|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Anoxa jak tam wizyta??
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-18 o 18:06 |
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że mamy bardzo podobnie, ja też cały czas o tym myślę, nie wiem, narazie mam taki etap, że chce mu odebrać prawa do dziecka, do opieki, do widywania się, zwłaszcza że jego zainteresowanie nami jest żadne, a jeśli chodzi o alimenty, to jak najbardziej, oczywiście będę chciała załatwić to sądownie, bo to nieodpowiedzialny człowiek, a pieniądze są potrzebne. Zastanawiam się też, czy nie spróbować powalczyć też o alimenty dla siebie, przynajmniej do momentu kiedy nie wrócę do pracy... Myślę, że będę musiała się za to zabrać w miarę szybko, nie wiem ile czasu zajmą mi formalności, a po za tym chce mieć to załatwione, ale lepiej się pilnować, narazie czuję się dobrze a jak będzie dalej tego nikt nie wie... A co u Ciebie?? Jak tata maluszka? Jak Twój były? I jak Twój tata? Mój tato dalej nie wie ;/ odpisz tu albo na priva. Pozdrawiam Cię serdecznie
|
|
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
Kassha odpisałam na priv.
Nie potrafię się odnaleźć w tej całej sytuacji...
|
#3634 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nikt nikomu nie kaze kupowac ciazowych ja np kupilam tunike nietoperz zeby po ciazy miec co nosic mowimy o lazienkach o slubach narzekamy na facetow na humorki na gorsze dni.dziewczyny ktore tez sa w ciazy swietnie sie rozumieja znaja te wszytskie doly i strachy.widzicie niektore nie kupuja jeszcze ubranek bo cos ja do nich naleze czekamy do czawrtku az moze pokaze co ma wiec glowy do gory ![]() a jak macie dola i checie plakac to dawac tu postarmy sie pomoc![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
MMMMMMM bardzo apetyczny przepis ![]() ![]() musze wykorzystac
|
||
|
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
lazurowa ja wiem ze nie tylko o to chodzi ale tu dziewczyny maja potezna iwedze na rozne tematy i zawsze moga jakos pomoc w kwestiach np prawnych
no ale to tez kwestia charakteru czy chcecie mowic o swoich problemach glosno.jakby co sluze pomoca
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam z przesiewowego
kurcze ale ten moj szkrab sie majtał, nie chcial sie obrocic zeby przeziernosc zmierzyc hehe robil mi jeszcze dopochwowe. no ale w koncu sie udalo, ale jakos wydaje mi sie malo bo przeziernosc wyszla 0,5 mm. wiem ze im mniej tym lepiej no ale juz sama nie wiem hehe. gin mowi ze wszystko jest cacy, a to najwazniejsze baniaczek ma duzy bo 21 mm a kosc udowa 9 mm, niby tez wsio okej. nawet mi gosc powiedzial ze 15 marca powinnam poczuc pierwsze ruchy hehe i co najwazniejse moj olbrzymek ma 53 mm muke tylko walnelam, bo mozna bylo nagrac usg na plytke a ja ciemna masa plyty nie wzielam bo myslalam ze bedzie mial wrrrrr :/obraczki tez juz odebralismy i jestem tez zadowolona. zdjecia bejbika wkleje pozniej, bo musze im jakos zdjecie zrobic, bo skaner w pracy a sie tam nie wybieram do poniedzialku hehe
|
|
|
|
#3638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Prywatnie, wszystko bo niestety u mnie nie mam dobrych specjalistow![]() Ja jestem w 14 tc ale nie mam takiego brzusia...jakis mam ale lekko....chyba u mnie w srodku wszystko sie miesci... Cytat:
Ja dzis czuje sie troszke zmeczona, ale zjadalm obiadek i nie mam sily na nic od 15 Co do stanikow to mieszcze sie w swoje posrednie, mam twardsze zylaste i brodawki wieksze, ale nie sa jakies maxy, a ubrania, nosze luzniejsze, musze kupic tunike jeszcze i jakies dresy lub leginsy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||||
|
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku opisałam Wam całą moją sytuację, a teraz nie wiem jakaś blokada mi się włączyła czy co. Mam wrażenie, że każdy mój post może byś odebrany jako użalanie się nad sobą. Męczy mnie dzisiaj okropny suchy kaszel. Nie umiem się go pozbyć. Czuję takie kilanie w gardle. Aż mnie mięśnie brzucha bolą.
|
|
#3641 |
|
Raczkowanie
|
nikt tak tego nie odbierze
![]() ![]() na kaszel mozna brac yrop dla dzieci i ponoc leki homeopatyczne i pare stron wczesniej chyba w sobote ktoras z dziewczyn zamiescila liste lekow ktore kobiety w ciazy moga brac![]() mi moja gin mimo wszytsko polecila syropy dla dzieci
|
|
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro rano idę na badania i wampiry zabiorą mi trochę krwi. Nie przepadam za tym.
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Jestem dzisiaj po wizycie u gin.Pomijam już fakt że przedwczoraj i wczoraj umierałam z bólu głowy, jeszcze chyba nigdy tak potwornie nie bolała mnie głowa a nie chciałam brać żadnych leków, dziś na szczęście już lepiej.
Wracając do wizyty to lichutkie ciśnienie mam 90/50 może stąd te bóle głowy)...Zrobiła mi lekarka dzisiaj cytologię.Na badaniu wszystko ok.Na USG strasznie się ze mnie gin. uśmiała a raczej z mojego maleństwa bo nie mogła w żaden sposób go zmierzyć jak już sobie wszystko ustawiła do pomiaru to dzidzia fik i w drugą stronę i na nowo, powiedziała że i bez badania widac że zdrowe bo strasznie ruchliwe.Trzymało sobie jedną rączką drugą rękę za łokieć no a potem kciuka ssało ale wszystko robiło fikając, po długich trudach pani doktor powiedziała że spróbuje mi dalej USG przez brzuch zrobić bo albo dzidzia nie pozwala się zmierzyć albo pępowina zasłaniała, w końcu przez brzuch udało się jej zmierzyć a zależało jej bo to ostatni czas na przesiewowe. Przezierność karkowa wyszła mi 2 mm więc wszystko w porządku bo norma jest do 3.Poza tym ma dwie półkule mózgowe, serduszko pracuje, kość nosowa w porządku.Maleństwo ma 7,7 cm a z USG wyszło że to 13 tydzień i 6 dni a termin przesunął się na 20 lipca.Opowiedziała mi też lekarka nieciekawą historię jaka ją dziś spotkała,Przyszła do niej dziewczyna 21 lat po raz pierwszy z tatusiem na usg żeby zobaczył, była tak jak ja 13-14 tydzień ciąży i też mierzyła jej przezierność, wyszła ogromna jak to ona powiedziała nawet gołym okiem było widać że coś nie tak, po czym podczas dalszego badania okazało się że serduszko nie pracuje.Mówi,że najgorsze to powiedzieć to takim szczęśliwym,wyczekującym rodzicom.Powiedziała że z badania ginekologicznego wszystko w porządku było,żadnych bóli brzucha nie miała ani nic, zresztą mówi że musiało się to stać w tym tygodniu bo dziecko normalnie urosło.Zdołowałam się nieźle tą historią, szok normalnie...nie mogę o tym przestać myśleć. Muszę zaraz nadrobić zaległości bo nie wiem co się tu od wczoraj działo
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
po wizycie jestem zla na maxa ten lekarz jest psychiczny chyba jakis wedlug niego plec mozna okreslic najszybciej w 22tc
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan
super ze dzidzia zdrowa a historia bardzo smutna anoxa co za idiota, placiliscie mu? skonczyly mi sie mdlosci i mam wilczy apetyt, wlasnie Tz smazy nalesniki i beda z farszem jajecznym z papryka
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie mocno i nie przejmuj, jak mozesz isc w srode, to jestes w super sytuacji. Daj znac, jak z bratem, jak bedziesz mogla |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alguien a TY nie miałaś w styczniu przylecieć do Polski. Tak mi sie jakoś przypomina, że Twój mąż nie dostał urlopu na świeta i w styczniu mieliście odwiedzić PL. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-18 o 20:08 |
|
|
|
|
#3648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby nie czuć tego ciężaru. Smutna historia rzeczywiście, ale cóż nie ma co brać jej do siebie, przy chorobach genetycznych i tak nie mamy wpływu na to, co się dzieje, a przynajmniej nie taki jaki chciałoby się mieć. Mój gin mówił, że podwyższona wartość przeziernosci karkowej może prognozować wystąpienie chorób serca, może tu serduszko było za słabe już. |
|
|
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Lazurowa ja też się jeszcze nie potrafię wdrożyć, chyba dopiero jak urośnie mi brzuch to do mnie dotrze, że będę mamą tym bardziej, ze przeżyłam szok jak się dowiedziałam. Teraz już się troszkę oswoiłam, termin mam na 16 sierpnia więc jeszcze dużo czasu. Na razie odpoczywam bo ciągle chce mi się spać i ostatnio mam smaki na jogurty, pomarańcze i marchewkę kilogramami mogę wcinać.
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze pamietasz Mielismy przyjechac w styczniu, ale mam jutro bardzo wazna rozmowe w urzedzie, ktorej nie mozna przelozyc. Od tego zalezy moj byt tutaj, takze mozemy sie wybrac dopiero po tym. Oby tylko poszlo wszystko dobrze, to bedziemy w lutym w pl
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alguien to powodzenia jutro A do Polski pewnie zawitasz szybko. Podziwiam jak możesz latać taka odległość samolotem. Ja się panicznie boje. Nawet mój TŻ chciał mnie zabrać na pare dni do Londynu w marcu, ale boje się , że ten mój stres zaszkodzi dziecku.
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Kto chce kto chce?
Ja dzisiaj w pracy mialam problem by dostac się na wizaż. Nie wiem czemu, ale cały dzień wejść nie mogłam, a napisałyście tak dużo, że nie dam rady nadrobić ![]() Ja dziś spokojnie, leniwie, muszę jeszcze natrzeć Damianowi kuraka na jutro. Łucja jeszce się bawi, ale zaraz ją kładę. Nagadałam się z koleżanką, ma dla mnie trochę ciuchów ciążowych, druga znajoma też ma trochę, może nie będzie trzeba za wiele kupować. Ale się cieszę ![]() Poza tym jeśli się okaże, że będziemy mieć syna to super, bo znajoma mi wczoraj powiedziała, że po swoim synku ma 10 kartonów rzeczy, od urodzenia, do teraz... więc może mi pożyczyć, zreszta ugadamy się jeszcze jak już będzie wiadomo co Więc ile wydatków mniej... a dla dziewczynki sama mam w kartonach pochowane ![]() A tak wogóle to ciasteczka na załączonym obrazku przepyszne i robi się je ekspresem
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
wam to gin przynajmniej cos mowil, bo ten u ktorego dzisiaj ja bylam, to prawie w ogole nic nie gadal, tylko tyle ze jest wszystko dobrze i moze z raz sie usmiechnal. pomijam fakt ze ledwo go slyszalam bo chyba ma cos ze strunami glosowymi.
a to moje dzieciatko, jakosc kiepska, bo musialam telefonem zdjecie robic:/ |
|
|
|
#3654 |
|
Rozeznanie
|
bassienkaw podaj przepis bo smaka narobiłaś, wyglądają świetnie
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasteczka wyglądają pysznie. Proszę o przepis!!! |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do latania, to nie mam wyboru...jesli chce zobaczyc sie z rodzinka i znajomymi, to tylko samolot. Na szczescie nie mam leku latania, takze generalnie zawsze jest ok
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Są przepyszne.... jak szybko sie robi, tak szybko znikaja... jak jest w domu wiecej łasuchów, proponuje robic z podwójnej porcji. Nastepnym razem dodam jeszcze soku z cytryny... albo aromatu jakiegos,ale akurat w domu nie miałam
1,5szkl mąki 2 jajka (ja dziś dałam jedno bo tak w przepisie miałam, ale jedna dziewczyna w komentarzach gdzie znalazłam przepis zalecała dodać jeszcze jedno) 10dag masła 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżeczka kopiasta proszku Wszystko razem wymieszać, masło posiekać, zagnieść ciacho. Podzielić na dwie części, do jednej dodać z 1,5 łyżki kakao, dodawałam na oko. Rozwałkować jasne ciasto, rozwałkować osobno ciemne ciasto, mniej więcej na taki sam placek. Delikatnie by się nie rozleciało. Jasne ciasto, na to ciemne ciasto, zwinąć w rulon. Ciąć na kawałeczki, dognieść, układać na blasze Ok 10 min w temp 180 stopni Co do ciuchow ciazowych, no to ja sie ciesze,ze sa osoby ktore chca mi pozyczyc rzeczy mam tez troche swoich rzeczy, ktore na ciaze tez beda super. Wiec przezyjemy jakos
|
|
|
|
#3658 |
|
Rozeznanie
|
bajka1807 śliczna dzidzia ja dopiero 15 lutego idę na usg i już się nie mogę doczekać jak zobaczę swoją kruszynę, bo ostatnio widziałam jak była jeszcze fasolką.
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
bajka ale cudo male
i jak buzke widac
|
|
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba podejść do tego zdroworozsądkowo, choć czasem to trudne. Śmierć będzie, ale czy przez to mamy myśleć, że jutro (w tym miesiącu, roku) na pewno umrzemy? No nie, po prostu żyjemy dalej i już, inaczej się nie da. No ale może już dajmy spokój, bo może za poważnie się robi. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-01-18 o 20:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

wiec może ucieszył by się widząc naszego Skarba "na żywo"