|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
czesc
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie na suwaczku rowniutkie 90 dni czyli..... 3 miesiace, az niedowierzam
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
ja sie przeprowadzę do naszego mieszkanka, które właśnie kupujemy i niedługo będziemy urządzać
Póki co jak juz urządzimy będzie tam mieszkał tż a ja sie przeprowadzę po ślubie, bo na razie mieszkam z rodzicami![]() Chyba idziemy dziś na Parnassusa. Póki co trzeba zrobic obiadek, wiec jedziemy na zakupy
|
#3513 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Cytat:
może teraz mi się oberwie za to co napisze od niejednej z was, ale jakoś nie umiem siedzieć cicho jak coś takiego czytam... przepraszam bardzo do kościoła ślubować to tak, ale znać i rozumieć "zasady" jakie wyznaje kościół to już nie, bo niby po co? Cytat:
![]() a co do świadków, to czy oni przypadkiem nie muszą przynieść karteczki ze spowiedzi? czy coś mi się pokręciło i tylko tak jest w przypadku chrztu, że chrzestni muszą iść do spowiedzi?
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pierwsza spowiedz jest zaraz po spisaniu protokolu, druga zaraz przed slubem. ja juz wiele razy pisalam tu dlaczego biore slub koscielny a nie cywilny. w koncu z cywilnym byloby duzo latwiej jednak TZowi bardzo zalezy na koscielnym, bo sam stara sie chodzic do kosciola i jest bardzo wierzacy. a ze go kocham to zgodzilam sie na koscielny. wiec mozesz przymykac oko na moje narzekania jesli tak Cie irytuja owszem robie to z milosci, ale ponarzekac sobie musze Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-01-17 o 13:20 |
|||
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co wymyślić na naszą 6 rocznicę bo jakoś wizja przeleżenia i przebeczenia całego dnia do mnie nie przemawia muszę się czymś zająć
cieszę się, że ślub jest za rok, ale jednak gdzies tam mam żal, że to nie jest moja wymarzona data
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak byłam chrzestna to musiałam dac kartke od spowiedzi, to mi sie wydaje logiczne bo rodzice chrzestni maja pomagac w wychowaniu dziecka w wierze , nawet to przysiegaja, natomisat swiadkowie na slubie tylko poswiadczaja ze zwiazek zostal zawarty w ich obecnosci
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zareeruwjie tam lub jak nie wyjedziecie stolik w restauracji i zjedzcie romantico kolacje przy winie. Ja własnie czytam o naszych winach, ale nie moge dziś pić, bo jestem autem.
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę coś wymyślić wyjątkowego ale mam za mały mózg bo myślę i wymyślić nie mogę
|
|
#3520 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do chrztu to widać co parafia to obyczaj, bo jak ja byłam chrzestną to musiałam iść do spowiedzi i przynieść podpisaną karteczkę. Cytat:
pomyślałam tak raczej ogólnie o parach, które już x lat mieszkają razem, do kościoła nawet nie zaglądają, a wręcz nawet twierdzą, że to strata czasu jest jak ktoś tam chodzi co tydzień tak jak ja na przykład, ale jak przychodzi co do czego, to przed ołtarzem w kościele są pierwsi ![]() macie racje z tymi świadkami. w końcu to ślub konkordatowy jest, więc głupotą byłoby wymaganie, żeby świadek był wierzący. ale głupote palnęłam ![]() lain pozwoliłam sobie zajrzeć na waszą stronkę ślubną. i jestem pod ogromnym wrażeniem brawo dla Was no i muszę powiedzieć, że bardzo sympatycznie wyglądacie
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja myslalam, ze to bylo odnosnie spowiedzi i mojego bolu zoladka na sama mysl o niejCytat:
ja zawsze jak wwozilismy/wywozilismy duza ilosc alkoholu przez granice mowilam TZowi, ze tak sympatycznie wygladamy, ze na pewno nie beda nas trzepac link jest w naszym klubie w tej szafie czy jak to sie nazywa noo tam gdzie sa te nasze slubne kreacje itp. |
||
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Lain dawaj namiary na garniak
to jest ten wilvorst za 1700zł ?
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy w galerii http://www.wilvorst.pl/tziacco.html
dokladnie to 1690zl
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a stronka jest piękna Lain pooglądałam sobie Indie na żywych laskach i powiem Ci, że ona ma tak bogato zdobiony ten gorset, że ta wstążeczka by była już przedobrzeniem i piękna jest ta suknia a już z welonem będzie pięknie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2010-01-17 o 13:57 |
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie jest to dla mnie normalne![]() Wyjedźcie gdieś razem, przecież tak mało wyjeżdżacie. Lain ta stronka jest na szablonie? Mówiłaś, że sama robisz i na płatnym hostingu To jak jest? Ile Ci to zajęło? Bo ja chce zrobic na szblonie jednak, bo sama od podstaw nie mam czasu kompletnie.
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo po kij skoro mi się nie będzie chciało doopy ruszyć więc jaki jest sens płacić wiem dziwna jestem ![]() kurcze mieliśmy obrączki zamówić, ale z tym ślubem to już tyle razy były cyrki, a chcemy grawer z datą więc nie ma opcji by je zamówić z resztą po co 1,5 roku wcześniej
|
|
#3528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) tzn. z TZem sie pobawilismy a to jest na platnym serwisie, bo tu mi sie podobal ten szablon i jak sie placi to nie wcisna latajacych wszedzie reklam itp. od podstaw w htmlu by mi sie nie chcialo pisac, bo az tak dobra w te klocki nie jestem ![]() to duzo czasu nie zajmuje banalnie prosta jest obsluga takiej strony |
||
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nazwa łabym to patologią![]() Jedźcie np. do Pragi, macie blisko z Wro. A obrączek to lepiej jeszcze nei zamawiajcie ![]() Cytat:
Tak uzupełnianie szablonu to wiem, że szybciorkiem. Musze tylko mapę skombinować, bo po to głównie chce stronkę. A najwyzej wkleję z google maps A ile kosztuje hosting?Zrobiliśmy rezerwację na Parnassusa, trochę cykam, ze mi sie nie spodoba, ale co tam popcorn zjem Tzn. gotuje makaron, o sosik już zrobiony
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
No oczywiście.. miał wziąć po przyjeździe jeszcze 1 tydzień wolnego, żeby zacząć kuć łazienkę, ale uświadomiłam mu, że jak tak dalej będzie dysponował urlopem to na podróż poślubną pojedziemy w styczniu 2011
Już słyszałąm zapowiedzi wielkiej formy...ooo dzwoni .. lece odebrać jezdym.. zakwaterowali się już i już są po obiedzie .. obiad pyszny, ale właściciel ewidentnie się ich później spodziewał bo mają +7 stopni w pokoju o lol Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-01-17 o 14:29 |
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w kwietniu na rocznicę to ja nie wiem co wymyślić
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na urodziny mojemu zrobiłam taki surprise.. także możnaby P. dawać powoli do zrozumienia że na rocznicę Twoim szczytem marzeń jest restauracja, żeby to on Ciebie zaprosił a nie wspólnie to wymyśliliście.. No chyba że wolisz bunji albo wspinaczki po skałkach, albo balet... ew. mozecie zamówić sobie pizzę dp domu (albo upiecz sama) i zrobić wieczór przy winku i swiecach... noi filmie ... ja nie wiem co innego na rocznice można wymyślić... wyjazd do stadniny koni??.. wspólna jazda na jego warunkach na rowerze (Ty w jednym z jego trykocików).. a jakie Ty masz w ogóle pomysły?? aaa no i jeszcze jedno... ładne macie nowe avki kasiu i lain
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-01-17 o 14:35 |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię i stosuje połączenie wyjazd+restauracja+sexi bielizna i jak razem już prawie 9 lat jesteśmy to zawsze się to sprawdza,bo ważne, żeby robic cos miłego razem. Ewentualnie możecie skoczyć ze spadochronem, nie wiem czego Ty chcesz. Albo szampan i truskawki i gotowe.
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od razu pokazuje droge dojazdu ![]() koszty chyba zaleza od konkretnego serwisu. my sobie wzielismy stronke na rok i kosztowalo nas to 79zl. no ale stronka juz musiala byc pozadna, bo jej adres bedzie w zaproszeniach, wiec wszyscy goscie beda z nia miec do czynienia a najbardziej to mnie ojciec gonil zebym zrobila stronke, bo corka jego znajomego miala (nawet mi pokazywal ta ich stronke), a on sam tak sie podnieca tym naszym slubem, ze usilnie namawial nas zebysmy tez zrobili ![]() no ale w sumie wygodna sprawa. juz nie musze kazdemu z osobna tlumaczyc ze nie chce prezentow ani kwiatow tylko kase i wino, ze nie wolno rzucac ryzem, jak i czym dojechac itp. zaproszenia tez beda bez tych wierszykow. kazdy ma net, wiec starcza te na stronie ![]() my za dwa tygodnie mamy 4 rocznice zareczyn i rowno pol roku do slubu. ale my chyba skonczymy tradycyjnie - kolacja w restauracji i stosunkowo przyjemne after party choc na te rocznice nazwijmy je: 'zwiazkowe' w lipcu zawsze gdzies jedziemy dziekuje
|
||
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie zastąpi mi slubu
nawet nie mów głośno o tym rowerze bo mnie P. na wycieczkę rowerową zabierze i będę musiała popełnić samobójstwo on myśli, że to będzie fajne a mi się to już znudziło
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2010-01-17 o 14:44 |
|
|
|
#3537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
po prostu jestem baaaardzo sentymentalna i tyle....
ja nie ogarniam u Was wszystko się sprowadza do sexu fest mi wyjątkowość![]() jedno jest pewne tego dnia na pewno dojdzie do kłótni i to takiej z piorunami ja będe cały dzień nadmuchana a P. się za to wkurzy ja go zbesztam, za to co zwykle...
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2010-01-17 o 14:51 |
|
|
|
#3539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego mając ślub w czerwcu chcecie 1szą spowiedź w marcu? 1sza spowiedź jest na miesiąc/3 tygodnie przed ślubem przeważnie. Cytat:
ehhh u nas 216 dniCytat:
No ale nikogo zmuszac nie będę, ich sumienie ![]() Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-17 o 14:56 |
||||
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej byłoby go przespać i już
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

aczkolwiek jakos strasznie nie grzesze, wiec dlugo mnie nie zejdzie
zyje w zgodzie z wlasnym sumieniem i mi z tym dobrze
wczoraj mialam ostatnie zajecia na zaocznych 

Ja cały czas w proszku...dopiero w marcu zobaczę moją suknie...już nawet nie pamiętam jak ona wygląda:-( a może nie będzie mi się podobać...Już za półtorej miesiąca będę mieć spowiedź przedślubną
znając życie ksiądz nas nieźle zjedzie.W ogóle nie rozumiem dalczego kościół nie uznaje np tego że się razem mieszka przed ślubem itp.

muszę coś wymyślić wyjątkowego
ale mam za mały mózg bo myślę i wymyślić nie mogę
Mówiłaś, że sama robisz i na płatnym hostingu
bo po kij skoro mi się nie będzie chciało doopy ruszyć więc jaki jest sens płacić

Ja lubię i stosuje połączenie wyjazd+restauracja+sexi bielizna i jak razem już prawie 9 lat jesteśmy to zawsze się to sprawdza,bo ważne, żeby robic cos miłego razem. Ewentualnie możecie skoczyć ze spadochronem, nie wiem czego Ty chcesz. Albo szampan i truskawki i gotowe.
on myśli, że to będzie fajne a mi się to już znudziło