyki zbeym mogla byc w 2 ciazy pierwsza ciaze tez mialam dzieki antykom !!!!!!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 23:02   #3483
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zmykam juz bo mnie oczy bola......
tż jeszcze nie ma

swoja droga ciekawe jak zareaguje na wiesc o @......bo juz sie tak cieszyl rano jak powiedzialam ze nie mam @

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-16, 23:07   #3484
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

pojechal
bo akurat przyjechal tesc i przywiozl mi chalke mniaaam i wzial gatki dla Eryka na jutro (zabrali go w piatek i nie chca mi go oddac ) no i TZ zabral sie z nim

Cytat:
ty bierzesz te cerazette??
kurde szperam po necie i czytam opninie wlasnie o cerazette, azali, tym pierscieniu i plastrach i nie wiem co wybrac
no biore
ale jakos smiem watpic w ich dzialanie
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
to weź samochód, receptę i zostaw go z chłopakami - jak się Marcelek obudzi to TZ będzie musiał wstać
hmm no wlasnie nie bardzo bo jak juz wiedzialam, ze nigdzie nie wychodze dzis to nie umylam glowy, nie zrobilam make upa i chodze w dresach - a robic to wszystko zeby pojechac do apteki? nieeee
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 23:14   #3485
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie, nieczęsto
ja bym chyba nie brała przy takiej częstotliwości
my ostatnio się trochę opuściliśmy, bo jestem zmęczona po pracy, ale jest to częściej niż 3-4 razy w miesiącu i mi się wydaje to strasznie rzadko

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ja tez sie nad tym zastanawialam my tez sie tak czesto gzdzimy - z tymz e ja msuz ebrac antyki zbeym mogla byc w 2 ciazy pierwsza ciaze tez mialam dzieki antykom !!!!!!
powinnaś napisać gizmimy

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
pojechal
bo akurat przyjechal tesc i przywiozl mi chalke mniaaam i wzial gatki dla Eryka na jutro (zabrali go w piatek i nie chca mi go oddac ) no i TZ zabral sie z nim

no biore

hmm no wlasnie nie bardzo bo jak juz wiedzialam, ze nigdzie nie wychodze dzis to nie umylam glowy, nie zrobilam make upa i chodze w dresach - a robic to wszystko zeby pojechac do apteki? nieeee
ja też w czwartek wrąbałam prawie całą chałkę

ja tam jestem ostra i honorowa babka i pojechałabym w czapce (na wilgotne włosy) i bez makijażu

a Ty nie wychodzisz "do ludzi" bez makijażu

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

gizmiątko, a mozesz napisać o co chodzi z tymi tabletkami - jak zachodzisz w ciążę "na tabletkach"

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 23:15   #3486
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
faktycznie, nieczęsto
my ostatnio się trochę opuściliśmy, bo jestem zmęczona po pracy, ale jest to częściej niż 3-4 razy w miesiącu i mi się wydaje to strasznie rzadko

powinnaś napisać gizmimy

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

ja też w czwartek wrąbałam prawie całą chałkę

ja tam jestem ostra i honorowa babka i pojechałabym w czapce (na wilgotne włosy) i bez makijażu

a Ty nie wychodzisz "do ludzi" bez makijażu
hmmm my to ostatnio raz na dwa tygo robimy nie wiem po co ja te tabsy biore ale my w gumie nie lubic

haha gizmimy dobre

no tak, tylko, ze najpierw trzeba umyc ta glowe poza tym jak piszesz - ja bez makijazu nicht wychodzic

dooobra ide sie w koncu kapac bo jeszcze tego nie zrobilam
Stary 2010-01-16, 23:15   #3487
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

no biore

a co myslisz ze nie dzialaja jak powinny?

tez tak mam ze jak wiem ze bede siedziec w domu to tak na luzaka chodze np. dzis tez- wlosy nieumyte, twarz goła i oczywiscie dres

Cytat:
faktycznie, nieczęsto

wiesz jakos nie mamy potrzeby czesciej i mi jest z tym dobrze i tż tez nie narzeka

teraz juz na serio ide- DOBRANOC

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-16, 23:16   #3488
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

poza tym jak chce sie "svinic" to niech zapieprza po tabsy
Stary 2010-01-16, 23:23   #3489
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm my to ostatnio raz na dwa tygo robimy nie wiem po co ja te tabsy biore ale my w gumie nie lubic

haha gizmimy dobre

no tak, tylko, ze najpierw trzeba umyc ta glowe poza tym jak piszesz - ja bez makijazu nicht wychodzic

dooobra ide sie w koncu kapac bo jeszcze tego nie zrobilam
ja tam nie mam problemu z wychodzeniem bez makijażu - ze znajomymi, do pracy w wersji "saute" też bym nie poszła, ale do sklepu , a tym bardziej tak późno ...

Cytat:
a co myslisz ze nie dzialaja jak powinny?

tez tak mam ze jak wiem ze bede siedziec w domu to tak na luzaka chodze np. dzis tez- wlosy nieumyte, twarz goła i oczywiscie dres

wiesz jakos nie mamy potrzeby czesciej i mi jest z tym dobrze i tż tez nie narzeka

teraz juz na serio ide- DOBRANOC
nie zamierzam zaglądać nikomu pod kołdrę to była tylko taka luźna myśl i refleksja, ze dziecko tak mnie jakoś ostudziło ...

ja się staram zawsze mieć umyte włosy, bo się czuje taka zapyziała wtedy
jak wiem, że będę w domu to też chodzę w dresie, ale zwykle mam bardziej wystrzałowy makijaż niż jak wychodzę, bo eksperymentuję na twarzy

ja też się powoli oddalam - dobranoc

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
co do tego nie ma wątpliwości

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-16, 23:58   #3490
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

z tego wszystkiego pomylilam sie i zamiast tabletke sobotnia wzielam niedzielna
ale to chyba nic sie nie stanie nie? bo te dni tyg sa tylko dla przypomnienia a tabsy wszystkie takie same co?

aaaa mialam pytac - dziewczyny, ktore uzywaja depilatora, po ostatnim uzyciu zauwazylam, ze zaczely mi sie wrastac wloski, da sie tego jakos uniknac? to nie fajne jest, poza tym mozna dostac zapalenia mieszkow wlosowych

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

ok juz przeczytalam na necie, ze dni tyg sa tylko dla ulatwienia tak jak myslalam

ahhh co ja bym zrobila bez tego netu
Stary 2010-01-17, 00:05   #3491
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
ale to chyba nic sie nie stanie nie? bo te dni tyg sa tylko dla przypomnienia a tabsy wszystkie takie same co?

aaaa mialam pytac - dziewczyny, ktore uzywaja depilatora, po ostatnim uzyciu zauwazylam, ze zaczely mi sie wrastac wloski, da sie tego jakos uniknac? to nie fajne jest, poza tym mozna dostac zapalenia mieszkow wlosowych

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

ok juz przeczytalam na necie, ze dni tyg sa tylko dla ulatwienia tak jak myslalam

ahhh co ja bym zrobila bez tego netu
no i nadal nie poszłam spać

ja nie pomogę w sprawie depilatora, bo mam i nie używam z powodu wrastających włosków właśnie - próbowałam robić peelingi, masaże, szorowanie ręcznikiem i nic z tego cały czas ten sam problem

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

a napisz jeszcze jak suszyłaś tą nieszczęsną glinę?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-17, 01:08   #3492
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no i nadal nie poszłam spać

ja nie pomogę w sprawie depilatora, bo mam i nie używam z powodu wrastających włosków właśnie - próbowałam robić peelingi, masaże, szorowanie ręcznikiem i nic z tego cały czas ten sam problem

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

a napisz jeszcze jak suszyłaś tą nieszczęsną glinę?
ja ja susze dopiero - od rana

lezy na podlodze na gazecie

tylko jak troche podeschnie to trzeba ja oddzielic od tej szybki co na niej jest bo sie bedzie wyginac

ide spac
w zasadzie to nie wiem co ja tu jeszcze robie

hmmm marioli dzis nie bylo w ogole to kupe dziewczyn dzis nie bylo
Stary 2010-01-17, 04:54   #3493
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki za pamiec
Mariola pracuje w weekend i ma nocki, dlatego jej nie ma
Teraz tez klika z pracy w oczekiwaniu na pacjentke

Jesli chodzi o depilator, to wlosy mi nie wrastaja, ale przynajmniej 2-3 razy w tygodniu robie mocny peeling, pomaga mi
Ide poczytac do tylu, bo mam chwile

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
dziewczyny wpadlam na chwilke z pytaniem

uzywalyscie kiedys pampersow sleep&play???
one sa w takim pomaranczowym opakowaniu
Ja mialam i wiecej ne kupie. Nie polubilismy sie wcale, a maly je przesikiwal bardzo szybko, co praktycznie sie nie zdarza w innych.
Cytat:
Dziewczyny nie wierze!!!! przyszła@:jup i:
narazie slaba ale sie rozkreci
Bardzo sie ciesze i gratuluje

Jesli z Antonio bedzie w miare w porzadku, to planujemy rozpoczac starania za 3 lata, tzn planowalismy, bo ostatnio maz wspominal, ze jedno dziecko wystarczy...

Gizmiatko nie martw sie . Moj brat, ktory fantastycznie sie rozwijal zaczal raczkowac dopiero jak zaczal chodzic czyli po roku, a corka kolezanki zaczela siedziec jakmiala 9 miesiecy, obydwoje urodzeni w terminie i bez problemow.
Antonio rwie sie na razie do siadania, do stania jeszcze nie, o raczkowaniu nawet nie mysle jeszcze, w sumie ma korygowanych prawie 5,5 miesiaca, wiec ma czas.

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ----------

Cytat:
a moja glina wyglada mniej wiecej tak:
Fajne te odciski
A ja nie wiem, gdzie u nei mozna kupic taka gline , a tez chcialabym

Na dzien dziadka i babci zamowilam im po kubku ze zdjeciami Antosia
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
Hej wszystkim,
znalazłam nowy wątek i czytam, czytam...

Czekoladko - ile twoje dzieciątko ma włosków, moja to łysolka jest prawie

Bardzo nieładnie z mojej strony, ale ja zawsze włączam się gdy coś mnie martwi.
A martwi mnie to, że moje dziecko nie chce jeść zupek, warzyw i obiadków. NA początku jadła marchewkę i zupkę ale odkąd poznała i polubiła smak słodki - mus z jabłek, gruszek, jagódki - to nic innego by nie jadła, no oprócz jeszcze mleka.
Nie wiem co ja mam zrobić, bo przecież musi coś jeść opróćz mleka więc daję jej te deserki, które uwielbia. A zup już nie gotuję sama bo tylko je wylewam, kupuję słoiczki i też idą do kosza bo małą nawet pyszczka nie chce otworzyć. Czy ktoś ma na to sposób ?
Ratunku. Ona teraz wi wieku 6,5 miesiąca waży 7,2 kg! PO badaniach wiem że zdrowa i waga w normie, ale jak patrzę na Wasze dzieci to widzę różnicę
Musicman witaj
Ja zrobilabym tak, jak juz radzono - odstawilabym slodkie na jakis czas i podawala sloiki warzywne.
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Ja mam jakiegoś doła, nie radze sobie z tym wszystkim. Opieka nad Tomusiem, nauka, gotowanie, sprzatanie. Jeszcze Tż dziś miał pretensje że syf jest i sam z łaska posprżątał Ogólnie taki niemiły jest, nie przytuli, nie powie nic miłego-chyba że coś chce.....Cały czas coś mu nie pasuje i ma o cos pretensje. A ja siedze ciagle w domu, nie pamietam kiedy ostatnio sobie cos kupiłam czy gdzies wyszłam dla przyjemności.
Wspolczuje bardzo
Na szczescie moj maz juz zrozumial, jak to jest czasami, gdy opiekuje sie dzieckiem i nie ma zali i pretensji, ze cos nie jest zrobone. Szczegolnie teraz, gdy obydwoje pracujemy i obowiazki domowe trzeba dzielic, jak i opieke na synem.

co do godzenia sie w lozku, to jestem wielkim przeciwnikiem i nigdy tego nie robie, bo to ie rozwiazuje problemow.
Stary 2010-01-17, 06:43   #3494
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

a ja siedze sama........tz w pracy i nie wiem o ktorej wroci, a chcialabym sie isc wykapac juz, ale musze czekac
a mama nie moze przyjsc na chwile na gore i ci jej popilnowac?

Cytat:
uzywala ktoras globulek dopochwowych tych na 15 min. przed seksikiem?? bo zastanawiam sie wlasnie zeby takie kupic....zawsze daja dodatkowe zabezpieczenie
tylko nie wiem jakie?
tzn ze guma i globulka?
a to mozna łączyc?tzn z gumka sie nic nie dzieje?

Cytat:
Witam, to ja marnotrawna
meczy mnie to ze msuze was przepraszac co chiwla -ale jakos nie nadazam za wami czytac, mam duzo oboziakow...

co do podatku to prawda ze mozna sobie dziekco odliczyc od podatku ale tylko za te miesiace kiedy jest na swiecie a wiec u nas to od maja ponad 1100 złotych za rok, ale odlicza sie miesiace w kotrym dziecko sie urodzilo, cyzli jak mowilam u nas od maja czylu u nas ta sume dzieli sie przez 12 miesiecy wychodzi ile jest kazsy za miesiac i pozniej mnozy 8 razy !

Acha my mamy teraz nocki spokojne choc oduczamy sie jesc w nocy dzis 4 noc i jakos powoli nam to wychodzi !! podajem malemu (przez 3 noce hebrata z mlekiem )a od dzis sama herbata .
to nas nie przepraszaj kto ci kaze? tymbardziej ze cie to meczy

obowiazki powiadasz... a dasz wiare ze nie ty jedna?

dobrze ze wiem o co chodzi bo musialabym dlugo kminić

oooo fujjj

Cytat:

jedyne co mnie wkurzalo to to, ze w srodku w pochwie robi sie taka piana i tak jej duzo i potem mi wyciekala
romantyzm az kipi

Cytat:
Tez tak czasem mam, ale do apteki jak p4w-czapka i w droge taka niezrobiona.
Do pracy-nigdy

Cytat:
znowu...

Cytat:
...ale zwykle mam bardziej wystrzałowy makijaż niż jak wychodzę, bo eksperymentuję na twarzy
mi tez sie zdarza, ale mala za duzo sie tuli i mnie maże po buzi a dla mnie make bez podkladu i pudru a z samym okiem to nie make i nie ma efektu

ale zdarza mi sie miec jakis wieczorowy, smokey albo cóś

Cytat:
peelingi i szorstkie rekawice
moge ci powiedziec ze mi wrósł włosek i rósł pod skóra, zrobila mi sie górka i wyladowalam z tym u chirurga na wycięciu w znieczuleniu miejscowym+2 czy 3 szwy

Cytat:

ja poszlam szybko do łózka, tak jak mialam w planach i sie udalo
jestem wyspana i mialam co czytac

Mariolko- w tej turze prawie nic mi nie zjechalo -nie zgubilam kg
wczoraj sie warzyłam i sie zdziwilam, mimo to nie jestem zniechecona, a wczoraj pomylilam dni i jadlam inaczej niz powinnam-wszystko przez to ze maz posiał gdzies tą kartke
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 08:06   #3495
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...
Nic się nie stało, że zamiast tej z soboty wzięłaś tą z niedzieli. One mają taki sam skład,

Gizmiątko co do raczkowania to moja siostrzenica zaczęła raczkować dopiero wtedy jak nauczyła się chodzić. A wcześniej to nie miała zamiaru raczkować.

Dzień dobry. Boszzzz jeszcze dwie niedziele i idę do pracy
Oglądałam wczoraj Monachium i się poryczałam.
Teraz w o wiele lepszym humorze biorę się za śniadanko.

Dzisiaj 4 dzień turbo. Zauważyłam że na ostatni posiłek najlepiej mi zjeść same warzywa, więc tak ustawiam rodzaje posiłków, żeby na śniadanko były owocki a na kolację warzywka. No i muszę wam zdradzić przed jutrzejszym ważeniem że waga drgnęła i to lepiej niż w poprzednim tygodniu

Czekoladko wyobrażam sobie jak się cieszysz tym wyczekiwanym okresem. Co do tabletek - ja teraz biorę ostatnie opakowanie Cerazette a potem przechodzę na normalne tabsy.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Aannuullaa pijemy poranną kawkę?

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-01-17 o 08:06
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 08:51   #3496
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

gizmimy - posikałam sie ze śmiechu i obudzialam dzidzia od razu !!!

TAK - wiem z enie tylko ja pracuje i w ogole zajmuje sie domem i dzieckiem ;> ale poanrzekac mozna ;p

Co do zachodzenia w ciąże przez tabletki antykoncepcyjne to : Ja żeby mieć dziecko musiałam oczyścić jajniki me z pęcherzyków które nie pękały (u zdrowej kobiety pekaja same i jajo sie uwalnia i fruuuu) wiec musiałam brac 6 miechow antyki i OD RAZY po zaprzestaniu brania sie bzykolic i tak w pierwszym cyklu sie nie udaneło ;p a w drugim sie udaneło ;] . A wszystkiemu winne PCO (zespól policystycznych jajników) - jeśli do 6 miesięcy po odstawce antykow nie udało by sie to, musialabym isc na laparoskopie (mechaniczne a nie chemiczne czyszczenie jajnikow i całej reszty w srodku sie znajdującej) dlatego tez z początku miałam problem z utrzymaniem ciazy i musiałam brac duphaston !!!!
lekarz i tak był w sozku ze udalo nam sie tak szybko zajsc - inne PCOsowiczki staraja sie po pare lat i nic nie wychodzi

Nie wiem czy pamiętacie ale Roxi (ze staran) tez ma PCO i utraciła ciąże mnoga z tym ze ona jeszcze w inny sposób leczyła się ......... dopiero druga ciąże pojedyncza udało sie utrzymać !

ogólnie oznaki PCO to : nadmierne owłosienie (wąsiki, pod pępkiem ścieżka włosów tam gdzie pojawia kresa czarna w ciazy, OTYŁOŚĆ, czasem idzie również problemy z tarczyca w parze) ja musiałam schudnąć zanim zaczęłam brac antyki, no i wyregulować moja tarczyce !!! i udało sie zasc w ciaze i utrzymac !

Po porodzie gdzies czytalam ze PCOsowiczki najczęściej rodzą wcześniaki bo ich organizm nie jest w stanie tak dlugo utrzymać dziecko - chyba ze jest "średniakiem" wtedy jest duza szansa urodzić po 36 -38 tygodniu.
U nas wyglądało na to ze natan byłby duży bo miał w dniu kiedy miał sie urodzić jelsi dobrze pamiętam 61 cm i ponad 4,5 kilo .

marisol - no wlasnie natak ma 6 miechow dopiero korygowanych a ona (lekarka) chce od niego żeby tańczył i do szkoły chodził . Wiem ze duzo dzieci nie raczkuje ale dr jest mądrzejsza - tym bardziej ze nataniel przybiera pozycje prosta do stania nie pochyla sie do przodu , czasem nawet jakies kroczki robi . wiec sama nie wiem co myśleć . U nas problem jest taki ze pediatra i pani dr z kliniki patologi noworodka mówi ze natanka trzeba karmić tak według schematu z dnia urodzenia (maja) anie z korygowanego (lipca) nataniel cześć rzeczy robi juz to co 8 miesięczniaki a niekotrych czynnosci nie robi nawet jako dziecko uradzone w lipcu. więc cholera wie !

Dzis nieślubny wstawał do nataniela w nocy dawać herbatę (dzis sama herbata bez mleka) lub smoczek efekt taki ze zanim ten usłyszał natka to juz wszyscy rozespani byli i nataniel budził sie 2 godziny !!!!!!! a wcześniej bylo tak ze raz dwa na nockę dostał smoka lub herbatę !!

co do odchudzania to ja mam kilo mniej niz sprzed ciaz y jednak brzuch mi zostal wykonuje ćwiczenia na brzuch na mięśnie brzucha - wszelakie i widzę postępy już nie mam takiego wora wiszącego ! Ćwicze je w pracy bo mam tam sale gimnastyczna no i zajmuje mi to 30-60 minut z tym ze kładę duzy nacisk na mięśnie dolne brucha. a dieta no coz staram sie nie jest tłusto i duco słodkiego cukier ograniczyłam do pracy biegam po sałatkę z mc donalds i jasiek ciemne pieczywko czy graham i tyle. a wiem ze dużo udało mi sie zrzucić jedzac płatki owsiane na mleku z jabłkiem , bede musiala powrocic do tego sposobu ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2010-01-17 o 08:58 Powód: skleroza
Stary 2010-01-17, 08:59   #3497
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
nie wyspalam sie za bardzo bo zasnelam dopiero po 2.00gadalismy z malzem i nie moglismy zasnac.......a mala obudzila nas wrzaskiem o 6.00
tż stwierdzil ze Weronika jak tak krzyczy to jest" małym pyskatym ninja"!

ide zrobic owsianke

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Bardzo sie ciesze i gratuluje

Jesli z Antonio bedzie w miare w porzadku, to planujemy rozpoczac starania za 3 lata, tzn planowalismy, bo ostatnio maz wspominal, ze jedno dziecko wystarczy...

czyzby malza przerosly obowiazki??

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a mama nie moze przyjsc na chwile na gore i ci jej popilnowac?

tzn ze guma i globulka?
a to mozna łączyc?tzn z gumka sie nic nie dzieje?

Mariolko- w tej turze prawie nic mi nie zjechalo -nie zgubilam kg
wczoraj sie warzyłam i sie zdziwilam, mimo to nie jestem zniechecona, a wczoraj pomylilam dni i jadlam inaczej niz powinnam-wszystko przez to ze maz posiał gdzies tą kartke
mama byla w pracy tez

tylko gumka+globulka daje zabezpiecznie , sama globulka nie bardzo
bo ta globulka jest w razie jakby gumka pekla

bo widzisz najpierw kg leca szybko bo schodzi woda, a potem juz trudniej jak tluszcz ma spadac

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

Dzisiaj 4 dzień turbo. Zauważyłam że na ostatni posiłek najlepiej mi zjeść same warzywa, więc tak ustawiam rodzaje posiłków, żeby na śniadanko były owocki a na kolację warzywka. No i muszę wam zdradzić przed jutrzejszym ważeniem że waga drgnęła i to lepiej niż w poprzednim tygodniu

Czekoladko wyobrażam sobie jak się cieszysz tym wyczekiwanym okresem. Co do tabletek - ja teraz biorę ostatnie opakowanie Cerazette a potem przechodzę na normalne tabsy.
ciesze sie waga idzie w dol............ja tez chce powiedzialam juz wczoraj malzowi ze biore sie za diete !!

powiem Tobie ze tyle stresu co sie najadlam przez ten tydzien to juz dawno nie mialam........

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-17, 09:04   #3498
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez lubie jesc warzywka/owocki na kolacje

za wskazowke na wadze

moje sadlo musi sie niezle bronic ze nie drgnęła, a przeciez ładnie jem

Stary 2010-01-17, 09:19   #3499
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam i wiecej ne kupie. Nie polubilismy sie wcale, a maly je przesikiwal bardzo szybko, co praktycznie sie nie zdarza w innych.

dzien dobry mamuski
dzis znow dzien poza domem
srednio wyspalam sie bo Zuzia znow z placzem obudzila sie w nocy
wiercila sie, krecila, poplakiwala
a zabka nadal nie ma

Eleeri tez wczoraj nie bylo...
Unholy tez

mayaha przpraszam ale ciagle umyka mi ze mialam odpowiedziec Tobie
chodzilo mi o to krzeselko bez stolika
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 09:57   #3500
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no wiec ja po sniadanku, mala wlasnie zasnela
ale musze wreszcie isc wlosy umyc-wysuszyc bo jak mala zje obiadek potem to jedziemy na zakupy oczywiscie z nia bo mama do pracy idzie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

mam pytanie o pampki:
jest duza roznica miedzy rozm. 4 a 4+ ????wiem ze roznia sie przeznaczeniem wg wagi ale jaki jest rozmiar tych majciolow?uzywa ktoras?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

hehe i sama sobie odpowiem bo znalazlam w necie ze te pamki roznia sie jedynie chlonnoscia a rozmiar maja ten sam

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-17, 10:03   #3501
mariolasl
Zakorzenienie

Katarzynko, pewnie zadne pocieszenie, ale nie sadze, aby waga drgnela u mnie . Tez ladnie jem i staram sie regularnie, nawet na nockach, ale cos marnie to widze
Ja z kolei wole na kolacje bialko, bo dlugo siedze i po weglach jestem bardzo szybko glodna.

Cytat:
czyzby malza przerosly obowiazki??
Nie, maz sobie naprawde dobrze radzi. Chodzi raczej o ewentualne problemy z Antonio i o to, czy damy sobe rade jak sie cos sypnie.

Gizmiatko, czasami jestem zla na lajtowe podejscie lekarzy do pewnych spraw, ale w tym przypadku jestem zadowolona, ze rozumieja, ze wczesniak ma prawo do wlasnego tempa rozwoju i nie nalezy oczekiwac tyle od niego.
Stary 2010-01-17, 10:18   #3502
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Katarzynko, pewnie zadne pocieszenie, ale nie sadze, aby waga drgnela u mnie . Tez ladnie jem i staram sie regularnie, nawet na nockach, ale cos marnie to widze
Ja z kolei wole na kolacje bialko, bo dlugo siedze i po weglach jestem bardzo szybko glodna.

Nie, maz sobie naprawde dobrze radzi. Chodzi raczej o ewentualne problemy z Antonio i o to, czy damy sobe rade jak sie cos sypnie.

Gizmiatko, czasami jestem zla na lajtowe podejscie lekarzy do pewnych spraw, ale w tym przypadku jestem zadowolona, ze rozumieja, ze wczesniak ma prawo do wlasnego tempa rozwoju i nie nalezy oczekiwac tyle od niego.
ja mam nadzieje ze Antonio bedzie sie rozwijal i rosl zdrowo jak dotej pory
bo w koncu siostrzyczka za pare latek by mu sie przydala do zabawy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-17, 10:29   #3503
mariolasl
Zakorzenienie

Katarzynko, przeczytalam wlasnie twoja historie z automatem do chleba i usmialam sie jak norka
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Widze, ze on juz reaguje na swoje imie- czy to przypadek? Czy Wasze dzieci juz reaguja? Bo Ania nadal nie.
Antonio reaguje. Chyba juz dwa miesiace.

Miramej, jesli czytasz, to wiedz, ze mysle o tobie i mam nadzieje, ze wszystko ok

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
ja mam nadzieje ze Antonio bedzie sie rozwijal i rosl zdrowo jak dotej pory
bo w koncu siostrzyczka za pare latek by mu sie przydala do zabawy

My tez mamy nadzieje, ale pewnosci nam nikt nie zagwarantuje, a ja juz taka mam nature, ze wole sie nastawic na cos zlego, a pozniej milo sie rozczarowac, niz odwrotnie

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Katarzynko, ja uzywam mojej zagramanicznej maki i do takich mam przepisy na kompie.

Svinecko, mam nadzieje, ze dzis juz lepeij z TZ.

Ide sie chyba polozyc, bo napracowalam sie dzisiaj

Do pozniej
Stary 2010-01-17, 10:31   #3504
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

kto wie dlaczego tak sie dzieje?
czeko?
bo jak skoncze 3 ture i nic to dalej nie vede sie stosowac do tych
zasad

Wczoraj uslyszalam bardzo smutna historie...
znam to dziewczyne, nie bardzo dobrze,ale lubimy sie i pozdrawiamy, o zyczeniach sms pamietamy
wyjechala za granice,potem zaszla w ciaze
i nie wiem czy tam rodzila czy tu w Pl
dziecko jej wciaz plakalo a lekrza mowil ze to kolki i trzeba to przeczekac
wszytskie krople,specyfiki uzywali a dziecko nadal plakalo...
ktorys z koleji lekarz zalecil badanie moczu i krwi i okazalo sie ze caly ukladzatakowany jest e.coli
doszly problemy z nerami i zatrzymuje sie tam mocz
dziecko mialo mnostwo bolesnych badan...

Stary 2010-01-17, 10:39   #3505
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez sie zdarza, ale mala za duzo sie tuli i mnie maże po buzi a dla mnie make bez podkladu i pudru a z samym okiem to nie make i nie ma efektu

ale zdarza mi sie miec jakis wieczorowy, smokey albo cóś
ja robię pełny make up i sprawdzam trwałość kosmetyków od dotykania i smyrania mojej twarzy przez Tomusia
a przy okazji mojej dziecię jest rozświetlone Meteorytami

Cytat:
gizmimy - posikałam sie ze śmiechu i obudzialam dzidzia od razu !!!

TAK - wiem z enie tylko ja pracuje i w ogole zajmuje sie domem i dzieckiem ;> ale poanrzekac mozna ;p

Co do zachodzenia w ciąże przez tabletki antykoncepcyjne to : Ja żeby mieć dziecko musiałam oczyścić jajniki me z pęcherzyków które nie pękały (u zdrowej kobiety pekaja same i jajo sie uwalnia i fruuuu) wiec musiałam brac 6 miechow antyki i OD RAZY po zaprzestaniu brania sie bzykolic i tak w pierwszym cyklu sie nie udaneło ;p a w drugim sie udaneło ;] . A wszystkiemu winne PCO (zespól policystycznych jajników) - jeśli do 6 miesięcy po odstawce antykow nie udało by sie to, musialabym isc na laparoskopie (mechaniczne a nie chemiczne czyszczenie jajnikow i całej reszty w srodku sie znajdującej) dlatego tez z początku miałam problem z utrzymaniem ciazy i musiałam brac duphaston !!!!
lekarz i tak był w sozku ze udalo nam sie tak szybko zajsc - inne PCOsowiczki staraja sie po pare lat i nic nie wychodzi

Nie wiem czy pamiętacie ale Roxi (ze staran) tez ma PCO i utraciła ciąże mnoga z tym ze ona jeszcze w inny sposób leczyła się ......... dopiero druga ciąże pojedyncza udało sie utrzymać !

ogólnie oznaki PCO to : nadmierne owłosienie (wąsiki, pod pępkiem ścieżka włosów tam gdzie pojawia kresa czarna w ciazy, OTYŁOŚĆ, czasem idzie również problemy z tarczyca w parze) ja musiałam schudnąć zanim zaczęłam brac antyki, no i wyregulować moja tarczyce !!! i udało sie zasc w ciaze i utrzymac !

Po porodzie gdzies czytalam ze PCOsowiczki najczęściej rodzą wcześniaki bo ich organizm nie jest w stanie tak dlugo utrzymać dziecko - chyba ze jest "średniakiem" wtedy jest duza szansa urodzić po 36 -38 tygodniu.
U nas wyglądało na to ze natan byłby duży bo miał w dniu kiedy miał sie urodzić jelsi dobrze pamiętam 61 cm i ponad 4,5 kilo .

marisol - no wlasnie natak ma 6 miechow dopiero korygowanych a ona (lekarka) chce od niego żeby tańczył i do szkoły chodził . Wiem ze duzo dzieci nie raczkuje ale dr jest mądrzejsza - tym bardziej ze nataniel przybiera pozycje prosta do stania nie pochyla sie do przodu , czasem nawet jakies kroczki robi . wiec sama nie wiem co myśleć . U nas problem jest taki ze pediatra i pani dr z kliniki patologi noworodka mówi ze natanka trzeba karmić tak według schematu z dnia urodzenia (maja) anie z korygowanego (lipca) nataniel cześć rzeczy robi juz to co 8 miesięczniaki a niekotrych czynnosci nie robi nawet jako dziecko uradzone w lipcu. więc cholera wie !

Dzis nieślubny wstawał do nataniela w nocy dawać herbatę (dzis sama herbata bez mleka) lub smoczek efekt taki ze zanim ten usłyszał natka to juz wszyscy rozespani byli i nataniel budził sie 2 godziny !!!!!!! a wcześniej bylo tak ze raz dwa na nockę dostał smoka lub herbatę !!

co do odchudzania to ja mam kilo mniej niz sprzed ciaz y jednak brzuch mi zostal wykonuje ćwiczenia na brzuch na mięśnie brzucha - wszelakie i widzę postępy już nie mam takiego wora wiszącego ! Ćwicze je w pracy bo mam tam sale gimnastyczna no i zajmuje mi to 30-60 minut z tym ze kładę duzy nacisk na mięśnie dolne brucha. a dieta no coz staram sie nie jest tłusto i duco słodkiego cukier ograniczyłam do pracy biegam po sałatkę z mc donalds i jasiek ciemne pieczywko czy graham i tyle. a wiem ze dużo udało mi sie zrzucić jedzac płatki owsiane na mleku z jabłkiem , bede musiala powrocic do tego sposobu ;]
tak myślałam, ze o to chodzi
dobrze, ze Wam się szybko udało

Cytat:

mam pytanie o pampki:
jest duza roznica miedzy rozm. 4 a 4+ ????wiem ze roznia sie przeznaczeniem wg wagi ale jaki jest rozmiar tych majciolow?uzywa ktoras?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

hehe i sama sobie odpowiem bo znalazlam w necie ze te pamki roznia sie jedynie chlonnoscia a rozmiar maja ten sam
ja używam zamiennie 4 i 4+ i rozmiarowo niewiele się różnią wg mnie

Cytat:

znam to dziewczyne, nie bardzo dobrze,ale lubimy sie i pozdrawiamy, o zyczeniach sms pamietamy
ktorys z koleji lekarz zalecil badanie moczu i krwi i okazalo sie ze caly ukladzatakowany jest e.coli
to jest właśnie problem z diagnozowaniem małych dzieciaczków, które nie umieją mówić o swoich dolegliwościach

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-01-17, 11:12   #3506
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja robię pełny make up i sprawdzam trwałość kosmetyków od dotykania i smyrania mojej twarzy przez Tomusia
a przy okazji mojej dziecię jest rozświetlone Meteorytami
moim zdaniem nieadekwatny test, bo normalnie dorosli ludzie nie mażą sie z taka intensywnościa ani nie cyckaja sobie brody, a Laura probuje schwycic mi buzie i wlozyc ja do swoich ust, no i nie zalewaja buzki slina
czasem mala ma kolory cieni na policzku, czole

No to obrobilam sie z zakupami, pomrozilam co chcialam i czekam do wyplaty oprozniajac komory.

Mąż kupil dzis kilka pęczków dymki
ja tylko do kanapek lub jajecznicy, a wy do czegos jeszcze?
podpowiedzcie bo mam jej sporo

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

aaaa obudzilam sie dzis z mokra bluzka zapomnialam sie pochwalic
zaraz pol roku minie a tu takie akcje
moje piersiczki niezla produkcje by chyba mialy gdybym tylko chciala

Eleeri wstap i opowiedz jak bylo wczoraj
Swoja droga wczoraj nieswiadomie mnie rozbawilas na innym watku ,piszac o sprzecie kuchennym i suszarka do grzybkow
Sama szukam krajalnicy do chleba za przystepna cene, do swierzego chlebka.
Podzielilam wczoraj wypieki i wszyscy zachwycieni.Mama,siora,sz wagier,koledzy z pracy.Naprawde jest bardzo dobry i ogromny plus ze swierzy i mieciutki

Stary 2010-01-17, 11:21   #3507
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez lubie jesc warzywka/owocki na kolacje

za wskazowke na wadze

moje sadlo musi sie niezle bronic ze nie drgnęła, a przeciez ładnie jem
Wyobraziłam sobie Twoje uzbrojone sadło , ale Ty je skutecznie

Cytat:
kto wie dlaczego tak sie dzieje?
czeko?
bo jak skoncze 3 ture i nic to dalej nie vede sie stosowac do tych
zasad

Katarzynko a między turami jesz normalnie? Czy robisz tury bez przerw? Może to chwilowy zastój wagi?

Współczuję koleżance Najważniejsze, że w końcu to zdiagnozowali i zaczęli leczyć.

Kindze jakiś czas temu wyszły suche plamki na ciele, co kilka zniknie to pojawiają się nowe. Najwięcej na rękach , klatce piersiowej i kilka w okolicy kolan. Od czego to może być? Od piątku natłuszczam ją balsamem Oillan. Może on coś da?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 11:22   #3508
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

no u nas niestety traktuja naszego synka jak hmm dziecko standardowe - dostałam opieprze ze syn za duzo je ze potroił wagę jak za pierwszym razem do niej poszłam - a co miałam mu żałować? widocznie nataniel tyle potrzebował żeby dążyć do jakiejś wagi . i teraz przybiera do pol kolo w miesiacu wiec jest ok !!!! mam wrażenie ze babka sie zemściła ze nieślubny wepchnął sie do koeljki to raz a dwa ze przyszedł tydzień za wcześniej - jakoś mi sie poplątały tygodnie !
a jak czytalam o tej lekarce to ponoc lubi pieniądze - jelsi wiecie o co chodzi !

Cytat:

tak myślałam, ze o to chodzi
dobrze, ze Wam się szybko udało

My sie także cieszymy !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2010-01-17, 11:25   #3509
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

My tez mamy nadzieje, ale pewnosci nam nikt nie zagwarantuje, a ja juz taka mam nature, ze wole sie nastawic na cos zlego, a pozniej milo sie rozczarowac, niz odwrotnie

doskonale cie rozumiem
ale ja wierze ze synus bedzie zdrowy!!!

Cytat:

to takie przykre ze nikt wczesniej nie zrobil badan........a dziecko musi cierpiec

Kasiu mozesz polecic jakas dobra gume do wlosow?? jesli uzywasz oczywiscie(pomyslalam o tobie bo mialas krotkie wlosyy)
bo mialam fajna od brata kupil ja u fryzjera, nie sklejala wlosow i fajnie utrwalala i patrze w lazience dzis jej nie ma, brat dal ja koledze i teraz mam lecace wlosy, spryskalam lakierem ale to nie to samo......musze kupic cos

Cytat:

ja używam zamiennie 4 i 4+ i rozmiarowo niewiele się różnią wg mnie
dzieki

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:

Kindze jakiś czas temu wyszły suche plamki na ciele, co kilka zniknie to pojawiają się nowe. Najwięcej na rękach , klatce piersiowej i kilka w okolicy kolan. Od czego to może być? Od piątku natłuszczam ją balsamem Oillan. Może on coś da?
wiesz moja mala tez ma pare szorstkich miejsc na cialku-lokcie, ostatnio cos jej sie robi tez ba prawym boku i na nozce przy stopce w zgieciu ma takie suche......smaruje bepanthenem narazie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-17, 11:43   #3510
katarzynka00
Zakorzenienie

nie robilam zadnej przerwy, po 9dniach wystartowalam od nowa.

Ja mialam tak krotkie wlosy ze nie uzywalam nawet grzebienia, zero odzywkek, wystarczaly mi palce, a jak nie bylo po drodze mi do fryzjera to ratowalam sie najzwyklejsza guma Joanny bo zapach mi odpowiadal.Kupowalam w rossmanie.Wlasciwie ulubionej nie mialam bo zadko korzystalam.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

acha i tak zadko jej uzywalam ze zdazyla mi wyschnac w sloiczku

Czy mamy butelkowe tez maja jeszcze takie moczenia jak ja?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości