|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
BAN stały
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Mamusie - czy wasi Tz byli z wami podczas porodu? Spisali śię? Mój z racji cc był za szybą, ale wszystko widział i ja jego widziałam, a poza tym wszystko trwało tak któtko...
Czy Tz byli z wami jakiś czas po porodzie w domu czy musieli pracować? Mój M wziął 2 tyg i jesteśmy sobie we trójkę. To jest super sprawa. Polecam nierozpakowanym mamusiom. We dwójkę zawsze jest raźniej, a poza tym można się troszkę oszczędzać po porodzie. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Ula ślicznie |
|
|
|
#1772 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
,a poród to faktycznie z atrakcjami .Ciekawe jak oni chcieli przepchnąć dziecko już przy 7 cm rozwarcia ![]() Cytat:
GRATULACJE ALDI Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i że jest wszystko OK.Kiedy następna dzidzia w planie ?************************* ************* A ja padam na cyce już.Od rana do popołudnia na zakupach byliśmy.TŻ na nockę idzie także trzeba bylo go wykorzystać,a junior w przedszkolu. Potem obiad i oczy mi się normalnie zamykają .
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
Ingrid coreczka faktycznie aniolek, nawet z wygladu
Olivia wspolczuje przezyc ale grunt ze jest wszystko dobrze i ze juz jestescie razem, czekamy na fotki ![]() Ja sie wlasnie boje porodu skoro synek tez sie zapowiada na takiego duzego jak twoja corcia. W czwartek mam wizyte wiec sie okaze co i jak ![]() A mi dzisiaj strasznie brzuch sie spial i bardzo bolal, ale trwalo to jakies 2 h. z malymi przerwami, no ale wlasnie wzielam cieplutki prysznic i przeszlo. cale szczescie bo ja jeszcze nei chce zeby to bylo to, chce wytrzymac do czwartku do wizyty u gina. |
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
U mnie łóżeczko już od miesiąca stoi i jakoś nadal w dwupaku jestem
![]() ![]() Ula mam podobne łóżeczko....tylko bez baldachimu i z samym materacem.....no własnie tak teraz jak spojrzałam na Twoje zdjęcia to tak się zastanawiam czy sama kołderka położona na materacyk wystarczy, bo Ty masz coś jeszcze na materacu.....jak przewijak wygląda ogólnie bardzo ładne łóżeczko
|
|
|
|
#1775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój skarb poprostu bardzo dużo czułości potrzebuje i głośno się tego domagaUla śliczne łóżeczko ![]() Nie miałam prądu calutki dzień, bo linie gdzieś zerwało... a mały tak pięknie spał po karzdym karmieniu, że mogłabym dużo zrobić jakby ie brak prądu:P a tak to teraz piore a sprzątać mi się już nie chce... |
|||
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładnie wyglądają łóżeczka z baldachiumem, ale dla mnie to jest siedzisko kurzu tylko...
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Olivia - ale mobilizacja
kto wie czy te gadki to nie były straszaki właśnie w tym celu...Ingrid80 - Lenka słodziutka Ula - bardzo ładnie baldachim jak najbardziej pasuje ![]() a ja wróciłam od gina i zła jestem na nią ![]() niby wyniki w porządku, ja nadal pozamykana na cztery spusty ale nawet nie miała czasu żeby ze mną pogadać - chciałam ją o kilka rzeczy zapytać ale nawet mi nie dała na krzesło usiąść ![]() ![]() ![]() jak przyszłam to nie było już pacjentek, a zanim położna mi zmierzyła ciśnienie, wpisała wyniki do karty ciąży, sprawdziła tętno płodu to ta już jej przez ramię wpisywała do kiedy zwolnienie, jednym okiem łypała na wyniki i mnie goniła do przebieralni żebym się przygotowała do badania przebrałam się, ledwo wlazłam na fotel zbadała, sprawdziła serduszko, powiedziałam jej że mam prawą nogę spuchnięta to stwierdziła że ona obrzęku nie widzi (ja to kostki raczej nie widzę zlazłam, kazała mi się ubrać a jak wyszłam z przebieralni to już stała przy drzwiach z moja kartą ciąży w ręku i nawet nie miałam czasu z wrażenia pomyśleć o co chciałam ją zapytać powiedziałam tylko że puls mam ostatnio podwyższony więc kazała zmierzyć ciśnienie raz jeszcze i wybiegła niemalże z gabinetu ![]() ![]() ![]() aha - następna wizyta 10 lutego i tyle no ja rozumiem że pewnie jestem jej stutysięczną pacjentką z ciążą ale dla mnie to jest PIERWSZA ciąża i nie wszystko jest takie super jasne i klarowne i chyba mogę do diaska mieć jakieś pytania i wątpliwości a to że wyniki się poprawiły to nie znaczy że teraz jest już wszystku super ekstra za***iście ide na pączki i czekoladę to może mi się humorek trochę poprawi! |
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Mamusie, zaczęła się nam ciemieniucha od dwóch dni widzę delikatne łuski - na razie na czole - proszę o rady.... Czy ciepła oliwa z oliwek, jak zaleciła nam położna, czy inne skuteczniejsz especyfiki? Boję się, aby się nie powiekszyła....
|
|
|
|
#1779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W aptece dostaniesz olejuszkę,albo cos inngo.Zapytaj,a pewnie doradzą.Ja nie miałam z tym do czynienia na szczęście.ale oliwa z oliwek też może być,a potem wyczesać delikatnie szczoteczka dla niemowląt do włosków.
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UWAGA! mam już internet w domu i będę mogła być z Wami na bieżąco Olivia - gratuluję takiej mobilizacji i dużej córeczki! Chciałabym również się tak zmobilizować w chwilach kryzysu jak Ty!
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mój mąż tak jakby choruje... Gardło go boli, ale opatulił się szczelnie kocem, wziął aspirynę choć gorączki nie ma... Jeszcze mi brakowało chorego chłopa w domu...
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Patka no właśnie położną mam bardzo fajną i się jej podpytałam trochę rzeczy ale chciałam się o te wszystkie badania ginki zapytać, o WR, HBS i posiew i o skierowanie i w ogóle ale przez to że badała mnie w locie i jak się przebrałam to już właściwie jej nie było to nawet nie zdążyłam o tym pomyśleć
a gonić po korytarzu i drzeć się czy mi wymaz z pochwy zrobi też nie bardzo miałam ochote
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Kamyil
dla twojego lekarza![]() ja właśnie między innymi z tego powodu wybrałam prywatnie ginekologa ![]() baldachim zostanie na jakiś czas , do pierwszego prania ( czyli dwa tygodnie ) za dużo prasowania ![]() Bubi to n ie przewijak to kołderka na całym łóżeczku , mam materac ,prześcieradło i kołderka + ochraniacz myślę że na samym początku Mała będzie spała pod ciepłym kocykiem (na kołdrze ) bo pod tą kołderką to by mi się zgubiła
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
ula87 a po co dzidzie będziesz kładła na kołderce? po pierwsze dzidzia może zrobić siku, które może wylecieć z pampersa a wtedy kołderka mokra:/ - ja mam zamiar kłaść normalnie na prześcieradło a pod prześcieradłem ceratka...no a po drugie dzidzia powinna leżeć na twardszym podłożu dla dobra kręgosłupa - dlatego chociażby materace gryka-kokos są zdrowsze,bo mają jedną stronę twardszą dla dzieci do 6 miesiąca życia...kołderka ładnie wygląda, ale myślę,że w tym przypadku zbędna..
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
Ula
a łóżeczko widziałam przy oknie stoi? Kurcze my mamy niby nowe okna, ale wieje z nich jak cholera, bo też cchiałam przy oknie postawić, raz że kaloryfer, a dwa że widniej....Kamyil współczuję wizyty, a ja bym do niej poszła następnego dnia bez kolejki ( jesli przyjmuje) i poprosiła o odpowiedź na pytania, bo jakoś nie miała czasu tego zrobić na wizycie!!!! no własnie nietstey tak to jest, dla niej jesteś kolejna pacjentką, a ona dla Ciebie najwazniejszym lekarzem pod słońcem..... |
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naszczęście udaje się wszystko pozałatwiac.... My mamy już wpłacone 100% i tylko czekamy na odbor techniczny i klucze Powodzenia Porodu nie zadroszczę....ale naszczęscie wszystko dobrze się skonczyło ... Cudny jest Gratuluje raz jeszcze Cytat:
![]() Aldiii...brawoooo mamusiuIngrig Lenka cudnaaaaaa ************************* ****** Jeszcze nie doczytalam wszystkiego ....może potem ...teraz idę poleżakować... Papierki mamy podpisane o media.... 10 LUTEGO rano odbior techniczny ....jak nie będzie usterek to piszemy podanie o wczesniejsze wydanie kluczy Jak na razie wszystko na oko wygląda OK Mamy już kontakty, włączniki, domofon, grzejniki, parapety itp.... Gres na tarasie... Zostaly tylko liczniki energetyczne .... i jeśli chodzi o developera to wsiooooo Reszta już my samiiiiiii ![]() Spadam wpadnę potem Pa..... PS. to mamy 21 rozpakowanych mamuś "OCZKO"
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
W sumie Patinka masz rację ....ja mam bardzo cienką kołderkę, ale faktycznie może samo prześcieradło i ceratka lepiej zda egzamin......hmmmm.....
Dziewczyny nie wiem czy niedługo nie bedziemy VI czesci watku zakładać.....tylko która się teraz tym zajmie......jak myslicie....zobaczcie ile postów juz mamy...... |
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
a mi cos wizaz szwankowal przez 2 godziny wogole nie moglam wejsc
![]() Kamyilooo ![]() z takimi to tylko no troche wyrozumienia dla pajentek jak mozna wszytskow locie zrobic.. bez sensu kazdemu trzeba poswiecic chociaz 5 min an rozmowe nikt przezciez alfa i omega nie jest toz tez dlatego mam prywatnego ![]() OliviaO looo matko co za porod... tak sie ciesze ze bede miala te CC chociaz ja sie boje tego znieczulenia mam nadzieje ze nie boli.. ale tak bym sie nie chciala meczyc Ingrid niunia przeslodka hmmm brakuje Pysi... chyba jej dzisiaj nie byulo?? JUZ widzialam
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bubi-daleko do VI wątku:P u góry postu po prawej stronie Ci pisze, który to post z kolei a nowy wątek zakłada się od 5 000 postu...jak widzisz niedługo będzie 2/5
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Lila ja codziennie oliwkuje główkę maleństwu i czeszę szczotką dla niemowląt i jak na razie jest ładniutko
Ale wiem, że na ciemieniuchę kiedy oliwka nic już nie daję, pomaga posmarowanie Bapanthenem(położna mi mówiła, że tak wyleczyła ciemieniuchę u dziecka jednej z odwiedzanych pacjentek a miało juz sporą, dosłownie mówiła, że z 2 razy posmarowała i już był efekt) Pysia gratuluję Ale mój synuś był dziś zły przy kąpieli:\ chciał spać i to pewnie dlatego... |
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do następnej części jeszcze daleko Przecież dopiero co była ta zakładana
|
|
|
#1795 |
|
Rozeznanie
|
dobrze dziewczynki, że czujne jesteście a co ja z tym nowym watkiem tak, nie wiem |
|
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
Kra kra kra
W końcu jestem wolna. Młody śpi. Oj dzisiaj w ogóle nie chciał w dzień spać, nic nie mogłam zrobić, a tż już dzisiaj do pracy poszedł (po 2 tygodniach słodkiego lenistwa we trójkę). Byliśmy dzisiaj 10min na dworku ![]() rybcia śliczny synuś agape ale Olcia ma apetyciki, super ![]() zebra pliwa nie obcinałam sensuel łóżeczko już dawno stało złożone, a jak byliśmy w szpitalu moja mama nam powlekła pościel. kamyk szybkiego powrotu do zdrówka pysiamn gratulacje to już donoszona Asiuulka bidulko jak Cię czytam to mnie 4 literki bolą, współczucia Strippi udanej kolacji ![]() celka całe szczęście, że nic poważniejszego, ale wierzę że strachu się najadłaś Agusiamatyldka współczuję, ale Krzyś wszystko Ci wynagrodzi. Synek śliczny Aldiigratulacje, a Lu jaka kruszynka ![]() eudoimonia mi też brakuje czasu ![]() BubiGirl ładny brzuszek ![]() Kacha79 śliczny synek ![]() kasiorekzeta będzie dobrze zaraz będziemy oblewać![]() oliviaoO jeszcze raz ogromne gratulacje i szybkiego powrotu do zdrówka ![]() ingrid80 śliczna niunia ula ale łóżeczko w sam raz dla księżniczki kamyil ważne, ze wszystko ok . mnie też już na ostatnich wizytach lekarz zlewał, z resztą ostatnio na zdjęciu szwów też mnie zlał i już nie będę do niego chodzić.lila ja słyszałam tylko o oliwce no i wyczesywać... --------- Oho Adaśko się przebudza. Lecę szykować kąpiel... |
|
|
|
#1797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też
|
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
Kacha79
doskonale Cie rozumiem z ta cesarka bo ja tez swojej nie planowalam i wyszlo jak wyszlo ...co do odczuc po cieciu to rzecywiscie nie jest za ciekawie , sama z wlasnej woli bym sie na nia nie pisala.. ciagna szwy jak cholera ciezko wstawac do dziecka i ogolnie samopoczucie marne, ja sie naszczescie szybko pozbieralam bo juz w 3 dobie tak smigalam ze polozne myslaly ze jestem po sn a nie cc .. w srode mam sciagniecie szwow i zastanawiam sie jak ta blizna sie bedzie goic i potem wygladac?...ciecie wcale nie jest takie malutkie ale na szczescie jest nisko...ma ktoras mamusia jakies dosw w sprawie blizny, jak sie goi i co robic zeby dobrze wygladala potem
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie..
Ja dopiero dotarłam z wizyty u gina. ale miałam dziś przygody.. Najogólniej mówiąc to mało co się dziś nie zabiłam...![]() Mówiąc krótko było tak ze wyjechałam sobie samochodem na wizytę (mój TŻ wyjechał na dwa dni z pracy wiec musiałam sama jechać), jadę i po jakimś czasie włączyła mi się nieznana kontrolka na tablicy: czerwone kółko z wykrzyknikiem, zapikała parę razy i zniknęła.... Wiem że czerwone kontrolki w samochodzie to nic ciekawego więc zadzwoniłam do taty co to oznacza, on nie wiedział. Ale to zniknęło więc jadę dalej.... Przejechałam szybko trasę i utknęłam w korku na światłach i znowu mi się to zaświeciło.. I jak tak stałam w tym korku i za którymś razem podjeżdżałam przed samochód przede mną to nagle wciskam pedał hamulca a samochód dalej jedzie.... Okazuje się że nie mam w ogóle hamulców!!! Wtedy zadzwonił tata że już wie co to oznacza, że nei mam hamulcy ;-) Ja mu mówię że właśnei się zorientowałam Na szczęście obok był serwis Seata i VW, co prawda nie mój ale zjechałam tam do nich, musiałam dojechać na około na parking i tą drogę pokonałam hamując ręcznym bo te w pedałach totalnie nie działały![]() Spędziłam tam kupę czasu czekając na diagnozę, w końcu pojechałam taksą do lekarza i dopiero niedawno do mnie dzwonili z tego serwisu że przerwane są przewody hamulcowe, nie ma płynu i koszt naprawy 600pln... Ogólnie wkurzyłam się że znowu jakieś wydatki, ale tak naprawdę to cieszę się że nic mi się nie stało i akurat te hamulce wysiadły jak stałam w korku a nie jadąc szybciej.... Bo nawet nie chcę sobie wyobrażać jakbym przydzwoniła przy prędkości nawet 5okm/h ![]() Ech samochód został w naprawie, może jutro go odbiorę.. A jutro mam usg i muszę jechać autobusem No dobra rozpisałam się a teraz co do wizyty ![]() To wyniki badań bardzo dobre, HBs i WR też dobre, przytyłam już 15kg no a szyjka skróciła się znowu do 18mm.Ale gin powiedział że na tym etapie to już spoko, mam jeszcze polegiwać ze dwa tygodnie aby donosić do 38tc i mogę rodzić ![]() No i nie ma jeszcze żadnego rozwarcia, szyjka zamknięta ![]() A jutro usg Filipa ..idę Was nadrobić
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
youyou ale miałaś przygodę... całe szczęście, że nic Wam się nie stało, bo jazda bez hamulców to raczej nic bezpiecznego...i
za zachowanie zimnej krwi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

,a poród to faktycznie z atrakcjami
.Ciekawe jak oni chcieli przepchnąć dziecko już przy 7 cm rozwarcia 

Ale dzielnie starałam się prawidłowo oddychać
Później na jakąś godz może krócej odpieli mi oxy i podłączyli coś na całkowite zgładzenie szyjki i później znowu oxy. Nie ma co tu ukrywać, bolało bardzo
To jak usłyszałam to znowu pełna mobilizacja i Mała wyskoczyła 

ale tak bym sie nie chciala meczyc 
zaraz będziemy oblewać