![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najgorszy, najbardziej nie trafiony prazent jaki dostałyście?
ech.. a mi jest jakoś bardzo smutno.. bo wczoraj byłam u mojego Tżta i stwierdziliśmy ze tego dnia zrobimy sobie nasze wspólne święta... ech kupiłam dla niego kilka prezentów, no chciałam się postarać troszkę kasy wydałam z czego mniej potem zostało mi na prezenty do rodziców itd. wczoraj daliśmy sobie prezenty złożyliśmy zyczenia. Dostałam od niego wisiorek nawet mi się podobał podziękowałam, oraz czekoladę. nie ważne co, ważne ze z serca...
dziś jeszcze raz wzięłam prezenty do rąk i torebkę prezentową, chciałam spojrzeć na bilecik patrzę a tam co?! Imię jego byłej ;( zrobiło mi się strasznie przykro.. tak samo na czekoladzie jest napisane jego imię?! heloł.. bardzo i smutno i źle tak.. NIE mówię ze czekałam na jakiś rewanż w sensie ze ja wydałam trochę kasy i teraz to u mnie z nią trochę krucho, no ale takie coś ze mam figurować jako jego BYŁA? bu.. przytulcie .. ![]()
![]() |
#392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Elisabeth Arden to piekne perfumy ![]() Ale rozumiem, że nie kazdy lubi... Mówiła mama dziadkowi, że nie podoba się jej ten zapach? Jesli nie, to może dziadek myśli, że mama własnie je lubi i dlatego daje je na każdą okazje? Ja od taty dostawałam dłuugi czas na każda okazje takie same perfumy, ale akurat je uwielbiałam ![]() Teraz zostały mi 2 nadprogramowe buteleczki, ale nie narzekam, bo jak sie skończa i tak kupię następne... ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
![]() No to sie chłopak na serio nie postarał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty
Ufff... przebrnęłam przez cały wątek
![]() Nietrafionych prezentów było bardzo dużo, głównie durnostojki. Najgorsze jednak były te urodziny i imieniny, kiedy słyszałam od rodziców" "wszystkiego najlepszego a prezent troszkę później bo...(i tu jakiś tam powód)". Oczywiście to "później" nigdy nie nadchodziło. Zawsze chciało mi się ryczeć, nie dlatego, żem materialistka lecz dlatego, ze wiedzialam dlaczego tak sie dzieje: rodzice po prostu zapominali albo nie chciało im się wymyślać. (Sami sobie do tej pory kupuja prezenty dzień przed np Wigilią. W efekcie mama od ojca dostała w tym roku patelnię. Zaniemówiłam jak to zobaczylam.)Tak było kilka lat z rzędu (w okresie nastoletnim) później chyba się zreflektowali. Dziś, kiedy już z nimi nie mieszkam rekompensują mi to z nawiązką ![]() Gdybym dostała sedes na 18 i miała działkę, to zrobiłabym z niego klomb ![]() ![]() Nie zgodze się, że mężczyźni zazwyczaj nie trafiają z prezentami. Moim zdaniem to kwestia chęci i przyłożenia się. Mój TŻ ma wyczucie - prezenty od niego zazwyczaj są trafione. Nie trafił chyba tylko raz: po 1) audiobook a ja mam hopla na punkcie książek tradycyjnych po 2) nie czytam książek tego autora. Ale chciał dobrze. Teraz zna moje zainteresowania i szuka i dłubie żeby coś w tym kierunku znaleźć. Po prostu mu się chce. PS. Najwięcej radości mialam z prezentów komunijnych. Od chrzestnego dostałam encyklopedię PWN(rok 1989-wtedy wszyscy dostawali rowery) a od rodziców kolejkę elektryczną.Od tamtej pory kupę czasu spędzałam z encyklopedią na kolanach, ogladając obrazki, czytając hasla itp. A dzieki kolejce przeżyłam niesamowite podróże wśród gór z pudelek tekturowych i lasów z puszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
hym.. przeanalizowałam sprawę i powiedziałam mu ze zrobiło mi się przykro i potem doszłam przecież ze jego siora też, tak samo się nazywa...hym..
ponoć z tym wszystkim to była pomyłka .. może prawda bo jak przyjechałam to on zaspał:P nie wiem nie wiem..
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Przejrzałam kilka stron wątku i tarzam się po podłodze ze śmiechu
![]() Niektórzy to mają fantazję ![]() - plastikową figurkę Mikołaja, która wydaje jakieś dźwięki ![]() - malutkiego żółwika zrobionego z muszelek ( jedyny prezent jaki kiedykolwiek dostałam od chrzestnego - a był zapraszany na wszystkie uroczystości - urodziny, komunię itp. ![]() Ale przypomniała mi się historia, jaką opowiedziała nam ostatnio moja nauczycielka. Opowiedziała nam o klasowych mikołajkach, których nigdy nie zapomni. Wszyscy chłopcy z klasy (klasa 2 gimnazjum) umówili się, że kupią takie same prezenty wylosowanym dziewczynom - czyli plastikowe penisy we wzwodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Moje "hity"prezentowe (część dostałam w tym roku na święta):
-tanie skarpetki (takie z targu,sztuczne poliestry) -fartuszek -płaska duza filizanka,po nalaniu do niej herbaty i podniesieniu a uszko wylewa sie 3/4 płynu, nie sposób jej utrzymac w 1 dłoni -atrapa lampki na biurko ![]() -płyta cd nagrana na kompie -zestaw herbatek odchudzająch |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż w tym roku nie mieliśmy ogólnoklasowych mikołajek, gdyż większość nie chciała i w myśl demokracji nikogo nie zmuszano, ale zorganizowaliśmy sobie takie w mniejszym gronie, brało udział kilkanaście osób. Jedna dziewczyna to wszystko ogarniała i generalnie się zajmowała całą sprawą. Koszt prezentu ustaliliśmy do 30 zł. Kiedy przyszło do wręczania, rzeczona koleżanka-organizatorka znalazła w swojej paczuszce: -swój portret malowany ołówkiem (wydawałoby się, że bardzo fajny prezent, ALE: ten kolega daje takie portrety prawie wszystkim, zapewne włożył weń dużo pracy, ale nie to czyni tego aż tak wyjątkowym; co więcej jego talent jest raczej mierny i nie było to dzieło sztuki) -2 płyty nagrane na kompie z wyborem filmów, które ponoć chciała obejrzeć -choinkę z zielonego kartonu Doceniam wkład własny i powiem szczerze, że nie wiem, bo być może było tam coś jeszcze, ale nie podejrzewam, zwłaszcza, że wyglądała na zachwyconą. Poza tym koszt 30 zł, a koszt żaden to jednak różnica.
![]() Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2010-01-01 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Haha, przypomniało mi się, że kiedyś na walentynki dostałam od chłopaka...kosz na śmieci
![]() ![]() ![]() Edytowane przez sweetieSS Czas edycji: 2009-12-31 o 15:03 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
zapytałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
W sumie to śmieszny ten kosz, taki zielony z głową żaby jako wieczko. Ale brzmi świetnie- co dostałaś na walentynki?-kosz na śmieci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co wy chcecie od płyt nagranych na kompie... jeden z najlepszych prezentów jakie dostałam od chłopaka to była wlaśnie płyta, z naklejona naklejka taka, ze wyglądała, jak kupiona, na naklejce było jakieś słoneczko czy kwiatek, nie pamiętam już, a do tego napis: dla najpiękniejszego kwiatuszka
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Hej juz pisalam na tym watku odnosnie nietrafionych prezentow, chcialam Was prosic o rade/opinie odnosnie nietrafionego prezentu jaki ja zrobilam z moim mezem mojej matce chrzestnej na pamiatke naszego slubu, a wiec zaczynam opowiesc...Przedwczoraj zaprosilismy moja ciocie i wujka do restauracji i w podziekowaniu za to, ze moja ciocia zawsze sluzyla pomoca w trudnych mi momentach (pomoca to znaczy dobra rada) i interesuje sie teraz organizacja naszego slubu (w tym sensie, ze sluzy rada, ale nie to zeby cos nam pomogla "fizycznie" ze tak powiem, ale ok dobre i to) i to ona wraz z wujkiem ma dac nam blogoslawienstwo przedslubne. Wydawalo sie nam ze bedzie milym gestem ladna karta wraz z prezentem, na prezent dalismy im komplet wazon plus patera na owoce z gladkiego szkla/krysztalu w kolorze pomaranczowo-czerwonym, bardzo elegancki dosc drogi (zaznaczam, ze bylam u niej 2x w domu i ma strasznie "zastawiony" i kiczowaty, pelno tam roznych rzezb, takze porcelany i roznych roznosci), po rozpakowaniu podziekowali (moj Tz zapytal w zartach, ze jesli im sie nie podoba to nich powiedza, wymienimy czy cos), wyobrazcie sobie ze na drugi dzien ciotka powiedziala zebysmy sie nie gniewali, ale prezent nam zwracaja, bo im sie nie podoba i moze zebym dala go bratu czy swiadkowej, zeby sie nie zmarnowal, bo:..."serce by jej sie krajalo"...gdyby miala trzymac go w pudle albo podarowac biednym, nasza pamiatke slubu! wrocilam do domu z tym prezentem i sie poprostu poplakalam, czy bylybyscie w stanie az tak szczerze komus powiedziec ze nie podoba sie Wam dany prezent i go zwrocic? Takie zachowanie wydaje mi sie troche nie na poziomie, ja nie potrafilabym zrobic takiej przykrosci...Jak sie zachowac? Ciotka wiele razy dawala mi beznadziejne prezenty i nic nigdy nie powiedzialam, nie wspomne o tym slubnym, bo juz wiemy co dostaniemy (slub za tydzien), pomimo to ze prosilismy gosci o wplate pieniazkow do biura podrozy na nasza podroz poslubna i tylko ona uparla sie, ze da nam prezent, a mieszkamy ze soba od kilku lat i nic nam nie potrzeba, zreszta nie bede wiozla pudel do Wloch, bo nie mam jak...Ale mam beznadziejny humor w pierwszym dniu roku
![]()
![]() |
#407 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Natomiast w obecny TŻ w tym roku dał klapę... na szczęście szybko naprawił swój błąd. Bardzo przejęłam się prezentem wigilijnym dla niego, bardzo długo główkowałam, rozważałam rożne opcje i w końcu kupiłam bardzo fajną rzecz, za którą dałam sporo pieniędzy. Co otrzymałam od niego ja? Świeczkę... No cóż, chyba zorientował się, że jestem nieusatysfakcjonowana bo na urodziny, które obchodzę 1 stycznia (fajna data, nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nietrafione prezenty: składka na perkusję dla przyjaciela. mianowicie: jego rok młodszy brat z którym się też przyjaźnię ogarnął, że K. chciałby perkę. I żeśmy uzbierali tysiączka ( :O ) na perkę. M. mówił, że to wielkie marzenie K. że on aż skwierczy by ją dostać (na 18). rok później gdy K. organizował prezent na 8nastkę M. szukał ''sponsorów'' na gitarę ibaneza, przy czym dowiedziałam się, że to wielkie marzenie M. że taką gitarę chce. Na co ja już nauczona doświadczeniem z K. powiedziałam, że nie złożę się na kolejny prezent za tysiąc złotych, bo K. dostał od nas perkę a nawet na niej nie gra. co się okazało? że perka wcale nie była marzeniem K. ![]() nie musze dodawać że po paru miesiącach od 8nastki M. gitara też poszła się .... ![]() ![]() ![]()
Proszę o pomoc w magisterce mieszkających w Norwegii http://www.ebadania.pl/0252895dfaa9ffbb Edytowane przez gburiavonfuria Czas edycji: 2010-01-03 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli nie zwykly bialy, tylko jakis ladny kolorowy - to smieszny troche prezent ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Ojej dokopalam sie do twojej historii.. to to byl klop? ja myslalam ze deska sedesowa jakas taka np w z wtopionymi muszelkaami ![]() Ojej no to sie znajomi nie popisali... ale prezenty to do siebie mają czesto... mi sie rzadko podobają jak sobie sama nie wybiorę ![]()
![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
był biały przed malowaniem jakie moi przyjaciele uskutecznili
![]() mnie nie denerwuje to, że sedes, mnie denerwuje zrobienie tego na odwal się ![]() ![]() oo deska też mogłaby być, najlepiej z drutem kolczastym ![]() ![]()
Proszę o pomoc w magisterce mieszkających w Norwegii http://www.ebadania.pl/0252895dfaa9ffbb Edytowane przez gburiavonfuria Czas edycji: 2010-01-03 o 00:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
deska z drutem kolczastym ? i uzywa jej ? ;O jak to wygląda ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
deska w którą wtopiony jest drut kolczasty
![]() http://www.allegro.pl/item841771033_...t.html#gallery tu jest troche za dużo tego dobrego, siostra miała drut kolczasty w samym siedzeniu a nie pokrywie ![]()
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moja siostra tez ma fajnie. Buchnela skąś taką duuużą tablicę OBIEKT MONITOROWANY i wisi nad kiblem ![]()
![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
ja widziałam taką z pinezkami zatopionymi, tez strach było siadać
![]()
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozbawiło mnie to ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Moja koleżanka dostała od chłopaka kubek z ich wspolnym zdjeciem, ktore sie pojawia jak nalejesz do niego gorącej wody- takim cudem obdarowala swojego ukochanego. Nie chcialabym dostac czegos takiego, badziew, grat i tyle, a smieje sie, ze ja powiesilam obraz, ktory namalowal mi tz (jak dla mnie bez porównania) i wyszydza, ze portfel, płyta cd itp. to mało osobiste prezeny, a takie dałam swojemu chlopakowi. Wg bardzo fajne, portfel praktyczny, ma go codziennie przy sobie, a płytke (oczywiscie oryginalna, ze sklepu) sam chciał ![]() Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2010-07-30 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Konto usunięte
|
Chyba na 22 czy 23 urodziny dostałam od byłej przyjaciółki mocno zużytego misia jakby 3 pokolenia dzieci się nim bawiło i stare zużyte ramki na zdjęcia
![]() Edytowane przez 201606201122 Czas edycji: 2010-01-17 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
nietrafione prezenty ktore dostałam:
* na bodajże 12 urodziny od kolegów i koleżanek 4 skarbonki i chyba ze 3 ramki do zdjęć ![]() * w gimnazjum od przyjacółki kolczyki ktore byly niczym innym jak metalowymi powyginanymi blaszkami i psychodeliczna figurke kota z wielkimi oczami.... lubie oryginalne rzeczy i wiem że chciała dobrze no ale... * słowniki. i encyklopedie. przez parę lat od chrzestnej na każdą okazję. * perfumy które są owszem ładne ale do mnie nie pasują albo komplet biżuterii ze swatcha totalnie nie w moim guscie... tyle kasy na marne ![]() no i mnóstwo nietrafionych ciuchów, kosmetyków, biżuterii, porcelanowych figurek, ale to chyba jak kazdy :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Ja chyba boję się dostawać tzw. "prezenty praktyczne". Kiedyś byłem z dziewczyną, która zawsze na każdą okazję obdarowywała mnie podarkami, które coś znaczyły. Miały one dużo emocjonalnej dawki, czy były to zdjęcia czy też inne drobiazgi. Pewnego dnia, dokładnie na urodziny dostałem od niej pendriva, byłem szczerze zdziwiony. 16 dni później rozstała się ze mną. Wiem, że to może brzmi dziwnie, ale od tamtego momentu zwracam uwagę na prezenty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.