2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-17, 13:03   #3511
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

czesc

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Martoolka tak bedzież miała 8 lat stażu pracy, chyba, że do tego czasu zmienią przepisy
niby jest 8 lat stazu pracy ale u mnie stazowe np liczy sie po przepracowanych 5 latach, czy li to 8 na starcie jest dobre pozniej przy wliczaniu do emerytury,

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
brrr nawet nie przypominaj mi o tych spowiedziach. bede tam chyba szla z bolem zoladka
ja nawet regulki spowiedziowej juz nie bardzo pamietam aczkolwiek jakos strasznie nie grzesze, wiec dlugo mnie nie zejdzie zyje w zgodzie z wlasnym sumieniem i mi z tym dobrze
tylko zastanawiam sie, bo ta pierwsza spowiedz to ma byc ta spowiedz z zycia tak? to od ktorego momentu mam te grzechy wymieniac? ksiadz cos tam mowil na naukach, ale prawde mowiac na takich tematach odlatywalam

a ja mam dzis wolne wczoraj mialam ostatnie zajecia na zaocznych
co do spowiedzi to ja nie bede miala z tym problemu bo raczej chodze regularnie ale np nasz swiadek ktory nie wiedzielismy czy sie zgodzi byc swiadkiem powiedzial ze moze nim byc ale do spowiedzi to on na pewno nie pojdzie

u mnie na suwaczku rowniutkie 90 dni czyli..... 3 miesiace, az niedowierzam
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 13:03   #3512
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

Czy ktoras z was oprocz mnie wyprowadza sie do męża po slubie?
ja sie przeprowadzę do naszego mieszkanka, które właśnie kupujemy i niedługo będziemy urządzaćPóki co jak juz urządzimy będzie tam mieszkał tż a ja sie przeprowadzę po ślubie, bo na razie mieszkam z rodzicami

Chyba idziemy dziś na Parnassusa. Póki co trzeba zrobic obiadek, wiec jedziemy na zakupy
Stary 2010-01-17, 13:13   #3513
aicila
Rozeznanie

Witam dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Monisia_1331 Pokaż wiadomość
Witam was moje drogiePół dnia Was nadrabiałamPowiem, że piekne macie kreacje ślubneJa cały czas w proszku...dopiero w marcu zobaczę moją suknie...już nawet nie pamiętam jak ona wygląda:-( a może nie będzie mi się podobać...Już za półtorej miesiąca będę mieć spowiedź przedślubnąmatko jedyna ja sobie nie potrafię tego wyobrazić...mój TŻ był u spowiedzi ostatni raz 10lat temu ja z 3 i trochę nam się nagrzeszyłoznając życie ksiądz nas nieźle zjedzie.W ogóle nie rozumiem dalczego kościół nie uznaje np tego że się razem mieszka przed ślubem itp.
a czemu tak wcześnie idziecie do spowiedzi? ja zawsze myślałam, że pierwsza jest miesiąc przed a druga na kilka dni przed ślubem?
może teraz mi się oberwie za to co napisze od niejednej z was, ale jakoś nie umiem siedzieć cicho jak coś takiego czytam... przepraszam bardzo do kościoła ślubować to tak, ale znać i rozumieć "zasady" jakie wyznaje kościół to już nie, bo niby po co?

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
co do spowiedzi to ja nie bede miala z tym problemu bo raczej chodze regularnie ale np nasz swiadek ktory nie wiedzielismy czy sie zgodzi byc swiadkiem powiedzial ze moze nim byc ale do spowiedzi to on na pewno nie pojdzie
no ja też nie będę miała problemu ze spowiedzią, choć nie powiem na pewno troszkę się zestresuje
a co do świadków, to czy oni przypadkiem nie muszą przynieść karteczki ze spowiedzi? czy coś mi się pokręciło i tylko tak jest w przypadku chrztu, że chrzestni muszą iść do spowiedzi?

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 13:17   #3514
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość

no ja też nie będę miała problemu ze spowiedzią, choć nie powiem na pewno troszkę się zestresuje
a co do świadków, to czy oni przypadkiem nie muszą przynieść karteczki ze spowiedzi? czy coś mi się pokręciło i tylko tak jest w przypadku chrztu, że chrzestni muszą iść do spowiedzi?
a ja będę miała dylematy cy mówić wszystko, ale chyba powiem, poza seksem jestem jak świętaŚwiadkowie ni emusza miec żandej karteczki ani nawet nie muszą iśc do komunii. Mój tz był ostatnio świadkiem i nie posedł do komunii. Na chcrcie to vhyba nie jest formalny wymóg tylko tez kwestia sumienia, byłam chrestną, fakt, że poszłam do komunii ale nikt mnie nie sprawdzał, czy byłam u spowiedzi itp.
Stary 2010-01-17, 13:19   #3515
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Lain, my dzisiaj idziemy na Sherlocka, więc wieczorkiem zdam relacje
Chyba, że chcesz się wybrać jeszcze dzisiaj, to może ktoś inny coś wcześniej napisze ...
no wlasnie dzisiaj chcielismy sie na cos wybrac

Cytat:
a czemu tak wcześnie idziecie do spowiedzi? ja zawsze myślałam, że pierwsza jest miesiąc przed a druga na kilka dni przed ślubem?
może teraz mi się oberwie za to co napisze od niejednej z was, ale jakoś nie umiem siedzieć cicho jak coś takiego czytam... przepraszam bardzo do kościoła ślubować to tak, ale znać i rozumieć "zasady" jakie wyznaje kościół to już nie, bo niby po co?

pierwsza spowiedz jest zaraz po spisaniu protokolu, druga zaraz przed slubem.
ja juz wiele razy pisalam tu dlaczego biore slub koscielny a nie cywilny. w koncu z cywilnym byloby duzo latwiej jednak TZowi bardzo zalezy na koscielnym, bo sam stara sie chodzic do kosciola i jest bardzo wierzacy. a ze go kocham to zgodzilam sie na koscielny. wiec mozesz przymykac oko na moje narzekania jesli tak Cie irytuja owszem robie to z milosci, ale ponarzekac sobie musze

Cytat:
swiadek nie musi byc osoba wierzaca i nie ma obowiazku przystepowania do spowiedzi

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-01-17 o 13:20
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 13:20   #3516
kaska87
Zakorzenienie

a ja nie wiem co wymyślić na naszą 6 rocznicę bo jakoś wizja przeleżenia i przebeczenia całego dnia do mnie nie przemawia muszę się czymś zająć cieszę się, że ślub jest za rok, ale jednak gdzies tam mam żal, że to nie jest moja wymarzona data

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 13:26   #3517
metkaa
Zakorzenienie

ja jak byłam chrzestna to musiałam dac kartke od spowiedzi, to mi sie wydaje logiczne bo rodzice chrzestni maja pomagac w wychowaniu dziecka w wierze , nawet to przysiegaja, natomisat swiadkowie na slubie tylko poswiadczaja ze zwiazek zostal zawarty w ich obecnosci
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 13:27   #3518
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja nie wiem co wymyślić na naszą 6 rocznicę bo jakoś wizja przeleżenia i przebeczenia całego dnia do mnie nie przemawia muszę się czymś zająć cieszę się, że ślub jest za rok, ale jednak gdzies tam mam żal, że to nie jest moja wymarzona data
wyjedźcie gdzieś na weekend i super rocznica gotowaZareeruwjie tam lub jak nie wyjedziecie stolik w restauracji i zjedzcie romantico kolacje przy winie. Ja własnie czytam o naszych winach, ale nie moge dziś pić, bo jestem autem.
Stary 2010-01-17, 13:29   #3519
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
wyjedźcie gdzieś na weekend i super rocznica gotowaZareeruwjie tam lub jak nie wyjedziecie stolik w restauracji i zjedzcie romantico kolacje przy winie. Ja własnie czytam o naszych winach, ale nie moge dziś pić, bo jestem autem.
takie kolację to nam się osattnio dość częśto zdarząją tylko bez wina (blee) i to jakies takie normalne będzie muszę coś wymyślić wyjątkowego ale mam za mały mózg bo myślę i wymyślić nie mogę

Stary 2010-01-17, 13:32   #3520
aicila
Rozeznanie

Cytat:
a ja będę miała dylematy cy mówić wszystko, ale chyba powiem, poza seksem jestem jak świętaŚwiadkowie ni emusza miec żandej karteczki ani nawet nie muszą iśc do komunii. Mój tz był ostatnio świadkiem i nie posedł do komunii. Na chcrcie to vhyba nie jest formalny wymóg tylko tez kwestia sumienia, byłam chrestną, fakt, że poszłam do komunii ale nikt mnie nie sprawdzał, czy byłam u spowiedzi itp.
hehe no ja też gdyby nie ten seks to nie miałabym się z czego spowiadać
a co do chrztu to widać co parafia to obyczaj, bo jak ja byłam chrzestną to musiałam iść do spowiedzi i przynieść podpisaną karteczkę.

Cytat:
pierwsza spowiedz jest zaraz po spisaniu protokolu, druga zaraz przed slubem.
ja juz wiele razy pisalam tu dlaczego biore slub koscielny a nie cywilny. w koncu z cywilnym byloby duzo latwiej jednak TZowi bardzo zalezy na koscielnym, bo sam stara sie chodzic do kosciola i jest bardzo wierzacy. a ze go kocham to zgodzilam sie na koscielny. wiec mozesz przymykac oko na moje narzekania jesli tak Cie irytuja owszem robie to z milosci, ale ponarzekac sobie musze

swiadek nie musi byc osoba wierzaca i nie ma obowiazku przystepowania do spowiedzi
nie miałam nawet Ciebie na myśli pisząc, że nie umiem powstrzymać się od komentarza na ten temat.
pomyślałam tak raczej ogólnie o parach, które już x lat mieszkają razem, do kościoła nawet nie zaglądają, a wręcz nawet twierdzą, że to strata czasu jest jak ktoś tam chodzi co tydzień tak jak ja na przykład, ale jak przychodzi co do czego, to przed ołtarzem w kościele są pierwsi

macie racje z tymi świadkami. w końcu to ślub konkordatowy jest, więc głupotą byłoby wymaganie, żeby świadek był wierzący. ale głupote palnęłam

lain pozwoliłam sobie zajrzeć na waszą stronkę ślubną. i jestem pod ogromnym wrażeniem brawo dla Was
no i muszę powiedzieć, że bardzo sympatycznie wyglądacie

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
Stary 2010-01-17, 13:35   #3521
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
lain pozwoliłam sobie zajrzeć na waszą stronkę ślubną. i jestem pod ogromnym wrażeniem brawo dla Was
ej! ja też chcę zobaczyc daj mi link

Stary 2010-01-17, 13:38   #3522
lain
Zakorzenienie

Cytat:
nie miałam nawet Ciebie na myśli pisząc, że nie umiem powstrzymać się od komentarza na ten temat.
pomyślałam tak raczej ogólnie o parach, które już x lat mieszkają razem, do kościoła nawet nie zaglądają, a wręcz nawet twierdzą, że to strata czasu jest jak ktoś tam chodzi co tydzień tak jak ja na przykład, ale jak przychodzi co do czego, to przed ołtarzem w kościele są pierwsi
aha bo ja myslalam, ze to bylo odnosnie spowiedzi i mojego bolu zoladka na sama mysl o niej

Cytat:
oo dziekuje
ja zawsze jak wwozilismy/wywozilismy duza ilosc alkoholu przez granice mowilam TZowi, ze tak sympatycznie wygladamy, ze na pewno nie beda nas trzepac

Cytat:
ej! ja też chcę zobaczyc daj mi link
link jest w naszym klubie w tej szafie czy jak to sie nazywa
noo tam gdzie sa te nasze slubne kreacje itp.
Stary 2010-01-17, 13:44   #3523
kaska87
Zakorzenienie

Lain dawaj namiary na garniak to jest ten wilvorst za 1700zł?

Stary 2010-01-17, 13:48   #3524
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain dawaj namiary na garniak to jest ten wilvorst za 1700zł?
pierwszy w galerii http://www.wilvorst.pl/tziacco.html
dokladnie to 1690zl
Stary 2010-01-17, 13:50   #3525
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszy w galerii http://www.wilvorst.pl/tziacco.html
dokladnie to 1690zl
super

a stronka jest piękna też bym taką chciała, po sesji może sobie zrobię

Lain pooglądałam sobie Indie na żywych laskach i powiem Ci, że ona ma tak bogato zdobiony ten gorset, że ta wstążeczka by była już przedobrzeniem i piękna jest ta suknia a tren to już w ogóle dobija już do mojej eresmy a już z welonem będzie pięknie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-17 o 13:57
Stary 2010-01-17, 14:08   #3526
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
takie kolację to nam się osattnio dość częśto zdarząją tylko bez wina (blee) i to jakies takie normalne będzie muszę coś wymyślić wyjątkowego ale mam za mały mózg bo myślę i wymyślić nie mogę
dla mnie każde wyjście na romantyczna kolację do restauracji jest fajneI nie jest to dla mnie normalne
Wyjedźcie gdieś razem, przecież tak mało wyjeżdżacie.

Lain ta stronka jest na szablonie?Mówiłaś, że sama robisz i na płatnym hostingu To jak jest? Ile Ci to zajęło? Bo ja chce zrobic na szblonie jednak, bo sama od podstaw nie mam czasu kompletnie.
Stary 2010-01-17, 14:14   #3527
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie każde wyjście na romantyczna kolację do restauracji jest fajneI nie jest to dla mnie normalne
Wyjedźcie gdieś razem, przecież tak mało wyjeżdżacie.
i oby tak zostało P. cos tam wspominał, że na ferie gdzieś na narty może pojedziemy, a mi się nie chce bo po kij skoro mi się nie będzie chciało doopy ruszyć więc jaki jest sens płacić wiem dziwna jestem

kurcze mieliśmy obrączki zamówić, ale z tym ślubem to już tyle razy były cyrki, a chcemy grawer z datą więc nie ma opcji by je zamówić z resztą po co 1,5 roku wcześniej

Stary 2010-01-17, 14:16   #3528
lain
Zakorzenienie

Cytat:
super

a stronka jest piękna też bym taką chciała, po sesji może sobie zrobię

Lain pooglądałam sobie Indie na żywych laskach i powiem Ci, że ona ma tak bogato zdobiony ten gorset, że ta wstążeczka by była już przedobrzeniem i piękna jest ta suknia a tren to już w ogóle dobija już do mojej eresmy a już z welonem będzie pięknie
dziekuje to sie szybko robi. na poczatku mozna sobie w wolnych chwilach pisac poszczegolne czesci w Wordzie, a potem wystarczy wszystko wkleic na zasadzie kopiuj/wklej i jest

Cytat:
Lain ta stronka jest na szablonie?Mówiłaś, że sama robisz i na płatnym hostingu To jak jest? Ile Ci to zajęło? Bo ja chce zrobic na szblonie jednak, bo sama od podstaw nie mam czasu kompletnie.
na szablonie sama to zrobilam zawartosc (patrzac co ludzie umieszczaja na innych tego typu stronach) tzn. z TZem sie pobawilismy a to jest na platnym serwisie, bo tu mi sie podobal ten szablon i jak sie placi to nie wcisna latajacych wszedzie reklam itp. od podstaw w htmlu by mi sie nie chcialo pisac, bo az tak dobra w te klocki nie jestem
to duzo czasu nie zajmuje jak pisalam - wystarczy napisac tekst do poszczegolnych czesci, a potem powklejac w odpowiednich dzialach, dodac zdjecie i juz banalnie prosta jest obsluga takiej strony
Stary 2010-01-17, 14:24   #3529
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
i oby tak zostało P. cos tam wspominał, że na ferie gdzieś na narty może pojedziemy, a mi się nie chce bo po kij skoro mi się nie będzie chciało doopy ruszyć więc jaki jest sens płacić wiem dziwna jestem

kurcze mieliśmy obrączki zamówić, ale z tym ślubem to już tyle razy były cyrki, a chcemy grawer z datą więc nie ma opcji by je zamówić z resztą po co 1,5 roku wcześniej
przedziwnanazwa łabym to patologiąRocznice mcie przecież w kiwetniu to nie będzie wyjzd na narty, chyba, że w Alpy i wtedy faktycnie bez sensu płacić jak Tobie się nie chce dupy ruszyć
Jedźcie np. do Pragi, macie blisko z Wro.

A obrączek to lepiej jeszcze nei zamawiajcie

Cytat:
na szablonie sama to zrobilam zawartosc (patrzac co ludzie umieszczaja na innych tego typu stronach) tzn. z TZem sie pobawilismy a to jest na platnym serwisie, bo tu mi sie podobal ten szablon i jak sie placi to nie wcisna latajacych wszedzie reklam itp. od podstaw w htmlu by mi sie nie chcialo pisac, bo az tak dobra w te klocki nie jestem
to duzo czasu nie zajmuje jak pisalam - wystarczy napisac tekst do poszczegolnych czesci, a potem powklejac w odpowiednich dzialach, dodac zdjecie i juz banalnie prosta jest obsluga takiej strony
no to źle Cie zrozumiałam, bo myślałam, ze będziesz dłubać w htmlu(ja tak chciałam, ale to nuda a i tak nie zrobiłabym wcale super ładnej strony tylko taka jak te szablony).
Tak uzupełnianie szablonu to wiem, że szybciorkiem. Musze tylko mapę skombinować, bo po to głównie chce stronkę. A najwyzej wkleję z google maps A ile kosztuje hosting?

Zrobiliśmy rezerwację na Parnassusa, trochę cykam, ze mi sie nie spodoba, ale co tam popcorn zjemTż robi obiadekTzn. gotuje makaron, o sosik już zrobiony
Stary 2010-01-17, 14:24   #3530
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
i on na te wyjazdy swoj urlop w pracy przeznacza??
No oczywiście.. miał wziąć po przyjeździe jeszcze 1 tydzień wolnego, żeby zacząć kuć łazienkę, ale uświadomiłam mu, że jak tak dalej będzie dysponował urlopem to na podróż poślubną pojedziemy w styczniu 2011
Już słyszałąm zapowiedzi wielkiej formy...ooo dzwoni .. lece odebrać

jezdym.. zakwaterowali się już i już są po obiedzie .. obiad pyszny, ale właściciel ewidentnie się ich później spodziewał bo mają +7 stopni w pokoju o lol

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-01-17 o 14:29
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 14:27   #3531
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
przedziwnanazwa łabym to patologiąRocznice mcie przecież w kiwetniu to nie będzie wyjzd na narty, chyba, że w Alpy i wtedy faktycnie bez sensu płacić jak Tobie się nie chce dupy ruszyć
Jedźcie np. do Pragi, macie blisko z Wro.
dziadu Ty na ferie teraz w lutym na narty chce jechać

a w kwietniu na rocznicę to ja nie wiem co wymyślić

Stary 2010-01-17, 14:33   #3532
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:

a ja myślę że kolacja to wcale nie taki głupi pomysł
ja na urodziny mojemu zrobiłam taki surprise.. także możnaby P. dawać powoli do zrozumienia że na rocznicę Twoim szczytem marzeń jest restauracja, żeby to on Ciebie zaprosił a nie wspólnie to wymyśliliście.. No chyba że wolisz bunji albo wspinaczki po skałkach, albo balet... ew. mozecie zamówić sobie pizzę dp domu (albo upiecz sama) i zrobić wieczór przy winku i swiecach... noi filmie ...
ja nie wiem co innego na rocznice można wymyślić... wyjazd do stadniny koni??.. wspólna jazda na jego warunkach na rowerze (Ty w jednym z jego trykocików).. a jakie Ty masz w ogóle pomysły??

aaa no i jeszcze jedno... ładne macie nowe avki kasiu i lain

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-01-17 o 14:35
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 14:34   #3533
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

no to co Ty mi z nartami wyjeżdżaz jak i o tym z Toba gadam tylko o rocznicy zawiasieNo to Ci mówie co wg mnie możes zrobić to nie pasi. To idź do sex shopu i siedźcie w domu jak nie chcesz nigdzie jechac i tez będzie dobrze. Dziwna jesteś, restauracja nie, wyjazd nie. Może ten sex shop podziała a jak nie to ja już nie wiemJa lubię i stosuje połączenie wyjazd+restauracja+sexi bielizna i jak razem już prawie 9 lat jesteśmy to zawsze się to sprawdza,bo ważne, żeby robic cos miłego razem. Ewentualnie możecie skoczyć ze spadochronem, nie wiem czego Ty chcesz. Albo szampan i truskawki i gotowe.
Stary 2010-01-17, 14:40   #3534
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No oczywiście.. miał wziąć po przyjeździe jeszcze 1 tydzień wolnego, żeby zacząć kuć łazienkę, ale uświadomiłam mu, że jak tak dalej będzie dysponował urlopem to na podróż poślubną pojedziemy w styczniu 2011
no to rzeczywiscie nieciekawie

Cytat:
no to źle Cie zrozumiałam, bo myślałam, ze będziesz dłubać w htmlu(ja tak chciałam, ale to nuda a i tak nie zrobiłabym wcale super ładnej strony tylko taka jak te szablony).
Tak uzupełnianie szablonu to wiem, że szybciorkiem. Musze tylko mapę skombinować, bo po to głównie chce stronkę. A najwyzej wkleję z google maps A ile kosztuje hosting?
ja wkleilam mapki z Zumi od razu pokazuje droge dojazdu
koszty chyba zaleza od konkretnego serwisu. my sobie wzielismy stronke na rok i kosztowalo nas to 79zl. no ale stronka juz musiala byc pozadna, bo jej adres bedzie w zaproszeniach, wiec wszyscy goscie beda z nia miec do czynienia
a najbardziej to mnie ojciec gonil zebym zrobila stronke, bo corka jego znajomego miala (nawet mi pokazywal ta ich stronke), a on sam tak sie podnieca tym naszym slubem, ze usilnie namawial nas zebysmy tez zrobili
no ale w sumie wygodna sprawa. juz nie musze kazdemu z osobna tlumaczyc ze nie chce prezentow ani kwiatow tylko kase i wino, ze nie wolno rzucac ryzem, jak i czym dojechac itp. zaproszenia tez beda bez tych wierszykow. kazdy ma net, wiec starcza te na stronie

Cytat:
my za dwa tygodnie mamy 4 rocznice zareczyn i rowno pol roku do slubu. ale my chyba skonczymy tradycyjnie - kolacja w restauracji i stosunkowo przyjemne after party
choc na te rocznice nazwijmy je: 'zwiazkowe' w lipcu zawsze gdzies jedziemy

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
aaa no i jeszcze jedno... ładne macie nowe avki kasiu i lain
dziekuje
Stary 2010-01-17, 14:41   #3535
kaska87
Zakorzenienie

nic nie zastąpi mi slubu nie lubię sesji mam wtedy jakąś depresję

nawet nie mów głośno o tym rowerze bo mnie P. na wycieczkę rowerową zabierze i będę musiała popełnić samobójstwo pewnie skończy się na tym, że P. mnie zabierze do Czech do restauracji gdzie się zaręczyliśmy on myśli, że to będzie fajne a mi się to już znudziło

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-17 o 14:44
Stary 2010-01-17, 14:44   #3536
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz jakąś obsesje z tym ślubem

Ja uciekam zająć sie tżcikiem I spadamy do kinapapa
Stary 2010-01-17, 14:47   #3537
aicila
Rozeznanie

Cytat:
no to co Ty mi z nartami wyjeżdżaz jak i o tym z Toba gadam tylko o rocznicy zawiasieNo to Ci mówie co wg mnie możes zrobić to nie pasi. To idź do sex shopu i siedźcie w domu jak nie chcesz nigdzie jechac i tez będzie dobrze. Dziwna jesteś, restauracja nie, wyjazd nie. Może ten sex shop podziała a jak nie to ja już nie wiemJa lubię i stosuje połączenie wyjazd+restauracja+sexi bielizna i jak razem już prawie 9 lat jesteśmy to zawsze się to sprawdza,bo ważne, żeby robic cos miłego razem. Ewentualnie możecie skoczyć ze spadochronem, nie wiem czego Ty chcesz. Albo szampan i truskawki i gotowe.
u nas też połączenie wyjazd + restauracja + "niezapomniana noc" zawsze się sprawdza (nawet bez wyjazdu). nie musimy kombinować nie wiadomo czego, żeby uczcić jakąś specjalna okazję

A kto to jest jarosz?
Stary 2010-01-17, 14:47   #3538
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz jakąś obsesje z tym ślubem
po prostu jestem baaaardzo sentymentalna i tyle....

ja nie ogarniam u Was wszystko się sprowadza do sexu fest mi wyjątkowość

jedno jest pewne tego dnia na pewno dojdzie do kłótni i to takiej z piorunami ja będe cały dzień nadmuchana a P. się za to wkurzy ja go zbesztam, za to co zwykle...

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-17 o 14:51
Stary 2010-01-17, 14:53   #3539
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monisia_1331 Pokaż wiadomość
[.....]
[/COLOR]Czy ktoras z was oprocz mnie wyprowadza sie do męża po slubie?
ja zamieszkam z Tż dopiero po ślubie

Dlaczego mając ślub w czerwcu chcecie 1szą spowiedź w marcu? 1sza spowiedź jest na miesiąc/3 tygodnie przed ślubem przeważnie.
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

niby jest 8 lat stazu pracy ale u mnie stazowe np liczy sie po przepracowanych 5 latach, czy li to 8 na starcie jest dobre pozniej przy wliczaniu do emerytury,

u mnie na suwaczku rowniutkie 90 dni czyli..... 3 miesiace, az niedowierzam
jojciu ale maluśko!!! ehhh u nas 216 dni
Cytat:
Jak trzymałam do chrztu (znajomi niedawno też) to obowiązkiem było isć do spowiedz, przy siadkowaniu na ślubie tego nie ma, chociaż ja bym wolała, by moi siadkwoie przyjęli komunię i przystąpili do spowiedzi, bo robią to dla nas, za nasze małżeństwo i dziwnie wygląda, jak ksiadz podchodzi do Świadka, czy Świadkwoej, a ci nie przyjmują komunii. Co innego, gdy są innej wiary, itd... No ale nikogo zmuszac nie będę, ich sumienie
Cytat:

nawet nie mów głośno o tym rowerze bo mnie P. na wycieczkę rowerową zabierze i będę musiała popełnić samobójstwo pewnie skończy się na tym, że P. mnie zabierze do Czech do restauracji gdzie się zaręczyliśmy on myśli, że to będzie fajne a mi się to już znudziło
Nic Ci goz astępwoać nie musi, masz go za rok i będzie super wydarzeniem w Waszym życiu Kasiu, więc glowa do góry!

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-17 o 14:56
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 14:55   #3540
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nic Ci goz astępwoać nie musi, masz go za rok i będzie super wydarzeniem w Waszym życiu Kasiu, więc glowa do góry!
wiem

najlepiej byłoby go przespać i już

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości