|
|
#2221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
P
1. owsianka na mleku 2% lyzka mieszanki platkow, 3 lyzki platkow jablkowo-cynamonowych,cynamon, jablko, kasza manna, cukier, mieszanka stud z zurawina, kilka migdalow w czekoladzie, capucino z cukrem 2. kasza manna na mleku, wisnie w syropie (wyrob wlasny), chleb z serkiem ziarnistym, jablko 3. duzo leczo z parowka, makaron, pol paczki Maltizersow 4. jablko, budyn z bita smietana, pomarancza, garsc orzechow 5. 2 zapiekanki jak wczoraj + ciagle cos podjadam tu chipsy tu cukierki |
|
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
U
I(9.00): owsianka z 3łyżek na wodzie z jabłkiem, łyżką otrąb, kostką czekolady i 1,5orzecha, herbata II(11.00): jogurt nat z kiwi i łyżką otrąb, kakao na mleku 3%, marchewka III(13.00): kubek czystego rosołu IV(14.00): spaghetti bolognese (domowej roboty), herbata, 3 mini ciasteczka a la pączek V(16.30): kromka ciemnego domowego chleba na zakwasie z masłem i pomidorem, kawa 2w1 VI(19.00): serek homo nat ze szczypta kakao, herbata z różą i miodem Jakimś cudem nie tyję, więc chyba można uznać, że jest poprawa. Co o tym myślicie? Bardzo proszę o oceny. |
|
|
|
#2223 |
|
Rozeznanie
|
I 2 jajka + pomidor + cebula + 3 plastry salami + łyżeczka oliwy = jajecznica
II jogurt naturalny III kasza + wołowina z sosu + kausta z grochem; później 3 mandarynki IV łosoś wędzony + pomidor + ogórek kiszony V serek homo + orzechy (może jakiś owoc drobny do smaku dorzucę)
|
#2224 |
|
Raczkowanie
|
U :
sn: dwie kormki razowaca z paszetem pomidorowym i szczypiorkiem (300) 2sn: serek wiejski 200 g , 2 marchewki (230) O : duzo ziemniaczkow , kotlet schabowy , 3 ogorki kiszone (700) P: kromka razowca z serkiem topionym smietankowym i pomidorkiem (150) K: grahamka z serkiem topionym ziolowym i plasterkiem sopockiej i szczypiorkiem (300) 1700
|
|
#2225 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
P
śn. 2 duże jajka na miękko, 2 kromki pszennego z masłem i ogórkiem, troche orzechów wloskich, IIśn. jabłko, gruszka, orzechy, kromka razowca z maslem, szynką i sałatą ob. miska rosołu z makaronem i marchewką; placek po węgiersku bardzo gruby smażony, nie pieczony, zalany sosem mięsnym smietankowy krakusek z kremem, irys princessa maxi, pucharek galaretki cytrynowej z bitą śmietaną i posypką cukrową; kilka łyżek dodatkowo bitej śmietany; kromka razowca z masłem i serem zółtym k: będzie placek ziemniaczany taki jak na obiad(na cały talerz) z ketchupem i może ze smietaną; prawdopodobnie kanapka z pszennego ze słoniną i cebulką (z tatą czasem sobie tak podjadamy...)pewnie jeszcze wpadnie troche dodatkowych ciasteczek, i orzechów obowiązkowo |
|
|
|
#2227 |
|
Zadomowienie
|
U
|
|
|
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2229 |
|
BAN stały
|
Cytat:
jesz beznadziejnie jakosciowo kolezanko. |
|
|
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsze (chyba) Uu:
przed śń: kleik z siemienia śń: jogurt natutalny 200g z łychą pł. klukurydzianych, 2 kromki razowca z polędwicą sopocką, pomidorem i sałatą+hernata zielona IIśń: spora grahamka (70g.) a masłem, serkiem capri i sałatą+jabłko ob: ziemniaki, kurczak pieczony, marchewka z groszkiem+herbata zielona podw: biała, pszenne bułeczka+wieśniak z truskawkami || później herbatka z hibiskuska kol: właśnie sobie szamie -2 kromki razowca z masłem, łososiem wędzonym, rzodkiewką i sałatą a zaraz po tym będzie zielona herbatkaoceni ktoś? bardzo proszę...dodam, że od samego rana mam jakieś wzdęcia i boli mnie brzuch nie mam pojęcia co się dzieje.
|
|
#2231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2232 |
|
Raczkowanie
|
R
śniadanie: owsianka: 5 łyżek owsianych, łyżka rodzynek, pół łyżki wiórek, starte 1 jabłko, cynamon, kromka ciemnego chleba 2śniadanie: 3 wafle ryżowe, mandarynka, 8 małych śliwek, obiad: porcja lecza, 1 śledź z wody, 150 gram bobu podwieczorek: 2 kromy chlebka ciemnego + 2 plasterki wędliny, sałata, pomarańcza kolacja: 120 gram serka homo naturalny + 4 śliwki, 2 łyżki otrąb, 1 łyżka muesli może być?
Edytowane przez nuska111 Czas edycji: 2010-01-17 o 20:36 |
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
U.
![]() Iśn:buła pszenna z szynką konserwową, serem żółtym (szczypiorkiem, pomidorem,ogórkiem zielonym) z sosem czosnkowym i keczupem + kawusia : ) IIśn: fitella miętowa z kawałkami czekolady z jogurtem brzoskwiniowym. Ob: żołądki w ciemnym sosie, ziemniaczki z sosem jw, surówka 'koperkowo ziołowa' z pekinki. /30minutowy spacer/ garść orzechów włoskich, 1/4 pomelo P: dwa kawałki ciasta 'na maślance' z powidłami śliwkowymi i kruszonką, kawa. K: grahamka z masłem śmietankowym, rzeżuchą,solą i łyżeczką keczupu + mała miseczka sałatki jarzynowej z majonezem w ciągu dnia jeszcze pół paczki mentosów miętowych oceni ktoś? ![]()
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja sie na tym nie znam za bardzo .
|
|
|
|
|
#2235 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wydawało mi się, że początek taki "słaby" ale potem super![]() Cytat:
Jesz niewartościowe posiłki. w kółko jak nie pasztet to serek topiony. wiesz, że istnieją inne rzeczy do jedzenia? ![]() tak? to fajnie-zacznij je jeśc to SE pogadałyśmy. ![]() Cytat:
![]() budyń, kasza manna-często to jadasz mam ndzieję, że na tłustym mleczku i z masełkiem
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
|
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Drugi dzień zmagań. Choć trafiła mi się jakaś jelitowo, żołądkowa grypa, starałam się jeść, bo trzeba. Nie wolno mi spadać...
Tak więc P ŚN: standardowa owsianka, nic nie poradze, że tak mi pasuje ( 3 łyżki owsianych na wodzie, garść mieszanki studenckiej, garść bananów suszonych, połowa banana, 4 orzechy brazylijskie, garść musli lubelii jesiennych, zalane połową jogurtu naturalnego) II ŚN: gruba, ciężka kromka razowego roboty mojej mamy, z masłem, serkiem wiejskim, zapieczona w piekarniku, jogurt bakoma premium (chyba) morelowy, z łyżką słonecznika i łyżką dyni tu straszne samopoczucie + nudności OB: pół woreczka kaszy jęczmiennej, dwie brukselki ( na spróbowanie - ble! ), buraczki, pierś z kurczaka pokropiona sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, posypana bazylią i tymiankiem, pieczona w piekarniku (niestety do smażonego nie jestem w stanie się przekonać) POD: duży danio waniliowy (240g chyba ma - a tylko tyle, gdyż fatalnie się czułam... ;/ ) KOL: bułka ciemna (60g), z masłem, szynką drobiową, turkiem ziołowym i pomidorem Ruchu brak, bo jak wiadomo nie mogę. I jak się prezentuje?
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... Edytowane przez lovelykate Czas edycji: 2010-01-17 o 21:26 |
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u lekarza (jeszcze) nie byłam, ale (powoli) się wybieram tzn. niee. chwila, chwilunia... EDIT! zdaje się, że byłam i badanie krwi nic mi nie wykazało. teraz pozostały mi tylko testy pokarmowe i na lambrie.ps. wciąż czekam na Twoje pikne jadłoooo kochaniuutka!
|
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
R:
1) kromka grahama + 1,5 (dużej) łyżki oliwy + pełnotłusty biały ser + czerwona papryka; jogurt naturalny 180g + 5 łyżek płatków owsianych + 3 łyżki zarodków pszennych + po garści: płatki migdałowe, suszone morele, suszone daktyle, suszone śliwki, rodzynki + cynamon 2) miska zupy pomidorowej + 2 gotowane marchewki; miska surówki z buraków (i może coś w niej jeszcze było) 3) gotowany filet z kurczaka w przyprawach indyjskich, kromka grahama + 1,5 łyżki oliwy, duuuża ilość surówki jw. 4) 4 garści płatków migdałowych, po 1 garści: suszonych moreli i śliwek 5) jajko na miękko; trochę białego sera jw.; i znów sporo migdałów chyba dzisiaj przegięłam z migdałami.. ale tak bardzo miałam na nie ochotę że nie mogłam im się oprzeć
|
|
|
|
#2239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podbijam prośbę o ocenę |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze U: ŚNIADANIE(10.00) ciemna bułka z ziarnami, pól z pasztetem lesnym i ogorkiem kiszonym, pol z maslem, plastrem szynki drobiowej, ogorkiem, pomidorkiem. Herbata. IIŚNIADANIE (14.00 w gościach u cioci) Kawałek babki marmurkowej (takiej z lidla), ciasteczko maślane, kuleczka chalwowa. Herabata z cytryna. OBIAD (16.30) Pół piersi z kurczaka w sosie meksykanskim (knorr), 3 łychy ryzu, 3 ogorki kiszone. KOLACJA (19.30) Kiełbaska wiedeńska na ciepło, pół serka wiejskiego, kromka razowca. Woda z sokiem malinowym na cieplo. |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pierwszy raz w tym wątku
![]() Ś- kilka placuszków z mąki pszennej z jabłkami i cynamonem( ok 4), kubek herbaty zielonej IIŚ-kawa z mlekiem 1,5% i 2 łyżkami cukru i 2 placuszki ( pozostałości z śniadania) O-filet z mintaja z sosem serowym w panierce i sałatka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka w sosie koperkowo-ziołowym. -kubek zielonej -kawa z mlekiem 1,5% i 2 łyżki cukru ( staram się kawy nie pić, ale dzisiaj strasznie głowa mnie boli przez ciśnienie stąd dwie, w dodatku nie wypije kawy bez cukru, herbaty nie słodzę) K-zapiekanka z szynką i serem ( taka zwykła sklepowa 150g) bez keczupu i innych dodatków, herbata biała. |
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
Py.
choć jakiś zastój wagi mam... Śn. 3x grzanki na maśle świeżego chleba wiejskiego z makiem (duuuże pajdy), 1 z białym tłustym serem, solą i pomidorem, 2 z sałatą, wędliną drobiową, chrznaem i pomidorem, 3 z miodem ;d kawa z mlekiem i 2x czekoladka merci II Śn. kawałek sernika z rodzynkami i polewa czekoladową, kubek kakao z miodem; porcja sałatki warzywnej (pekińska, czerwona fasola, groszek, kukurydza, pomidor, ogórek zielony, oliwa i sos koperkowy z saszetki), kromka chleba wiejskiego z masłem, wędliną i musztardą Ob: wątróbka drobiowa (a bo ja wiem, z 8 kawałków?) smazona na oliwie z duużą ilością cebuli zasmażanej w papryce słodkiej, ziemniaczki z cebulą i koprem, tarta marchewka z jabłkiem, ogórek kiszony D: 2x czekoladka merci, herbata zielona z cytryną Pod: tłusty ser biały (jakieś 150g) z łyżką śmietany, orzechami, słonecznikiem i miodem + kilka sucharków; kawa z mlekiem Kol: 2x parówka drobiowo-wieprzowa z musztardą i ketchupem, kromka przytostowanego razowca, ogórek kiszony i pomidor po: drink - wódka z nektarem mandarynkowym... i orzeszki pistacjowe poskubałam przy telewizorze.
|
#2243 |
|
Raczkowanie
|
moje U (prawie cały dzień w pracy w KFC)
I. owsianka - 3 łyżki płatków, 200 ml mleka, cukier waniliowy, słonecznik, 5 śliwek suszonych, rodzynki i płatki migdałowe, łyżka powideł śliwkowych. II. kanapka składana z 2 kromek razowca słonecznikowego z keczupem, serem zółtym, ogórkiem konserwowym i papryką + mała porcja frytek z sosem meksykańskim III. 2 kawałki - pierś i udo kurczaka kantucky , troche sosu meksykańskiego, caffe latte IV. cheesamisu (taki deser twarogowy) + jabłko V. 1,5 kromki pumpernikla z sosem czosnkowym, szynką swojską krakowską i wędzoną; surówka colesław (140 gram) chupa chups ;P jak?
|
#2244 |
|
Przyczajenie
|
R
śn: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, łyżka zarodków pszennych), pół dużego kubka jogurtu naturalnego II śn: kromka grahama posmarowana masłem, filet z indyka (kilka plastrów), ogórek zielony, jabłko ob: filet z kurczaka pokrojony w kawałki smażony na oleju, ryż brązowy (50g), kilka łyżek sosu słodko-kwaśnego p: 5 orzechów włoskich k: twarożek z ogórkiem i koperkiem Proszę o ocenę |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Eh. Od pary dni flaki dają nam się we znaki;/ Moze to od małej ilosci slodyczy [czekolady], którą zaczęłysmy jesc?[ wczoraj atak na krem czekoladowy i truskawkowy chyba okropnie przycyznił się do tego co dzieje się dzis;/;p];[ Szok. Dzis największe ataki mamy, praktycznie nie mozemy z WC zejsc, ani wyprostować z bólu NASZE P; przedsniadanie; szklanka soku marchewkowego + jabłko uprażone z cynamonem na totalną papkę. śniadanie; *2 kromki razowca z; 1- z masełkiem czosnkowym, salatą, pomidorem. - 1 z masłem orzechowym. * deser ; homo naturalny wymieszany z homo truskawkowym, masa biszkoptów i herbatników, po garsci; BF, owsianych, chocapic, ZB, po garści; rodzynek, orzechów, migdałów, moreli. II śniadanie; pszenna bułka z masłem, sałatą, jajkiem, pomidorem + sałatka owocowa; 2 banany, gruszka, jabłko, brzoskwinie, pomelo z pestkami słonecznila. obiad; worek kaszy gryczanej ze szpinakiem i brokułami w sosie smietanowo-serowym + 1/2 opakowania warzyw na patelnię + jakieś 8? kotlecików sojowych. deser; 2 kawałki drożdżowca; - z serem twarogowym na słodko [ser, jogurt, rodzyny, cukier waniliowy] + łyżka miodu. - z masłem i miodem. po; 6 łyżek owsianych z kakaem polanych jogurtem naturalnym + parę garści pestek dyni + parę gaść orzechów włoskich + wiórki kokosowe + parę biszkoptów jabłko przyprażone z cynamonem. podwieczorek; kakao na mleku 3,2 % + miseczka bakali z przewagą orzechów ; nerkowce, włoskie + rodzyny, żurawina, daktyle. po; *2 ryżowe; 1 z masłem orzechowym, 2 z masłem i plasterkiem sera *szklanka soku bananowego. kolacja; serek wiejski ze szczypiorem + 2 jajka ugotowane na twardo i wkrojone + bułka pszenna z masłem, sałatą, papryką, ogórem + sałatka ze świerzych warzyw; pomidory, groch, papryka, salata, itp. po; kakao i garść daktyli. dodatkowo- 4 kaspułki wiesiołka, guarana przed sesją, siemie lniane.
2 szklanki coli odgazowanej na niestrawnosc;p
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-18 o 15:41 |
|
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
No to się zaczęło moje sesyjne R/U ( wychodzenia dalszy ciąg)
Śniadanie: placuszki owsiane( 5łych płatków owsianych na wodzie, jajo, 3 plasterki wędliny drobniutko pokrojonej, przyprawy) kapka ketchupu trening: 10 min rozgrzewki, 25-30 min ćwiczeń na brzuszek i talię, 30 min ćwiczeń na uda i pośladki ( skakanka 10-15min wpadnie wieczorem bo się nie wyrobie przed uczelnia )2Śniadanie: ryż brązowy 50g z puszką tuńczyka wsw Obiad ( czyt. coś szybkiego po uczelni bo do nauki kolejne 120stron) : graham ta duża 90g z dwoma plastrami polędwicy sopockiej i jajkiem, dwie mandarynki Podwieczorek: twarożek domowy, 2-3 łychy słonecznika łuskanego, szczypta kakao Kolacja: twaróg chudy plus łosoś w sosie własnym ( wymieszane pół na pół ) Może skakanka z 10-15min, albo trochę ruchu przy muzyce na wieczór, tak to siedzenie z tyłkiem w notatkach czyli ruchu tyle co kot napłakał
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-01-18 o 09:00 |
|
|
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze U/R
1. Placki z płatków orkiszowych/owsianych (5 łyżek+jajko+orzechy+migda ły+kawałki jabłka+imbir); szklanka maślanki naturalnej 2. Kanapka z chleba orkiszowego z: masłem/serem żółtym, szynką i pomidorem; pomarańcza 3. Zupa pomidorowa (zmiksowane pomidory z puszki razem z sokiem; włoszczyzna suszona, dużo czerwonej soczewicy; łyżka mąki pełnoz.); Omlecik (2 jajka, 2 łyżki otrąb, łyżeczka dżemu); jabłko 4. Jogurt naturalny z 2 łyżkami serka homo i garścią orzechów włoskich, rodzynek; kilka ogórków konserwowych 5. 2 kromki chleba pszennego pełnoz. z ok. 100g twarogu półtłustego (dorzucone 2 łyżki jogurtu dla lepszej smarowalności +orzechy, migdały); 2 marchewki |
|
|
|
#2250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

i cebulką (z tatą czasem sobie tak podjadamy...)

-2 kromki razowca z masłem, łososiem wędzonym, rzodkiewką i sałatą a zaraz po tym będzie zielona herbatka
bardzo proszę...dodam, że od samego rana mam jakieś wzdęcia i boli mnie brzuch
nie mam pojęcia co się dzieje.

( 3 łyżki owsianych na wodzie, garść mieszanki studenckiej, garść bananów suszonych, połowa banana, 4 orzechy brazylijskie, garść musli lubelii jesiennych, zalane połową jogurtu naturalnego)